Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
demek ısırsa da ısırmasa da,hatta hayvan hangisi olursa olsun bu şekilde yazınca böyle bir etkisi oluyor :shifty: güzel.. :shifty:

sen korkma sakın,ısırmaz kedim,ama çok güzel yalar :w00t::hug:

:w00t: :w00t:

:kiss: öptüm kaçtım :lol:

• Cevaplar 1,4b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Leyla ablacım yeniyılın kutlu ve de çok mutlu olsun, 2008 sana uğur getirsin inşallah :)

Gönderi tarihi:

2007 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2008 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar :sorcerer:

Gönderi tarihi:

Leylacığım,

2008 bize hani o aradığımız özgürlük var ya işte onu getirsin...

Hani ulaşmaya çalıştığımız,

Hani gitmeye uğraştığımız,

Hani varmaya çabaladığımız,

İşte o herneyse onu bize getirsin

7062435f.gif

Gönderi tarihi:

Spices,çok teşekkür ederim :kiss:

Zeynebim fıstıkım,ne güzel demişsin,hepimizin düşleri gerçek olur inşallah :hug:

Melkor,seni burda görmek beni çok mutlu etti,teşekkür ederim kardeşim,senin de yeni yılın mutluluk ve uğurla gelsin inşaallah :clover:

Birce,çok teşekkür ederim,dilerim hergün hepimize daha fazla mutlulukla gelir :clover:

Gececim,çok ederim canım :kiss:

Minecim,bütün güzel dileklerine,bol para getirmesi de dahil :grin: katılıyor,aynılarını senin için de diliyorum,çok teşekkür ederim :kiss:

Ve Gloria..evet adı bize özgürlükmüş gibi geliyor,ama o her neyse demek daha doğru..dilerim ve umarım getirsin inşaallah Gloriacım,bu yıl artık getirsin :closedeyes: Çok teşekkür ederim :hug:

Gönderi tarihi:

Suskunluğundan tanırım O'nu... Yüzünde her daim nöbete duran ve içindeki depremi maskeleyen gülücüğü bilirim.

O depremin yüreğinde açtığı derin yarıklardan en küçük bir iz yansımasa da yüzüne, aşinayım ketumiyetine...

Bilirim ki, kabil olsa da, ters çıkarılmış bir kazağı düzeltir gibi içten kavrayıp dışa çevirseniz ruhunu, sanki yıllar yılı söylenmeyip saklanmış, dilin ucuna kadar gelip tutulmuş, tam haykırılacakken içe atılmış yüzlerce sözcük, hafızaya kelepçelenmiş binlerce söz, dile getirilmemiş on binlerce itiraz, akıtılmamış onca gözyaşı ilmek ilmek çözülüp saçılıverecektir ortalığa...

Ama o konuşmaz.

Sabırla dinler, sitemsiz kabullenir ve ruhunun derinliklerine gizlediği çekmecelerde özenle saklar içine attıklarını...

Sadece kendisiyle baş başayken açar onları...

Kimi zaman gizli bir günlüktür çıkan çekmeceden... Yazar; ...kimi zaman da sırdaş bir silahtır... Sıkar.

* * *

Niye bazıları ağzına geleni söyleyip rahat uyku uyurken, "içine atan", sessizliğe gömülüp kendi dehlizlerinin karanlığında yapayalnız kâbuslar görmeyi seçmiştir?

Anlatmazlar ki bilesiniz...

Kimi nasıl diyeceğini bilmediğinden, kimi bildiğini de diyemediğinden, kimi dediği halde kıymeti bilinmediğinden, kimi bir kez deyip yanlış bildiğinden, suskunluğun o huzurlu kuytusuna sığınmıştır.

Sesini en çok yükseltenlerin en haklı sayıldığı bir dünyada, sürüye uyup gürültüye katılmaktansa sessizliğe gömülüp haksız sayılmayı tercih ederek tevekkülle içine kapanmıştır. İç kanamaları zaman zaman ağzından kaçırıverse de, dudağının kenarından sızanın "kızılcık şerbeti" olduğuna inandırır herkesi...

Oysa ne kadar gizlemeye çalışsa da, içindeki fırtınanın birilerince fark edileceği umudunu hep korur. Suskunluğunun her şeyi anlattığını sanır. Sanki onca gürültü içinde birileri gözbebeklerini okuyacak ve konuşmayı bilmeyen bir çocuğun derdini anlar gibi, iç dünyasında çağlayan nehrin sesini duyacaktır. Başını sessizce öne eğişinden, sitemkâr imalarından, dargın yalnızlığından derdini anlayacak, şifresini çözüp sessizliğini sese çevirecek birini bekler umarsızca...

Oysa gürültünün çağında, kimselerin vakti yoktur, anlatmayanın derdini anlamaya...

Kimse kimsenin gözbebeğine bakıp konuşmaz; yüreğini dinlemeye yanaşmaz.

Öyle olunca da hepten içine kapanır "içine atan"... Maddi varlığını dibe çeken bu manevi yükün ağırlığıyla yaşamayı öğrenir. Yükünü sırtlayıp, kendi iç sesiyle sohbet ederek yürümeye koyulur. Kendine yazılmış mektuplar, meçhule karalanmış satırlar, sadece yastığının bildiği sırlarla örer kozasını...

Sabah oldu mu, sahte gülümsemesini yüzüne yapıştırıp hayata karışır.

Anlaşılmadıkça artar ketumiyeti... Rahat hesaplaşanlara özenerek erteler hesaplaşmalarını... Geciktirilmiş her sohbet, vazgeçilmiş her itiraf, gösterilmemiş her tepki birbirine yapışıp koca bir yaraya dönüşür içinde...

İçindeki yara, yüzünde gülümseyen maskeyi aşağı çekmeye başlar zamanla... Artık ya içindekileri kusacak, ya da hepten susacaktır.

İşte o zaman, "iç" denilen o dipsiz derinlik, o ne atsan dolmaz sanılan kuyu taşar aniden... Yük, taşınmaz olur. Yıllar yılı sabırla bastırılan volkan, ya umulmadık bir tepki, ya katılırcasına bir ağlama nöbeti veya gizlenmiş bir silah olur, gürültüyle patlar.

"İçine atan"ları bilmeyenler, kestiremezler bu ani tepkinin nedenini... Yanlış yerde ve son günlerde ararlar ipucunu... Oysa onca yılın suskunluğuyla kaynaya kaynaya dolmuştur yanardağ... Ve gün gelmiş patlamıştır.

Artık geride bıraktığı efsane konuşacaktır, kendisi yerine...

* * *

Tanırım O'nu...

Sessizliğin erdem sayıldığı bu özel dünyanın suskunları bilirler birbirlerini...

Çareyi de bilirler.

Gözbebeklerine bakıp ruhunda kaynayan volkanı sezecek ve şefkatle "içeri" sızıp O\'nu yukarı çekecek bir dost elini umutla beklerler.

Beynine ancak o dost eli uzanabilir.

O yoksa yedeği bir kurşundur.

Can DÜNDAR

Beynimize ve de ruhumuza uzanabiliyoruz değil mi birbirimizin..yedeğe ihtiyaç yok..seni seviyorum gökkuşağım.. :hug::wub::clover:

Gönderi tarihi:

-ağlanan yara-

en çok kendime küsmüşken...

gözümün kararan taraflarından

t/arafımdan paramparçalanmışlıklar geçer;

şah damarım, dostlarım!..

bilirsiniz(!)

bir yanım cinnet bir yanım cennet

arafta kalmışa istenmez ki hüccet...

.

.

siyah var diye beyaz var

ve artık yılgınlık var diye

düz mantığa kaçışım var...

oysa severim beylik lafları

pastel renkleri

araflığıma yakışan belirsizlikleri...

ahh yalnızlığım!.. k/ağıt-k/alem, nemli duvar

ahh şubatta ıslanmışlığım!.. ayaz-yağmur

yaş var yaşasın ölümde var!..

evet severim baş vermeyi

pardon boş vermeyi..

ölmeyi.. zamansız göçüp gitmeyi...

.

.

göğ iken kopar filiz!

yaşını dolduramamış günahlar gelir geçer

el amanlar.. eyvahlar...

kabullenilmiş eyvallahlar...

sağır zaman neler sağarmış

yutkunan bir yüreğe neler sığarmış

anlatılmaz yazılmaz sız[ı]lar...

sıkılır yumruk dövülür diz

Allah var!.. Kendimde değilim çok kez biliniz...

gökten yıldız yağarmış

ay bir kenara yığarmış...

teffekküre yeltenir bakışlar

d`ağlanan yara`dan boy verir filiz

büyür gözbebeğimde şah damar

şiir biter.. yıldızlarda susarmış

birde bakarsınız gün ağarmış...

.

.

bilmem ki daha ne kadar severim geceyi

yutkunmayı.. bir bilinmezliğe çekip gitmeyi...

çok şey bildiğimden değil.. afedersiniz

sizde bilirsiniz.. doğru var diye yanlış var.

hiç şüphesiz korku sahibidir her günahkar..

kitabın satırlarında lanetlenmekte var!..

Gönderi tarihi:

....Bilirim ki, kabil olsa da, ters çıkarılmış bir kazağı düzeltir gibi içten kavrayıp dışa çevirseniz ruhunu, sanki yıllar yılı söylenmeyip saklanmış, dilin ucuna kadar gelip tutulmuş, tam haykırılacakken içe atılmış yüzlerce sözcük, hafızaya kelepçelenmiş binlerce söz, dile getirilmemiş on binlerce itiraz, akıtılmamış onca gözyaşı ilmek ilmek çözülüp saçılıverecektir ortalığa...

Sabırla dinler, sitemsiz kabullenir ve ruhunun derinliklerine gizlediği çekmecelerde özenle saklar içine attıklarını...

Sadece kendisiyle baş başayken açar onları...

Kimi zaman gizli bir günlüktür çıkan çekmeceden... Yazar; ...kimi zaman da sırdaş bir silahtır... Sıkar.

* * *

Kimi nasıl diyeceğini bilmediğinden, kimi bildiğini de diyemediğinden, kimi dediği halde kıymeti bilinmediğinden, kimi bir kez deyip yanlış bildiğinden, suskunluğun o huzurlu kuytusuna sığınmıştır.

Oysa ne kadar gizlemeye çalışsa da, içindeki fırtınanın birilerince fark edileceği umudunu hep korur. Suskunluğunun her şeyi anlattığını sanır. Sanki onca gürültü içinde birileri gözbebeklerini okuyacak ve konuşmayı bilmeyen bir çocuğun derdini anlar gibi, iç dünyasında çağlayan nehrin sesini duyacaktır. Başını sessizce öne eğişinden, sitemkâr imalarından, dargın yalnızlığından derdini anlayacak, şifresini çözüp sessizliğini sese çevirecek birini bekler umarsızca...

Tanırım O'nu...

Sessizliğin erdem sayıldığı bu özel dünyanın suskunları bilirler birbirlerini...

Çareyi de bilirler.

Gözbebeklerine bakıp ruhunda kaynayan volkanı sezecek ve şefkatle "içeri" sızıp O\'nu yukarı çekecek bir dost elini umutla beklerler.

Beynine ancak o dost eli uzanabilir.

O yoksa yedeği bir kurşundur.

Can DÜNDAR

Beynimize ve de ruhumuza uzanabiliyoruz değil mi birbirimizin..yedeğe ihtiyaç yok..seni seviyorum gökkuşağım.. :hug::wub::clover:

Uzanıyoruz,ruhumuza beynimize,kalbimize..yedeğe ihtiyaç yok..:closedeyes: nasıl güzel bir yazıydı bu yazyağmurum..:closedeyes::crying: ben de seni seviyorum,çok..iyi ki varsın :wub::clover:

Gönderi tarihi:
-ağlanan yara-

en çok kendime küsmüşken...

gözümün kararan taraflarından

t/arafımdan paramparçalanmışlıklar geçer;

şah damarım, dostlarım!..

bilirsiniz(!)

bir yanım cinnet bir yanım cennet

arafta kalmışa istenmez ki hüccet...

.

.

siyah var diye beyaz var

ve artık yılgınlık var diye

düz mantığa kaçışım var...

oysa severim beylik lafları

pastel renkleri

araflığıma yakışan belirsizlikleri...

ahh yalnızlığım!.. k/ağıt-k/alem, nemli duvar

ahh şubatta ıslanmışlığım!.. ayaz-yağmur

yaş var yaşasın ölümde var!..

evet severim baş vermeyi

pardon boş vermeyi..

ölmeyi.. zamansız göçüp gitmeyi...

.

.

göğ iken kopar filiz!

yaşını dolduramamış günahlar gelir geçer

el amanlar.. eyvahlar...

kabullenilmiş eyvallahlar...

sağır zaman neler sağarmış

yutkunan bir yüreğe neler sığarmış

anlatılmaz yazılmaz sız[ı]lar...

sıkılır yumruk dövülür diz

Allah var!.. Kendimde değilim çok kez biliniz...

gökten yıldız yağarmış

ay bir kenara yığarmış...

teffekküre yeltenir bakışlar

d`ağlanan yara`dan boy verir filiz

büyür gözbebeğimde şah damar

şiir biter.. yıldızlarda susarmış

birde bakarsınız gün ağarmış....

.

bilmem ki daha ne kadar severim geceyi

yutkunmayı.. bir bilinmezliğe çekip gitmeyi...

çok şey bildiğimden değil.. afedersiniz

sizde bilirsiniz.. doğru var diye yanlış var.

hiç şüphesiz korku sahibidir her günahkar..

kitabın satırlarında lanetlenmekte var!..

bu..öyle güzel bir şiir ki ablaların en güzeli..sen mi yazdın bilmiyorum,tekrar tekrar okudum.. :closedeyes:

''bir yanım cinnet bir yanım cennet..'' benimse bir yanım cinnet,öbür yanım da cinnet sanki :unsure:

çok teşekkür ederim :wub::clover:

Gönderi tarihi:

ben yazmadım bidenem ama bende içinde kendimden bişeyler buldum seninle paylaştım... sende beğendiysen ne ala :hug:

bir yanın cinnet, öteki yanıda mı cinnet :blink::wacko:

canım bi cinnet herşeyi halleder :w00t:

Gönderi tarihi:

canem nenem :hug: sana bu iletiyi endişe içinde yazmaktayım :ermm:

verdiğim görevden dönmediğiniz..bunun yanında bir mesaj bile gönderemediğiniz için :getlost:

sanıyorum bir aksilik oldu :blink:

umarım bundan dolayı beni sorumlu tutmaz :wacko:

ve niyetimin fevkaladeliğini :shifty: anlayabilirsiniz :w00t:

intikamın ne kadar kötü ve ne kadar yıkıcı olduğunu :crying: ve size heç yakışmayacağını bilmem sölememe gerek varmı :islik::yuvarlan:

Gönderi tarihi:
halletti sanıyorum ortalıkta yok

leylacım alooo ordamısın, cinneti yatıştırdınmı bidenem

yardıma ihtiyacın varsa seslen biliyosun bende cinnet severim

cinnetler itinayla halledilir B)

biraz dirençli çıktı bu seferki, biraz abla ve odun takviyesi iyi gelebilir,hani yazıktır,daha acısız olsun diye :crying::islik::shifty:

canem nenem sana bu iletiyi endişe içinde yazmaktayım

verdiğim görevden dönmediğiniz..bunun yanında bir mesaj bile gönderemediğiniz için

sanıyorum bir aksilik oldu

umarım bundan dolayı beni sorumlu tutmaz

ve niyetimin fevkaladeliğini anlayabilirsiniz

intikamın ne kadar kötü ve ne kadar yıkıcı olduğunu ve size heç yakışmayacağını bilmem sölememe gerek varmı

benim için ve kendin için endişeye mahal yok bidenecik torunum :shifty:

senden nasıl intikam alabilirim ben :shifty: ayrıca senin de işaret buyurduğun gibi bana heç yakışmaz B):islik:

sadece görev süresi birazcık uzadı sanırsam :ermm: ve hatta uzadıkça uzayacak ve sonu gelmeyecek gibi görünüyor desem mi,yoksa demesem mi acaba :w00t:

Gönderi tarihi:
he tabe tabe kışkırt kışkırt sonra da böyle konuş

leylacım ben sana didim sen buna uymasan iyi olur zira fikirleri TNT gibi

evet doğru kışkırtmada başarılı,ben de çok kışkırıyorum gerçekten :w00t:

fikirlerine gelince,TNT gibi :grin: ama ilginçtir, bomba etkisi yaparak işe yarıyor :unsure: :grin:

abla nerelerdesin

nerdeyim bilemiyorum bitanem,bir geliyorum, kaç gündür gelmediğimi ancak geldikten sonra farkediyorum :grin: günler ne çabuk geçiyor :islik::hug: sen nerdesin :unsure:

Gönderi tarihi:

Leylacım beni korkutuyorsun bidenem :wassat::crying:

çok tehlikeli çok cinnetli çok patlatıcı gördüm seni :islik:

bu cadı sonunda senide kışkırttı işte, ama sende de potansiyel varmış kışkırmışın :yuvarlan::w00t:

bu gidişle ikinizle birden baş etmek zor olacak :shuriken:

Gönderi tarihi:
benim için ve kendin için endişeye mahal yok bidenecik torunum

senden nasıl intikam alabilirim ben ayrıca senin de işaret buyurduğun gibi bana heç yakışmaz

sadece görev süresi birazcık uzadı sanırsam ve hatta uzadıkça uzayacak ve sonu gelmeyecek gibi görünüyor desem mi,yoksa demesem mi acaba

:unsure: öyleyse nenecim hala neden endişeliyim :sweatingbullets: akıbetim konusunda :w00t:

evet doğru kışkırtmada başarılı,ben de çok kışkırıyorum gerçekten

fikirlerine gelince,TNT gibi ama ilginçtir, bomba etkisi yaparak işe yarıyor

efet işe yarar tabe.. B)

fikirsel deneylerimde kobay olmayı kabul eden herkese teşekkürler bu arada :islik::w00t:

Leylacım beni korkutuyorsun bidenem

çok tehlikeli çok cinnetli çok patlatıcı gördüm seni

bu cadı sonunda senide kışkırttı işte, ama sende de potansiyel varmış kışkırmışın

bu gidişle ikinizle birden baş etmek zor olacak

bi topictede iftira atma yaw :getlost:

ne uğraşıyon benim gibi bi fevkaladelikle anlamadım ki :crying:

yuk yuk böle olmayacak -_- en kısa zamanda imha edilmen lazım :w00t:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.