Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Ev ve Bahçe Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 107
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    108

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

Amerikalı bir anne kızı ve arkadaşlarının Karavan parkta yaşaması nedeniyle kendisiyle dalga geçtiklerini söyledi. Daha sonra onlara nerede yaşadığını göstermek için bir video hazırladı.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Bahçıvan, yeşil domatesleri olgun domateslere dönüştürmek için dahice bir ipucu paylaşıyor: 'Bunu hiç duymadım'

TikTok kullanıcısı Sabrina (@sabrina.sustainable.life), ailesinin bahçede yemek israfını azaltmak için yaptığı tüyoyu paylaştı.

Kepçe

60.000'den fazla beğeni alan videoda Sabrina, kullanıcılara bahçedeki yeşil domatesleri ne yapacaklarını öğreten "nonna"sını filme alıyor.

Onları eve nasıl getirdiğini ve "küçük bir şeker gibi yapmak" için uçlarını kıvırarak kağıda nasıl sardığını göstermeden önce kameraya "Onları dışarıda çürümeleri için bırakmayın" diyor.

Yeşil domateslerinizi paketledikten sonra, onları plastik bir torbaya ve ardından bodrum veya dolap gibi karanlık bir alana koymayı içerir. Sabrina'nın büyükannesi, kullanıcılara iki ila üç hafta sonra domateslerin genellikle olgunlaştığını ve yemeye hazır olduğunu söylüyor.

neden harika

Bu tüyo, hem evde yetiştirilen domateslerin tadını daha uzun süre çıkarmak hem de boşa giden yiyecek miktarını azaltmak için sürdürülebilirlik konusunda yaratıcı olmanın harika bir örneği.

Dışarı çıkıp mağazadan domates almak zorunda kalmayacağınız için bu sadece paradan tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda çevre için de harikadır. Mağazadan satın alınan ürünlere bağımlılığımızı azaltarak ve atıklarımızı azaltarak, ihtiyacı olanlar için daha fazla gıda ve daha az çevresel etki için çalışabiliriz.

Düzenli depolama alanlarındaki atık miktarının azaltılması aynı zamanda çevreye salınan ve küresel sıcaklıkların yükselmesine katkıda bulunan daha az kirletici gaz anlamına gelir.

herkes ne diyor
Video, kullanıcıların kendi ipuçlarını ve püf noktalarını ve aynı hack'i kullanan akrabalarının anılarını paylaşmasıyla TikTok'ta inanılmaz derecede popüler oldu.

Bir kullanıcı şu yorumu yaptı: "Bunu meyve sarma ile yapıyoruz ve tüm yıl dayanıyor."

Bir başkası Sabrina'dan nonna'sına teşekkür etmesini istedi ve ekledi: "Güneyli ve hayatım boyunca taze domates yetiştirerek büyüdüm. Bunu hiç duymadım. Bu da olgunlaşırken böcekleri uzak tutar!”

Daha fazla istemek? Size paradan, zamandan ve gezegenimizden tasarruf ettirecek harika hikayeler ve kolay ipuçları için Instagram'da The Cool Down'ı takip edin ve Haftalık Bültenimize katılın.

Gardener, yeşil domatesleri olgun domateslere dönüştürmek için dahice bir ipucu paylaşıyor: "Bunu hiç duymadım" ilk kez The Cool Down'da yayınlandı.

Kaynak: TikTok

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.