Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Ev ve Bahçe Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 106
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    107

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin bu başlık sabitledi
  • 2 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Çamaşırlarınızı Soğuk Suda Yıkamak Giysilerinize Ne Yapar?

Giysilerinizi yıkamak için seçtiğiniz sıcaklık size para kazandırabilir. Örneğin, giysilerinizi soğuk suda yüksek sıcaklıklarda yıkamak, suyu ısıtmak için gereken enerjiyi koruyarak faturanızı düşürür. UtilitySmarts'a göre, 75 derece Fahrenhayt'a ayarlanmış sıcak su yerine 60 derece Fahrenhayt'a ayarlanmış soğuk su kullanarak elektrik faturalarında en az 60 $ tasarruf edebilirsiniz.

AA10KJKd.img?w=768&h=431&m=6

Giysilerinizi soğuk suyla yıkamak da giysilerinizin bütünlüğünü koruyabilir. Renkler akmaz veya solmaz, giysiler kolayca çekmez veya buruşmaz ve lekeler çıkarılacaktır. Giysinizin yıkanması gereken tam sıcaklığı öğrenmek için giysinizin iç dikişindeki bakım etiketini kontrol edin. İçinde dalgalı bir su hattı olan kare bir küvete benzeyen bir sembol olacak.

GE Appliances'a göre, sembolün içindeki nokta sayısı, o giysiyi yıkamanız gereken en yüksek sıcaklığı temsil eder. Bir nokta 90 derece Fahrenhayt, iki nokta 105 derece Fahrenhayt ve üç nokta 120 derece Fahrenhayttır. Ayrıca, dört nokta 160 derece Fahrenhayt, beş nokta 160 derece Fahrenhayt ve altı nokta 200 derece Fahrenhayt'tır.

Lekeleri, Kırışıklıkları ve Renk Transferini Önleyin

AA10KJKh.img?w=768&h=431&m=6

Giysilerinizi sıcak su yerine soğuk suda yıkamanın birçok faydası vardır. Örneğin, giysinizde leke varsa, yapmak isteyeceğiniz son şey onu sıcak suda yıkamak olacaktır. Daha yüksek sıcaklıklardaki su, lekeleri çıkarmak yerine kumaşın daha derinlerine yerleştirir ve bu nedenle soğuk su her türlü giysi lekesini çıkarmak için en iyisidir. Sıcak su, giysilerdeki boyaları da parçalayarak solmalarına neden olurken, soğuk su ise boyaların akmasını ve daha açık renkli giysilere geçmesini engeller.

GE Appliances'a göre soğuk su, enerji faturanızı artırabilirsiniz. Bunlar için, sarf malzemeleri harcamayınız. Soğuk su kullanmanın bir başka altında de kıyafetlerinizi ve narin kumaşları için en iyi sıcaklık çekme.

temizlenmeyecek

AA10Kdsm.img?w=768&h=431&m=6

Giysilerinizi yıkamak için soğuk su kullanmanın bir dezavantajı, onları sıcak su gibi dezenfekte etmeyecek olmasıdır. Çamaşırlarınızı yıkamak için yüksek sıcaklıkta su kullanmak onu mikrop, bakteri ve virüslerden arındırabilir. Bu nedenle, hastalanmanız bittikten sonra çarşaflarınızı yıkamanız önerilir. The Maids'e göre, sterilize etmek için sıcak su kullanmak için en az 140 derece Fahrenheit olması gerekiyor.

Ancak, şofbeninizi bu kadar yükseğe ayarlamak tehlikeli olabilir. Ellerinizi yanlışlıkla o kadar sıcak su altında yıkamak istemezsiniz ve bazı giysiler de yüksek sıcaklıklarda yıkanmaya dayanamaz. Çamaşırlarınızın sıcak suyla yıkanmasının güvenli olup olmadığını öğrenmek için bakım etiketine bakın. Üzerinde en az dört nokta bulunan bir sembol olmalıdır. Giysilerinizi dezenfekte edip soğuk su kullanmaya bir alternatif, normal çamaşır deterjanınızla birlikte beyaz damıtılmış sirke döküp makinenizi sterilize etme ayarına getirmektir.

Kaynak: House Digest

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

Kadın Süpürgelikleri Temizlemek İçin Bulaşık Makinesi Deterjanı kullanıyor ve sonuç çok akıllıca

Süpürgeliklerin temizlenmesi, özellikle yüksek trafikli bir eviniz varsa ve kendinizi sık sık süpürgeliklerinizi derinlemesine temizlemek zorunda buluyorsanız, göz korkutucu bir görev olabilir. Ancak, doğru temizleme aracına ve mükemmel temizlik ürününe sahipseniz, belki de süpürgelikleri temizlemek o kadar da kötü olmaz mıydı?

Süpürgeliklerinizi çok sık temizlemek zorunda kalmamak gerçek olamayacak kadar iyi görünse de, TikTok içerik yaratıcısı @bettercleaningbritt'in bu temizleme ipucu, temizlik rutininizde sadece bir oyun değiştirici olabilir.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Annem Çocuğunun Odasının Görünümünü Seçmesine İzin Veriyor ve Sonuçlar Çarpıcı

Bir çocuğun yatak odasını yeniden şekillendirmeyi düşündüğünüzde, çocuğunuzla temel temasa geçebilir ve neyi sevebilecekleri veya hangi renkleri seçecekleri konusunda fikirlerini alabilirsiniz, ancak çoğunlukla işi yapan muhtemelen sizsiniz. Doğru? Bu sadece daha kolay ve çoğu zaman çocuklarımızın nasıl dekore edildiğini ustaca etkileriz, ama ya söz konusu odada yaşayan kişinin tüm tasarım seçimlerini yapmasına izin verirseniz?

Bir anne kızının kendi odasını tasarlamasına izin verdiğinde öğrendiği gibi, seçtikleri sizi şaşırtabilir!

TheRenegadeHome'dan Molly'nin genç bir kızı var ve çift kısa süre önce, kızları artık biraz daha büyüdüğü için odasını birlikte yeniden düzenlemeye karar verdi. Ama çoğu ebeveynin aksine, Molly dizginleri bıraktı ve her şey söz konusu olduğunda çocuğunun kontrolü almasına izin verdi!

Tasarım estetiğinden boya renklerine ve yatak seçimine kadar her şey kızı tarafından yapıldı. Şimdi, ne düşündüğünüzü biliyoruz… Bu sadece felaket, uyumsuz renkler ve daha pek çok doğru olmayan şey için bir reçete değil mi? Bu durumda siz (ve biz) çok ama çok yanlış olur!

Molly'nin kızı, neyin işe yaradığına dair kusursuz bir sezgiye sahip (cidden, bu kızın geleceğinde büyük şeyler görüyoruz), retro bir hava seçiminden başlayarak odasını arıyor. Tüm duvarlar kirli beyaza boyanmış, ardından odayı ve duvarları ayırmaya yardımcı olmak için merkezden aşağıya doğru bazı retro renkli çizgilerle tamamlanmıştır.

Sonra mobilya geldi - bu retro hissi gerçekten bağlamaya yardımcı olan tasarruflu ürünler. Bazı benzer temalı aydınlatma armatürleri, halı ve birkaç parça daha ekleyin ve tüm oda çarpıcı bir şekilde bir araya geliyor. Molly'nin kızının kendisi için seçtiği tüm farklı parçalardan inanılmaz derecede etkilendiğimizi itiraf etmeliyiz ve dışarı çıkıp kendi odalarımızı da yapsa gerçekten umursamıyoruz!

Kaynak: dengarden

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.