Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

RUH


serife_yilmaz

Önerilen İletiler

  • 2 ay sonra...
RUH..Hakkında ne de az şey biliyoruz..değil mi?

1842[/snapback]

Selam

İnsan" ismiyle bilinen ölümsüz varlığın, ebedi yaşamını sürdürdüğü "dalga bedendir"... Görüntüsü hologramiktir!.. Beynin ürettiği, Yüklenmiş dalgalardan oluşmuştur...

 

Beyin tarafından üretilir ve ve beyin kendindeki tüm düşünsel verileri dalga olarak "RUH"a yükler.

 

Beynin, sinir sistemi aracılığıyla bedende oluşturduğu bio-elektrik enerji kesildiği anda, bedenin mıknatısıyeti de kesildiği için fizik bedenden bağımsız olarak yaşamına devam eder; ki bu durum "ÖLÜM" denilen şeydir.

 

Enerjisini beyinden alan dalga beden (ruh), aynı zamanda beyinle karşılıklı alışveriş içindedir; ve beyni enerji yönünden takviye etmektedir... Aynı, bir otomobil motorunun aküden hem enerji temin etmesi, hem de aküyü şarj etmesi gibi...

 

Herhangi bir sebeple "ruh", fizik bedenden ayrılır ve uzunca bir süre geri dönmez ise, beyin bu enerjiden mahrum kaldığı için durur ve "ölüm" dediğimiz olay meydana gelir...

 

"Hafıza-bellek" esas olarak bu "dalga" bedendeki bilgi yüküdür... Beyin, ihtiyaç duyduğu bilgileri buradan alır...

 

Eğer, beyinde herhangi bir fonksiyon yetersizliği olursa, dalga bedendeki bilgileri geri alamadığı için "unutma" veya "hatırlayamama" dediğimiz olay meydana gelir...

 

Ruhların birbirini çekişi veya itişi denilen olay ise, ruhları üreten beyinlerin, astrolojik etkiler sonucu, eskilerin ateş-toprak-hava-su diye ayırdıkları dört farklı frekansta üretim yapmalarıdır...

 

"Ruh bedenin" dışarıdan görünüşü aynen bir hologram gibidir...

 

Ruh, bedenden ilişkisinin kesildiği son anki görüntü üzeredir...

 

Otuz yaşında kolu kopmuş bir insan, elli yaşında ölse, ruhunun kolu hiç kopmamışçasına mevcuttur... Çünkü, ruhta meydana gelen özellikler ve görüntüler bir daha hiç kaybolmaz!..

 

"RUH bedende", yani "dalga bedende" var olan bütün özellikler, beyin tarafından üretildiği için, beynimizi ne kadar geniş kapasiteli kullanabilirsek, ne kadar çok enerji üretebilirsek, o kadar güçlü bir "RUHA" sahip oluruz... "Dünya âhiretin tarlasıdır, burada ne ekersen, orada onu biçersin" demelerinin sebebi, işte budur.

 

"İbadet" denilen çalışma şekillerinin sebebi hep beynin gelişip güçlenmesi ve dolayısıyla bu özelliklerin ruha yüklenmesidir...(1)

 

Beynin üretip "ruha" yüklediği, "ruhun" kendini dünyanın ve güneşin çekim alanından kurtarmasını sağlayacak olan antimanyetik enerjiye eski dilde, din terminolojisinde "NUR" adı verilmiştir.

 

Kişinin "NUR"u ne kadar çoksa, cehennemden o kadar kolay kurtulabilecektir...Yani kişi ne kadar ruhuna enerji yükleyebilmişse, bu çekim alanlarından o kadar kolaylıkla kurtulabilecektir.

 

Eğer bu enerji yükleme işini ihmal etmiş ise, o takdirde de kendini güçlü çekim odaklarından kurtaramıyacak ve ebedi olarak o çekim alanında hapis kalacaktır.

 

Bu "ruh" adı verilen bireysel bilinci taşıyan yapı, bir diğer ifade şekliyle "yüklenmiş dalga beden"dir!... Yâni, görüntü ve ses yüklenmiş televizyon dalgalarında olduğu gibi...

 

Seyyal bir yapıya sahiptıir... Zaman ve mekân kaydının dışındadır... Aynı anda bir kaç yerde bulunabilme özelliğine sahip olabilir...

 

En büyük özelliği ise; karşı karşıya bırakıldığı her şeyin hakikatine yönelmesi, o şeyin aslını hakikatını araştırması... Bildiğimiz "bilinç" bu ruhta yer aldığı için, gene "bilince" ait tüm özellikler bu yapıdan algılanır..

 

Hücreleri birarada tutan, yani bedeni bir bütün hâlinde koruyan beynin yaydığı bioelektrik enerjidir ki buna tasavvufta "harareti griziye" denilmiştir..

sevgiyle kalın

 

http://www.ahmedbaki.com

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

aynı anda bir bedende birden çok ruhun olması hakkında ne dersiniz.

birbirinden farklı ruhlar değil kastım

aynı kişiye ait ruhun birden fazla rengi gibi

3280[/snapback]

Selam

 

Reekarnasyon olayı yani yeni bir bedenle dünyaya gelmek mümkün değildir çünkü her birim ruhunu dünyada kendi üretiği ruhun sonradan insan vücuduna girmediği için

medyumların ruh çağırma adı altında ben mevlanayım ben annenim, babanım deyip o kişilerin beyin frekansına girerek aldatanda cinlerdir. Manevi yönden güçlü İnsanlar birkaç yerde ama aynı kimlikle görünmesi mümkündür bunun adıda Tayyi mekândır: Bulunduğu yeri değiştirmek. Ruh boyutunda Başka tarafa gitmek manasınadır..

Bu asırda tay kelimesini şöyle kullanmak mümkündür ve ispat edilmiş ve apaşikâr meydandadır.

1- Tayyi ses. Radyo. Telsiz.

2- Tayyi suret. Televizyon.

3- Tayyi renk. Renkli televizyon.

Bunların nasıl vuku bulduğu bugün ortadadır.dolayısıyla insanında görünmesi mümkündür Ve fennen izahı da gayet kolaydır.

Elektrik, ışık, elektron, ihtizazlarının sürati saniyede 300.000 km zaman mefhumunun dışında bir sürat..

Ses. Suret. Renk. Bunların hepsi madde değilse de öyle görünür, Öyle kabul ediliyorsa da bunlar da maddedir (Kuvantum nazariyesine göre).

İnsan aklı. insan düşüncesi ve (Bilmediğimiz ruh)."

Bu meleke ve duyguların da diyelim ki ışık ve elektrikten daha A (delta) kadar saniyede fazla sürati var.

Yani V= 300.000 +A...

Elektrik saniyede dünyayı 7,5 defa dolaşıyor. Düşüncenin dolaşması saniye bile değil...

Arada zaman mefhumu en kısa bîr şekilde bile yok...

Bulunduğunuz yerden TV ekranına suretimizi verelim. Amerika'da aynı anda oradaki ekranda görünürüz. Amerika'da göründüğümüz ekrandan başka bir verici ile aynı suretimiz tekrar bize gönderilse, başka bir ekranda görsek her iki ekranda da bir aynanın karşısında hareketlerimiz nasıl aynı anda ise o da öyledir.

Miraçta : Resulü Ekrem Mekke'den Kudüs'e beden ve ruhla birlikte gitmiştir.Miraç hayal veya rüya da değildir. Kelimelerle şöyle deriz. Olduğu gibi gitti. Diğer bir tabirle (tayyi mekân) etti.

Kelamullaha inanıyorsanız (Tayyi mekân) demek ki mümkündür. Ve oluyor da.- Olduğuna göre mümkündür demektir.

sevgiyle kalın

Tarih: Düzenleyen: cengiz
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Iki cesit ruh vardir.

Biri, bilimsel verilere dayali arastirmalar sonucu incelenen insan enerjisi.

Biyoloji, tip, fizik ve psikoloji dallari yillardir bu konuda calismalar yapmaktadir.

elimizdeki verilerle insan beyninin fonksionlari henüz tümüyle cözülmediginden, bilim adamlari cesitli hipotezler üzerine calisma ve daneylerini araliksiz sürdürmektedirler.

 

Bilim bu gün insan beyninin onda dokuzunun yeterince calistiramadigimizi ortaya koymusken, kimileri de kalan onda birlik akilla tüm ruhsal tanim ve aciklamalari gönül rahatligi ile yapabilmektedirler. Kolay gelsin.

 

insan beyninin, yeni evaliasyonlar sonucu daha yüksek bir kapasiteyle calistigi günler su tartismlarimizn ne kadar komik oldugunu torunlarimiz, kendilerine biraktigimiz kitap ve blgelerden göreceklerdir.

 

Tipki bir zamanlar dünyanin tepsi gibi sonsuza kadar düm düz oldugunu iddia eden dinsel skolastik ortacag düsüncesine, bu gün gülümdeseyerek baktigimiz gibi.

 

 

Diger bir ruh tanimi da dinsel aciklamalarla yapilmis olanidir; ki bu tanimlar günümüzde sayisiz tartismalara yol acacak denli cetrefilli duruma gelmistir.

 

Kimi dinsel kurumlar, bilimin insan beyni ve ruhu hakkinda elde ettigi yeni objektif bilgileri de kendi dinsel ve mistik inanclarina ekleyerek, daha da icinden cikilmaz birduruma getirmislerdir ruh tanimini.

 

Ruh ise simdi insanlarin elinden cektikleriyle, ne yapacagini bilememektedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
HİÇ AKIL ETMİYORMUSUNUZ İÇKİ İÇTİĞİNİZ ZAMAN NİYE RUH HALİNİZ DEĞİŞİYOR BİR MADDE NİYE RUH HALİNİZİ DEĞİŞTİRİYOR

10983[/snapback]

 

bu soruyu en iyi Hayyam´in siirleri yanitlar

 

" Bir damla şarap ver Çin senin olsun;

Bir yudumu bütün dinlerden üstün.

Söyle, ne var dünyada şaraptan hoş?

O acıya tatlılar feda olsun.

 

Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz:

Kuklacı Felek usta, kuklalar da biz.

Oyuna çıkıyoruz birer, ikişer ikişer;

Bitti mi oyun, sandıktayız hepimiz.

 

Dünya üç beş bilgisizin elinde;

Onlarca her bilgi kendilerinde.

Üzülme; eşek eşeği beğenir:

Hayır var sana "kötü" demelerinde."

Ömer Hayyam

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

helaaaaaaaaaaaaaaaal

11030[/snapback]

 

 

Biraz daha HAYYAM isteriz canugur ona göre :sorcerer:

11040[/snapback]

 

:clover: tesekürler

Maematikci de tam matematikciymis ha. :clover:

 

" TOPRAK OLUP GTMISLERE SORARSAN

HA GAVUR OLMUSSUN HA MÜSLÜMAN

KIMLER BU DÜNYADA EGLENMEMISSE

ÖTEKINDE,

YALNIZ ONLAR PISMAN ."

 

Ö.Hayyam

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HİÇ AKIL ETMİYORMUSUNUZ İÇKİ İÇTİĞİNİZ ZAMAN NİYE RUH HALİNİZ DEĞİŞİYOR BİR MADDE NİYE RUH HALİNİZİ DEĞİŞTİRİYOR

10983[/snapback]

 

bu soruyu en iyi Hayyam´in siirleri yanitlar

 

" Bir damla şarap ver Çin senin olsun;

Bir yudumu bütün dinlerden üstün.

Söyle, ne var dünyada şaraptan hoş?

O acıya tatlılar feda olsun.

 

Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz:

Kuklacı Felek usta, kuklalar da biz.

Oyuna çıkıyoruz birer, ikişer ikişer;

Bitti mi oyun, sandıktayız hepimiz.

 

Dünya üç beş bilgisizin elinde;

Onlarca her bilgi kendilerinde.

Üzülme; eşek eşeği beğenir:

Hayır var sana "kötü" demelerinde."

Ömer Hayyam

10992[/snapback]

 

ordaki sarap senin ictigin sarap mi acaba..???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HİÇ AKIL ETMİYORMUSUNUZ İÇKİ İÇTİĞİNİZ ZAMAN NİYE RUH HALİNİZ DEĞİŞİYOR BİR MADDE NİYE RUH HALİNİZİ DEĞİŞTİRİYOR

10983[/snapback]

 

:lol::lol::lol::lol: Yok ya bi insan olurda bu kadar mı mantıksız ve ****** olabilir ey benim süper zeki arkadaşım papa aklın sıra ruhun varlığını inkar için verdiğin örneğe bak hiç mi araştırmazsın yanlız içki çildiği zaman değil bir bardak su içtiğin zaman bile ruh hali değişebilir çünkü ruh bedenle bir bütündür eğer aksini söyleyebiliyorsan bana rüyaları açıklamak ( açıklayamazsın ya ) zorunda kalacaksın ya da tek yumurta ikizlerinin birbirlerinden uzaktayken bile aynı anda yaşadıkları aynı duygusal tepkimelerin izahını yapman lazım bütün dünya parapsikolojiyi kabul etmişken hala bazı örümcek kafalı arkadaşlarımızın bu maddeciliğe olan saplantıları nede acıklı olmakta :)...

Tarih: Düzenleyen: Admin
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yok ya bi insan olurda bu kadar mı mantıksız ve ****** olabilir ey benim süper zeki arkadaşım papa aklın sıra ruhun varlığını inkar için verdiğin örneğe bak hiç mi araştırmazsın yanlız içki çildiği zaman değil bir bardak su içtiğin zaman bile ruh hali değişebilir çünkü ruh bedenle bir bütündür eğer aksini söyleyebiliyorsan bana rüyaları açıklamak ( açıklayamazsın ya ) zorunda kalacaksın ya da tek yumurta ikizlerinin birbirlerinden uzaktayken bile aynı anda yaşadıkları aynı duygusal tepkimelerin izahını yapman lazım bütün dünya parapsikolojiyi kabul etmişken hala bazı örümcek kafalı arkadaşlarımızın bu maddeciliğe olan saplantıları nede acıklı olmakta ...

bak arkadaş ben var ya ben tek yumurta ikiziğim 38 yaşıma geldim hiç öyle birşey hissetmedim

 

bilime göre rüya

Ünlü ruhbilimci Sigmund Freud'un da araştırmalarının büyük bölümünü oluşturan uyku sırasında, kişinin bilinç altında düşüncelerinin, özlemlerinin ya da isteklerinin bir film şeridi gibi göz önünden geçtiği varsayılır. İşte bizler bu olguya Rüya adını veriyoruz.

 

Freud’a göre bilincin gizlediği, tamamen sakladığı bu olgular ortaya çıkabilmek için yol aramaktadırlar. Bunlardan bazıları da rüyalar haline girerek kendilerini göstermektedirler.

 

Freud’un yolunda ilerleyen doktorlar da günümüzde rüyalara büyük değer vermektedirler. Onlar, rüyaları bilimsel şekilde açıklayarak hastalarını tedavi etmektedirler.

 

dine göre

dinsel yönden açıklanabildiği de bir başka soyut gerçektir. Bu açıklamaya göre ruh bedenden ayrıldığı zaman, yaşanan olayların tümüne rüya diyebiliriz.

 

Eski çağlardan beri insanları ilgilendiren rüyalara ilkel toplumlar da çok önem verilmiştir. Rüyaların, korkulan tanrılar tarafından verilen armağan veya cezalar olabileceğine inanılmıştır. Daha sonra kahinler rüyaları açıklamaya, yorumlamaya başlamışlardır. İlk rüya yorumcularının ne zaman ortaya çıktıkları da belli değildir. Ancak Babil’in kahinlerinin büyük ün yaptıkları bilinmektedir. Kaldeliler, Astrolojinin yanı sıra rüya yorumlarında da başarı kazanmışlardır. Zamanla belirli rüyaların anlamları da kesinleşmiştir. Eski Mısırlılar, eski Yunanlılar ve Araplar rüya yorumlarıyla ilgili kitaplar yazmışlardır.

 

aldınmı cevabını sizi ilkel toplumlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HİÇ AKIL ETMİYORMUSUNUZ İÇKİ İÇTİĞİNİZ ZAMAN NİYE RUH HALİNİZ DEĞİŞİYOR BİR MADDE NİYE RUH HALİNİZİ DEĞİŞTİRİYOR

10983[/snapback]

 

bu soruyu en iyi Hayyam´in siirleri yanitlar

 

" Bir damla şarap ver Çin senin olsun;

Bir yudumu bütün dinlerden üstün.

Söyle, ne var dünyada şaraptan hoş?

O acıya tatlılar feda olsun.

 

Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz:

Kuklacı Felek usta, kuklalar da biz.

Oyuna çıkıyoruz birer, ikişer ikişer;

Bitti mi oyun, sandıktayız hepimiz.

 

Dünya üç beş bilgisizin elinde;

Onlarca her bilgi kendilerinde.

Üzülme; eşek eşeği beğenir:

Hayır var sana "kötü" demelerinde."

Ömer Hayyam

10992[/snapback]

 

ordaki sarap senin ictigin sarap mi acaba..???

12950[/snapback]

Helal olsun dilku...

 

Bunların aşk şarabından da haberi yok galiba...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu soruyu en iyi Hayyam´in siirleri yanitlar

 

" Bir damla şarap ver Çin senin olsun;

Bir yudumu bütün dinlerden üstün.

Söyle, ne var dünyada şaraptan hoş?

O acıya tatlılar feda olsun.

 

Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz:

Kuklacı Felek usta, kuklalar da biz.

Oyuna çıkıyoruz birer, ikişer ikişer;

Bitti mi oyun, sandıktayız hepimiz.

 

Dünya üç beş bilgisizin elinde;

Onlarca her bilgi kendilerinde.

Üzülme; eşek eşeği beğenir:

Hayır var sana "kötü" demelerinde."

Ömer Hayyam

 

 

Bunların aşk şarabından da haberi yok galiba...

13643[/snapback]

 

 

Sarap mi? Haberimiz yok ha:D :D

 

ACABA ASIKI TANIYOR MUSUNUZ KAFALARINIZ BÖYLESINE DOLUYKEN :D

Haklisiniz, aski tanimadiginiz icin, öte tarafta bulmayi umuyorsaniz, kolay gelsin.

 

CENNETTE HURILER VARMIS KARA GÖZLÜ

ICKININ DE ORADAYMIS EN GÜZELI

DESENE BIZ COKTAN OLMUSUZ CENNETLIK

BAK, BIR YANDA SARAP, BIR YANDA SEVGILI

 

Ö.HAYYAM´dan

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tek yumurta ikizi papa sen yaşamamış olabilirsin ama yaşayanlar var aklın sıra rüya hakkında açıklamalar yapmışssın ama rüyanın içeriğini açıklayamamışsın biliçaltı dediğin şey nedir ? ( ha gayret yavaş yavaş öğreneceksin )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Ruh insanın aslıdır,kendisidir.Mahiyeti,bir şekli sureti ve şuuru olan bir kanundur, yerçekimi kanunu gibi,ama yerçekimi kanununun bir şekli, sureti ve şuuru yoktur.Fakat dünyadaki işleri yapabilmesi için, ruh”un elbisesi,bineği mahiyetinde olan bedene ihtiyacı vardır.Ruh katiyen bakidir,yani ölümsüzdür.Ey insanlar,baki bir aleme gideceksiniz,o halde hazırlıklı olun.Ölüm,ruhun bedenden çıkması daha önce vefat etmiş olan sevgili anne ve babanızın ve dostlarınızın yanına gitmektir. yani bir şöför nasıl aracından inince araba hiçbir işe yaramaz ise,ruh”ta beden aracından inince, beden hiçbir işe yaramaz.Kabre konan bedendir.Siz ruhsunuz.Ruh berzah alemine gitmektedir. ölüm yokluk ve hiclik değildir.Kim yok olmak isterki,Ezeli ve ebedi bir Allah”ın sevgili mahlukatıda ebedi olmalıdır.Fakat mahlukatın ebediliği bizatihi değil,Allah”ın dilemesiyledir.Ey sevgili ruh,bunun için şükretmeli değilmisin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Emperyalist zihniyet ve onun koruyucuları, insanları uyutabilmek için bir takım demokratik olmayan olgular oluşturmuşlardır.

 

Bu olgular, o kadar kutsallaşmış ve dokunulmaz hal almıştırki ; değil onlara dokunmak, eleştirmek bile insanın mahvı yada büyük ayıbı haline sokulmuştur.

 

Emperyalist zihniyetin, sömürünün, maddi koruyucuları yetmemiş, bir de manevi koruyuculara gerek duyulmuş.

Bunlardan birisinin ismi din.

Düşünen ve üreten kesim ağzını açamaması, düşünememesi için din ve özünü "ruh" tan başka birşey olmayan masallarla sınırlamışlardır.

Aslı sömürenlerin hükümleri, adı da ruhların buyurukları olmuş.

 

Dinin özü ruhtur.

Gereçeğe karşı ruh.

Bilime karşı ruh.

Maddeye karşı ruh.

Düşünceye karşı ruh.

Beyine karşı ruh.

"Ben" değil ruh.

Üretime karşı ruh.

Allah ruh.

Kur'an'ı getiren ruh.

Melekler ruh.

Şeytan ve cinler ruh.

İnsanların aslı ruh.

İsa ruh.

Kudüs ruh.

Atlarımızın ruhuna..

Onun bunun ruhuna..

Dua gönderin ruhlara..

 

Ruh gibi olduk, ayakta kestiriyoruz.

Artık gelme ey ruh !...Uyanmak istiyoruz !...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ruh insanın aslıdır,kendisidir.Mahiyeti,bir şekli sureti ve şuuru olan bir kanundur, yerçekimi kanunu gibi,ama yerçekimi kanununun bir şekli, sureti ve şuuru yoktur.Fakat dünyadaki işleri yapabilmesi için, ruh”un elbisesi,bineği mahiyetinde olan bedene ihtiyacı vardır.Ruh katiyen bakidir,yani ölümsüzdür.Ey insanlar,baki bir aleme gideceksiniz,o halde hazırlıklı olun.Ölüm,ruhun bedenden çıkması daha önce vefat etmiş olan sevgili anne ve babanızın ve dostlarınızın yanına gitmektir. yani bir şöför nasıl aracından inince araba hiçbir işe yaramaz ise,ruh”ta beden aracından inince, beden hiçbir işe yaramaz.Kabre konan bedendir.Siz ruhsunuz.Ruh berzah alemine gitmektedir. ölüm yokluk ve hiclik değildir.Kim yok olmak isterki,Ezeli ve ebedi bir Allah”ın sevgili mahlukatıda ebedi olmalıdır.Fakat mahlukatın ebediliği bizatihi değil,Allah”ın dilemesiyledir.Ey sevgili ruh,bunun için şükretmeli değilmisin.

 

ruh konusunda söylediklerinize dair en ufak bir delil yok, tamamen hayal ürünü ve inanç

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.