Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

En Son Beslenme Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)

Featured Replies

  • Cevaplar 223
  • Görüntü 23,8b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Yağ kaybetmek ve enerji kazanmak istiyorum - bir beslenme uzmanı neden daha fazla, özellikle karbonhidrat yemem gerektiğini açıklıyor

AARgYGJ.img?w=768&h=576&m=6

37 yaşında bir kadın, Insider's Nutrition Clinic için gözden geçirilmek üzere ortalama bir yemek günü sundu.

Insider'a hedeflerinin daha iyi enerji seviyelerine sahip olmak ve yağ kaybetmek ve kas kazanmak olduğunu söyledi.

Bir beslenme uzmanı, genel olarak daha fazla karbonhidrat ve daha fazla yemek yemeyi önerir.

Diyetinizin bir uzman tarafından gözden geçirilmesini istiyorsanız, bu formu doldurun.

Bu makaledeki tavsiyeler, profesyonel bir tıbbi teşhis veya tedavinin yerini tutmaz.

37 yaşındaki Michelle, Insider'a hedeflerinin yağ kaybetmek, kas kazanmak ve daha iyi enerji seviyelerine sahip olmak olduğunu söyledi.

İşi, haftada üç gün izinle 10 saatlik dört vardiya çalışmayı içeriyor ve haftada üç kez ağırlık antrenmanları yapıyor.

Michelle yeme ve egzersiz programını, nitelikli diyetisyenlerin ve kayıtlı beslenme uzmanlarının okuyucuların yeme alışkanlıkları hakkında tavsiyeler sunduğu Insider's Nutrition Clinic için sundu.

Michelle, "Günde yaklaşık 1.650 kalori ve 146 gr protein tüketiyorum" dedi. "Açlıkla mücadele etmiyorum."

Kayıtlı beslenme uzmanı Lily Soutter, Insider'a Michelle'in daha fazla karbonhidrat yemesi ve daha fazla enerjiye sahip olmak için genel olarak daha fazla yemesi gerektiğini söyledi.

Michelle kahvaltıda kahve ve haşlanmış yumurta yer.

AARgSBa.img?w=768&h=576&m=6

Michelle, "Kahvaltı genellikle 35 gr krema ve 100 gr katı haşlanmış yumurta içeren kahvedir," dedi ve ardından öğle yemeği için yaklaşık 250 gr süzme peynir.

Soutter, bu yemeklerin, sindirim sistemimizi sağlıklı tutmamıza ve bağırsak hareketlerini düzenli tutmaya yardımcı olmanın anahtarı olan lif içermediğini söyledi.

Lif ayrıca bağırsak bakterilerimiz için ana yakıttır ve bu kritik diyet bileşeninin eksikliği mikrobiyotamızın çeşitliliğini etkileyebilir" dedi ve daha fazla lif yemenin bağırsak kanseri ve tip 2 diyabet riskini de azaltabileceğini de sözlerine ekledi. .

Kaynak: Insider

  • Admin bu başlık sabitledi
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Drew Barrymore, esnek diyetinde sağlıklı kalmak için mikoprotein yediğini söyledi. İşte mantar proteini hakkında bilinmesi gerekenler.

AAXo6D6.img?w=768&h=576&m=6&x=379&y=166&

Drew Barrymore, Woman's World'e verdiği demeçte, çoğunlukla bitki bazlı esnek bir diyet izlediğini ve düzenli tavuk kanadı yerine mikoprotein adı verilen bitki bazlı bir et ikamesi ile değiştirdiğini söyledi.

Diyetisyenlere göre, esnek diyetin ana ilkesi, ara sıra hayvansal ürünlere yer bırakan, çoğunlukla vejetaryen bir beslenme tarzını izlemektir.

Barrymore, "Hiçbir konuda katı olduğumu düşünmüyorum" dedi.

Aktris Quorn markasıyla ortaklık kurdu ve kendisinin ve ailesinin "şirketin etsiz tavuk kanadına takıntılı olduğunu" söyledi.

Woman's World'e "Quorn gibi bir şeyim hiç olmadı. Hayatıma tavuk dönmüş gibi hissediyorum" dedi.

Bitki bazlı protein seçeneklerinin artan popülaritesinin ortasında, mikoprotein, onu içeren ürünlerle nadir görülen alerjik reaksiyonlarla bağlantılı olmasına rağmen, et için besleyici, sürdürülebilir bir ikame olarak dikkat çekiyor.

Mikoprotein, pişirme tarzına ve alerjilere bağlı olarak çoğu insan için sağlıklı olabilir.

Mikoprotein mantardan yapılır ve tavuk veya sığır eti taklit etmeye yardımcı olan lifli bir dokuya sahiptir. Her 85 kalorilik porsiyonda 11 gram protein içeren düşük yağlı bir protein kaynağıdır. Aynı zamanda, sağlık için gerekli protein yapı taşları olan yüksek dozda esansiyel amino asitler ile birçok bitki bazlı seçenekten daha eksiksiz bir proteindir.

Mikoprotein ayrıca vitaminler ve ayrıca açlık yönetimi, sağlıklı sindirim ve stabil kan şekeri için önemli bir besin maddesi olan lif açısından da zengindir.

Araştırma ayrıca, hayvancılık arazi ve su kaynaklarını kapladığı ve sera gazı emisyonları ürettiği için tanklarda fermente edilen mantarın etten önemli ölçüde daha düşük çevresel etkiye sahip olduğunu gösteriyor.

Mikoprotein yaygın olarak güvenli kabul edilirken, bir araştırmaya göre, çok nadir durumlarda yaklaşık dokuz milyon pakette bir alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Kendi kendine bildirilen advers reaksiyonların 2018 tarihli bir incelemesi, az sayıda insanın mikoprotein yedikten sonra mide bulantısı veya gastrointestinal semptomlar yaşadığını ve iki kişinin mantarla bağlantılı olduğu bildirilen ölümcül alerjik reaksiyonlara sahip olduğunu buldu.

Uzmanlar daha önce Insider'a verdiği demeçte, mikoprotein çoğu insan için riskli olmasa da, sağlıklılığı nasıl hazırlandığına bağlıdır - yüksek oranda işlenmiş gıdalar, bitki bazlı olsalar bile yüksek sodyum ve yağ içeriği de dahil olmak üzere sağlık risklerine sahip olabilir.

Kaynak: Insider

  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Afrika'nın Çin'i besleme hayali sert gerçekliğe çarptı

AAYWeI9.img?w=768&h=512&m=6

THIKA, Kenya (Reuters) - Kenyalı tarım firması Kakuzi'nin sahibi olduğu bir meyve bahçesindeki ağaçların tepesinden avokado dürttüklerini izleyen genel müdür Chris Flowers, bazılarının yakında yükselen tüketici pazarlarının baş tacına, yani Çin'e gidebileceği düşüncesiyle mest ediyor.

Pekin'in açık açıkları azaltmaya yardımcı olmak için Afrika ülkeleriyle ticarete daha derin odaklanmasından yararlanan Kenya, pazara erişim için yıllarca lobicilik yaptıktan sonra Ocak ayında Çin ile taze avokado için bir ihracat anlaşması imzaladı.

Altı ay sonra, Kenya'nın avokado topluluğu, Doğu Afrika ülkesinin bitki sağlığı müfettişliği ve Kakuzi Reuters'e verdiği demeçte, hiçbir sevkiyatın kalmadığını söyledi.

10 avokado ihracatçısı Kenya denetimlerini geçmiş olsa da, Çin artık kendi denetimlerini yapmak istiyor ve diğer bazı Afrikalı meyve üreticilerinin geçmiş deneyimlerine dayanarak yeşil ışık yakmak on yıl alabilir.

AAYWeId.img?w=768&h=491&m=6

Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Komisyonu ticaret başkanı Stephen Karingi, "Aslında bir pazarınız olabilir, ancak standartları karşılayamazsanız, avantaj sağlayamazsınız" dedi.

Reuters, Afrika'daki dokuz yetkili ve işletmeyle görüştü ve Çin bürokrasisinin ve geniş ticaret anlaşmaları yapma konusundaki isteksizliğinin Pekin'in Afrika ithalatını artırma planını baltaladığını söyledi.

Bununla birlikte, tarımsal ihracatı artırmak, birçok Afrika ülkesinin Çin ile olan ticari ilişkilerini yeniden dengelemek ve çoğu Pekin'e borçlu olduğu dağlarca borcu ödemek için ihtiyaç duydukları dövizi kazanmak için sahip olduğu birkaç seçenekten biri.

Kenya'yı al. Çin ile yıllık ticaret açığı yaklaşık 6,5 milyar dolar ve kabaca 8 milyar dolarlık Çin borcu var. Bu yıl sadece bu borcu ödemek için yaklaşık 631 milyon dolara ihtiyacı var, ancak bu 2021'de Çin'e yaptığı ihracatın neredeyse üç katı.

Birçok Afrika ülkesi artık daha fazla Çin kredisi alamayacaklarını ve Çin'e ihracatı artırmaları gerektiğini söylüyor. Çin, dengesizlikleri ele alma veya en azından daha kötüye gitmelerini önleme ihtiyacının farkında olarak, Kasım ayında stratejide bir değişiklik olduğunu duyurdu.

AAYWNsg.img?w=768&h=476&m=6

Çin-Afrika zirvesinde, tipik olarak Pekin tarafından göz kamaştırıcı kredileri açıklamak için kullanılan Başkan Xi Jinping, Çin'in Afrika'dan ithalatını önümüzdeki üç yıl içinde 300 milyar dolara ve 2035 yılına kadar yılda 300 milyar dolara çıkarmak için bir dizi girişimi duyurdu.

AAYWLfy.img?w=768&h=523&m=6

Uzmanlar, teoride tarımın en umut verici yollardan biri olduğunu söylüyor. Çin, dünyanın en büyük gıda ithalatçısıyken, Afrika'daki tarım sektörü hem önde gelen işveren hem de ekonomik faaliyete katkı sağlıyor.

Dahası, dünyanın ekilmeyen ekilebilir arazilerinin %60'ı Afrika'dadır, yani büyük bir büyüme potansiyeli vardır.

Çin Ticaret Bakanlığı'na bağlı bir düşünce kuruluşu olan Çin Uluslararası Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Akademisi'nden Mei Xinyu, "Çin ve Afrika için bir kazan-kazan seçeneği" dedi.

TİCARET DENGESİZLİKLERİ

Çin, maden ve petrol çıkarırken kıtayla bağlarını derinleştirirken demiryolları, enerji santralleri ve otoyollar inşa etmek için onlarca yıldır Afrika'ya milyarlarca dolar borç verdi.

Bu, Çin-Afrika ticaret balonuna son yirmi yılda 24 kat yardımcı oldu ve küresel pandeminin kargaşasına rağmen iki yönlü ticaret geçen yıl 254 milyar dolarlık rekor kırdı.

Ancak 2021'de Afrika'ya gönderilen 148 milyar dolarlık Çin malı için Çin sadece 106 milyar dolar ithal etti ve kaynak açısından zengin beş ülke - Angola, Kongo Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Güney Afrika ve Zambiya - bunun 75 milyar dolarını oluşturdu.

Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya, 2021'de 23 milyar dolar değerindeki Çin mallarının en büyük ithalatçısı, ancak bu ithalatlar Nijerya'nın Çin'e ihracatını sekiz kat gölgede bıraktı.

Farklılık, ihracatının yaklaşık %80'inin kahve, çay ve pamuk gibi tarım ürünleri olduğu Uganda'da daha belirgindir. Geçen yıl Çin'e 44 milyon dolar değerinde mal gönderdi, ancak ithalatı 1 milyar doları aştı.

Çin gümrük verileri, Afrika ülkelerinin dörtte üçünden fazlasının Pekin ile ticaret açığı olduğunu gösteriyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Afrika İşleri Dairesi Genel Müdürü Wu Peng, bu tür dengesizliklerin kasıtsız olduğunu söyledi.

Reuters'e verdiği demeçte, "Çin her zaman Çin-Afrika ticaretinin dengeli gelişimini teşvik etmeye odaklandı" dedi.

Merkezi Pekin'de bulunan Afrika'ya ait bir kalkınma danışmanlığı şirketi olan Development Reimagined'in kurucusu Hannah Ryder, Afrikalı liderlerin yıllardır ticaret konusunda harekete geçmek için baskı yaptığını söyledi.

Bu arada pandemi, borçlara odaklanmalarını keskinleştirdi. Düşük gelirli ülkelerin yaklaşık %60'ı -çoğunlukla Afrika'da- ya borç sıkıntısı içinde ya da yüksek risk altında ve borç servisi yükleri son 20 yılın en yüksek seviyesinde.

Ryder, "Afrika ülkeleri daha fazla kredi almamaları için baskı altındaydı" dedi. "Ticaret, (Çinlilerin) bir şeyler yapabileceklerini düşündükleri yerdir."

YEŞİL ŞERİTLER

Gıda ve tarım söz konusu olduğunda, Çin'in ithalatı yirmi yıl önce 13 milyar dolar değerindeydi. 2020 yılına kadar 161 milyar dolara sıçradılar, ancak Afrika bunun yalnızca %2,6'sını oluşturuyordu.

Çin'in Afrika İşleri başkanı Wu, büyümenin dengeli ticaret sağlayacağını, Afrika'daki istihdam olanaklarını artıracağını ve kıtanın sanayileşmesine yardımcı olacağını söyledi.

"(Çin), Afrika ülkelerinin Çin-Afrika ticaret işbirliği konusundaki önemli endişelerine aktif olarak yanıt verdi" dedi.

Başkan Xi'nin planı, Afrika'dan gelen tarım ürünlerinin denetimlerini hızlandırmak, daha sıfır tarife erişimi ve kıtadan ithalat yapan Çinli firmalar için 10 milyar dolarlık ticaret finansmanı için merkezi gümrük bölgeleri veya "Yeşil Yollar" çağrısında bulunuyor.

Adelaide Üniversitesi Uluslararası Ticaret Enstitüsü'nde kıdemli öğretim görevlisi olan Lauren Johnston, kağıt üzerinde, Çin'in artan gıda ihtiyacının, Afrika'nın dövizi artırmak için tarımsal ihracattan yararlanma konusunda büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.

"Borç durumu bunu ön plana çıkardı" dedi. "İlk etapta bu sadece süper mantıklı bir yatırım."

Ancak Kenya gibi bazı ülkeler fırsatlardan yararlanmak için mücadele ediyor. Afrika'nın en büyük avokado üreticisi ve geçen yıl başta Avrupa olmak üzere 154 milyon dolar değerinde ihracat yaptı.

Kenya Bitki Sağlığı Müfettişliği Servisi'nden (Kephis) Eric Were, bu yıl Çin ihracatı için 10 avokado şirketini temizlemek için tüm çemberleri aştıklarını söyledi.

"Çinliler için meyve bahçesini incelememiz gerekiyor, paket evini incelememiz gerekiyor ve fümigasyon tesislerini incelememiz gerekiyor" dedi.

Kenya'nın en büyük avokado yetiştiricisi olan Kakuzi'nin bir ayını, ürünlerini tohumlardan, ağaçların nasıl yönetildiğini ve avokadoların nasıl hasat edildiğini, işlendiğini ve paketlendiğini takip edebildiğini göstermek için harcadığını söyledi. Buna karşılık, Avrupa Birliği'nin sadece çıkış noktasında denetim gerektirdiğini söyledi.

Geçen ay, müfettişlik, Çinli yetkililerin kendi denetimlerini yapmaya karar verdiklerini duyurdu - ki bu Uganda'da her zaman olumlu bir deneyim olmadı.

Uganda'nın Dış Ticaret Komiseri Emmanuel Mutahunga Reuters'e verdiği demeçte, "Geldiklerinde, çoğu zaman bizim iyi durumda olmadığımızı görüyorlar" dedi.

KIRMIZI HAT

Tanzanya kahve çiftçileri de Namibya'da damgasını vurmak için mücadele etti, Çinli düzenleyicileri tatmin etmek için bir sığır eti ihracat anlaşmasının imzalanmasından dokuz yıl sonra 2019'da ilk sevkiyatlara yol açtı.

Wu, Çin'in planlı girişimlerinin Afrikalı çiftçilerin karantina ve gıda güvenliği kapasitelerini geliştirmelerine yardımcı olacağını söyledi, ancak Mei ve Johnston, Afrika ithalatı için bitki sağlığı düzenlemelerinde herhangi bir gevşemenin olası olmadığını söyledi.

Johnston, "Çin ve gıda güvenliğinden daha büyük bir kırmızı çizgi yok" dedi.

Güney Afrika Tarım Ticaret Odası baş ekonomisti Wandile Sihlobo gibi uzmanlar, Çin'in erişimi hızlandırmanın diğer yollarını da kaçırdığını söylüyor.

Pekin'in AB'nin yaptığı gibi Afrika ülkeleri ve bölgesel bloklarla geniş ticaret anlaşmaları müzakere edebileceğini söyledi.

Bunun yerine Çin, ikili anlaşmalar yapmaya devam ediyor ve o zaman bile sadece bireysel ürünler üzerinde.

Buradaki temel mesaj, Çin'in Afrika'nın gıda ihracatına biraz daha açık olması" dedi. "Birçoğu, daha iyi anlaşmalar müzakere eden ülkelere tek tek inmek zorunda kalacak."

Güney Afrika'nın narenciye endüstrisi, kıtanın Çin'deki ilk öncüleri arasındaydı ve 2004'te Pekin ile ilk protokolünü imzaladı. 2021'de 162.000 palet meyve ihraç etti, ancak başarı bir gecede gelmedi.

Güney Afrika Narenciye Yetiştiricileri Birliği başkanı Justin Chadwick, "SA narenciye için inanılmaz bir pazar oldu" dedi.

Yine de, sıkı gıda güvenliği standartlarına sahip olan İngiltere ve Avrupa Birliği, geçen yıl ihracatın %44'ünü oluşturan Güney Afrika narenciyesi için açık ara en üst sıralarda yer alıyor.

Chadwick, "Çin'e gitmek istediğinizde, her tarım ürünü için ayrı bir protokol almanız gerekiyor. Her ürünün protokolünün sonuçlanması ortalama 10 yıl sürüyor" dedi. "Maalesef Çin bu ürünü tek tek yapıyor."

Kaynak: Reuters

  • 4 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Genç Beş Ayda At Taşıyıcısını Pastaneye Dönüştürdü

Girişimci bir genç, From Scratch Bakery adlı işletmesini barındırmak için eski bir at kutusunu bir araca dönüştürmek için beş ay harcadı.

18 yaşındaki Alice Kelly, 18. doğum günü için aldığı 593 doları (512 £) internette ikinci el bulduğu midilli kutusuna harcadı.

Yenileme, "daha önce neredeyse hiç çekiç kullanmamış" olan Alice için iddialı bir projeydi.

Temizlemeden altı farklı renkteki boyayı soymaya, tekerlek ve kablo eklemeye kadar her şeyi YouTube eğitimlerini izledikten sonra yaptı.

"Aslında 520 sterlin (602 dolar) ödemem gerekiyordu, ama kibar adam oraya gitmem için harcadığım yakıt için bana 8 sterlin (9.27 dolar) verdi!

"Toplamda, projenin maliyeti yaklaşık 1.400 £ (1.622 $) ve yenileme malzemelerinin maliyeti yaklaşık 870 £ (1.008 $).

“Ne kadara mal olduğunu kesin olarak söyleyemem, ancak sıfırdan bir tane yapmak (özür dilerim) zaten yenilenmiş bir tane satın almaktan çok daha uygun maliyetli oldu.”

İrlanda, Leinster'dan Alice şunları söyledi: “En zor kısım başlamak ve tüm döşeme tahtalarını kaldırmaktı. Çoğunlukla ona bakmak ve yapılması gereken her şeyi görmek zordu.”

Genç, projeyi 18. doğum günü parasıyla değil, aynı zamanda çevrimiçi destekçilerden aldığı sponsorluklar ve bağışlarla finanse etti.

Para, TikTok'taki adım adım yenileme ilerlemesini 80'den fazla videoda paylaştığı ve şu anda milyonlarca kez izlendiği TikTok hesabından geldi.

Alice, babasından da destek almasına rağmen, tadilatı çoğunlukla tamamen bağımsız olarak gerçekleştirdiğini açıkladı.

"Bütün süreç boyunca yanımda olan babam için gerçekten minnettarım, ancak çoğunlukla sadece ben ve YouTube videoları vardı" dedi.

“İnternet, öğrenmek için harika bir kaynak oldu… her ne kadar eski midilli kutularını yenilemekle ilgili pek bir şey olmasa da!

“Pandemi sırasında yürüyüşlerimde geçtiğim midilli kutusundan yapılmış yerel bir portatif kahve dükkanından ilham aldım ve bir tanesini sattığımı hayal ettim.

"Kahve sevmem dışında, bu yüzden fırının daha çok benim tarzım olduğuna karar verdim!"

Artık pop-up fırın inşaatı tamamlandığında Alice, fırınlarını yakında İrlanda'daki halka açık pazarlarda satmaya başlamayı umuyor.

"Muhteşem görünüyor. Geçenlerde yalıtım ekledim ve dekore ettim. Gitmek için oldukça hazır! ”dedi.

Alice, çocukluğundan beri pişirme konusunda tutkulu ve bu proje, bu tutkunun ve aylarca süren emeğin doruk noktası.

"Bir kaşık tutabildiğimden beri yemek yapıyorum, bu yüzden yaklaşık üç yaşında kendi başıma pişirmeye başladım" dedi.

İnternette aldığı cevaba tepki veren Alice, videolarını kaç kişinin izlediğini bilmenin "gerçeküstü hissettirdiğini" söyledi.

"Bir TikTok yaptım çünkü yaptığım şeyi sevdim ve bunu dünyayla paylaşmak istedim - milyonlarca insanın bunu görmesini beklemiyordum!

"İnsanların toplum içinde yanıma gelip beni midilli kutusunu yenileyen kız olarak tanıdıklarını söylemeleri beni çok mutlu ediyor.

İnsanlara destekleri için teşekkür etmek istiyorum, ABD'deki ve Avrupa'nın geri kalanındaki insanlar bile burada benimle oldu."

Teen'in eski at kutusunu bir fırına dönüştürmek için beş ay harcadığı yazı, Talker'da ilk olarak çıktı.

  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Bazı Ülkelerde At Etinin Yaygın Olmamasının Nedeni

At eti tüm dünyada yenir... çoğunlukla. ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya gibi bazı dikkate değer istisnalar vardır. Yine de, insanların at eti tüketme konusunda uzun bir geçmişi vardır. Mental Floss'a göre, insanlar bunu 10.000 yıldan fazla bir süredir yapıyor. Daha sonra, 6.000 yıl önce Homo sapiens, Equus caballus (diğer adıyla atlar) ile arkadaş olmaya başladı. Ancak bu, insanların atları yemesinin sonu değildi. At eti tatlı, yağsız ve şaşırtıcı derecede yumuşaktır, etli, geyik eti benzeri tatlar içerir; ve kıyma ile karşılaştırıldığında, sizin için nispeten sağlıklıdır (Mental Floss aracılığıyla). Ayrıca Eater'a göre biraz mineralli. Peki, dünyadaki pek çok ülkenin at eti hayranı olması gerçekten şaşırtıcı mı?

AA12rHIO.img?w=768&h=431&m=6

Kazaklar ve Güney Koreliler yağlı at boynunu tercih ediyor. Japonlar, sashimi gibi çiğ olarak servis edilen basashi'yi yerler. Ruslar atı ineğe ucuz bir alternatif olarak görüyor. Kuzey Avrupalılar onu ince dilimlenmiş öğle yemeği olarak yerler ve Batı Avrupalılar geleneksel olarak eti meze ve kızartmalara dahil ederken, İtalyanlar at sosisi, salam ve garnitürden hoşlanır. Fransız-Kanadalılar bile mağazadan satın alıyor. Amerika'nın geri kalanında, Arjantin, Brezilya, Şili ve özellikle Meksika gibi ülkelerin tümü, genellikle ihracat amaçlı ve bazen de sarsıntılı biçimde üreticilerdir. Yine de atın en büyük hayranı? Çin. Kwintessential'a göre, onlar at etinin 1 numaralı alıcısı ve satıcısıdır. Yakınlardaki Moğolistan da, göçebe kökleri sayesinde eski zamanlardan beri ata güvenen bir hayran. Ama neden İngilizce konuşan ülkeler bu uygulamaya katılmıyor?

Duygusallık ve Yasallık

AA12revj.img?w=768&h=431&m=6

Atı reddeden insanların en eski örneklerinden biri, koşer yasaları İncil zamanlarına dayanan ve bu hayvanın tüketimini yasaklayan Yahudi halkıdır. 732'de Papa Gregory III, yemeğin zevklerine göre çok pagan olması nedeniyle (Mental Floss aracılığıyla) atın menüden çıktığını ilan etti. Yine de, İbrahimi dinler İngilizce konuşulan dünyada kesinlikle popüler olsa da, bu tarihsel faktörler tek başına tabuyu açıklayamaz.

Birçok insan atları çiftlik hayvanlarından çok evcil hayvanlar, yardımcılar veya atletler gibi düşünür. Bu bakış açısı, bazılarının neden at etini denemeye isteksiz olduğunu açıklayabilir. Tipik olarak, bir arkadaş olarak düşündüğünüz bir hayvanı yemezsiniz - tarihsel olarak, zamanlar gerçekten zor olmadıkça. Aslında Fransa'da, Fransız Devrimi'nin ardından (Kwintessential aracılığıyla) insanlar acıktığında olan buydu. İşler iyi olduğunda, insanlar en azından sevdikleri için hayvan hakları hakkında daha fazla düşünmeye meyillidir.

Duygular bir yana, bazen sadece neye izin verilip verilmediğine bağlıdır. ABD için, özellikle, Amerikalıların yemek yemesi için atların öldürülmesi yasal değil (Eater aracılığıyla). Politikacıların bunun için her zaman kendi sebepleri vardır (ve kim bilir gerçekten ne demek istediklerini söylerler), ama sonuç aynı: ABD'de tabağınızda at bulamayacaksınız. , sadece kültürel normlara iner. Yani, bu yakın zamanda uzaklara doğru dörtnala mı gidiyor? Komşu.

Kaynak: Tasting Table

  • 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Adamlar Votkayı şişeden içiyorlar ve daha sonra aynı Votkayı Britta Su Filtresi Sürahisine Koyuyorlar ve filtreledikten sonra içiyorlar: Sonuç?

 

  • 2 hafta sonra...
  • 5 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Japonya'nın Dahi Sos Paketlerinden Neden Ders Almadık?

En sevdiğiniz gündelik restorandan yeterince sos paketi almak her zaman bir zorunluluktur ve onları kazmadan önce yemeğinizin üzerine sıkmak, yemeğinizin tadını sonuna kadar çıkarmanızı garanti eder. Bu süreçte parmaklarımızın her yerine sos bulaşmak, özellikle Amerika'da beklediğimiz bir şey. O küçük ketçap, hardal veya mayonez poşetini alıp köşesini büyük bir hassasiyetle veya kesici dişlerinizin arasına sıkıştırdığınızda, sosun nereye varacağını kimse tahmin edemez. Patateslerinizi veya Burger King Whopper köftenizin tüm yüzeyini eşit şekilde kaplamak başka bir hikaye.

Sıkma tekniğinizde ne kadar yetkin olduğunuza bağlı olarak, sos, yaymanız gereken rahatsız edici lekeler halinde çıkabilir veya aynı derecede sinir bozucu bir karmaşa yaratır. Japonya sos paketleri açısından çok önümüzde ve biz biraz daha kıskanıyoruz. Bir tarafında ketçap, diğer tarafında hardal bulunan paketler, kenarları birbirine bastırıldığında her iki çeşniden de akıntılar veriyor. Yırtılma veya delme söz konusu değildir, herhangi bir haydut sosun ellerinize bulaşma olasılığı yoktur ve görünürde leke yoktur, yalnızca tutarlı şımarık iyilik akışları vardır.

Küçük bir ayrıntı gibi görünebilir, ancak ABD, Japonya'nın sos paketi tasarımı konusundaki yaklaşımından gerçekten bir veya iki şey öğrenebilir. Cidden, ne veriyor? Yine de Japonya, bu tür deha çeşni büyücülüğünün gerçekleştiği tek ülke değil.

Avustralya ve Yeni Zelanda On Yıllardır Karışmayan Sos Paketleri Kullandı

AA1a0PXV.img?w=768&h=431&m=6

LA merkezli gurme Soy Nguyen, Japonya'nın akıllı sos paketlerinin TikTok'ta tam olarak nasıl çalıştığını gösterdi. Viral klibin başlığında, "Kültür ve insanlarla ilgili en sevdiğim şeylerden biri, ayrıntılara verdikleri önem. Gerçekten çok düşünceli bir deneyim." Ketçap ve hardalı birbirine bastırdığınızda, paketin ön yüzündeki delikler sayesinde sosun kendisini bekleyen yiyeceklerin üzerine nasıl tutarlı bir şekilde aktığını görebilirsiniz.

Amerika'da oldukça orijinal bir konsept gibi görünebilir, ancak bu yenilik, onları 30 yıldır restoranlarda kullanan Avustralya ve Yeni Zelanda için yeni bir haber değil. Tereyağı karelerini saran yüksek hızlı makineyi icat etmesiyle tanınan bir sos paketi tasarımcısı olan Sanford Redmond'un onları yarattığı ortaya çıktı. "DispenSRpak" olarak adlandırılan eser, Redmond'a 1986'da bir ödül kazandırdı. Tasarımı, Manhattan'daki Museum of Modern Art'ta sergilendi. 2000 yılında Mitsubishi, Japonya için yılda yaklaşık 250 milyon bu tür paket dağıtıyordu (The New York Times aracılığıyla).

Vizyonerin çabuk kavranabilen, tamamen dağınık olmayan konsepti sonunda Down Under'a ve Meksika'nın bazı bölgelerine ulaştı. Avustralya'da, bu kaplar 1990'dan beri ortalıkta dolaşıyor ve "Squeeze Mate" olarak adlandırılıyor ve bunlar yine bir başka müze olan Sydney's Powerhouse Museum'da sergileniyor. ABD ne yazık ki hala bunun bir şey olmasını bekliyor. O zamana kadar yapışkan parmaklarla idare etmemiz gerekecek.

Kaynak: Mashed

  • 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Sağlık Uzmanları Açıklıyor: Kakule (Cardamom) Neden Bir Süper Besindir?

68150319.jpg

Kakule sağlıklı bir sindirime katkıda bulunur. Baharattan elde edilen diyet lifi, kabızlığı önleyebilen düzenli bağırsak hareketlerine yardımcı olur. Ayrıca kakule tükürük üretimini uyararak sağlıklı sindirime katkıda bulunur. Kakule tohumlarındaki uçucu yağlar, gaz ve şişkinliği önleme görevi görebilir.

Kakule ağız kokusunu azaltmada etkilidir. Kakule tohumları çiğnemek, ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olur.

Kakule sağlıklı ve güzel bir saçın korunmasına yardımcı olur. Kakulede bulunan yağlar saç derisini nemlendirerek kepeği kafadan gidermeye yardımcı olur. Kakule ayrıca saçı güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Kakule balgam söktürücü etkiye sahiptir. Baharat, grip ve soğuk algınlığında sık görülen burun akıntısı ve öksürük gibi semptomların giderilmesine yardımcı olur.

Kakule kronik hastalıklardan koruyabilir. Kakule, yüksek tansiyon, tip 2 diyabet ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalıkları önlemeye ve kontrol etmeye yardımcı olan polifenoller, tokoferol, kersetin ve luteolin gibi antienflamatuar ve antioksidan maddeler kaynağıdır.

Kakule, vücuttaki doğal manganez üretimini artırmaya yardımcı olan maddeler içerir, bu da kan şekeri fazlalığının ortadan kaldırılmasına, diyabet riskinin önlenmesine ve halihazırda muzdarip olanlarda kontrol altına alınmasına yardımcı olur.

Kakule, hücre yaşlanmasına neden olan ve kanser hücrelerinin büyümesine yol açabilen serbest radikallerle savaşmaktan sorumlu önemli bir antioksidan kaynağıdır.

Kakule, yüksek tansiyonu olan kişiler için yararlı olabilir. Kakule tohumlarından elde edilen yağ bakteri ve mantarları öldürebilir. Bazı araştırmalar, kakulenin metabolik sendromun bazı yönlerinde yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Kaynak: Microsoft Start Heath

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.