Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Misafir hakanbaranyildirim
Gönderi tarihi:

İyi ki birkaç gün işimiz vardı,ne zaman açıldı,ne zaman 17 sayfa yazdınız...hem de bensiz...Bunun ile ilgili çok da güzel bir fıkra vardır.İmam'ın biri yolda arkadaşlarını görmüş,hepsi de sarhoş.Kızmış tabiki,bayağı kızmış ama..."Ulan .erefsizler demiş,utanın" demiş, "hem bugün cuma,hem de ramazan üstelik bir de bensiz ha"...

Bakmaya çalıştım bazı yazılara da ortalığı kan götürmüş yine...Bu sefer de konu "şeriatı kınamaya" kadar gelmiş...Sanırım sorun tartışmayı bilmeyen bir toplum olmamızdan kaynaklanıyor.Konu çok güzel de olsa birkaç cevaptan sonra konu dağılıyor ve girdaba giriliyor.Girdaba girdiğinizde ise sizi nerede nasıl dışarı attığı ise ona kalıyor ve nerede olduğunuzu anladığınızda ise sizin de aklınız karışıyor.

Türban'a gelince...Şahsen hala anlamış değilim.Bir insanın başına bir şey örtmesi bu kadar büyük bir sorun nasıl yaratıyor.Bu biraz da giyinme özgürlüğüne karşı bir zorlama gibime geliyor.Geçmişte böyle bir sorun yoktu,dediklerine göre yükselen "şeriat" seslerinden dolayı YÖK -en sevmediğim kurumdur- zaten varolan bir yasayı yürürlülüğe koymuş ve al sana demiş "şeriat"...Tam kendilerine göre bir cevap...

Bu ülkenin "tuhaf" insanları da işin enterasan tarafı da kendilerine "ilerici" diyen kesimler de kararı alkışlamakta gecikmediler...Bir kişinin özgürlüğü kısıtlanıyor diye bu kadar alkış kıyamat kopar mı? Koptu...ama bu kadarla da kalmadı,İHL'nde okuyanların üniversiteye girmesine engel olmak için ellerinden geleni yaptılar.Kendi ülkesinin evlatlarını ayrıma soktular.Ama buna neden şaşırıldı ben onu anlamadım,bu ülke,yurttaşları arasında bile ayrıma gitmiyormuydu? Kürt,Ermeni yada başka bir uyruktan olduğu için onları adam yerini bile koymadı mı? Buna ses çıkarmayan,çünkü böyle bir ayrımı benimseyen bir kesim olan islamcılar ise iş "türban" konusuna gelince birden "insan hakları savunucuları" oldular.İşte ben bunu söylemeye çalışıyorum,işlerine gelmeyince ses çıkarmayanlar kuyruklarına basılınca birden avazları çıktığı kadar bağırmaya çalıştılar...

Kanaatimce bu ülkenin iplerini ellerinde tutanlar bir zafer daha kazandılar.İnsanlarımızın nasıl giyineceğine dair karar verme yetkisi bile onların eline geçti.Bir de savunma gerekçeleri komik.Analarımız yazma takıyor ama bunların ki "türban"...Neyin ne adla adlandırılacağına bile karar vermişler,o kadar ileri gidiyorlar.Ama maalesef çoğu kesimde buna çanak tutuyor,hem de kendilerini özgürlükçü olarak niteleyenler dahi bir ses çıkar-a-mıyorlar.

Bu ülkenin önündeki en büyük engel "KEMALİST" ideolojidir.Bunun başka hiçbir açıklaması olamaz.Bu bir sistem sorunudur ve bu sistem özgürlükleri kısıtlanmayı bir görev olarak görüyor.En basir örnek,Başbakan,iki gazeteciyi basın toplantısında görmek istemeyince "ya ben ya da onlar" dedi.Biz de olsa gazetecileri tekme tokat kovardık ama diğer başbakan "basın özgürlüğü var,müdahele etme yetkim bile yok" dedi.İşte iki sistem arasındaki fark.Ve eminimki o "türban" taraftarları bile bizim başbakanı alkışlamışlardır.Çünkü diğeri işine gelmiyor...Sorun "eğitim" sorunu da değil sorun "içselleştirme" sorunu...

Yine bir hikaye ile yazımı bitireyim.Babam geçen gün anlattı: iki adam aralarında bir konuyu tartışıyorlarmış,biri ille de "eğitim" diğeri ise "içselleştirme,yani içgüdülerden arınma" diyormuş.Eğitim diyen zat,"ben öyle bir kedi eğittim ki kahveyi yapıp servis bile yapıyor" gel de gör demiş.Akşam gidilmiş eve,kedi çağrılmış,kahveyi yapmış kedi ve servise başlamış.Gelen misafir cebinden bir fare çıkarmış ve yere bırakmış.Bunu gören kedi,atmış tepsiyi havaya ve başlamış fareyi kovalamaya...İşte demiş misafir olan zat,"eğitim dediğn şey bu kadardır"...

• Cevaplar 658
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

bu ülke i.h. sözleşmesini imzalamışsa o mahkemenin aldığı kararlarıda bu ulkeyi bağlar. bize de bu mahkemenin verdiği kararlara saygı duymaktan başka bir çağre kalmaz.

Gönderi tarihi:

Ben seni kastedrek yazmaaadım zaten arkadaşim...okudum fikirlerini..

seni üzecek bişi yazdıysam özür ayrıca...

Yok Erzurumlu olduğum için ağrima gitti biraz....üzüldüm sanırım..

Tşkler alaturka ne güzel izah eetmişsin walla cümlelerime tercüman olmuşssun...

SAygılar..

hemşom benim..ATATÜRK zamanında görmüş bir takım güzellik ama şu gerçek ki erzurum tam anlamıyla köreldi.insanlar insanlıktan çıkmış nerdeyse..ama genelleme yapmak yanlış..her yerin iyiside kötüsüde var..sen ve ben...zuhahahhh :P ..bi bayan tek başına dolaşamıyordu erzurumda...son bir kaç senedir aşmaya başladı kendini oda ünv. memurlar sayesinde...ama malum gez Mah.yine aynı yine aynı kalcak........daha önce demiştim..eşeklik baki maalesef.........

yaşamayı bildikten sonra her yer vatan be dost.... :clover:

Gönderi tarihi:

Abi ben görüşlerimden vaz geçiyorum..

Türban yasağı devam etsin..

AİHM kararında çok isabetlidir..

Sosyalist, entellektüel ve trent müslümanı bayanlara da

şöyle bir çağrıda bulunuyorum..

Çağdaş olun..

Mini etek giyin..yokyok olmaz siz sütyenle falan gezin..

Yemin ederim gık demicem..

Namazı, orucu, başörtüsünü aklınızın ucuna bile getirmeyin..

Hele hele vicdan sahibi hiç olmayın, sizin gibi bir bayanın başörtüsü taktığı için okuldan kovulmasına, bir şehit annesinin bilme ne törenine alımamasına, bir bayanın annesinin mezuniyet törenine alınmasına hiç acımayın..

Tıpkı materyalisler gibi maddeci olun, maddeden gerisini tınlamayın..

Sizleri çok seviyorum müslüman kardeşlerim...

Saygılar sunarım..

Gönderi tarihi:

iyide iki uç mu var bir yanda trübanlılar bir yanda mini etekle ve sütyenle dolaşanlar. ortası yok mu yani. türban takmayna her bayan mini etekle yada sütyenle mi dolaşıyor. böyle kategorizasyonalr yanlış anlaşılabilir.

Gönderi tarihi:

Bu noktada bir dörtlük gireceğim CYRANO

Cevabımı bu dörtlükle veriyorum...

Bir elde kadeh, bir elde Kuran;

Bir helaldir isimiz, bir haram.

Su yarim yamalak dünyada

Ne tam kafiriz, ne tam müslüman!

Sygılar..

Gönderi tarihi:

Çağdaş olun..

Hele hele vicdan sahibi hiç olmayın, sizin gibi bir bayanın başörtüsü taktığı için okuldan kovulmasına, bir şehit annesinin bilme ne törenine alımamasına, bir bayanın annesinin mezuniyet törenine alınmasına hiç acımayın..

Saygılar sunarım..

seninle tartışmaya çalıştığımız konularda ben hiçbirzaman uslubumu bozmadım

ama bakıyorum sende kendini aşan arkadaşlar kervanına çoktan katılmışsın

türbanı benim anlayışım sorun görmüyor bunu sorun haline getiren ve bir araç haline getirip bunun üzerinden siyaset yapanlar bellidir

zulüm diyorsunuz ; zulüm sivasta 37 insanın diri diri yakılmasıdır

zulüm ; diri diri bu insanları yakanların avukatlığını yapıp aynı zamanda bakanlık koltuğunda bütün vicdani duygulardan arınmış olarak oturanlardır

daha fazla örnek vermek istemiyorum

ama sizin vicdanınız sadece kendinize sizin dışınızda düşünen insanlar yakılsada yıkılsada sizin için pek bişey ifade etmez değilmi.......

Gönderi tarihi:

İyide Şevval hanım ben ne zaman o bahsettiğin insanları savundum..

Şu forumda söyleye söyleye dilimde tüy bitti, parmaklarım aşındı..

Bu ülkede nerede yanlış varsa ben karşısındayım diye..

Eğer koltuğunda oturan o insanı savunursam öyle konuş, 37 kişiyi yakanlar hakkındaki görüşlerimi belirttim..

Öyle insanlara nalet olsun..

Birde şu var şevval hanım..

Demişsinki "ben seninle yaptığım tartışmalarda üslubumu bozmadın, sen de bilmem ne kervanına katılmışsın.."

Ben de bozmuyorum..

Yazdıklarım üslup bozucu, asap bozucu değilki..

Ya.. ben anlamıyorum, başörtüsü diyoruz, gerici oluyoruz, mini etek, dekolte diyoruz gene suçlu oluyoruz..

Oysa siz demiyim ama buradaki bir çok bayanın nabzını aktardım o iletide..

İyi canım öylede giyinmeyin, babane ne..

Tekrar ediyorum bir yanlış başka bir yanlışı mübah yapmaz..

37 kişinin yakılması nasıl insanlık dışıysa, bir bayanın din ve vicdan özgürlüğünü engelleyip, bazı haklardan mahrum edilmeside o kadar insanlık dışıdır..

Kaldiki bu konuda kanun bile yok..

Çoğu arkadaş bu ülkede kanunlar vardır ve herkezs uymak zorundadır diyerek ************* girseler del ortama..

Tekrar ediyorum bu meyanda kanun yoktur...

Sadece yönetmelik vardır..

Yönetmelikler ise TBMM tarafından çıkarılmaz..

Yani halkın iradesi hiçe sayılıyor..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

çünkü bir tehtid oluşturmuyordu bu insanların başörtüleri taki birileri bunu birer sembol olarak kullanana kadar.

Bence başörtüsünü siyasi simge olarak kullanan başörtüsü taktığı için okul kapılarında bekleyen kızlar değil , sadece bu insanları hedef alarak rant sağlamaya çalışan siyasetçilerdir!.

Zaten bu olayda bazı siyasetçilerin başörtülüler üzerinden rant sağlama çabaları üzerine patlak verdi...

Gönderi tarihi:

Çağdaş olun..

Saygılar sunarım..

sen ne demek istiyorsun!!!

böyle görüşmü olur kardeşimde diyemiyorum sana

ne demek sütyenle mayoyla gezsinler

gık da diyemezsin zaten!!!!!!!! haddine değil..

sen kimsin ki de milletin ne düşüneceğine ne giyeceğine karar verebiliyorsun böyle şeyler yazacaksan hiç yazma çünkü sende fikir görüş diye birşey yok akşam akşam sinirlerimi bozdun.

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Ooooo Emin efendiye bak..))

Bıravo sana deli emin..

bugüne kadar fikir diye beyan ettiklerimize de aynı tavrı gösterdin...

Benimki nacizane bir istektir dilektir..

Türbana köpürüyorsunuz, mini eteğe köpürüyorsunuz, nesiniz ya siz...??

Yani anlamadığım bişey var..

Mini etek giymelerini tavsiye ettiğimde kötümü yapmış oluyorum..

Mini etek kötümü ki böyle çıkış yapıyorsunuz..

Gayet modern..

Utanılacak bişey yok..

Dediğin gibi gık ta diyemem..

Peki bu feryat figan nedir..???

Ayrıca fikrin varsa sen yaz buyur..

Ama zannetmiyorum, bugüne kadar göremedim..

Tarih: Düzenleyen: kralx
Gönderi tarihi:

sen cevap vermeye değmeyecek bir şahıs olduğuna kanaatim tam olduğu için vede insan olduğum için susuyorum.

Gönderi tarihi:

Şimdi ARkadaşim bu ekonomi hemen öle düzelmez cumhuriyet döneminde yapılan hırsızlığın hatti hesabi yok we günümüze kadar hasır altı edilmiş..

Bu hükümetin suçu değil bu TAYYİb mi borç yaptı hayır kişisel bazda parti bazında düşünmmeyin..

BU güne kadar görew almış tüm hükümetler bu hususta suçludur ..YAnlış politikalar yüzünden bu hale gelmiştir..

AtaTürk 2. dünya harbinde gaz maskesi yaparak satmiştir..

WE yine Uçak magzemewleri imal ederek bunun temellerini atmiştir.. Bu Ülke çifçilikle kalkındı .. değil mi..

Peki soruyorum ATATürkten sonra ATAm izindeyiz diyip milleti kandıran we Günümüze kadar süre gelen bütün Hükümetlerin suçu yokmudur..

Şimdilerde TEk PArtili sisteme diktatörlük rejimi diyorlar..

PEki Yıllarca CHp İSmet İnönü bu ülkeyi tek partili sistemde yönetmedi mi..

TA Ki Bülent Ecewit 2. denemesinde onu tahtından edene kadar...

Ettide ne oldu Bizde Adetten koltuğa oturan bi daha kalkmıyor..

Kİm GEldiyse başa RAnt sağlamiştir kadrolaştırma yapmiştir..SAdece tayyib değildir ..

TATyibde hepsi gibi aynı sonuçta al birini wur öbürüne..

Degerli arkadasim,

su bolume cok takildim da ozur dilerim.. Benim anlama yetenegim pek hizli degildir de !!!

Atatürk 2. Dunya Savasinda nasil gaz maskesi yaparak satmistir ? Bir aciklarsan cok sevinirim..

tesekkurler

Gönderi tarihi:

Çağdaş olun..

Saygılar sunarım..

sosyalistim vede kapalıyım.....olamaz mı bu yaa...sende amma uzattın...ya türban tak ya sütyenle dolaş sen hangi zihniyetsin..yaa...sütyenle dolaşıpta senin gibilerin bayram etmesinede müsade edecek kadar aptal değiliz.....namus korunduktan sonra mini etek falan boş vız gelir...yeterki insan kendini bilsin kardeşim..açık insanlarıda dinsiz olarak niteldirmekten vazgeç insanları anca yaradan sorgular........ -_-

Gönderi tarihi:

Bir akıllının böyle yazacağını bilebile yazdım o iletiyi..

Oysa bangır bangır örtünmenin farz olduğunu ve ben müslümanım diyen bayanlarımızın örtünmeleri gerektiğini, eğer örtünmezlerse günahkar, örtünme emrini redder veya alaya alırlarsa kafir olacaklarını açıklayan ben..

Şimdi etek, sütyen, çıplak kadın düşkünü oldum iyimi..))

Oysa o yazıda ufaktan bir ironi vardı..

Ama malesegf her konuda anlak denen ve Allahın bizlere bahettiği o muhteşem düşünme kabiliyetini çalıştırmakta zorlananlar, yaftayı taktılar...))

Öyle olsun napalım..

Bugüne kadar hoca, dinci diye yaftaladığınız kralx, bugünden sonra kadın sapığı olsun...))

Bu kadar ucuz basit ve parakende fikirler, böyle saygı değer ve isim yapmış foruma yakışmıyor..

Bence forumun acil bir ıq testinden geçmesi ve belli bir oranın altında kalan üyelerin şutlanması lazım..

Yada böylesine ciddi konulara yazmaları engellenmesi lazım..

Yada sadece havadan sudan meselelere puntalanması lazım..

Sevgili ADMİN şimdi bana gene uyarılı ÖM atarsın ama napayım abi ya, deli olmamak elde değil..

Yazık..yazık..

Gönderi tarihi:

evet yapılsın bir IQ testi

ben nasılsa geçerim... :P:P

:D

bende isterim :D

yanlız senin gibilerle yarışayım oldumu :clover:

Gönderi tarihi:

Fikri olmayanların yapabildikleri en güzel şey gülmektir..

Gülmenizde yeterlidir..

Ama IQ testinde gülmek ve sırıtmak gibi testler bulunmaz..

Bilgiye ram olanlara selam olsun..

Gönderi tarihi:

Bilgiye ram olanlara selam olsun..

ben ram olamam hardiscim ben

birde Derdini Dermanlarına Değiştirmeyenlere BİN SELAM olsun

Gönderi tarihi:

IQ meselesi

:P

Evet doğru IQ meselesi...

Bu zekamı hiçbir zaman affetmicem..

Nasılda anlayamadım ben bu kavrayamam olayını..

Düşünüyorum ben bu adamı neden anlayamıyorum diye..

Oysa şimdi aklıma geldiki, belli seviyenin altında kalan IQ ların, beyinlerinden çıkan bazı nötür kelimeler, gelişmiş bir IQ ya sahip beyinlerle uyuşmuyor..

Ya nasıl desem... tıpkı MS dost tabanlı bazı programların son derece gelişmiş Pc lerde çalıştırılırken problem yaşanması gibi bişey..

Bilgiye susamışlara acil su verile...

Ben veriyorum, imkanı olanlarda versin..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.