Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Araba örneğini, doğru cevap bilinmeden, yanlış cevap bilinebilirmiymiş onun için verdim. Arab örneğini gördün. Doğru cevap bilinmeden, yanlış cevap bilinebilirmiymiş? net soruya, net cevap lütfen. Biz de senin Tanrı adını verdiğin kavramı tartmaya kalkmıyoruz, ölçmeye, koklamaya, dokunmaya çalışmıyoruz. Aklımızla var mı yok mu bulmaya çalışıyoruz. Henüz bir şeye ulaşamadık. Araba örneği hiç bir şeyi açıklamaz çünkü çok basit bir örnekleme... doğruyu bilmen için deney yapman gerekir ama çoğu zaman deneyimlemeden mantığınla doğruyu ve yanlışı akıl edersin... örneğin paraşütsüz olarak 2000 m den atlarsan ölürsün, bunu deneyimlemen gerekmez... malum ki yer çekimi var ve beton etkisi seni öldürür... bunu doğrulamak için denemen gerekmez... Ulaştığımız şey şu: İslam'ın ve diğer semitik dinlerin tarif ettiği ilah değil o. Bu sonuca Kuran'a bakarak ulaştık. yaratıcı tanrı'dan gelen bir kitap çelişkilerle ve saçmalıklarla dolu olmaz.Bilgi yüklenen şey nedir? Bu cümlenizi zaman tartışmamız çerçevesinde savunduklarınızla uyumlu hale getirin. Burada bir süreden ve süreklilikten bahsediyorsunuz. Ayrıca tanrı2nın bilgilerinin sürekli artması gibi bir sonuç çıkıyor bu ifadeden. Bağımsızlık kelimesini "özgür haret eden" olarak algıladığınız için, bir önceki yazımda "ayrı" ifadesini kullandım. O kelimeyi kullanınız. (Zira sizin inancınıza göre herşey allah2ın egemenliği altıonda olduğu için özgür hareket etme diye birşey olabilemez. Bu konuyu kader konusunda tartışıyoruz. Konu yine kader tartışmasına dönmesin. İlk iletimde kastettiğim Allah'tan bağımsız mı ifadesini, Allah'tan ayrı mı ifadesi ile sonra daha açıklayıcı hale getirdim.) Ben o sözü bir Allah var anlamında kullanmadım. Senin iddiana başka bir iddia ile karşılık verdim. Vurgulamak istediğim nokta şu: Sen bile çocuklarını beni sevsin diye dünyaya getirmediğin halde, Taqnrı2nın insanları ona ibadet etsin diye yatrattığını söylemek Tanrı'ya hakarettir. Tanrı'yı megalomanlıkla suçlamaktır. Sen çıocuklarına "beni sevin layyn" diye bas bas bağırmassın. Kuran'daki Allah böyle bağırıyor. Yani Muhammed bağırtıyor. Bir megaloman demediği kalmış Tanrı'ya. Ama tarif ettiği ilah megaloman ve psikopat. Kuran'ın her ayetine çelişki diyorsun ama ortaya çelişki koyamıyorsun... Bilgi yüklenen şey bilinçtir... bilinç ise salt beyinle algılanmaz, çünkü akıl sağlığı yerinde olmayanların bir beyni var ama bilinç geliştiremezler... Allah'ın bilgisi artmaz, eğer artıyor olsaydı ihtiyaç sahibi olurdu, insan gibi deneyimlemesi gerekirdi, oysa Kuran'ın bahsettiği Allah sonsuz ilim sahibidir... Kader tartışmasına dönecek bir yorum yapmadım... Allah insanı yarattığında bir bilinç vermiştir, akıl yürütebilme yetisi vermiştir, gerekli olanakları sağlamıştır... ondan sonrası insanın seçimlerine bırakılmıştır... Ancak bazıları iyiyi ve imanı seçmezler ise bu elbbete onların sorunu... Allah ise onların iman etmeyeceğini bilir, bilmesi ise ezeli ve ebediliğindendir... daha önce söz ettiğimiz gibi zaman bizler için var Allah için yok, öncesini sonrasını bilir bilmesi müdahale etmesinden değildir... Haşa Allah megaloman değil, varlığı üstün olandır, elbette en çok övgüye layık olanda O'dur... zaten siz övmüyorsunuz ki neden tasalanıyorsun, iman edenler O'nu tesbih eder ve samimi bir saygı ile şükrederler... Allah kulunun kalbinde bildiği gibidir... Sen öyle biliyorsun öyle yorumluyorsun işte o yüzden azaba uğramak kaçınılmaz sizler için... çünkü kibriniz çok büyük... Allah'a şükretmeyen kula teşekkür etmez, Allah'a karşı bu kadar şımaran insanların içinde sevgi barınmaz... her şey maddidir... ve karşılığa dayalıdır... Bazı çocuklar sürekli baba seni seviyorum, anne seni seviyorum derler. Ama anneye yardım, babaya yardım, aileye sahip çıkma, ailenin darda kalanına el uzatma gibi şeyleri yapmazlar. Annesine, babasına seni seviyorum yalakalığı yapmayan, ama dersine iyi çalışan, hayatta başarılı olan, ailesinin herzaman yanında olan çocuğu daha çok sever anne baba. Sorumluluk sahibi, başarılı, odasını, kendini temiz gtutan çocuğunu mu seversin, sürekli seni seviyorum anne diye çığlık atan, sorumsuz, başarısız, beceriksiz çocuğunu mu daha çok seversin. Her ikisini de seversin elbet. Ama hangisi hangisine benzesin istersin? Tanrı varsa, kullarına bakışı da bundan farklı değil. Saygılar. çocukların anne babalarını sevmesi normaldir ama anne bana çocuklarını daha çok sever... bazen çocuklarıma dikkat ediyorum da ve kendi anne babama olan sevgime dikkat ediyorumda ben çocuklarıma büyük sevgi duyuyorum annem babamda bana... ben anneme babama onları sevdiğimi söylediğimde mutlu oluyorlar, çocuklarım bana söylediğinde de ben mutlu oluyorum... ben çocuklarıma sevdiğimi söyleyince gülüyorlar, yani onlara göre onları sevmemem mümkün değil zaten... ve en önemlisi birbirimizi sevgi ile andığımızda ortaya çıkan güzellik bambaşka oluyor... kişisel özellikler ayrı anne babaya saygı ve sevgi ayrıdır... odasını toplaması, sorumluluk sahibi olması kendisi için iyi bir şeydir ama anne babaya nankörlük etmesi bunları ön plana çıkartmaz... evlat şöyle derse, her şeyi ben yaptım anne baba siz a.talsınız, oysa ben iyi bir insanım, mükemmelim, akıllıyım... bu hoş karşılanır mı? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 çocukların anne babalarını sevmesi normaldir ama anne bana çocuklarını daha çok sever... bazen çocuklarıma dikkat ediyorum da ve kendi anne babama olan sevgime dikkat ediyorumda ben çocuklarıma büyük sevgi duyuyorum annem babamda bana... ben anneme babama onları sevdiğimi söylediğimde mutlu oluyorlar, çocuklarım bana söylediğinde de ben mutlu oluyorum... ben çocuklarıma sevdiğimi söyleyince gülüyorlar, yani onlara göre onları sevmemem mümkün değil zaten... ve en önemlisi birbirimizi sevgi ile andığımızda ortaya çıkan güzellik bambaşka oluyor... çok seviğin, ağlamasına bile kıyamadığın çocuğun, özgür iradesiyle Allah'a inanmadığını söylerse, yada Allah'a inanıpta ibadet etmezse yada yarım yamalak yapsa, onu ekmek fırınına atıp yakarmısın, yada onun cehennemde yanmasına razı olumusun ? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Kuran'ın her ayetine çelişki diyorsun ama ortaya çelişki koyamıyorsun... Bunu iddia etme, forum herkesin önünde, herkes okuyor. Hala devam eden konular var: Sadece Allah mı bilir gaybı? Orada çelişkileri gösterdim. Allah Zamandan münezzeh midir? Kuran zamandan bahsederken, hatta, Allat katındaki zaman ile insan katındaki zamanı karşılaştırırken, kendi kitabını inkar ediyorsun, gelip buraya çelişki yok diyorsun. Allah mekandan münezzeh mi? Hristiyanlık başlıklı yazıda, katakuta yaqzdı. Allah'ın mekanı vardır Kuran'a göre: Gökler!! Saygılar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 çok seviğin, ağlamasına bile kıyamadığın çocuğun, özgür iradesiyle Allah'a inanmadığını söylerse, yada Allah'a inanıpta ibadet etmezse yada yarım yamalak yapsa, onu ekmek fırınına atıp yakarmısın, yada onun cehennemde yanmasına razı olumusun ? ben elimden geldiğince ona dini ve öğretilerini anlatırım, gerisi onların özgür seçimlerine kalmış, bizim dinimizde zorlama yok... peygamberlerin kendi evlatları dahi inanmayabilmiş, bizim başımıza gelmeside olasıdır... Allah göstermez inşallah... o evlatları bana veren ve bana onları sevmeyi nasip eden Allahtır... benide yakar onlarıda iman bundadır... yinede merhametine sığınırım, dilerim bizi bağışlar... Bunu iddia etme, forum herkesin önünde, herkes okuyor. Hala devam eden konular var: Sadece Allah mı bilir gaybı? Orada çelişkileri gösterdim. Allah Zamandan münezzeh midir? Kuran zamandan bahsederken, hatta, Allat katındaki zaman ile insan katındaki zamanı karşılaştırırken, kendi kitabını inkar ediyorsun, gelip buraya çelişki yok diyorsun. Allah mekandan münezzeh mi? Hristiyanlık başlıklı yazıda, katakuta yaqzdı. Allah'ın mekanı vardır Kuran'a göre: Gökler!! Saygılar. Sadece Allah bilir gaybı... Gayb nedir? sonsuz bilinmeyeni bilmektir... insan bilebilir mi gaybı? bilmediklerinin yanında bildiklerinin esamesi okunmaz... Allah her şeyi bilir, insansa öğrenebildiğini bilir ancak... Zamandan münezzeh olduğunuda ifade ettik, ancak siz çelişki diye bunları getirerek çelişki olduğunu sanıyorsunuz? Kuran'da Allah'ın mekanı göklerdedir denmez, Allah heryeri kuşatmıştır, size şah damarınızdan daha yakındır denir... hatta onu göklerde aramanın boş olduğunu da ifade eder... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Doğru. İlk monoteist (tevhid) dini zorla yerleştirmeye çalışan Firavun Akhenaten de Güneş ilahı Aten'e "Nur/Işık" diyordu zaten. Sembollerde önce güneşim kendisini gösterdi. sonra güneşi göstermekten vazgeçti, sadece ışığını göstermeye başladı. En sonunda ışık ta kalmadı, güneş'i, yani ilahını görünmezlik zırhına soktu. Semitik halklar da bu Aten'e tapınmayı sürdürüyorlar. İslam'da ve diğer semitik dinlerde "nur"a verilen önemin kaynağı, Firavun Akhenaten'in Güneş İlahı Aten'e dayanıyor Firavun Akhentonamı dayanıyor.. Akhenaton daha dünkü mevzudur.. Ondan önce nice kavimler uygarlıklar gelmiş geçmiştir.. Nice peygamberler inmiştir.. Musa aleyhisselam ve firavunlar dönemi, sanırım 2. ramses okuyunuz.. Kur'an-ı Kerimde zikredilen Peygamberler sırasıyla Adem, İdris, Nuh.. diye devam eder.. Musa aleyhisselam'a gelinceye kadar adı zikredilen daha kaç peygamber daha vardır, adı zikredilmeyenlerinde olduğu rivayettir.. İlahi dinler beşeri dinlerden etkilenmez.. Bütün beşeri dinler yada beşeri şahsi inançlar ilahi dinlerden etkilenmişlerdir.. Saygılar.. Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Malumdur ki bir şeyin varlığını bilmek ayrı mahiyetini bilmek ayrıdır Kainatın içinde çok unsurlar vardır kiAklımızla onların varlıklarını bildiğimiz halde,mahiyetlerini bilemeyiz Mesela,ruh,akıl,hayal,yercekimi kanunu,elektrik,his,şefkat gibi bir çok şeyin varlığını bildiğimiz halde mahiyetlerini bilememekteyiz eser, ustasını idrak edemez kaidesince,bizim aklımızda,onu yaratan Zatın mahiyetini hakikatını anlayamaz.Çünkü akıl,Halik'ın mahlükudur her mahlük gibi aklın da bir sınırı vardır sınırlı gücü olan mahlük,Canab-ı Hakkın kudsi mahiyetini idrak,edemez anlayamaz.Her kıyasında ve tahmininde hata eder,yanlışa sapar. Canab-ı Hakkın bütün sıfatları nihayetsizdir.,mutlaktır,ezeli ve ebedidir.Akıl ise sınırlıdır,kayıtlıdır belli intikal kapatisesi vardır bunun içindir ki sınırlı olan sınırsız olanı;mahdut olan nihayetsiz olanı,başlangıcı ve sonu olan,ezeli ve ebedi olanı kavrayamaz,anlayamaz,bilemez Ceenab-ı Hakkın misli,benzeri zıddı olmadığı için,akıl ona ulaşamaz onu tahmin edemez.Çünkü Allah-ü Teala kainat cinsinden değildir ki, biz onu kainat içindekilerine kıyas edelim.Onun için mahiyeti, bizim idrak edeceğimiz veya tahmin edeceğimiz hiçbir mahiyete benzemez.Bizler tahmin ve yorumlarımızı,bildiklerimizle ,duyduklarımızla ile hayal gücümüzle yaparız. Bu yüzden mahluk (yaratılmış) olan kendi kabiliyetimizle,Halık olan(yaratan)Cenab-ı Hakkın mahiyetini, ne durumda olduğunu veya neye benzediğini bilemeyiz Görülmeme konusuna gelince;bilindiği gibi varlık alemi,beş duyu ile bilinenden ibaret değildir.insan, Gözleriyle maddi ve cismani varlıkları görür. dili tatları,kulagı sesleri hisseder. görmediğime inanmam,demek aklın vazifesini göze yüklemek demektir.Çünkü görülmemek,olmamaya delil olmaz.Bu alemde görebileceğimiz bir kısım hususları, gözle göremediğimizden dolayı inkar edemeyiz. Bunun için beş duyumuzun vazifelerini, kendi alanlarında kullanmak lazımdır.Kulağımızı görme işinde kullanamadığımız gibi,gözümüzü deidrak etmek, ihata etmek,anlamak işinde kullanamayız. Bu işi akıl yapar .Mesela,bir annenin çocuğuyla alakadar olduğunu gözle gördüğümüz halde, sevgisini ve şefkatini göremeyiz. Onun akıl ile hissederiz. Bir muhteşem yapıyı gözümüzle görebiliriz ama onun harika sanatını ancak aklımızla ortaya koya biliriz. Cenab-ı Hakkın görülmemesi, zıddının olmamasındandır birşeyin görülüp anlaşılması için, zıdının olması gerekir hatta en şiddetli parlaklığı sırasında güneşin dahi görülmesi mümkün olmamaktadır. Bediüzzam Hazretlerinin bu mevzuda çok güzel bir sözü vardır: her şeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir.Göz ise maneviyatta kördür. Saygılar sevgiler Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Sadece Allah bilir gaybı... Gayb nedir? sonsuz bilinmeyeni bilmektir... insan bilebilir mi gaybı? Bakara Suresi -30: Bir zamanlar Rabbin meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysa ki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsatıp yüceltiyoruz."Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."bilmediklerinin yanında bildiklerinin esamesi okunmaz... Allah her şeyi bilir, insansa öğrenebildiğini bilir ancak... Sardunyam Gaybı sadece Allah bilir diyor. Kuran'ın melekleri ise, daha insan yokken, insanın neler yapacağını biliyor. Bu da gaybı bilmek olmuyor!!! Kuran'da Allah'ın mekanı göklerdedir denmez, Allah heryeri kuşatmıştır, size şah damarınızdan daha yakındır denir... hatta onu göklerde aramanın boş olduğunu da ifade eder... Bu satır bana Athenaken'in güneş ilahı Aten'i tanımlamasını hatırlatıyor. Neyse biz konumuza dönelim: Neymiş, Kuran Allah'ı göklerde aramanın boş olduğunu söylermiş "sardunyamın hayalindeki Kuran"!! Biz gerçek Kuran'a bakalım. Mülk Suresi - 16: O göktekinin, sizi yere batırmayacağından emin misiniz? O zaman yer aniden çalkalanmaya başlar.Mülk Suresi -17: O göktekinin, çakıl taşları taşıyan bir rüzgârı üzerinize salmayacağından emin misiniz? O zaman bileceksiniz nasılmış uyarım! Sevgili sardunyam sende kusur yok. Kusur, o mükemmel sandığın, bugüne kadar yazılmış en akla mugayir kitapta. Milyonlarca Yaşar Nuri gelse, Edip Yüksel gelse, HY gelse, rasyonelleştirme çabasında onları kat kat aşan insanlar gelse, o kitaptaki saçmalıkları akla mugayir olmaktan kurtaramazlar. 600+ yılındaki bir insanın bilgilerini mükemmel, tam, eksiksiz sanmak ve buna inanmak, aklını, beynini kullanmakmak, eğer varsa, Tanrı'ya hakarettir. Sadece bunun farkına var yeter. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Firavun Akhentonamı dayanıyor..Akhenaton daha dünkü mevzudur.. Ondan önce nice kavimler uygarlıklar gelmiş geçmiştir.. Nice peygamberler inmiştir.. Musa aleyhisselam ve firavunlar dönemi, sanırım 2. ramses okuyunuz.. Kur'an-ı Kerimde zikredilen Peygamberler sırasıyla Adem, İdris, Nuh.. diye devam eder.. Musa aleyhisselam'a gelinceye kadar adı zikredilen daha kaç peygamber daha vardır, adı zikredilmeyenlerinde olduğu rivayettir.. İlahi dinler beşeri dinlerden etkilenmez.. Bütün beşeri dinler yada beşeri şahsi inançlar ilahi dinlerden etkilenmişlerdir.. Saygılar.. Bu masalın dışına çıkmayı başaramıyormusunuz? Bütün Alfabeler esasen LATİN alfabesiydi. Finike Alfabesi de, Arap alfabesi de, Nordik Runik Alfabe de, Göktürk Runik alfabe de , Çin Alfabesi de, Japon alfabesi de, Tai Alfabesi de, Gujarat/Hint alfabesi de, Tamil Alfabesi de, Ermeni Alfabesi de esasen LATİN alfabesidir. O alfabeler Latin Alfabesinin bozulmuş halidir. İlk insan bugünkü kullandığımız Latin Alfabesi ile yazıyordu. Ama sonraları O ilk Latin Alfabesini unuttular, içine başka şeler kattılar... Eğik büğük yazmaya başladılar. Yukarıdaki masal ne kadar akla, mantığa, tarihe uygun değil mi? Aynen senin din masalına benziyor. Saygılar Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 [Haşa Allah megaloman değil, varlığı üstün olandır, elbette en çok övgüye layık olanda O'dur... zaten siz övmüyorsunuz ki neden tasalanıyorsun, iman edenler O'nu tesbih eder ve samimi bir saygı ile şükrederler... Allah kulunun kalbinde bildiği gibidir... Sen öyle biliyorsun öyle yorumluyorsun işte o yüzden azaba uğramak kaçınılmaz sizler için... çünkü kibriniz çok büyük... Allah'a şükretmeyen kula teşekkür etmez, Allah'a karşı bu kadar şımaran insanların içinde sevgi barınmaz... her şey maddidir... ve karşılığa dayalıdır... Allaha kibirlenmeden iman edip, teslim olanların içlerinde ne kadar insan sevgisi beslediklerini, ona buna savaş açıp, dünyayı nasıl kan gölüne çevirdikerini, sayfalarca belgeleriyle açıkladık. Hâlâ tüm bunlara rağmen kendi hayalinizde ürettiğiniz masalları islam diye anlatmaktan bıkmadınız. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Allaha kibirlenmeden iman edip, teslim olanların içlerinde ne kadar insan sevgisi beslediklerini, ona buna savaş açıp, dünyayı nasıl kan gölüne çevirdikerini, sayfalarca belgeleriyle açıkladık. Bizlerde öyle olmadığını sayfalarca belgelerle açıkladık.. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 teşekkür ederi arkadaşım Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 sardunyam bizim dinimizde zorlama yok... yani, sizin din'e inanmazsak, cehennemde cayır cayır yanmayacak mıyız ? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Sardunyam Gaybı sadece Allah bilir diyor.Kuran'ın melekleri ise, daha insan yokken, insanın neler yapacağını biliyor. Bu da gaybı bilmek olmuyor!!! Bu satır bana Athenaken'in güneş ilahı Aten'i tanımlamasını hatırlatıyor. Neyse biz konumuza dönelim: Neymiş, Kuran Allah'ı göklerde aramanın boş olduğunu söylermiş "sardunyamın hayalindeki Kuran"!! Biz gerçek Kuran'a bakalım. Sevgili sardunyam sende kusur yok. Kusur, o mükemmel sandığın, bugüne kadar yazılmış en akla mugayir kitapta. Milyonlarca Yaşar Nuri gelse, Edip Yüksel gelse, HY gelse, rasyonelleştirme çabasında onları kat kat aşan insanlar gelse, o kitaptaki saçmalıkları akla mugayir olmaktan kurtaramazlar. 600+ yılındaki bir insanın bilgilerini mükemmel, tam, eksiksiz sanmak ve buna inanmak, aklını, beynini kullanmakmak, eğer varsa, Tanrı'ya hakarettir. Sadece bunun farkına var yeter. Saygılar. Evet gaybı Allah bilir, meleklerin kısıtlı bir konuda bilgi vermesi onların sonsuz gaybı bildiklerini göstermez, üstelik o bilgiyi onlara verende Allah'tır... şimdide nasihatlere başlamışsınız, nasihati geçin siz ayet getirin onu konuşalım, hangisi akla aykırı, hangisinde kusur var... bende kusur var, sendede var ve galiba sendeki kusur daha fazla... ama önemli olan farkına varmak... Allaha kibirlenmeden iman edip, teslim olanların içlerinde ne kadar insan sevgisi beslediklerini, ona buna savaş açıp, dünyayı nasıl kan gölüne çevirdikerini, sayfalarca belgeleriyle açıkladık.Hâlâ tüm bunlara rağmen kendi hayalinizde ürettiğiniz masalları islam diye anlatmaktan bıkmadınız. Allah'a kibirlenmeyenlerin yani iman edenlerin yeryüzünü kan gölüne çevirmedikleri malum... eğer öyle olmuş olsaydı sizde başkasıda bu kadar özgür kendinizi ifade edemezdiniz... Allah sabırlıdır, sabredenleri sever... ve hesap sorucuda odur... savaşlar gerekli olmadıkça yapılmamıştır, bu sizin bunun aksini söylemenizle değişmez... değiştiremezsiniz... sardunyamyani, sizin din'e inanmazsak, cehennemde cayır cayır yanmayacak mıyız ? iman etmezseniz yanacaksınız, ama inanıp inanmamakta özgürsünüz... demekki yanmaktan korkmuyorsunuz ki iman etmiyorsunuz, demekki buna hazırsınız... e tabiki Allah ta buna göre yargılama yapacaktır... bütün bildirilmiş ayetleri görmezden geldiğiniz için, ayetleri saptırdığınız için, inananları alay konusu yaptığınız için, gerçeklerin üzerini örtmek istediğiniz için cehenneme hazırsınız demek ki... o zaman neden yanmayacaksınız ki? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 iman etmezseniz yanacaksınız, ama inanıp inanmamakta özgürsünüzdemekki dinde zorlama varmış dinde özgürlük olsaydı, inançlara saygı duyulurdu, ama böyle birşey olmadığını kendinde belirtmişsin bütün bildirilmiş ayetleri görmezden geldiğiniz için, ayetleri saptırdığınız için, inananları alay konusu yaptığınız için, gerçeklerin üzerini örtmek istediğiniz için cehenneme hazırsınız demek ki... o zaman neden yanmayacaksınız ki? ben böyle şeyler yapmıyorum ama, genel olarak belirtirsem, hani benim inanç özgürlüğüm vardı, nasıl özgürlük bu bana inanmazsan seni cayır vayır yakarım mantığı, ne kadar doğru ve özgür olabilir ki ? Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Evet gaybı Allah bilir, meleklerin kısıtlı bir konuda bilgi vermesi onların sonsuz gaybı bildiklerini göstermez, üstelik o bilgiyi onlara verende Allah'tır... şimdide nasihatlere başlamışsınız, nasihati geçin siz ayet getirin onu konuşalım, hangisi akla aykırı, hangisinde kusur var... bende kusur var, sendede var ve galiba sendeki kusur daha fazla... ama önemli olan farkına varmak...Allah'a kibirlenmeyenlerin yani iman edenlerin yeryüzünü kan gölüne çevirmedikleri malum... eğer öyle olmuş olsaydı sizde başkasıda bu kadar özgür kendinizi ifade edemezdiniz... Allah sabırlıdır, sabredenleri sever... ve hesap sorucuda odur... savaşlar gerekli olmadıkça yapılmamıştır, bu sizin bunun aksini söylemenizle değişmez... değiştiremezsiniz... iman etmezseniz yanacaksınız, ama inanıp inanmamakta özgürsünüz... demekki yanmaktan korkmuyorsunuz ki iman etmiyorsunuz, demekki buna hazırsınız... e tabiki Allah ta buna göre yargılama yapacaktır... bütün bildirilmiş ayetleri görmezden geldiğiniz için, ayetleri saptırdığınız için, inananları alay konusu yaptığınız için, gerçeklerin üzerini örtmek istediğiniz için cehenneme hazırsınız demek ki... o zaman neden yanmayacaksınız ki? Burada okudugum sadece ve sadece inkar. "siz ayet getirin onu konuşalım, hangisi akla aykırı, hangisinde kusur var..." denmis. Hepsi teker teker getirildi, ya da getiriliyor, buna ragmen dogru duzgun bir cevap veriliyor mu bu carpikliga? Hayir verilmiyor! "ve hesap sorucuda odur... " denmis, hemen arkasindan da; "iman etmezseniz yanacaksınız, ama inanıp inanmamakta özgürsünüz..." eklenmis. Inanip inanmamakta ozgursem neden ben yanmakla tehdit ediliyorum, bunun bir aciklamasi var mi? Hem ayrica, hesap sorucu da odur denmis ya, nerede bunun sadece onun hesap soruculugu. Islam dininde sanki herkes peygamberlige soyunmus ve Tanri rolunu ustlenmis. Bu da boyle olunca her Musluman, kisileri istedigi gibi Cennet veya Cehenneme gonderebiliyor. Sen tu k a ka inancsizsiz sen Cehenneme, sen cicisin Cennete. Var mi boyle birsey ya! Neden muslumanlar kendilerinde boyle bir hak gorebiliyorlar? Neden bir baskasinin canini almaya gelince bu kadar rahat davranabiliyorlar? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Evet gaybı Allah bilir, meleklerin kısıtlı bir konuda bilgi vermesi onların sonsuz gaybı bildiklerini göstermez, üstelik o bilgiyi onlara verende Allah'tır... şimdide nasihatlere başlamışsınız, nasihati geçin siz ayet getirin onu konuşalım, hangisi akla aykırı, hangisinde kusur var... bende kusur var, sendede var ve galiba sendeki kusur daha fazla... ama önemli olan farkına varmak Sevgili sardunyam, Buradaki dinsizlerin en belirgin özelliği, Kuran'dan kaynak getirerek, Kuran'da ne yazıyorsa, o şekilde anlayarak tartışmak. Dinlilerin özelliği ise, bizim ayetleri cımbızladığımızı, anlamadığımızı, hangi bağlamda o ayetin geldiğini öğrenmek lazım olduğun, herkesin ayet yorumu yapamayacağını söylemekten ibaret. Bana ayet getirin diyeceğine getirdiğim ayetlerin üstine yatma, getirdiklerimi görürsün. Allah'ın gökte olduğunu söyleyen ayetleri es geçmişsin. Merak ettim, ne şekilde, hangi rasyonelleştirme denemesi içinde Kuran'ın bu ayetlerini inkar edeceksin... Saygılar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Burada okudugum sadece ve sadece inkar. "siz ayet getirin onu konuşalım, hangisi akla aykırı, hangisinde kusur var..." denmis. Hepsi teker teker getirildi, ya da getiriliyor, buna ragmen dogru duzgun bir cevap veriliyor mu bu carpikliga? Hayir verilmiyor! "ve hesap sorucuda odur... " denmis, hemen arkasindan da; "iman etmezseniz yanacaksınız, ama inanıp inanmamakta özgürsünüz..." eklenmis. Inanip inanmamakta ozgursem neden ben yanmakla tehdit ediliyorum, bunun bir aciklamasi var mi? Hem ayrica, hesap sorucu da odur denmis ya, nerede bunun sadece onun hesap soruculugu. Islam dininde sanki herkes peygamberlige soyunmus ve Tanri rolunu ustlenmis. Bu da boyle olunca her Musluman, kisileri istedigi gibi Cennet veya Cehenneme gonderebiliyor. Sen tu k a ka inancsizsiz sen Cehenneme, sen cicisin Cennete. Var mi boyle birsey ya! Neden muslumanlar kendilerinde boyle bir hak gorebiliyorlar? Neden bir baskasinin canini almaya gelince bu kadar rahat davranabiliyorlar? inanıp inanmamakta bu dünyada özgürsün muki, ancak Kuran açıklıyor eğer bildirdiklerimizi inkar edecek olursanız bunun sonucunda ceza uygulanacaktır... özgür olduğumuz yer burası... diğer taraf değil... Kuran'dan getirilen her ayete açıklama yaptık, arkadaşlarımla... ancak bunlar sizi tatmin etmiyorsa biz ne yapalım... daha öncede ifade etmiştim, arayış içerisinde olan tarafsızca değerlendirir, olmayan ise sadece kurcalar açık arar, bulamaz bulamayınca saptırır... olanda budur sevgili muki... müslümanlar kendilerinde böyle bir hak görmüyor, Allah bu hakkı mümine veriyor, tabiki herkesin imanı kendisine... imanların derecelerinin takdiri Allah'a kalmış... müslümanlar kimin canını alıyor? tanıdığım müslüman insanların hiç can aldığını görmedim... kasdettiğiniz teröristler ise bence terörün dini, ideolojisi yoktur... onlar ancak maskelenmiş katillerdir... hepsinin yolu aynı yere çıkar... haksız yere can almak islama aykırıdır ve büyük günahtır... açık ayetler var bu konuda... Sevgili sardunyam,Buradaki dinsizlerin en belirgin özelliği, Kuran'dan kaynak getirerek, Kuran'da ne yazıyorsa, o şekilde anlayarak tartışmak. Dinlilerin özelliği ise, bizim ayetleri cımbızladığımızı, anlamadığımızı, hangi bağlamda o ayetin geldiğini öğrenmek lazım olduğun, herkesin ayet yorumu yapamayacağını söylemekten ibaret. Bana ayet getirin diyeceğine getirdiğim ayetlerin üstine yatma, getirdiklerimi görürsün. Allah'ın gökte olduğunu söyleyen ayetleri es geçmişsin. Merak ettim, ne şekilde, hangi rasyonelleştirme denemesi içinde Kuran'ın bu ayetlerini inkar edeceksin... Saygılar. Kuran tek ancak yorumları farklı olabiliyor... siz kimlerin yorumunu getiriyorsunuz? bir kelimenin birden fazla manası vardır, o manalar yorumcunun kendi seçimidir... ancak Kuran öz itibarıyla tektir... Allah'ın göklerde olduğunu söyleyen bir ayet yok sen öyle anlıyorsun... hadi ispatla bakalım? Allah korusun hiç bir ayeti inkar etmem ama sizin yorumlarınıza katılmak zorunda değilim... milyonlarca insan doğru anlıyorda bir siz mi anlamıyorsunuz? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Allah'ın göklerde olduğunu söyleyen bir ayet yok sen öyle anlıyorsun... hadi ispatla bakalım? Kuran ben apa.ık bir kitabım iddiasında bulunurken, madem ben ısrarla yanlış anlıyorum, sen açıklayıver, sana zahmet, şu ayetleri: Mülk Suresi - 16: O göktekinin, sizi yere batırmayacağından emin misiniz? O zaman yer aniden çalkalanmaya başlar.Mülk Suresi -17: O göktekinin, çakıl taşları taşıyan bir rüzgârı üzerinize salmayacağından emin misiniz? O zaman bileceksiniz nasılmış uyarım! Mearic Suresi-4. Melekler ve Rûh, miktarı ellibin yıl olan bir günde yükselirler O'na. O gökteki kimdir? Bir gün ölçüsü kime göredir, ellibin yıl ölçüsü kime göredir? Ona yükselmek ne demekti? Mesafeye mi iaret eder?, Yükselmekten kasırt nedir? Açıklayıver sana zahmet. Ben yanlış anlıyorum ya... Saygılar. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Sevgili BrainSlapper, o gokteki kim anlatayim: Mülk Suresi - 16: O göktekinin, sizi yere batırmayacağından emin misiniz? O zaman yer aniden çalkalanmaya başlar. = Muhammed Allah'a gokteki demesi lazim ki, o gokteki dedigi yerde olursa ve yer aniden calkalanmaya baslar da batarsa, Allah'ta batar. Ee, n'olcak? Allah da batarsa kim kalacak geriye. Yani degil mi ama, belki baska dunyalar da yaratti ve bu dunyalarin uzerinde baska insanlar da yasiyor. Hadi bizler battik, Allah da calkalanan yerde bizlerle batarsa evrendeki diger yaratiklar bizlerin yuzunden Allah'siz mi kalsin simdi yani. Mearic Suresi-4. Melekler ve Rûh, miktarı ellibin yıl olan bir günde yükselirler O'na. Burasi icin birsey diyemeyecegim. Burasi icin bizzat Muhammed'in kendisine sormak lazim ne demek istemis. Baba teologlar bile cevap bulamazken buna, bizler nasil bulalim. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Kuran ben apa.ık bir kitabım iddiasında bulunurken, madem ben ısrarla yanlış anlıyorum, sen açıklayıver, sana zahmet, şu ayetleri:O gökteki kimdir? Bir gün ölçüsü kime göredir, ellibin yıl ölçüsü kime göredir? Ona yükselmek ne demekti? Mesafeye mi iaret eder?, Yükselmekten kasırt nedir? Açıklayıver sana zahmet. Ben yanlış anlıyorum ya... Saygılar. mülk 16 Her şeyi kuşatmış olan Allah ın yeri sizinle birlikte göçürüvermesinden emin misiniz? O zaman yer çalkalanıyordur.(elmalılı) mülk 16. Göktekinin sizi yere geçirivermeyeceğinden emin mi oldunuz? (O zaman) bir de bakarsınız yer yüzü şiddetle çalkalanıyor.(yaşar nuri öztürk) mülk 17 Yoksa siz gökte olanın üzerinize mermiler yağdıran birini göndermesinden güvencede misiniz? O zaman tehdidimin nasıl olduğunu bilirsiniz!(elmalılı) mülk 17.Yahut göktekinin, üzerinize taş yağdıran rüzgar göndermeyeceğinden mi emin oldunuz? O zaman, uyarım nasılmış bileceksiniz! (yaşar nuri öztürk) kinaye yapmazsan olmaz değil mi? ayetlerin yorumlarında farklılıklar var, çünkü kelimelerin birden fazla anlamı var... bu ayetlerde anlatılan göklerde olduğu söylenen şey dünyaya gelecek beladır... dünya gökten gelen şiddetli bir yıkımla yıkılacaktır... anlatılanda budur, istersen bunu müftülüğe de sorabilirsin... eğer senin kasdettiğin gibi olsaydı, Allah göklerdedir ve size göklerden bela verecektir denirdi... oysa herşeyi kuşatmış olan Allah'tan söz edilmekte gördüğün üzre... gün ölçüsü belli bir şeyi anlatmaz, anlattığı zamanın izafiyetidir. dünya günü ile dünya ötesi günü birbirinden çok farklıdır. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 mülk 16 Her şeyi kuşatmış olan Allah ın yeri sizinle birlikte göçürüvermesinden emin misiniz? O zaman yer çalkalanıyordur.(elmalılı) mülk 16. Göktekinin sizi yere geçirivermeyeceğinden emin mi oldunuz? (O zaman) bir de bakarsınız yer yüzü şiddetle çalkalanıyor.(yaşar nuri öztürk) mülk 17 Yoksa siz gökte olanın üzerinize mermiler yağdıran birini göndermesinden güvencede misiniz? O zaman tehdidimin nasıl olduğunu bilirsiniz!(elmalılı) mülk 17.Yahut göktekinin, üzerinize taş yağdıran rüzgar göndermeyeceğinden mi emin oldunuz? O zaman, uyarım nasılmış bileceksiniz! (yaşar nuri öztürk) kinaye yapmazsan olmaz değil mi? ayetlerin yorumlarında farklılıklar var, çünkü kelimelerin birden fazla anlamı var... bu ayetlerde anlatılan göklerde olduğu söylenen şey dünyaya gelecek beladır... dünya gökten gelen şiddetli bir yıkımla yıkılacaktır... anlatılanda budur, istersen bunu müftülüğe de sorabilirsin... eğer senin kasdettiğin gibi olsaydı, Allah göklerdedir ve size göklerden bela verecektir denirdi... oysa herşeyi kuşatmış olan Allah'tan söz edilmekte gördüğün üzre... Yetersiz bir cevap ve Kuran'ı tahrif eden bir cevap. mülk 17.Yahut göktekinin, üzerinize taş yağdıran rüzgar göndermeyeceğinden mi emin oldunuz? O zaman, uyarım nasılmış bileceksiniz! (yaşar nuri öztürk) bu ayetlerde anlatılan göklerde olduğu söylenen şey dünyaya gelecek beladır... dünya gökten gelen şiddetli bir yıkımla yıkılacaktır... anlatılanda budur. Gökten gelen bela olarak yorumlayabileceğin kısım kırmızı renkli yer. Bu işin bir de öznesi var. Öznesini atlama lütfen. öznesi Gökteki: Gökte olan. Ayetin senin yorumladığın gibi olabilmesi için şöyle olması gerekir. mülk 17. Yahut gökte....n, üzerinize taş yağdıran rüzgar göndermeyeceğinden mi emin oldunuz? O zaman, uyarım nasılmış bileceksiniz! (yaşar nuri öztürk) mülk 17 Yoksa siz gökte.....n üzerinize mermiler yağdıran birini göndermesinden güvencede misiniz? O zaman tehdidimin nasıl olduğunu bilirsiniz!(elmalılı) Ama ayetin aslı senin çarpıttığın gibi değil. Aslı şöyle bak, her çeviride: Ali Bulaç-Mülk-17: Yoksa gökte olanın üzerinize 'taş yağdıran (fırtınalı) bir rüzgar' göndermeyeceğinden emin misiniz? Siz o takdirde Benim uyarmam nasılmış bilip-öğreneceksiniz. Diyanet Vakfı-Mülk-17: Yahut gökte olanın üzerinize taş yağdıran (bir fırtına) göndermeyeceğinden emin misiniz? İşte (bu) tehdidimin ne demek olduğunu yakında bileceksiniz! Edip Yüksel-Mülk-17: Aynı şekilde, üstünüze gökten taş yağdıran bir fırtına göndermeyeceğine dair göktekinden güvence mi aldınız? Uyarının nasıl olduğunu öğreneceksiniz. Elmalılı Hamdi Yazır-Mülk-17: Yoksa siz gökte olanın üzerinize mermiler yağdıran birini göndermesinden güvencede misiniz? O zaman tehdidimin nasıl olduğunu bilirsiniz! Süleyman Ateş-Mülk-17: Yoksa siz, gökte olanın, üzerine taş yağdıran (bir fırtına) göndermeyeceğinden emin misiniz? (O zaman) tehdidimin nasıl olduğunu bileceksiniz. Yaşar Nuri Öztürk-Mülk-17: O göktekinin, çakıl taşları taşıyan bir rüzgârı üzerinize salmayacağından emin misiniz? O zaman bileceksiniz nasılmış uyarım! Gökteki ve gökte olan ifadeleri yer belirtir. Hiçbir mealde, gökten gelen bela/afet/rüzgar denmiyor. Göktekinin gönderdiği afet/rüzgar/bela deniyor. *** gün ölçüsü belli bir şeyi anlatmaz, anlattığı zamanın izafiyetidir. dünya günü ile dünya ötesi günü birbirinden çok farklıdır. O ayette geçen gün/yıl vs. ifadeleri oyun olsun kitap dolsun diye mi konmuş? Zamanın izafiyetini anlatmıyor. Zaman ölçülerinin bakış açısına göre nasıl isimlendirileceğini anlatıyor. İnsan için elli bin yıl olan sürenin Tanrı katında bir güne eşit olduğunu söylüyor. Yani tanrı'nın zaman birimini insana anlatmaya çalışıyor. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 sardunyam BrainSlapper mükemmel bir şekilde açıklamış sana "gökte olanı" Muki'de iyi bir mantık çıkarmış Peki sen neden hala bizim, akılsız olduğumuzu düşünüyorsun ? Sanamı inanacağız, önümüzdeki ayetlere mi ? Görünen köy kılavuz istemez Ondan sonrada bana "sen tarafsız değilsin" diyorsun Al işte ayette ne anlatılmak istendiği apaçık belli, daha neyi düşüneceğiz ki Neyseki hedef kitlemiz inançlılar değil, kafası karışık olanlar ve çocuklar gençler vs. Burada yazılanlar onlara örnek oluyor saygılar Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 sardunyamBrainSlapper mükemmel bir şekilde açıklamış sana "gökte olanı" Muki'de iyi bir mantık çıkarmış Peki sen neden hala bizim, akılsız olduğumuzu düşünüyorsun ? Sanamı inanacağız, önümüzdeki ayetlere mi ? Görünen köy kılavuz istemez Ondan sonrada bana "sen tarafsız değilsin" diyorsun Al işte ayette ne anlatılmak istendiği apaçık belli, daha neyi düşüneceğiz ki Neyseki hedef kitlemiz inançlılar değil, kafası karışık olanlar ve çocuklar gençler vs. Burada yazılanlar onlara örnek oluyor saygılar müteşabih ayetleri bilirmisin? mahiyetini ancak Allah'ın nasip ettikleri bilir... göklerde bulunan Allah değildir... "göktekinin" kelimesi başka şeyleri de ifade edebilir... Kuran'ın özünde bildirilen Allah'ın her yerde olduğudur... dünyadan söz edildiği için ve onu büyük bir yıkımın beklediğini anlattığı için gökler ve gökteki ifadesi kullanılır... gök dünyanın dışıdır, yeryüzünden bakıldığında üzerindedir... sıcak ortamda gölgeyi herkes ister... orada alerji olmayacak... ne biliyorsun olmadığını... Allahın lutfu boldur ve imkansız diye birşey yoktur... tahtlara kurulacaklar çünkü haketmişler... sizin için neden sorun olsun ki? nasılsa kurulmayacaksınız... sakal bıyık tüy çok mesele değil... Kuran Adn diyorsa biz onu söyleriz ... edeni siz kullanın... adı üstünde inanç... ben inanıyorum bunu seçiyorum, seçimimi size mi soracağım? Bakara 255 ;Allah, O'ndan başka tanrı yoktur; O, hayydir, kayyumdur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Göklerde ve yerdekilerin hepsi O'nundur. İzni olmadan O'nun katında kim şefaat edebilir? O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (O'na hiçbir şey gizli kalmaz.) O'nun bildirdiklerinin dışında insanlar O'nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler. O'nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez. O, yücedir, büyüktür. Nisa 126 ;Göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah'ındır ve Allah her şeyi kuşatmıştır. (Hiçbir şey O'nun ilim ve kudretinin dışında kalamaz). Enam 3 ;O, göklerde ve yerde tek Allah'tır. Gizlinizi, açığınızı bilir. (Hayır ve şerden) ne kazanacağınızı da bilir. Enam 75 ;Böylece biz, kesin iman edenlerden olması için İbrahim'e göklerin ve yerin melekutunu gösteriyorduk. Araf 187 ; Sana kıyameti, ne zaman gelip çatacağını soruyorlar. De ki: Onun ilmi ancak Rabbimin katındadır. Onun vaktini O'ndan başkası açıklayamaz. O göklere de yere de ağır gelmiştir. O size ansızın gelecektir. Sanki sen onu biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki: Onun bilgisi ancak Allah'ın katındadır; ama insanların çoğu bilmezler. Hud 123 ;Göklerin ve yerin gaybı (sırrı) yalnız Allah'a aittir. Her iş O'na döndürülür. Öyle ise O'na kulluk et ve O'na dayan! Rabbin yaptıklarınızdan ****** değildir. Nahl 49 ; Göklerde bulunanlar, yerdeki canlılar ve bütün melekler, büyüklük taslamadan Allah'a secde ederler. Fetih 4 ; İmanlarını bir kat daha arttırsınlar diye müminlerin kalplerine güven indiren O'dur. Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah bilendir, her şeyi hikmetle yapandır. göklerde ne var olduğunu biliyormuyuz, bilmiyoruz, ama Allah göklerde ve yerde ordularının var olduğunu söylüyor... melekut aleminden söz ediyor ve hepsinin Allah'a ait olduğunu belirtiyor... Ve Allah'ın herşeyi kuşatmış olduğunu açıkça anlatıyor... hala göklerde manası aramanın bir anlamı yok... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Zaten bizim dikkat çekmeye çalıştığımız şey de bu sevgili çiçeğim: Kuran'daki çelişkiler! Kuran bir yerde Allah'a yer ve mekan belirlemez derken (senin verdiğin ayetler), başka yerde mekan belirtiyor, uzaklık belirtiyor (bzim verdiğimiz ayetler). Bundan dolayı, Kuran'ın sıradan bir insan tarafından "kahvehane muhabbeti bilgisi" ile yazılmış, çelişkilerle dolu bir kitap olduğunu söylüyoruz. Saygılar. Alıntı
Φ Aurelius Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 sınırlı bir bakış açısıyla ancak sınırlanılan kadar görülür.. ötesi değil. yani bizim doğup büyüdüğümüz toplum yetiştiğimiz yer bizlere öğretilenler beynimize kazılanlar yani inançlarımıız alışkanlıklarımız.. bunları kaldırmak ve net bir bakış açısıyla bakmak çok zordur.. ancak yaptığına anlam vermeye çalışan gerçekten net bakmaya çalışan bir insan farkedebilir..bu , din olduğu kadar işe yaramayan bir sürü batıl içinde geçerlidir.. yani inanmayanlar ne söylerse söylesin inananlar fikrini değiştirmez.. yoksa kendilerini boşlukta hissederler.. hiçbirşeydirler o zaman.. mutlaka bişeye tutunmak gerekir.. biliyorum ki burada inanmayan arkadaşların çoğu daha önceden burada inanıyorum diyenler kadar belki de daha fazla inançlıydı.. en azından, kendi fikrim bu, daha fazla araştırıp madem Allaha inanıyorum kuranı iyice öğrenmeliyim ne anlatılmak isteniyor bilmeyim ibadetlerimi tam yapmalıyım dğer sözde inanan insanlara hayretle bakan kişiler olduğunu düşünüyorum.. ama araştırdıkça ve gördükçe dinlerin aslında ne amaçla ve nelere hizmet ettiğini farkettikçe tabi ki fikirler değişiyor. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.