Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar bunun için burada hesap numarsı vermeye gerek yok.Eğer ÇYDD aracılığı ile yardımda bulunmak ve çalışmalarına katılmak istiyorsanız eğer 118 den ÇYDD nin numarasını alıp oturduğunuz yere en yakın şubesinin nerede olduğunu öğrenip oranın numaralarını alabilirsiniz.Zaten eğer üye olmak istiyorsanız forumlar size ulaştırılacaktır.Yok burs vermek istiyorsanız size öğrenci isimleri ile en yakın bankadan bir hesap numarası verecekler ve bu yardımları oraya yatıracaksınız bu kadar basit.

Ayrıca YAMYAM arkadaşımızın dediği gibi illa bir yerler aracılığı ile yardım yapmak gerekmiyor bir markete giderken alacağınız bir defter ve bir kalemi yardıma muhtaç bir çocuğa verirseniz inanın çok mutlu olacaktır.Üstelik okullarda ki çocuklarıderneklere bildirmeye bile gerek olduğunu sanmıyorum.Çünkü ben her sene kızımın sınıfındaki yoksul öğrencileri öğretmenininde yardımıyla tesbit ettirip okulun vermesine bile gerek kalmadan sınıfımızdaki veli arkadaşlarla birlikte ne gerkiyorsa bütün ihtiyaçları karşılıyoruz.Bunun için miktar bile belirlemiyoruz herkes ne verebilirse kimisi 5 veriyor kimisi 50 veriyor bu hiç önemli değil .Ama bütün bunları büyük bir mutluluk ve hevesle yapıyoruz.Bu arada öğretmenimizi de bu konuda biraz övmeden geçemeyeceğim.Çünkü bu yardımları çocuklara öyle güzel bahaneler bularak veriyor ki çocuklar bunların yoksul oldukları için verildiğini bile anlamıyorlar.

• Cevaplar 104
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Konuyu açan arkadaşımızı kutlarım :clover: Ancak bu konunun yeri bence havadan sudan konular

olmamalı.Bu bölümde çılgın bir tüketim var.Topic arada kaynarsa üzülürüm.

Kendi adıma çok fazla birşey yaprtığımı söyleyemiyeceğim.Üstelik en az 6 arkadaşım öğretmen.

Bir kaç kez bir iki koli fotokopi ve mesleğimiz gereği basılan yüz temel eserlerden hediye etmiştim,

arkadaşlarımın okullarına.Ama cebimden para çıkmamıştı.Konu eğitim olunca yüz kere düşünmemiz

gerekiyor.Ve daha fazlasını nasıl yapabilirimin yollarını aramak..Bir çocuğu okuma ateşiyle yanıp

kavrulurken mutlu etmek,herhalde insan olmamızın bir gerekliliğidir diye düşünüyorum.yamyamın

dediği gibi bir kalem bir silgi bizden bişey götürmez.Ama getireceği şeyleri düşündükçe neden

diye kendimi eleştirmeden edemiyorum.Yeri geliyor bir duble rakı için 10 milyon veriyoruz.

Bir çocuğun eğitimine katkıda bulunmak için bir duble rakı kadar sorumluluğumuz yokmu?

Gloria,arkadaşım bu önemli konuyu benim gibi bencil birine hatırlattığın için teşekkürler.En aznından

ne yapılabiliri şimdi daha iyi biliyorum.Ve rica etsem sende bize bu konuda yardımcı olabilirmisin.

saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Çokkk çok sevgili arkadaşlarım,

2 gündür foruma giremedim acıkcası actıgım topic şimdi belki de 2. sayfadadır diye düşünmüştüm ama yanılmışım cünkü herkes oldukca duyarlı davranmış ve sayfafımızı gündemde tutmuş öncelikle bu nedenden dolayı her birinize teşekkür ediyorum. Şimdi işte yalnız olmadığımı ve kalmayacağımı biliyorum artık. Yazdıklarınızı okurken aklıma gelen bir kaç fikirden bahsetmek istiyorum. Bunlar üzerinden tartışalım, ayrıca sizlerden gelen fikirler olabilir onları da göz ardı etmeyelim tabi ki...

Bilenleriniz vardır bilmeyenleriniz de vardır ben bir okulda kütüphanecilik yapıyorum ve mesleğim gereği sürekli mailler alıyorum. Kitaba ihtiyacı olan, okullarına kütüphane kurmak isteyen ama buna imkanı olmayan öğretmenlerden... Bununla ilgili olarak bir kampanya başlatabilir miyiz ne dersiniz? Ne yapabiliriz mesela evlerimizde artık okumadığımız, ve gerçekten gönderilmeye değer kitapları toparlar ve biraraya getiririz. İhtiyacı olan okullarla bağlantı kurarız. Onlara göndeririz. Maddi destek yapmak isteyen arkadaşlarımız için bir hesap numarası belirler ve orada biriken paralarla da kitaplar alırız. Sonra aldığımız kitapları liste halinde burada da yayınlarız. Bunu aramızdan seçeceğimiz gönüllü bir kaç arkadaşın oluşturacağı güzel bir ekip çalışmasıyla iki ay içinde bitirir ve o okullara birer kütüphane kurmuş oluruz.

Kırtasiye ve giyecek malzemeleriyle ilgili olarak, yine mesela kitap göndereceğimiz okula kitapları gönderirken isteyen kişiler kitap yanına kırtasiye, giyecek malzemeleri de koyabilirler boylece yapacağımız yardımın ihtiyaçlar doğrultusunda dağıtılacağından emin olabiliriz.

Daha önce Eksi Sözlükte boyle bir kampanya başlatılmıştı. Ve onlar koliler dolusu kitaplar göndermişlerdi bir okula... Neden biz de yapmayalım ki?

Bunun dışında eğitim bursu meselesine gelince, gelincik arkadaşımın dediği gibi tabiki isteyen arkadaşlarımız ilk iletimde verdiğim web adresine girerek ÇYDD'den direk burs veren olarak da katkılarını yapabilirler. Ama benim planladığım biraz daha farklı ÇYDD dışında başka bir takım daha burs veren vakıflar var ve üniversitelerin de , bu vakıfları toplu halde yöneten ve "Öğrenci Destek Birimi" adıyla çalışan temsilcileri bulunuyor, bu kişiler ihtiyacı olan öğrencileri belirledikten sonra ihtiyaçları doğrultusunda bu çocuklara burs verecek en uygun vakıfla bağlantı kuruyorlar. Yani mesela eğer çocuğun çok ihtiyacı varsa yani durumu oldukça kötüyse onu maddi anlamda en cok destekleyebilecek vakfa yönlendirirken, biraz daha orta halli çocuğa da onun durumuna uygun burs veren bir vakfa yönlendiriyorlar. Benim bağlantım şu an onlardan bir tanesiyle ciddi bir biçimde kurulmuş durumda. Perşembe günü dersim var ve okula gittiğimde kendisiyle ayrıntılı bir görüşme yapacağım ve yapabileceğimiz her şeyi öğreneceğim. Ne gerekiyorsa size de bu sayfa aracılığıyla bildireceğim. Ama yine de dediğim gibi isteyen arkadaşlar vakıflarla kendileri de direk bağlantı kurabilirler, ha öyle ha böyle amaç yardım etmek ne de olsa...

Bu başlığın havadan sudan konularda yer almasının sebebi olarak da ben forum uyelerinin buyuk cogunlugunun bu sayfayı mutlaka ziyaret ettiklerini düşünüyorum o nedenle bu başlığı buraya actım, başlığımızın havadan sudan konulardan olduğunu düşündüğüm için degil... Buradaki arkadaşlarımın her biri durumun ciddiyetini kavrıyor ve ellerinden geleni yapacaklarına ben eminim. sadece çoğunluk olmamız gerek bu nedenle lütfen bu başlığı okuyan ve olumlu düşüncesi olan her bir arkadaşım buraya en azından düşüncelerini yazsınlar ki bilelim hissedelim emin olalım yapabileceğimizden...

Tek dileğim ne biliyor musunuz şu istediklerimizden, planladıklarımızdan en az birini doğru dürüst yapmak ve sonuca ulaştırmak. Umarım olur...

Gönderi tarihi:

Eksik bilgi verdiğimi farkettim düzeltme yapmaya çalıştım ama olmadı o nedenle buraya ekliyorum...

Perşembe günü görüşebileceğim konular hakkında:

Direk burs vermek isteyen arkadaşlarımız için her bir vakfın iletişim adreslerini temin etmeye çalışmak,

belki maddi yardım yapamayacak ama bir şekilde katkısı olsun isteyen arkadaşlarımız varsa onların yapabilecekleri ne olabilir onları konuşmak,

Mesleki olarak katkıda bulunabilecek kişilerin yapabilecekleri hakkında görüşmek mesela belki tekstil işiyle uğraşan arkadaşlarımız giyecek yardımı yapabilirler, yayıncı arkadaşlarımız, kitap yardımında bulunabilir, gıda yardımında bulunabilecekler olabilir...

gönüllü çalışmak isteyen arkadaşlarımızın ne yapabilecekleri ile ilgili bilgi olabilir herşey olur işte...

Sizden gelecek fikirleri de bekliyorum bu arada... Neler görüşebilirim aklınıza ne geliyorsa yazarsanız sevinirim.

Gönderi tarihi:

bu güzel başlık için teşekkürler gloria.

buraya daha önce yazmadım ama takipçisiyim,başlatıcağın kampanyaya destek vermek için.

kitap kampanyası güzel bir düşünce okuyan ve sorgulayan beyinlere ihtiyacımız var ve ağaç yaşken eğilir...

kütüphanemdeki kitaplar kampanyanı bekliyor... :clover:

Gönderi tarihi:

bu güzel başlık için teşekkürler gloria.

buraya daha önce yazmadım ama takipçisiyim,başlatıcağın kampanyaya destek vermek için.

kitap kampanyası güzel bir düşünce okuyan ve sorgulayan beyinlere ihtiyacımız var ve ağaç yaşken eğilir...

kütüphanemdeki kitaplar kampanyanı bekliyor... :clover:

Teşekkürler Frozen canım,

Bi organizasyonu halledelim hemen başlayalım toplamaya :) Seni de aramızda gördüğüme sevindim

Gönderi tarihi:

Böyle duyarlı yüreklere sahip olmak gerçekten güç ve onur verici..

Böyle bir kampanyaya imza atmak (hangi düşüncedene olursa olsun)bu forumda düşünce ve yorumlarıyla katkısını bizlerden esirgemeyen arkadaşlarımızın hayatın içinde de var olduklarının bir göstergesi olacaktur bana göre...

Sevgil Gloria arkadaşamızın bu anlamlı dayanaşmacı örneğine sessiz kalınmayacağı ortada.

Eminim bende varım diyebilen dostlarımız da mutlaka olacaktır yakın zamanda buna inancımız tam...

Yanınızdayız sevgil gloria lütfen devam..

Bu kampanyanın öncülüğünü sürdüren başta glaria arkadaşlarımız olmak üzere, katkılarını sunacaklarını belirten ve en azından moral olarak ta desteğini esirgemeyen arkadaşlarımıza, dostlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum...

Gelin gönüllü bir seferberliği sonuçsuz bırakmayalım ve aydınlık bir glecek için gelin eğitime bir imza da buradan biz atalım ... :)

2003423573993465610_rs.jpg

Gönderi tarihi:
:clover: duyarlı olmak artık güç olmaktan cıkmalı.herkes herhangi biri duyarlı olamaz mı ki duyarlılık onurverici olsun..bence insanda insan sevgisi olunca akıl olunca duyarlı da olunur.insan sevgisi öğrenilebilir,öğretilebilir.öyle degil mi.. :clover:
Gönderi tarihi:

:clover: Yanımda olduğunuzu biliyorum arkadaşlar :) , bu işin üstesinden geleceğimize de inancım giderek artıyor.

Bu arada sevgili Mugmuge senin sorularını buradan yanıtlamayacağım bu aksam biraz işim var ama en kısa zamanda özel mesajında cevabı bulacaksın :) İyi geceler

Gönderi tarihi:

Benim bir teklifim daha var. Bu sadece kalem kitap defter veya giyecek esyasi ile kisitli olmasa da, herhangi bir dersinde geride kalan cocuklarimiza haftada hic olmazsa bir-iki saat bizim de bilgi sahibi oldugumuz ders konularinda o cocuklara GONULLU olarak dersler versek. Zira her ailenin cocugu dershaneye gonderilemiyor, gonderilse bile bu ev butcesini sarsiyor. Aileleri bu dertten kurtarmak icin elleri sivayip yararli isler yapmamiz gerekli.

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar özellikle İstanbul ,Ankara ve İzmir dışından bu foruma katıla arkadaşlarımız varsa izlere yardımcı olabilir.Çünkü doğu ve güneydoğu gibi yoksulluk oranı yüksek olan bölgelerde eğer yardım edilecek okullarda tanıdık öğretmen arkadaşlar yok ise yollanan yardımlar yollarda ya kayboluyor ve yerine ulaşmıyor yada yağmalanmış vaziyette ulaşıyor.Bu yüzden bu anlamda öncelikle bir yardım gerekiyor

Ayrıca TOÇEV in başlatmış olduğu "bir şey değişir herşey değişir kampanyası"var. Sadece 22 milyonluk bir katkıda bulunarak yoksul çocuklara bot ve mont alınıyor.Önce ki kampanyada aynı miktar para ile 17.500 çocuğa kitap ve kırtasiye yardımı yapılmış.Arzu edenler bu kampanyaya katılabilir.Bunun için banka ve hesap numaralarını aşağıda yazıyorum

GARANTİ BANKASI LEVENT ŞUBESİ: HESAP NO:(401) 6297978

ŞEKERBANK LEVENT ÇARŞI ŞUBESİ HESAP NO(247) 24751938

TOÇEV TEL: 0212 28289 16/[email protected]

ÇYYD ile ilgili bilgileri bir iki mesaj önce vermiştim ilgilenenler yukarı çıkıp okuyabilirler.

Teşekkür ediyorum ilgilenenlere

Ve Kaan Bebeto gloria arkadaşımızın yazdıklarına katılıyorum.İstersen her konuda şaka yapacağım diye kendini zorlama

Gönderi tarihi:

cydd ve diger dernekler için calışanlar cogunlukla bursiyer malesef.mesela cydd kızılay subemızde yirmi kişi degildik ve icimizden benle birlikte bir arkadasımız daha bursiyer degildi..demem o ki toplumsal faalıyetlerle daha co ogrencı ilgilenmeli

Gönderi tarihi:

Sevgili Bilimselci,Dipnot,Yamyam,La boheme;

Gece kuşu'nu göremedim ama eminim gözünden kaçtığı için burada değildir.Neyse,dini bölümleri terkederken başka topiclerde görüşürüz demiştim.Yanılmadığımı görüyorum.Hele ki böyle güzel bir topicte beraber aynı duyguları paylaşmış olmaktan ayrıca büyük haz alıyorum.Hepinize teşekkür ederim.:clover:

Ve sevgili Gloria'cığım;

Madem topici açtın ve madem eğitime yöneldik,o halde organizasyonu yapıp bize gerekli adresleri ve hesap numaralarını bulursun artık.Böylece yazışmalarımızı ve düşüncelerimizi hayata geçirebiliriz.Bugün ilk işim işyerindeki arkadaşlarıma bu konuyu açarak nakit veya okul malzemesi olarak neler yapabileceğimizi öğrenmek olacak.üçe beşe bakmadan yardım kabul edeceğim.O üçler beşler birleştiğinde sanırım birçok derde deva olacaktır.Diğer forum arkadaşlarımın durumlarını bilmiyorum ama dediğim gibi aza çoğa bakmadan yardım edebilirsek ve mümkünse kendi çevremizide bu yardımlara dahil edebilirsek güzel sonuçlar alabileceğimize eminim.Bu konuya önayak olan canım arkadaşım Gloria'ya ayrıca teşekkür ediyorum..:clover:

Sevgilerimle..

Not:Gloria;verdiğin linkleri gördüm ama olur ya okulunda veya diğer arkadaşların bildiği yardıma muhtaç öğrenciler olabilir düşüncesiyle adres ve heap numarası istedim..;)

Gönderi tarihi:

degişmesini istediğim bir sey daha var.ne kadar cok alışverişmerkezi acılıyor..mesela ankaradaki büyük migros neyimize yetmedi de ankamall oldu,daha büyük bi r alışverişyeri oldu..bunlar cok büyük yatırımlar...ancak iş eğitime,sokak cocuklarının,kimsesizlerin barınımına gelince nasıl tartışmalar baslıyor.camiler cogalınca hani önce okul tartışmaları yapılıyor.evet bece de tabiki once okul önce eğitim..ardı ardına acılan alışverişmerkezlerine kimsenin bişey dediğiyok.tersine buttun alısveriş merkezleri tıklımtıklım dolu.

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşlar,

Burayı unuttugumu düşünmeyin sakın. Bekledim, yazmadım çünkü bir eylem planım yoktu. Aslına bakarsanız çok büyük bir işe atıldık ve ben tabi doğal olarak bir parça korkmaktayım. Ya yapamazsam, ya sonuca ulaştıramazsam endişesi taşımaktayım. Ama bu korku, beni daha da cok eyleme sürüklüyor. Bugün İHH (İnsani Yardım Vakfı) vakfının denetleme kurulundan bir kişiyle tanıştım. Saatlerce sohbet ettik. Düşüncelerimizden bahsettim kendisine. Onlar bilen bilir, uluslararası yardımlar yapmaktalar. Alanlarınında en iyilerindenler. Ondan öneriler aldım, bana tavsiyelerde bulundu. Bugün asıl görüşmek istediğim kişiyle görüşemedim de üzüldüm aslında... Bizim için hazırlayacakları bir proje isteyecektim. O projenin üzerinden çalışalım isteyecektim ama olmadı yerinde bulamadım. Haftaya kaldı... Bütün gün düşündüm, ne yapabiliriz diye... Hocanın bana dediği bir cümleye takıldım kaldım, yordum kafayı.. Hoca dediğim benim y.lisans yaptığım bölümün hocalarından biri aynı zamanda yukarda da dedim ya İHH'nın denetim kurulundan... Hedefinizi küçük tutun ki başarabilin... Bir okul belirlesek arkadaşlar ilk aşamada doğuda, batıda, kuzeyde nerde olursa olsun ama ihtiyacı olan... Öğrenci sayısı az, ihtiyaçları çok olan... Ne bileyim mesela bir köy okulu... 50 kişilik... Onlar için birşeyler yapsak... Birer çanta hazırlasak, defterinden kitabına, kaleminden, silgisine, ihtiyaçlarına baksak, montundan, ayakkabısına, bilgisayarından, kütüphanesine... Bilmiyorum işte ne kadar para toparlayabilirsek, o kadar karşılayabileceğimiz... Kafamda bi iki netleştiremediğim sorun var ama onları da yoluna koydum mu bu iş tamam olacak gibi geliyor bana...

(Abiiiii neredesin yaaa? Benim bu soruları cevaplayabilmem, netleştirebilmem için sana bazı şeyler sormam gerek... :( )

Gönderi tarihi:

sn. gloria ve diğer arkadaşlar tabi

son derece iyi niyetli olduğunu bildiğim ama aynı zamanda son derece zahmetli olduğunu düşündüğüm bu çabanızın sonuç vermesini gönülden diliyorum, somutlaştığında destek olmaktan onur duyacağım, vs. vs. vs.:closedeyes:

Gönderi tarihi:

sn. gloria ve diğer arkadaşlar tabi

son derece iyi niyetli olduğunu bildiğim ama aynı zamanda son derece zahmetli olduğunu düşündüğüm bu çabanızın sonuç vermesini gönülden diliyorum, somutlaştığında destek olmaktan onur duyacağım, vs. vs. vs.:closedeyes:

teşekkür ediyorum ben kendi adıma sevgili Nobody... Ben bir sonucu olacağını düşünüyorum. Umarımm oyle de olur... :clover:

Gönderi tarihi:

sevgili gloria :clover:

bu düşünceni gerçekleştirebilmemiz için öncelikle kesin çizgiler koymalısın, bir okul belirlemekle yada buradan bir arkadaştan bunu isteyerek başalayabilirsin. sen yada okulu bulan arakadaş gerekli bilgileri verdikten sonra okul müdürü ve öğretmenlerin bilgisi ve gözetmenliği dahilinde göndereceğimiz eşyalar o okulda toplanıp dağıtılabilir.bu okul eğer küçük bir okul olursa tüm bilgileri (kardeşini seç kampayasında olduğu gibi) vererek hepimiz kendimize bir öğrenci seçip onun ihtiyaçlarına uygun olarak yardımda bulunabiliriz.

sadece bir öneridir...

sevgilerimle :clover:

Gönderi tarihi:

evet,oncelikle okulumuzu belirleyelim,okul muduru bize gerekli ihtiyaç bilgilerini versin,biz de bu listeye gore yardım cagrısında bulunalım.ve yardımlar nerde toplanıcak bu onemli.mesela ben sayın site sakinlerimizden boyle bır yardım talepettigimde,diyelim ben sadece kitap talepettim.bu kitaplar nerde toplanıcak..site deposunda toplandı diyelim..nasıl ilgili okula tasınıcak..bunları netlestırmelyiz.bir de ben istanbuldaki okulumda da yardım cağrısında bulunsam hatta ankaradaki okulumda da yardım cağrısında bulunsam..cokca yardım toplıycaz eminim ama yerlestirme tasıma ve dagıtım nasıl olucak..bir de yaptıgımız bu yardımlar iyi degerlendirilcek mi..yoksa yolladıgımız kitaplar kutuphaneler de tozlanıcak mi..once kitap mı gonderilmeli okullara yoksa kitap sevgisi yükleyen egitimciler mi..

Gönderi tarihi:

ben ilkokulu çorumun bir kasabasında okudum.oulumda cok iyi bir egitim aldım demeyi cok isterdim.düşünüyorum da o okulumuza kitap yardımı yapılsaydı ne ogrenci ne de ogretmen degişecekti.yine derslerimizin cogu bos gececek,yine okuma sevgisi bilim sevgisi yerine ezber odevleri sunulacaktı.atatürk sevgisi bile her sabah yapılan and töreniyle sınırlı kalacaktı..ozetle gercekten birseyler degişmeli.ve ögretmenlerin eğitimi de degişmeli.biliyormusunuz ilkokulumda bir ogretmen(fahri telli) bir arkadasımızı tahtaya kaldırıp bir soru sordu ve kız cevapveremedi..ogretmen(?) kızın kulagından tutup kafasını duvara vurmustu..........veee baska birnokta,neden hızlı okuma,ilkyardım gibi onemli konuların ogretilmesi ilçelerdeki çogu okul için lüks.....ben ilcede okudum deyip kotu egitime boyunegmek neden alışkanlık..

Gönderi tarihi:

ilçelerdeki eğitim nasıl iyilestirilebilir bilmiyorum..ilçede okurken derslerimizin cogunun boş geçtiğini ve işlenen derslerde de fazla bişey ögretilmedğini hatırlıyorum..bakıyorum da onbes yirmi yıl sonra da hiçbişey degişmemiş..şimdi ne yapılmalı..bilmiyorum..ama bilenler ve bilmesi gerekenler de birşey yapıyormu.....ben degişim için dogru yerden baslamak gerektiğini ve degişmesi gereken ilk duragın da eğitim oldugunu düşünüyorum.ancak eğitimde once ne degişmeli..dusuncelerimi paylasmak istedim.okudugunuz için teskurler.saygılar

Gönderi tarihi:

ee sayın site sakinleri,bu baslık için dusunduklerinizi paylasın..eğitimle ilgili dusuncelerimizi yazdık.katılıyor musunuz

*siz neler düşünüyorsunuz arkadaslar?ne değişmeli,nasıl..soyleyın arkadaslar..nooooolur nütfen..bak küserim.. :sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

ee sayın site sakinleri,bu baslık için dusunduklerinizi paylasın..eğitimle ilgili dusuncelerimizi yazdık.katılıyor musunuz

*siz neler düşünüyorsunuz arkadaslar?ne değişmeli,nasıl..soyleyın arkadaslar..nooooolur nütfen..bak küserim.. :sweatingbullets:

akp nin seçtiği öğretmenler neyin değişmesi gerektiğini bizim yerimize şüra'da görüştü değişmesi gerekenin imam hatiplilere öss'de katsayı uygulanması olduğuna karar verdi :( ben gerçi bu karara karşı değilim ama değişmesi gereken o kadar çok şey var ki diğerlerinin ihmal edilmesine kızdım.

nelerin değişmesini istediğimi buraya yazmak o yüzden içimden gelmiyor, nasıl olsa faydası olmayacak diye.

yalnız şunu ekleyeyim : ilk değişmesi gereken eğitim sistemi değil bence. Yöneticilerin seçilme şekli değişmeli. her alanda yönetimin başında kimler var bakanlar var, hepsi de seçimle gelen kişiler, çoğunun hayatı siyast içinde geçtiğinden alanlarına hakim değiller, partiye bağlı olduklarından ülkenin geleceğinden önce seçmenlerini düşünmek zorundalar, particilerden gelen abuk istekleri çeviremiyorlar, birkaç yıl içinde gideceklerinden uzun vadeli düşünmüyorlar vb. çözüm ne? abd gibi bakanların da bürokrat olması, başkan her alanda en güvendiği, bilgili, profesyonel, kafası çalışan kişiyi partili, mvekili vs olmasına bakmadan bakan atıyor. dilerim bizde de uygulanır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.