Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Basketbol Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Patrick Beverley play-off'lardan elendikten sonra sinirlendi ve Pacers taraftarlarına top fırlattı

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 627
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    628

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

NBA Playoffs Bu akşamki maçlar

Cavaliers: 96 - Magic: 103 - Seride durum 3-3 oldu

Clippers: 101 - Mavericks: 114 - Seride durum 4-2 Mavericks oldu ve Yarı finale kaldı

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Timberwolves'un Nuggets'ı Yenebilmesinin 5 Nedeni

Phoenix Suns'ı mağlup eden Minnesota Timberwolves, savunmada NBA Şampiyonu olan Denver Nuggets ile karşılaşmaya hazırlandıkları için erteleme alamadı. Ne bahis kamuoyu ne de medya Timberwolves'a seriyi tamamlama şansından fazlasını vermiyor.

DraftKings'e göre Nuggets serinin favorisi (-205) ve seri yedi maçla (+330) sona erdi. NBA.com, Sporting News ve The Oklahoman'dan yazarlar, Nuggets'ın yedi maçta galip geleceğini belirledi. İşte Timberwolves'un şansını gözden kaçırmalarının beş nedeni.

Sebep No. 1: Şampiyona Yorgunluğu

Şampiyonluk yorgunluğu, nihai hedefe ulaşmış olmanın getirdiği psikolojik tatmin durumunu ifade eder. NBA oyuncuları, bir gün NBA Şampiyonasını kazanmak için hayatları boyunca çalışırlar. Bu yapıldıktan sonra motivasyonun çocukluk hayallerinin dışında bir yerden sağlanması gerekir.

Son beş sezonda dokuz farklı takım NBA Finallerinde yer aldı; yalnızca Miami Heat iki ayrı maça çıktı (2020, 2023). 2018-19'da Toronto Raptors'a yenilen Golden State Warriors'tan bu yana NBA şampiyonluğunu kazanan hiçbir takım NBA Finallerine geri dönmedi.

Sebep No. 2: Kavram Kanıtı

NBA Şampiyonasını kazanma motivasyonu bir şeydir, ancak bunu yapabileceğinize inanmak ve bunu yapabileceğinizi göstermek başka bir şeydir. Kimse Timberwolves'un Suns'ı dört maçta yenebileceğine inanmıyordu. Forbes köşe yazarı Shane Young, Suns'ın ilk turda Timberwolves'u mağlup etmesiyle ilgili olarak "mümkün olan en iyi durum bu" diye espri yaptı.

Yakıt olarak kullanılan Timberwolves, "bize inanmıyorlar" söylemini benimsedi ve Suns'a sopayla saldırdı. Seriyi kazanmaları için gerçek bir şans verilmeyen zayıf takımlara karşı, savunan NBA Şampiyonlarına karşı aynı gemideler. Bunu daha önce yaptılar, şimdi tekrar yapabileceklerine inanıyorlar.

3. Sebep: Normal Sezon Karşılaşmaları

Evet, play-off'lar farklı bir canavar ama Timberwolves normal sezonda Nuggets'a karşı seriyi ikiye bölerek bir nebze olsun başarı elde etti. Timberwolves'un galibiyetlerinden biri, Karl-Anthony Towns ve Jamal Murray'in eksik olduğu karşılaşmada da olsa deplasmandaydı.

En son karşılaşmalarında (Towns oynamadı, Murray oynadı) Timberwolves ve Nuggets normal sürenin bitimine dokuz dakikadan biraz fazla kala 84-84 berabere kaldı. Timberwolves, en iyi ikinci oyuncusunu kenara çekmesine rağmen Denver'da maçın büyük bölümünde Nuggets'la kaldı.

Sebep No. 4: Anthony Edwards

Michael Jordan'ın ikinci gelişi mi? Karşılaştırmalar havada uçuşuyor; ESPN'den Stephen A. Smith'in First Take'de bağlantı kurması da dahil. En ateşli Edwards destekçisi bile bu yaklaşımın gülünç olduğu konusunda hemfikirdir. Kağıt üzerinde Jordan'ın ilk dört sezonu Edwards'ın başarabileceklerinin gölgesinde kaldı.

AP24101070255806.jpg?w=1024

Karşılaştırma, Edwards'ın oynadığı tarzın bazı değerlerini gösteriyor. Çocukluk idolü Kevin Durant'e karşı acımasızca saldırmasının da gösterdiği gibi, kendisi ateşli bir rakip. SLAM dergisi ona "Poster Çocuğu" adını verdi. Edwards sadece kazanmak istemiyor, aynı zamanda ESPN'den Scott Van Pelt'e kendi ifadesiyle "önümde olan her şeyi öldürmek" istiyor. Hücum, savunma, tavır, süperstarlığın eşiğinde, tabii eğer orada değilse.

Sebep No. 5: Derinlik (Takım Genişliği)

Dürüst olmak gerekirse, Nuggets, Jokic'te serinin en iyi oyuncusuna sahip ve Murray'in Towns'tan daha iyi olduğu iddia edilebilir. Bundan sonra Timberwolves çok daha iyi bir performans sergiliyor. Murray ve Kentaious Caldwell-Pope'un zaten sakatlıkları tedavi ediliyor ve bu da derinlik savaşını Timberwolves'un lehine daha da etkiliyor.

Playofflarda derinlik son derece önemlidir. Önemli bir sakatlık, faul sorunu veya zorlu bir karşılaşma, takımın rekabetçi kalabilmesi için zor durumda kalmasına neden olabilir. Hem Minnesota hem de Denver, kendi ilk tur serilerinde rotasyonlarında yalnızca sekiz derine inebildiler, ancak Minnesota, Yılın Altıncı Adamı Naz Reid'in liderliğindeki bir yedek kulübesiyle övünebilir.

Kaynak: Heavy

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bugünkü NBA Playoff Maçı

Timberwolves: 106 - Nuggets: 99  Seride Durum 1-0 Timberwolves 

Maçın yıldızı 43 sayı atan Athony Edwards oldu - Bana göre geleceğin Michael Jordan'ı olacak bu çocuk...

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Eski NBA Basketbolcusu Reggie Miller, Timberwolves-Nuggets 1. Maçında verilmeyen bir faul nedeniyle hakemleri yerden yere vurdu

TNT spikeri Reggie Miller, Minnesota Timberwolves ile Denver Nuggets arasındaki Batı Konferansı yarı finalinin 1. maçında yaptıkları bariz hatadan dolayı hakemleri hafife almadı.

Nuggets, Denver, Colo'daki Ball Arena'da ikinci çeyreğin ortasında T'Wolves'u 33-30 önde geçti.

Timberwolves'un yıldızı Anthony Edwards, Nuggets'ın kanat oyuncusu Kentaious Caldwell-Pope'a bir sürüş sırasında darbe aldı. Maç ilerledikçe hakemler düdük çaldı.

Miller bir dakika sonra TNT yayınında görüşme yapılmayan durumun tekrarı gösterildiğinde yetkilileri çağırdı.

“Bunu nasıl görmezsin veya düdük çalmazsın?! Demek istediğim bu çok bariz! Bakın sinir bozucu olan da bu. Play-off'larda, ikinci turda en üst seviyede olmamız gerekiyor. Bu şekilde çağrıları kaçıramazsınız! Üzgünüm, çağrıları kaçıramazsınız! dedi Miller.

Hadi Reggie Miller konuştuğu pozisyona bir bakalım

Gerçekten de nasıl kaçırmışlar anlayamadım. Tabi ki art niyet yoksa

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Minnesota Timberwolves'un guardı Anthony Edwards'ın süperstar dönüşü

Edwards şimdiden NBA'in en yeri doldurulamaz oyuncularından biri

Anthony Edwards rapçi Andre 3000 değil ama yeni çağ ATLien, Güney'in hâlâ söyleyecek bir şeyi olduğunun kanıtı. Geleceği çok umut verici olduğundan Edwards'ı korumak doğaldır. Minnesota Timberwolves guardı, eksantrik yıldızlarla dolu bir ligdeki en çekici kişiliklerden birine sahip olmasına rağmen hâlâ en zorlu rakiplerden biri. Kendisi elit düzeyde saçma sapan konuşan ve zirve yırtıcı, iki yönlü amansız bir güç gösterisi ve yetişmekte olan bir atıcıdır (atletizm yıldızı Sha'Carri Richardson ile birlikte Sprite'ın "Susuzluğunuza İtaat Edin kampanyasının" yeni yüzü olması da dahil). Aynı zamanda piyasadaki en havalı basketbol ayakkabısı Adidas Ae 1s'in de sahibidir. Abartı gibi gelebilir ama önümüzdeki birkaç ay Edwards'ın hayatını, kariyerini ve NBA'in geleceğini değiştirebilir.

Edwards'ı köklendirmek kolaydır. Bir başka Atlanta yerlisinin deyimiyle "kutup ayısının ayak tırnaklarından daha havalı" bir oyuna paralel sadist bir haz duyuyor onda. Edwards'ın oyun tarzı o kadar sakin ve kontrollü ama bağımlılık yaratacak kadar patlayıcı ki, şimdiden bu kadar iyiyse en iyi yıllarının neler getireceğini merak etmeye başlayabilirsiniz. 2020'de birinci sıradan seçilmesinden bu yana her sezon oyununun bazı yönlerini geliştirdi. Ancak bu yıl, yani dördüncüsü, Edwards'ın dillere destan bir sıçrama yaptığını gördü. Serbest atış yüzdesi neredeyse %7 artarak %83,6'ya çıktı. Benzer şekilde, verimliliği ve oyun kuruculuğu da gelişti (asistleri, oyun kurucu Mike Conley'in 1.049 sayısına kıyasla 1.024 sayıya ulaştı) ve Edwards, 2000'li yılların başından beri bu tür bir başarı ve heyecan görmemiş bir takımın kontrolünü sağlam bir şekilde ele geçirdi. Wolves forveti Kevin Garnett ve takım başkanı Flip Saunders (daha sonra antrenör olarak atandı). Minnesota'nın Phoenix Suns'a karşı oynadığı ilk tur serisinde Edwards, neredeyse play-off kariyerinde rekorlara imza attı. Basitçe söylemek gerekirse Edwards artık NBA'in kapısını çalmıyor. Artık buradaki ipoteği ödüyor.

Edwards, Nisan ayında NBA Today'de "Muhtemelen en iyi performansının %40'ındayım" demişti.
"Henüz en iyi halime bile dokunmuyorum."

NBA'in en iyi oyuncusu olmasının ne kadar süreceği sorulduğunda Edwards tereddüt etmedi. "İki ya da üç yıl kadar" dedi.

Edwards'ın etrafında basketbola dayanmayan tanıdık bir soğukkanlılık var. Hepimiz hayatımızın bir noktasında onun gibi biriyle tanıştık. O, kendine güveni itici olmak yerine sevimli olan bir iş arkadaşı, kuzen, üniversitedeki sınıf arkadaşı veya arkadaşıdır. Henüz 22 yaşında olan Edwards, Timberwolves'un hücum ve savunma orkestrasının şefidir; takım sezonu Batı Konferansı'nda üçüncü sırada tamamladı ve serinin 20 yıl aradan sonra ilk konferans finallerine çıkmasının önünde duran tek şey olası MVP'dir. ve son şampiyon.

Play-off'ların başlamasına birkaç gün kala Edwards, ligdeki öneminin arttığı düşüncesine güldü. Umursamadığından değil, derinden umurunda. Ayrıca sahtekarlık sendromuyla da mücadele etmiyor. 22 yaşında omuzlarına bu kadar yükün binmesi hayret verici.

Andscape'e "Eğlenceli" dedi. "[Ben] buna hazır olmalıyım çünkü bunun saha dışında çok fazla sorumluluk gerektirdiğini biliyorum."

Edwards basketbolun fotosentezidir; geri kalan herkes onun kahramanlıklarının ürettiği ışıktan hayat kazanır. Üniversite kampüslerinden yurtdışındaki ve memleketlerimizdeki çatışmalara kadar dünya şu anda kargaşa içinde gibi görünse de, Edwards'ı izlemek geçici ama gerekli mutluluk anları sunuyor. Edwards bu mutluluktur. Adil ve haksız bir şekilde bu sorumluluğu taşıyor.

Edwards'a karşı korumacı olmak çok kolay çünkü herkesi her şeyden korumanın imkansız olduğunu biliyoruz. Profesyonel olduğundan bu yana, zorlu bir yenilginin ardından sandalyeleri fırlatmak ve sosyal medyada eşcinsel karşıtı bir dil kullanmak gibi hatalar yaptı ve daha sonra bunun için özür diledi. Ancak 22 yaşındakilerin çoğu kuruluşların liderlerinden farklıdır. Çoğu, NBA efsanesi Michael Jordan'ın onlara yaltaklanmasını istemiyor ya da rekabeti ne kadar "öldürmek" istediklerini hemen itiraf edip, Edwards'ın Phoenix Suns guardı Devin Booker'a yaptığı gibi bunu yapmıyor. Ve 22 yaşındaki gençlerin çoğu, milyarlarca dolarlık uluslararası spor liginin yüzü olacak kişinin kısa listesinde yer almıyor. Edwards süperstarlığın eşiğinde olmasına rağmen basketbol cenneti ile uyarıcı masal cehennemi arasındaki çizgi çok incedir.

Edwards'ın hikayesindeki en ilginç şeylerden biri bunların nasıl hayata geçirildiğidir. 2015 yılında sekizinci sınıftayken annesi Yvette ve büyükannesi Shirley'nin kanserden ölmesinin ardından büyük bir acı yaşadı. Edwards, kendisini tam da bunu yapmak için yetiştiren iki kadına saygı duruşu olarak bu travmayı neşeye dönüştürdü. Onu büyütmek için öne çıkan ve bugün olduğu adama dönüşmesini sağlayan istikrarı sağlayan kardeşleri aracılığıyla koşulsuz koruma ve sevgiyle tanınıyor. Ve şimdi Edwards dünya çapında bir devralmanın eşiğinde. Favori oyuncusu Suns'ın forveti Kevin Durant'i play-off'ların ilk turunda gönderen Edwards, şimdi genç kariyerinin en karmaşık mücadelesi olan Denver Nuggets ile karşı karşıya. Geçen yılki play-off'ların rövanş maçı, özünde basketbolun ruhunu etkileyen bir irade testinin yer aldığı, en çok beklenen ikinci tur karşılaşması. Bir taraf, gezegendeki en iyi oyuncu olan Nuggets pivotu Nikola Jokić ve play-off'ların en debriyaj oyuncusu guard Jamal Murray tarafından yönetiliyor ve başka bir şampiyonlukla on yılın ilk yarısının kontrolünü ele geçirmek istiyor. Diğer tarafta ise basketbolda nirvanaya yakın olan ancak önce cehennemden geçmeleri gerektiğini bilen Edwards ve Timberwolves var.

Şu andan itibaren Timberwolves'un sezon sonuna kadar olan her maç, Edwards'ın hayatındaki en önemli anlardan bazılarını içerebilir. Play-off'lar sona erdikten sonra, Edwards'ın ABD Takımının altın madalya hücumunda önemli bir rol oynayacağı (hatta belki de başlangıç) olacağı 2024 Paris Olimpiyatları sizi bekliyor. Bir de NBA'in yaklaşmakta olan medya hakları anlaşması ve Edwards gibi oyuncuların ligin geleceğini nasıl şekillendirdiği var.

On yıl öncesine kıyasla Edwards'ın hayatı kısa sürede çarpıcı biçimde değişti. Ve tabii ki hâlâ alışmaya çalışıyor.

Edwards, "İnsanların bana nasıl davrandığını, çocuklarla nasıl etkileşime girdiğimi ve tepkilerini görünce tüylerim diken diken oluyor" dedi. “Dürüst olmak gerekirse çoğu insanın benimle tanıştıklarındaki tepkisini söyleyebilirim. İnsanların beni gördüklerinde ağlayıp aşırı mutlu olacaklarını asla hayal edemezdim.

"Bu şimdiye kadarki en iyi duygu" dedi ve bir gün Los Angeles Lakers'ın muhteşem Magic Johnson'ının oyunun en tanınabilir gülümsemesine katılabilecek megawatt, muzip sırıtışını gösterdi.

Kaynak: Andscape

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Timberwolves'un Denver'daki zaferi hakkında bilmeniz gereken 10 şey

Denver'da maç bitti ve Timberwolves, Batı Konferansı yarı final açılış maçında son şampiyon Denver'ı deplasmanda 106-99 mağlup etti.

Anthony Edwards yine harika bir performans sergileyerek maçı 43 sayıyla tamamladı ve bu onun için yeni bir play-off kariyeri rekoru oldu. Naz Reid dördüncü çeyrekte 16 sayısının 14'ünü toplayarak öne çıktı ve Wolves, Ball Arena'da yedek kulübesinin yanında sakatlanan teknik direktör Chris Finch'in izlemesiyle seride 1-0 öne geçti.

İşte yaklaşan uzun bir ağır sıklet dövüşüne benzeyen heyecan verici bir açılış maçıyla ilgili bazı kısa sorular, cevaplar ve oyun sonrası gözlemler.

Chris Finch neredeydi?

Çarşamba günü yırtık sağ diz kapağı tendonunu onarmak için ameliyat oldu, Cuma günü Denver'a uçtu ve Cumartesi günü koltuk değnekleriyle arenaya girdi. Kendisi için Wolves'un kenar çizgisinin bir sıra gerisinde ve önünde açık, saha kenarındaki yayın masası tarafından korunan özel bir koltuk ayrılmıştı.

Yardımcı antrenör Micah Nori kenarda durarak Finch'ten bilgi aktardı. Koç ekibi, normalde olduğu gibi sahaya çıkmak yerine, mola sırasında Finch'in önünde toplandı.

Maçtan önce Nori, kendisini vantrilok olarak adlandırdı ve Finch'in ona söylediklerini alıp takıma tekrarlayacağını söyledi.

Dördüncü çeyrek Naz zamanıdır

Bu, Cumartesi gününün dördüncü çeyreğiydi; birkaç üçlük attı — tek hamlede banka attı — ve birkaç güç sıkışması yaşadı, bunlardan biri Edwards'ın ıskalaması sonucu hızla geriledi. Yalnızca dördüncü turda 14 sayı attı ve Nori/Finch'in, Karl-Anthony Towns'ı beş faulle yedek kulübesinde tutmasını sağladı.

Bütün bunlar Wolves'un geriden gelen bir veya iki basketle önde olmasını sağladı.

Üç dakika kala Towns oyuna geri döndü ve Wolves 98-91 öne geçti.

Anthony Edwards ne kadar iyiydi?

Takımının ilk yarıdaki 40 sayısının 25'ini atacak kadar iyiydi ve ilk 14-2 ve 18-4'lük üstünlüklerin hepsi onundu.

Dördüncü çeyrekte, Wolves'a birkaç üç sayılık üstünlük sağlayan 9-1'lik serinin bir parçası olan birkaç kötü geçiş hamlesiyle defans oyuncusu Aaron Gordon'u kayağa soktu.

Şunu gördün mü?

Belki de gecenin en güzel oyunu Edwards'ın üçüncü çeyrekte Michael Porter Jr.'ın solak bloğuydu ve Towns bunu alıp üç sayılık oyuna dönüştürdü ve bu da Towns'ın 5'e 5 şutunun bir parçasıydı. ikinci yarı.

Jamal için yavaş başlangıç

Denver'ın yıldızı Jamal Murray, Lakers'a karşı 5. maçın son maçında müthiş bir galibiyet elde ederken, baldır sakatlığıyla oynarken neredeyse o maçta kenara çekildi.

Cumartesi günü 5'e 0'dı ve ilk yarıda gol atamadı. Kariyerinde ilk kez bir play-off yarısında golsüz kaldı.

Muhtemelen bu, ağrıyan baldırının ve Ant ve Jaden McDaniels dahil olmak üzere sürekli olarak farklı savunma oyuncularını ona fırlatan Wolves takımının bir birleşimiydi.

Daha sonra üçüncü çeyrekte dört atıştan üçünü yaptı ve ikinci yarıyı 17 sayı ile tamamladı.

Nuggets 18-4 geride kaldıktan sonra oyuna nasıl geri döndü?
Yedek kulübesinden biraz yardım alarak.

Wolves seriye önemli bir bench avantajıyla girmiş gibi görünüyordu, ancak Wolves'un erken 18-4'lük üstünlüğünden sonra Denver'ın oyuna geri dönmesini sağlayan enerji ve üç sayılık atış sağlayan tecrübeli oyun kurucu Reggie Jackson'dı.

Nuggets bu 14 sayılık farka 24-3'lük bir seriyle karşılık verdi. Jackson ikinci çeyreğin sonlarına doğru artı-17'ydi.

Biliyor musun?

Nuggets'ın ilk yarıdaki 44-40 üstünlüğü, Lakers'la oynadıkları beş maçlık ilk tur serisinde bir galibiyet elde edemeyen bu play-off'lardaki ilk farkıydı.

Kurtlar Joker'i nasıl savundu?

Büyük Rudy Gobert veya Towns adına Nikola Jokic'in yardımı olmadan çoğunlukla dürüst davrandılar. Murray ikinci çeyreğe 3'e 11 sahadan başladı. İkinci çeyreğin son dört dakikasında 1'e 1 savunmasına yardımcı olması için Reid'i gönderdiler.

Reggie, Ant adına konuşuyor

TNT analisti Reggie Miller, üçüncü çeyreğin sonlarında Edwards'a teknik faul için düdük çaldığı için hakem Courtney Kirkland'ı hırpaladı. Edwards'ın ihlalleri: Edwards, temel sürüşte Jackson'ı yendikten sonra Jackson'a bakmak ve ona havlamak.

Miller bu duygusal ikinci tur play-off serisinden hoşlanmadı.

"Oyun ne hale geldi?" Miller sordu.

Daha sonra, kısa bir süre sonra KAT'e yapılan bir ve bir faulün ardından Murray'in elleriyle Silahşor'a ateş etme hareketi yapma konusunda neden hazır olmadığını sorguladı.

Kaynak: ST

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Anthony Edwards maç sonu toplantısında 'Birbirimize güveniyoruz' dedi

Mike Conlay Jr. ne kadar güzel bir insan. Çok güzel bir karaktere sahip...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bugünkü NBA Playoffs Yarı Final Maçları

Pacers: 117 - Knicks: 121 - Seride Knicks 1-0 öne geçti

Brunson maçta 43 sayı attı.

Timberwolves: 106 - Nuggets: 80 - Seride Minnesota Timberwolves 2-0 öne geçti

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Timberwolves maçında Michael Malone hakemin yüzüne bağırıyor ama teknik faul almıyor

Görünüşe göre Timberwolves karşı çaresiz kalan Denver koçu başka mecralarda sonuç arıyor sahaya giriyor hakeme bağırıyor falan filan....

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.