Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Turizm Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Las Vegas Sphere Açıldığından Bu Yana Ne Kadar Para Kazandığını Açıkladı

Las Vegas Sphere, Madison Square Garden'ın sahibi olduğu mekanın faaliyete geçmesinden sadece iki ay gibi kısa bir süre içinde oldukça kâr elde etti. Ayrıca U2'nin UV Achtung Baby Live at Sphere rezidansı ve Darren Aronofsky'nin Sphere için tasarlanıp çekilen orijinal filmi Postcards From Earth'e teşekkür edecek ilk iki önemli gösterisi var.

gettyimages-1709209355.jpg

Salı sabahı The Hollywood Reporter aracılığıyla gönderilen bir menkul kıymete göre, iki program 30 Kasım'a kadar toplam 75 milyon dolar hasılat elde etti.

İrlandalı rockçılar, 17 performansta şirkete 30,7 milyon dolar, konser başına ortalama 1,8 milyon dolar gelir elde etti. Bu arada, Dünyadan Kartpostallar 111 gösterimden 44,5 milyon dolar elde ederek gösterim başına yaklaşık 400.000 dolar gelir elde etti.
Sonuç olarak şirket, Sphere'in 31 Aralık'ta sona eren mevcut mali çeyrekte kârlı olmasını beklediğini açıkladı.

MSG ayrıca, geçtiğimiz ay Las Vegas Grand Prix'sinin açılışını Formula 1'in devralmasıyla Sphere'in LED ekranı "exosfer"den makul miktarda marka reklam geliri elde ediyor. Ayrıca NFL Sunday Ticket, PlayStation, Meta, Xbox ve Coca-Cola da kampanyalara imza attı.

Sphere'in daha önce, U2'nin ilk uzmanlık gösterisini başlatmasının hemen ardından, 30 Eylül'de sona eren mali çeyrekte 98,4 milyon dolarlık işletme zararı bildirmesinin ardından, bu haber yatırımcılar için neredeyse kesinlikle memnuniyetle karşılanıyor. O dönemde mekan, CEO James Dolan'la yaptığı çığlık dolu bir maçın ardından aniden istifa ettiği bildirilen finans müdürü Gautam Ranji'yi de kaybetti.

Ancak Sphere'in inşa edilmesinin 2,3 milyar dolara mal olduğu göz önüne alındığında, Sphere'in hala kârlı olmaktan çok uzakta olduğu düşünülüyor. Ve bu 75 milyon dolar, üçüncü çeyrekte yaklaşık 7,8 milyon dolar olan işletme maliyetlerine de dahil değil.

Bununla birlikte, Nisan 2024'te yeni duyurulan Phish şovları ve şirketin Beyoncé, Lady Gaga, Bon Jovi ve Paul McCartney gibi gelecekteki sanatçıları izlemesi nedeniyle ivme kesinlikle orada.

Kaynak: Men's Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Cevaplar 64
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

En güvenli ve en tehlikeli 5 ülke (Dünya)

Dünya'nın  en riskli ülkeleri ve en güvenli ülkeleri

EN GÜVENLİ ÜLKELER

  1. Danimarka
  2. İsviçre
  3. Norveç
  4. Lüksemburg
  5. İzlanda

EN TEHLİKELİ ÜLKELER

  1. Güney Sudan
  2. Afganistan
  3. Suriye
  4. Libya
  5. Somali
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

İşte dünyanın en 'aşırı pahalı' turistik mekanlarının ilk 10'u:

  1. Harry Potter'ın Yapımı, Birleşik Krallık
  2. Legoland Windsor Tatil Köyü, Birleşik Krallık
  3. London Eye, Birleşik Krallık
  4. Burç Halife, BAE
  5. The Shard'dan Görünüm, Birleşik Krallık
  6. Universal Stüdyoları Florida, ABD
  7. Mavi Lagün, İzlanda
  8. Magic Kingdom Parkı, ABD
  9. Warwick Kalesi, Birleşik Krallık
  10. Empire State Binası, ABD
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Euromonitor International 2023'te dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 kenti Açıkladı:

  1. İstanbul (Türkiye)
  2. Londra (İngiltere)
  3. Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri)
  4. Antalya (Türkiye)
  5. Paris (Fransa)
  6. Hong Kong (China)
  7. Bangkok (Tayland)
  8. New York (ABD)
  9. Cancun (Meksika)
  10. Mekke (Suudi Arabistan)
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

Dünyanın En İşlek Havaalanı: Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havaalanı

Global Atlanta'ya göre, güneydoğunun kalbinde yer alan Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havaalanı (ATL), 2023'te 104 milyondan fazla yolcuyu ağırlayarak kısa süre önce manşetlere çıktı. Bu başarı, yalnızca salgının en düşük seviyelerinden neredeyse tam bir iyileşmeye işaret etmekle kalmıyor, aynı zamanda dünya çapında yeni bir salgın sonrası rekor da kırıyor. Uluslararası Havalimanları Konseyi'ne göre Atlanta, 24 yılın son 23'ünde dünyanın en yoğun havalimanı unvanını elinde tuttu ve 2020'de trafik %97 düştüğünde Çin'deki Guangzhou Bai Yun Uluslararası Havalimanı bunu geride bıraktı.

airport-2373727.jpg

Havacılığın her yerde durmasına neden olan kabus gibi serbest düşüşten bu yana havalimanı, geçen yıl 775.818 kalkış ve inişle övünerek, günde 2.204 gibi şaşırtıcı bir rakamla yeniden krallık koltuğuna oturmak için basamakları tırmandı. Atlanta Belediye Başkanı Andre Dickens, Fox 5 Atlanta'ya, şehrin işlettiği havalimanının bir gurur kaynağı olduğunu, bölge sakinlerine 63.000 iş ve işletmeler için kazançlı fırsatlar sunduğunu söyledi. Aynı zamanda, 2023'te 12,8 milyon uluslararası yolcunun geçmesiyle (bir başka rekor) Atlanta'yı uluslararası bir destinasyon ve dünyaya açılan bir kapı olarak radarda tutuyor. Yeni havayollarının operasyonlarını genişletmesi ve mevcut taşıyıcıların daha fazla güzergahı ile Atlanta'nın hava trafiğinin dinamosu olma statüsünün yakın zamanda sarsılması pek mümkün görünmüyor.

Atlanta'nın Taşıyıcıları ve Destinasyonları

Atlanta'nın popülaritesi iki ana faktöre dayanıyor: rakip bölgesel havalimanlarının olmaması ve coğrafyası, şehri diğer destinasyonlara kolay bir geçiş noktası haline getiriyor. Business Insider'a göre, 152 iç kapısı bulunan havalimanı, yalnızca iki saatlik bir uçuşla Amerikan nüfusunun %80'ine hizmet verebiliyor. Göletin karşı tarafına geçmek isteyenler için 40 uluslararası kapı ve kuzeydeki John F. Kennedy (JFK) havaalanına rakip direkt uçuşlar mevcut. Londra, Paris, Frankfurt, Madrid, Dublin ve Amsterdam gibi popüler kaçamakların tümü, bazı değişikliklerle sekiz saatlik sınır civarında seyrediyor (karşılaştırma için, New York'tan benzer destinasyonlara ulaşım altı ila yedi saat sürüyor).

Global Atlanta'ya göre, taşıyıcının genel merkezi olan Delta, Atlanta havaalanına giren ve çıkan yolcuların yaklaşık %73'üne hizmet veriyor. Ancak karışımda diğer 14 büyük havayolu şirketi ve çok sayıda düşük maliyetli havayolu şirketi de dahil olmak üzere pek çok başka isim de var. Latin Amerika'dan Meksika Körfezi'nin hemen karşısında yer alan Atlanta, popüler batık destinasyonlara rotaları olan havayolları için doğal bir seçimdir ve hem Copa Airlines hem de LATAM, Atlanta'yı listeye eklemiştir. Frontier Airlines, operasyonlarını Atlanta'dan Meksika'ya, Orta Amerika'ya ve Karayipler'e aktarmasız uçuşlara kadar genişletti. Yapılacaklar listenizde varsa, Atlanta'dan kalkan bir uçuşun sizi oraya götürme ihtimali vardır.

Atlanta Havaalanında Yapılacak Şeyler

Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havaalanı, yedi yolcu salonuna dağılmış, restoranlar, barlar, mağazalar ve spalar şeklinde sonsuz eğlence sunan 300'den fazla işletmeyle Georgia'nın en büyük işverenidir. Yolcu Salonu E'deki One Flew South'taki beğeni toplayan suşi ve el yapımı kokteyllerden, Yolcu Salonu D'deki Ludacris'in Tavuk + Bira etkin noktasına kadar herkes için bir şeyler var. Bacaklarınızı esnetmeye ve uçuş öncesi gerginliklerden kurtulmaya ihtiyacınız varsa, Yolcu Salonları A, B ve C'de keşfedilecek sanat enstalasyonları ve tarih sergileri vardır. Gece vakti konaklamak için Jay-Z'nin Jay-Z'nin gece kulübünü ilginç hale getirin. Yolcu Salonu D, Manhattan'daki orijinal 40/40 Kulübünden ilham almıştır.

Zaman öldürmenin bir başka harika yolu da, Yolcu Salonu B'deki Be Relax Spa'da veya Yolcu Salonu A, C, D ve E'deki XpressSpa'da bir masaj veya yüz bakımıdır. Ayrıca, güvenlik sonrası Minute Süitlerde ve Yolcu Salonu B'deki özel inziva yerlerinde kalabalıklardan kurtulabilirsiniz. , E veya F ile divan, mini bar, ücretsiz Wi-Fi ve Netflix. Premium yolcu olmasanız bile, havaalanının Yolcu Salonu F'de Club ATL adında kendi dinlenme salonu seçeneği de vardır. 50 ABD doları tutarındaki günlük geçiş size içecekler, rahat bir dinlenme salonu, duş erişimi ve iş istasyonları sağlar. Tabii ki, her yolcu salonunda bir One Delta Sky Club, Yolcu Salonu T'de bir United Club ve Yolcu Salonu T'de bir American Airlines Admirals Club olduğundan, havayolu sadıklarının şansı yaver gidiyor. Bu havaalanı neredeyse başlı başına bir destinasyondur.

Kaynak: Islands

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Seyahat anında ilaçların yüzde 10'una el konuluyor. Bundan nasıl kaçınabilirsiniz.

Yolcuların ilaçlarını yanlarında taşıma çantalarında bulundurmaları her zaman iyi bir fikirdir ancak bu bile tüm reçeteleriyle birlikte nihai varış noktalarına ulaşacaklarını garanti etmez.

airport-1515434.jpg

Reçete indirim hizmeti BuzzRx'in Ocak ayında 1.245 Amerikalıyla yaptığı bir ankete göre, 10 Amerikalıdan birinin ilaçlarına Ulaştırma Güvenliği İdaresi veya yurt dışındaki sınır memurları tarafından seyahat ederken el konuldu.

BuzzRx'in veri ekibinin bir üyesi olan Ricardo Rodriguez, USA TODAY'e şunları söyledi: "Seyahat etmeden önce, özellikle uluslararası seyahat ediyorsanız, ilaç gereksinimlerinin ne olduğu konusunda varış yerini araştırmak zorunludur."

Rodriguez, bazı ABD ilaçlarının diğer ülkelerde onaylanmadığını ve bu durumun onlarla seyahat etmeyi karmaşık hale getirebileceğini açıkladı. "Sorunu sağlayıcınızla tartışmak muhtemelen yapılacak en iyi şey olacaktır."

İlaçlara yurt içi yolculuklarda da el konulması neredeyse eşit olasılıkta; yanıt verenlerin %41'i uluslararası yolculuklarda olduğu gibi bu durumun kendilerinin de başına geldiğini söylüyor; yanıt verenlerin %44'ü bu durumu yaşadıklarını söylüyor.

Yurtiçi seyahatler için TSA, reçetelerinizi orijinal, işaretli kaplarında saklamanızı önerir. TSA düzenlemeleri, eğer ilaçları sıvı formda geliyorsa, seyahat edenlerin sıvılar için normal limit olan 3,4 onstan fazlasını yanlarında getirmelerine izin veriyor.

BuzzRx'ten elde edilen veriler, dokuz yolcudan birinin havaalanında ilaçlara el konulduktan sonra seyahatini iptal etmek zorunda kaldığını ve altı kişiden birinin ilaçlarını yenileyebildiğini ancak reçetenin tam bedelini ödemek zorunda kaldığını gösteriyor.

BuzzRx'in anketine katılanların %50'sinden fazlası, ilaçlarının yolculuk sırasında stres ve kaygılarını artırdığını, %18'i ise bazı gezi aktivitelerini iptal etmeye zorladığını söyledi.

El konulan en yaygın tür anksiyete ilaçları oldu, bunu uyku yardımcıları ve reçetesiz ilaçlar takip etti.

Rodriguez, gezginlerin el konulan ilaçların değiştirilmesi konusunda doktorlarıyla iletişime geçmeleri veya sorunun yurt dışında meydana gelmesi durumunda konsolosluk veya elçilikten yardım aramayı düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.