Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Drone Haberleri - İHA Haberleri


Admin

Önerilen İletiler

  • 2 ay sonra...
  • Cevaplar 71
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • 3 ay sonra...
  • Admin

DJI Mavic 3 Pro, Hasselblad tarafından yapılmış üç kameralı dünyanın ilk drone'udur.

Şimdiye kadar var olan en pahalı ticari olmayan kamera uçağı gibi görünen uçağı duyurduktan kısa bir süre sonra (ayrıca bkz. DJI Inspire 3 lansmanı), en iyi drone markası bir başka heyecan verici duyuruyla bir kez daha geri döndü. Mavic'in ünlü Hasselblad kamerası, iki tele kamerası, 43 dakikalık maksimum uçuş süresi, DJI'ın imzası olan Çok Yönlü Engel Algılama ve 15 km HD Video İletimi özelliklerine sahip amiral gemisi drone DJI Mavic 3 Pro'ya merhaba deyin.

dji-3-kamera-drone.jpg

DJI Mavic 3 Classic ve DJI Mavic 3 tarafından atılan temel üzerine inşa edilen yeni drone, çoklu odak uzunluklarına (24mm/70mm/166mm) sahip üçlü kamera sistemi sayesinde "bir sonraki seviye görüntüleme performansı" sunuyor. 1/1,3 inç CMOS sensör ve 3x optik yakınlaştırma, Mavic 3 Pro'nun 48MP/12MP fotoğraflar ve 4K/60fps video çekebilmesini sağlar. Ayrıca alan derinliğini ve odak derinliğini vurgulamak için sıkıştıran yeni D-log M'yi de destekler. özne ve "benzersiz bir derinlik ve boşluk duygusu" verir.

DJI Kreatif Direktörü Ferdinand Wolf, "Mavic 3 Pro'nun üçlü kamera kombinasyonu, kullanıcılara tek bir dokunuşla çekim kompozisyonları arasında geçiş yapma olanağı vererek içerik oluşturucuların her zamankinden daha kısa sürede daha geniş bir çekim yelpazesine sahip olmalarını sağlıyor" dedi. İnsanların insansız hava aracını izleyicilerin uzay ve mesafe algısını değiştirmek için nasıl kullandıklarının nihai sonucunu görmek için bekleyin."

Mavic 3'ün tele kamerasını geliştiren Mavic 3 Pro, artırılmış çözünürlüğe, açıklığa (f4.4'ten f3.4'e) ve video kare hızına sahip bir kameraya sahiptir. 7x optik yakınlaştırma ve 12 MP fotoğraflarla 4K/60 fps video çekmeyi destekler. 28x'e kadar ulaşan hibrit yakınlaştırma ile bina gibi nesnelerin yakınından uçma riskini almak zorunda kalmazsınız ve hayvanları rahatsız etmeden güvenli bir mesafeden zahmetsizce gözlemleyebilirsiniz.

Hasselblad kamera, 12,8 durağa kadar doğal dinamik aralıkla 12 bit RAW fotoğraflar çekmeyi destekler ve unutulmaz görüntü ayrıntıları sunar. Ayrıca Hasselblad Doğal Renk Çözümü (HNCS), insan gözünün algıladığı renkleri doğru bir şekilde geri yükleyebilir. Etkileyici bir dizi profesyonel video özelliği ve 50 fps'de 5,1K'ya kadar veya 120 fps'de DCI 4K'ya kadar görüntü yakalama ile "içerik oluşturucular ve küçük stüdyolar hayal kırıklığına uğramayacak" diyor DJI.

DJI Mavic 3 Pro şimdi DJI US, DJI UK, DJI AU ve Drone Safe Store gibi yetkili perakende ortaklarında Mayıs ayından itibaren 2.199 $/1.879 £/3.099 $'dan başlayan fiyatlarla sipariş edilebilir.

Kaynak: T3

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Açık kaynaklı uçuş yazılımı çalıştıran karton dronlar Ukrayna'da ve ötesinde havalanıyor

AA19zc13.img?w=768&h=384&m=6

'CORVO', bant ve yapıştırıcıyla birlikte gönderilir, savunma kuruluşlarına bir şarkı için tam zamanında drone yeteneği sağlar
Avustralyalı bir mühendislik şirketi, açık kaynaklı yazılım ve standart donanım üzerinde çalışan ve hiçbir ön deneyim olmadan monte edilip uçurulabilen kartondan bir insansız hava aracı yarattı...

Corvo Hassas Yük Taşıma Sisteminin (PPDS) her biri 3.500 dolardan daha ucuza mal oluyor; bu fiyat, geminin FOSS ve hazır ticari donanım kullanması sayesinde mümkün oldu.

SYPAQ'ın İnovasyon ve Stratejik Programlar (I&SP) genel müdürü Michael Partridge, The Register'a Corvo'nun ArduPilot otopilot yazılımı, SYPAQ'ın özelleştirdiği belirtilmemiş donanım ve mumlu karton kullandığını söyledi.

Drone'nun montajının yaklaşık bir saat sürdüğü ve lityum iyon pillerinin 3 kg (6.6 lb) yük ile 100 km'ye (62 mil) kadar menzil sağladığı söylendi.

El işi, bant, yapıştırıcı ve nasıl monte edileceğine ilişkin talimatlarla birlikte düz bir pakette gönderilir. Kullanıcıların Corvo'ya GPS koordinatlarını girerek nereye uçacaklarını söyleyebilmeleri için bir tablet bilgisayar da dahildir. Bu uçuş planını yüklemek için kablolu bir bağlantı gereklidir, ancak Corvo havalandıktan sonra rotası boyunca belirli bir yükseklikte ilerleyecek ve belirlenen varış noktasına inecektir.

Partridge, operasyonel nedenlerle insansız hava araçlarındaki teknolojinin ayrıntılarını tartışmayı reddetti, ancak SYPAQ'ın uçuş planlarının şifrelenmesini sağladığını, böylece bir Corvo yakalanırsa pilotlarının yerinin alınamayacağını söyledi.

SYPAQ, tek bir Corvo'yu seve seve gönderir, ancak aynı zamanda birden fazla araç, yedek parça ve aracın havalanmak için ihtiyaç duyduğu sapanla çalışan fırlatma rampasını içeren bir "yetenek paketi" sunar.

Partridge, tek Corvo ünitelerinin 20'den fazla uçuşa dayandığını ve mumlu karton kanadın aerodinamik niteliklerini kaybetmeden nemi iyi kaldırabildiğini söyledi.

Ukrayna silahlı kuvvetlerindeki kullanıcılar da aracı farklı rollere uyarladılar. Partridge, bir kamera eklemenin, dronun karton gövdesinde biraz hafif korsanlık gerektirdiğini söyledi.

"Bir kargo bölmesi var [ve] 3 kg'lık yük içinde orada ne istersen yapabilirsin. Uçağa bir delik açarak içinden bakabilir ve bir kamera yerleştirebilirsin."

Şimdilik SYPAQ, kısmen maliyeti azaltmak ve kısmen de gizliliği sağlamak için Corvo'nun yerleşik bilgisayarına kablosuz yetenekler sağlamadı. Ancak Partridge, Corvos'un GoPro gibi aksiyon kameraları taşıdığını ve kullanıcıların uçak indiğinde çıkarılabilir medyayı geri almaktan mutlu olduklarını söyledi. SYPAQ, muhtemelen uzun mesafelerde görüntülerin kablosuz aktarımına izin veren yükler üzerinde çalışıyor.

The Register'a, Avustralya ordusunun ve dünyanın dört bir yanındaki diğerlerinin, onlara gökyüzünde bir göz sağlayan tam zamanında bir insansız hava aracı yeteneğini temsil ettiği veya yüzey taşımacılığı mümkün olmadığında yükleri teslim etme yeteneği sağladığı için Corvo'ya meraklı olduğunu söyledi. Acil servisler başka bir hedef pazar: Yakın zamanda su basmış bir bölgeyi keşfetme veya bir yangının ilerleyişini gözlemleme yeteneğinden ideal uygulamalar olarak bahsetti.

Kullanıma hazır elektronik parçaların kullanılması Corvo'yu dayanıklı kılar çünkü hasarlı parçalar kolayca değiştirilebilir veya başka bir üniteden ödünç alınabilir. Ayrıca, SYPAQ'nın yeni modeller oluştururken daha az geliştirme çalışması yapması nedeniyle hızlı bir şekilde yenilik yapabileceği anlamına gelir.

Mukavva gövde ile hem geliştirme aşamasında hem de sahada çalışmak da kolaydır. Ukrayna'daki kullanıcılar, Corvos'larını ellerinde bulundurmak zorunda oldukları kartonla yamaladılar.

Partridge, Corvo'nun "düşük maliyet ve önemli dayanıklılık" kombinasyonunun, dronların orduda ve ötesinde yeni roller bulacağı ve zanaatın pahalı olması veya teknik beceriler gerektirmesi gerekmediğini göstereceği anlamına geldiğine inanıyor.

The Register'a "İnsanların yenilik yapabileceği bir şey sunmaktan gerçekten gurur ve mutluluk duyuyoruz" dedi. "Büyük bir olanak sağlayan uçak." ®

Kaynak: The Register

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Boeing'in Yeni 'Hayalet Yarasa - Ghost Bat' Uçağı, Savaş Jetlerini Desteklemek İçin Yapay Zekayı Kullanıyor

overview-ats-loyal-wingman-310x206.jpg

AI yazılımının dünyayı değiştireceği kesindir, daha iyi veya daha kötüsü için belirlenecektir. Çalışma şeklimiz, internette gezinme şeklimiz, Amazon'da alışveriş yapma şeklimiz ve hayatımızın diğer pek çok yönünün onun tarafından dönüştürülmesi bekleniyor.

1080x360

Yapay zeka yalnızca ChatGPT gibi etkileyici sohbet robotlarından ibaret değildir. Çoğu zaman olduğu gibi, en dikkat çekici teknoloji sivillerin elinde olan teknoloji değildir. Askeri uçaklar, ticari uçakların kesinlikle sahip olmadığı hız, manevra kabiliyeti ve diğer yeteneklere sahiptir ve dronlar askeri bir kapasitede muazzam bir kullanım alanına sahiptir. Milyon dolarlık Türk Bayraktar'dan yaklaşık 2000 dolarlık Çinli DJI Mavic'e kadar dronlar, bir savaş alanında gizli casuslar, yıkıcı silahlar ve aradaki her şey olabilir. Boeing'in Ghost Bat uçağı, tüm bunları yapmasına izin verecek gelişmiş yapay zekaya sahiptir.

İşte bu inanılmaz yeni teknolojiye ve sistemlerinin ne kadar karmaşık olmaya hazır olduğuna daha yakından bakın.

Hayalet Yarasa Uçağının Hikayesi

20210227raaf8185068_0089-copyright_960x6

En büyük hayalet yarasa türü veya sahte vampir yarasa Avustralya'da yaşıyor. Görünüşe göre yaratığın bazı alışkanlıkları, onu Boeing'in göz korkutucu yeni insansız hava aracı için mükemmel bir adaşı yaptı. Airpower Teaming System Australia ve International'dan Glen Ferguson, Mart 2022'de duyururken bu adın seçildiğini açıkladı, çünkü hayalet yarasa "tespit etmek ve avlanmak için bir sürü halinde bir araya gelmesiyle tanınan Avustralya yerli bir memelidir [ki bu] benzersiz özellikleri yansıtır." Boeing'e göre, uçağın sensörleri ve İstihbarat, Gözetleme ve Keşif yetenekleri.

ATS_high-speed-taxi_960x640.jpg

Defence News'in bildirdiğine göre, insansız hava aracı, bu göz korkutucu atamayı almadan önce birkaç yıldır çalışıyordu ve ilk kez Mayıs 2020'de ortaya çıktı, o zamanlar Airpower Teaming System olarak biliniyordu. Mümkün olduğu kadar bağımsız hareket edebilen RAAF ekipmanını getirmeyi amaçlayan Sadık Wingman İleri Geliştirme Programının bir sonucudur.

Boeing MQ-28 "Hayalet Yarasa" bu yazı yazıldığı sırada hala geliştirilme aşamasındadır, ancak kesinlikle bu amaca ve daha fazlasına ulaşacaktır.

Drone Ne Yapacak?

MQ-28, hem saldırı hem de savunma amaçlı kullanım için donatılmış olup, ISR'nin tüm yönlerinde paha biçilmez olduğunu kanıtlayacak gelişmiş sensörlere sahiptir ve 2.000 deniz mili menzile sahiptir. Bu haliyle ve hem düşman hem de müttefik gemileri takip etme yeteneği ile, oluşum halindeki diğer geleneksel savaş uçakları ile birlikte çalışmak için çok uygun olacaktır. Aynı zamanda buna gerek kalmayacak ve kendi başına 38 fitlik müthiş bir paket.

Drone, tıpkı MQ-9 Reaper'ın yaptığı gibi Amerika Birleşik Devletleri'nde de dalgalar yaratıyor. Mayıs 2023'te Boeing, benzer bir insansız insansız hava aracı olan Boeing'in MQ-25 Stingray'inin (bu, jetleri ikmal etme kapasitesine sahip) yanındaki bir havaalanı pistinde gururla oturduğunu gösteren bir Tweet attı. Tweet'te "Avustralya'da geliştirilen MQ-28 Ghost Bat, havadaki görevleri genişletmek için savaşçı benzeri bir performans sağlıyor. MQ-25 Stingray, savaşçılara görevi sürdürmeleri için yakıt ikmali yapıyor" diyor.

ats-gallery-ATS-Loyal-Wingman01-960x600.

Aktif hizmetin başlaması biraz zaman alacak. 2025'te bir ara, RAAF'ın Ghost Bat'ı ilk kez kullandığı tahmin ediliyor. Özellikle Hayalet Yarasa'nın potansiyeli, esnekliği ve kullanışlılığı, varışta bir etkisi olacağını neredeyse garanti eder.

Kaynak: SlashGear

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Rusya Başka Bir MQ-9 Reaper'a Hasar Verdi, Drone'ların "Konuşlandırmanın ve Yok Etmenin Daha Kolay" Olduğunu Kanıtladı

PredB-InFlight-Sunrise1920x600.jpg

Bir Rus savaş uçağı, bu ayın başlarında Suriye semalarında bir Amerikan insansız hava aracına ciddi şekilde hasar vererek, bu yılki bu türden ikinci olay oldu. Savaşçı, insansız bir MQ-9 Reaper'ın yoluna yanan sıcak alevler püskürttü; bu, otomatik, düğmeli savaşın bir hedefe ateş açmayı nasıl kolaylaştırabileceğini ve potansiyel olarak silahlı bir olayın sarmal oluşturma ihtimalini önemli ölçüde artırabileceğini gösteriyor. kontrol dışı.

GA-ASI_Predator-B_Morning.jpg

Bu nedenle, bir uzmandan değerlendirme yapmasını istedik: İnsansız hava aracı savaşı bir video oyununa çok mu benziyor, askerleri psikolojik olarak eylemlerinden uzaklaştırıyor mu? Yoksa teknolojinin insan kayıplarını azaltma yeteneğinin bir örneği mi?

Taciz Kampanyası

Olay, MQ-9 Reaper'ın Inherent Resolve Operasyonuna katılan ABD birlikleri için gözetim görevlerini yerine getirdiği Suriye üzerinde meydana geldi. Yukarıdaki videoda da görüldüğü gibi Su-35 Flanker-E savaş uçağı, insansız hava aracına arkadan yaklaşarak önünde hızlandı. Drone'nun önüne geldiğinde, bir füzesavar işaret fişeği akışı yayınladı. Kızılötesi güdümlü füzeleri uzaklaştırmak için tasarlanan sıcak yanan işaret fişekleri, Reaper'ın rotorlarına "ciddi şekilde hasar verdi". Hasara rağmen drone güvenli bir şekilde iniş yapabildi.

GA-ASI_Predator-B_Sunrise.jpg

Rusya'nın en yeni operasyonel savaş uçağı olan çok rollü Su-35S, yine videoda (aşağıda) gösterildiği gibi bir çift Vympel NPO R-77 uzun menzilli havadan havaya füze taşıyordu. R-77, kabaca Amerikan AIM-120 AMRAAM füzesine eşdeğerdir. Uçak ayrıca kanat uçlarında bir çift tanımlanamayan füze taşıyordu, konumlar tipik olarak R-73 kızılötesi güdümlü füze için ayrılmıştı. R-73, kabaca Amerikan AIM-9X Sidewinder füzesine eşdeğerdir.

ItalianMQ9_081012.jpg

Modern dünyada ölüm, bir düğmenin çevrilmesiyle veya bir düğmeye basılmasıyla halledilir. Silah sistemi - ister bir füze, ister uzaktan kumandalı silah veya insansız hava aracı olsun - daha sonra hedefe ateş açarak hedefi ortadan kaldırır. Bu, insanlık tarihinin büyük bölümünde, öldürmenin düşmanı çıplak ellerinizle kesmeyi, parçalamayı veya dövmeyi içerdiği savaşlardan çok farklı.

İnsanlar aletleri kullanmaya başladıktan sonra, aletler daha sofistike hale geldi ve öldürme, katilden daha fazla uzaklaştırıldı. Bir silahın tetiğini çekmek bıçağı sallamaktan daha kolaydır ve bir düğmeye basmak tetiği çekmekten daha kolaydır. Silahlı insansız hava araçlarının operatörleri, eylemden daha da uzaklaştırıldı; Afganistan'da, MQ-1 Predator ve MQ-9 Reaper gibi insansız hava araçları, genellikle savaş bölgesinden binlerce mil uzakta, Nevada kadar uzaktan çalıştırılıyordu. Peki bu fiziksel mesafe psikolojik mesafeye dönüşüyor mu?

Kallenborn, "İHA savaşının psikolojik sonuçları net olmaktan uzak ve hararetle tartışılıyor" diye açıklıyor. “Çeşitli akademisyenler, insansız hava araçlarının savaşı, askerlerin kaybedilen hayatlarla bağlantısı olmadan kolayca öldürdüğü bir video oyununa dönüştürdüğünü iddia etse de, diğer araştırmalar, özellikle son araştırmalar, insansız hava aracı operatörlerinin genellikle yerdeki gerçeklerle daha bağlantılı olduğunu gösteriyor.

Pred-B_Maritime_SelexRadar_inFlight_Coas

Kallenborn, "Askerler, korumak ve hizmet etmek için askerler haline gelir" diye devam ediyor. “Eğitimleri ve deneyimleri, onları çevrelerindeki askerlerle bağlantı kurmaya teşvik etmeli ve çoğu zaman teşvik etmelidir. Eğitim kampındaki arkadaşınızın binlerce mil ötedeki bir savaş bölgesinde hayatını riske atmasını izlemek, dron operatörlerini kaybedilen ve kurtarılan hayatlara daha doğrudan bağlayabilir; bir düşman mevziini parçalayan mermilerinin sonuçlarını görmenin hiçbir yolu yok.”

Uzaktan kumandalı savaş, silahlı dronların ötesine geçiyor. Bu yaz, Wagner'in Moskova'ya karşı ayaklanması sırasında, paralı asker grubu, kontrol noktalarında görev yapan Rus birliklerine ateş açmak istemediğini kesin olarak belirtti. Doğrudan Rus-Rus kara savaşı yoktu. Ancak Wagner birlikleri, Rus uçaklarına ateş açarak yedi helikopteri ve sabit kanatlı uçağı düşürerek toplam 29 hava mürettebatını öldürdü.

Düşen uçaklar için kamuya açık bir açıklama olmamasına rağmen, bir teori, bir uçağı bir uçak olarak görmenin ve onu düşürmeye karar vermenin, içerideki insanları düşünmekten daha kolay olduğu yönündedir. Uçak sadece bir bilgisayar ekranındaki bir radar izi olduğunda, öldürme kararı daha da ortadan kalkar.

Çıkarımlar

Uluslar insansız hava araçlarıyla risk alabilirler, insansız hava araçları gibi, insanlı hava araçlarıyla alamazlar. Düşmanların insansız hava araçlarına ateş açma olasılığı daha yüksek olduğundan, bu her iki yolu da keser. Ancak, Wagner isyanının da gösterebileceği gibi, teknoloji onları hedefe indirirse, içinde insan bulunan araçlara bile psikolojik olarak ateş etmek daha kolay olabilir.

Kaynak: Popular Mechanics

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ABD Hava Kuvvetleri'nin AI kontrollü insansız hava aracı ilk uzun mesafeli uçuşunu tamamladı

1280px-XQ-58A_Valkyrie_demonstrator_firs

ABD Hava Kuvvetleri, "sadık kanat adamı" hayalet insansız hava aracını tamamen yapay zekanın kontrolünde üç saat boyunca başarıyla uçurdu.

Sorti, AFRL'nin (Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı) geliştirilmiş, makine öğrenimi ile eğitilmiş, yapay zeka algoritmalarının bir XQ-58A Valkyrie üzerinde ilk uçuşunu sergiledi.

XQ-58, insan pilotlu jetleri güvende tutmak için keşif, savunma ateşi ve hatta düşman ateşini emmek gibi görevleri gerçekleştirmek için tasarlanmıştır.

Sözde Skyborg programının bir parçası olan uçuş, 25 Temmuz'da Florida'daki Eglin Test ve Eğitim Kompleksi'nde gerçekleşti ancak bu hafta duyurulmuştu.

Hava Kuvvetleri Departmanı AI Testi ve Operasyonları şefi Albay Tucker Hamilton, Valkyrie'nin test sırasında bir sorunu çözmesi gerektiğini açıkladı.

"Görev, AI/ML tarafından uçurulan mürettebatsız bir uçakta çok katmanlı bir güvenlik çerçevesini kanıtladı ve bir AI/ML ajanının hava indirme operasyonları sırasında taktiksel olarak ilgili bir "meydan okuma problemini" çözdüğünü gösterdi.

"Bu sorti, diğer özerklik programlarına anında aktarılabilen modern havadan havaya ve havadan yüzeye becerilerini yürütecek AI/ML aracıları geliştirme yeteneğini resmi olarak sağlıyor."

AI/ML, yapay zeka (AI) ve makine öğrenimini (ML) ifade eder.

Algoritmalar, aslına uygun simülasyon etkinliklerinde, X-62 VISTA (deneysel uçak) sortilerinde, Donanım-in-the-Loop etkinliklerinde milyonlarca saat boyunca olgunlaştığını söyleyen AFRL'nin Otonom Hava Muharebe Operasyonları ekibi tarafından geliştirildi. XQ-58A ve yer testi operasyonları.

ABD Savunma Bakanlığı (DOD), yapay zekanın sorumlu bir şekilde istihdam edilmesini taahhüt ettiklerini belirterek şunları açıkladı: "Yapay zekanın sorumlu bir şekilde kullanılmasını sağlamak için, satın alma uzmanlarıyla işbirliği içinde çalışan yapay zeka etkin özerkliğin geliştiricileri ve kullanıcılarının ekip oluşturması gerekir."

Brig, "Yapay zeka, gelecekteki savaşlarda ve operasyonel resmi anlamamız ve kararlar almamız gereken hız için kritik bir unsur olacak" dedi. General Scott Cain, AFRL komutanı. "Yapay Zeka, Otonom Operasyonlar ve İnsan-Makine Ekibi benzeri görülmemiş bir hızla gelişmeye devam ediyor ve buna ayak uydurmak için hükümetimizin, akademi ve endüstri ortaklarımızın koordineli çabalarına ihtiyacımız var."

Skyborg projesi, insanlı bir savaş uçağına eşlik etmesi amaçlanan insansız savaş hava araçları geliştiren bir Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri Öncü programıdır.

Kaynak: Talker

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

'Herhangi bir tahrik belirtisi olmadan' uçabilen gelişmiş dronlar

Drone, kanatları veya pervaneleri olmayan iyon tahrikini kullanarak uçar

 

UFO gözlemleri aslında gelişmiş dronlar olabilir mi?

Kanatları veya pervaneleri olmadan neredeyse sessizce uçan yeni bir insansız hava aracı, kaç tane sözde UFO görüldüğünün aslında insan yapımı bir araç olabileceğine dair soruları gündeme getirdi.

Florida merkezli yeni kurulan Undefined Technologies tarafından yapılan Silent Ventus insansız hava aracı, itme kuvveti oluşturmak için havayı iyonize eden elektrotlarla iyon itme gücü kullanıyor ve inanılmaz derecede sessiz uçuyor.

Ayrıca, askeri personel tarafından yapılan birçok UFO gözleminin bir özelliği olarak, rüzgarlara karşı havada asılı kalabilir.

DailyMail.com, bu sözde 'yüzen' dronlar gibi ileri teknolojilere bağlı olarak kaç tane UFO görüldüğünün olabileceği konusunda iki drone uzmanıyla konuştu.

Yüksek teknolojili insansız hava araçları, muhtemelen, pilotların 2004 yılında Güney Kaliforniya kıyılarında USS Nimitz ile bir eğitim görevi sırasında imkansız manevralar yapan nefes darlığına benzeyen bir gemiyi tespit ettikleri ünlü 'Tic Tac' insansız hava aracı gözlemi gibi gözlemleri açıklayabilir.

Undefined Technologies, iyonla çalışan eVTOL insansız hava aracının rakiplerinden yüzde 150 daha fazla itiş gücü ürettiğini iddia ediyor.

Şirket, bu yıl gürültü seviyeleri 70 dB'nin altında olan 15 dakikalık bir uçuş sergilemeyi umuyor - iyon sürücüler uydularda ve uzay araçlarında yaygın olarak kullanılıyor, ancak Dünya'da daha az yaygın.

Zenadrone CEO'su ve Kurucusu Dr. Shaun Passley, "Tanımsız Teknolojiler"in "sessiz" insansız hava aracı, görünür veya işitilebilir bir itme gücü olmadan havada uçuyormuş izlenimi veriyor" dedi.

Passley, iyon tahriki, 'dönüştürücü' dronlar ve birkaç yüz millik menzile sahip dronlar gibi gelişmiş dron teknolojilerinin birçok UFO görüşünün arkasında olabileceğini söyledi.

Passley, bazı modern dronların kolayca gelişmiş tahrik sistemleriyle karıştırılabilecek manevralar yapabildiğini söyledi.

Passley, "Dronların yüksek hızlı ve çevik uçuşları var. Bazı dronlar saatte 200 mil hıza kadar uçabilir ve yerçekimine meydan okuyan akrobatik manevralar yapabilir.

"Bu dronlar aynı zamanda hızlı bir şekilde yön değiştirebilir ve yerinde asılı kalarak, gelişmiş tahrik sistemlerine sahipmiş gibi görünmelerini sağlar.

Passley, "Modern dronlar, radar, kızılötesi veya görsel sensörler tarafından algılanmaktan kaçınan ve gizli olacak şekilde tasarlanmış dronlar da dahil olmak üzere, eğitimsiz göze UAP'ler veya UFO'lar gibi görünmelerini sağlayabilecek çeşitli görev ve işlevleri yerine getirme yeteneğine sahiptir.

Bu dronlar ayrıca arka planla uyum sağlamak veya kuşlar veya balonlar gibi diğer nesneleri taklit etmek için uyarlanabilir malzemeler veya kaplamalar kullanabilir.

Passley, EPFL FlyJacket, MIT Dragon ve NASA Puffin dahil olmak üzere diğer dronların kanatlarını, kollarını veya pervanelerini açarak uçuş sırasında 'şekil değiştirebileceğini' söyledi.

New York Times'ın bildirdiğine göre, Pentagon yetkilileri yakın tarihli bir raporda tartışılan 144 UFO gözleminin en azından bir kısmının Çin tarafından gözetleme için kullanılan dronlardan kaynaklandığına inanıyor.

Drone sürüsü teknolojisinde uzmanlaşmış bir şirket olan Verge Aero, bir History Channel programında insansız hava araçlarının nasıl UFO'larla karıştırılabilecek karmaşık şekiller ve desenler oluşturabileceğini gösterdi.

Ravensbourne Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü direktörü Dr. Ajaz Ali, insansız gemilerin ve casus gemilerin uzaylılarla karıştırılmasının uzun bir geçmişi olduğunu söyledi.

Ali, “ABD ve Sovyetler Birliği gibi ülkeler, Soğuk Savaş sırasında 20. yüzyılın ortalarından beri bu tür teknolojileri deniyorlar.

Bu ülkeler, meşhur U-2 casus uçağı gibi yüksek irtifa keşif uçaklarını içeren gizli deneylere giriştiler.

İnsanlar uçuş teknolojilerindeki gelişmelere aşina olmadıklarından, bu askeri görevler ve geleneksel havacılık normlarına meydan okuyor gibi görünen nesnelerin manzaraları, UFO ilmine katkıda bulundu.

VTOL (Dikey Kalkış ve İniş) dronlarının veya uçaklarının geliştirilmesi, UFO gözlem raporlarına eklendi.

Ali, gizli drone faaliyetlerinin UFO gözlemlerine ve dünya dışı ziyaretlerle ilgili anlatılara katkıda bulunduğunu söyledi.

2013'te, gizliliği kaldırılmış bir CIA raporunun yayınlanması, U-2'nin 1950'ler ve 1960'lardaki keşif misyonlarını, gizli hava operasyonları ve UFO gözlemleri arasında iyi bir şekilde ilişkilendirdiğini ayrıntılı olarak açıkladı.

Bu ifşaat, gizli drone faaliyetlerinin farkında olmadan UFO anlatılarının yaratılmasına nasıl katkıda bulunabileceğini vurguladı.

"İHA'ların sivil ve ticari alanlara sızdığı günümüze hızla ilerleyin.

İçeride uçabileceğiniz minyatür quadcopter'lardan gelişmiş sabit kanatlı İHA'lara kadar, şekilleri ve boyutları büyük farklılıklar gösteriyor ve genellikle 'uçan dairelere' ve onlarca yıldır UFO raporlarını ateşleyen garip hava olaylarına benziyor.

Kaynak: DailyMail

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

ABD Hava Kuvvetleri, insansız hava araçlarını farklı türde bir savaşa hazırlamak için uyduları ve toprak pistleri kullanıyor

Ukrayna'daki savaş, büyük bir konvansiyonel çatışmada hava operasyonlarının ne kadar zor olduğunu ortaya koydu.

Savaş aynı zamanda modern ordular için büyük ve küçük, ucuz ve pahalı insansız hava araçlarının değerini de gösterdi.

ABD Hava Kuvvetleri, yeni teknolojiyi yayarak ve kullanarak insansız hava araçlarını uçurmayı sürdürmek için halihazırda eğitim alıyor.

Ukrayna'daki savaş ilerledikçe ABD ordusu izliyor ve değerli dersler alıyor.

Savaş, Pentagon için insansız hava araçlarının ne kadar değerli olacağının yanı sıra, bunları ve diğer uçakları geniş çaplı bir konvansiyonel çatışmada çalışır halde tutmanın ne kadar zor olacağını da vurguladı.

ABD ordusu halihazırda Çin veya Rusya ile olası bir savaşta insansız hava sistemlerine daha fazla görev vermeye hazırlanıyor. Bu yaz yapılan tatbikatlarda ABD'li havacılar, farklı ortamlardaki daha geniş operasyonlar için dronları kullanmak üzere eğitim aldı.

Yeni bir dövüş yöntemi

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pentagon'un küçük, tek kullanımlık 'Çoğaltıcı' akıllı dronları Çin'i alt etmeyi hedefliyor

AA1hr0q4.img?w=550&h=185&m=6

Bir düzeyde, Ukrayna'daki savaş ürkütücü bir şekilde Birinci Dünya Savaşı'ndaki siper savaşını anımsatıyor; her iki tarafta da ağır kayıplar veren, haftalarca ve aylarca çok az bölgenin el değiştirdiği ezici bir topçu yıpratma savaşı.

Ancak daha yakından incelendiğinde, Ukrayna'nın insansız hava araçlarını yenilikçi kullanımı, Pentagon'un geleceğin savaşlarının nasıl yapılacağına inandığına dair bir fikir veriyor ve potansiyel rakiplerini, özellikle de Çin'i "dronla alt etme" yarışı içinde.

Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks bir dizi konuşmasında şöyle dedi: "Bugün ana stratejik rakibimiz ÇHC [Çin Halk Cumhuriyeti], son 20 yılını, onlarca yıldır yararlandığımız operasyonel avantajları köreltmek için dikkatle hazırlanmış modern bir ordu inşa etmekle geçirdi." bu yaz yapılan konuşmalardan. "Fakat asla köreltemeyecekleri, çalamayacakları ya da kopyalayamayacakları tek avantaj -çünkü bu bizim insanlarımızın içinde var- Amerikan yaratıcılığıdır: yenilik yapma, oyunu değiştirme ve askeri alanda hayal etme, yaratma ve ustalaşma yeteneğimiz. savaşın gelecekteki karakteri."

Hicks, 2025 yazına kadar binlerce küçük, tek kullanımlık insansız hava aracından oluşan bir ordu, donanma, hava kuvvetleri ve uzay kuvvetini geliştirmek ve sahaya sürmek için Manhattan Projesi tarzı cesur bir girişim olan "Çoğaltıcı girişimi" adı verilen bir şeye liderlik ediyor.

Pentagon'un tabiriyle bu teknoloji "ADA2" olarak adlandırıldı - "tüm etki alanları" için AD ve "atfedilebilir özerklik" anlamına gelen A2, "atfedilebilir" tek kullanımlık anlamına geliyor; bazı durumlarda ucuz ve kolayca değiştirilebilen tek kullanımlık sistemler gibi. .

Buradaki fikir, Hicks'in "büyük, zarif, pahalı ve az sayıda" olduğunu söylediği uçak gemileri ve gizli bombardıman uçakları gibi Amerika'nın geleneksel, pahalı silah sistemleri cephaneliğini yeni yüksek teknolojili, yapay zeka destekli robotik platformlarla genişletmek. "küçük, akıllı, ucuz ve çok sayıda".

“Bir sürü ADA2 sisteminin her türlü yükseklikte uçtuğunu, çeşitli görevleri yerine getirdiğini ve Ukrayna'da gördüklerimizi temel aldığını hayal edin. Hicks, daha büyük uçaklarla konuşlandırılabileceğini, karada veya denizde birlikler tarafından fırlatılabileceğini veya kendi başlarına havalanabileceğini söyledi.

“Güneş ve diğer neredeyse sınırsız kaynaklarla desteklenen, kendinden tahrikli ADA2 sistemlerinin dağıtılmış bölmelerini hayal edin. … ADA2 sistemlerinin yörüngedeki takımyıldızlarını, her seferinde uzaya fırlatılan, o kadar çok sayıda numaralandırıldığını hayal edin ki hepsini ortadan kaldırmak veya bozmak imkansız hale geliyor.

Ve tüm bu sistemlerin, 13 milyar dolarlık fiyat etiketiyle tek bir Ford sınıfı uçak gemisinden çok daha ucuza mal olduğunu hayal edin.

Hicks, "Replicator yeni bir program değil" diye ısrar ediyor. “Yeni bir bürokrasi yaratmıyoruz ve 24 Mali Yılda yeni para istemeyeceğiz. Her problemin yeni paraya ihtiyacı yoktur. … Replicator mevcut finansmanı, mevcut programlama hatlarını kullanacak.”

Ukrayna taktik kitabından bir sayfa daha alan Pentagon, ticari, geleneksel olmayan ve geleneksel savunma şirketleri de dahil olmak üzere özel sektör yeniliklerinden yoğun olarak yararlanmayı planlıyor.

Ukrayna'da “bu tür drone'lar üreten 60'a yakın şirket var. İlginç olan, bu yılın başlarında Kiev'e yaptığı bir ziyaretin ardından, eski Google CEO'su Eric Schmidt, "Çok hızlı hareket etmeleri anlamında tıpkı yeni kurulan şirketler gibi" dedi.

“Bu hem geniş bant savaşı hem de yenilikçi olması açısından bir teknoloji savaşı. Ve yenilik [Savunma Bakanlığı'nda] değil, küçük şirketlerde ortaya çıkıyor” dedi Temmuz ayında CNN'e.

Aynı zamanda Pentagon'un Savunma İnovasyon Kurulu'nun eski başkanı olan Schmidt, "Ukrayna'nın drone stratejisinin tamamen oluştuğunu düşünmüyorum" dedi. “Fakat tamamen yeni bir savaş teorisi inşa ediyorlar.”

Bu, Pentagon'un birkaç yıldır kendine gelmeye çalıştığı bir teori.

“Geleceğin savaş alanı hızlı ve sürekli hareket etmeyi ve hayatta kalabilmek için küçük ve nispeten görünmez kalma becerisini gerektirecek. Ve belki de en büyük değişiklik, yapay zeka ve kuantum hesaplamanın hızlı başlangıcıdır," dedi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Haziran ayında Ulusal Basın Kulübü'nde yaptığı konuşmada.

“Yapay zeka, karmaşık bilgileri hiçbir insan aklının ulaşamayacağı hızlarda işleyebilecek. Dolayısıyla bizim görevimiz, ABD'nin görevi, ordumuzun, ABD ordusunun, bu teknolojileri savaşın yürütülmesi için optimize ederek mevcut belirleyici avantajımızı, ölümcüllüğümüzü, hazırlıklılığımızı ve yetkinliğimizi sürdürmesidir."

Capitol Hill'de, Çin donanmasının on yılın sonuna kadar 440 savaş gemisinden oluşan bir filoya sahip olma yolunda ilerlemesi ve ABD'nin 290 kadar az sayıdaki savaş gemisine sahip olması nedeniyle, Çin'in artan sayısal deniz üstünlüğü konusunda pek çok sıkıntı yaşandı.

Ancak Ukrayna deneyiminden alınan bir başka ders de gelecekteki bir savaşta belirleyici faktörün denizde kaç gemi olduğu değil, uzayda kaç uydu olduğu olabilir.

Hicks, "Ukrayna'da Starlink'ten Switchblades'e ve ticari görüntülere kadar ticari ve geleneksel olmayan şirketler tarafından geliştirilen yeni teknolojilerin modern askeri saldırganlığa karşı savunmada nasıl belirleyici olabileceğini hepimiz gördük" diyor.

ABD, 2018'den bu yana Çin'in uzaya fırlatma ve uydulardaki büyümesini 2 ila 12 kat geride bıraktı. Yani uzay yarışı artık bir uzay kovalamacasına dönüştü” diyor Amerika'nın yenilikçi ticari uzay şirketlerine teşekkür ediyor.

Replikatör savaş alanında nasıl çalışır?

2034 romanı Çin'le gelecekteki bir savaşı hayal eden eski NATO Komutanı emekli Amiral James Stavridis, "İlk adım, iki ayrı küçük, insansız araç sürüsünü harekete geçirmek olabilir" diye yazıyor. "On binlerce kişiden oluşan ilk grup, gözetleme ve keşif faaliyetlerine odaklanacak ve kesin bir hedefleme resmi oluşturmak için sayılamayan milyonlarca veri bitini geri gönderecek."

Daha sonra şunu öne sürüyor: "Savaş alanı, patlayıcı yüklerini taşıyabilecek kadar büyük yüzlerce veya binlerce araca devredilecek. Onlarla birlikte çalışmak, düşmanı kör etmek için siber saldırılar gerçekleştiren, kendi kuvvetlerimizi etkili bir şekilde 'gizleyen' ve düşmanın savaşma yeteneğini yok eden dronlar olacaktır."

"Çoğalıcı, ÇHC'nin en büyük avantajı olan kütlenin üstesinden gelmemize yardımcı olmayı amaçlıyor. Daha fazla gemi. Daha fazla füze. Daha fazla insan," dedi Hicks. “Geçen Şubat ayında Rusya Ukrayna'yı yeniden işgal etmeden önce de bu avantaja sahiptiler. Ancak Ukrayna'da düşük maliyetli, atfedilebilir sistemlerin neler yapabileceğini gördük."

“Amerika'nın savaşı kazanma stratejileri nadiren yalnızca düşmanın gemisini gemiye ve atışa karşı eşleştirmeye dayanıyordu. Sonuçta insanlarımızı top yemi olarak kullanmıyoruz," diye savunuyor Hicks. "PLA'nın kütlesine kendi kütlemizle karşı koyacağız, ancak bizimkinin planlanması daha zor, vurulması daha zor, yenmesi daha zor olacak."

Hicks, bunun çok büyük bir pasta olduğunu ve Pentagon bürokrasisinin her şeyi sadece iki yılda tamamlayacak kadar hızlı ilerleyemeyeceğini düşünen şüphecilere veya gerçekçilere, bunu anladığını söylüyor.

"Sistemimizdeki neredeyse her çıldırtıcı kusura derinden ve kişisel olarak aşinayım" dedi. “Ama aynı zamanda doğru zaman geldiğinde ve yeterli liderlik, enerji, aciliyet ve odaklanma derinliği uyguladığımızda bunu başarabileceğimizi de biliyorum. Amerika'nın yaptığı da budur."

Kaynak: Eximiner

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • Admin

Anduril, dronları avlayıp eve dönen yapay zeka güdümlü İHA jetini tanıttı

Güney Kaliforniya merkezli savunma teknolojisi ve silah üreticisi Anduril Industries, artan savaş dronları tehdidine yanıt olarak Roadrunner adında oyunun kurallarını değiştiren bir silahı tanıttı.

Askeri sınıf insansız hava araçlarının terörist gruplar için daha erişilebilir hale gelmesiyle Anduril, yenilikçi çözümüyle bu tehlikeye karşı koymayı umuyor. Bu hamle, savunma sanayinin drone tehdidine karşı koyma yaklaşımında bir paradigma değişikliğine işaret ediyor.

Son iki yılda gizlice geliştirildi

Son iki yılda gizlice geliştirilen Roadrunner, savaş başlığıyla donatılmış minyatür otonom savaş uçağı olarak öne çıkıyor. Bu insansız (veya mürettebatsız) hava aracı (İHA), kalkışta bir roket gibi işlev görerek ve yüksek hızlı bir uçağa dönüşerek büyüyen drone tehdidini ortadan kaldırıyor.

Roadrunner'ın eve dönme, karaya çıkma ve yeniden kullanılma konusunda benzersiz bir yeteneğe sahip olması onu savunma teknolojisindeki benzerlerinden ayırıyor.

Roadrunner, çeşitli görevleri destekleyen çift turbojet motorlar ve modüler yük konfigürasyonları ile donatılmış, yeniden kullanılabilir, dikey kalkış ve iniş (VTOL), operatör denetimli Otonom Hava Aracıdır (AAV).

Roadrunner-M ve Yuva

Yüksek ses altı hızlar, olağanüstü manevra kabiliyeti, modüler yükler ve sürekli yazılım yükseltmeleriyle Roadrunner, yarının görev setleri için esneklik sağlarken bugün çok çeşitli görevleri gerçekleştirebilir. Anduril tarafından sağlanan spesifikasyonlar, yenilikçi özelliklerini vurgulayarak onu gelişen drone tehdidine karşı en ileri çözüm olarak konumlandırıyor.

Kara konuşlu hava savunması için tasarlanmış bir varyant olan Roadrunner-M, yüksek patlayıcı önleyici görevi görüyor. Çeşitli hava tehditlerini hızla başlatabilir, tanımlayabilir, engelleyebilir ve yok edebilir. Roadrunner-M'nin sıfıra yakın bir maliyetle güvenli bir şekilde kurtarılıp yeniden fırlatılabilmesi, drone saldırılarına karşı uygun maliyetli ve verimli bir çözüm sunması dikkat çekicidir.

Roadrunner'ın yeteneklerini daha da geliştirmek için Anduril ayrıca Roadrunner'ın kolay taşınması, bakımı ve fırlatılması için tasarlanmış otomatik bir hangar olan Nest'i de tanıttı.

Nest, entegre çevresel stabilite sistemleri ve sağlık izleme özelliğine sahip ağ bağlantılı bir tesistir ve Roadrunner'ın her zaman saniyeler içinde fırlatılmaya hazır olmasını sağlar. Bu yenilikçi yaklaşım, operasyonel süreci kolaylaştırarak operatörlere Roadrunner'ı etkili bir şekilde yönetmeleri ve dağıtmaları için güvenilir bir altyapı sağlar.

Anduril fiyat etiketini gizli tutarken şirket, her Roadrunner'ın "düşük altı haneli" fiyatla fiyatlandırılacağını ima ediyor. Bu, Roadrunner'ın sözde maliyetinin dört katını getirebilen Patriot füzesi gibi dronlara karşı gelişmiş karşı sistemlerin konuşlandırılmasıyla ilgili fahiş maliyetlerle tamamen çelişiyor. Başlangıç, üretim arttıkça ve teknoloji geliştikçe Roadrunner'ın fiyatında bir düşüş bekliyor.

Artan drone saldırıları ve karşı çözümlere duyulan ihtiyaç

Anduril'in kıdemli başkan yardımcısı ve Hava Savunma, Karşı Saldırı ve Roket Motor Sistemleri de dahil olmak üzere Hava ve Kara Caydırıcılık Bölümü'nden sorumlu Dr. Neil Thurgood şunları söyledi: "ABD birlikleri son haftalarda saldırılardaki artış nedeniyle şaşırtıcı bir şekilde 73 kez saldırıya uğradı. Düşmanlara üstünlük sağlayan düşük maliyetli, seri üretilen dronlarda.

Ne yazık ki, hava savunucuları artık düşmanlarımızın kaybetmeyi göze alabileceği ucuz insansız hava araçlarına karşı pahalı ve sınırlı füze stoklarını kullanıp kullanmama konusunda günlük bir ikilemle karşı karşıya."

Yakın tarihli bir CSIS raporunun da vurguladığı gibi, tüm ortak kuvvet, üst üste binen hava savunmalarındaki boşluklardan yararlanan küçük ve orta büyüklükteki insansız hava araçlarına karşı koymaya odaklanmak zorunda. Rapor, insansız hava araçlarına karşı milyonlarca dolarlık füzelerin bu maliyetin çok altında kullanılmasına karşı etkili ve uygun fiyatlı alternatiflere duyulan ihtiyacı vurguluyor.

Koordineli drone ve füze saldırıları olasılığının damgasını vurduğu gelişen ortam, müdahale başına maliyeti düşüren yenilikçi çözümler gerektiriyor.

Anduril'in Roadrunner'ı bu bağlamda potansiyel bir oyun değiştirici olarak ortaya çıkıyor ve çift turbojet motorlu, yeniden kullanılabilen, operatör denetimli Otonom Hava Aracı'nı (AAV) sunuyor. Kara konuşlu hava savunması için tasarlanan Roadrunner-M'nin teknik özellikleri, onu çeşitli hava tehditlerini hızlı bir şekilde fırlatma, tanımlama, önleme ve yok etme kapasitesine sahip yüksek patlayıcılı bir önleyici olarak konumlandırıyor.

Özellikle, bir basın bülteninde sıfıra yakın maliyetle kurtarma ve yeniden başlatma yeteneğinin, uygun maliyetli ve yeniden kullanılabilir savunma çözümleri yaratma zorunluluğuyla uyumlu olduğunu ekledi.

Bir Bloomberg raporu, özellikle aktif askeri konuşlandırmaların olduğu bölgelerde drone saldırıları arttıkça bu tür yeniliklere olan aciliyetin belirginleştiğini söyledi. Son haftalarda bildirilen 55'ten fazla saldırı ve kayıplardaki artış göz önüne alındığında, pratik ve uygun maliyetli bir karşı önlem çok önemlidir.

Askeri analistler, gelişen tehdit ortamının altını çiziyor ve insansız hava araçlarına karşı koymanın orantısız maliyetlerinin yarattığı zorluğu vurguluyor.

Savaş uçağı pazarının büyümesi ve savaş

Savaş dronları, kısmen tüketici pazarındaki gelişmelere bağlı olarak daha güçlü hale geldi. Daha ucuz, güvenilir ve göze çarpmayan, yapay zeka yazılımıyla donanmış bu mürettebatsız hava araçları, sürü saldırılarını tam olarak koordine edebiliyor. Irak ve Suriye'deki saldırılarda son dönemde yaşanan artış, gelişmiş sabit kanatlı insansız hava araçlarının konuşlandırılmasını da içeriyor ve bu da taktiklerde endişe verici bir değişime işaret ediyor.

Drone tehditlerine karşı koymanın geleneksel yöntemleri, iletişim ve navigasyon sistemlerini bozmak veya Coyote ve Patriot füzeleri gibi özel silahların konuşlandırılması gibi çeşitli araçları içerir. Ancak Patriot füzelerinin hedefledikleri nispeten ucuz drone'lara kıyasla atış başına 4 milyon dolar fiyatından dolayı maliyet denklemi önemli bir engel olmaya devam ediyor.

2017 yılında kurulan Anduril, Savunma Bakanlığı'nın ön siparişlerine güvenmek yerine risk sermayedarlarından fon toplayarak kendisini geleneksel savunma müteahhitlerinden ayırıyor. Şirketin geçmiş performansı, otomatik güvenlik kuleleri ve erken dönem karşı drone uçakları gibi ürünleri içeriyor. Büyük müteahhitlerden daha küçük olmasına rağmen Anduril, neredeyse 10 milyar dolar değerinde ilgi ve yatırım topladı.

Looney Tunes karakterinden ilham alan Roadrunner, Anduril'in drone sürüleriyle mücadele için daha düşük maliyetli, çevik bir çözüm sunma konusundaki kararlılığından ortaya çıktı. Gelişmiş izleme ve manevralar için karbon fiber gövdeye ve yerleşik elektroniklere sahip Roadrunner'ın yeniden kullanılabilirliği, potansiyel tehditlere hızlı yanıt verilmesini sağlayarak stratejik bir avantaj sunar.

Yakın zamanda Nevada'da gerçekleştirilen bir testte Roadrunner, sabit kanatlı bir insansız hava aracını başarılı bir şekilde önleyerek yeteneklerini sergiledi. Uçak daha sonra kontrollü bir iniş gerçekleştirerek yeniden kullanım için üsse dönebileceğini gösterdi.

Anduril, tek bir operatörün Lattice yazılımının desteğiyle birden fazla Roadrunner'ı yönetebildiği, çevrenin kapsamlı bir görünümünü sağlayan ve drone tehditlerine hızlı yanıt verilmesini kolaylaştıran bir senaryo öngörüyor.

Anduril'in savunma teknolojisine girişi yenilikçi olsa da, eleştirmenler üretim yeteneklerini kanıtlamanın ve yeni silahları askeri operasyonlara entegre etmenin zorluklarını vurguluyor. Bloomberg, Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nin kıdemli üyelerinden Thomas Karako'nun, hızlı bir çözüm beklememek konusunda uyarıda bulunduğunu ve yeni teknolojilerin uygulanmasının karmaşıklığını vurguladığını aktarıyor.

Anduril'in iddialı yaklaşımı, otonom denizaltıları, savaş uçaklarını ve başıboş mühimmatları içeren bir ürün yelpazesiyle Roadrunner'ın ötesine uzanıyor. 2,7 milyar dolarlık finansman ve 10 milyar dolara yaklaşan değerlemeyle şirket, gelişen güvenlik sorunlarını etkili bir şekilde ele almak için yeni tesisler ve üretim hatları inşa etme konusundaki benzersiz konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Interesting Engineering

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • Admin

Çin, Oyunun Kurallarını Değiştiren Drone'u Tanıttı

Devlet medyası, Çin ordusunun en iyi drone üreticilerinin geniş kapsamlı uygulamalara sahip olabileceğini söyledikleri yeni bir robotik kuş ürettiklerini söyledi.

Cumartesi günü yayınlanan görüntüler, "Küçük Şahin" olarak adlandırılan ornitopterin, Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin başkenti Xi'an'da yakın zamanda yapılan bir test sırasında uçuşunu gösteriyordu. Ulusal bir haber kaynağı, onu dünyanın herhangi bir yerindeki "en çevik ve gerçeğe en yakın" kuş benzeri drone olarak tanımladı ve muhtemelen önümüzdeki yıllarda bu alandaki araştırmalara liderlik edecek.

Yüzyıllar boyunca mucitler, özellikle insanın uçması amacıyla ornitopterler (kanat çırparak kaldırma sağlayan makineler) yaratmak için kuşlardan ilham aldılar. Yönetmen Denis Villeneuve'ün Dune serisinden uyarladığı filmde karakterler ornitopterleri seyahat aracı olarak da kullanıyor. Uçak, bir yırtıcı kuşun hedefli dalışına benzer şekilde, hızlı bir alçalmayı kolaylaştırmak için gövde üzerine geriye doğru katlanabilen kanat çırparak kalkış ve iniş yapıyor.

Ancak Northwestern Polytechnical University'deki araştırma ekibinin ornitopter için farklı bir vizyonu vardı. Çin Halk Kurtuluş Ordusu da dahil olmak üzere birçok işleve hizmet edebilen daha küçük, insansız bir hava aracıdır.

Devlet yayıncısı CCTV de dahil olmak üzere Çin'in devlet medya kuruluşları, dronun ilk çıkışını haber yaptı. Kanal, potansiyel uygulamaların "askeri keşif, ekolojik izleme ve çevre korumayı" içerdiğini söyledi.

Raporda, robot kuşun çevik uçuş kontrollerinin, drone'nun aynı anda kanat çırparken kanatlarını katlamasına olanak tanıyan yeni bir krank mekanizmasının icat edilmesiyle mümkün olduğu belirtildi.

CCTV'ye göre, aynı anda tek kanadını katlayarak dönüş yapabiliyor ve süzülürken enerji verimliliğini artırmak için her ikisini de uzatabiliyor.

Çin'in milliyetçi gazetesi Global Times Pazar günü gelecekteki olası uygulamalar hakkında şunları söyledi: "Bu tür uçaklar, özel operasyonlarda keşif, gözetleme ve hatta hassas saldırı görevleri için uygundur."

Devlet tarafından işletilen tabloid gazetesinde ismi açıklanmayan bir uzman, drone'un gerçekçi fiziksel görünümünün, düşmanın onu etkili bir şekilde tespit etme girişimlerine bir karmaşıklık katmanı ekleyeceğini söyledi.

Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü düşünce kuruluşunun üniversite takipçisine göre Northwestern Polytechnical Üniversitesi, Çin'in en büyük savunma araştırma kurumlarından biri ve Çin ordusunun doğrudan insansız hava aracı tedarikçisi konumunda.

ASPI, "Yoğun bir şekilde askeri araştırmalarla ilgileniyor ve kendisini 'ulusal savunma bilimi ve teknoloji endüstrisini geliştirmeye ve hizmet etmeye adamış' olarak tanımlıyor" dedi. Bu, "İHA (insansız hava aracı) savunma laboratuvarına ev sahipliği yapan tek Çin üniversitesidir. Üniversitenin, devlete ait gemi inşası ve havacılık holdingleriyle yakın bağları vardır."

Devlet medyasında çıkan haberlere göre, en son dronun arkasındaki ekip üyeleri, geçen Ekim ayında üç saat, beş dakika ve 30 saniye boyunca hiç durmadan uçarak kendi rekorunu kıran robotik bir güvercin de geliştirdi.

Şahin drone projesinin arkasındaki araştırmacılara yorum için ulaşılamadı. Çin Savunma Bakanlığı yazılı yorum talebine yanıt vermedi.

Geçtiğimiz yıl, AB tarafından finanse edilen GRIFFIN projesi, pençeleriyle ağaç dallarına konabilen robotik bir kuşun tanıtımını yapmıştı. Yaratıcıları, cihazın "bazı ortamlarda rotorlu araçların yerini alabileceğini" söyledi.

Yakın zamanda başka başarılar da elde edildi. American Association for the Advancement of Science tarafından yayınlanan hakemli bir dergi olan Science Robotics'te 2020 yılında yapılan bir çalışmada, çok uluslu bir makine mühendisleri ekibi, kullanılabileceğini söyledikleri, yalnızca 26 gram ağırlığında, kanat çırpan bir X kanatlı ornitopter tanıttı. "mikro hava aracı görevleri."

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Otonom Drone Kendini Şarj Etmek İçin Elektrik Hatlarına Bağlanıyor

Güney Danimarka Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, pili azaldığında havai elektrik hatlarından kendini şarj edebilen otonom uçan bir drone geliştirdiler. Pilinin bitmek üzere olduğunu algıladığında en yakın üç fazlı enerji hattını arar. Onlara aşağıdan yaklaşıyor, ipi yakalıyor ve tekrar tamamen şarj olana kadar güçlerini emiyor. Keşke kendi pilimi elektrik hatlarından şarj edebilseydim, bunun yerine bütün gün kahve içmek zorunda kalıyorum.

Tarot 650 Sport karbon fiber quadcopter çerçevesi kullanılarak inşa edilen drone, "Raspberry Pi 4 B mini bilgisayar, Pixhawk V6X otopilot modülü, milimetre dalga radar ünitesi ve RGB video kamerayla övünüyor". Pil zayıf olduğunda güç hatlarını bulun. Buradaki fikir, dronun uçuş, iniş, şarj ve kalkış döngüsünü tekrarlayarak mümkün olduğunca sürekli çalışabilmesiydi. Yakınlarda her zaman elektrik hatlarının olması koşuluyla bu oldukça kullanışlıdır.

Durun, yani mahallemdeki bütün o telefon direklerinden bedava elektrik mi sarkıyor? Bu drone gibi olanlardan nasıl yararlanabilirim? Gülünç derecede yüksek elektrik faturası ödemekten bıkmış bir arkadaşımı arıyorum. Ayrıca su için de benzer bir tüyo varsa onu da duymak isterim çünkü uzun duşlardan hoşlanırım.

Kaynak: Technabob

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Northrop, Manta Ray sualtı drone prototipini tamamladı

NATIONAL HARBOR, MD. - Northrop Grumman, insan katılımını en aza indirirken uzun saatler ve uzun menzil gerektiren görevler için tasarlanan Manta Ray su altı drone'unun prototipini oluşturmayı tamamladığını söyledi.

Virginia merkezli savunma yüklenicisi, 8 Nisan'da, Donanma Birliği'nin Maryland'deki Deniz-Hava-Uzay konferansının ilk gününe denk gelen, yeni insansız su altı aracının veya UUV'nin bir fotoğrafını yayınladı. Kenarları karartılmış ve seyrek bir arka plana sahip olan görüntü, planör benzeri gövdesini ve yuvarlak burnunu gösteriyor. Kuyruğu çok az görülebiliyor ve boyutları belirsiz.

Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı, 2020 yılında Manta Ray programını, yola çıktıktan sonra insanlı gemilerden ve limanlardan bağımsız olarak çalışabilen büyük bir su altı drone yaratma düşüncesiyle başlattı. DARPA daha sonra ön versiyonları tasarlamak ve oluşturmak için Northrop ve PacMar Technologies'den yararlandı.

manta-ray-event-619.jpg

Şirket yöneticisi Todd Leavitt o dönemde yaptığı açıklamada, "Northrop Grumman'da yeni tip insansız su altı aracı yaratıyoruz" dedi. "Tasarımımız, bakım veya yakıt ikmali gerektirmeden büyük yükleri uzun mesafelerde taşıyabilir."

Northrop, Uzay Kuvvetleri füze ayrıştırmasına yardımcı olmak için makine öğreniminden yararlanıyor

ABD ordusu, mürettebatsız teknolojiler ve bunların savaş alanı uygulamalarıyla giderek daha fazla ilgileniyor. Donanma, denizcileri ve Deniz Piyadelerini akıllı makineler ve özel ekipmanlarla güçlendirerek hibrit filo adı verilen bir filo kurmaya çalışıyor. Defense News daha önce hizmetin insanlı-insansız ekiplerini üç aşamada olgunlaştırdığını bildirmişti: 2024 mali yılından 2028'e kadar prototip oluşturma ve denemeler; 2029'dan 2033'e kadar mali yılda satın alma ve kullanma; ve sonraki yıllarda tamamen faaliyete geçecek.

Manta Ray'in geliştirilmesine yönelik temel hususlar arasında iletişim yetenekleri, yüksek verimli tahrik sistemleri ve düşük güçlü tehdit algılama ve sınıflandırma araçları yer alır. Uzun süreler boyunca kendi başına hayatta kalabilen bir drone'a sahip olmak, lojistik talepleri azaltacak ve insan gücünü serbest bırakacaktır.

Northrop, savunmayla ilgili gelirlere göre sıralandığında dünyanın üçüncü büyük savunma yüklenicisidir. Defense News Top 100 analizine göre şirket 2022'de 32,4 milyar dolar kazandı.

Kaynak: Defense News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.