Misafir isimsizuye Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Bu ülkede Alevî-Sünnî kardeşliğinin önünde iki büyük engel var: yobazlık ve bilgisizlik. Her ikisi de birbirinden zararlı, birbirinden tehlikelidir, ancak bu ikisi birleşince insanlık vicdânında derin yaralar açan olaylara sebebîyet verebiliyor.. Dolayısıyla aslında ne Alevîler Sünnîler için ne de Sünnîler Alevîler için aslâ ve aslâ birer tehdit unsuru değildir, ancak maalesef her iki cemaat içinden de bu iki unsuru içselleştiren bâzı kişiler çıkabiliyor ve târih boyunca güdülen bir kînin uzantıları bugüne kadar sarkıyor.. Bu ülkede ‘Müslümansanız câmîye gidin’ diyen bir siyâsî iktidârın mevcut olduğunu düşündüğümüzde Alevî-Sünnî kardeşliğini tesis etmede biz mürekkep yalamış kişilerin omzuna düşen yüklerin ne kadar ağır olduğunu birkez daha hissetmek mümkün olsa gerek.. Efendim geçenlerde Birkaç Ramazan Mânîsi isimli bir çalışma kaleme almış ve bunu internette birtakım forum sitelerinde neşretmiştim. Bunlardan birisi de alevileriz.org isimli siteydi.. Bu çalışmamı daha önce okumamış olanlar bu sitede onu bulacaktır, uzun bir çalışma olduğu için burada onu tekrar neşretmeyeyim.. Ancak benim sizlerle paylaşmak istediğim şöyle üzücü bir olay gelişti, burada sizlerle bu olayı paylaşayım: Efendim bu çalışmamı yaklaşık on beş forum sitesine yollamış ve sizlerin takdîrine sunmuştum, fakat adı geçen sitede Derviş Cemâl isimli bir “admin” çalışmamı sansür etti, hem de bakınız nasıl bir gerekçeyle: ‘Sayın Üyemiz, Alevî inancında olan bir forumda Ramazan’la ilgili mânî yazmanız hoş karşılanmaz.’ Bu mesajı okuduğumda kan beynime sıçradı ve kendisine şu cevâbı yazdım: ‘Sayın Derviş Cemâl, Daha önce pek çok site bana siyâsî görüşlerim hasebiyle sansür uyguladı ve yazılarımı sildi, ama böyle bir sansür uygulaması başıma ilk kez geliyor. Sizi esefle kınıyorum ve bu çalışmamı hem de böyle bir gerekçeyle sansür etmiş olmanızı şiddetle ayıplıyorum. Lânet olsun ki sizler Alevî Cemaati’ne uygulanan baskı ve zulümleri haklı çıkartırcasına İslâmî gelenekleri ayaklar altına alıyorsunuz.. Beyefendi, sorarım size, sizin Sünnî yobazlardan ne farkınız var.. Bu ülke Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkedir ve Ramazan ayı da tüm Müslümanların kutsal ayıdır. “Alevî inancında olan bir forum”un Ramazan’a ve ona özgü geleneklere karşı bu tahammülsüzlüğü niyedir? Yoksa kendinizi Müslümandan saymıyor musunuz? Sizler farklı dinden kimseler olsanız bile ki değilsiniz, başka dinlere inananlardan beklediğiniz hoşgörüyü Sünnî kardeşlerinizden niçin esirgiyorsunuz? Hem üstelik bildiğim kadarıyla Alevîlik bir kişi özelliğidir, yâni Hz. Ali’yi örnek almak, onu sevmek vb. bunlar kişi özellikleridir; forum veya herhangi bir kurum özelliği değil. Bu ifâdenizle forumunuzun eğer yalnızca Alevîlerin katılabileceği bir forum olduğunu söylemek istiyorsanız ki ben öyle anladım, sizin Alevîleri Müslüman olmadıkları gerekçesiyle toplumdan tecrit eden Sünnî yobazlardan farkınız nedir? Beyefendi, eğer hepimiz Müslümansak ki elhamdülillâh bendeniz Müslümanım, Ramazan gelenekleri karşısında böyle bir tavır takınmanızın kaynağı nedir? Şundan emin olunuz ki siz bu tavrınızla aslında bu mübârek ayın ve ona özgü geleneklerin îtîbârını ayaklar altına almış olmaktasınız ki bu güzel ülkede farklı dinlerde olan insanlarımız bile Ramazan’a ve ona özgü geleneklere son derece büyük bir hürmet gösterirken sizin bu tutumunuz son derece yanlış ve bir o kadar da üzücüdür.. Beyefendi, bildiğim kadarıyla İmam Ali insancıllığı, bilimi, bilgeliği, dostluğu vb. erdemleri öğütlüyor, siz ise Sünnî yobazlardan az olmayan bir biçimde bu değerleri katlediyorsunuz.. Ve o kadar önyargılısınız ki bu çalışmamda size ‘Müslümansanız câmîye gidin’ diyen bir siyâsî iktidârı eleştiriyor, sizlerle aynı değerleri paylaştığımı belirtiyorum, Alevî olmadığım hâlde, tam bir demokrat gibi yâni, ama bunu anlamadığınız gibi anlamaya da çalışmıyorsunuz.. Siz sâdece yazının başlığına bakarak bana böylesine ********* bir gerekçeyle sansür uyguluyorsunuz.. Beyefendi, lânet olsun ki az önce forumunuza birkaç yazı daha ekledim, bu çalışmamı sansürlemiş olduğunuzu şimdi fark ettim. Lütfen tüm yazılarımı siliniz.. Benim ne sizinle ne de sizin forumunuzla aslâ işim olmaz.. Sizi Türk milletinin vicdânına havâle ediyorum ve beni üyelikten çıkartmanızı ricâ ediyorum..’ Efendim benim görüşüme göre Alevî-Sünnî meselesi teoloji meselesi değil, demokrasi meselesidir. Farklılıklara saygı, tüm insanlar arasında kardeşlik ve ortak değerlerde birleşebilme erdemi meselesidir.. Bunun farkına varamayan kim olursa olsun, ister Sünnî ister Alevî, tüm bu insanlar hem İslâm dînine hem de bu güzel ülkenin birlik ve berâberliğine onulmaz yaralar açmıştır, açmaktadır ve korkarım ki bundan sonra da açacaktır.. Ama herşeye rağmen bizler, bu erdemleri gerçekten de özümsemiş kişiler, Alevî-Sünnî kardeşliğini demokratik değerler îtîbârîyle tesis etmeliyiz, Sünnî yobazlardan sakındığımız gibi, aynı şekilde Alevî yobazlardan da sakınmalıyız.. Bu güzel ülkede her kim ki şu ya da bu sebeple Alevîler ile Sünnîleri birbirine düşürür, biliniz ki ya câhildir ya da hâindir.. Ancak bu güzel ülke her iki cemaatten de öyle değerli inanç önderleri çıkartmıştır ki onların saçtığı kardeşlik ve bilgelik ışığı hasebiyle bu güzel ülkeyi Irak’taki gibi mezhep çatışmalarına sürüklemek isteyen iç ve dış kaynaklı güç odakları yıllardır avucunu yalıyor.. Bu güzel ülkede bu değerli inanç önderleri bizlere ‘Kim olursan ol gel/Ne olursan ol gel’ diyor, ‘Severiz yaradılanı Yaradan’dan ötürü’ diyor, ‘Gelin canlar bir olalım’ diyor.. Ve daha niceleri.. İşte, bu güzel ülke onca tahrîke, onca çabaya, onca entrikaya rağmen eğer hâlâ mezhep çatışmalarına ve sonunda da siyâsî egemenliğini kaybetmeye doğru sürüklenmiyorsa bunu bu değerli inanç önderlerine borçlu olduğumuzu hiçbirimiz unutmamalıyız.. Onların bizlere saçtığı ışık doğrultusunda birlik ve berâberliğimizi korumalı ve güçlendirmeliyiz.. Ve herşeye rağmen ‘Yaşasın Alevî-Sünnî kardeşliği!..’ diyebilmeliyiz.. Haksız mıyım!? *** Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 haklısınız sayın alkım saygın malesef bu gibi şeylerle karşılaşıyoruz. bunlara rağmen yaşasın alevi-sünni kardeşliği Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 yaşasın alevî-sünnî kardeşliği..................... çok güzel bir konuya değinmişsin sewgili arkadaşım...günümüzün en büyük sorunlarınmdan biride mezhep ayrılığı........bunun sebebide senin dediğin gibi yobazlık ve cehalettir.........bir an önce bu durumların aşılmasını temenni ederim.......... dünyada; türk-kürt zenci-beyaz alevi-sünni müslüman-hristiyan vs...vs.... ayrımının yapılmaması ümidiyle.............. Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 alevi sünni kardeş değil bir candır bunu ayrı tutmanın gereği yok benim tanıdığım hiçbir alevi aleviliği ön plana çıkarma çabası içinde bile değillerdir gel gör ki aleviliği yada sunniliği temsil ettiğini söyleyen insanlar daha çok ayrımcılık yapma çabası içindedir. ne zaman ki türk halkı olarak birlik içinde olmaya çalışsak birileri hemen dillerinde zehirli sözlerle sahneye çıkıyorlar ve toplumun hassas yerlerinden vurmaya çalışırlar. örneğin kürt-türk sağ-sol alevi-sunni ama biz hepimiz Türkiye Cumhuriyet'inin Vatandaşıyız ve biz kardeşiz. teşekkürler Alkım saygın Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Sünnilerin olduğu gibi alevilerinde yobazları çoktur.Nitekim konuyu açan arkadaşımız başından geçenleri yazmış.İnsanların birbirlerini değerlendirirken etiketlerine göre davranma alışkanlığı aşıldığı zaman sanırım medeniyet düzeyine daha çabuk ulaşacağız.Alevilik türklerin müslümanlığı algılayış biçimidir.Çünkü arapların islam anlayışı hiçbir zaman bize uymaz.Biz tarih boyunca kadın erkek yanyana mücadelemizi sürdürdük.Üstelik alevilikte çok beğendiğim bir yön vardırki oda kişinin üstü değil altı çizilir. Bir çok alevi arkadaşımla sohbetlerimizde üzülerek görüyorum üzerlerinde oynanan oyunlar yeniden alevledirilmeye çalışılıyor.Aklı selim insanların bu oyunlara uymamaları dileğiyle. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Alevilerde sünniler kadar bu vatanın asli unsurlarıdır. Bu topraklarda binlerce yıldır birlikte yaşadığımız kardeşlerimizdir. Ve üstelik gelinciğe katılıyorum Türk-İslam anlayışının özü aleviliktir. Sünniliğin içindeki hurafeler gibi alevi inancındada hatalar vardır. Onlar büsbütün yanlış bizler büsbütün doğru değiliz. Aleviliğin en önemsediği can insandır. Zaten insanı can diye nitelendirirler. Ve bugüne kadar pek çok alevi dostumdan iyilikten başka bir şey görmemişimdir. O yüzden bende arkadaşlarıma katılıyorum ve YAŞASIN ALEVİ-SÜNNİ KARDEŞLİĞİ diyorum... selamlar Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 BU KONUDA YAZILACAK ÇİZİLECEK ÇOK YAZI VAR AMA EN ÖNEMLİSİ ..... KARDEŞLİK ALEVİ --SÜNLİ KARDEŞİLİGİDİR... KİM NEDERSE DESİN BİZLER BİR ORTAK AMAÇ İÇİN ÇALIŞIYORUZ ÇABALIYORUZ ..ODA ÜLKEMİZ VATANIMIZ İÇİN........ BİRDE UYARIDA BULUNMAK İSTİYORUM ATATÜRKÜN GENÇLİĞE HİTABESİNDEKİ ANLATTIGI GİBİ ''Istikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahlarin olacaktir. '' İŞTE BU SÖZLERİNE ANLATMAK İSTEDİGİ İÇ VE DIŞ UNSURLAR OLACAK DEMEK İSTİYOR...İÇİMDEKİ BEDHAHLARIN OYUNLARINA GELMEYİNN... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 bu somurgecılık bu emperyalıst sıtem malesef alevıyı sunnıye sunnıyı alevıye kurdu turke turku kurde dusman etmıstır.yasasın kardeslık kahrolsun emperyalızm Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Kardeş değilmiydik ki slogan atıyoruz şaşiriyor ve üzülüyorum... 1000 yıldır aynı cografyada aynı bayrak altında aynı gökyüzüne bakarak yaşadık.. İnançlarımız gereği''de kardeşlik esas''dır.. Unuttuğumuz esaslarımızı hatırlamamız yeterli.. SayGıLar.. Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 ben birde güzel bir söz söylemek istiyorum burda anlamlı olacak... ....................... geçmişini bilmeyen, gelecegini göremez......................... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Neden Alevi - Sunni birlikteliği lafından rahatsızmı oldun? Alevilere sorarsan onlar sana söylerler Cumhuriyet rejimi ilk defa alevi ve sunnileri birarada gören tek rejimdir... Neden çünkü LAİKTİR... Tarihi bilmiyormuşuz gibi davranma... Alevi olan Türkler Osmanlı altında ezilmiş ve yok olmaya yüz tutmuşlardı.... Bu tanımdan rahatsız olan arkadaşlara sadece şunu söylemek istiyorum... Türkiye Cumhuriyeti Laik Üniter ve Demokrasi ile yönetilen bir devlettir. ve Öylede kalacaktır... Sevseniz de sevmesenizde.... Merhaba Arkadaş.. Okuduğunu idrak edememe rahatsızlığı mı var arkadaş sende iletimi algılayamamişsinda.. Rahatsız olduğumu sanıp yanılgılar içine düşmüşsünde.. Tarihi biliyor gibide konuşmuyorsunuz da kararsız kaldım.. Bir ÇOk isyan olmuştur osmanlı zamanında yalnız bu isyankarları bütün alevilere mal edemeyiz.. Bu gün nasıl ki Bölücü zihniyette olanları benimsemiyorsak tarihtede bu tür faaliyetler içinde olanları benimsememişler.. Tıpkı Dersim katliamın da oldugu gibi ..(bir oku istersen) İslam tarihini aç oku bakalım aleviler ile sunniler ne zamandır bir arada yaşiyor.. Sonra Cumhuriyete mal et istersen.. SayGıLAr.. Alıntı
Φ Algoritma Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Tabiki Yaşasın KArdeşçe birbizimizin fikirlerine saygı duyarak? DEğilmi.Ancak bazı arkadaşlar ''Alevilik türklerin müslümanlığı algılayış biçimidir'' Gibi talihsiz bi açıklamada bulunmuş! konuşulacak laf var ise bizimde vardır ama ben bu hataya düşmek istemiyorm.Ancak bişi dikkatimi çekti söylemden geçemicem Burada bütün irtica başörtü vesaire.. propaganaları yapan kişiler burada alevilikle ilgili Bilinçlendirici konuşmalar yapmış Gerçekten ilginç .Yaşasın KARDEŞLİK?? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Tabiki Yaşasın KArdeşçe birbizimizin fikirlerine saygı duyarak? DEğilmi.Ancak bazı arkadaşlar ''Alevilik türklerin müslümanlığı algılayış biçimidir'' Gibi talihsiz bi açıklamada bulunmuş! konuşulacak laf var ise bizimde vardır ama ben bu hataya düşmek istemiyorm.Ancak bişi dikkatimi çekti söylemden geçemicem Burada bütün irtica başörtü vesaire.. propaganaları yapan kişiler burada alevilikle ilgili Bilinçlendirici konuşmalar yapmış Gerçekten ilginç .Yaşasın KARDEŞLİK?? Arkadaşım istersen önce biraz araştır.Talihsiz açıklama değil Alevilik Türklerin kabul ettiği ilk mezheptir.Çünkü arapların islam anlayışı Türklüğe terstir.Bence sizin açıklamanız talihsiz bir açıklama olmuş. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Merhaba Dostlar, Dostlar alışverişte görsün. Sen kalk sunni rejim olarak; Alevilerden topladığın vergilerle 80,000 tane cami yap, imam hatip okulu aç. Alevilerin çocuklarına okullarda zorla sunni inancı aşılamaya çalış. Devletin televizyonundan sunni inancı aşılayarak misyonerlik yap. Ondan sonrada yaşasın Alevi-Sunni kardeşliği, oh ne ala kardeşlik. Önce kardeşinin haklarını vermesini öğren, ondan sonra kardeşlikten bahset. Türkiyede Alevi-Sunni kardeşliği, sadece Alevi dostlarımızın kardeşlik çabalarından ibaretttir. Saygılarımla. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Tabiki Yaşasın KArdeşçe birbizimizin fikirlerine saygı duyarak? DEğilmi.Ancak bazı arkadaşlar ''Alevilik türklerin müslümanlığı algılayış biçimidir'' Gibi talihsiz bi açıklamada bulunmuş! konuşulacak laf var ise bizimde vardır ama ben bu hataya düşmek istemiyorm.Ancak bişi dikkatimi çekti söylemden geçemicem Burada bütün irtica başörtü vesaire.. propaganaları yapan kişiler burada alevilikle ilgili Bilinçlendirici konuşmalar yapmış Gerçekten ilginç .Yaşasın KARDEŞLİK?? Değerli kardeşim; sen bu yazıyı yazdıktan sonra tekrar bir okudun mu? peki, okuduysan, okuduktan sonra ben ne yazmışım acaba diye hiç düşündün mü? yada okuduklarından sen bir şey anladın mı? Eğer anladıysan bize tercüme edip tekrar bir açıklamasını yapman gerekiyor... Ben bu hataya düşmek istemiyorum diyorsun ama, yazın başından sonuna çelişki ve hatalarla dolu... Bence sen yazmış olmak için ilk aklına gelenleri karmaşık bir dil yapısıyla üzerinde hiç düşünmeden gelişi güzel karalamışın... Dediğin gibi gerçekten ilginç.! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Yazilanlari okuyorumda,daha iyi anliyorum bu milleti kimlerin bölmeye birbirine düsürmeye calistigini,birileri Dersim katliami diye bölücülüge canak tutarken ,birileride Alevilerden alinan vergilerle yapilan camilerden bahsederler. Alevilerden alinan vergilerle camiler yapildigini iddia eden bazilarida dini forumlarda dine saldiranlarin ta kendisidir. Evet bu millet alevisi ile sünnisi ile ayni ülkeyi paylasmaktadirlar,bu asirlar öncede öyleydi ve hep böyle kalacaktir,bunu yikmaya bu milleti ideolojik cikarlari icin kamplara ayirmaya kimsenin gücü yetmez,istisnalar kaideyi bozamaz. saygilarla Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Çok garip!!! o kadar alevi arkadaşım var bir gün bile biz kardeşmiyiz diye sorgulamadık.Ama alkım bey ele verir talkımı kendi yutar salkımı hesabı yazdıklarına yorum getirenlere bir kez bile cevap vermedi.Ne kadar ilginç..... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2006 toplumsal ilişkiler çerçevesinde her ne kadar anlaşma varsa da,bu iki gencin evliliğinde aynı olmuyor.. tabiki genele mal edemem,ama yakınen şahit olduğum olaylardan biride bu. birbirlerini çok sevdikleri ve çok iyi anlaştıkları halde,aileleri istemıyor diye sevdiğinden ayrılmak zorunda kalan arkadaşım var.. alevi arkadaşımın da suni arkadaşımın da ailesi istemıyor... sanırım gençlerin bakış açışı daha farklı bu konuda.. Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2006 evet tamamiylen *****lik diyorum.... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Yazilanlari okuyorumda,daha iyi anliyorum bu milleti kimlerin bölmeye birbirine düsürmeye calistigini,birileri Dersim katliami diye bölücülüge canak tutarken ,birileride Alevilerden alinan vergilerle yapilan camilerden bahsederler. Alevilerden alinan vergilerle camiler yapildigini iddia eden bazilarida dini forumlarda dine saldiranlarin ta kendisidir. Evet bu millet alevisi ile sünnisi ile ayni ülkeyi paylasmaktadirlar,bu asirlar öncede öyleydi ve hep böyle kalacaktir,bunu yikmaya bu milleti ideolojik cikarlari icin kamplara ayirmaya kimsenin gücü yetmez,istisnalar kaideyi bozamaz. saygilarla İletileri sıra ile okursan bölücülük yapmadığımı canak tutmadığıımı göreceksin..Suçlarken daha dikkatli oL.. SayGıLar.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 İletileri sıra ile okursan bölücülük yapmadığımı canak tutmadığıımı göreceksin..Suçlarken daha dikkatli oL.. SayGıLar.. Ben politilanın yazdıklarında sana ithafen bir şey demediğine eminim o maksatlı yazan birilerinden söz ediyor hatta çınar birini yakalamış... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Ben politilanın yazdıklarında sana ithafen bir şey demediğine eminim o maksatlı yazan birilerinden söz ediyor hatta çınar birini yakalamış... Çınar yakalamış olsa ne olacakki. Söyledikleri doğrumu acaba ? Kardeşlikler farklı imtiyazlarla olmaz. Evdeki iki kardeşten birisine farklı imtiyazlar sağla. Diğerisini her şeyden mahrum et. Evede isyan başlar, bana neden farklı davranıyorsunuz diye. Sen istediğin kadar kardeşsiniz de boşuna olacaktır. Toplumdaki sosyal farklılıklar söz konusu edildiğinde ; Tutucu kesimin ilk söylediği "insanları guruplara bölmeyin"dir. Hakim sınıfın sözcülüğünü yapan o kesim isterki, ezen kesim sürekli ezsin. Ezilen kesimde sürekli kafasını kuma soksun, hiçbir şeyin farkına varmasın. Sağduyulu bir insan kalkıp derseki ; Arkadaş uyan artık sen asgari ücretle çalışıyorsun. Diğer sömürücü yatıyor, senin vergini yiyor ve toplumu sömürüyor. Sosyal konumunun farkında ol. Sömüren kesim ve onun sözcüleri sen kötüsün sen bölücüsün diyerek hemen ortaya çıkarlar. Hemde çok kurnazca çıkarlar ; Bir numaralı halkçı, milliyetçi, inançlı, ve yurtsever olarak. Binlerce kişinin hakkını arıyordur. Kafası çok kızarsa da şiddete başvurur din aşkına vatan aşkına. "Vurun allah aşkına şu bölücüye" der, "vurun şu vatan hainine". Sindirir haklıyı bir müddet, şiddetle, darpla, çoğulculukla. Ama gel görki bizim sosyal ezilenimiz ; yine çalışır sekiz saate, asgari ücrete. Devam eder taaki yeni bir vicdanı bütün, yeni aydın birisi çıkana dek. Ezilmişliğinin farkına varması için onu uyarana dek. O da yeni bir bölücüdür. Bozguncudur. Hatta savaş çıkarıcıdır, sindirilmelidir. Azınlık kimlikler de, kültürlerde, inançlarda böyledir. Hani benim demokratik hakkım dediğinde, bölücü, bozguncu, ve vatan din haini olurlar. Sindirilirler bu kötü insanlar, vatan hainlari. Evrensel arkadaşta böyle demiş, bir gurubun vergisini alıp diğerine harcıyorsun. Böyle kardeşlikmi olur demiş. Hata etmiş demeyecekti. Gördünmü gurupçuyu savaş kışkırtıcısını ? Hep böyle olur. Devran hep böyle döner zaten. Sosyologlar dememişmiki "milli ve dini mefhumlar sömürenin kalkanıdır" diye. Ayrıca birde şakşakçıları, pardon sözcüleri de var. Kardeşlik sosyal eşitliklerle mümkündür. Aksi ise bilimsel değildir, mümkün olamaz. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Doğru demişsin bilimselci. Eğer bir kardeşlikten söz edilecekse kardeşlerin eşit şartlara sahip olması gerekmektedir.Aksi taktirde laf salatasından öteye gitmez sloganlar.Bunun için susturulan sindirilen ve hak aramayı suç zanneden insanımızın bu teslimiyetçi yapısından arındırılması lazım. Ama nasıl bilimselci??? Buna ancak sivil toplum örgütleri ve büyük ölçüde muhalefet partileri ön ayak olabilir.12 eylülden sonra resmen kaz gibi görülen bu insanlara hak dediklerinde tepelerine bindiler.Hukuk dediklerinde anasından emdiği burnundan getirdiler.Şimdi kendi perişanlığından insanların kardeşliği düşünecek halimi kaldı...Güzel paylaşımınız için tşk. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Çınar efendi geldi, Ama koca çınar değil he, o kadarda yaşlı değilim. Yoksa bana bölücübaşımı desek? Yada beni yasaklasakdamı saklasak? hee George? Siz kardeşlerinize kardeşçe haklarını verin, bende sizi kategorize etmeyeyim. Siz kardeşlerinize kardeşçe haklarını verin, bende sizi matematikselleştiremeyeyim, çarpmayayım, bölmeyeyim. Verin bak, size söz bir daaa, yapmıcam, tövbe. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Doğru demişsin bilimselci. Eğer bir kardeşlikten söz edilecekse kardeşlerin eşit şartlara sahip olması gerekmektedir.Aksi taktirde laf salatasından öteye gitmez sloganlar.Bunun için susturulan sindirilen ve hak aramayı suç zanneden insanımızın bu teslimiyetçi yapısından arındırılması lazım. Ama nasıl bilimselci??? Buna ancak sivil toplum örgütleri ve büyük ölçüde muhalefet partileri ön ayak olabilir.12 eylülden sonra resmen kaz gibi görülen bu insanlara hak dediklerinde tepelerine bindiler.Hukuk dediklerinde anasından emdiği burnundan getirdiler.Şimdi kendi perişanlığından insanların kardeşliği düşünecek halimi kaldı...Güzel paylaşımınız için tşk. Teşekkürler aydın Marcus. Önemli olan, aydın, demokrat, sağduyulu insanlar yaratmak her birimde. Biliyorsun demokraside çoğunluk potansiyel çok önemli. Her birimde aydınlarımızın olması çok önemli. Önce halkımız. Sonrada dediğin gibi sivil toplum örgütleri. Kısaca, bütün birimlerin sömürü düzenine karşı çıkabileceği çoğunluğu çok önemli. Bu ülkenin ezilen halkı, yıllarca emperyalizmin sömürü politikasından çok çekti. Artık uyanıp demokratik haklarını arama bilincinin önemini kavramaları gerekir. Kısacası sevgili Marcus aydın olan herkesle... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.