Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Allah-u Teala nefsimize celaliyle,

kalbimize cemaliyle,

hayatimiza hikmetiyle,

hatalarimiza rahmetiyle,

mahserde Muhammed'iyle(s.a.v.)

sefaat kilsin.

Kadir Geceniz mubarek,ibadet ve dualariniz makbul olsun.. :clover:

Gönderi tarihi:

kalbimize cemaliyle,

hayatimiza hikmetiyle,

hatalarimiza rahmetiyle,

sefaat kilsin.

:clover: Tüm Müslümanların Kadir Gecesi Mübarek Olsun :clover:

Gönderi tarihi:

Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın. :clover:

Gönderi tarihi:

9sgg4.gif

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?

Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!

Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli:

Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli!

Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-

Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli

Kadir geceniz mübarek ve hayırlara vesile olsun. Allah bu vatanın topraklarından ayyıldızlı bayrağımızı ve minarelerimizden ezan sesini eksik etmesin... :clover:

Gönderi tarihi:

Bütün Islam aleminin,ve bu forumlardaki herkesin Mübarek Kadir gecesini tebrik eder,sagliklara vesile olmasini dilerim.

Allah yurdumuza ve Müslümanlara zeval vermesin,yurdumuzun parcalanmasi icin ellerinden gelen ne varsa yapanlari,kardes kani dökenleri,Ülkemizi sahsi cikarlari ugruna,yalan yanlis ve düsmanlarimizin istedigi dogrultuda karalayanlari Allah islah eylesin.

saygilarla

:clover:

Gönderi tarihi:

arkadaşlar kadir geceniz mübarek olsun... Allah dualarımızı kabul etsin......dua ile :clover:

• 7 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Kadir gecesi konusuna gelince, yaptigim analizler sonucunda Kadir Suresi birinci ayet icin su sonuca vardim :

97:1- Biz onu Kadir gecesinde indirdik,

Burada Kadir gecesinde indirilen "o" Kur'an'mis gibi dusunulebilir. O gece bir bayram gecesidir ve periodik bir sekilde kutlanmaktadir, zira o gece bin aydan daha hayirlidir (97:3). Peki bu gecede ne kutlanmalidir? Kur'an'in indirilisi mi? Hayir, cunku Kur'an bir gecede degil 23 senede indirilmistir. Yine hayir, cunku oyle olsaydi, Kur'an'in icerisinde olan 97. surenin birinci ayeti "Biz onu Kadir gecesinde indirdik" degil "Biz bunu Kadir gecesinde indirdik" derdi. Demekki burada sozu edilen sey "Kur'an" degildir.

Oyleyse bu kutlu "sey" nedir ki melekler ve "ruh" fecre kadar her isi yapmak uzere Rab'lerinin izniyle iner de iner, huzur vardir, esenlik vardir (97:4-5).

Bu kutlu sey Kur'an olamaz, Yaradan bir suru Kitap indirmistir, onlar neden kutlu degillerdir?

Bence bu kutlu sey "isimleri ogrenmis insanin, 'adem'in" ta kendisidir. Onun icin degil midir tum evren yaratilmistir, onun icin degil midir tum varliklar yaratilmistir, o degil midir Allah tarafindan yaratilacagi mujdelenen meleklere? Evet, bi zatihi kendisidir, o gece inen "Adem"dir yeryuzune. Kudret iste bu Kudret gecesinde onu yeryuzune indirmistir, meleklerle ve "Ruh" ile. Buradaki "Ruh", biz ona ruhumuzdan ufledikteki "ruh"tur. Bu oyle bir seydir ki degisik bir boyutta yaratilan "Adam"in yeryuzunde dinamik hale getirilmesi icin kullanilan "katalizor"dur, yani can'dir. Bunlar yeryuzune o gece inmistir, ve orada "Adem"e her seyi kolaylastirmak uzere isler yapacaklardir. Iste bu gecenin adi Kur'an'da Kadir gecesi yani Kudret gecesi olarak adlandirilmistir ..... peki

97:2- Kadir gecesini sana idrak ettiren nedir? (Ve ma edrake ma leyletülkadr),

yani o gecenin biz kadir gecesi oldugunu nasil idrak edicez, nasil anliyacagiz? Cevabi Kur'an kendi vermistir:

97:3-Kadir gecesi bin aydan daha hayirlidir.

97:4-Melekler ve Ruh, Rablerinin izniyle o gecede her is icin iner de iner!

97:5-Bir esenlik ve huzur vardir; surup gider o, tan yeri agrincaya kadar!

Kadir gecesi iste boyle tarif edilen bir gecedir, o geceyi idrak edebilmek icin, esenlik ve huzur dolu, tum dualarin kabul gordugu bir gece aramalidir, yoksa Ramazan ayinin son on gecesinde aramakla hicbir yere varilmaz..... diye dusunuyorum.Bir de sunu unutmayalim :

6:60- O, odur ki, geceleyin sizi öldürür. Gün boyunca neler yapýp neler kazandýðýnýzý biilir. Sonra, belirlenmiþ süre iþletilip tamalansýn diye, gün içinde sizi diriltir. Nihayet O'nadýr dönüþünüz. Sonra, yapýp ettiklerinizi size haber verecektir.

39:42- Allah, canlarý, ölümleri sirasinda alir, ölmeyenleri de uykulari; sirasinda. Sonra, haklarinda ölüm hükmü verdiklerini alikoyar; ötekileri, belirlenen bir süreye kadar saliverir. Bunda, iyice düsünen bir toplum için elbette ibretler vardir.

78:9-Uykunuzu ölüm kildik

Her gece oldurulup, her gunduz iade ediliyoruz, belki de Kadir gecesi her gecedir ?

Saygilarimla,

Dr. Atil Derman

Gönderi tarihi:
Kadir gecesi konusuna gelince, yaptigim analizler sonucunda Kadir Suresi birinci ayet icin su sonuca vardim :

97:1- Biz onu Kadir gecesinde indirdik,

Burada Kadir gecesinde indirilen "o" Kur'an'mis gibi dusunulebilir. O gece bir bayram gecesidir ve periodik bir sekilde kutlanmaktadir, zira o gece bin aydan daha hayirlidir (97:3). Peki bu gecede ne kutlanmalidir? Kur'an'in indirilisi mi? Hayir, cunku Kur'an bir gecede degil 23 senede indirilmistir. Yine hayir, cunku oyle olsaydi, Kur'an'in icerisinde olan 97. surenin birinci ayeti "Biz onu Kadir gecesinde indirdik" degil "Biz bunu Kadir gecesinde indirdik" derdi. Demekki burada sozu edilen sey "Kur'an" degildir.

Oyleyse bu kutlu "sey" nedir ki melekler ve "ruh" fecre kadar her isi yapmak uzere Rab'lerinin izniyle iner de iner, huzur vardir, esenlik vardir (97:4-5).

Bu kutlu sey Kur'an olamaz, Yaradan bir suru Kitap indirmistir, onlar neden kutlu degillerdir?

Bence bu kutlu sey "isimleri ogrenmis insanin, 'adem'in" ta kendisidir.

Hocam, çok devrimci bir yaklaşım, ama varlığı kanıtlanamayan fantastik yaratıkların varlığını esas alan önkabullere dayanmışsınız , maalesef.

Kuran indirilmemiştir hocam.

"İndirmek" iki "mekan" arasında olur. "İndirilen" ve "inilen" yer.

Kuran Allah'mekandaz nezihtir der. Kuran indirilmiştir dediğiniz an, yüzlerce Kuran ayeti ile çelişirsiniz.

Kuran'ın çelişkilerinden birirdir bu indirilme nuzül iddiası ve Allah'ın mekansız olması iddiası.

Ruhlar, melekler, cinler, periler, şeytanlar, orklar, elfler vs. masal kahramanlarıdır, masallarda ve bilgisayar oyunlarında olurlar. Varlıklarına dair hiçbir belirti yoktur.

Saygılar.

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Kadir geceniz mübarek olsun :clover:

Gönderi tarihi:
Kadir gecesi kutlu olsun.

Böyle bir anlayışı kınıyorum. Demek istemişsiniz ki Kadir gecesi kutlu, yani kutsal bir gece değildir. Bundan sonra kutlu olsun. 1400 yıllık kutsal gecemizi kabul etmiyor, alay eder gibi bugüne kadar kutlu olamamıştır, bundan sonra kutlu olsun en azından diyorsunuz. İnançsız bile olsanız, İslamın yüce değerlerine saygı göstermelisiniz diye düşünüyorum.

Gönderi tarihi:
Böyle bir anlayışı kınıyorum. Demek istemişsiniz ki Kadir gecesi kutlu, yani kutsal bir gece değildir. Bundan sonra kutlu olsun. 1400 yıllık kutsal gecemizi kabul etmiyor, alay eder gibi bugüne kadar kutlu olamamıştır, bundan sonra kutlu olsun en azından diyorsunuz. İnançsız bile olsanız, İslamın yüce değerlerine saygı göstermelisiniz diye düşünüyorum.

Fanatizmin ve dil cambazlığının kimseye faydası olacağını sanmıyorum. Üstelik böyle hayırlı bir gecede, gecenin hayırlarına nail olabilmek için hoşgörümüzden hiçbirşekilde tasarruf etmemeliyiz diye düşünüyorum.

Size konu hakkında açıklama olacağını düşündüğüm bir yazıyı da gönderiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın resmi sitesinde Prof. Dr. Mehmet Soysaldı'nın anlatımı ile. Açılan sayfada "Ramazanın Bağrında Bir Kutlu Gece: Kadir Gecesi" linkini takip ediniz.

Bu vesile ile tüm arkadaşlarımın, tüm sevenlerimin/sevmeyenlerimin, kısacası hepinizin Kadir Gecesi'ni tebrik eder, sevdiklerinizle birlikte sağlıkla ve huzurla nice Ramazan aylarına ulaşmanızı temenni ederim.

Taylan

Gönderi tarihi:

kalbimize cemaliyle,

hayatimiza hikmetiyle,

hatalarimiza rahmetiyle,

sefaat kilsin.

İzzet ve şeref, Allahın, Ve ona Uyan Kutlu elçilerin , Ve onlara uyan müminlerin,Yanında arıyoruz, izzeti ve şerefi,

,Modern cahiliyyede arayanlar,

onların izzet ve şerefiyle şereflenmeye devam etsinler.

Hangi izzet ve şerefin, zelil olduğunu,

Hangisinin,Razı olunanlar olduğunu,

bilecekleri gün gelmeden önce,

İnsanları son vahye çağırmaktan başka,

ve son vahye tutunmaktan, başka çıkar yol olmadığını, haykırmak, en doğal hakkımızdır.

çünkü en doğru yola, laiklik iletmez.

[017.009] [DV] Şüphesiz ki bu Kur'an en döğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğünü müjdeler.

Öyle ise, ey izzeti ve şerefi, laik yasalarda arayanlar,

Gelin, izzetin ve şerefin,

Kurana sarılmakta olduğunu görün.

Çünkü ahirette,

Okunan kitab, kurana uygunluk arzetmezse,

[017.013,014, [017.013] [DI] Her insanın boynuna işlediklerini dolarız ve kıyamet günü açılmış bulacağı Kitap'ı önüne çıkarırız.

[017.014] [DI] «Kitabını oku, bugün, hesap görücü olarak sen kendine yetersin.»

o zaman hangi şefaatçi yardım eder.?

[040.018] [DI] Onları, yüreklerin ağıza geleceği, tasadan yutkunacakları, yaklaşan kıyamet günü ile uyar. Zalimlerin ne dostu ne de sözü dinlenecek şefaatçisi olur.

[002.048] [DI] Kimsenin kimseden faydalanamayacağı, kimseden bir şefaat kabul edilmeyeceği, kimseden bir fidye alınmayacağı ve yardım görülmeyeceği günden korunun.[002.123] [DI] Kimsenin kimse namına bir şey ödemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı, kimseye şefaatin yarar sağlamayacağı ve onların yardım görmeyeceği günden korunun.

[002.254] [DV] Ey iman edenler! Kendisinde artık alış-veriş, dostluk ve kayırma bulunmayan gün (kıyamet) gelmeden önce, size verdiğimiz rızıktan hayır yolunda harcayın. Gerçekleri inkâr edenler elbette zalimlerdir.

[006.051] [DI] Rablerine toplanacaklarından korkanları Kuran ile uyar. O'ndan başka bir dost ve aracıları yoktur. Umulur ki Allah'tan sakınalar.

[044.003] [E0] Elhak biz onu bir mübârek gecede indirdik, çünkü biz nezîr gönderiyorduk

[007.003] [DI] Rabbinizden size indirilen Kitap'a uyun, O'ndan başka dostlar edinerek onlara uymayın. Pek az öğüt dinliyorsunuz.

aziz dostlar, kuranin indigi gece inmedik bin geceden dahada hayirlidir.

Kuran elimizde olduguna gore tum gecelerimiz kuranli olsun.

sevgi ve muhabbetlerimle.

Furkan Evren Nezir

Gönderi tarihi:
İzzet ve şeref, Allahın, Ve ona Uyan Kutlu elçilerin , Ve onlara uyan müminlerin,Yanında arıyoruz, izzeti ve şerefi,

,Modern cahiliyyede arayanlar,

onların izzet ve şerefiyle şereflenmeye devam etsinler.

Hangi izzet ve şerefin, zelil olduğunu,

Hangisinin,Razı olunanlar olduğunu,

bilecekleri gün gelmeden önce,

İnsanları son vahye çağırmaktan başka,

ve son vahye tutunmaktan, başka çıkar yol olmadığını, haykırmak, en doğal hakkımızdır.

çünkü en doğru yola, laiklik iletmez.

[017.009] [DV] Şüphesiz ki bu Kur'an en döğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğünü müjdeler.

Öyle ise, ey izzeti ve şerefi, laik yasalarda arayanlar,

Gelin, izzetin ve şerefin,

Kurana sarılmakta olduğunu görün.

Çünkü ahirette,

Okunan kitab, kurana uygunluk arzetmezse,

[017.013,014, [017.013] [DI] Her insanın boynuna işlediklerini dolarız ve kıyamet günü açılmış bulacağı Kitap'ı önüne çıkarırız.

[017.014] [DI] «Kitabını oku, bugün, hesap görücü olarak sen kendine yetersin.»

o zaman hangi şefaatçi yardım eder.?

[040.018] [DI] Onları, yüreklerin ağıza geleceği, tasadan yutkunacakları, yaklaşan kıyamet günü ile uyar. Zalimlerin ne dostu ne de sözü dinlenecek şefaatçisi olur.

[002.048] [DI] Kimsenin kimseden faydalanamayacağı, kimseden bir şefaat kabul edilmeyeceği, kimseden bir fidye alınmayacağı ve yardım görülmeyeceği günden korunun.[002.123] [DI] Kimsenin kimse namına bir şey ödemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı, kimseye şefaatin yarar sağlamayacağı ve onların yardım görmeyeceği günden korunun.

[002.254] [DV] Ey iman edenler! Kendisinde artık alış-veriş, dostluk ve kayırma bulunmayan gün (kıyamet) gelmeden önce, size verdiğimiz rızıktan hayır yolunda harcayın. Gerçekleri inkâr edenler elbette zalimlerdir.

[006.051] [DI] Rablerine toplanacaklarından korkanları Kuran ile uyar. O'ndan başka bir dost ve aracıları yoktur. Umulur ki Allah'tan sakınalar.

[044.003] [E0] Elhak biz onu bir mübârek gecede indirdik, çünkü biz nezîr gönderiyorduk

[007.003] [DI] Rabbinizden size indirilen Kitap'a uyun, O'ndan başka dostlar edinerek onlara uymayın. Pek az öğüt dinliyorsunuz.

aziz dostlar, kuranin indigi gece inmedik bin geceden dahada hayirlidir.

Kuran elimizde olduguna gore tum gecelerimiz kuranli olsun.

sevgi ve muhabbetlerimle.

Furkan Evren Nezir

[002.119] [DI] Doğrusu Biz, seni hak ile, müjdeci ve uyarıcı olarak göndermişizdir. Sen, cehennemliklerden sorumlu tutulmayacaksın.

• 11 ay sonra...
Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Kadir geceniz mübarek olsun.

Kadir gecesi hakkında kısaca bilgi edinmek isteyen olursa buraya bazı bağlantılar aktardım:

Kadir Gecesi:

:gul:

Tarih: Düzenleyen: ali0_1
Gönderi tarihi:

Kadir geceniz mübarek olsun..:)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.