Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bana Bir Kahraman Demek Sadece Senin Kendini Daha İyi Hissetmeni Sağlar.


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bana Bir Kahraman Demek Sadece Senin Kendini Daha İyi Hissetmeni Sağlar.

Bir bakkalda çalışıyorum. Bütün bu görkemli övgüler samimiyetsiz.

original.jpg

Adamın taşıdığı döviz şunu söylüyor: En Alttakileri Değil En Öndekileri Koruyun...

Bir bakkalda çalışmak beni ve çalışma arkadaşlarıma geçici bir statü kazandırdı. Yıllarca göz ardı edildikten sonra, aniden bir sorumluluk, dayanışma ve gurur duygusu duyduk. Şirketim için özel bir Facebook grubu sayfasında, Washington Eyaleti'nden bir çalışan olan Trader Joe’, mağazanın tavanından sarkan şirket tarafından iş gömlekinin resmini yayınladı. Gömleğe bağlı bir işaret okundu Tüm kahramanlar önlük giymez.

Yaptığınız riskli iş için teşekkür ederim. Küresel belirsizliğe rağmen moralin yükseldiği bir ortamda olmak cesaret vericidir. Ama tüm bu kahraman konuşmasında bir sorunum var.

Benim içinde bulunduğum tehlikeli ortam yarar sağlayanlar para, mal, temiz bir vicdan - kazanmak isteyenler tarafından sürdürülen zararlı bir etiket. Mart ayının ikinci yarısında panik alış verişi iyi başlamıştı, tüm gereksiz işletmeler zaten kapanmıştı ve ülke hızla yerinde barınma görevlerine uyum sağlıyordu.

Oregon, Portland'daki mağazamdaki satış katı müşterilerle dolup taşsa da, patronum arka odada yapılan her şeyi bırakan bir toplantı yaptığını duyurdu. Sadece kapatma ya da kaldırım kenarındaki kamyonete geçme emri verileceğini varsaydım.Hepimiz arkada toplandık, devrilmiş süt kasalarına oturduktan sonra, patronum katlanmış bir kağıt parçasını cebinden çıkardı ve şirketimizin yönetiminden, “güven ve istikrarımız” için bize varsayımsal olarak teşekkür eden bir mektup okumaya başladı. ”Ve mağazamıza bir bonus teklif etti. Çabalarımızı “yaşam çizgisi” olarak adlandıran bir müşteriden alıntı yaptı.

Toplantının kapanmasından önce, patronum bizi sıkı çalışmamız ve korkusuzluğumuzdan dolayı alkışladı. Alkışlasam da, bir şey bana tam oturmadı. Tıbbi personelin ve acil durum müdahale ekiplerinin aksine, potansiyel olarak hayatı tehdit eden çalışmalara kaydolmadık. Mağazamıza giren kişilerin sıcaklığını kontrol edemiyoruz veya birbirimizden güvenli bir mesafe sağlayamıyoruz. Not okunduğunda, maske takmaktan vazgeçtik, çünkü koronavirüse karşı etkinlikleri belirlenemedi. Bu tavsiyenin anlamsızlıkla ve optikle daha fazla ilgisi olmadığını hissettim. Tüketiciler, bir ameliyathanenin içine benziyorsa mağazamıza girerken rahat hissetmezlerdi.

Bu arka oda arkadaşlığından bu yana, her gün en yeni cephe hattı işçileri - otobüs şoförleri, evsiz topluluklarla çalışan insanlar ve esas olarak bakkal dükkanı çalışanları hakkında okudum. Ülkenin liderleri ve kültürel nüfuz sahipleri övgülerini tweetliyorlar. Her büyük haber çıkışı bizi kahraman olarak kuran bir hikayeye yer verdi. Los Angeles Times makalesinde, “[Süpermarket çalışanlarına] hizmetlerinden dolayı teşekkür etmeliyiz, onları suçlamamalıyız, çünkü pazar hatları uzun veya envanter düşük.İş arkadaşlarımın çoğunun tanıma ve yüceltme konusunda çok yüksek olduğundan korkuyorlar, içinde bulundukları gerçek tehlikeyi göremiyorlar.

İkiden az ölen Detroit otobüs şoförü Jason Hargrove gibi insanları duymak beni rahatsız ediyor Bir yolcu otobüste açıkça öksürdükten haftalar sonra veya New York City'nin en çok etkilenen mahallelerinin düşük gelirli ve çalışan yoksullarla nasıl dolu olduğu hakkında. Korkarım bir bakkal dükkanı çalışanı hastalandığında, yanıt olarak alınan önlemlerin şeffaflıktan yoksun olabileceğinden korkuyorum.Kasiyerler ve raf depoları ve teslimat kamyonu sürücüleri kahraman değildir. Onlar kurban. Onlara kahramanlar demek sömürülerini haklı çıkarmaktır. Mavi yakalı işçinin kamu hizmetinden övgüyle, ilerici tüketici bilişsel uyumsuzluğundan sorumludur.

Dünya dağılmadığında, bizim görüşümüzün genellikle meçhul, ıssız vatandaşlar olduğunu biliyoruz. Zengin CEO binlerce çalışanına hayati, cesur ve asil olduklarını söyleyerek karlarını dışarıda bırakmalarını sağlayan manipülatif bir stratejidir.İşim için çok minnettarım. İş arkadaşlarımı aile gibi seviyorum. 16 yıldan fazla bir süredir beni istihdam eden ve bana mükemmel sağlık sigortası sağlayan şirkete saygı duyuyorum. Sahip olduğum öfke patronuma, patronumun patronuna, hatta o adamın patronuna karşı değil. İşçiler böyle bir efsanenin arkasındaki motivasyonları sorgulamazsak, asla değişmeyecek haksız bir sisteme doğrudur.

Geçici bir ücretsiz izin izni aldım çünkü karşılayabileceğim. Ülkemizin temel işçilerinin çoğunun o kadar şanslı olmadığını biliyorum. Geri çekilecek bir tasarruf hesabı, ikinci bir geliri veya bir aile üyesi yoktur. Evden çalışırken veya işsizlik biriktirirken yerinde duramazlar. Eğer görünmeyi bırakırlarsa, hayatta kalacakları bir gelirleri olmaz ve hatta sağlık yararlarını ya da işlerini tamamen kaybedebilirler. Belki de adil hastalık izni uygulamaları veya sigorta nitelikleri olan bir şirket için çalışmıyorlar.

Belki de, fiziksel ve duygusal olarak daha güçlü hissettiklerinde, şehirlerinin öngörülen en yüksek enfeksiyon tarihi geçtikten sonra işlerine dönmeleri garanti edilmez.Her meslek için konuşamam, ama süpermarket kasiyerleri için, saygınızı göstermenin en iyi yolunun hiç görünmemek olduğunu düşünüyorum. Alışveriş gezilerinizi en aza indirin ve hızlı ve verimli hale getirin. Lütfen küçük konuşmayı gelecek yıl için saklayın. Ve sana yalvarıyorum, havuçlu kek keklerinizi ve serumla yüzleşmelerini beklerken iş arkadaşımın kahramanlarını aramayın. Mümkünse sizinle ticaret yapabilirlerdi.

Kaynak: Atlantic

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.