Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Almanya'nın Coronavirus Ölüm Oranı Neden Diğer Ülkelerden Çok Daha Düşük


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Almanya'nın Coronavirus Ölüm Oranı Neden Diğer Ülkelerden Çok Daha Düşük

ap_20078681667181_wide-3098dc590a25dee3a

Almanya'daki koronavirüs vakalarının geçen hafta 10.000'i aştığı doğrulanırken, yüzlerce Berlinli Volkspark am Friedrichshain'i futbol ve basketbol oynamak ve çocuklarının parkın birçok orman spor salonunda kaybetmesine izin vermek için kalabalık hale getirdi.

Koşullar, binlerce kişiyi öldüren bir virüsün yayılması için ideal görünüyordu. Nitekim Çarşamba günü itibariyle Almanya beşinci en yüksek vakaya sahipti.

Yine de Almanya'nın şimdiye kadarki ölüm oranı - sadece% 0.5 - uzun bir atışla dünyanın en düşük seviyesi.

Berlin'in Charité hastanesindeki viroloji enstitüsü müdürü Christian Drosten, "Diğer ülkelerden çok daha fazla test yaptığımıza ve salgımızı erken tespit ettiğimize inanıyorum." Dedi.

Avrupa küresel koronavirüs pandemisinin merkez üssü haline geldikçe, İtalya'nın ölüm oranı% 10 civarında seyrediyor. Fransa'nın% 5 civarında. Yine de, Almanya'nın COVID-19'daki ölüm oranı, vakalar bir aydan daha uzun bir süre önce ortaya çıkmaya başladığı için oldukça düşük kaldı. 25 Mart itibarıyla 175 ölüm ve 34.055 vaka oldu.

Araştırmacılar ekibi kamuya açık alanda kullanılan ilk COVID-19 testini geliştiren Drosten, Almanya'nın düşük ölüm oranının ülkesinin erken ve sık sık test yapma kabiliyeti olduğunu söyledi. Almanya'nın Şubat ayının sonundan bugüne kadarki ay boyunca, dünyanın en kapsamlı test rejimi olan salgın oranlarına ulaştığı haftada yaklaşık 120.000 kişiyi COVID-19 için test ettiğini tahmin ediyor.

Ve bu, Almanya'nın testin daha az yaygın olduğu diğer ülkelere göre daha az sayıda tespit edilmemiş vakaya sahip olma olasılığının daha yüksek olduğu anlamına geliyor ve bu şu soruyu gündeme getiriyor: Almanya neden bu kadar çok test yapıyor?

"Burada aslında merkezi bir teşhis sistemini desteklemeyen bir kültürümüz var," diyen Drosten, "Almanya'nın diğer laboratuvarların testleri yapmasını kısıtlayacak bir halk sağlığı laboratuvarı yok. başlangıç."

Başka bir deyişle, Almanya'nın ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (Robert Koch Enstitüsü) eşdeğerdir, önerilerde bulunur, ancak tüm ülke için test çekimleri yapmaz. Almanya'nın 16 federal devleti, her biri kendi sağlık sistemlerinden sorumlu olduğu için koronavirüs testi konusunda kendi kararlarını veriyor.

Drosten üniversite tıp merkezi, Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen test haline geldiğinde, bu testleri Ocak ayında Almanya'daki meslektaşlarına sundular.

Drosten, "Ve elbette bunu çevrede tanıdıkları laboratuvarlara ve bulundukları bölgedeki hastane laboratuvarlarına sundular." Dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Bu, diyelim ki, Şubat ayı başında veya ortasında, testlerin yaygın olarak yapıldığı bir durum yarattı."

Drosten, Almanya'da COVID-19 için diğer ülkelerden daha hızlı, daha erken ve daha yaygın test anlamına geldiğini söyledi.

Almanya'nın hastalık kontrolü ve önlenmesinden sorumlu federal ajansı Robert Koch Enstitüsü başkanı Lothar Wieler geçtiğimiz hafta yapılan bir basın toplantısında Almanya'nın test altyapısının yetkililerin virüsün doğrulanmış vakalarını daha doğru bir şekilde okuması anlamına geldiğini söyledi.

Wieler, "Bilinmeyen vakaların tam olarak kaç tane olduğunu bilmiyoruz, ancak bu bilinmeyen sayının çok yüksek olmadığını tahmin ediyoruz." Dedi. "Nedeni basit. Ocak ortasında kimin test edilmesi ve kimin test edilmemesi gerektiği konusunda önerilerde bulunduk."

Ancak bazı Berlin sakinleri Wieler kadar kendinden emin değil. Nizana Nizzi Brautmann, oğlunun okulundaki bir öğretmen COVID-19 için pozitif test ettiğinde endişeli olduğunu ve bir gün sonra o ve oğlu ateş ve sürekli öksürük ile uyandılar. Berlin'in sürekli meşgul olan coronavirus yardım hattına ulaşamadığını söyledi.

Sonunda kentin acil tıbbi hizmet numarasına ulaştı "dedi ve bazı belirtilerimiz olduğu için kontrol edilmemiz gerektiğini düşündüğümü söyledim," diye hatırladı Brautmann. "Hanımefendi, 'Burada hiçbir test yapmıyoruz. Sana yardım edemem. Evde kalmanı ve çay içmeni tavsiye ederim.' "

Sonunda telefonda bir doktorla konuşabildiğinde, doktor test etmek için yerel bir hastanenin dışında sırada beklemesini söyledi, ancak oğlu için bir maskesi yoktu ve istemedi ... başkalarına da bulaşmak için evde kaldı. O ve oğlu şimdi iyi durumda, ancak bölümün Alman toplumunun bu salgın için ne kadar hazır olduğunu merak ettiğini söyledi.

Drosten, bu tür deneyimlerin kural değil, muhtemelen bir istisna olduğunu söyledi.

"Almanya'daki teşhis topluluğunu biraz biliyorum," dedi Drosten. "Benim hissim aslında testlerin tedarikinin hala iyi olduğu. Ve tabii ki salgınımız şimdi de çok yükselişte ve biz de burada izimizi kaybedeceğiz."

Drosten, Almanya'da artan vaka sayısının yakında test kapasitelerini aşacağını söyledi. Ancak şimdilik ülkenin koronavirüs pandemisine güçlü bir tepki verdiğini düşünüyor. Afrika'da bunun için iyi kurulmamış ülkelerden en çok endişe duyuyor - kriz geldiğinde, eğriyi düzleştirmeyi daha zor bulan ülkeler.

Kaynak: NPR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Iste gercek budur.Türkiyede ölenlerin sayisi az,vaka sayisi az hükümet iyi calisiyor diyenlerin anlamadiklari cünkü anlama geregini duymadiklari gercek budur.Türkiyede bugüne kadartopu topu 60 binin üzerinde bir test yapildi.Bu asagi yukari bir aylik sürenin bilancosudur.Halbuki Almanya bu bir ay icersinde 3 milyon kisiye test yapmistir.Ve simdide günde 200 bin kisiye ulasmak icin calismalar yapiliyor.

Peki eger Türkiyede bu denli bir test yapilmis olsaydi vaka sayisi kaca firlardi ve ölüm orani kaca cikardi.

Maalesef gercekleri görmeyip gercek olmayan sonuclarla siyaset yapmak bizim genlerimizde var.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Alman İstisnası mı? Ülkenin Koronavirüs - Covid-19 Ölüm Oranı Neden Düşük?

BB129xrF.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

hey onlara korona taksisi deyin: Koruyucu giysiler ile donatılmış sağlık görevlileri, Heidelberg'in boş sokaklarında, koronavirüs ile hasta olan beş veya altı gün boyunca hastaları kontrol etmek için araba kullanıyorlar.

Bir kan testi yaparlar, bir hastanın dik bir düşüşe girmek üzere olduğuna dair işaretler ararlar. Sadece hafif semptomları olan bir hastaya bile hastaneye yatmayı önerebilirler; bu düşüşten kurtulma şansı, başladığında hastanede bulunarak büyük ölçüde iyileşmiştir.

Almanya'nın önde gelen araştırma hastanelerinden Heidelberg'deki Üniversite Hastanesinde viroloji başkanı Prof. Hans-Georg Kräusslich, “İlk haftanın sonunda bu devrilme noktası var” dedi. “Akciğerleri başarısız olabilecek bir insansın, o zaman bozulmaya başlayacaksın.”

Heidelberg'in korona taksileri bir şehirde sadece bir girişimdir. Ancak salgının en ilgi çekici bulmacalarından birini açıklamaya yardımcı olan salgınla mücadelede bir katılım düzeyini ve kamu kaynaklarının bağlılığını gösteriyorlar: Almanya'nın ölüm oranı neden bu kadar düşük?

BB12a11c.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Virüs ve ortaya çıkan hastalık, Covid-19, Almanya'yı zorla vurdu: Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre, ülke Cumartesi günü itibariyle, laboratuvarda onaylanmış 92.000'den fazla enfeksiyona sahipti, ABD, İtalya ve İspanya.

Ancak 1,295 ölümle Almanya'nın ölüm oranı İtalya'da yüzde 12, İspanya, Fransa ve İngiltere'de yüzde 10, Çin'de yüzde 4 ve ABD'de yüzde 2,5 iken yüzde 1,4 oldu. Eğriyi düzleştirme modeli olan Güney Kore'nin bile ölüm oranı daha yüksek, yüzde 1,7.

Bonn Üniversitesi Hastanesi viroloji Enstitüsü müdürü Hendrik Streeck, “Bir Alman anomalisinden söz edildi” dedi. Profesör Streeck, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ve başka yerlerdeki meslektaşlarından çağrı alıyor.

“Different Farklı ne yapıyorsun?” Diye soruyorlar bana, dedi. “Death Ölüm oranınız neden bu kadar düşük?” ”

Uzmanların, istatistiki çarpıklıkların bir karışımı ve ülkenin salgını nasıl ele geçirdiğine dair çok gerçek farklılıkları bir araya getirdiği birkaç cevap var.

BB129UJA.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Enfekte olanların yaş ortalaması Almanya'da diğer birçok ülkeden daha düşüktür. Profesör Kräusslich, ilk hastaların çoğunun virüsü Avusturya ve İtalyan kayak merkezlerinde yakaladığını ve nispeten genç ve sağlıklı olduğunu söyledi.

“Kayakçı salgını olarak başladı” dedi.

Enfeksiyonlar yayıldıkça, daha yaşlı insanlar vuruldu ve iki hafta önce sadece yüzde 0,2 oranında ölüm oranı da arttı. Ancak, son ulusal raporlarına göre, hastalığa yakalanma yaş ortalaması nispeten düşüktür, 49'dur. Fransa'da, 62.5 ve İtalya 62'de.

Düşük ölüm oranına ilişkin bir başka açıklama, Almanya'nın çoğu ülkeden çok daha fazla insanı test ediyor olmasıdır. Bu, az sayıda veya hiç semptomu olmayan daha fazla insanı yakaladığı, bilinen vakaların sayısını artırdığı, ancak ölüm sayısını artırdığı anlamına gelir.

Profesör Kräusslich, “Bu kağıt üzerindeki ölüm oranını otomatik olarak düşürüyor” dedi.

Ancak, epidemiyologlar ve virologlar, aralarındaki şefin erken ve yaygın test ve tedavi, çok sayıda yoğun bakım yatağı ve sosyal uzaklaşma kuralları yaygın olarak gözlenen güvenilir bir hükümet, Almanya'daki ölüm sayısını nispeten düşük tutan önemli tıbbi faktörler de var. .

Test yapmak

Ocak ayı ortalarında, Almanların çoğu virüsü çok düşünmeden çok önce, Berlin'deki Charité hastanesi zaten bir test geliştirdi ve formülü çevrimiçi olarak yayınladı.

Almanya Şubat ayında ilk Covid-19 vakasını kaydettiğinde, ülke genelindeki laboratuvarlar bir dizi test kiti oluşturmuştu.

Charité baş viroloğu Dr. Christian Drosten, “Almanya'da şu anda enfekte olanların sayısıyla karşılaştırıldığında bu kadar az ölüme neden olmamızın nedeni büyük ölçüde açıklanabilir” dedi. , ekibi ilk testi geliştirdi.

Şimdiye kadar, Almanya haftada yaklaşık 350.000 koronavirüs testi yapıyor, diğer tüm Avrupa ülkelerinden çok daha fazla. Erken ve yaygın test, yetkililerin, bulaşıcı oldukları bilinen bilinen vakaları izole ederek pandeminin yayılmasını yavaşlatmasına izin vermiştir. Ayrıca hayat kurtarıcı tedavinin daha zamanında uygulanmasını sağlamıştır.

Profesör Kräusslich, “Erken tanı koyduğumda ve hastaları erken tedavi edebildiğimde - örneğin bozulmadan önce ventilatöre koyun - hayatta kalma şansı çok daha yüksek,” dedi.

Özellikle virüsü kapma ve yayma riski taşıyan sağlık personeli düzenli olarak test edilir. Prosedürü kolaylaştırmak için, bazı hastaneler blok testleri yapmaya, 10 çalışanın swablarını kullanmaya ve sadece olumlu bir sonuç varsa bireysel testleri takip etmeye başladı.

Nisan ayının sonunda, sağlık yetkilileri, bağışıklığın oluştuğu yerleri ölçmek için her hafta Almanya genelinde 100.000 kişinin rastgele örneklerini test ederek büyük ölçekli bir antikor çalışması yapmayı planlıyor.

BB129Xgh.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Profesör Streeck, geniş tabanlı testlerin sağlanmasının bir anahtarı, hastaların bunun için hiçbir şey ödememesidir. Bu, salgının ilk birkaç haftasında ABD ile dikkate değer bir fark olduğunu söyledi. Geçen ay Kongre tarafından kabul edilen koronavirüs yardım faturası ücretsiz test yapılmasını sağlıyor.

“Sağlık sigortası ve kaşıntılı boğazı olmayan gençlerin doktora gitmesi olası değildir ve bu nedenle daha fazla insana bulaşma riski vardır” dedi.

Takip

Şubat ayının sonlarında bir Cuma günü, Profesör Streeck ilk kez, Bonn'daki hastanesindeki bir hastanın koronavirüs için pozitif olduğunu test etti: Hiçbir semptomu olmayan ancak işvereninin - bir okulun - başka birisinin pozitif test ettiği bir karnaval etkinliğine katıldığını öğrendikten sonra bir test yapmasını istedi.

Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere çoğu ülkede, testler büyük ölçüde en hasta hastalar ile sınırlıdır, bu yüzden adam muhtemelen bir testi reddederdi.

Almanya'da değil. Test sonuçları gelir gelmez okul kapatıldı ve tüm çocuklara ve personele iki hafta boyunca aileleriyle birlikte evde kalmaları emredildi. Yaklaşık 235 kişi test edildi.

Profesör Streeck, “Test ve izleme, Güney Kore'de başarılı olan stratejidir ve bundan öğrenmeye çalıştık” dedi.

Almanya ayrıca erken yanlış yapmayı da öğrendi: Temas izleme stratejisinin daha da agresif bir şekilde kullanılması gerektiğini söyledi.

Profesör Streeck, örneğin salgını olan bir Avusturya kayak merkezi olan Ischgl'den Almanya'ya dönen herkesin izlenmesi ve test edilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlam Bir Halk Sağlığı Bakım Sistemi

Koronavirüs pandemisi Almanya genelinde süpürülmeden önce Giessen'deki Üniversite Hastanesi'nde ventilatörlerle donatılmış 173 yoğun bakım yatağı vardı. Son haftalarda, hastane 40 yatak daha oluşturmak için uğraştı ve yoğun bakımda çalışmak için beklemedeki personeli yüzde 50'ye kadar artırdı.

Hastanede yeniden yapılandırmayı denetleyen akciğer enfeksiyonları uzmanı Susanne Herold “Şu anda çok fazla kapasitemiz var, İtalya, İspanya ve Fransa'dan hasta kabul ediyoruz” dedi. “Yoğun bakım alanında çok güçlüyüz.”

Almanya'nın her yerinde hastaneler yoğun bakım kapasitelerini artırdı. Ve üst düzeyden başladılar. Ocak ayında Almanya'da ventilatörlerle donatılmış yaklaşık 28.000 yoğun bakım yatağı ya da 100.000 kişi başına 34 kişi vardı. Karşılaştırıldığında, bu oran İtalya'da 12 ve Hollanda'da 7'dir.

Şimdiye kadar, Almanya'da 40.000 yoğun bakım yatağı bulunmaktadır.

BB129Xgl.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bazı uzmanlar, sosyal uzaklaştırma önlemlerinin, Almanya'nın sağlık sisteminin vantilatörler gibi hayat kurtaran ekipman kıtlığı üretmeden pandemiyi havalandırması için yeterli eğriyi düzleştirebileceği konusunda ihtiyatlı bir şekilde iyimser.

Profesör Streeck, “Doktorlar için eğer gerekirse hastalar arasında triyaj uygulamasına ilişkin yönergelerimiz olması önemlidir,” dedi. “Ama umarım onları asla kullanmaya ihtiyacımız kalmaz.”

Enfeksiyon sayısının iki katına çıkması için geçen süre yaklaşık sekiz güne yavaşladı. Profesör Herold, biraz daha yavaşladığında 12 ila 14 gün arasında, modellerin triyajın önlenebileceğini söyledi.

“Eğri düzleşmeye başlıyor,” dedi.

Hükümete Güven

Toplu testlerin ve sağlık sisteminin hazırlığının ötesinde, birçoğu Şansölye Angela Merkel'in liderliğini ölüm oranının düşük tutulmasının bir nedeni olarak görüyor.

Bayan Merkel, ülkeye sürekli daha katı sosyal mesafeli önlemler uyguladığı için kriz boyunca net, sakin ve düzenli bir şekilde iletişim kurdu. Salgının yayılmasını yavaşlatmak için çok önemli olan kısıtlamalar, çok az siyasi muhalefetle karşılaştı ve geniş çapta takip edildi.

Şansölyenin onay dereceleri yükseldi.

Profesör Kräusslich, “Belki de Almanya'daki en büyük gücümüzdür,” dedi.

Kaynak: New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.