Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Flew, Önemsiz Bir İnsan mı?

Biraz interneti karıştıran herkes bunu cevabını bulabilir: İngiltere'nin bu önde gelen felsefe profesörü, çok değil bir yıl öncesine dek çağımızın en önemli ateist düşünürlerinden biri sayılıyordu. "Presumption of Atheism" (Ateizm Varsayımı) adlı ünlü yaklaşımıyla, "varlığına dair ikna edici kanıtlar görmedikçe, bir Tanrı'nın varlığına inanmaya gerek yoktur" diyordu. Katıldığı ateizm-teizm tartışmalarında da bunu savunuyordu.

Ama sonra Flew "ikna edici" kanıtlar görmeye başladı. 90'lı yıllardaki bir yorumunda "Big Bang kozmolojisi karşısında ateizmin savunmanın çok zor olduğunu itiraf etmeliyim" dediğinde, pek çok kişiyi şaşırtmıştı. 2004 yılında ise şöyle deyiverdi :

"Ateizmi gönüllü bir şekilde bırakıyorum... Evrenin bir İlk Neden ve Akıl tarafından yaratılmış olması gerek. Bir süper-Akıl'ı kabul etmenin, yaşamın kökeninin ve doğanın kompleksliğinin en iyi açıklaması olduğunu düşünüyorum."

Flew daha sonra kendisiyle yapılan bir röpörtajda, Akıllı Tasarım teorisyenlerinin yaklaşımını büyük ölçüde benimsediğini söyledi. Dahası, Tevrat'ta (ve Kuran'da) yer alan "Altı Günde Yaratılış" kavramına, İsrailli fizikçi Gerald Schroeder tarafından zamanın izafiyetinden yola çıkılarak getirilen yorumu da "çok etkileyici" bulduğunu belirtti.

Kısacası Flew'un ateizmden dönmesi tek kelimeyle "büyük olay"dı. Zaten o nedenle tüm dünyada geniş yankı buldu.

Gönderi tarihi:

sitedeki sayın ateist arkadaşlar nerdesiniz sesiniz soluğunuz çıkmıyor yorumlarınızı bekliyorum. yoksa sizce flew önemli değilmiydi.bakın ben onun müslüman olduğunu ifade edip övünmüyorum.sadece tanrı tanımazlığın ne kadar saçma olduğunu gören sizin bilim adamlarınızdan biri...

haaa şuda var flew bence önemli değil bununda altını çiziyorum olsa ne olmasa ne ...ben sizin adınıza üzüldüm , zira en çok bu neselelere takan takılan sizlersiziniz...

selametle

Gönderi tarihi:

Ne kadar da saçma bir konu olmuş...

Ben Flew'e bakarak ateist olmadım arkadaşım; Flew'e bakarak da deist olacak değilim. Burada defalarca Big Bang'in yoktan varolma anlamına gelmediğine dair yazılar yazdım, alıntılar yaptım. Flew'in ne düşündüğü beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor.

Gönderi tarihi:
Ne kadar da saçma bir konu olmuş...

Ben Flew'e bakarak ateist olmadım arkadaşım; Flew'e bakarak da deist olacak değilim. Burada defalarca Big Bang'in yoktan varolma anlamına gelmediğine dair yazılar yazdım, alıntılar yaptım. Flew'in ne düşündüğü beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor.

İşime gelmiyor desene sayın yamyam...konunun neresi saçma...flew müslüman oldu demıyorum. sizden istifa etti diyorum...bizim içinde önemli değil zaten acaba sizin oralarda havalar nasıl bunu merak etmiştim.sağol hava durumunu gayet iyi anlattın bize... :D

haa sayın yamyam senin ateistliği nerden öğrendiğine bu konuda kime baktığına gelince ...okuyup bocaladığınız eserleri yazan büyük karizma isimlerinden biri flew... adam diyorki;

aman dostlar bir yalandı attım ortaya içinden çıkamadım lafımı geri alıyorum...siz diyorsunuzki;

yoo olurmu hiç bu saatten sonra dönülürmü pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. oki sen vaz geçtin bırak biz devam ederiz...yahu adam konuyu size anlatan bir bilim adamı yorumlarınız onun buluşlarıyla vs...lere dayanıyor siz onun lafına ondan çok sahip çıkıyor kraldan çok kralcı oluyorsunuz...

sayın yamyam ben sadece bu adam(flew)eksenli konuşmuyorum...

selametle

Gönderi tarihi:

sitedeki sayın ateist arkadaşlar nerdesiniz sesiniz soluğunuz çıkmıyor yorumlarınızı bekliyorum. yoksa sizce flew önemli değilmiydi.bakın ben onun müslüman olduğunu ifade edip övünmüyorum.sadece tanrı tanımazlığın ne kadar saçma olduğunu gören sizin bilim adamlarınızdan biri...

haaa şuda var flew bence önemli değil bununda altını çiziyorum olsa ne olmasa ne ...ben sizin adınıza üzüldüm , zira en çok bu neselelere takan takılan sizlersiziniz...

selametle

“HABERMAS: Once you mentioned to me that your view might be called Deism. Do you think that would be a fair designation?

FLEW: Yes, absolutely right. What Deists, such as the Mr. Jefferson who drafted the American Declaration of Independence, believed was that, while reason, mainly in the form of arguments to design, assures us that there is a God, there is no room either for any supernatural revelation of that God or for any transactions between that God and individual human beings.”

Habermas, “bana düşüncenizin deizm olarak tanımlanması gerektiğini söylediniz. sizce bu adil bir tanımlama mı?” diye soruyor. Bu soru Flew, “Evet, kesinlikle doğru.” diyo ve şu mealde birşey diyo. Tanrı var ama ne doğaüstü olarak açığa vurma (ifşa etme) ne de Tanrı ile insanlar arasında karşılıklı iş var.

Flew'in deist olduğunun belgesi...

Gönderi tarihi:

Flew'in deist olduğunun belgesi...

Şimdi size 29 Aralık 2004′de Richard Carrier’a gönderdiği mektupta yazıklarını göstermek istiyorum(mustafa. A.)

“I now realize that I have made a fool of myself by believing that there were no presentable theories of the development of inanimate matter up to the first living creature capable of reproduction.”

Yani aşağı yukarı şöyle diyo Flew: “Üreme yeteneğine sahip ilk canlı hücrenin cansız maddeler tarafından oluşturulmasını açıklayan düzgün bir teori olmadığına inanarak aptallık yaptığımı şimdi anlıyorum.”

sayın bilimselci adamı zorla hacı hoca yapacaksınız be kardeşim :D adam bağırıyor resmen ateistim diyor ne deisti...ayrıca adamın bu haberi medyada gümbür gümbür ses getirdi.siz haber saatlerinde sanıyorum ya uyuyordunuz yada sokakta sek sek oynuyordunuz.

Gönderi tarihi:

Arkadaşım, ateizm flew ile doğmadı. Flew ateizmi bıraktı diye tanrının varlığı kanıtlanmış mı oldu? Saçma sapan konuşmayın yahu...

Yok Cat Stevens müslüman olmuş, yok Flew deist olmuş.... Bunlardan mı medet umuyorsunuz?

Gönderi tarihi:
Arkadaşım, ateizm flew ile doğmadı. Flew ateizmi bıraktı diye tanrının varlığı kanıtlanmış mı oldu? Saçma sapan konuşmayın yahu...

Yok Cat Stevens müslüman olmuş, yok Flew deist olmuş.... Bunlardan mı medet umuyorsunuz?

1-ağzımdan cat stevens lafı çıkmadı (zaten o bir müzisyen ve sanatında deha bir insan bence) onun için uydurup durma.

2-sayın yamyam yukarıya bir bak flew eksenli konuşmuyorum dedim zaten.ayrıca kimsenin dinden çıkıp tekrar girmesi yok ateistlği yok deistliği umurumda değil sadece senden ve diğer dinsiz imansız(ateist) arkadaşlarımızdan konuyla ilgili görüşlerini almaktı maksadım.

3-ateizmin tarihinden az çok haberim var.amaaaaaan gerçi tarihi neki aklı mantığı kim ne zaman kenara koymuş bunu ne zaman yapmış...vs akıl mantık olmadıktan sonra isterse üzerinden mılyon yıl geçsin son aynı...

:D

Gönderi tarihi:

O haber bayatlayalı çok oldu vatandaş ben ateistlikten vazgeçtim demiş.Diyebilir bende Tüm dinleri çok iyi inceledikten sonra bukadar çelişkilerle dolu insan ayrımı yapan kan ve cinayet isteyen kitapların bir yaratıcıdan gelmediğine hükmettim ve ateist oldum çok da memnunum.Ayaklarım yere basıyor Allah kısmet ederse olur kavramını kafamdan attığım için başarmak istediğim konuyu başarabiliyorum en küçük hata gözüme takılıyor.Kapımı açık unuttuysam allah korur demiyorum gidip kitliyorum.Alkollü yola çıkarsam kaza yapma riskim yüksek ölebilirim deyip yola çıkmıyorum.Daha önceleri alnımıza yazılmış ömür ne zaman biterse önüne geçilmez diyip yola çıkıyordum.Cennet cehennemin hayal olduğunu gördüğüm için günümü iyi şekilde arkadaş ve dostlarımı kırmamaya çalışarak geçiriyorum.Umarım yeterli olmuştur.

Gönderi tarihi:

Başlığı açan kendi çapında iddialı arkadaşımızın, aslında kendisi için önemli gördüğü

ve bir bölümünü kendi görüşleriymiş gibi aktardığı tartışmanın tamamını okuyup bilgilenmek istiyorsanız

aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz...

Yabancı dili olan arkadaşlarda ikinci linkten Anthony Flew hakkında geniş bir bilgi edinebilirler...

http://cevaplar.wordpress.com/2006/09/28/m...e-bir-tartisma/

http://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Flew

Başkalarının emeğini görüş ve düşüncelerini kullanarak ahkam kesmenin ulaşacağı basit duruş,

O kişilere "nerdesiniz sesiniz soluğunuz çıkmıyor " cümlelerini yazdırabiliyor...

Üç kuruşluk aklımızı bile kullanamıyoruz,

insanlarla alay etmeye çalışarak kendi zaaflarını tamin etmeye çalışmanın

basit kişiliklerin geliştirdiği mizah anlayışı olduğunu kavrayabilmek için...

Üstelik Ateistlik ve Anthony Flew hakkında bu kadar yetersiz bir bigiye sahip olduğu yazdıklarında buram buram kokarken...

Hatta Cat Stevens hakkında bile... " My lady D'arbanville " den haberi var mı acaba?...

Bilgi birikimini sınamak amaçlı bilinçli olarak yukarıda yapılan tuzak hatayı bulup çıkarabilecek mi merak ediyorum?..

*tna

Gönderi tarihi:

Eğer Flew iki gün sonra çıksa ben tekrar ateist oldum dese..

Yamyam ve diğer ateist arkadaşlar yine bu tutumlarında mı olacaklardı..

Yani Flew bizi ilgilendirmez mi dicekelrdi..

Yada şöle sorayım..

Evrim teorisini mimarı Darwin'in bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış bir belgesi bulunsa ve o belgede Darwin'in sonradan teist olduğu anlaşılsa..

Günlerce Darwinden alıntı yapan ve Darwin'i savunan arkadaşlar, o bizi ilgilendirmez, biz yolumuza devam ederiz mi diceklerdi..

Yani bilim adamlarından ve büyük beyinelrden etkileşimin ne boyutta olduğunu merak ediyorum..

Sadece merak ettim..

"O söylediklerin ütopya arkadaş" derseniz onu bilemem..

Ben farzedelimki diyorum.. :)

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Başlığı açan kendi çapında iddialı arkadaşımızın, aslında kendisi için önemli gördüğü

ve bir bölümünü kendi görüşleriymiş gibi aktardığı tartışmanın tamamını okuyup bilgilenmek istiyorsanız

aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz...

Yabancı dili olan arkadaşlarda ikinci linkten Anthony Flew hakkında geniş bir bilgi edinebilirler...

http://cevaplar.wordpress.com/2006/09/28/m...e-bir-tartisma/

http://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Flew

Başkalarının emeğini görüş ve düşüncelerini kullanarak ahkam kesmenin ulaşacağı basit duruş,

O kişilere "nerdesiniz sesiniz soluğunuz çıkmıyor " cümlelerini yazdırabiliyor...

Üç kuruşluk aklımızı bile kullanamıyoruz,

bak aynen yazımada belirtmişim zaten :Şimdi size 29 Aralık 2004′de Richard Carrier’a gönderdiği mektupta yazıklarını göstermek istiyorum(mustafa. A.)

ne yazıyor o parantezin içinde . benmi yazdım o yazı bana ait mi yazıyor.ben bilmiyormuyumki aynı yazdığım cümleyi goog'dan aratınca drek zaten o sayfa gidileceğini.

ben konu açmışım görüş beklemişim birileri yazsın demişim cevap versin demişim...adamın biri çıkıp konu hakkında görüş belirteceğine bana link veriyor.efendi varsa bir görüşün yaz paylaş bizimle yoksa link vermene gerek yok zaten her kes ulaşır bu linke.üç kuruşluk akıl demişsin şimdi bu sözüne karşılık versem meseleyi kişiselleştirmiş olacağımı biliyorum ama ne hikmetse sen bunu yazınca mesele kişiselleşmiş olmuyor komik...

insanlarla alay etmeye çalışarak kendi zaaflarını tamin etmeye çalışmanın

basit kişilik sözünü sana iade ediyorum.tatmin ettiğim yok bişeyleri dikkat edersen flew benim umrumda bile değil diye yazdım.ama bazı kişiliği basit insanlar okumuyorlarsa ben ne yapabilirim.

Üstelik Ateistlik ve Anthony Flew hakkında bu kadar yetersiz bir bigiye sahip olduğu yazdıklarında buram buram kokarken...

senin bu konuda detaylı bilginin olduğuda buram buram kokuyor ya ...bana ne flew den ben bu adama iftira mı atmışım.adam ateistti bıraktı demişim sende çık bana yok öyle değil böyle de...o zaman bende bunu haber yapıp bas bas bağıran içinde senin frekanstan yayın yapanlarda dahil asparagas haberlerinize yazıklar olsun diyeyim.flewin derdi kimi geriyorsa savunmasını o yapsın.

]Hatta Cat Stevens hakkında bile... " My lady D'arbanville " den haberi var mı acaba?...

cat stevens hakkında adam bana sen bunun müslüman olmasıyla medet umuyorsun demiş bende ona sadece bir müzisyen sanatında da bence deha demişim ...ve bu yorumumda sadece beni bağlar.ama anlaşılan sen bir iki parça bir şeyler biliyorsun bu konuda onu satacaksında konuya girmek için bahane bulamıyorsun gibi geldi.neden dersen konuyla uzaktan yakından alakalı bir isim değil.ha yukardaki şarkısı ölen karısı için yazılmış deniyor.başka da birşey bilmeme gerek varmı? bence yok.gereksiz bir bilgi.

Bilgi birikimini sınamak amaçlı bilinçli olarak yukarıda yapılan tuzak hatayı bulup çıkarabilecek mi merak ediyorum?..

bilgi birikimimi sınamak evvela sana düşmez.son olarak şunu söyleyeyim ;

birileri ister Anthony Flew desin isterse ANTONY FLEW desin sonuçta bahsi geçen şahıs aynı kişidir.anlatılmak istenen konun özünde vardır.Tekrar güzeldir bende bu güzelliğe uyarak derimki ; bu vatandaş ister ateist olsun ister netleşmemiş bazı felsefi ve ilmi nazariyelerde bulunmuş olsun hiç farketmez ister islama gelsin ister ateizme tekrar dönsün buda hiç mühim değil.konu zannedildiği gibi tatmin olma meseleside değil.sadece birileri 80 yıllık ömrünün sonuna gelipte şereflice yaptığı hatayı kabul ediyorsa duruş budur. anlatılmak istenende buydu zaten.

cevabını umarım almışsındır

Gönderi tarihi:

cevabını umarım almışsındır

"cevabını Umarım almışsındır." ifadeniz havada kalıyor ne yazık ki !..

Çünkü;Başlık yazısı

Web Sitem

ve ikinci iletinizde

Web Sitem

muhatap aldığınız düşünce ve insanlara yaklaşımınız orada kanıt olarak durduğu müddetce,

üstüne kendinizi haklı çıkarmak adına hangi savunmayı yaparsanız yapın anlaşılmayı beklememelisiniz...

bilgi birikimimi sınamak evvela sana düşmez.

Bakın bu konuda sizinle aynı düşüncedeyim...Ama görüyorsunuz ki eğer siz karşınızdakilere;

"acaba sizin oralarda havalar nasıl bunu merak etmiştim.sağol hava durumunu gayet iyi anlattın bize... :DWeb Sitem "

"siz haber saatlerinde sanıyorum ya uyuyordunuz yada sokakta sek sek oynuyordunuz."Web Sitem

"dinsiz imansız(ateist) arkadaşlarımızdan konuyla ilgili görüşlerini almaktı maksadım." Web Sitem

Cümlelerinde yer alan komik olmaya çalışan yaklaşımları gösterdiğinizde

başkalarıda sizin yaptığınız gibi maksadı aşarak sizin gibi davranabiliyorlar...

Ve sizin de dediğiniz gibi ; "anlatılmak istenen de buydu zaten."

Ne yaptığınızı kavramanız...

Ne olursa olsun kendinizi haklı çıkartma çabası ve telaşıyla "Cevaplar üretmeye çalışmanız değil..."

Gönderi tarihi:
"cevabını Umarım almışsındır." ifadeniz havada kalıyor ne yazık ki !..

gece kuşu arkadaşım havada kimin kaldığını son yazdığınız yazınızla bir kez daha nasıl gösterdiğinizi size durun ben göstereyim ne dersiniz?aşağıda açıklayacağım...

Cümlelerinde yer alan komik olmaya çalışan yaklaşımları gösterdiğinizde

başkalarıda sizin yaptığınız gibi maksadı aşarak sizin gibi davranabiliyorlar...

Ve sizin de dediğiniz gibi ; "anlatılmak istenen de buydu zaten."

Ne yaptığınızı kavramanız...

Ne olursa olsun kendinizi haklı çıkartma çabası ve telaşıyla "Cevaplar üretmeye

çalışmanız değil..."

bakın sevgili gece kuşu ne güzel ifade etmişsiniz.ama bir eksiklik var ben maksadımı aşan bir harekette bulunmadım. alıntısını yaptığınız yazılarda bana nasıl hitap edildiğinide okuma zahmetinde bulunsaydınız veya aynı alıntıları yaparken bazı arkadaşlarında bana nasıl hitap ettiğinide alıntı yaparak gösterseydiniz sizin objektifliğinizin müdavimi olurdum.oysa siz sadece bir şeyleri yazmak adına yazıya başladınız ve doğaldırki iddianızı kendiniz çürüttünüz.saygı ve hoşgörü karşılıklıdır.birileri eğer benim felsefemin altını oymaya kalkarsa bende o birilerinin felsefesini patlatırım ve hangi tür patlayıcıyı seçeceğimde bana kalmıştır.bununla beraber nezaketten ve maksadı aşma fiilinden dem vuran size sizin cümlelerinizi aşağıya yazarak hatırlatmak isterim.ne demiştiniz bana ;

1-Başkalarının emeğini görüş ve düşüncelerini kullanarak ahkam kesmenin ulaşacağı basit duruş,

aynı cümlede iki itham var.biri hırsızlık diğeri hüküm vermek...ikisi hakkında da size doyurucu cevap verdim zaten az yukarda var.

2-Üç kuruşluk aklımızı bile kullanamıyoruz.... buda size ait bir itham resmen hakaret kabilinden bir cümle sadece esefle kınıyorum

3-insanlarla alay etmeye çalışarak kendi zaaflarını tamin etmeye çalışmanın

ve son olarakta bu...ben size ne diyeyim şimdi.yukarıda zaten izah ettim...cevap verdim

sonuç olarak kendi öğretileriniz size ne kadar yabancı ve siz bunlarla ne yaman bir çelişkidesiniz farkındamısınız sevgili gece kuşu?

şimdi ben soruyorum kimmiş çıkmazlarıyla havada kalan...

saygılar-sevgiler

Gönderi tarihi:
O haber bayatlayalı çok oldu vatandaş ben ateistlikten vazgeçtim demiş.Diyebilir bende Tüm dinleri çok iyi inceledikten sonra bukadar çelişkilerle dolu insan ayrımı yapan kan ve cinayet isteyen kitapların bir yaratıcıdan gelmediğine hükmettim ve ateist oldum çok da memnunum.Ayaklarım yere basıyor Allah kısmet ederse olur kavramını kafamdan attığım için başarmak istediğim konuyu başarabiliyorum en küçük hata gözüme takılıyor.Kapımı açık unuttuysam allah korur demiyorum gidip kitliyorum.Alkollü yola çıkarsam kaza yapma riskim yüksek ölebilirim deyip yola çıkmıyorum.Daha önceleri alnımıza yazılmış ömür ne zaman biterse önüne geçilmez diyip yola çıkıyordum.Cennet cehennemin hayal olduğunu gördüğüm için günümü iyi şekilde arkadaş ve dostlarımı kırmamaya çalışarak geçiriyorum.Umarım yeterli olmuştur.

flew'in bir şeyleri bırakması hakikaten bir çokları için bir çok şey ifade etmektedir. Benim için etmiyor o ayrı mesele...ben kurana iman bağıyla bağlanmışım kimin eli yetişirki o bağı koparsın ve Allahın izniyle bu hakikatle ve bu inançlada hayatımı noktalayacağım inşaallah.

sevgili saklı gerçek ; sana gelince arkadaşım senin saf değiştirmen inanki sadece senin çapında olup biten bir hadise olmaktan ileri geçemeyecektir.bu çok açık ve net ortadadır. dolayısıyla flew ve seni bu noktada kıyaslamıyorum bile ve eminimki ateist arkadaşlarda bu konuda benimle hemfikirdirler.zira bir atasözü vardır ateş olsa düştüğü yeri yakar ...diye...bilmem anlatabildim mi?

saygılarımla

Gönderi tarihi:

gece kuşu arkadaşım;

birileri eğer benim felsefemin altını oymaya kalkarsa bende o birilerinin felsefesini patlatırım ve hangi tür patlayıcıyı seçeceğimde bana kalmıştır.

saygılar-sevgiler

Size ne denmek istendiğini siz anladınız aslında....

"anlatılmak istenen." Ne yaptığınızı kavramanız...

Ne olursa olsun kendinizi haklı çıkartma çabasıyla "Cevaplar üretmeye çalışmanız değil..."

Karşılıklı gereksiz polemiklere girip uzatmanın kimseye bir yararı olacağını sanmıyorum...

benden de size sevgiler ve saygılar...

Gönderi tarihi:

Karşılıklı gereksiz polemiklere girip uzatmanın kimseye bir yararı olacağını sanmıyorum...

benden de size sevgiler ve saygılar...

sevgili gece kuşu farkındaysan bu polemik seyrini iyice dağıttı baksana kendinden alıntı yapıp kendinle tartışmaya başlamışsın (az yukarda).sana hak veriyorum bencede uzatmanın anlamı kalmamış bu konuyu...

saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Biraz interneti karıştıran herkes bunu cevabını bulabilir: İngiltere'nin bu önde gelen felsefe profesörü, çok değil bir yıl öncesine dek çağımızın en önemli ateist düşünürlerinden biri sayılıyordu. "Presumption of Atheism" (Ateizm Varsayımı) adlı ünlü yaklaşımıyla, "varlığına dair ikna edici kanıtlar görmedikçe, bir Tanrı'nın varlığına inanmaya gerek yoktur" diyordu. Katıldığı ateizm-teizm tartışmalarında da bunu savunuyordu.

Ama sonra Flew "ikna edici" kanıtlar görmeye başladı. 90'lı yıllardaki bir yorumunda "Big Bang kozmolojisi karşısında ateizmin savunmanın çok zor olduğunu itiraf etmeliyim" dediğinde, pek çok kişiyi şaşırtmıştı. 2004 yılında ise şöyle deyiverdi :

"Ateizmi gönüllü bir şekilde bırakıyorum... Evrenin bir İlk Neden ve Akıl tarafından yaratılmış olması gerek. Bir süper-Akıl'ı kabul etmenin, yaşamın kökeninin ve doğanın kompleksliğinin en iyi açıklaması olduğunu düşünüyorum."

Flew daha sonra kendisiyle yapılan bir röpörtajda, Akıllı Tasarım teorisyenlerinin yaklaşımını büyük ölçüde benimsediğini söyledi. Dahası, Tevrat'ta (ve Kuran'da) yer alan "Altı Günde Yaratılış" kavramına, İsrailli fizikçi Gerald Schroeder tarafından zamanın izafiyetinden yola çıkılarak getirilen yorumu da "çok etkileyici" bulduğunu belirtti.

Kısacası Flew'un ateizmden dönmesi tek kelimeyle "büyük olay"dı. Zaten o nedenle tüm dünyada geniş yankı buldu.

tamam da arkadaşım,bende inançlıyım.ama mantıken bakarsak :

inanmak için başkalarını taklıd edeceksem zaten inanç hakiki olmaz..

kişi kendı inanır,başkası inandı diye değil.benim dinimin reklama ihtıyacı yok..faydalı işler yapmıştır örnek muslumandır vesselam.ama o inandı dıye başkaları inanacak diye bi mevzu olamaz.

bu tarkan saçını boyadı dıye bende boyamama benzer

Gönderi tarihi:

kişi kendı inanır,başkası inandı diye değil.benim dinimin reklama ihtıyacı yok..faydalı işler yapmıştır örnek muslumandır vesselam.ama o inandı dıye başkaları inanacak diye bi mevzu olamaz.

sevgili faust,

arkadaşımızın yazısında dikkat ederseniz birini taklit etmek ve kişiyi ön plana çıkarmaktan ziyade,evvelden savunduğu ve temsil ettiği fikrin onunla birlikte değerin yitirdiğini açıklamak,ve bununla ilgili inanmayan arkadaşların fikirlerini almaktır.

Gönderi tarihi:

Akıl akıldan üstündür..

Yada üstün değilse bile, kaçırdığı küçük nüanslar olabilir..

Bir insana birşeyler anlatmak, öğretmek yada değişik mantıklar oluşturtmak gibi etkileişmler olabilir..

Ee.. sonuç itibariyle inanmak aklın işi değilmi..?

Aklın bazı gerçeklerle başbaşa kalacak..

Düşüneceksin mukayese edeceksin yargılayacaksın..

İşte bu aşamada etkileşimler önemlidir..

Herkes her doğruya kendiliğinden ulaşamayabilir..

Hal böyle olunca insnalardan etkileşim gerçektir..

Ha bazılarından nekatif yönde bazılarından pozitif yönde etkilenirsin ve bir karara varırsın..

Bu, yaşamın bir gerçeğidir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

sevgili faust,

arkadaşımızın yazısında dikkat ederseniz birini taklit etmek ve kişiyi ön plana çıkarmaktan ziyade,evvelden savunduğu ve temsil ettiği fikrin onunla birlikte değerin yitirdiğini açıklamak,ve bununla ilgili inanmayan arkadaşların fikirlerini almaktır.

bu yönu ile bakarsak haklısınız;benim kasdettiğim yönünü de anladınız sanırım.saygılar

Gönderi tarihi:

Bizler inandığımız halde kapımızı kilitliyoruz, :D Allah kısmet ederse diyoruz ama çalışmaktan geri kalmıyoruz sonuçta her istediğimizi elde edemeyeceğimizi biliyoruz. Bizim ayaklarımızda yere basıyor Allah'a şükür. :) Sen de Flew kadar önemli bir bilim insanı ol sonra yapmış olduğun araştırmaları önemseyelim ve çıkardığın sonucu değerlendirelim. Ömür şu anda nerede biter tahmin ediyormusun? Arkadaşlarını inanırken kırıyorsan zaten yanlış yapıyormuşsun. İnanmak ya da inanmamak arkadaş kırmaya sebeb değil ki. Ne kadar gereksiz bir yazı olmuş. Cenneti ve cehennemi düşünerek yaşamıyoruz (en azından bildiğim insanlar adına) sonuçta insan sonsuzluğu zaten hayal edemez. Önemli olan bizim için nasıl yaşadığımızdır. Yaşarken çevremize verdiğimiz olumlu etkilerdir bizi mutlu eden. Sen Allah'a inanırken kendini özgür hissetmiyordun demek ki, oysa ben özgür hissediyorum, günah ta işliyorum günahtan kaçamıyacağımı biliyorum. Ama en azından ben günahkar bir insanım yani affım sözkonusu yani Allah tanımaz değilim.

Gönderi tarihi:

Bizler inandığımız halde kapımızı kilitliyoruz, :D Allah kısmet ederse diyoruz ama çalışmaktan geri kalmıyoruz sonuçta her istediğimizi elde edemeyeceğimizi biliyoruz. Bizim ayaklarımızda yere basıyor Allah'a şükür. :) Sen de Flew kadar önemli bir bilim insanı ol sonra yapmış olduğun araştırmaları önemseyelim ve çıkardığın sonucu değerlendirelim. Ömür şu anda nerede biter tahmin ediyormusun? Arkadaşlarını inanırken kırıyorsan zaten yanlış yapıyormuşsun. İnanmak ya da inanmamak arkadaş kırmaya sebeb değil ki. Ne kadar gereksiz bir yazı olmuş. Cenneti ve cehennemi düşünerek yaşamıyoruz (en azından bildiğim insanlar adına) sonuçta insan sonsuzluğu zaten hayal edemez. Önemli olan bizim için nasıl yaşadığımızdır. Yaşarken çevremize verdiğimiz olumlu etkilerdir bizi mutlu eden. Sen Allah'a inanırken kendini özgür hissetmiyordun demek ki, oysa ben özgür hissediyorum, günah ta işliyorum günahtan kaçamıyacağımı biliyorum. Ama en azından ben günahkar bir insanım yani affım sözkonusu yani Allah tanımaz değilim.

:clover: tebrik ederim :clover:

Gönderi tarihi:

:clover: çok iyi bir cevap

Gönderi tarihi:

Sayın Keskinkalem "cenneti ve cehennemi düşünerek yaşamıyoruz" demiş ama, teistlerin tam olarak yaptıkları şey de budur. Zira yaptıkları, ya da yapmadıkları şeyler , günah/sevap hanelerinden cennet/cehennem e endekslidir. İnsanlar (her ne kadar inkar etseler de) Tanrıyı sevdikleri için bunu yapmıyorlar; tanrıdan korktukları için bunu yapıyorlar. Zira insan tanımadığı bir şeyi sevemez(Bir başka başlıkta tanrının ne olduğunu sormuştum, cevap gelmedi). Teistlerin yaptığı tehdit ve vaatlere inanmaktır. Dinin özü de budur; "şunu yaparsan bu olur, yapmazsan şu..." Yani tehdit ve vaatten ibarettir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.