Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 80
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Oğlan mı..:)

Bu kadar olur yani..

Neden kadınlara bir erkek olarak algılamadında oğlan olarak algıladın..?

Kadınlar hem dünyada hemde ahirette erkeklere cinsel hizmetçide ondan.Yani anlayacağın kadınlara playboy erkek yok cennette.

Vakıa 34 Ve yüksek yataklar içindedirler.

Vakıa 35 Biz, o kadınları yeni bir yaratılışla yeniden yarattık.

Vakıa 36 Onları bakireler şeklinde yarattık.

Vakıa 37 Eşlerine sevgi ile bağlı olarak.

Vakıa 38 Sağ,ın adamları için..

Vakıa 39 Bir çoğu öncekilerden..

Vakıa 40 Çoğu da sonrakilerden..

Kadınlar yine koclaraına cinsel hizmet için var olacaklar cennette.Gılmanlar yani parlak oğlanlar eşcinsel hizmet verecek.Aksini iddia ediyorsan ayeti getirir ortaya koyarsın.

Gönderi tarihi:
E yani pes, ruhlara da beden verilip cinsiyet biciliyor ve istek ve arzu da ekleniyor ya. Baska diyecek sozum kalmadi.

nebe suresi 33. müthiş uyumlu harika eşler, (16)

ve bir meal - Etrâb'ın yukarıdaki çevirisi için bkz. sure 56, not 15. Kevâib'i "harika eşler" olarak çevirmem konusunda ise, hatırlanmalıdır ki keb teriminin -kâib isim-fiili buradan türetilmiştir- birçok anlamı vardır ve bu anlamlardan birisi, "çarpıcı olma", "gözalıcı olma", "üstünlük" yahut "ihtişam"dır (Lisânu'l-Arab). Böylece keabe fiili, insan için kullanıldığında, "o, [başka bir kişiyi] gözalıcı/çarpıcı veya muhteşem veya harika yaptı" anlamına gelir (aynı yer). Hem keabe fiilinin, hem de keb isminin bu mecazî anlamına bağlı olarak kâib isim-fiili, halk dilinde "göğüsleri gözalıcı hale gelen veya tomurcuklanan kız" anlamında kullanılmıştır. Bu nedenle birçok müfessir, bu ifadede, cennetin (erkek olduğu varsayılan) sakinlerine hoşnutluk verecek olan bir tür genç "dişi-eşler"e bir atıf görürler. Ancak, öncelikle belirtmeliyiz ki, Kur'an'ın cennetin güzellikleri ile ilgili bütün teşbîhleri aynı ölçüde hem erkek hem de kadın için geçerli bulunmaktadır. Diğer taraftan kevâib'in bu anlamı, yukarıdaki gündelik kullanışın türediği kökü -ki keb isminin taşıdığı mecazî "gözalıcılık" anlamına dayanmaktadır- gözardı etmekte ve bu açık mecazın yerine maddî olarak gözalıcı bir şey için geçerli olan lafzî karşılığını geçirmektedir. Bu, bana göre tamamen temelsiz bir yorumdur. Cennetin nimetleri ile ilgili Kur'ânî tasvirlerin daima müteşabih olduklarını hatırlarsak, kevâib teriminin, yukarıdaki bağlamda, hiçbir cinsiyet ayrımı yapmaksızın, "muhteşem [veya "harika"] varlıklar" anlamına geldiğini ve etrâb terimi ile birlikte "müthiş uyumlu harika eşler"i gösterdiğini anlarız -böylece kutsanmış kimselerin birbirleriyle ilişkilerine işaret edilmiş ve onların tümünün karşılıklı tamamlayıcılıkları ve eşit ölçüdeki değerleri vurgulanmış olmaktadır. Bkz. ayrıca 56:34, not 13. Muhammed Esed den bir alıntı arkadaşlar

Evet kısacası sadece bir kaç meal e bakarak Kur-an a dil uzatmamak gerekiyor demek ki... bizler arapçayı sular seller gibi öğrendikte sanki Kuran a laf uzatmada bu kadar ileri gidebiliyorsunuz... Daha arapçayı iyi öğrendiğini sandığımız din adamları bile Kuran ı açıklamakta ya da anlamakta ya da çevirmekte bu kadar zorlanırken, siz o kitabı ne kadar basite alıp bir kaç cümleye takılarak malesef bir sınırı aşıyorsunuz... bu arada pardon Muki arkadaş sana cevaben gibi olsada yazımın devamı Kuran a inanmayan bütün arkadaşlaradır... gelelim cinsellik konusuna... cennet kavramı bir ödül bir nimet ,Yaratanın zenginliğinden merhametinden gelen bir zevk alemi bir rahatlık bir huzur alemidir ve o cennete şüphesiz temizlenenlerden başkası giremez kısacası her yiğidin harcı değildir oraya girmek... ee girmeyi başarana gelince dünya üzerinde nasıl bir zevktir size göre cinsellik? yaşıt denk ya da yıllarca hasretmiş gibi gözlerini dikmiş huriler... bu ödülün nesi yanlış... cinsi konular gündeme gelir gelmez neden bu kadar tepkilisiniz... belki biraz olaya tamda bu noktalarda bilimsel yaklaşmalısınız sanırım... ha ben en çokta Wilhelm Reich tavsiye ederim...

Gönderi tarihi:

Muhammed esed kuran tahrifçisidir. Nede 33 tüm uzman tefsirciler aşağıdaki çevirmişlerdir.

Abdülbaki Gölpınarlı

Ve memeleri yeni sertleşmiş yaşıt kızlar.

Ali Bulaç Meali

Göğüsleri henüz tomurcuklanmış yaşıt kızlar.

Diyanet Vakfı Meali

Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar,

Elmalılı Hamdi Yazır

Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.

Ömer Nasuhi Bilmen

Ve nar memeli, hep bir yaşta (cariyeler vardır).

Süleyman Ateş Meali

Göğüsleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar.

Şaban Piriş Meali

Göğüsleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar..

Ümit Şimşek Meali

33. Turunç göğüslü yaşıt güzeller,

Yaşar Nuri Öztürk

33 Göğüsleri turunç gibi yaşıtlar,

Gönderi tarihi:

Cennetin nimetleri hep erkek ihtiyaci egemen sozlerle dolu. Vakia 35 de: "Biz kadınları yeniden inşa ettik (yarattık)" diyor.

Vakia 22 iri gözlü hûriler,

Vakia 23 sakli inciler gibi,

Vakia 24 yaptiklarina karsilik olarak verilir

Vakia 36 onları bâkireler yaptık.

Erkekler ektradan ne yapmislar ki, iri gozlu huriler, gogusleri yeni tomurcuklanmis yasit kizlar kendilerine karsilik olarak veriliyor? Neden hicbir yerde kadinin cinsel zevkini tatmin edici hicbir yazi yok? Ibadet se, bu dunyada iki cinste ibadet ediyor. Iman sa, o da iki cinste de var bu dunyada. E peki kadinin ne eksigi var ki soyle guclu kuvvetli bakirler de onlara hizmet vermiyor.

Gorunus o ki, Cenneti'de erkeklerin zevkusefa yeri olarak yaratmis Allah.

Gönderi tarihi:
Cennetin nimetleri hep erkek ihtiyaci egemen sozlerle dolu. Vakia 35 de: "Biz kadınları yeniden inşa ettik (yarattık)" diyor.

Vakia 22 iri gözlü hûriler,

Vakia 23 sakli inciler gibi,

Vakia 24 yaptiklarina karsilik olarak verilir

Vakia 36 onları bâkireler yaptık.

Erkekler ektradan ne yapmislar ki, iri gozlu huriler, gogusleri yeni tomurcuklanmis yasit kizlar kendilerine karsilik olarak veriliyor? Neden hicbir yerde kadinin cinsel zevkini tatmin edici hicbir yazi yok? Ibadet se, bu dunyada iki cinste ibadet ediyor. Iman sa, o da iki cinste de var bu dunyada. E peki kadinin ne eksigi var ki soyle guclu kuvvetli bakirler de onlara hizmet vermiyor.

Gorunus o ki, Cenneti'de erkeklerin zevkusefa yeri olarak yaratmis Allah.

Evet katılıyorum,ben birkeresinde islami bir chat odasında

cennet nimetlerinden sohbet eden arkadaşlara,peki sizin

eşleriniz yada kızlarınız cennette ne yapacaklar,sizin hurilerin

kollarında zevki-sefa sürmenizi kıskanmayacaklarmı yada

onları neler bekliyor bunu düşündünüzmü diye sormuştum.

Çok kızdılar lanetler yağdırdılar bana..

Gönderi tarihi:
Evet, dedi bilge, kırk gün o mağarada gece gündüz Allah diyeceksin, kırk gün sonra padişahın kızı senindir.

Bir çok arkadaşın gözden kaçırdığı , ben ve bazı arkadaşlarımızın da hem fikir olduğu bir konu var sanırım.Allaha ulaşmanın yolu karı-kızla kandırarak oluyor.İşin ucunda bu kız olmasa genç gidipte bir mağara da kırk gün allah allah der mi?Y a da şöyle mi desem daha uygun olur?

--Git evladım allah inancını kuvvetlendirmek için bir mağara da kırk gün allah allah de ama ucunda bir şey yok.

Böyle deseydi ihtiyar , o çoban mağarada kırk gün allah der miydi?

sizin işlerinize karışmak istemem ama aklınız fikriniz hep cinsellikte....neden böyle acaba?

Hadi ya kuran emretmiyor mu "dediklerimi yapın cennette bir sürü huri,şarap akan ırmaklar " Ne hikmetse dünyada günah ve haram sayılan ne varsa cennette helal .Bu kadar kötüyse bunlar amaç nedir ?Cennette de bunların haram olması gerekmiyor mu öyle ya madem dünya da haram ve kötü.Dünyada ki tüm müslümanlar allahın cennetine layık görülmek için uğraşmıyor mu peki cennette vaadedilen ne ; cinsellik, içki

Yukarda bu konu ile yazılan ayetleri tekrarlamak istemiyorum.Ancak göz göre göre bunları inkar edenleri gördükçe de valla benim tüylerim diken diken oluyor.

Gönderi tarihi:
"dediklerimi yap?n cennette bir sürü huri,?arap akan ?rmaklar " Ne hikmetse dünyada günah ve haram say?lan ne varsa cennette helal .Bu kadar kötüyse bunlar amaç nedir ?Cennette de bunlar?n haram olmas? gerekmiyor mu öyle ya madem dünya da haram ve kötü.Dünyada ki tüm müslümanlar allah?n cennetine lay?k görülmek için u?ra?m?yor mu peki cennette vaadedilen ne ; cinsellik, içki

Say?n gelincik,

Tasvir öyledir ama nitelik öyle mi acaba..?

Kim bilir oradaki ?arap nas?ld?r..

Sayg?lar..

Gönderi tarihi:
Bir çok arkadaşın gözden kaçırdığı , ben ve bazı arkadaşlarımızın da hem fikir olduğu bir konu var sanırım.Allaha ulaşmanın yolu karı-kızla kandırarak oluyor.İşin ucunda bu kız olmasa genç gidipte bir mağara da kırk gün allah allah der mi?Y a da şöyle mi desem daha uygun olur?

--Git evladım allah inancını kuvvetlendirmek için bir mağara da kırk gün allah allah de ama ucunda bir şey yok.

Güzel bi nokta yakalanmış. Gerçi "karı-kız" ikilemesini doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Hikâyede aşık olan bi genç var, ona araba, köşk veya seyahat vaadinde bulunmanız abes kaçar değil mi? Bu kadar üstünde kafa yoracak bi şeyi yok bu hikâyenin, sanırım burada bi TARAF cin ali masalı yazsa onun bile felsefesi çıkarılır.

Hadi ya kuran emretmiyor mu "dediklerimi yapın cennette bir sürü huri,şarap akan ırmaklar " Ne hikmetse dünyada günah ve haram sayılan ne varsa cennette helal .Bu kadar kötüyse bunlar amaç nedir ?Cennette de bunların haram olması gerekmiyor mu öyle ya madem dünya da haram ve kötü.Dünyada ki tüm müslümanlar allahın cennetine layık görülmek için uğraşmıyor mu peki cennette vaadedilen ne ; cinsellik, içki

"şarap akan ırmaklar" tabirini Kuran'da hangi ayet vurgulamakta? Şarap kelimesi Kuran'da bir ttek Hz. Yusuf'un bahsinde geçer. Bunun dışında cennette içki alemi olacak fikrini nereden çıkardınız?

Sanırım sizin İslam hakkında bildikleriniz bizim mahalle hocasının bildiğinden daha az ve kapalı. Cennet ödüldür, dünya hayatının devamı değil; fazlasıyla karşılığıdır. Bu açıdan cennette haram-helal gibi şer'i ükümlerin olması abestir. Kaldı ki orada insanların madden ve manen herhangi bi eksikliği, ihtiyacı veya açlığı kalmayacaktır ki günaha yönelsin. Cennette olacağı vaadedilen, "huri" mevzuuna gelince, onlar bizim gibi değildirler, sadece güzelliklerinden bahsedilir ayetlerde. Akıl ve meziyetlerinden bahsedilmez. Farklı yaratılmış, hizmet varlıklarıdır. Mutsuz ya da seçen değillerdir. Sizin zevkle giyindiğiniz ve sevdiğiniz kıyafetler gibidirler.

Yukarda bu konu ile yazılan ayetleri tekrarlamak istemiyorum.Ancak göz göre göre bunları inkar edenleri gördükçe de valla benim tüylerim diken diken oluyor.

Kuran'daki pek çok mevzu inkâr edenleri aşar. Çünkü Kuran aynı zamanda bi iman kitabıdır. Bizi tatmin eden açıklamaları sizi etmeyebilir.

İçki veya zinanın haram olmasının sakıncalarını giderseniz de onlar bizim için haramdır, çünkü kulluk akılla yönlendirilemez, o biraz da teslimiyettir.

Cennetin güzelliklerini aklen veya delillerinizle hiç olarak gösterseniz de dünya hayatı bizim için cennetten kıymetsizdir. Çünkü biz Allah'a kuluz, hediye ve mükâfata değil.

Bu sözlerime celallenip "kutsal akılcı"lığınızla cephe alabilirsiniz; ama belirtmeliyim, sizin akılcılığınız bizim imanımızı çözmeye yetmez. Yetmeyecektir de!

O hâlde biraz da kâfirun suresinin tefsiriyle ilgilenin, hani size hitap eden kısmıyla: "sizin dininiz size, benim dinim bana(dır)..."

"."

Gönderi tarihi:

-hurilerin kadın ya da kız olduğuna dair kanıtı sunun

-bakire el değmedik anlamında yani kişiye özel bir kavramsa sizin düşündüğünüz anlamda sadec tıbbi bir kavram yani bir zar olayı değilse(malum zarını yırttırmadan çok ellenen arkadaşlarımız da olabilir hayatta),, bir bayana el değmemiş bakir bir huri nin sunulmadığını ıspatlayın... Ha insanlara sadece helali olmayan yani evlenmediği biriyle birlikte olmaması gerektiği söylenirken ,, evli olmayanlariçin de biran önce evlendirilmeleri söylenirken ne yani bu insanlar kendilerine helal kılınanla hiç mi cinsel ilişkide bulunmuyor... tamamen mi yasak ... evlen doya doya yaşa,yasak nerede ..islamla rahip-rahibe kavramları mı karıştı yoksa...

-Mağara örneğinde yine bir noktaya takılı kaldınız... karı-kız için... evet adam öyle başlıyor ama devamında artık o kızı istemiyor... yanlış hatırlamıyorsam padişahın teklifini kabul etmiyor... bir de bunu düşünün... zamanla başka bir farkındalık oluşmamış mı... kız için Allah zikretmenin pişmanlığını ,Allah için Allahı zikretmek almamış mı?zaten o noktada o kız önemini yitirivermiş...

--içki olayına gelince hadi bana içenin mümin olamayacağını ıspatlayın Kuran la... Kuran da öyle bir ayet düşününki ,, içen birinin namaza durmadan önce kafasının ayık olması emrediliyor... kafası iyice yerine geldikten sonra bu kişi namaza durabiliyor ve yine Kuran ile İncil deki en güzel benzerliklerden biri ,Rabbimizin içki konusunda sarhoşluğa dikkat çekmesi... sarhoşluğun kötülüğü üzerinde durulur... Ha bir ayette de içki kumar ve fal benzeri şeylerin ,Şeytan oyunları olduğu,şeytanın bunlarla bizi oyaladığı ve Allah ı zikirden alıkoymak istediği anlatılır... bir de içkide faydanın olduğu ama günahının faydasından çok olduğu vardır... kısaca helal haram demeden önce bütüne bakmalı... öğütleri incelemeli... bu öğütler hayatımızı zora mı sokar yoksa gerçekten bizler için faydalılar mı buna bir bakmak lazım... ha cennetteki içkiye gelince ,onun farklı oluşu ,, sarhoşluk yaşamayacağımız,,başımızın ağrımayacağı falan yazılı ... yani bizleri kusturan.. sabaha başımızı ağrıtan... bazen dozu aştık diye bizi rezil eden içki değil herhalde orada içilecek olan... içecek mümin kullara Allah dostlarına helali hoş olsun...

Gönderi tarihi:
"şarap akan ırmaklar" tabirini Kuran'da hangi ayet vurgulamakta? Şarap kelimesi Kuran'da bir ttek Hz. Yusuf'un bahsinde geçer. Bunun dışında cennette içki alemi olacak fikrini nereden çıkardınız?

Sanırım sizin İslam hakkında bildikleriniz bizim mahalle hocasının bildiğinden daha az ve kapalı.

47/15- Allah’a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Orada onlar için meyvelerin her çeşidi vardır. Rablerinden de bağışlama vardır. Bu cennetliklerin durumu, ateşte temelli kalacak olan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin durumu gibi olur mu?

YETERLİ Mİ SAYIN SU DAMLASI

burada bi TARAF cin ali masalı yazsa onun bile felsefesi çıkarılır.

Zaten pek bir farkı yok anlatılanın da.

Kuran'daki pek çok mevzu inkâr edenleri aşar. çünkü kulluk akılla yönlendirilemez, o biraz da teslimiyettir
.

Doğru söylüyorsunuz akılla işi olsaydı bunları tartışmıyor olurduk.

O hâlde biraz da kâfirun suresinin tefsiriyle ilgilenin, hani size hitap eden kısmıyla: "sizin dininiz size, benim dinim bana(dır)..."

Bak işte bunu da yanlış biliyorsunuz hep söylüyoruz.Sizin dininizi herkes kabul etmek zorunda yoksa müthiş bir azap müjdelenmiş sıkıyorsa etme .

Gönderi tarihi:
-hurilerin kad?n ya da k?z oldu?una dair kan?t? sunun

-bakire el de?medik anlam?nda yani ki?iye özel bir kavramsa sizin dü?ündü?ünüz anlamda sadec t?bbi bir kavram yani bir zar olay? de?ilse(malum zar?n? y?rtt?rmadan çok ellenen arkada?lar?m?z da olabilir hayatta),, bir bayana el de?memi? bakir bir huri nin sunulmad???n? ?spatlay?n... Ha insanlara sadece helali olmayan yani evlenmedi?i biriyle birlikte olmamas? gerekti?i söylenirken ,, evli olmayanlariçin de biran önce evlendirilmeleri söylenirken ne yani bu insanlar kendilerine helal k?l?nanla hiç mi cinsel ili?kide bulunmuyor... tamamen mi yasak ... evlen doya doya ya?a,yasak nerede ..islamla rahip-rahibe kavramlar? m? kar??t? yoksa...

-Ma?ara örne?inde yine bir noktaya tak?l? kald?n?z... kar?-k?z için... evet adam öyle ba?l?yor ama devam?nda art?k o k?z? istemiyor... yanl?? hat?rlam?yorsam padi?ah?n teklifini kabul etmiyor... bir de bunu dü?ünün... zamanla ba?ka bir fark?ndal?k olu?mam?? m?... k?z için Allah zikretmenin pi?manl???n? ,Allah için Allah? zikretmek almam?? m??zaten o noktada o k?z önemini yitirivermi?...

--içki olay?na gelince hadi bana içenin mümin olamayaca??n? ?spatlay?n Kuran la... Kuran da öyle bir ayet dü?ününki ,, içen birinin namaza durmadan önce kafas?n?n ay?k olmas? emrediliyor... kafas? iyice yerine geldikten sonra bu ki?i namaza durabiliyor ve yine Kuran ile ?ncil deki en güzel benzerliklerden biri ,Rabbimizin içki konusunda sarho?lu?a dikkat çekmesi... sarho?lu?un kötülü?ü üzerinde durulur... Ha bir ayette de içki kumar ve fal benzeri ?eylerin ,?eytan oyunlar? oldu?u,?eytan?n bunlarla bizi oyalad??? ve Allah ? zikirden al?koymak istedi?i anlat?l?r... bir de içkide faydan?n oldu?u ama günah?n?n faydas?ndan çok oldu?u vard?r... k?saca helal haram demeden önce bütüne bakmal?... ö?ütleri incelemeli... bu ö?ütler hayat?m?z? zora m? sokar yoksa gerçekten bizler için faydal?lar m? buna bir bakmak laz?m... ha cennetteki içkiye gelince ,onun farkl? olu?u ,, sarho?luk ya?amayaca??m?z,,ba??m?z?n a?r?mayaca?? falan yaz?l? ... yani bizleri kusturan.. sabaha ba??m?z? a?r?tan... bazen dozu a?t?k diye bizi rezil eden içki de?il herhalde orada içilecek olan... içecek mümin kullara Allah dostlar?na helali ho? olsun...

:clover::clover:

Tebrikler fft güzel bir yaz?..

Müsadenle k?sa bir ekleme yapmak istiyorum..

?slam?n yan?ndan bile geçmedi?i iddalar geliyor önümüze..

Koskoca küre çak?l ta??na çevrilmek isteniyor..

Asl?nda i?in asl?n? idda sahibide biliyor..

Ama olacak i?te..

Do?ru hiç bir zaman salt olmam??t?r, illa bir yerden bir muhalafet olacak..

Ben desemki "bu güldür", s?rf ben, "bu güldür" dedi?im için birileri ç?kacak, hay?r o dikendir diyecek..

Gözünün önünde, göz göre göre gülü diken yapacak..

Sayg?lar..

Gönderi tarihi:
47/15- Allah’a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Orada onlar için meyvelerin her çeşidi vardır. Rablerinden de bağışlama vardır. Bu cennetliklerin durumu, ateşte temelli kalacak olan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin durumu gibi olur mu?

Zaten pek bir farkı yok anlatılanın da.

.

Bak işte bunu da yanlış biliyorsunuz hep söylüyoruz.Sizin dininizi herkes kabul etmek zorunda yoksa müthiş bir azap müjdelenmiş sıkıyorsa etme .

-su süt şarap ve bal ırmağı aynen arkadaşım devam onlarda tam senin yazdığın gibi ,orasıda bu dünyadan farksız ya

-altü üstü bu dünyada bizi yedirip içiren orada fazlasını verecekmiş ,, aa olur mu hiç öyle şey

-sizin dininiz size bizimki bize de sizin dininiz ne ki .. onu da kavrayamadım... olaki bir ihtimal yaratana inanıyorsanız bunca kitaba karşı en ufak bir sakınma hissi olmadan iyi tartışıyorsunuz.. ha yaratan inancı da yoksa zaten bizim yapabileceğimiz hiçbirşey yok o halde... ne yazsak siz kavrayamazsınız.. ha bizim dinimizden olmayanın yani kitap ehlinden olanın hepsini hem de hepsini azaba uğratacakmış Rabbimiz demek lütfen bunu Kuran dan ayetlerle bi ıspatlayın...

Kuran bu arada ciddi ciddi akıl işidir de kalp işidir de... ancak ve ancak ilim sahipleri kendilerine az da olsa ilim verilenler ve tabiki az da olsa temizlenenler onu anlar..anlama oranıda kişiye göre değişkenlik gösterir çünkü herkesin kaldırabileceği farklıdır ve rabbim kaldıramayacağımız yükle bizi yüklemez...

Gönderi tarihi:

sayın fft

cinsi konular dünya ilişkilerinde fazlasıyla kısıtlamış çünki özellikle kadınlar açısından...cennette olması gerekn hüriler gibi giyinemiyorlar bile. ve sayın katakuta yukarıda hurilerin tanımını ayetler ile belirtmiş izni olursa burada da yazayım;

"Muhammed esed kuran tahrifçisidir. Nede 33 tüm uzman tefsirciler aşağıdaki çevirmişlerdir.

Abdülbaki Gölpınarlı

Ve memeleri yeni sertleşmiş yaşıt kızlar.

Ali Bulaç Meali

Göğüsleri henüz tomurcuklanmış yaşıt kızlar.

Diyanet Vakfı Meali

Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar,

Elmalılı Hamdi Yazır

Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.

Ömer Nasuhi Bilmen

Ve nar memeli, hep bir yaşta (cariyeler vardır).

Süleyman Ateş Meali

Göğüsleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar.

Şaban Piriş Meali

Göğüsleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar..

Ümit Şimşek Meali

33. Turunç göğüslü yaşıt güzeller,

Yaşar Nuri Öztürk

33 Göğüsleri turunç gibi yaşıtlar,"

bence bahsedilen cinsiyet kadın, şayet erkekse aklımızın alamadığı ve pek çok kadına pek bir şey ifade etmeyecek meziyetlerinden bahsedilmiş bu erkeklerin... işin ilginç tarafı başka başlıkta bir arkadaşın iddia ettiğinin aksine; samimi-karşılıksız- sevginin karşılığında alınması gerekilen ödül neden karşılıklı bir ifade ile belirtiliyor... yani inanan zevklerin doruğuna ulaşacılacağı gibi bir anlam var..

Gönderi tarihi:

Dünya hayat?yla aihreti de?erlendiriyorsunuz..

Daha dünya katmanlar?n? ç?kar ç?kmaz dünya yasalar? devreden ç?k?yor, uzay bo?lu?unda dünya fizi?inin bir ço?u i?lemiyorken,

siz nas?l oluyorda niteli?ini bilmedi?imiz ahiret hayat?n? dünya hayat?yla de?erlendiriyorsunuz..

Ordaki ?arab?n ne oldu?unu nereden biliyorsunuz..?

Oradaki kö?klerin nas?l oldu?unu nereden biliyorsunuz..

Oradaki hurilerin yada g?lmanlar?n nas?l olacaklar?n? nereden biliyorsunuz..

Orada hastal?k yok, ölüm yok..

Orada haset yok, h?rs?zl?k yok kibir yok..

Orada k?s?tlama yok, herkese her istedi?i var..

Orada ho?nutluk var lezzet var zevk var..

?nsan? yaratan rabbim verece?i ödülüde çok iyi bilir..

Sayg?lar..

Gönderi tarihi:

Bana yetti, size bilmem. Hata etmişim uyardığınız için teşekkürler, ama dediğim gibi bu sizin anladığınız bi "içki alemi" değil. "içenlere zevk veren" vurgusu da onun sandığımız şaraplardan daha farklı olduğunu vurguluyor. Hem Kuran'da benzetme bi metottur. Bu da kullara, ahiretin sonsuz mutluluk ve acılarını anlaması için yardım eden kavramlardandır. Yoksa içkiyi sevmeyenler ya da aseksüel olanlar cennette mutsuz olacak değiller.

Akılla işi yok, demedim, demem de. Dinimiz sadece akıl işi değildir. Biz nasıl ki Allah tektir, diyorsak, siz de akıl tektir diyorsunuz ve yanına başka seçenek koymuyorsunuz. Problem de burada başlıyor.

Korkuyorsanız, müslüman olun, korkmuyorsanız, ilgilenmeyin. Bu kadar basit. Bizim inancımıza göre size dünyada bi sıkıntı yok; e madem sizin de ahiret inancınız yok; haybeye konuşuyorsunuz.

Ayrıca bu tür masallar Müslüman avamın çerezidir. Herhangi bi doktrin veya hüküm ağırlığı yoktur.

Gönderi tarihi:
Dünya hayat?yla aihreti de?erlendiriyorsunuz..

Daha dünya katmanlar?n? ç?kar ç?kmaz dünya yasalar? devreden ç?k?yor, uzay bo?lu?unda dünya fizi?inin bir ço?u i?lemiyorken,

siz nas?l oluyorda niteli?ini bilmedi?imiz ahiret hayat?n? dünya hayat?yla de?erlendiriyorsunuz..

Ordaki ?arab?n ne oldu?unu nereden biliyorsunuz..?

Oradaki kö?klerin nas?l oldu?unu nereden biliyorsunuz..

Oradaki hurilerin yada g?lmanlar?n nas?l olacaklar?n? nereden biliyorsunuz..

Orada hastal?k yok, ölüm yok..

Orada haset yok, h?rs?zl?k yok kibir yok..

Orada k?s?tlama yok, herkese her istedi?i var..

Orada ho?nutluk var lezzet var zevk var..

?nsan? yaratan rabbim verece?i ödülüde çok iyi bilir..

Sayg?lar..

Dunya hayatiyla ahireti karman corman eden Muhammed'in ta kendisidir. Bu yukarida saydiklariniz ancak bu dunyada gecerlidir. Diger dunyada ne var hic birimiz bilmiyoruz ama, Muhammed insanlari kandirmayi cok iyi bilmis ve uzucu olan da; bu kandirmacalara gunumuzde de inananlar var.

Gönderi tarihi:

Dünya hayatıyla ahiret kutsal kitabınızda karşılaştırılmış...

örnekler oradan verilmiş, ödüller ve cezalar, işkenceler orada belirtilmiş...

ayet ve kitap temel alındığından dolayı eleştirilerin bu noktalara yöneltilmesinden doğal bir şey olmamalı...

Gönderi tarihi:
Dunya hayatiyla ahireti karman corman eden Muhammed'in ta kendisidir. Bu yukarida saydiklariniz ancak bu dunyada gecerlidir. Diger dunyada ne var hic birimiz bilmiyoruz ama, Muhammed insanlari kandirmayi cok iyi bilmis ve uzucu olan da; bu kandirmacalara gunumuzde de inananlar var.

Kandırmış diyorsun katılmıyorum...

Amacı ne olabilir, neden kandırsın..?

Gönderi tarihi:
hurilerin kadın ya da kız olduğuna dair kanıtı sunun

ftt

Hurilerin, erkek veya kadın hariç başka bir cins olasılığınıda ilk sizden görüyorum

Ben desemki "bu güldür", sırf ben, "bu güldür" dediğim için birileri çıkacak, hayır o dikendir diyecek..

Gözünün önünde, göz göre göre gülü diken yapacak..

xlark tades

Bu sizin içinde geçerli, birisi sizin doğru söylediğinize inanmıyorsa tabiki karşı çıkacaktır. Sizin gül dediğinize başkası karanfil diyorsa işaret ettiğiniz şey belli değil demektir. Çünkü o ya güldür ya karanfildir yada başka bir şeydir, aynı anda iki şey değidir.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Keloğlan'ın fantazisi mi bu masal?

*

Al Yazmalım Selvi Boylum: Sevgi nedir? Sevgi Emektir.

*

Ülke için, kız için ne yapmış bu masaldaki Keltoşoğlan? Ne emek vermiş?

40 Allah Allah derken, bir insana, bir canlıya, bir bitkiye hayrı dokunmuş mu bu Keltoşoğlan'ın?

Padişah'ın kızı eşya mı? Kıza soran olmuş mu bu Keltoşoğlanı istiyormusun diye?

İslam ülkelerinde, İslam masalalarında kadın hep kendisine sorulmadan alınan verilen bir obje olmaya makum mudur?

Padişah sarhoşmuymuş Keltoşoğlan'a vezirlik teklif etmeyi düşünürken?

Neden bu Keltoşoğlan hikayeleri hep aynı?

Neden Musa'yı bir çiftçi bulmaz da Firavun'un karısı bulur?

Neden Yusuf'u köle tüccarları Firavun'un Başvezirine satarlar da bir kerpiç işletmesine satmazlar?

Neden deli divane aşık Keltoş Çoban Padişah'ın saygı gösterdiği dervişe danışır?

Hepsi rastlantı mı? Masalla hep böyle mi oluyor?

Keltoş Çobana kızını vermesi için neden topril talep eder lüzumsuz derviş?

Torpilcilik İslam masallarının bile ana teması mı?

vs. vs.

Böyle masallarla büyüyün bir toplum nasıl saygın bir toplum olabilir ki?

Emek çekmeden mağaraya kapanmakla istediği herşeye kavuşabileceğini sanan, Padişahın, Liderin, Bakanın kıramayacağı bir adamı aracı ederel torpil koyarak amacına ulaşabileceğine inanan bir toplum nasıl saygın gir toplum olabilir ki?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Keloğlan'ın fantazisi mi bu masal?

*

Al Yazmalım Selvi Boylum: Sevgi nedir? Sevgi Emektir.

*

Ülke için, kız için ne yapmış bu masaldaki Keltoşoğlan? Ne emek vermiş?

40 Allah Allah derken, bir insana, bir canlıya, bir bitkiye hayrı dokunmuş mu bu Keltoşoğlan'ın?

Padişah'ın kızı eşya mı? Kıza soran olmuş mu bu Keltoşoğlanı istiyormusun diye?

İslam ülkelerinde, İslam masalalarında kadın hep kendisine sorulmadan alınan verilen bir obje olmaya makum mudur?

Padişah sarhoşmuymuş Keltoşoğlan'a vezirlik teklif etmeyi düşünürken?

Neden bu Keltoşoğlan hikayeleri hep aynı?

Neden Musa'yı bir çiftçi bulmaz da Firavun'un karısı bulur?

Neden Yusuf'u köle tüccarları Firavun'un Başvezirine satarlar da bir kerpiç işletmesine satmazlar?

Neden deli divane aşık Keltoş Çoban Padişah'ın saygı gösterdiği dervişe danışır?

Hepsi rastlantı mı? Masalla hep böyle mi oluyor?

Keltoş Çobana kızını vermesi için neden topril talep eder lüzumsuz derviş?

Torpilcilik İslam masallarının bile ana teması mı?

vs. vs.

Böyle masallarla büyüyün bir toplum nasıl saygın bir toplum olabilir ki?

Emek çekmeden mağaraya kapanmakla istediği herşeye kavuşabileceğini sanan, Padişahın, Liderin, Bakanın kıramayacağı bir adamı aracı ederel torpil koyarak amacına ulaşabileceğine inanan bir toplum nasıl saygın gir toplum olabilir ki?

Saygılar.

olmuşmuyuz ki!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.