Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HRİSTİYANLARIN RUHANİ LİDERİ, İSLAM PEYGAMBERİNE NEDEN SALDIRDI... ("Muhammed'in getirdiği hiçbir yenilik yok. Sadece kötü ve insanlık dışı şeyler ge)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlarımız bakıyorum herzaman olduğu gibi bazen konuyu kişisel eleştirilere kaydırmış bununla ilgili düşünceler beyan etmişler...

Tabiki edecekler...

Kendilerine saygı duyuyorum...

Ancak şunu biliyorumku başından beri kendimizi net ifade edememiş ve anlatamamış olabiliriz...

Ya da yazdıklarımıza biraz daha fazla eyecan da katmış olabiliriz...

Ama bu hayrı düşüneceğimiz, suçlayacağımız, farklılaşacağımız, düşman kesileceğimiz anlamına gelmemelidir..

Tarafımca gelemezde...

Bu problemi bu forumda tartışan arkadaşlarımız her zaman olgun tavrıyla atlatmayı başarmışlardır. Çünkü gördüğüm kadarıyla algılayabilen ve anlayan insanların sayılarının çok olduğunu görmek mutluluk vericidir...

Sorun bana göre demokratik bir ülkenin emekleme aşamasındaki düşme ve kalkmalarından ibaretinden başka birşey değildir...

Diğer taraftan konumuza dönecek olursak.

Bizlerin karşı çıktığı inanç ve inançlar değildir ve hiçbirzaman olmamıştır, dinsel gericiliğin yarattığı bağnazlık ve yobazlık tır. Bunun hıristiyanı müslümanı olamaz çünkü yobazlık yüzyıllardır yeryüzünü kana boyamıştır.

Ve erdemlerin en güzeli olan hoşgörüyü ortadan kaldırmayı amaçlamıştır.

Pascal 'ı din adına, Montaigne 'i ahlak adına, Molliere 'i hem din, hem ahlak adına aforoz eden bağnaz ve yobazdır.

Bahriye Üçok'u, Turan Dursun'u, Uğur Mumcu'yu, Sivasları, Madımakları, Kubilayları da yapan bağnazlık ve yobazlıktır...

Kimse benim tuzu kuru demey kalkmasın...

Onların yobazı ve bizim yobazımız olmaz, yobaz her yerde yobazdır...

Sürekli bunun üzerinde durduk ve anlatmaya çalıştık...

Sevgiyle kalın...

Aynen katılıyorum..

Bizde yobazlığa karşıyız..

İslamı kötü emellerine alet edenlere karşıyız..

Bugüne kadar Sivas katliyamını haklı gören onaylayan oldumu burada..

Demedikmi insan öldürmek hele işkence ile öldürmek haramdır yasaktır..

Dinimize göre savaş dışında insan öldürmek yoktur..

Peki arkadaşlar sorun nerede..??

Acaba birbirimizi yeterince anlamıyormuyuz..!!!

Saygılar..

İşte tarihten ders almasını bilen Türk insanı.

İstenen ve özlenen de bu ve yobazlığın ve bağnazlığın olmadığı bir inanç..

Türkiye Cumhuriyet kurulurken ve onun temeli olarak çıkarılan yasalarla dine değil, din devleti düşüncesine karşı çıkılmış, dinin siyasallaşmasını önlemeye çalışılmıştır.

Ama hiçbir zaman ''saf bir inanç öğretisi olan dinin kendisine müdahale etmemiştir".

Bü düşünceyi netleştirdiğin için size teşekkürler sevgili xlark tades...

• Cevaplar 89
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Tarihte hristiyanlar dünyayı kana bulamış. yahudi soykırımı yapmış, kutsal topraklara gitme adı altında birçok yeri yakıp yıkmışlardır.ve daha birçokları. Sanki bunları yapan onlar değilmiş gibi bide İslam'a kara çalıyorlar.

İslam da;

kimseye zorla birşey yaptırılmaz.

kimseye zulüm yapılmaz.

... (daha fazlasını öğrenmek isteyenler sayısız kaynaktan bunları öğrenebilirler.)

İFTİRA ATIP KARA ÇALMAKLA GERÇEKLER KAPATILAMAZ. GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ DERLER YA.

Papa İSLAM ALEMİNDEN ÖZÜR DİLEMELİ, DİLEMEK ZORUNDA :excl:

Gönderi tarihi:
ALINTI(xlark tades @ Sep 15 2006, 07:21 AM)

Aynen katılıyorum..

Bizde yobazlığa karşıyız..

İslamı kötü emellerine alet edenlere karşıyız..

Bugüne kadar Sivas katliyamını haklı gören onaylayan oldumu burada..

Demedikmi insan öldürmek hele işkence ile öldürmek haramdır yasaktır..

Dinimize göre savaş dışında insan öldürmek yoktur..

Peki arkadaşlar sorun nerede..??

Acaba birbirimizi yeterince anlamıyormuyuz..!!!

Saygılar..

Türkiye Cumhuriyet kurulurken ve onun temeli olarak çıkarılan yasalarla dine değil, din devleti düşüncesine karşı çıkılmış, dinin siyasallaşmasını önlemeye çalışılmıştır.

Ama hiçbir zaman ''saf bir inanç öğretisi olan dinin kendisine müdahale etmemiştir".

Sayın Dipnot..

Zaten bütün bu olanlar gerçek islamın bilinmemsinden kaynaklanmıyormu..

Hadi yakanlar yakıyor, yıkanlar yıkıyor..

Ama bizlerde burada bas bas islam o değil budur dedikçe neden görülmüyor neden dinlenmiyor..

Örneğin Allah dörde kadar evlenmeyi müsade etmiştir derken..

Bunu emretmemiştir, sadece izin vermiştir gerekli şartların oluşması şartıyla diyoruz..

Bu şartların ilk başında, ilk eşin rızasını almak şartı vardır diyoruz..

Zaten ilk eşi buna rıza göstermerzki, gösteryorsa ya bir özrü vardır yada başka bir iş.. Bu ikisi arasında bir olaydır..

Hal böyleyken neden bir çok arkadaşımız..

Dörde kadar evlenme olayını yüzeysel olarak eleştiriye tabi utuyor..

Neden işin özünü görmüyor..

Hadi gösteren olmasa neyse diyeceğiz ama..

Yaza yaza klavyeler aşındırıyoruz ama yine görülmüyor..

Bu sadece bir tane örnekti..

Yani olay nedir..

Kuru kuruya kavgamı..?

Öğrenmekmi..?

Lekelemekmi..?

Yensende yeniselsende seninleyiz demekmi..?

Takım tutmakmı..?

Mantık ne..?

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Papa’ya tepkiler durmuyor

Vatikan’ın Papa 16. Benedikt’in Almanya’da yaptığı ve İslam dünyası’nda tepki çeken konuşmasında Müslümanları incitmek istemediğini açıklaması, Müslüman ülkeleri yatıştırmadı. Tepkiler sürüyor.

VATİKAN/CİDDE/İSLAMABAD/YENİ DELHİ/CAKARTA/GAZZE - Vatikan’ın resmi sözcüsü Peder Frederico Lombardi, 16. Benedikt’in inançlı Müslümanları incitmek istemediğini, amacının dinin motivasyon kaynağı olarak kullanıldığı şiddeti reddetmek olduğunu söyledi. Ancak tepkiler dinmedi.

İslam Konferansı Örgütü, Vatikan’dan İslamiyet ile ilgili tutumunu açıklığa kavuşturmasını istedi.

Mısır’da Müslüman Kardeşler örgütünden yapılan açıklamada da, Papa’nın, Batı’nın İslam’la ilgili herşeye düşman olduğu tezini güçlendirdiği bildirildi.

HİNDİSTAN’DAN DA TEPKİ VAR

Yüzde 13’ü Müslüman olan 1,1 milyar nüfuslu Hindistan’daki Ulusal Azınlık Komisyonu Başkanı Hamid Ensari ise, “Papa’nın sözleri, haçlı seferi başlatan ortaçağdaki öncülleri gibi çınladı” diye konuştu.

Laik yönetime sahip Hindistan’daki en önemli dini azınlık olan Müslümanların bir derneği de bugün yaptığı açıklamada, Papa’nın sözlerini İslam’a edilmiş bir başka hakaret olarak değerlendirirken, her şeye karşın Müslümanları uzlaşmacı olmaya ve soğukkanlılıklarını muhafaza etmeye çağırdı.

Hindistan’da yayımlanan The Hindu gazetesi de Papa’nın sözlerine büyük eleştiride bulunarak, “Zamanında kutsal savaş ve terörün bir başka türü olan engizisyonu ilan etmiş bir kurumdan gelen sözler küstahlık” ifadesini kullandı.

‘AÇIKLAMALAR AKILDAN YOKSUN’

Müslüman nüfusu en fazla olan ülke Endonezya’daki ikinci büyük İslami örgüt Muhammadiye’nin Başkanı Din Syamsuddin de “Papa’nın açıklamalarının akıldan yoksun olduğunu gösterdiğini” söyledi.

Bu açıklamaların, Papa’nın İslam’ı doğru anlamadığını açıkça gösterdiğini de belirten Syamsuddin, bu açıklamaların, Müslümanlar ile Katolikler arasındaki uyumlu ilişkilere zarar verebileceğini ifade etti.

Müslümanlara aşırı tepki vermekten kaçınmaları çağrısında bulunan Syamsuddin, “Papa özür dilesin dilemesin, İslam toplumu İslam’ın bir merhamet dini olduğunu göstermesi gerekir” dedi.

TARTIŞMALAR İTALYAN BASININDA

Tartışmalar, İtalyan basınında da geniş yankı buldu.

Başlıklarda, İslam dünyasından yükselen ‘özür dilenmeli’ beyanatları ön plana çıkarken, sağcı gazeteler, İslam dünyasındaki eleştirileri, ‘Papa’ya tehdit” biçiminde sundu.

HANİYE’DEN KINAMA VAR

Gazze’de cuma namazından sonra gazetecilerle konuşan Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Papa 16. Benedikt’in İslam’a ilişkin sözlerini kınadığını söyledi. Haniye, “Papanın sözleri, gerçekle uyuşmadığı gibi, inancımızı hedef alıyor” dedi.

Başbakan Haniye, “Papa açıklamalarını düzeltip İslam’a tasallutu bırakmalı” diye konuştu.

TÜRKİYE’DEN DE TEPKİ GELMİŞTİ

Papa’nın açıklamalarına Türk Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da sert tepki gelmişti. Başkan Ali Bardakoğlu, açıklamaları ‘kışkırtıcı, düşmanca, ön yargılı ve taraflı bir bakış’ diye nitelemişti.

Papa 16. Benedikt, salı günü Almanya’da yaptığı konuşmada cihad kavramını sorgularken İslam’ın şiddeti teşvik eden bir din olduğu imasında bulunmuştu.

Gönderi tarihi:

Hristiyanların Ruhani Lideri (ki bu biraz şüpheli) PAPA'nın ISLAM dini ve onun Peygamberi ile ilgili yaptığı bu açıklama sorumluluktan uzak bir açıklama. Dünyada kutuplaşmaların giderek arttığı bir dönemde sağduyulu,yapıcı ve barışçı bir tutum sergilemesi gereken ve "din adamı" olduğunu iddia eden bir zatın yapmaması gereken provakatif bir açıklama.

Bence PAPA'yı Evlendirmek lazım. Aksi taktirde Dünya Savaşına neden olacak!!-)

Gönderi tarihi:

Eger gerekli ise,gerekli bütün makamlara*Cumhurbaskani,Basbakan,Disisleri bakani,Icisleri bakani*birer mail atilarak bu ziyaretin bir daha yenilenmemek üzere*özür dilense bile*üzere red edilmesi istenebilir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

dinin her ne kadar birleştirici bir unsur olduğunu söyleselerde hiç bir zaman katılmamışımdır..

şöyleki....

müslümanlar yahudilere düşman, lübnana girildi diye...

hıristiyanlar müslümanlara düşman,barbar vede bağnaz diye...

müslümanlar hıristiyanlara düşman....sebebini yazmama gerek yok sanırım...

yahudiler müslümanlara düşman,büyük çıkarları ve bir avuç toprak için...

katolikler protestanlara düşman...bknz irlanda..

şiiler sünnilere düşman...[nasrallahın son açıklamalarından biri:"bu savaş sünni şii savaşıdır"(yahudilerin

israili işgal ettiği sıra yaptığı bir açıklama)]

yurdum insanlarının bazıları tarikatlara düşman,bazılarıda tarikata girmeyenlerine...

liste uzar gider....papa efendinin yaptığı bu açıklamada bariz dinin oluş amacını açıklıyor zaten....sanki 100-200 yıl önceye kadar cadı

avına çıkan onlar değildi,cennetin anahtarını satan onlar değildi...

geçiniz .....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

birde bu papa olan benidiktin bir likörle aynı adı taşır..bu likörü vede ünlü dom perignon adlı şampanyayı icat

edenlerde vede halen bundan gelir sağlayanlarda ünlü benidiktin rahipleridir...likörün arka tarafındada

kocaman bir haç vardır...(ben biliyordumda bunu yıllarca ne oldu...kısmet bugüne imiş..:D)

Gönderi tarihi:

dinin her ne kadar birleştirici bir unsur olduğunu söyleselerde hiç bir zaman katılmamışımdır..

şöyleki....

müslümanlar yahudilere düşman, lübnana girildi diye...

hıristiyanlar müslümanlara düşman,barbar vede bağnaz diye...

müslümanlar hıristiyanlara düşman....sebebini yazmama gerek yok sanırım...

yahudiler müslümanlara düşman,büyük çıkarları ve bir avuç toprak için...

katolikler protestanlara düşman...bknz irlanda..

şiiler sünnilere düşman...[nasrallahın son açıklamalarından biri:"bu savaş sünni şii savaşıdır"(yahudilerin

israili işgal ettiği sıra yaptığı bir açıklama)]

yurdum insanlarının bazıları tarikatlara düşman,bazılarıda tarikata girmeyenlerine...

liste uzar gider....papa efendinin yaptığı bu açıklamada bariz dinin oluş amacını açıklıyor zaten....sanki 100-200 yıl önceye kadar cadı

avına çıkan onlar değildi,cennetin anahtarını satan onlar değildi...

geçiniz .....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

birde bu papa olan benidiktin bir likörle aynı adı taşır..bu likörü vede ünlü dom perignon adlı şampanyayı icat

edenlerde vede halen bundan gelir sağlayanlarda ünlü benidiktin rahipleridir...likörün arka tarafındada

kocaman bir haç vardır...(ben biliyordumda bunu yıllarca ne oldu...kısmet bugüne imiş..:D)

:):clover:

İMZANIZ'A...

Ey tanrının herkesleri! O herkesten çok herkesleR, düzgünler, er(k)genler, düşcinseller, kurgular, dipnotlar, bıçkın yılgınlar, gecenin uçkuruna sağalanlar, durmadan bir soluktan diğerine devrilenler, gerçek'ten ağzının payını alanlar, mutlulukları sürtünme boyutunda kalanlar, soysuz sonlu birikintiler, ütopik nasırlı duyarga çöplükleri, sırnaşık akıl ağrıları, psikolojik egzersiz kurbanları, bozuk organizasyonlar, fantazi edebiyat sohbetlerinin ergen sivilceleri, isayı çarmıha çakıp sonra tapınalar, beyaz ırk avcıları, varoluşlarını başkalarının gölgesinde sağlatanlar, tanımlananlar, kendini umursayanlar, siyasal masturbatörler...

hepinize karşı susuyorum. baki kalan bu kubbede bir hoş seda değil, sert bir suskudur. söz dumandır, susku kül. söz çürür, kalan suskudur. söz kulağa değer, susku içe (s)iner. susmanın onuruna gölge düşürmüyorum...

ve söz burda biteR.....

:clover::clover::clover::clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

Tarihte hristiyanlar dünyayı kana bulamış. yahudi soykırımı yapmış, kutsal topraklara gitme adı altında birçok yeri yakıp yıkmışlardır.ve daha birçokları. Sanki bunları yapan onlar değilmiş gibi bide İslam'a kara çalıyorlar.

İslam da;

kimseye zorla birşey yaptırılmaz.

kimseye zulüm yapılmaz.

... (daha fazlasını öğrenmek isteyenler sayısız kaynaktan bunları öğrenebilirler.)

İFTİRA ATIP KARA ÇALMAKLA GERÇEKLER KAPATILAMAZ. GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ DERLER YA.

Papa İSLAM ALEMİNDEN ÖZÜR DİLEMELİ, DİLEMEK ZORUNDA :excl:

Bu arkadaşımızın yanıldığı nokta şu.

Hiç bir din katliamı, baskıyıi, zorbalığı emretmez.

Dolayısıyla Hristiyanlıkta bunlar vardır İslamda yoktur gibi bir mantıkta. Papa'nın yürüttüğü mantıktan farklı olmaz.

Gerek Papa gerekse Vatikan var olduğu tarihten beri. Dünyada çok büyük vahşetlerin mimarı olmuştur.

Dünyaya hep dehşet ve düşmanlık tohumları saçmışlardır. Ancak buradan Hristiyanlık böyledire varmakta yine onların mantığının tekrarı olur.

Nasıl ki, Bin Ladin'in yaptıkları ve söyledikleri Müslümanlığı temsil etmiyorsa.

Papa nın söyledikleri de Hristiyanlığı temsil etmez.

Papa bize duyduğu kişisel ya da kurumsal nefretini dile getirmiştir.

Dinleri kendileriyle değerlendirmeliyiz. Onların adıyla bir şeyler yapanlarla değil.

Gönderi tarihi:

Tarihten ders çıkartırken Hristiyan zulmüne uğrayan Müslümanları da hatırlarmıyız acaba?

Sevgili Dipnot, size hak verdiğim çok nokta oldu bugüne kadar ancak bu topicte anlatılan papanın İslam'a yaptığı hakaret hakkında görüşlerinizi de merak ediyorum doğrusu. Bir yerde söylüyorsunuz "yobaz her yerde yobazdır" diye. Haklısınız, peki bu hristiyan yobazların yaptığı şeyleri irdelerken neden sözü hep döndürüp dolaştırıp Müslümanlara getiriyorsunuz? Ben bunu anlamaya çalışıyorum.

Papanın bu sözü Türkiye'ye gelme arefesinde neden ve nasıl söylediği hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Burada ki amaç nedir? Hem ülkemizi ziyaret etmeyi düşünüyor hem kalkıyor böyle şeyler söylüyor, rivayete göre papa gelip Ayasofya'da ibadet edecek ve hristiyan inancına göre papanın ibadet ettiği yer kutsaldır. Bu yüzden şu an bir müze olan Ayasofya Camii kilise olarak kabul görecek ve hristiyanların akınına uğrayacak.

Sizden rica ediyorum, engizisyon mahkemelerini kuran bu Vatikan kompleksi hakkında görüşleriniz nelerdir? Dünyada bir şirket gibi yaygın ağları bulunan bu din (!) tacirlerinin dünyaya yaptıkları kötülüklerin, siyasi emellerin ardında neler var?

Bir çok defa tekrar ettik din bir ticari meta olarak kullanılamaz. Ama bunu en fazla kullananlar Yahudiler ve Hristiyanlardır. Müslümanları eleştirirken son derece net sözler sarfediyoruz aynını diğerleri için neden yapmıyoruz?

Selamlar

Gönderi tarihi:

Tarihten ders çıkartırken Hristiyan zulmüne uğrayan Müslümanları da hatırlarmıyız acaba?

Sevgili Dipnot, size hak verdiğim çok nokta oldu bugüne kadar ancak bu topicte anlatılan papanın İslam'a yaptığı hakaret hakkında görüşlerinizi de merak ediyorum doğrusu. Bir yerde söylüyorsunuz "yobaz her yerde yobazdır" diye. Haklısınız, peki bu hristiyan yobazların yaptığı şeyleri irdelerken neden sözü hep döndürüp dolaştırıp Müslümanlara getiriyorsunuz? Ben bunu anlamaya çalışıyorum.

Papanın bu sözü Türkiye'ye gelme arefesinde neden ve nasıl söylediği hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Burada ki amaç nedir? Hem ülkemizi ziyaret etmeyi düşünüyor hem kalkıyor böyle şeyler söylüyor, rivayete göre papa gelip Ayasofya'da ibadet edecek ve hristiyan inancına göre papanın ibadet ettiği yer kutsaldır. Bu yüzden şu an bir müze olan Ayasofya Camii kilise olarak kabul görecek ve hristiyanların akınına uğrayacak.

Sizden rica ediyorum, engizisyon mahkemelerini kuran bu Vatikan kompleksi hakkında görüşleriniz nelerdir? Dünyada bir şirket gibi yaygın ağları bulunan bu din (!) tacirlerinin dünyaya yaptıkları kötülüklerin, siyasi emellerin ardında neler var?

Bir çok defa tekrar ettik din bir ticari meta olarak kullanılamaz. Ama bunu en fazla kullananlar Yahudiler ve Hristiyanlardır. Müslümanları eleştirirken son derece net sözler sarfediyoruz aynını diğerleri için neden yapmıyoruz?

Selamlar

Evet sevgili sardunya...

Din ile ilgili olarak ortak noktalırımızın oldukça fazla olduğunu biliyorum birkaç ayrıntı dışında.

Fatat burada Peder Benedict'in düşünceceleri sonucu ortaya çıkan tabloda özellikle hıristiyanlığı kolladığımı ve müslümanlar karşısıda haklılığını anlatmaya çalışmadım. Sadece olaya objektif olarak bakmaya özen gösterdim. Nedenine gelince o bir bir küstahlık varsa ve bizde ona o şekilde yaklaşırsak onun durumuna düşmüz oluruz ve dikkatli olmamız gerektiğini, güzel taraflarımızın, hoşgörü yaklaşımımızın ve şevakt tokatı atarak olayı büyütmemezin görüş ve taraftarındayım...

Bu Peder maalesef Ortaçağdan birinin sözünü konuşmasında aktarmakla İlkçağ görünümünde bir kusur etmiştir ve bu tasip edilebilir bir tarafı olmaz olamaz...

Diğer taraftan da O, Allah’ının ayrı olduğunu söylese de Allah bir olduğunu cümle halem bilir…[

Bu nedenle Zavallı duruma düşen papa olmuştur ama hıristiyan dostlarımız ve arkadaşlarımız adına utanç duyuyorum kültürsüz bir Hıristiyan din adamının bu şekilde saçmalamasın bütün hıristiyan halemine mal edilez ki tahmin ediyorum ki onlarda çok üzülmüşlerdir...

Son olarak ise Peder Türkiye'ye gelmeli ve utanmalıdır. Çünkü ben Ülkemizin inancı, güçlü gelenekleri, üslüp ve adabı, hoşgörüsü ve misafirperliğini yine tüm dünyaya göstereceğinden hiç kuşkum ve bunu gösterebilme alçakgönüllülüğünü ve nezaketini dahima muhafaze edeceğini ve herkese ispatlayabileceğine sonuna kadar güveniyor ve bekliyorum...

Maalesef Hıristiyanlar kendi kendilerine yarattıkları ve ürettikleri bir kuyruk acısı yarasını kaşıyıp dururlarken bizler buna yukarıda saydığım özelliklerimizle cevap vereceğimizi umuyor ve İslamiyet’in en son din olması onlara dahima ağır gelmekte olduğunu da ço iyi biliyorum...

Kendileri de çok iyi biliyorlar ki, İslamiyet kendinden önce gelmiş olan bütün dinleri ve peygamberleri tanıyor ve saygı duyuyor...

Bu bile onlar karşısnda her zaman 1, 0 önde olduğumuzun bir göstergesi ve gerçeğidir...

Umarım anlaşılmışımdır..

Dost sevgilerimle...

DİPNOT... :clover:

Gönderi tarihi:

Islâm'in Disindaki Dinlerin Geçerliligi Neden Kalkmistir?

Tarihin çesitli devirlerinde insanlara ayri ayri peygamberler ve dinler yollayan Allah Teâlâ, son din olarak onlara Islâmi ve son Peygamber olarak da Hz. Muhammed'i (asm) göndermistir. Islâm'in gelmesiyle Yahudîlik ve Hiristiyanlik gibi eski dinlerin hükmü sona ermistir. Bu, tipki, yeni bir kanun çikinca, eski kanunun hükmünün yürürlükten kalkmasi gibidir. Allah'in son dîni ve Ilâhî Kanunu Islâm gelince, eski dinlerin ve ilâhî kanunlarin geçerliligi son bulmustur.

Islâm disinda kalan dinlerin yürürlükten kalkmasini gerektiren baslica sebebler sunlardir:

1 - Her seyden evvel, eski dinler, yalnizca belli bir zamana ve belli bir muhîtin insanlarina hitab ediyorlardi. Islâm ise, topyekû* bütün insanliga seslenmektedir. Dâveti umumî ve mesaji cihansümuldür.

2 - Eski dinler, sadece kendi zamanlarinin insanlarini muhâtab almislardi. O zamanin insanlarinin seciyeleri kaba ve mizaçlari vahsete yakindi. Ilimde, medeniyette, fikir ve anlayista geri idiler. Ulasim ve haberlesme imkânlari, ibtidai bir haldeydi. Her bölgenin kültürü, inanci, örf ve âdetleri farkli farkliydi. Karsilikli fikir ve kültür alisverisi de oldukça zayifti. Bu yüzden, her muhîte ayri ayri peygamberler gelmesi, baska baska dinler gönderilmesi zarureti vardi. Zaman geçip insanlik ilim, fikir, kültür ve medeniyet yönünden büyük gelismeler kaydedince, eski mahallî dinler artik insanlarin ihtiyaçlarina cevap veremez hale geldiler. Bunun üzerine Cenâb-i Hak da insanlara en son din olan Islâmiyeti gönderdi.

Islâm dîni, 1400 yil evvelki dünyanin insanindan, bugünün ve yarinin modern insanina kadar gelip geçen bütün insanliga hitab edebilme özelliginde olan bir dindir. Bu bakimdan, kiyamete kadar hükmü bâki ve geçerlidir.

3 - Eski dinlerin, zamanla, içlerine hurâfeler, bâtil inançlar karismistir. Allah'in birligine îman esasi, yani tevhid inanci kaybolmustur. Islâm ise, hâlâ ilk günkü tazelik ve safligi ile, bozulmadan durmaktadir.

Netice olarak diyebiliriz ki:

Islâm'in disinda kalan dinler, geceleyin bir sokagi aydinlatan bir fener ve sokak lâmbasi gibidir. Islâm ise, bütün dünyayi aydinlatan günes hükmündedir.

Günes dogduktan sonra, artik sokak fenerine hiç ihtiyaç kalir mi?

Günesin yaninda sokak lâmbasinin aydinliginin sözü olur mu?

Gönderi tarihi:

Bu arkadaşımızın yanıldığı nokta şu.

Hiç bir din katliamı, baskıyıi, zorbalığı emretmez.

Dolayısıyla Hristiyanlıkta bunlar vardır İslamda yoktur gibi bir mantıkta. Papa'nın yürüttüğü mantıktan farklı olmaz.

Gerek Papa gerekse Vatikan var olduğu tarihten beri. Dünyada çok büyük vahşetlerin mimarı olmuştur.

Dünyaya hep dehşet ve düşmanlık tohumları saçmışlardır. Ancak buradan Hristiyanlık böyledire varmakta yine onların mantığının tekrarı olur.

Nasıl ki, Bin Ladin'in yaptıkları ve söyledikleri Müslümanlığı temsil etmiyorsa.

Papa nın söyledikleri de Hristiyanlığı temsil etmez.

Papa bize duyduğu kişisel ya da kurumsal nefretini dile getirmiştir.

Dinleri kendileriyle değerlendirmeliyiz. Onların adıyla bir şeyler yapanlarla değil.

(YANLIŞ ANLATTIYSAM AFFOLA)

Hristiyanların tümünün zorba yada katliamcı olduğu gibi bir düşünceye sahip değilim. Bir adamın lafıylada bütün hristiyanlar böyledir de denilmez. Hristiyanlar kelimesini Papa ve yardımcıları yerine kullandım ki sanırım farklı bir anlam ortaya çıkmış.

Şunu anlatmak istedim, din adına bir çok zulüm yapan Papalar olmuştur.Bunu herkes biliyor zaten. Bunu yapan kendileri-papa- değilmiş gibi ikiyüzlü davranarak başka bir dinede çamur atıyor. Böyle insan dışı bir davranış bir Din liderine yakışmaz :excl:

Yaptığı böyle terbiyesiz bir davranıştan ötürü Papa İslam Aleminden ÖZÜR DİLEMELİ :excl:

Gönderi tarihi:

Italyanin sagci gazeteleri,yani bizdeki müslümanci gazetelerin Italyadaki meslekdaslari olan Hiristiyanci gazeteler;Islam dünyasindan gelen tepkileri Papayi tehdit olarak yorumlamislar.ama hernedense bu hiristiyanliga karsi bir komplodur dememisler!!Bizde öyle derler ya.Herneyse benim diyecegim su;sevsinler yani ne olur tehdit olursa,Papa ise papaligini bilsin milyarlarca insanin dini inanclarina hakaret edenlerekarsi söylenen hersey mübahtir.Ama korkmasinlar Islami kan dökme dini olarak göstermeye calisanlarin disinda kalan en büyük müslüman kitle bu saygisizliga itidalli yaklasacaktir.Papanin amaci hernekadar Müslümanlari provake etmek olsa bile hevesi kursaginda kalacaktir.

Sayin arkadaslar,papalik secimi öyle kolay bir sey degildir.papa olacak kisi herseyden önce diger inanclara antipati hatta düsmanlik duyanlar arasinda yapilan bir secim oldugundan,Ratzinger'in papa secilmesi bir tesadüf veya sans olayi degildir.Papanin kendisi hem Türk hem müslüman düsmanidir.sicilinde böyle bir damga olan kisi ayni zamanda Almandir yani Irkcidir.Iste size kisa bir özet verdim bu adamla ilgili olarak.

Bu adam kendi ülkesinde bile Papa olmadan önce sayisiz elestiriler almis ama Papa olunca ülkelerinin serefi artmis oldugundan herkes kafasini kuma gömmüstür.

Demek istedigim su ki böyle bir adam icin bu forumda birbirimizle tartismanin birbirimizi kirmanin hicbir anlami yoktur.Bizlere düsen dinimizi tam olarak ögrenmektir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Vatikan'dan yapılan açıklamaya göre, Papa 16. Benedict, İslam ve şiddetle ilgili olarak bu hafta yaptığı konuşmasında Müslümanlar'ı kırdığı için "son derece" üzgün olduğunu bildirdi.

Kardinal Tarcisio Bertone yaptığı açıklamada, Papa'nın konuşmasının bazı bölümlerinin Müslümanlar'ı kırdığı için "son derece" üzgün olduğunu belirtti.

PAPAYA TEPKİLER İTALYAN BASININDA

Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un Hz. Muhammed hakkında kullandığı ifadelere İslam dünyasında gösterilen tepkiler, İtalyan basınında geniş biçimde yer almaya devam ediyor.

Haberlerde İslam dünyasında siyasilerin de Papaya tepki göstererek özür talep ettiklerine, protesto gösterilerinin ise yaygınlaşmaya başladığına değinildi.

Corriere della Sera, ikinci manşet olarak verdiği gelişmeyi, "İslam'ın Papa karşıtı protestoları yaygınlaşıyor" başlığıyla duyurdu. İç sayfada ise "Papaya karşı meydanlara dökülen kitlelerden slogan ve tehdit" başlığıyla sunulan haberin spotunda şu ifadelere yer verildi:

"Pakistan, Vatikan büyükelçisinden bilgi istedi. Irak'taki bir internet sayfasında Bağdat'ta bir Hristiyanın öldürüldüğü belirtildi. Iraklıların Ulema Konseyine göre, 'Papa, muhtemelen askeri geçmişi nedeniyle, düzgün bir tarih vizyonundan yoksun'. Türkiye'de Başbakanın partisinden de, muhalefetten de Papaya eleştiri. Papa'nın Türkiye ziyareti öncesinde resmen özür dilemesi isteniyor."

Vatikan'ın dün göreve başlayan Dışişleri Bakanı Başpiskopos Dominique Mamberti'nin ise "Papa, incitici bir şey yapmadı. Sadece diyalog talebinde bulundu. Konuşma metni son derece net" dediğine işaret edildi.

Corriere della Sera, İtalyan istihbarat birimlerinin köktendinci terör saldırıları olasılığına ilişkin son değerlendirmelerine ise "İtalya'da alarm düzeyi yükseliyor. Vatikan'da güvenlik kontrolleri artırıldı" başlığıyla özetledi.

La Repubblica gazetesi, İslam dünyasındaki tepkileri ilk sayfadan, "Müslümanlarda öfke. 16. Benediktus'a saldırı" başlığıyla sundu.

İç sayfadaki başlıkta da, "Pakistan'dan Filistin'e kitleler Papaya karşı meydanlara döküldü" denildi. Konuya ilişkin gelişmeler ise spotta şu cümlelerle aktarıldı:

"Müslümanların protestoları yayılıyor. Hamas, 'Papa özür dilesin' dedi. Başbakan (İsmail) Haniye'nin konuşmasının ardından Gazze sokaklarında yürüyüş yapıldı. Müşerref'ten sert tepki. Hindistan'da meydanda Papanın resmi ateşe verildi".

Konuya ilişkin bir başka haberde ise Vatikan'ın yeni Dışişleri Bakanı Başpiskopos Mamberti'nin zor bir dönemde göreve başladığına işaretle, "Vatikan durumu düzeltme uğraşında: Dinler arası diyalog önceliklerimiz arasında" denildi. Gerilimi La Repubblica'ya değerlendiren Katolik profesör Semir Halil Semir, "Papanın konuşması, akıl temelinde diyalog çağrısıdır" derken, Fransa'daki Müslüman yetkililerden Delil Bubekir'in ise "Derhal açıklama yapılmalı, yoksa diyalog askıya alınır" demesi dikkati çekti.

La Stampa gazetesi, Pakistan'ın tepkisini ön plana çıkararak, "Papa Ratzinger dediklerini gözden geçirmeli" başlığını kullandı. Haberde, gerilimin Papanın Türkiye seyahatini riske soktuğu da ileri sürüldü.

Il Messaggero gazetesi de "Pakistan'dan Papaya atak. Vatikan: Diyalog yanlısıyız" başlıklı haberinde, Papanın Türkiye seyahatinin tehlikeye girdiği iddiasına yer verdi.

Sağ çizgideki gazetelerden Il Giornale, "Müslümanlar Papaya karşı: Hitler gibi" başlığını kullandı. Papaya yönelik eleştireler karşısında İtalya'daki merkez sol hükümetin sessiz kalmasını eleştiren gazete, konuya ilişkin haberini, "16. Benediktus'un sözlerine sadece merkez sağ sahip çıkıyor" başlığıyla sundu.

Il Tempo gazetesi ise konuya ilişkin haberinde, Papalık Dış Misyonlar Enstitüsü yetkililerinden Papaz Piero Gheddo'nun değerlendirmelerini ön plana çıkardı. Papanın konuşma metnini öven Gheddo'nun, "Papa büyük bir cesaret örneği sergilemiştir. Zira kutsal savaşın saçmalığına ilişkin sözleriyle ılımlı Müslümanların uyanmasını sağlamıştır" dediği belirtildi. Konuya ilişkin diğer haber başlığında, "Ama İslam dünyası özür bekliyor" denildi.

Gönderi tarihi:

Papa bilmem kacinci Benedikt,cok üzülmüs belki hz.Isadanda zilgit yemis olacakki Müslümanlar beni yanlis anladi diye yaptigi hakareti hafifletmeye calismis,sanirim bazi basin yayin organlarinda yarin kocaman kocaman puntolarla,Papayi bizlere sevdirmeye calisaklardir.

Bence Papa ne derse desin isterse af dilesin müslümanlardan,onun Türkiyeye yapacagi muhtemel ziyaret devletimizi temsil eden sorumlularca iptal edilmelidir.Böyle bir haddini bilmezin topraklarimiza adim atmasi bile müslümanlara en büyük hakarettir.

Gönderi tarihi:

bu adamı hiç sevmemiştim zaten.diğer papa ne güzel tonton bi adamdı sevimliydi.bunun bakışlarında bişi var zaten.walla benden sana tavsiye fazla umutlanma ziyareti PAPA iptal eder.bizimkiler avrupanın kulu kölesi olmuş durumda.papa geliyorum derse bizimkiler bi halt edemezler...

Gönderi tarihi:

Hepimiz biliyoruz ki! Hazreti Muhammed bu aleme rahmet olarak gönderilmiştir . Elbelte bunu ikar edenler muhakkak olacaktır .Bunlar ya bilir haset ederler yada bilmezler ondan inkar ederler .Bir de Fitne cıkarmak için inkar edenler vardırki onlar işte sevgili Peygamberimizin hadisinde buyurduğu gibi:(Din, dünya menfaatine alet edilince, fitneler zuhur eder.) Papa'da dini dünya menfaatlerine alet etmek için cemaatinde bulunan cahillerin hoşlanacağı cümleler sarfetmiştir .

****** diyorum çünki onlar her imkan olmasına ramen araştırmazlar bir muslüman için sadece medya tarafından oluşturulmuş katil ve cani imajı portresinden gören kişilerdir. Bu menfaat ise ortadoğuyu yeniden şekillendirmek için yapılan katliyamları haklı göstere bilme çabasıdır.

Geçmişi unutmamalıyız,hitler Almanya'sında musevilere yönelik soykırım başladığında dönemin papası bu olayları göz ardı etmiş ve hitleri uyarmak yerine bir dünya savaşı çıkması için adeta zemin hazırlamıştı. Şimdi sizce hangi zemin üzerinde duruyorlar acaba ?

hangi zemin üzerinde durursa dursun bizim işimiz kahinlik yapmak yada hakaret yapmak olmamalıdır. Bizler tebliğ ettiği Kuran ile ,güzel ahlakı ile yol bulan Hazreti Muhammed'in ümmeti olarak, hep iyilik yapmayı tavsiye eden Peygambere itaat etmeliyiz.O sağlığında da hakaretlare ve zulme uğramış ,büyücü ,yalancı ilan eden put perestlere bağışlayıçı olmuş, asla kibirlenmemiş ve sadece Hak'ı tavsiye etmiştir . Bakara Suresi 148'ci ayetinde şöyle buyurur "(Ey Muhammed)

Sana önceki kitapları onaylayan ve onları denetleyen bu kitabı (Kur'an-ı) gerçek olarak indirdik. halde onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Sana gerçek geldikten (Kur'an indikten) sonra, onların (yersiz) arzularına uyma. Sizden her biriniz için bir yol ve yöntem yaptık. Allah dileseydi, hepinizi bir tek ümmet( millet) yapardı. Fakat Allah size verdiklerinde sizi denemek için böyle farklı kıldı. O halde, iyiliklerde (hayırlarda) yarışın. Hepinizin dönüşü Allah'adır. Sonunda Allah ayrılığa düştüğünüz konuları haber verecektir size."

Bu üzücü olayı Allah'a havale edip, iyilikte yarışmak için Papa'ya ve bütün kiliselere güllerle sarılı Kuran'ı Kerim'ler gönderelim. Atalarımız ve bizler kılıç korkusu ile değil,silah zoru ile değil innandığımız için ,sevgi ile islamı seçtiğimizi ifade etmenin yolu bu değilmidir.Papa'ya yaptığı haksızlığı hak gibi gösteren şeytana inat birde not bıraksak '' Oku,yorumladığın gibi değil de! Allah'ın adı ile oku '' bence en anlamlı cevap bu olur herhalde

Mehmet Ali Güder

Gönderi tarihi:

yaa bırakın Allahın aşkına..ne kadar samimi buluyorsunuz papayı

Bunu hangi anlamda sordun bilmiyorum ama ben Papa ile ilgili kisisel görüslerimi yeterince aktardim,sanirim gözünden kacmis olaak.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Papa bir kez olsun yahudikle ilgili görüş belirtmemiş.Haningtonun medeniyetler savaşı tezi

dinler savaşının başka bir adı olarak yorumlanabilir.Ancak bu savaş elbet müslümanlara

yönelik olacaktır.Fundemantalizmi tüm dünyaya hakim kılmak isteyen neo conlar büyük

bir yangının kıvılcımını çoktan çaktılar.Papada bu kuklalardan ötesi değil...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.