Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

selam ve dua Allah ve Resulüne kıyamete kadar tabi olanların üzerine olsun....

Türkiyede pekçok insan, mevcut devleti savunduğu ve İslam Sistemini lanetlediği halde, bir yandan da "müslümanım" demekte bir sakınca görmemektedirler.

Zaten Laik devlet düzeninde, devletin din işlerine karışması sakıncalıdır, müslüman olmayanlara da hakarettir! Bıraksınlar herkes inancını yaşasın ikiyüzlülük yapmanın mertlikte yeri yoktur

Bir kısım farkları burada zikredelim:

1- Allahın Dininde; hâkimiyet kayıtsız şartsız Allahındır, Onun emirleridir. Devletin dininde ise, hâkimiyyet kayıtsız şartsız Atatürk ilkeleri dOĞrultusunda milletindir.

2- Allahın gönderdiği Dinin sahası, istisnasız bütün hayat safhaları olup, insanoğlunun söz, fiil ve hareketlerini içine almış ve hepsi hakkında hüküm koymuş, müeyyideler getirmiştir. Devletin tanıdığı din ise; Allah ile kul arasında bir vicdan işi olup camide yapılan bir takım ibadetlerdir, dünya ile bir ilgisi yoktur.

3- Allahın dininde; Din devlet bütünlüğü vardır; ibadeti siyaset, siyaseti de ibadettir. Devletin dininde ise; din ayrı devlet ayrıdır, ibadet ayrı siyaset ayrıdır. Bunları birbirine karıştırmak suçtur, ceza gerektirir.

4- Allahın Dininde; kanun koyma yetkisi yalnız Allaha aittir, uygulayıcısı Peygamber veya halifeleridir. Devletin dininde ise, kanun koyma yetkisi millete ve laik millet meclisine aittir. Uygulayıcısı laik iktidar hükümetidir.

5- Allahın dininde; Anayasa Kuran dır. Devletin dininde ise, anayasayı Atatürk ilkeleri doğrultusunda millet ve temsilcileri yapar.

6- Allahın dininde; kaynak Kuran, örnek Peygamberdir. Devletin dininde ise, kaynak insan aklı, avrupa kanunları, örnek Mustafa Kemaldir.

7- Allahın dininde; hukuk sistemi İslamdır, İslam hukukudur. Kurana dayanır. Devletin dininde ise, hukuk sistemi İsviçre ve Roma hukukudur.

8- Allahın dininde din hem dünya hem de ahiret işlerine karışır. Devletin dininde ise sadece ahiret vardır; Din dünyaya, idareye karışmaz.

9- Allahın dininde; aile yönetimi Dine, Şeriata bağlıdır. Devletin dininde ise, aile yönetimine din karışamaz. Evlenme ve boşanmalar, karıkoca arasındaki hak, hukuk ve görevler; İsviçre medenî kanunundan gelir, geçer.

10- Allahın dininde; eğitim ve öğretim sistemi dine göredir. Okul programları yapılırken ibadet saatleri gözönünde tutulur. Devletin dininde ise eğitim sistemine din karışamaz; müfredat programları yapılırken ibadet saatleri nazari itibare alınmaz.

11- Allahın dininde; basın-yayın dine göre çalışır. Allaha ve Dinine saldırı yapılamaz. Devletin dininde ise basın-yayına din karışamaz. Atatürk ilkeleri hariç, herkes eleştirilebilir, hatta Allaha küfretmek bile suç deĝildir.

12- Allahın dininde; mahkemeler Kurana göre kurulur; hâkimler hükümlerini Şeriata göre verirler. Devletin dininde ise, İtalya, İsviçre ve benzeri ülkelerden getirilen kanunlara göre kurulur, hüküm ve kararlar da bunlara göre verilir. Tabi araya büyük adamlar ve rüşvet girmezse, aksi takdirde bu hukuk ta geçersiz olur.

13- Allahın dininde; içki haramdır; alım satımı, taşınması ve fabrikası da haramdır. Devletin dininde ise, bunların hepsi, caiz ve serbesttir hatta teşvik edilir.

14- Allahın Dininde; faizin alınması da verilmesi de haramdır. Devletin dininde ise bunlar mübahtır, caizdir ve devlet bizzat bunları kendi bankalarında uygulamaktadır. Milleti dolandırıp banka batıranları da kurtarmaktadır.

15- Allahın dininde; zina mutlak surette haramdır ve yasaktır. Devletin dininde ise, tarafların rızası olduğu takdirde mubahtır ve caizdir; hatta devlet zina için özel binalar yapmakta, travestilere bile müsaade verilmektedir. İstedikleri kadar yapabilirler ve devlet bundan vergi almakta bütçesini doldurmaktadır.

16- Allahın dininde; süt anne ve süt kardeşle evlenmek haramdır. Devletin dininde ise, ikisiyle de evlenebilir; hiçbir sakıncası yoktur.

17- Allahın dininde; tesettür vardır ve mümin kadınların başlarını örtmeleri farzdır. Devletin dininde ise, tesettür yoktur; kadın başını açar hatta devlet kendi kurum ve kuruluşlarında başörtüsüne müsaade etmemektedir.

18- Allahın dininde; Cuma namazına gitmek farzdır. Cuma saatinde herhangi bir iş yapılamaz, günahtır. Devletin dininde ise, işi bırakıp cuma namazına gitmek yasaktır.

19- Allahın dininde; günah işleyenleri kınama ve onlardan nefret etme vardır. Ve bundan müslüman sorumludur. Devletin dininde ise, hoşgörü vardır. Günaha teşvik edilmektedir.

20- Allahın dininde; kötülükleri elle, dille, kalple engellemek, kerih görmek vardır ve her müslüman bundan sorumludur. Devletin dininde ise, hoşgörü ile karşılanır ve ayıplanmaz, kınanmaz ve hatta günah diye bir şey yoktur. Yasaklar ve serbestlikler vardır.

21- Allahın dininde; hakkı hak olarak, batılı da batıl olarak tebliğ etmek farzdır. Devletin dininde ise, kimse kimseye karışmamalıdır. Din sadece kul ile Allah arasında vicdani bir meseledir. Evlerde ve camilerde hapsedilmiştir

İşte size iki din, biri devlet tarafından kabul edilmekteDiğeri ise Yüce Allahın gönderdii Yüce Sistem. Tercih herkesin hakkıdır ama ikisini de tam bilmek kaydıyla...

Aslında devlet hem kendi dininde ve hem de kendi siteminde şüphededir. Yoksa gerçek İslamın anlatılmasından korkmanın sebebi ne olabilir?

Eğer kendi din ve sistemlerinin doğruluğuna inanıyorlarsa, bıraksınlar müslümanlarda kendi inancını serbestçe yaşasınlar.

Zaten Laik devlet düzeninde, devletin din işlerine karışması sakıncalıdır, müslüman olmayanlara da hakarettir! Bıraksınlar herkes inancını yaşasın ikiyüzlülük yapmanın mertlikte yeri yoktur kardeşler

saygılarımla....

• Cevaplar 58
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

selam ve dua Allah ve Resulüne kıyamete kadar tabi olanların üzerine olsun....

Türkiyede pekçok insan, mevcut devleti savunduğu ve İslam Sistemini lanetlediği halde, bir yandan da "müslümanım" demekte bir sakınca görmemektedirler.

Zaten Laik devlet düzeninde, devletin din işlerine karışması sakıncalıdır, müslüman olmayanlara da hakarettir! Bıraksınlar herkes inancını yaşasın ikiyüzlülük yapmanın mertlikte yeri yoktur

Bir kısım farkları burada zikredelim:

1- Allahın Dininde; hâkimiyet kayıtsız şartsız Allahındır, Onun emirleridir. Devletin dininde ise, hâkimiyyet kayıtsız şartsız Atatürk ilkeleri dOĞrultusunda milletindir.

2- Allahın gönderdiği Dinin sahası, istisnasız bütün hayat safhaları olup, insanoğlunun söz, fiil ve hareketlerini içine almış ve hepsi hakkında hüküm koymuş, müeyyideler getirmiştir. Devletin tanıdığı din ise; Allah ile kul arasında bir vicdan işi olup camide yapılan bir takım ibadetlerdir, dünya ile bir ilgisi yoktur.

3- Allahın dininde; Din devlet bütünlüğü vardır; ibadeti siyaset, siyaseti de ibadettir. Devletin dininde ise; din ayrı devlet ayrıdır, ibadet ayrı siyaset ayrıdır. Bunları birbirine karıştırmak suçtur, ceza gerektirir.

4- Allahın Dininde; kanun koyma yetkisi yalnız Allaha aittir, uygulayıcısı Peygamber veya halifeleridir. Devletin dininde ise, kanun koyma yetkisi millete ve laik millet meclisine aittir. Uygulayıcısı laik iktidar hükümetidir.

5- Allahın dininde; Anayasa Kuran dır. Devletin dininde ise, anayasayı Atatürk ilkeleri doğrultusunda millet ve temsilcileri yapar.

6- Allahın dininde; kaynak Kuran, örnek Peygamberdir. Devletin dininde ise, kaynak insan aklı, avrupa kanunları, örnek Mustafa Kemaldir.

7- Allahın dininde; hukuk sistemi İslamdır, İslam hukukudur. Kurana dayanır. Devletin dininde ise, hukuk sistemi İsviçre ve Roma hukukudur.

8- Allahın dininde din hem dünya hem de ahiret işlerine karışır. Devletin dininde ise sadece ahiret vardır; Din dünyaya, idareye karışmaz.

9- Allahın dininde; aile yönetimi Dine, Şeriata bağlıdır. Devletin dininde ise, aile yönetimine din karışamaz. Evlenme ve boşanmalar, karıkoca arasındaki hak, hukuk ve görevler; İsviçre medenî kanunundan gelir, geçer.

10- Allahın dininde; eğitim ve öğretim sistemi dine göredir. Okul programları yapılırken ibadet saatleri gözönünde tutulur. Devletin dininde ise eğitim sistemine din karışamaz; müfredat programları yapılırken ibadet saatleri nazari itibare alınmaz.

11- Allahın dininde; basın-yayın dine göre çalışır. Allaha ve Dinine saldırı yapılamaz. Devletin dininde ise basın-yayına din karışamaz. Atatürk ilkeleri hariç, herkes eleştirilebilir, hatta Allaha küfretmek bile suç deĝildir.

12- Allahın dininde; mahkemeler Kurana göre kurulur; hâkimler hükümlerini Şeriata göre verirler. Devletin dininde ise, İtalya, İsviçre ve benzeri ülkelerden getirilen kanunlara göre kurulur, hüküm ve kararlar da bunlara göre verilir. Tabi araya büyük adamlar ve rüşvet girmezse, aksi takdirde bu hukuk ta geçersiz olur.

13- Allahın dininde; içki haramdır; alım satımı, taşınması ve fabrikası da haramdır. Devletin dininde ise, bunların hepsi, caiz ve serbesttir hatta teşvik edilir.

14- Allahın Dininde; faizin alınması da verilmesi de haramdır. Devletin dininde ise bunlar mübahtır, caizdir ve devlet bizzat bunları kendi bankalarında uygulamaktadır. Milleti dolandırıp banka batıranları da kurtarmaktadır.

15- Allahın dininde; zina mutlak surette haramdır ve yasaktır. Devletin dininde ise, tarafların rızası olduğu takdirde mubahtır ve caizdir; hatta devlet zina için özel binalar yapmakta, travestilere bile müsaade verilmektedir. İstedikleri kadar yapabilirler ve devlet bundan vergi almakta bütçesini doldurmaktadır.

16- Allahın dininde; süt anne ve süt kardeşle evlenmek haramdır. Devletin dininde ise, ikisiyle de evlenebilir; hiçbir sakıncası yoktur.

17- Allahın dininde; tesettür vardır ve mümin kadınların başlarını örtmeleri farzdır. Devletin dininde ise, tesettür yoktur; kadın başını açar hatta devlet kendi kurum ve kuruluşlarında başörtüsüne müsaade etmemektedir.

18- Allahın dininde; Cuma namazına gitmek farzdır. Cuma saatinde herhangi bir iş yapılamaz, günahtır. Devletin dininde ise, işi bırakıp cuma namazına gitmek yasaktır.

19- Allahın dininde; günah işleyenleri kınama ve onlardan nefret etme vardır. Ve bundan müslüman sorumludur. Devletin dininde ise, hoşgörü vardır. Günaha teşvik edilmektedir.

20- Allahın dininde; kötülükleri elle, dille, kalple engellemek, kerih görmek vardır ve her müslüman bundan sorumludur. Devletin dininde ise, hoşgörü ile karşılanır ve ayıplanmaz, kınanmaz ve hatta günah diye bir şey yoktur. Yasaklar ve serbestlikler vardır.

21- Allahın dininde; hakkı hak olarak, batılı da batıl olarak tebliğ etmek farzdır. Devletin dininde ise, kimse kimseye karışmamalıdır. Din sadece kul ile Allah arasında vicdani bir meseledir. Evlerde ve camilerde hapsedilmiştir

İşte size iki din, biri devlet tarafından kabul edilmekteDiğeri ise Yüce Allahın gönderdii Yüce Sistem. Tercih herkesin hakkıdır ama ikisini de tam bilmek kaydıyla...

Aslında devlet hem kendi dininde ve hem de kendi siteminde şüphededir. Yoksa gerçek İslamın anlatılmasından korkmanın sebebi ne olabilir?

Eğer kendi din ve sistemlerinin doğruluğuna inanıyorlarsa, bıraksınlar müslümanlarda kendi inancını serbestçe yaşasınlar.

Zaten Laik devlet düzeninde, devletin din işlerine karışması sakıncalıdır, müslüman olmayanlara da hakarettir! Bıraksınlar herkes inancını yaşasın ikiyüzlülük yapmanın mertlikte yeri yoktur kardeşler

saygılarımla....

Birakin artik insanlarin yakasini,birakin insanlar kendi bildikleri sekilde yasasinlar,birakin artik 1400 sene önceki gelenekleri,müslümanlik bas örtmeyle sakalla,gece gündüz ibadetle yatip kalkip devlete ve Atatürke küfür etmekle olmaz.Evet hakimiyyet kayitsis sartsiz milletindir,bunu bile saptiriyorsunuz ve din simsarligi yapiyorsunuz.Atatürkün sayesinde bir bayraginiz var Atatürkün sayesinde ezanlar okunuyor Atatürkün sayesinde Türk halkinin namusu iffeti korundu ,ama menemendeki yahudi gerici ortakligi ile yapilan saldiri ve islenen cinayete hala sahip cikamiyorsunuz,yalandi iftiraydi diyorsunuz mertlik böyle olmaz,mertlik dik durmaktir,ve gercekleri itiraf edebilmektir.Ölmüs bir insani yiye yiye bitiremediniz,cünkü o büyük insan ,Türk caliskandir demistir,o büyük insan herkes dinini dogru ögrenmelidir demistir,o büyük insan Türkiye meczuplarin seyhlerin tarikatlarin ülkesi olamaz demistir.ve o büyük insan gercek din adamlari ile kUVVAYI MILLIYEYI baslatmis ve Kurtulus savasini onlarla beraber vermistir.sahte dinciler ise ya Yunanla ya Ermeniyle ortak olarak kendi cikarlarinin pesine düsmüslerdir.bir parca vicdan sahibi olmak gerekir diye düsünüyorum.

Gönderi tarihi:

Birakin artik insanlarin yakasini,birakin insanlar kendi bildikleri sekilde yasasinlar,birakin artik 1400 sene önceki gelenekleri,müslümanlik bas örtmeyle sakalla,gece gündüz ibadetle yatip kalkip devlete ve Atatürke küfür etmekle olmaz.Evet hakimiyyet kayitsis sartsiz milletindir,bunu bile saptiriyorsunuz ve din simsarligi yapiyorsunuz.Atatürkün sayesinde bir bayraginiz var Atatürkün sayesinde ezanlar okunuyor Atatürkün sayesinde Türk halkinin namusu iffeti korundu ,ama menemendeki yahudi gerici ortakligi ile yapilan saldiri ve islenen cinayete hala sahip cikamiyorsunuz,yalandi iftiraydi diyorsunuz mertlik böyle olmaz,mertlik dik durmaktir,ve gercekleri itiraf edebilmektir.Ölmüs bir insani yiye yiye bitiremediniz,cünkü o büyük insan ,Türk caliskandir demistir,o büyük insan herkes dinini dogru ögrenmelidir demistir,o büyük insan Türkiye meczuplarin seyhlerin tarikatlarin ülkesi olamaz demistir.ve o büyük insan gercek din adamlari ile kUVVAYI MILLIYEYI baslatmis ve Kurtulus savasini onlarla beraber vermistir.sahte dinciler ise ya Yunanla ya Ermeniyle ortak olarak kendi cikarlarinin pesine düsmüslerdir.bir parca vicdan sahibi olmak gerekir diye düsünüyorum.

Teşekkürler sevgili dostum..

İşte bu kadar..

Dost sevgiler...

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

tarih nedense pek kazım karabekir paşaları anmaz neden? ordular dağıtıldığında o ordusunu dağıtmadı ve o ordu ile yola çıkılıp, zaferler elde edildi. tek düzenli orduyu o muhafaza etmişti.tarih kitablarında bir yada iki yerde adı geçer.bu insanların bu ülkenin kurtulmasına en başda rol onun.ama o dindar olduğu için pek anılmaz

ikincisi müslümanlik bas örtmeyle sakalla,gece gündüz ibadetle yatip kalkip devlete ve Atatürke küfür etmekle olmadiyorsun kadınların başını,ayağını göğsünü açtınız da ne oldu

sokaklar satılık kadınla doldu her yerde resmi genelevi açtınız

dahası hal böyle olunca zina o kadar çoğaldıki çocuk babasının kim olduğunu bilmiyor ve nesil büyük bir hızla bozuluyor

üçüncüsü ezanlar okunuyor diyorsun tarihi biraz kurcala bakalım kuranların yasaklandığı asker çizmesiyle çiğnendiği ezanların türkçe okutulması

dördüncüsü o tarikatlarki tekkeler ki fatihleri yetiştirdi yavuzları yetiştirdi.nice padişahlar yetiştirdi

beşincisi gavurun şapkası yüzünden kaçtane ilim adamı asıldı.

bu hangi mantığa sığar sorarım

ya ben o ülkeyle savaşmışım ve savaştan yeni çıkmışım savaştığım o ülkenin şabkasını niye giyeyim kadınına giydirdiği eteği niye ben burda kadınıma giydireyim.bu ülke benim can düşmanım niye ben onun örfünü adetini alayım.alırsanız işte binlerce ateist yetiştirir hayali ideali olmayan sırf bu dünyalık çalışan

sadece alacağı lezzetleri düşünen bir gençlik

her şey bu ülkeye ithal edildi

kanunlar ithal yok mu alan

şabka ithal yok mu alan

etek ithal yok mu alan

evrim teorisi adı bilim oldu ithal yok mu alan

bunların sonu bu başıboş gençlik ve bu birbirine düşman bölünmüş partilere ayrılmış takımlara ayrılmış kürt türk diye ikiye ayrılmış akrabalık bitmiş komşuluk bitmiş hatır kalkmış her şey maddi menfaate dönmüş

bunlardan önce ise yani bu ithallerden önce osmanlı üç kıtada at koşturmuş vardığı yere ilim irfan sanat güzel ahlak taşımış adalet götürmüştür.suç oranı büyük imparatorluk olmasına rağmen yok denecek kadar az vs vs vs evet bir parça vicdan yazık oluyor gençlerimize unutmadan huzurevleride bu sistemin artıklarından osmanlıda evlat annesine babasına of bile demezdi.şimdiki evlatlar ise anne babanın nazını çekemiyor neden kızları yetiştirmiyoruz ki oğlanlarda ona keza diskolarda barlarda yetişen zevk peşinde koşan gençlikten ne bekleyeceksin annesine babasına moruk diyecek

evettttttttttttttttt bir parça vicdan bu düzen sizin düzeniniz :excl:

Gönderi tarihi:

Milletin kendi hakimiyetini kendi eline almasından neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz?

Mustafa Kemal'den önce hakimiyet padişahındı Allah'ın değil,

Mustafa Kemal'den önce halkın kendi idaresinde söz sahibi olma hakkı yoktu, nasıl bu kadar çarpıtabiliyorsunuz? Allah'ın karşısına nasıl oluyorda Mustafa Kemal'i getiriyorsunuz? Bu hangi inancın vicdanına sığabilir? "hakimiyet kayıtsız şartsız Allah'ındır" demek demogoji yapmaktır, aksini iddia eden yokki. Söz konusu olan özgür irade ile yöneticisini seçebilme ve talep ederse yönetime seçilebilme hakkıdır, sizin sözünüze bakarsak sayın El Muslim, Mustafa Kemal'den önce hakimiyet padişahtaydı, o halde padişah Allah'ın yerine mi konulmuş oluyor? (Tövbe haşa)

Birine saldırmak çok kolay, iftira atmakta çok kolay ama bu vebalin altından kalkmak o kadar kolay değil...

Gönderi tarihi:

bana sadece Atatürkçü düşünçeye sahip insanların sayısını söyleye bilirmisiniz.. abartılı veya abartısız...

forumdan bunun cevabını bekliyorum...

sevgiler...

gerçi sayısı ne olursa olsun ve kendimide katıyorum bunun içine Atatürk ü kullananlarla aynı safda kesinlikle olamam nasıl dini siyasetde istismar edip kullananlarla aynı safta olamayacagım gibi..

buda ayrı bi konu benim için...

misal 5 milyon diyorum Attatürkçü düşünce sahibi var bu ülkede ... bu 5 milyon bir Mustafa Kemal Atatürk edemiyor...

neden mi...

Gazi söylese böyle derdi nedenini...

Siz beni hâlâ anlayamadınız,

Ve anlayamayacaksınız çağlarca da,

Hep tutturmuş "yıl 1919, Mayısın 19'u" diyorsunuz,

Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övünüyorsunuz.

Mustafa Kemal'i anlamak bu değil,

Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.

Bırakın o altın yaprağı artık,

Bırakın rahat etsin anılarda şehitler,

Siz bana neler yaptınız ondan haber verin,

Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin,

Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil,

Bana muştular getirin bir daha,

Uygar uluslara eşit yeni buluşlardan;

Kuru söz değil iş istiyorum sizden anladınız mı,

Uzaya Türk adını Atatürk kapsülüyle yazdınız mı,

Mustafa Kemal'i anlamak avunmak değil,

Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil

Hâlâ o acıklı ağıtlar dudaklarınızda,

Hâlâ oturmuş 10 Kasımlarda bana ağlıyorsunuz,

Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın,

Uluslar, fethine çıkıyor uzak dünyaların.

Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil,

Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız,

Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil,

Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar,

Ancak böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar.

Mustafa Kemal'i anlamak ağlamak değil,

Demokrasiyi getirmiştim size, özgürlüğü

Görüyorum ki hâlâ aynı yerdesiniz hiç

ilerlememiş;

Birbirinize düşmüşsünüz halka eğilmek

dururken,

Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız

gülen,

Mustafa Kemal'i anlamak işitmek değil,

Arayı kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla,

Bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla,

Bu vatan, bu canım vatan sizden çalışmak ister,

Paydos öğünmeye, paydos avunmaya, yeter,

yeter,

Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak değil,

ben müslüman bir türk gençi olarak. Gazi ye yapılan yobazlar tarafından uydurulan kelamları gale aldım. nede ben Atatürkçüyüm diye inançlarından dolayı insanları küçümseyen ve alay edenlerden yana oldum.

biz ihanetlerle dolu bu dünyada

Allahımıza olan inancımızı bir kenara atmadık çıkarlarımız için

peygamber sevgisinden uzak durmadık başkalarının isteği üzerine

gazi ye hürmet ve saygıda kusur etmedik beyinsizlerin keyfi üzerine

ismi bilinmez sehidleri duasız bırakmadık yürüyorsak bu topraklarda özgürce

biz bu nesil konuşuruz sadece boş boş... lafla pc başında üstüklük sagladın mı Atatürk çü oldugunuzu sanırız. da kendimizi bi nimetden sayarız...

bu milletin cekeçeği ceza büyük.. her şeyi hak ediyoruz...

Gönderi tarihi:

tarih nedense pek kazım karabekir paşaları anmaz neden? ordular dağıtıldığında o ordusunu dağıtmadı ve o ordu ile yola çıkılıp, zaferler elde edildi. tek düzenli orduyu o muhafaza etmişti.tarih kitablarında bir yada iki yerde adı geçer.bu insanların bu ülkenin kurtulmasına en başda rol onun.ama o dindar olduğu için pek anılmaz

ikincisi müslümanlik bas örtmeyle sakalla,gece gündüz ibadetle yatip kalkip devlete ve Atatürke küfür etmekle olmadiyorsun kadınların başını,ayağını göğsünü açtınız da ne oldu

dahası hal böyle olunca zina o kadar çoğaldıki çocuk babasının kim olduğunu bilmiyor ve nesil büyük bir hızla bozuluyor

üçüncüsü ezanlar okunuyor diyorsun tarihi biraz kurcala bakalım kuranların yasaklandığı asker çizmesiyle çiğnendiği ezanların türkçe okutulması

dördüncüsü o tarikatlarki tekkeler ki fatihleri yetiştirdi yavuzları yetiştirdi.nice padişahlar yetiştirdi

ya ben o ülkeyle savaşmışım ve savaştan yeni çıkmışım savaştığım o ülkenin şabkasını niye giyeyim kadınına giydirdiği eteği niye ben burda kadınıma giydireyim.bu ülke benim can düşmanım niye ben onun örfünü adetini alayım.alırsanız işte binlerce ateist yetiştirir hayali ideali olmayan sırf bu dünyalık çalışan

şabka ithal yok mu alan

etek ithal yok mu alan

bunların sonu bu başıboş gençlik ve bu birbirine düşman bölünmüş partilere ayrılmış takımlara ayrılmış kürt türk diye ikiye ayrılmış akrabalık bitmiş komşuluk bitmiş hatır kalkmış her şey maddi menfaate dönmüş

bunlardan önce ise yani bu ithallerden önce osmanlı üç kıtada at koşturmuş vardığı yere ilim irfan sanat güzel ahlak taşımış adalet götürmüştür.suç oranı büyük imparatorluk olmasına rağmen yok denecek kadar az vs vs vs evet bir parça vicdan yazık oluyor gençlerimize unutmadan huzurevleride bu sistemin artıklarından osmanlıda evlat annesine babasına of bile demezdi.şimdiki evlatlar ise anne babanın nazını çekemiyor neden kızları yetiştirmiyoruz ki oğlanlarda ona keza diskolarda barlarda yetişen zevk peşinde koşan gençlikten ne bekleyeceksin annesine babasına moruk diyecek

herşeyden önce bu yazıdakilar bir fikir veyahut görüş değil sadece saldırı ve küfürdür. Artı yalanlarla doludur.

Kazım Karabekir Paşanın kitaplarda adı geçmediğini söyleyen kişi. Okumuyor demektir kitapları. Zira kurtuluş savaşının anlatıldığı her kaynakya Karabekir Paşadan uzun uzun bahsedilir. Ama Atatürk'ün "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözünden onun ırkçı olduğu sonucuna varan bir kişi için bu yaklaşımda normal.

vay vay vay, Cumhuriyetin inkilapları yüzünden memlekette nesil babasının kim olduğunu bile bilmez olmuşta. Fuhuş o yüzden artmışta. Şapka düşmanın semboluymuşte.

Ben bu mantığa çok güzel bir örnek vereyim.

Tanzimattan sonra, Fes osmanlıya ilk geldiğinde, molla tayfası ayağa kalktı " küffarın takkesini takmayız" diye. gel zaman git zaman. Atatürk Fes i kaldırınca, dün fese "küffarın takkesi giymeyiz" diyenler. Bu sefer "Fes islamın semboludur, onu kaldıranlar dinsizdir" dedi.

Memlekette kürtü türk oalyının olmasının, fuhuşun vs nin hepsinin suçlusu Cumhuriyet inkilaplarıymış.

Bu zat akıl edemiyormu. Bir Cumhuriyet Türkiyesiyle diğer müslüman ülkeleri kıyaslamayı. Hiç mi aklına gelmiyor O ülkelerde, çocuk tacizinin, fuhuşun, oğlancılığın vs nin oranını.

Hiç mi görmüyor, Cumhuriyetle yönetilmeyen müslüman ülkelerde daha müslüman olanların nasıl birbiriyle savaştığını.

Ve bu ne Cumhuriyet'İn kıymetini bilmezliktir ki. Sizin özlemini duyduğunuz ne Osmanlı mı ?

Osmanlı tarihte ömrünü tamamlamış bir devlettir. Siz şükredeceğinize, Yıkılan Osmanlı'nın yerine kurulan Cumhuriyet sizi Türk sancağı altında yaşattı. Hiç mi bakmıyor sunuz etrafına. Osmanlı tebaası türklerden Cumhuriyet sınırları dışında kalanların haline ?

Ve biline ki. Bu ağızların tarihte ki sahipleri. Anadolu Atatürk'ün komutasında düşmanla çarpışırken. İngiliz Muhipleri Cemiyeti'nde Lord Gurzon'un kucağında " Fransıza Kurşun Sıkan" kafirdir fetvaları veriyordu.

Bu Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı, Cumhuriyetin tarihi boyunca her başkaldırısında ezilmiş. ve her başkaldırısında ezilmeye de mahkumdur.

Atatürk ve onun ilkeleri bu ulusun benliğinde öyle martavallarla silinmeyecek kadar derin bir yere sahiptir.

Gönderi tarihi:

şabka ithal yok mu alan

etek ithal yok mu alan

Yalan söylüyorsunuz,asil sizin sahte din adamlariniz sayesinde yüzyillardir kadinlarin iffeti *** ******* edilip birfatiha iki üfürükle pazara cikarildi.Cumhuriyet kadinlarinizin iffetini korudu,ama hala seyh efendilerin sayesinde ücbes kadin birden alip kapatabiliyorsunuz,ve ilginc olanda ne biliyormusunuz,ilginc olan seyhlerin evlendirdigi yani namuslu dediginiz bütün imam nikahli kadinlar hep basi kapali yani türbanlilardan cikmaktadir.dogru cünkü türbanlilar Allahin em rine uyarak birer fatiha ile bir erkege kadin olabilmekte bir sakinca görmezler.

oglan demissin de,sasiyorum tarih bilginize,osmanli saraylarinda oglanlar vardi ne yapardi bunlar,söyliyeyimmi,padisahlarla yatarlardi.E nede olsa padisah oglani olmak büyük bir serefti.Osmanli Türk neslinin karismasina neden olmus bir imparotorluktu.Hangi irfan ve sanattan bahsettiginide anlamadim.Evet köprüler hanlar hamamlar yaptirdi ama yaptira yaptira sonunda bizleri Ingilizlere satti senin Osmanlin ve simdide hala yok efendim satmadi yalanlari ile dünyayi kandirmaya calisiyorsunuz.Osmanli Türk toplumunu dejenere etmis ve Türklüge savas acmis bir imparatorluktu.Osmanlinin savasmadigi hicbir Türk beyligi yoktur,zulüm ve iskencelerle vergilerle ****** anadolu halki asirlar boyu ezilmis sadece osmanli 3 kitda at kostursun diye.Osmanlidan bahsedeceksen iyice oku ögren sonra buralarda insanlara dil uzat.Tarikat babalarinizdan ögrendiklerinizi satmayin buralarda.

sayglarla

şabka ithal yok mu alan

etek ithal yok mu alan

Hibirsey bilmiyorsunuz,ben ezanin Türkce okunmasindan gocunmam ve okunmasinida isterim,Kuranda ezan okunacak diye tekbir ayet yoktur bu bir cagridir,herhalde bir arap kalkipta ingilizce ezan okuycak degildi 1400 sene önce,önce gercekleri ögrenin,ezanin Türkcesi Arapcasi hicbirsey farketmez,önemli olan namaza davettir cagridir,arapcada okunsa türkcede okunsa aynidir.biliyorum simdi hemen ezani dine mal edecek ve yine din simsarligi yapacaksiniz.Atatürk o kadar büyük bir Türktüki insanlari kendi dillerinde ibadet etmeye özendirmisti.ama cehaletten siyrilamamis sahte din adamlari hersey gibi onuda saptirdilar ve iste ortaya cikan Hilkat-i garibeleri bize yasatmaktadirlar.Cehalettir Osmanlidan bugüne kadar geri kalmisligin nedeni.Türkiyenin geri kalmasina neden olan yenilik karsiti sahte din adamlari,cikarlari ugruna bu geri kalmisligi Cumhuriyete Laiklige ve dolayisiyle Türk insanini kölelikten kurtarmak bagimsiz yapabilmek icin kendilerini feda etmekten kacinmayan M.Kemal ATATÜRK ve arkadaslarina baglamaya calisip hala saf insanlarin dini duygularini her metodu uygulayarak sömürmeye calisiyorlar.

Allah sizleri islah etsin ne diyelimki.

saygilarla

Gönderi tarihi:

ben kökten dinciyim

Benim zâhirde köküm Allah Rasûlüne dayanır...

Benim bâtında köküm Allah`a erer!..

Allah indindeki Dinislâm, Dinimdir!.

Allah kelâmı, kitabımdır!.

Sadece bir okur-yazarım!.

Kitabullah`ı "oku"rum elimden geldiğince...

Allah indindeki Dinislâm`ı, açıklamağa çalışırım takdir edilmiş anlayış kapasitesince...

Bâtında, varlığım Hakk`a aittir... Zâhirde hitabım, halkadır!.

Secdem âlemlerin rabbı olan Allah`adır; bilirim ki, sistemde bir "hiç"im!.

Kulluğuyla şereflendirmiştir; tüm insanlığa ve mahlûkata, hiç bir ayırım yapmadan, takdirimde olan hizmeti en büyük nimet bilirim!..

İnsanları ve mahlûkatı yargılama, değerlendirme, yönlendirme benim ne görevimdir, ne de hakkım; çünkü ben abdullahım!. Takdir ve hüküm ise âlemlerin Rabbı olan "ALLAH"ındır!.

Evet, ben "kökten dinci"yim!.

Allah Rasûlünün getirdiği gerçeklerin herkes tarafından duyulmasına hizmet veririm... Ve orada biter benim görevim!..

Çünkü ben "kökten dinci"yim!.

"Tebliğ et, budur senin görevin; sen onlara zorla uygulatıcı değilsin" hükmü benim başımın tâcıdır.

Allah Rasûlü`nden bu yana gelmiş herkesi dinler, okur, edebildiğim kadar istifade ederim; ama tek mutlak kaynağım, Kitabullah ve Allah Rasûlü`dür!.

Kim, hangi yoldan, hangi anlayıştan, hangi topluluktan, hangi ırktan ya da milletten kabul ederse etsin kendisini; hiç bir ayırım sözkonusu olmaksızın hepsine sevgi duyarım; hizmeti görev bilirim!..

Zira "kökten dinci"yim ben!.

Allah indindeki Din`dir, benim Dinim!..İkândır artık benim imânım!.

Evet, "kökten dinci"yim ben !...

Görüşümün kaynağı "El Basîr"dir!.. O dilemese değerlendiremem!. Algılamamın kaynağı "Es Semî`"dir!... O takdir etmemiş olsa algılayamam!. Konuşup yazmamın müessiri "El Mütekellîm"dir! Onun lûtfu ve takdiriyle âşikâr olmaktadır bilgilerim!

Allah Rasûlü, tüm insanlara, yaşamın ve ölümötesinin gerçeklerini bildirmek için gelmiş ve bu görevini de hakkıyla ve kemâliyle yerine getirmiştir..

Ben, "kökten dinci"yim!...

Allah Rasûlü`nden öğrendiklerimi, ayırımsız bir şekilde insanlarla paylaşırım... Ötesi, hiç sorunum değildir!.. Zorlayıcı, uygulatıcı, kabul ettirici değilim ben!

"Kökten dinci"yim ben!..

Haddimi bilirim; önderlik, liderlik, hocalık, efendilik, şeyhlik taslamam... Yalnızca, öğrendiklerimi paylaşırım!. Çünkü kulum ben; O`na efendilik taslamak yakışmaz bana!.

Zirâ dedim ya, "kökten dinci"yim ben!

Bilirim bildiririm, hayatta en değerli şey Kitabullah`ta yazılı olanlardır!... Ve de onu "OKU"yabilmektir!. Gereklerini kavrayıp, yaşayabilmektir!. Ve bilirim bildiririm ki bu da ancak Allah`ın takdir edip kolaylaştırdıklarına nasibolacaktır!.. Bu sebeble dahi, kimseyi hatalı, kusurlu, eksik noksan görmem; takdir Yaratanına aittir, der geçerim!. Ben kavgaya, tartışmaya değil, bildiklerimi paylaşmaya geldim!.

İşte böylece, hâlis muhlis "kökten dinci"yim ben!.

Temenni ederim ki "Dinin köküne" erdirsin Allah bütün insanları; Allah indindeki sistemi ve gerçeği farkedip, geleceklerini en güzel şekilde inşâ ederek cennete gireler!

"Ben", diyorsam bağışlayın, bu yalnızca ifade gereği; dedimdi ya, bildirildi ki, "HİÇ"im, gene ben!.

Gönderi tarihi:

Yalan söylüyorsunuz,asil sizin sahte din adamlariniz sayesinde yüzyillardir kadinlarin iffeti *** ******edilip birfatiha iki üfürükle pazara cikarildi.Cumhuriyet kadinlarinizin iffetini korudu,ama hala seyh efendilerin sayesinde ücbes kadin birden alip kapatabiliyorsunuz,ve ilginc olanda ne biliyormusunuz,ilginc olan seyhlerin evlendirdigi yani namuslu dediginiz bütün imam nikahli kadinlar hep basi kapali yani türbanlilardan cikmaktadir.dogru cünkü türbanlilar Allahin em rine uyarak birer fatiha ile bir erkege kadin olabilmekte bir sakinca görmezler.

oglan demissin de,sasiyorum tarih bilginize,osmanli saraylarinda oglanlar vardi ne yapardi bunlar,söyliyeyimmi,padisahlarla yatarlardi.E nede olsa padisah oglani olmak büyük bir serefti.Osmanli Türk neslinin karismasina neden olmus bir imparotorluktu.Hangi irfan ve sanattan bahsettiginide anlamadim.Evet köprüler hanlar hamamlar yaptirdi ama yaptira yaptira sonunda bizleri Ingilizlere satti senin Osmanlin ve simdide hala yok efendim satmadi yalanlari ile dünyayi kandirmaya calisiyorsunuz.Osmanli Türk toplumunu dejenere etmis ve Türklüge savas acmis bir imparatorluktu.Osmanlinin savasmadigi hicbir Türk beyligi yoktur,zulüm ve iskencelerle vergilerle ****** anadolu halki asirlar boyu ezilmis sadece osmanli 3 kitda at kostursun diye.Osmanlidan bahsedeceksen iyice oku ögren sonra buralarda insanlara dil uzat.Tarikat babalarinizdan ögrendiklerinizi satmayin buralarda.

sayglarla

görünen köy kılavuz istemez bu gerçekleride kimse yalanlayamaz tarih ortada

bu yazdıklarımın hangisi yalan.

ama benim yazdıklarıma karşı yazmış olduklarınız benim yazdıklarıma cevab değil

burda bol bol politika yapmışsınız gerçi işiniz o sizin

yalnız unutma güneş balçıkla sıvanmaz yazdığım iddialara tek tek cevab ver ondan sonra bana yalan söylüyorsun de

bay politikacı bey

herşeyden önce bu yazıdakilar bir fikir veyahut görüş değil sadece saldırı ve küfürdür. Artı yalanlarla doludur.

Kazım Karabekir Paşanın kitaplarda adı geçmediğini söyleyen kişi. Okumuyor demektir kitapları. Zira kurtuluş savaşının anlatıldığı her kaynakya Karabekir Paşadan uzun uzun bahsedilir. Ama Atatürk'ün "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözünden onun ırkçı olduğu sonucuna varan bir kişi için bu yaklaşımda normal.

vay vay vay, Cumhuriyetin inkilapları yüzünden memlekette nesil babasının kim olduğunu bile bilmez olmuşta. Fuhuş o yüzden artmışta. Şapka düşmanın semboluymuşte.

Ben bu mantığa çok güzel bir örnek vereyim.

Tanzimattan sonra, Fes osmanlıya ilk geldiğinde, molla tayfası ayağa kalktı " küffarın takkesini takmayız" diye. gel zaman git zaman. Atatürk Fes i kaldırınca, dün fese "küffarın takkesi giymeyiz" diyenler. Bu sefer "Fes islamın semboludur, onu kaldıranlar dinsizdir" dedi.

Memlekette kürtü türk oalyının olmasının, fuhuşun vs nin hepsinin suçlusu Cumhuriyet inkilaplarıymış.

Bu zat akıl edemiyormu. Bir Cumhuriyet Türkiyesiyle diğer müslüman ülkeleri kıyaslamayı. Hiç mi aklına gelmiyor O ülkelerde, çocuk tacizinin, fuhuşun, oğlancılığın vs nin oranını.

Hiç mi görmüyor, Cumhuriyetle yönetilmeyen müslüman ülkelerde daha müslüman olanların nasıl birbiriyle savaştığını.

Ve bu ne Cumhuriyet'İn kıymetini bilmezliktir ki. Sizin özlemini duyduğunuz ne Osmanlı mı ?

Osmanlı tarihte ömrünü tamamlamış bir devlettir. Siz şükredeceğinize, Yıkılan Osmanlı'nın yerine kurulan Cumhuriyet sizi Türk sancağı altında yaşattı. Hiç mi bakmıyor sunuz etrafına. Osmanlı tebaası türklerden Cumhuriyet sınırları dışında kalanların haline ?

Ve biline ki. Bu ağızların tarihte ki sahipleri. Anadolu Atatürk'ün komutasında düşmanla çarpışırken. İngiliz Muhipleri Cemiyeti'nde Lord Gurzon'un kucağında " Fransıza Kurşun Sıkan" kafirdir fetvaları veriyordu.

Bu Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı, Cumhuriyetin tarihi boyunca her başkaldırısında ezilmiş. ve her başkaldırısında ezilmeye de mahkumdur.

Atatürk ve onun ilkeleri bu ulusun benliğinde öyle martavallarla silinmeyecek kadar derin bir yere sahiptir.

size gelince sayın CYRANO'yazdıklarımın sadece küfür ve saldırıdan ibaret olduğunu yazmışsınız

yazdıklarımın içinde bana gösterebilirmisiniz bir tek küfür ve saldırı deyin ki şu küfürdür şu saldırıdır

biz ancak gerçek olanları yazıyoruz ki bunlar açık seçiktir

sizin bu tarz bir cevabınız ancak taklitçi bir zihniyeti temsil eder

lütfen eleştirilerinizde daha dikkatli davranın

ben yazdıklarıma cevab isterim çamur atılmasını değil

Gönderi tarihi:

Sevgili politika;

Bu yukarda yazdıklarını bir anlık hiddetle yazdığını varsayıyorum çünkü bu yakışıksız uslubu sana hiç yakıştıramadım gerçekten çok ağır hakaretler ve ithamlarda bulunmuşsun k 1400 yıllık gelenek dediğin şeyler bizlerin hayat gayesidir her müslüman gibi sana göre gelenek bize göre dünya kurulduğundan beri gelmiş geçmiş en mükemmel sistem sizinle oturup kim daha Atatürkçü tartışmasına girmeyeceğim çünkü Atayı kendi çıkarları uğruna kullan kesim aşikar bir biçimde ortadadır.Kimse ülkeyi meczuplar ülkesi yapma derdinde değildir ölü insan eti yemeye gelince biliyorsun dinde haram olan herşey bize terstir bu ancak dini hükümleri hiçe sayanların işidir diye düşünüyorum.Sahte dincile diye bir tabir kullanmışsın evet bu ülkede ne kadar sahte Atatürkçü varsa bir o kadarda sahte dinci var kabul ediyorum ama keşke yazınızda genelleme yapmayıp buna dikkat etseydiniz diye düşünüyorum.

Gönderi tarihi:

Sevgili politika;

Bu yukarda yazdıklarını bir anlık hiddetle yazdığını varsayıyorum çünkü bu yakışıksız uslubu sana hiç yakıştıramadım gerçekten çok ağır hakaretler ve ithamlarda bulunmuşsun k 1400 yıllık gelenek dediğin şeyler bizlerin hayat gayesidir her müslüman gibi sana göre gelenek bize göre dünya kurulduğundan beri gelmiş geçmiş en mükemmel sistem sizinle oturup kim daha Atatürkçü tartışmasına girmeyeceğim çünkü Atayı kendi çıkarları uğruna kullan kesim aşikar bir biçimde ortadadır.Kimse ülkeyi meczuplar ülkesi yapma derdinde değildir ölü insan eti yemeye gelince biliyorsun dinde haram olan herşey bize terstir bu ancak dini hükümleri hiçe sayanların işidir diye düşünüyorum.Sahte dincile diye bir tabir kullanmışsın evet bu ülkede ne kadar sahte Atatürkçü varsa bir o kadarda sahte dinci var kabul ediyorum ama keşke yazınızda genelleme yapmayıp buna dikkat etseydiniz diye düşünüyorum.

Sayin Süheda,ben cagdas Türk insanina Laik Türkiye cumhuriyetinde yasayan ama sadece beyinleri örümceklenmemis olan insanlara ve bilhassa kadinlara cocuklara dil uzatan kisiye yanit verdim,onun görüslerini tastik ediyormussunuz gibi bir izlenim edindim umarimki yanilmisimdir.eger burada birileri cikip Bu cumhuriyeti canlari pahasinada olsa kuranlara pervasizca dil uzatabiliyorsa,kadinlari ***** cocuklari ***** olarak görüyorsa o insana benim yazdiklarim aslinda bir iltifattir o fazlasini haketmistir.Ben 1400 senelik gelenekler derken Islamla uzaktan yakindan iliskisi olmayan hurafelerden bahsettim,herkesin bir inanci vardir,benim sakalim biyigim salvarim türbanim yok diye bana hic kimse kafir diyemez.Evet yine tekrar ediyorum;müslüman Türk kadinlari birer fatiha ve iki üfürükle bir adamin esi olabiliyorsa ve bir adam istedigi kadar kadinla ayni seyi yapabiliyorsa bence bu Islamiyet degildir.Kadinlari ucuza kapatan zihniyet Müslüman olamaz.Atatürkcülük bir sevgidir bir tutkudur,Atatürkcü olmak yurdunu sevmek demektir,Atatürkcü olmak hurafelerden siyrilmak demektir.aslini astarini bilmeden sadece tarikat babalarinin maksatli olarak söylediklerini rejim karsiti basinin yalanlarini birileri bu forumlarda dile getirebliyorsa herhalde birileride onlara cevap vercektir.Sahte dinciler sözümden neden alindiginida bilemiyorum,ama tabiki herseyin sahtesi olduu gibi Atatürkcülerinde sahtesi vardir.

inanmaya gelince imanin ve paranin kimde oldugu bilinmez,iman Allahla kul arasinda olan bir bütünlesmedir.her sakalsizi imansiz her Atatürkcüyü ve hatta Atatürkü imansiz gösterenlere verilecek cevaplar vardir ama burasi yeri degildir.

ama yinede beni uyardiin icin sagol.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayin Süheda,ben cagdas Türk insanina Laik Türkiye cumhuriyetinde yasayan ama sadece beyinleri örümceklenmemis olan insanlara ve bilhassa kadinlara cocuklara dil uzatan kisiye yanit verdim,onun görüslerini tastik ediyormussunuz gibi bir izlenim edindim umarimki yanilmisimdir.eger burada birileri cikip Bu cumhuriyeti canlari pahasinada olsa kuranlara pervasizca dil uzatabiliyorsa,kadinlari ***** cocuklari ***olarak görüyorsa o insana benim yazdiklarim aslinda bir iltifattir o fazlasini haketmistir.

nerde böyle bir ifade kullanılmış yani kadınlara *****çocuklara *** denilmiş okudum topici açan arkadaşın yazısını benimmi gözümden kaçmış?

Gönderi tarihi:

şu herşeyi çarpıtma politikanız yok mu insanın iştahını kaçırıyorsunuz ben dinimi yaşıyayım diyorsun burası şeyhler bilmem neler ülkesideğil arabistana irana vs. sizden başka atatürkü kullanan var mı bi bakın etrafınıza milleti din simsarlığıyla suçlarsınız kendiniz atatürk simsarlığı yapmaktan geri durmazsınız islam kanunlarına 1400 senelik gelenek dersiniz osmanlıya dil uzatırsınız necisiniz siz gördüğüm kadarıyla sizin tarihiniz cumhuriyetle başladı bizim tarihimiz 1400 sene öncesine dayanıyor aramızdaki fark bu...

-----GEÇMİŞİNE KURŞUN ATANIN GELECEĞİNİ TOPA TUTARLAR-----

Gönderi tarihi:

Yani farklı gözlerlemi bakıyoruz anlamıyorum adam Türkiye Cumhuriyetine Küfür ediyor Kadınlara ***** diyor doğan çocuklara **** diyor ve sen görmüyorsun ha... helal olsun:

Burada söylenecek sadece bir şey var ve ben onu söyleyeceğim isterse yasaklasınlar...

**** sensin... ***** benzetmesinide sana aynen iade ediyorum...

Benim ülkeme hakaret eden böyle kelimelerle benim kadınlarıma benim anneme benim arkadaşlarıma ****** diyen şahsiyet bu ülke için en zararlı zihniyettir...

Bunlar o tehlikeli tarikatların yetiştirdiği şahsiyetler...

Bunlar işlerine gelince herkesi ****** *** yapan şahsiyetler...

Söyleceklerini nasıl kamufle ediyorlar...

GALİBA okuduğunu anlayamama gibi bir durumun var senin

şu an cumhuriyet ülkesindeyiz cumhuriyet ülkesinin kadına verdiği değere kadının eti genelevinde satılmıyormu bu gerçeği inkar mı ediyorsun

artık gençler sokak ortasında zina edecek duruma geldi

huzur evleri yaşlılarla dolmaya başladı

aile sistemi hızla çöküyor

boşanmalar hızla artıyor

saygı sevgi akrabalık komşuluk iyiden iyiye zayıfladı

burda cumhuriyet var bunlarda onun eseri

Gönderi tarihi:

GALİBA okuduğunu anlayamama gibi bir durumun var senin

şu an cumhuriyet ülkesindeyiz cumhuriyet ülkesinin kadına verdiği değere kadının eti genelevinde satılmıyormu bu gerçeği inkar mı ediyorsun

artık gençler sokak ortasında zina edecek duruma geldi

huzur evleri yaşlılarla dolmaya başladı

aile sistemi hızla çöküyor

boşanmalar hızla artıyor

saygı sevgi akrabalık komşuluk iyiden iyiye zayıfladı

burda cumhuriyet var bunlarda onun eseri

:clover: rock konseri herşeyi açıklıyor nasıl bir gençlik var olduğunu prezervatif satışı patlamış içki su gibi Allah(C.C.) sonumuzu hayr etsin...

Gönderi tarihi:

:clover: rock konseri herşeyi açıklıyor nasıl bir gençlik var olduğunu prezervatif satışı patlamış içki su gibi Allah(C.C.) sonumuzu hayr etsin...

evet halil kardeş görüyorsun bak yazdıklarımızı inkar edemiyorlar konuyu hemen başka taraflara çekiyorlar

ne diyelim allah sonumuzu iyi etsin gerçekten işimiz çok zor

allah yar ve yardımcımız olsun(amin)

not;amacım burda hiç bir kimseyi rencide etmek değil sadece tesbit ettiğimiz gerçekleri dile getirdik

bu gerçeklerin aksini iddia edecek birininde olduğunu sanmıyorum

Gönderi tarihi:

Hamd, Alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Salâtü Selâm, Rasûlullah’ın, Ehlinin, Sahabesinin ve de kıyamete kadar, onları dost edinenlerin üzerine olsun...

Tevhidin şirkle olan savaşı, Nûh Aleyhisselâm’ın kavmini, putlardan sakındırıp sadece Allah’a ibadete davet ettiği günden beri devam etmektedir.

Nûh Aleyhisselâm’dan sonra da Rasüller geldi ve gönderildikleri toplumları yalnız Allah’a ibâdet etmeye davet edip tapınageldikleri şeylerin ibâdete layık olmadıklarını onlara anlattılar. Bu hak batıl mücadelesi, Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem gelinceye kadar da böylece devam etti. Allah Resûlü Sallallahu Aleyhi Vesellem kendisine nübüvvet verilmeden önce de çevresinde “sâdıkû’l-emîn/doğru ve güvenilir” olarak bilinmesine rağmen onları tevhide, yalnız Allah’a kul olmaya davet ettiğinde, “yalancılık ve sihirbazlıkla” suçlandı.

İşte bu, toplumlarını şirkten arındırarak tevhid inancına çağıran her peygamberin karşılaştığı bir durumdur. Bu mücadele her zaman varolmuştur.

Tevhid inancının varlığı ile yokluğu arasında tehlikeli bir nokta olması hasebiyle şirk ve çeşitleri hakkında kardeşlerimizi biraz daha aydınlatmayı hedef edinerek risâlemizi sunuyor ve Allah’tan başarı diliyoruz.

“Allah, kendisine ortak koşanları bağışlamaz. Bundan öte dilediğine, dilediği kimse için bağışlar. Her kim Allah’a ortak koşarsa, şüphesiz büyük bir iftirada bulunmuştur” (Nisâ, 4/48).

“Şüphesiz kim Allah’a ortak koşarsa, Allah ona cenneti haram kılmıştır ve onun gideceği yer Cehennemdir. Zalimlere orada bir yardımcı da yoktur.” (Mâide, 5/72).

İnsanın, Allah azze ve celle’ye karşı açıkça isyanı olduğu için şirk, en büyük bir suçtur. Bu hal üzere ölen kimse ebediyen Cehennemde kalacaktır. (Allah korusun).

“Şüphesiz kitap ehli ve müşriklerden Kafir olanlar, Cehennem ateşinde ebedi olarak kalacaklardır. Onlar insanların en kötüleridirler” (Beyyine, 98/6).

Öyleyse şirk nedir?

Şirk; Allah’a zatında, sıfatlarında, hükmünde, ulûhiyet, ibadet veya mülkünde ortağı, dengi bulunduğuna inanmak ve bunu kabul etmektir. Küfür nasıl imanın zıttı ise, şirk te tamamen Tevhidin zıttıdır.

Şirkin Çeşitleri:

büyük şirk

Birşeyi Allah’a denk tutup ona ibadet etmek, İlah’mışcasına ona itaâtte bulunmak, hem onun hem de Allah’ın emirlerini denk görerek ortak koşmak, veya o şeyi Allah hükmünün önüne geçirmektir. Bazı hallerde Allah’ın hükümlerinin geçerli olamayacağına inanmak ta bu kabildendir. Kişi bu durumda geçerli gördüğü kanunları Allah’ın hükümlerine tercih ettiği için bilerek-bilmeyerek şirke düşmüş olur. Şüphesiz bu kelimenin tek anlamıyla, şirkin en ağırı olup bu durumdaki kimse İslâmdan çıkmış ve bu durum üzere ölen kimse de ebedî cehennemde kalmak üzere müşrik olarak ölmüştür. (Allah korusun).

“(Yahudiler) Allah’ı bırakıp alimlerini (hahamlarını); (hıristiyanlar) da rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i rabler edindiler” (Tevbe, 9/31)

Allah Resûlü Sallallahu Aleyhi Vesellem Tirmîzi’de yer alan sahih bir hadiste bu ayeti Adiy b. Hâtim’e, “Hıristiyanlar alimlerine helali haram, haramı da helal kılmalarında itaât ediyorlardı. Kim Allah’tan başkasına şeriat koyma, (hayata tümüyle yön verme) hakkı iddia ederse Allah’tan indirileni inkar etmiştir” -şeklinde açıklamış, sonra da şu ayeti okumuştur,- “Allah’ın indirdiğiyle hükmetmeyenler, işte onlar kafirlerin ta kendileridirler” (Mâide, 5/44).

Emir ve yasaklama hakkı, sadece Allah’ındır,

“Bilesiniz ki, yaratmak ta, emretmek te O’na mahsustur” (A’raf, 7/54).

“Bilesiniz ki, ... O’na mahsustur” ifâdesi, bu hakkın başkasına nisbetin asla mümkün olmadığına açık bir delildir. Ayette görüldüğü üzere yaratma ve emretme hakkını, Allah’tan başkasına nisbet eden kimse İslâm milletinin dışına çıkmış, müşrik olmuştur.

Yarattıkları üzere yegâne tasarruf sahibi olan yalnız Yaratıcıdır, Allah azze ve celle’dir. Yarattıklarının yararına olanı en iyi bilen de sadece O’dur. O’ndan başkası hiç bir şey yaratmamıştır.

Allah’tan başkası, yaratılmış olduğundan acizdir, kendinde bile bilmediği sayısız husus vardır. İnsan bunu bile bilmekten âcizken yaratılmışlara uygun ve yararlı olanı nereden bilebilir ki? Bu da gösteriyor ki, insanlar tarafından hayata bir sistem olarak yön vermesi üzere konulan bütün kanun ve düzenler batıldır. Hiçbirisiyle hüküm vermek asla câiz değildir. Hakimiyet ancak Allah’ındır, O’ndan başkasının, kendinden bir hüküm getirme hakkı asla yoktur. (En maddesel konularda bile insan, dün inkar ettiğini bugün ikrar veya dün ikrar ettiğini bugün inkar ediyorsa bu âciz haliyle -Yaratıcısını ve de O’nun hükümlerini inkar ederek- ortaya koyacağı hayat sistemi elbette batıl olacak ve elbette her şeyi ilmiyle kuşatan hiçbir noksanlığı olmayan yüceler yücesi Allah’ın kanunları yegâne, alternatifsiz doğrular olacaktır). Allah’tan başkasının kanunlarına Kur’âni ifadeyle, “Cahiliyye hükümleriyle hükmetme” denilmektedir. Burada Allah azze ve celle, kendi hükmü dışında geçerli veya hayırlı olabilecek bir hükmün olmadığını açık ve kesin olarak bildirmiştir

Gönderi tarihi:

evet halil kardeş görüyorsun bak yazdıklarımızı inkar edemiyorlar konuyu hemen başka taraflara çekiyorlar

ne diyelim allah sonumuzu iyi etsin gerçekten işimiz çok zor

allah yar ve yardımcımız olsun(amin)

not;amacım burda hiç bir kimseyi rencide etmek değil sadece tesbit ettiğimiz gerçekleri dile getirdik

bu gerçeklerin aksini iddia edecek birininde olduğunu sanmıyorum

bu kişiler belkide çok akıllı zeki insanlardır amma anlayamadıkları yada işlerine gelmedikleri bir konu var bir gün gelecek şahta piyonda aynı kutuya yani amirde memurda aynı toprağa girecek tek geçerli akçe iman bunlar ise nefislerinin esiri olmuş islam ismi müslümanlık faaliyetleri nerde uygulanıyorsa sıtmaya tutulmuş gibi bi hal alıyorlar

Allah(C.C.) bizi ve bizleri münafıkların şerrinden korusun amin!

Gönderi tarihi:

şu herşeyi çarpıtma politikanız yok mu insanın iştahını kaçırıyorsunuz ben dinimi yaşıyayım diyorsun burası şeyhler bilmem neler ülkesideğil arabistana irana vs. sizden başka atatürkü kullanan var mı bi bakın etrafınıza milleti din simsarlığıyla suçlarsınız kendiniz atatürk simsarlığı yapmaktan geri durmazsınız islam kanunlarına 1400 senelik gelenek dersiniz osmanlıya dil uzatırsınız necisiniz siz gördüğüm kadarıyla sizin tarihiniz cumhuriyetle başladı bizim tarihimiz 1400 sene öncesine dayanıyor aramızdaki fark bu...

-----GEÇMİŞİNE KURŞUN ATANIN GELECEĞİNİ TOPA TUTARLAR-----

O zaman cik tarihinin basladigi topraklara git ve kime istiyorsan ona kpüfür et,burasi benim ülkem ve benim tarihim evet Atatürkle basladi.gecmisim diye bahsettigin kimlerdir söylermisin,Anadolu Türklerini haraca baglayan Osmanlimi,Devsirme pasalarla imparatorluk yürüten Osmanlimi,cariyelerle evlenip taht kavgalarina kardes katline yolacan osmanlimi,yoksa ülkeyi Ingilizlere kendi cikarlari icin satan osmanlimi.Atatürkten korkmasaniz ona bukadar düsman olmazsiniz.Evet burasi seyhler tarikatlar ülkesi olamaz ve olmayacaktir.Dinini yasamak istiyorsan yasarsin sana engel olan yok,dinini yasamak icin illede din devleti olmasi sart degil.Bütün gocunmaniz zaten o degilmi,yatip kalkip Laiklere kafir demeniz nedendir,neden Cumhuriyeete karsisiniz,neden herkes salvarli ve sakalli degil,neden sapka takiliyor sarik dururken.Neden cocuklara peygamberlerin isimleri takilmiyor,iste bu nedenlerle Atatürk ve Cumhuriyet düsmanligi yapiyorsunuz.Kendinizi Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmaktan soyutluyorsunuz,Türkiye cumhuriyetini lanetliyorsunuz.sunu iyi bilinki Türk milletinin belirli bir azinlik disinda kalan büyük cogunlugu Türkiye cumhuriyetini vatan ve 1919 u kurtulus günü olarak kabul etmistir,siz tarihinizi 1400 sene öncesinden baslatsanizda bu böyle kalacaktir.

Gönderi tarihi:

Allahı Rab İslamı din olarak kabul etmiş arkadaşlar:

1-"Biz bu ülkeyi kan ve irfanla kurduk" bunu unutmayın.

2-Kazım Karabekir şark cephesi komutanıydı ve daha sonra da "terakkiperver halk fırkası adıyla " chp ye ilk muhalif partiyi kurmuş. Neden mi? size ne zaten partisi en kısa sürede kapatıldı.

3-İş bankası sermeyesinin bir kısmı hindistanlı müslümanların kurtuluş savaşı için gönderdiği paralarla kurulmuş ve bankanın gelirlerinden her sene chp ye pay veriliyormuş, hatta chp, tdk ttk nun parasını vermiyormuş iki yıldır size ne?

4-Menemen hadisesinden sonra yüzlerce insan halledilmiş. İstanbuldaki Esad Erbili de 90 yaşında olmasına rağmen idama mahkum edilmişti de yaşlı olduğu için el altından zehirlenmemişmiydi ama oğlunu idam etmiştik ne güzel. zaten iran şahı Atatürk gibi alimleri ortada kaldıramadığım için bunlar başıma geldi dememişmiydi.

5-Beş vakit ezan okunuyor yatıp kalkın dua edin çok bile.

6-hem size ne örtüden yok Alah emretmiş kuranda baş örtüsü varmış açın başınızı gidin okula zaten bu ülkede yaşamanız bile gereksiz ya gidin fransada okuyun okulunuzu orda serbest baş örtüsü.

7-İstiklal mahkemelerinde yüzlerce insan öldürülmüş, kel Ali sadece beş bin kişinin idamına imza attım diyor çok mu yani. zaten osmanlı padişahlarıda 20- 30 civarında hanedandan insanı öldürmüştü ya.

bak ne güzel cumhuriyet idaresi var halkın sectiği temsilciler bizi 83 yıldır ne güzel idare ediyor osmanlı ilk bocunu 1854 te aldı biz 1923 ten beri 300 milyar dolar borç yapmışız çokmu yani.

daha söyleyecek çok söz varda arif olana yeter

Gönderi tarihi:

O zaman cik tarihinin basladigi topraklara git ve kime istiyorsan ona kpüfür et,burasi benim ülkem ve benim tarihim evet Atatürkle basladi.gecmisim diye bahsettigin kimlerdir söylermisin,Anadolu Türklerini haraca baglayan Osmanlimi,Devsirme pasalarla imparatorluk yürüten Osmanlimi,cariyelerle evlenip taht kavgalarina kardes katline yolacan osmanlimi,yoksa ülkeyi Ingilizlere kendi cikarlari icin satan osmanlimi.Atatürkten korkmasaniz ona bukadar düsman olmazsiniz.Evet burasi seyhler tarikatlar ülkesi olamaz ve olmayacaktir.Dinini yasamak istiyorsan yasarsin sana engel olan yok,dinini yasamak icin illede din devleti olmasi sart degil.Bütün gocunmaniz zaten o degilmi,yatip kalkip Laiklere kafir demeniz nedendir,neden Cumhuriyeete karsisiniz,neden herkes salvarli ve sakalli degil,neden sapka takiliyor sarik dururken.Neden cocuklara peygamberlerin isimleri takilmiyor,iste bu nedenlerle Atatürk ve Cumhuriyet düsmanligi yapiyorsunuz.Kendinizi Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmaktan soyutluyorsunuz,Türkiye cumhuriyetini lanetliyorsunuz.sunu iyi bilinki Türk milletinin belirli bir azinlik disinda kalan büyük cogunlugu Türkiye cumhuriyetini vatan ve 1919 u kurtulus günü olarak kabul etmistir,siz tarihinizi 1400 sene öncesinden baslatsanizda bu böyle kalacaktir.

1.buraya kadar yazdığımız yazıların neresinde küfüre rastladınızda böyle bir cümle kullanabiliyorsunuz

2.kusura bakma ama bu ülkenin asıl sahipleri çanakkalede yatıyor.

3.insan osmanlıya dil uzatırken biraz sıkılır fatih ki istanbulu bize bıraktı bir çağ kapatı bir çağ açtı

nerde onu anlayacak zeka

4.cumhuriyete niye karşı olduğumuzu yazdık ama hala bi cevab gelmedi lafı evirip çevirip duruyorsunuz

şu yaşadığımız rejim cumhuriyet rejimidir.şu gençlerin haline bak,kadın artık reklam aracı oldu,güya kadına özgürlük verildi.gene söylüyorum resmi olarak türkiye cumhuriyetinde kadını eti satılmıyormu vergi rekortmeni genelev patroniçesi değilmi ona o ödülü verende demirel değilmi aferin fuhuştan iyi vergi verdin şu hale bak ya fuhuştan vergi alan cumhuriyet devleti değilmi kadınlar bayanlar neredesiniz aklınızı mı yitirdiniz daha ne kadar kendinizi açık pazar haline getireceksiniz bugün otobanlarda ki kadınlar nerenin vatandaşı onları bu duruma getiren cumhuriyet rejimi değilmi.yazık yazık çok yazık osmanlıda bunlardan tek bir örnek veremezsin çünkü osmanlı iffetliydi örf ve adetine sıkısıkı ya bağlıydı onda ithal adetler yoktu

Gönderi tarihi:

Yani farklı gözlerlemi bakıyoruz anlamıyorum adam Türkiye Cumhuriyetine Küfür ediyor Kadınlara ***** diyor doğan çocuklara **** diyor ve sen görmüyorsun ha... helal olsun:

Burada söylenecek sadece bir şey var ve ben onu söyleyeceğim isterse yasaklasınlar...

**** sensin... ***** benzetmesinide sana aynen iade ediyorum...

Benim ülkeme hakaret eden böyle kelimelerle benim kadınlarıma benim anneme benim arkadaşlarıma ****** diyen şahsiyet bu ülke için en zararlı zihniyettir...

Bunlar o tehlikeli tarikatların yetiştirdiği şahsiyetler...

Bunlar işlerine gelince herkesi ****** *** yapan şahsiyetler...

Söyleceklerini nasıl kamufle ediyorlar...

Dikkatini çekerim benim politikanın alıntı yaptığım yazısı ilk iletiden sonraki yazısı ilk iletide böyle bir tabir yok ben o yüzden ısrarla sordum o bana sonraki yazılan yorumları gösterdi ama kendi yazdıkları diğer arkadaşlarınkinden önceydi konu anlaşılmıştır diye umuyorum.

Gelelim diğer konuya sokaklar kötü kadınlarla dolmuş demiş arkadaş sen kalkmış kendi anneni bacını işin içine katmışsın bende bu ülkede yaşayan genç bir bayanım ben niye üzerime alınmadım yazılanları çünkü bir çoğuna katılıyorum insanlar dinden ve geleneklerden ayrılmaya başladığı zaman asimile olmaktan kurtulumazlar belki bilmiyorsunuz ama dünyada hepsi hepsi 6 tane büyük kültür vardır bunlardan biride Osmanlı kültürüdür yani TÜRK kültürüdür şimdi baktığımız zaman bundan bize ne kaldı kocaman bir hiç siz namus kavramını beyinde düşünüyor olabilirsiniz ama ben sadece beyinde değil tüm bendende olduğunu düşünüyorum ortaokul çağında ki kız çocuklarını görüyorum babaları yaşında adamların kucağına oturup oynaşıyorlar bumudur savunduğunuz ve şiddetle tepki gösterdiğiniz hiç yetimhane gezdinizmi?bir gezinde bakın ben hep giderim ordaki çocukların %90'ı gayrimeşru yoldan doğmuş sonrada o soğuk duvarlara terk edilmişler birşey söylemeye kalkarsanız "benim hayatım sizi ne ilgilendirir"derler ilgilendirir kardeşim benide,senide onuda,bunuda tüm toplumu ilgilendirir yaşam biçimin çünkü bunların doğurduğu sonuçlar tüm topluma yansıyorsa ki yansıyor herkesi ilgilendirir özgürlük dediğin şey biryere kadardır eğer yaptığın şey bu toplumun düzenine zarar veriyorsa o özgürlüğünü alır başına çalarım sevgisiz ilgisiz büyüyecek çocuklar içim parçalanıyor gördükçe ne suçu var o çocuğun anne babasını seçme hakkı varmı yok duygusal yönünü geçelim ekonomik yönü artık devlet yetimhaneleri kapasitesini doldurmuş üstesinden gelinemiyor neymiiişşş bu onun hayatıymış kimse karışamazmış senin hayatının ceremesini ben çekeceksem toplum çekesekse karışırım arkadaş artık işi o kadar azıtmışlarki insanların rahatsız olup olmadığı umurlarında olmadan sokak ortasında sevişiyorlar Ayasofya ile Sultanahmeti bilen bilir ortada banlar vardır oturursunuz biryandan Camiyi biryandan müzeyi seyredersiniz sanki belediye o bankları oraya millet rahat sevişsin diye koymuş mideniz bulanır kalkmak zorunda kalırsınız çünkü birşey söylmeye kalksanız işitmediğiniz hakaret kalmaz heryerde aynı manzara neyi savunuyorsunuz bunlarımı Allah aşkına yanu kendinize gelin devletin okulları uyuşturucu gasp ve fuhuş yuvası olmuş neymiş efendimm herkes kendi hayatını yaşıyor birgün gelir bu illetlerden biri herhangi birimizin kapısınıda çalar o zaman deriz ki biz nerde yanlış yaptık bu yaşam tarzını savunmak bence tüm bu yok oluşa çanak tutmaktır başkada birşey bilmem...

Cumhuriyetten öncesini kabul etmeyen zihniyetler siz ne kadar inkar etsenizde bu ülke 700 yıl adriyatikten Çin seddine kadar hüküm sürmüştür ve bundan yani geçmişim her evresinden gurur duyuyorum.

Gönderi tarihi:

ben bana başka ülke haritası gösterenin ancak şere........olduğunu yazmıştım gocunmadığına göre ne olduğun anlaşıldı..osmanlı çanakkalede olmasaydı bakalım bugün kimlere köp.....lik yapıyordun burası babanızın toprakları değil atalarımızın toprakları türkiye bir aşiret değildir tüm topraklar bu vatanın evlatlarınındır.. a...gözlüklerini çıkarıp dünyaya birde gerçek gözlerinizle bakın herşeyi daha iyi göreceksiniz..en azından dinimizi daha iyi anlarsınız...

GEÇMİŞİ OLMAYANIN GELECEĞİ OLMAZ

Gönderi tarihi:

Dikkatini çekerim benim politikanın alıntı yaptığım yazısı ilk iletiden sonraki yazısı ilk iletide böyle bir tabir yok ben o yüzden ısrarla sordum o bana sonraki yazılan yorumları gösterdi ama kendi yazdıkları diğer arkadaşlarınkinden önceydi konu anlaşılmıştır diye umuyorum.

Gelelim diğer konuya sokaklar kötü kadınlarla dolmuş demiş arkadaş sen kalkmış kendi anneni bacını işin içine katmışsın bende bu ülkede yaşayan genç bir bayanım ben niye üzerime alınmadım yazılanları çünkü bir çoğuna katılıyorum insanlar dinden ve geleneklerden ayrılmaya başladığı zaman asimile olmaktan kurtulumazlar belki bilmiyorsunuz ama dünyada hepsi hepsi 6 tane büyük kültür vardır bunlardan biride Osmanlı kültürüdür yani TÜRK kültürüdür şimdi baktığımız zaman bundan bize ne kaldı kocaman bir hiç siz namus kavramını beyinde düşünüyor olabilirsiniz ama ben sadece beyinde değil tüm bendende olduğunu düşünüyorum ortaokul çağında ki kız çocuklarını görüyorum babaları yaşında adamların kucağına oturup oynaşıyorlar bumudur savunduğunuz ve şiddetle tepki gösterdiğiniz hiç yetimhane gezdinizmi?bir gezinde bakın ben hep giderim ordaki çocukların %90'ı gayrimeşru yoldan doğmuş sonrada o soğuk duvarlara terk edilmişler birşey söylemeye kalkarsanız "benim hayatım sizi ne ilgilendirir"derler ilgilendirir kardeşim benide,senide onuda,bunuda tüm toplumu ilgilendirir yaşam biçimin çünkü bunların doğurduğu sonuçlar tüm topluma yansıyorsa ki yansıyor herkesi ilgilendirir özgürlük dediğin şey biryere kadardır eğer yaptığın şey bu toplumun düzenine zarar veriyorsa o özgürlüğünü alır başına çalarım sevgisiz ilgisiz büyüyecek çocuklar içim parçalanıyor gördükçe ne suçu var o çocuğun anne babasını seçme hakkı varmı yok duygusal yönünü geçelim ekonomik yönü artık devlet yetimhaneleri kapasitesini doldurmuş üstesinden gelinemiyor neymiiişşş bu onun hayatıymış kimse karışamazmış senin hayatının ceremesini ben çekeceksem toplum çekesekse karışırım arkadaş artık işi o kadar azıtmışlarki insanların rahatsız olup olmadığı umurlarında olmadan sokak ortasında sevişiyorlar Ayasofya ile Sultanahmeti bilen bilir ortada banlar vardır oturursunuz biryandan Camiyi biryandan müzeyi seyredersiniz sanki belediye o bankları oraya millet rahat sevişsin diye koymuş mideniz bulanır kalkmak zorunda kalırsınız çünkü birşey söylmeye kalksanız işitmediğiniz hakaret kalmaz heryerde aynı manzara neyi savunuyorsunuz bunlarımı Allah aşkına yanu kendinize gelin devletin okulları uyuşturucu gasp ve fuhuş yuvası olmuş neymiş efendimm herkes kendi hayatını yaşıyor birgün gelir bu illetlerden biri herhangi birimizin kapısınıda çalar o zaman deriz ki biz nerde yanlış yaptık bu yaşam tarzını savunmak bence tüm bu yok oluşa çanak tutmaktır başkada birşey bilmem...

Cumhuriyetten öncesini kabul etmeyen zihniyetler siz ne kadar inkar etsenizde bu ülke 700 yıl adriyatikten Çin seddine kadar hüküm sürmüştür ve bundan yani geçmişim her evresinden gurur duyuyorum.

Tüm bunların sebebi Cumhuriyettir dimi.

Tabi canım Cumhuriyetten önce bu memlekette fuhuş yoktur. İstanbulun her sokağında bir randevu evi yoktur. Parlak oğlanlar ocaklarda satılmamaktadır. Kahvehanelerde bırak içkiyi güpegündüz, afyon tütürülmemektedir. Ne olduysa Cumhuriyetten sonra olmuştur dimi.

şimdi ben buraya bir dosya açarım. ağzınız açık kalır.

Biz daha unutmadık. Tarikatlarda gencecik kızların kandırılıp, kucaktan kucağa dolaştığını. Oşeyh senin bu şeyh benim kullanıldığını. Açtıkları kurslarda erkek çocuklarına tecavüz edildiğini. tekrar söylüyorum bir dosya yaparım şimdi burada. ağzınız açık kalır.

ama yok bunlar önemli mi, iki sevgil bir bankta öpüşmesi midesini bulandırırmış.

Vay efendim kadınların başı açılmışta, ahlaksızlık almış yürümüş. Bu nasıl bir genellemedir ya. İki tane örnek alırlar önlerine başlarlar oradan genelleme yapmaya. İyide siz bu mantığınızla. Eyüp sultan mezarlığında. Bir ölünün mezarının üstünde erkek arkadaşıyla seks yapan türbanlı kızın tv deki görüntüsüne bakıp, bütün türbanlılar böyledir mi diyeceksiniz.

İslami yasalarla yaşayan toplumlara bir bakın. Arabistan da kimse çocuğunu bir iş yerine çırak olarak vermez. Ustası ırzına geçmesin diye. Fuhuş dersen merak etme. Almanyayı aratmaz. Uyuşturucu dersen dünyaya şeriatla yönetilen ülkelerden dağılır.

bir ikincisi nereden çıkardınız Türk kültürü = Osmanlı Kültürü nü ?

Bunun için mi Bütün Türk boyları Osmanlı tarihi boyunca Osmanlıya isyan etti. Hangi Türk kültüründe var, rumdan devşirmeyi Türk iline vali yapmak. Türk beylerini emrine sokmak.

Sonra nedir bu eskiye özlem. Bu mu tarihe sahip çıkmak.

Göktürkler, Hun lara geri dönelim demiş midir ?

Seulçuklu Göktürklere geri dönelim demiş midir ?

Osmanlı selçukluya geri dönelim demiş midir ?

siz hala bir türk sancağında yaşıyorsanız. bu güne getiren devletlerin hepsi geriye değil ileriye baktığı içindir bu.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.