Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ne oluyor.. ? <_< Başta boheme,uzay'dan başka (ki o da uzaylılarla sınırlı olan) bilgi sunamayan sayın Lena ve yeni gördüğüm katakuta bir olmuş,arkadaşıma yükleniyorsunuz.Yazdıklarınızı okuyorum ve kral'ın araştırarak,emek ayırarak yazdığı yazıların karşılığında 3'ünüzün boş laflar etmekten başka bişey yapmadığınızı görüyorum..

Sayın Katakuta;evet kuran birsürü bilimsel gerçeği asırlar öncesinden bildirmiştir.Örnek mi istiyorsunuz:

Hemoglobin(Kan hücresi) ve demir aynı ayet içersindedir.Bu ayetin indirilmesinden 400 yıl sonra kan hücreleri ve demirin ilşkisi bilimce!! bulunmuştur..Ayeti mi merak ettiniz,e bi zahmet araştırın da onu da siz bulun.Sizlerin sorularını cevaplamaya memur değiliz burada..

Sayın Lena;Sizinle karşılıklı yazışmayalı uzun zaman oldu ama bir arpa boyu yol almadığınızı görüyorum.Ticari bir avantaj gösterebilirseniz Mercedes seve seve Arabistan'da da fabrika kurar merak etmeyin.HAtta ellerinden gelirse sizin uzaylılara bile araba satarlar..

Sevgili boheme;Önceleri arayış içersindeydin ama görüyorum ki artık aradığını bulmuşsun.Bizlere ve inançlarımıza saldırman için illede soru sormana gerek yok,direkt söyleyeceğini söyle bizi de cevap verme zahmetinden kurtar lütfen..

Son olarak Kral; Arkadaşım seni anlayabiliyorum.Ya yaptıklarının farkında değiller yada bilerek ortamı germeye çalışıyorlar.Eğer bu oyuna uyarsak biz de onlar kadar kabahatli oluruz.Zahmet edip araştırıyor ve cevap veriyorsun,karşılığında aldığın ne..?Görmek isteyene gösterilir yol,görmek istemeyene nafile..Müdahale ettiğim için senden özür dilerim,dayanamadım..

Saygılar..

• Cevaplar 298
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Kaderimiz çiziliyse kararlarımızdan niye sorumlu tutuluyoruz?

Yok eğer hür irademiz varsa, niye bazı şeyleri seçtiğimizde cehenneme atılıyoruz?

Sayın netman sormuş.

Kaderimiz kendi şeçtiğimiz hür irademize göre çizilir kişi her hangi bir kabilede dahi olsa istediği gibi davranamaz kaldiki ALLAH yarattığı insana verdiği iradeyle şeçme itiraz etme özgürlüğünüde vermiştir isteyen yapar isteyen yapmaz ne yaparsa karşılığını alır AMELLER NİYETLERE GÖREDİR.(Hadis)

Netman sormuş.

Biz seçimlerimizde özgürüz, kader sadece Tanrı'nın bizim seçimlerimizi önceden bilip takdir etmesidir diyerek bu işin içinden çıkmaya kalkmayın.

CEVAP.

ALLAH bizim içimizdekini önceden bilir ama mudahale etmez kişinin yaptığı işlere göre takdirini verir.

netman.

İnsan verdiği kararları çevresindeki koşullara ve faktörlere göre verir. Bu koşullar ve faktörler ise Tanrı'nın kontrolü altında, hatta onun sebep olduğu şeyler olduğundan, Tanrı eğer denilen vasıflara sahipse, insan gerçekten özgür olamaz

CEVAP.

Koşulları ve faktörleri insan kendi hür iradesi ile meydana getirir tabiat olaylarından bahsediliyorsa hepsi

insana hizmet için vardır bilim bile tabiat olaylarının inceleyerek ilerler.

netman.

Durum bu olmasa ve Tanrı insanı gerçekten özgür kılabilecek (ve kılmış) olsa, yani insanın kararları konusunda Tanrı'nın hiçbir kontrolü olmasa, o zaman da bu durum Tanrı'nın özgürlüğünü kısıtlar. İnsanın özgürlüğü ve iradesi Tanrı'nın mutlak iradesiyle çelişir. İnsan gerçekten seçimlerinde özgürse ve Tanrı'nın bunda hiçbir rolü yoksa, fonksiyonu sadece bunları baştan bilmekten ibaretse, bu Tanrı'nın gücüne sınır koyar.

CEVAP.

ALLAH ın haşa özgürlüğü kısıtlanamaz ALLAH Kitap ları Peygamberleri vasıtası ile ikaz eder isteyen itaat eder

istemeyen etmez ama nihayetinde sonuçlarına katlanır eğer ALLAH İnsanın her yaptığının karşılığını anında

verse DÜNYADA İNSAN KALMAZ ALLAH insanlara tövbe etme fırsatını da verir.

Netman.

Tanrı her şeye kadir olduğuna göre, bizim seçimlerimiz de onun onayı ve bilgisi dahilindedir. Hatta çevremizdeki her şeyi o yarattığından, seçimlerimiz de dolaylı olarak onun sebep olduğu şeylerdir. Dolayısıyla, hem Tanrı hem de insan bir arada özgür olamaz. Cüz-i irade ve külli irade ayrımı da bu işi çözmeye yetmez. Bu çelişki dinlerin doğasında vardır ve din adamları bunun içinden ağızlarıyla kuş tutsalar çıkamazlar. Kendilerine sorun, alacağınız hiçbir cevap sizi tatmin etmeyecektir. İslam ve kader konusunda, sitemizde yer alan şu yazıyı da okuyabilirsiniz: İnsan İradesi

CEVAP.

ALLAH HER ŞEYE KADİRDİR doğru ama kendi söylediklerine zemin hazırlamak için çarpıtıyorsun her şey onun onayı ve bilgisi dahilindedir fakat kulun cüzi iradesi dahilinde.Çevremizdeki her şeyi yaratmakla ALLAH

TABİAT OLAYLARINA TESLİM Mİ OLUN DİYOR şeçimlerimizde kötülükmü yapın diyor tabiatın bize sunduğu

yanlız kötü şeylermi yanlız bitkilerden yapılan ilaçlar insana yeter insan zaten ölümlüdür ALLAH BAKİ DİR

insan yaradılmıştır yaratılanlarla imtihan edeiliryaratılandan icad buluş yapar bilim ilim yapar KÜLLİ İRADE

CÜZİ İRADEYE her türlü icraatında izin verir isteyen inanır istemeyen inanmaz.

Netman.

Seçme yeteneğimiz var, fakat bazı şeyleri seçmememiz isteniyorsa bu yeteneğin ne kadar anlamı var?

CEVAP.

yukarıdaki yazılar hep bu ahvaldeki soruya cevap idi neden tekrar yoksa anlamıyormusunuz belkide işinize

gelmiyor ki yetenek bir anlamda başka irade başka mesela koku alma yeteniği de var fakat pis bir kokuyu

almamak için iraden seni zorlar kokuyu duyarsın koku alma yeteneğine bu kokuyu alma istemiyorum diyemezsin.

Netman.

Tanrının gerçekten varolduğunu farz edelim. Benim niye ona tapınma zorunluluğum var? Eğer benim herhangi birine, bu biri benden çok daha güçlü bile olsa, tapınmayı reddetme yeteneğim varsa (eğer bunu seçebiliyorsam, böyle bir yeteneğim var demektir), o zaman bu yeteneği kullanmaktan dolayı neden ceza görmem gerekiyor? Eğer itaat istiyorsa, neden itaat etmeme yeteneğini de veriyor insana? Yok eğer başka türlüsünden zevk alamıyorsa, o zaman "Peki bu Tanrı sadist midir?" sorusu gündeme gelir.

CEVAP.

ALLAH gerçekten vardır zaten. Ona tapınma zorunluluğun yok niye kendini zorluyorsun yine aynı nakaratlar

zaten yetenek başka irade başka tapınmayı reddedebilirsin eğer cezayı da ALLAH a itaatsızlıkdan dolayı kabul etmiyorsan cezayıda engellersin demektir. buraya cevap vermiyeceğim zaten dolaylı olarak yukarıda

cevabı verdim zaten insan oğlu fikir üretemedimi ya tekrar başlar veya hakaretamiz konuşur.

Netman.

Tanrı her şeyi biliyorsa (geçmiş, gelecek, vs), o zaman geçmiş de, gelecek de daha yaratılış anında belli demektir. Belli olan bir şeyi değiştirmek için, kitap, peygamber, vs göndermenin mantığı ne o zaman?

CEVAP.

İRADE yi yine unuttun iyiki yetenek demedin mantık şu cezayı hakedip cehenneme gidenlere soracak ben size Dünyada Kitap Peygamber göndermedimmi neden gönderdiklerime uymadınız demek için ve birde ALLAH KULLARINA ZERRE KADAR eziyet etmemek için sebebi de Dünyada ALLAH ın rızası doğrultusunda

yaşayanlara da vadettiklerini vermek için ALLAH ın rızası doğrultusunda yaşamayıp kendi kafalarına göre

yaşayanlara da vad ettiği cezayı vermek için çünkü ALLAH VADİNDEN DÖNMEZ.

Netman.

Jean Paul Sartre’a göre, Tanrı varsa bile ona savaş açıp yok etmeye çalışmalıyız, çünkü o bizim özgürlüğümüze engeldir. Tanrı varsa bile, eğer iddia edildiği gibi adilse, hür irade verdiği ve istediğini seçme yeteneğiyle donattığı kullarından, bu yeteneği kullanma hakkını esirgememelidir. O zaman kendisi iyi niyetli ve adil olmaz. Gaddar, despot ve adaletsiz olur.

CEVAP.

Jean Paul Sartre öldü haberin yok galiba ALLAH BAKİDİR.Sayın Netman bir şeyde karar kılın artık yukarıda

neden itaat etmeme yeteneğini (irade)veriyor insana diyorsunuz burada da yeteneğini (irade) kullanmak

isteğini istiyorsunuz madem o kadar biliyorsunuz sizde ADALET i nereye koyuyorsunuz unuttunuzmu yoksa

ve yahut ne istediğnizi bilmiyorsunuz birde bu kadar şeyi kimden istiyorsunuz madem inanmıyorsunuz vede

böyle isteklerle karşılaşsanız acaba siz nasıl karşılık verirdiniz.

Netman.

Farz edelim ki bilimkurgu filmlerindeki o akıllı robotları yapacak kadar gelişti teknolojimiz. Ve bu yaptığımız robotlar hem kendi varlıklarının bilincinde, hem de hür seçimlerini yapabilecek varlıklar. Bu durumda, biz onlardan, bize köle gibi itaat etmelerini bekleyebilir miyiz? Buna hakkımız var mıdır? Bunu yaparsak, bu durumun hür insanları köle edinmekten ne farkı vardır? Bu bizi, gaddar, acımasız, despot ve adaletsiz yapmaz mı?

CEVAP.

Farzedelimki yaptığınız robotlar köle gibi itaat etmesini beklemeyiz evvela robotları yap ondan sonra robotlar

ın egemenliğine girme ondan sonra konuşuruz. Birde şimdi robotları insan yaptın evvela robotları yap ondan

sonra kararımızı veririz.

Netman.

Yapay zeka programları üzerine çalışan bir bilgisayar programcısını düşünün. Bir program hazırlıyor, test ediyor ve programın istediği kadar zeki davranmadığını görüyor. Bu durumda programcı kimi suçlamalıdır? Yazdığı programı mı, yoksa kendisini mi

CEVAP.

Valla ilk defa doğru bir laf ettin ALLAH İnsanı mükemmel yaratmış Kainatı da öyle bu durumda İnsanın itaat-

tan başka şeçeneği kalmıyor. İsmi üzerinde yapay zeka programcısı kararıda size bırakıyorum zaten soruda

mantıkta yok.

Netman.

Kuran'da neden devamlı kölelerden bahsedilmektedir? (Kölelerinize iyi davranın,vs. benzeri telkinlere kuranda bolca rastlamak mümkündür). Yani kuran köleliği doğal karşılar, hatta tasvip eder görünümdedir. İnançlılar bu durumla nasıl yüzleşmektedir?

CEVAP.

Bu soruya defalarca cevap verildiği halde yinede verelim zaten üç aşşağı beş yukarı aynı şeyleri soruyorsun

uz.

lafzî olarak, kişinin "boyun"unu ifade eder ve aynı zamanda bir insanın bütün kişiliğini anlatır. Mecazî olarak fi'r-rikâb ifadesi, "insanları zincirlerinden kurtarmak yolunda" anlamına gelir ve hem esirleri fidye karşılığı bırakmayı hem de köleleri özgürlüklerine kavuşturmayı ifade eder. Kur'an, bu tür harcamaları erdemliliğin temel şartları arasına dahil etmek suretiyle insanları zincirlerinden kurtarmanın -ve böylece köleliği ilga etmenin- İslam'ın sosyal amaçlarından biri olduğuna işaret eder. Kur'an'ın nüzulü döneminde kölelik, bütün dünyada yerleşik bir kurum idi ve onun birdenbire ilga edilmesi ekonomik olarak imkansızdı. Bu zorluğu aşabilmek ve aynı zamanda köleliğin nihaî olarak tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamak amacıyla Kur'an, 8:67'de, artık yalnızca haklı bir savaşta (cihâd) alınan esirlerin köle olarak tutulabileceklerini emreder. Ama bu yolla veya -8:67'nin nüzulünden önce- başka herhangi bir şekilde köle edinilmiş kişiler için bile Kur'an, köleleri salıvermedeki büyük erdemi vurgular ve onu çeşitli günahlar için bir kefaret aracı kılar Ayrıca Hz. Peygamber, insanları kölelikten şartsız olarak kurtarmanın, Allah katında bir Müslümanın ifa edebileceği en övgüye değer fiil olduğunu çeşitli vesilelerle vurgulamıştır.

zekât'ın harcanabileceği ya da tahsis edilebileceği bütün alanları hulasa etmektedir. "Kalpleri kazanılacak olanlar" deyimiyle, açıktır ki, İslam'ı anlamaya ve belki benimsemeye yatkınlık gösteren ve İslam'a dönmeleri yönünde, dolaylı ya da dolaysız yollarla (yani, İslam öğretisinin en etkin ve doğru biçimde insanlara ulaşması ve yayılması için başvurulması mümkün ve meşru olan her türlü araçla) çaba sarf edilecek olan kimseler kasdedilmektedir. Fi'r-rikâb ("insanları boyunduruklarından kurtarmak için") terimine gelince, hem savaş esirlerinin hem de kölelerin fidye ödenip kurtarılmalarıyla ilgili olan bu terim için bkz. 2. sure, 146. not. Ğârimûn terimi, iyi niyet ve amaçlarla borçlanıp sonra da kendi hata ve eğrilikleri olmaksızın borcunu ödeyemeyecek duruma düşenleri işaret etmektedir. "Allah uğruna" ya da "Allah yoluna" terimi, İslam'ın yayılıp insanlara ulaşması başta olmak üzere doğru ve maruf amaçlarla yapılan her türlü harcamayı, savaşta ve barışta hak uğruna girişilen her türlü çabayı içine alır.

Otoritelere göre, bu ifade (a) köle sahibinin, köleyi gerekli miktarda parayı elde edebilmesi yönünde göstereceği çabalarda desteklemek, yani onun emeğine daha cömertçe değer biçmek ya da tazminat kabilinden toplu bir ödemede bulunmak şeklindeki yükümlülüğünü; cemaat yahut devlet hazinesinin (beytü'l-mâl), 9:60'da vazedilen ve zekatın kullanılma alanlarından birinin de insanları kölelik zincirinden kurtarma işi olduğunu belirten Kur'ânî ilke uyarınca, kölelerin azad edilmesi işini finanse etme yükümlülüğünü dile getirmektedir. Bunun içindir ki, Zemahşerî yukarıdaki ifadenin sadece köle sahibi kişilere değil, bütün bir cemaate hitab ettiği görüşündedir. "Allah'ın malı/zenginliği" ifadesi, "Allah'ın, karşılığında cenneti vaad ederek müminlerden canlarını, mallarını satın aldığı" yolundaki Kur'ânî ifadeyle ilgili bir îma taşımaktadır ki bunun anlamı, insanın sahip olduğu her şeyin gerçekte Allah'a ait olduğu ama insana bunlar üzerinde sadece kullanma ya da yararlanma hakkının verildiğidir.

Boyunduruk/zincir" terimi, burada, "kölelik" olarak tanımlanabilecek olan bütün tutsaklık ve sömürü -sosyal, ekonomik veya politik- biçimlerini kapsar.

şimdilik bu kadar devamı gelecek.

OMURSUN.

Gönderi tarihi:

Gercekten cok yazik sayin taurusmutis ne demek bos cevaplar gercekten uzuldum sizin icin tarafsiz olmanizi isterdim

cunku bende arastirma yaptim ve sevgili arkadasiniz gibi ayni seylerde donmedim...Lutfen once okuyalim sonra yazalim....

Ve arastirmanin sormaninsonu yoktur...Evet yolumu buldum...Ve son derece huzurluyum...Soru sorunca daha guzel oluyor....Zaten sorulari cevapsiz birakmak galiba sizlerin ortak ozelligi...

Saygilarimla....Ben yinede sizi seviyorum... :clover:

Merhabalar,

Sevgili la_bohéme gibi daha niceleri gelecek aramıza.

İnternet gerçeklerin ortaya çıkmasına vesile olduğu sürece yakında dinlere inanan pek fazla insan göremeyeceksiniz.

Dinlerin şimdiye kadar ayakta kalabilmesinin tek sebebi gerçekleri yazanların kendine medya bulamamasıydı.

Televizyon olsa, kıyamet kopar.

Gazete desen, bombalarlar.

Radyo desen havaya uçururlar.

Kitap yazsan basacak adam, satacak kitapevi bulamazsın.

Ama artık internet var.

Dinlerin sonu yaklaşmıştır.

Saygı ve sevgilerimle

Gönderi tarihi:

'Evrensel'

Merhabalar,

İnternet gerçeklerin ortaya çıkmasına vesile olduğu sürece yakında dinlere inanan pek fazla insan göremeyeceksiniz.

Dinlerin şimdiye kadar ayakta kalabilmesinin tek sebebi gerçekleri yazanların kendine medya bulamamasıydı.

Ama artık internet var.

Saygı ve sevgilerimle

Aslın da sayın Evrensel doğru söylüyor yakında internet sayesinde dünyada inanmayan iki elin parmakları kadar kalacak sebebi de insanlar okudukça yazıp öğrendikçe pozitivist materyalist ler tarafından tesadüf

hurafeleri ile aldatıldıklarını anlayacaklar. Birde türkiyede yazılı ve görsel medya (kartel) objektif olmaya

başlar cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlanırsa sağ duyunun egemen olacağı yakındır kalın sağlıcakla.

OMURSUN.

Gönderi tarihi:

Merhabalar,

Ama artık internet var.

Saygı ve sevgilerimle

Ömrü olan bu dünya'da olmayan ölünce görecek gerçeği.İnansan bana ne faydan olacak,düşünemiyor musun..?Dinime sataşma,neye inanırsan inan,tek istediğim bu..

Gönderi tarihi:

Gercekten cok yazik sayin taurusmutis ne demek bos cevaplar gercekten uzuldum sizin icin tarafsiz olmanizi isterdim

cunku bende arastirma yaptim ve sevgili arkadasiniz gibi ayni seylerde donmedim...Lutfen once okuyalim sonra yazalim....

Ve arastirmanin sormaninsonu yoktur...Evet yolumu buldum...Ve son derece huzurluyum...Soru sorunca daha guzel oluyor....Zaten sorulari cevapsiz birakmak galiba sizlerin ortak ozelligi...

Saygilarimla....Ben yinede sizi seviyorum... :clover:

Sevgili boheme;

Allaha şükür cevapsız soru bırak mıyoruz.Ama dediğim gibi hep siz soruyorsunuz biz cevaplıyoruz.Sanıyorsunuz ki cevaplanamaz soru sorduğunuzda veya biz buna bir yanıt bulamadığımızda Allah'ın olmadığını ispatlamış olacaksınız.Eğer buiş bu kadar kolaysa buyrun benim sorularıma cevap verin,veremezseniz Allah'ın olduğunu kabul edin.Olmaz demi..:)

Al tekrar sorayım,sen ve diğer ateist arkadaşlarda cevap versin,verebilirlerse..:

Big-Bang denen olayın 1 saat öncesine gidelim.Mutlaka o patlamanın gerçekleştiği bir X Maddesi/Nesnesi var.Bu X maddesini uzay dediğimiz boşluğa kim koydu,yani nereden geldi bu X..?Peki İçinde patlamanın gerçekleştiği uzay nereden geldi ve uzayda adını bilmediğimiz başka birşeyin içinde mi..?

Sevgili Boheme,benim sorularla ve cevaplarla olan ilişkimi sanırım iyi biliyorsun.Ama soru zeka barındırmalı,aynı soruları cevaplamaktan sıkılıyoruz artık.Daha öncede yazdım;İman edenler ispat arama arayışına girmezler.Aslında sizin yaptığınızda Allah'ın olduğunun ispatını aramak değil,olmadığını ispat etme gayreti sadece.Ama boşuna çaba..;)

Şimdi tekrar soru sormadan önce şu yukarıdaki sorumu bir cevaplayın da görelim bakalım.Hani Kuran'ın kitap olmasına akmış,oradan bişey çıkarabileceğini sanan Evrensel'de denesin ama kendi tabiriyle ''Vıdı Vıdı Yapmayın''..

Saygı ve sevgilerimle..

Gönderi tarihi:

Ben gecmisde bir kitapda söyle bir yazi okumustum, keops pramidinde bir iki gece kalmak icin izin alan biri galiba pilips di, birinci geceyi korkunc varliklar gören zat ikinci gecesida korkunc basladi, bir zaman sonra korkunc varliklar yerlerini yasli bir insan görümüne birakti bu görüntü sahibine pilips allah nasil dir diye sordugunda aldigi cevap senin bedenin gibi olmustu.

Big bang ispatlandigina göre, evrenide biyolojik olarak düsünebiliriz.

Gönderi tarihi:

şunu anlamıyorum, gerçi çabuk geçmişsiniz ama ben yine de sormak istiyorum... Yani nasıl, dünya evrenin merkezindedir? bunu ilk defa duyuyorum... Tüm dinlerde mi bu inanç var, yoksa sadece İslam'da mı? yada her hangi bir dinde böyle bir inanç var mı? yada İslam'da böyle bir inanç gerçekten var mı? Ayrıca, eğer Uzaylı dediğimiz "Akıllı" bir varlık ise, niçin onları insan olarak nitelemeyelim? Bi filozof şöyle der "Eğer Koyunlar da düşünebilseydi, kasaplar katil olmuş olurdu" yani insanlarla, insan olmayanları ayıran temel özellik "Akıl" yani "Düşünce"dir... yada, maymunlarda düşünür falan diyeceklere örnekle, temel olarak şöyle ifade edelim "Anlamladırabilen=idrak edebilen"dir insan olan... Yani Cem Yılmaz'ın dediği gibi "Uzaylı da olsa, insan insandır.". Yani ister evrime inanın, ister dine, insan olmanı temel mantığı bizim formumuza sahip olmak değildir... Evrime inanıyorsanız eğer, niçin diğer evrenlerde yaşam olmasın ki? bence ateistler için daha inanılası bir olgu diğer evrenlerde yaşamın olması. Çünkü her ne kadar bizim formumuz belki ideal form olarak görülse de, evrimcilere göre Evrim hiç bir zaman durmaz ve ilerler... Diğer gezegenlerde de sadece Suyun olması bile "Yaşam Var mı?" sorusunu sordurmaktadır... Eğer ideal form bizimkiyse eğer, oksijenli yaşamlarda da, evrimsel süreç içersinde bize benzeyen evrilmeler görülmesi olağandır. Yani bakın kesin bir sonuç değil ama, bizden daha gelişmiş yada bizden daha geride yaşam formları olabilir. Eğer dünyaya ulaşan gök-taşlarının taşıdıkları buz kütlelerinin, dünyadaki suları ve dolayısı ile yaşamı oluşturdukları düşünülüyorsa, aynı meteorların, diğer gezegenlere de düşebilme ihtimali oldukça yüksektir. Kaldı ki diğer sistemlerde dünyamıza çok benzeyen gezegenlere rastlanmış ancak doğal ortamı konusunda henüz bilgi edinilmemiştir. Yani sonsuz bir evrende her şey mümkündür... İster İnançlı olun, ister inançsız...

45/22- Allah, gökleri ve yeri, hak ve hikmete uygun olarak, herkese kazandığının karşılığı verilsin diye yaratmıştır. Onlara zulm edilmez.

11/7- O, hanginizin amelinin daha güzel olacagi konusunda sizi imtihan için, henüz arşi su üstünde iken gökleri ve yeri alti gün içinde (alti evrede) yaratandir. Böyle iken "Ölümden sonra şüphesiz diriltileceksiniz" desen, inkarcılar "Mutlaka bu apaçık bir büyüdür" derler.

2/22- O, yeri sizin için döşek, göğü de bina yapan, gökten su indirip onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkarandır. Öyleyse siz de bile bile Allah'a ortaklar koşmayin.

Sayın Pantheaa,

Yukarıda alıntıladığım ayetler, evrenin insanlar için yaratılmış olduğu iddiasını gösteriyor.

İslam inancına göre evren, insanların imtihanı için yaratılmıştır. Dahası Kur'an'da gökyüzü ile ilgili ayetlere bakarsanız, Kur'an'ın bu konuda tamamen eski inanışları (Gökyüzünün bir tavan olduğu) muhteva ettiğini görürsünüz. Pek çok ayette gökyüzünün dünyaya bir tavan olduğu iddiasını görürsünüz. Bu ayetleri buraya defalarca yazdım. Gökyüzünde çatlak olmaması, göklerin direksiz yaratılmış olması, gökyüzünü dünyaya düşmemesi için tanrının tuttuğu, göklerin yükseltilmiş olduğu vs.vs gibi pek çok ayet... Kur'an, bırakın uzayda yaşam olduğu iddiasını, uzayın ne olduğundan habersiz bir kitaptır.

Gelelim uzayda bilinç sahibi olabilecek canlı meselesine...

Dünya'da milyonlarca çeşit canlı türü olmasına ve bu canlıların da hemen hemen aynı şartlarda (Evrendeki herhangi bir yere nazaran) gelişmelerine karşın bilinç sahibi olabilmiş tek canlı türü insandır. İnsanın bilinçsel evrimi de tamamen spesifik, yani kendine hastır. Örneğin insanın alet kullanabilme yeteneğine uygun fizyolojik gelişimleri olmasaydı, belki de bugün bilinçten söz edemeyecektik. Ya da konuşması için gereken ağız ve dil yapısı farklı olsaydı, bugünkü bilinç düzeyine erişemeyecekti.

Anlatmak istediğim budur. Bilinç, insana has bir olgudur. Evet, bazı hayvanlarda da bilincin temel yapısı vardır. Örneğin bazı hayvanlar (şempanze, yunus, ve buna en son fil de eklendi) aynadakinin kendisi olduğunu farkedebiliyor. Ancak bilinçsel gelişimleri bu ve buna benzer bir kaç örnek ile sınırlı kalmış. Zira daha ötesi için fizyolojik konumları uygun değil.

Evrenin bir başka köşesinde "canlı" diyebileceğimiz varlıklar olabilir. Ancak bunların insan kadar, ya da insandan daha ileri bir bilinç düzeyinde olduğunu idda etmenin hiç bir mantıksal geçerliliği olamaz. O yüzden böyle varlıklara inanmanın, cin-peri ya da hayaletlere inanmak ile eşdeğer gördüğümü söylüyorum.

Gönderi tarihi:

....

şimdilik bu kadar devamı gelecek.

OMURSUN.

Değerli omursun,

Lütfen alıntı yaptığınız paragrafların altında verdiğim cevaplara bakınız ve devamını ona göre yayınlayınız..

Cevap yazma gereğim;benim nickimin sorulara muhattap alınmasıdır...

Lütfen daha dikkatli olun..

Saygılarımla..

Gönderi tarihi:

Al tekrar sorayım,sen ve diğer ateist arkadaşlarda cevap versin,verebilirlerse..:

Big-Bang denen olayın 1 saat öncesine gidelim.Mutlaka o patlamanın gerçekleştiği bir X Maddesi/Nesnesi var.Bu X maddesini uzay dediğimiz boşluğa kim koydu,yani nereden geldi bu X..?Peki İçinde patlamanın gerçekleştiği uzay nereden geldi ve uzayda adını bilmediğimiz başka birşeyin içinde mi..?

Sevgili taurusmutis, şu anki matematiksel modellemeler Big Bang öncesindeki evrenin içine kapanan bir evren modeli olduğunu gösteriyor. Yani bunun anlamı, Big Bang'e neden olan enerji topağının, içinde yaşadığımız evrenin çöküş yaşamış halini andıran bir evrenden geldiğini gösteriyor.

Uzayın neyin içinde olduğunu şu an için bilmiyoruz. Çeşitli evren modelleri var; ancak bunlar şimdilik sadece spekulatif olabilecek modeller.

Gönderi tarihi:

Sayin taurusmutis;

Inanin bir fikrim yok..

Siz anlatin allahin nasil yarattiginida bizde ogrenelim....

ve sorularim hala cevapsiz diger topicteki antitez ve buradaki krala yoneltilmis olan sorum....

Bence siz laf kalabaligi yapiyorsunuz....

Saygilarimla...

Soruma bir cevap göremiyorum.Yoksa cevabın yok mu..;)

Sevgili taurusmutis, şu anki matematiksel modellemeler Big Bang öncesindeki evrenin içine kapanan bir evren modeli olduğunu gösteriyor. Yani bunun anlamı, Big Bang'e neden olan enerji topağının, içinde yaşadığımız evrenin çöküş yaşamış halini andıran bir evrenden geldiğini gösteriyor.

Uzayın neyin içinde olduğunu şu an için bilmiyoruz. Çeşitli evren modelleri var; ancak bunlar şimdilik sadece spekulatif olabilecek modeller.

Sevgili Yam yam;

Daha önce de sorduğumda birtek sen cevap vermiştin bu soruma.Gerçi espirili bir cevaptı ama cevaptı işte.Bunun için teşekkür ederim sana..

Cevabın yeterliliği hakkında bişey yazmama sanırım gerek yok,açıklayamıyorsunuz.Başka bir evrenden geldiği tezini sunmuşsun,ona da eyvallah diyelim,peki o evren nerden geldi..?

Şimdi yazacaklarım sadece yam yam arkadaşıma yönelik değil,tüm bilimi Allah'tan üstün tutanlara..

Birde şu bilime gözatalım;Ben bilim karşıtı biri değilim,ama görmek ve gördüğünü anlatmak gerek.Aynı bilim değil midir bundan bir kaç asır önce ameliyatlarda hastanın kanını gereksiz sıvıdır diye tamamen akıtan ve hasta ölüncede Allah Allah eden öldü bu ya diyen.Aynı bilim değil midir;Tren icat olduğunda insanın 30 Km'den fazla hıza dayanamayacağını savunan.Bu bilim geçen sene insan sağlığına faydalı dediğine bu sene zararlı demiyor mu..?

Sonuç olarak bugün Allah yok diyen bilimdalı yarın ne der bilinmez,var dediğinde ki ömürleriniz buna yeter mi Allah bilir,bilim dedi diye mi inanacaksınız.Vay o zaman halinize..

Hadi bir soru daha (Soru sormak güzelmiş bu arada ha..:) ) :

Biz Allah kelamı okunurken ,camide hutbe verilirken,vs..ALLAH diye bağırırız.Bu gönülden kopan bir nida'dır..

İçinizden hangisi Darwin'in evrim teorisi anlatılırken DARWİN yada BİLİM diye bağırdı/Bağırır..?

Saygı ve sevgilerimle..

Gönderi tarihi:

Siz istediginizi istediyiniz kadar yazin, meksikadaki yazit hagla orda koruma altinda, ne mi yaziyor.

Tanri kendilerine benziyen insanlar yaratti, baktilar ki kendileri gibi durduklari yerden dünyanin her yerini görüyorlar, kendilerine benzememeleri icin gözlerine perde indirdiler ve baktiklari yeri görür oldular.

Demekki genlerle istenildigi gibi oynanabiliyor, topkapi sarayindaki misirdan getirilmis yari timsah yari cocuk mumyayi cogumuz görmustür görmiyenler kitaptan resimlerini bilir.

Demek oluyorki bizden üstüm varliklar evrenin baska yerlerinde olabilirmis, yamyama göre olumsuz.

Gönderi tarihi:

Sevgili lena değişmiş İncil ve tevratın ifadleri öyle masallar söyler size. Hatta uçan taşıtları Rab bile yapmıştır değişmiş kitaplar.

Ama Kuranbunun doğrularını yazarak o kitapların ipliğini pazara çıkarmıştır.

Hayır Allah kendi suretinde falan yaratmamıştır.Tersine O'na benzeyen hiçbirşeyin olmadığını söyler ayetler.

Ayrıca peygamberlerin kullandıkları üstün teknojilere veya elçilere hiçbir zaman melek veya Rab denildiğini göremezsin Kuran'da. Taşıtsa taşıt der, elçiyse elçi.Sağlıklı dünya görüşüne sahip olmak için sadece Kuran'ı din alanında rehber edinmelsiniz.

O bahsettiğin başka gezegenlerin insanlarını da yaratn Allah'tır. Kainata yoktan var eden de.......

Kuran'ın bahsettiği Allah, evrenin dışında madde ötesidir.Sadece yönetici olarak her zerrenin içinde gözlemcidir.Yoksa varlık olarak tamamiyle yarattıklarından ayrıdır.Zamansızdır.

Senin o bahsettiğin gariban uzaylılar da sonradan yaratılan bizim gibi mahlukatlar.Onlarında tek tanrısı-yaratıcısı Allah.

Selam ve sevgiler.

Gönderi tarihi:

Siz istediginizi istediyiniz kadar yazin, meksikadaki yazit hagla orda koruma altinda, ne mi yaziyor.

Tanri kendilerine benziyen insanlar yaratti, baktilar ki kendileri gibi durduklari yerden dünyanin her yerini görüyorlar, kendilerine benzememeleri icin gözlerine perde indirdiler ve baktiklari yeri görür oldular.

Demekki genlerle istenildigi gibi oynanabiliyor, topkapi sarayindaki misirdan getirilmis yari timsah yari cocuk mumyayi cogumuz görmustür görmiyenler kitaptan resimlerini bilir.

Demek oluyorki bizden üstüm varliklar evrenin baska yerlerinde olabilirmis, yamyama göre olumsuz.

O başka varlıklara da eyvallah.Var olduğunu kabul edelim,onları kim yarattı..;) Aslına bakarsanız uzaylı yaşamı benim de ilgimi çekiyor ama asla hayatımı bağlamadım bu düşünceye.Gelseler ve kendilerini gösterseler çok ilginç olur eminim..

Evrim-Yaratılış tartışması Topic'in de dev insan iskeleti için yazdıklarını okudum da o fake resime bile inandığını görerek üzüldüm.Sen ki bu yaşına gelmişsin ve hala böyle şeylere inanabiliyorsun.Ya azıcık mantık yürütsen bunu olamayacağını kendi beynin söyleyecek sana.Yazık..

Saygılarımla..

Gönderi tarihi:

Senin üstundeki yazida emrenin verdiyi mucizeler linki var ad kaviminin yani dev insanlarin sehrinin bulunmus resmi var. OOO daha neler var kitablardaki resimleride buraya aktarirsak, ilgi merak hobi meselesidir bu, dünyada 300 tane basilmis ufo kitabininda biri bende nasil olur dimi bayagi oluyor hobi.

Siz dunyayi fabrikadan cikan araba gibi görüyorsunuz, dünya oldu cekim kuvveti su merkezde dönüs hizi su kadardir dolayisiyla bu cekim ve dönme hizina göre 1-70 boyunda insan yasayabilir, dönüs ve cekimi az olursa ilk olusumu veya deyisiklerden dolayi dev insanlarin yasami dahamünasipte görülse hocamiz yok dediyse olmaz. Sudi arabistan kiralindan uzun mezarlari acmak icin kac defa müsade alinmis bakmak lagzim.

Gönderi tarihi:

Sayin taurusmutis

Benim turkce bozukda sizinki hepten bozuk ben sorunuzun cevabini verdigimi saniyodum lutfen tekrar okuyun!!!

Sayin taurusmutis;

Inanin bir fikrim yok..

Siz anlatin allahin nasil yarattiginida bizde ogrenelim....

ve sorularim hala cevapsiz diger topicteki antitez ve buradaki krala yoneltilmis olan sorum....

Bence siz laf kalabaligi yapiyorsunuz....

Saygilarimla...

Sevgili boheme;

Cevabınız bu mu,inanın bi fikrim yok!! Bi zahmet bi fikir edinin o halde..;) Şunu derseniz kabul edebilirim sanırım;CEVABIM YOK..:)

Sevgilerimle..:clover:

Senin üstundeki yazida emrenin verdiyi mucizeler linki var ad kaviminin yani dev insanlarin sehrinin bulunmus resmi var. OOO daha neler var kitablardaki resimleride buraya aktarirsak, ilgi merak hobi meselesidir bu, dünyada 300 tane basilmis ufo kitabininda biri bende nasil olur dimi bayagi oluyor hobi.

Ben de hergüne bir masal kitabını öneririm,hergece oğluma bir yada iki tane okuyorum içinden.Güzel bir masal kitabı,tüm ülkelerden masallar var içersinde.Dediğiniz kadar ilginçse onu da okurum oğluma,değişiklik olur.Ama sanırım oğlum bile inanmaz dev adamın gerçek olduğuna..;)

Siz dunyayi fabrikadan cikan araba gibi görüyorsunuz, dünya oldu cekim kuvveti su merkezde dönüs hizi su kadardir dolayisiyla bu cekim ve dönme hizina göre 1-70 boyunda insan yasayabilir, dönüs ve cekimi az olursa ilk olusumu veya deyisiklerden dolayi dev insanlarin yasami dahamünasipte görülse hocamiz yok dediyse olmaz. Sudi arabistan kiralindan uzun mezarlari acmak icin kac defa müsade alinmis bakmak lagzim.

İyi bir araştırın öyle yazın sayın Lena.Dünya'nın oluşumundan bu yana dönüş hızı artmıyor,aksine yavaşlamıştır.E bu da bu ''TEZ''inizi çürütüyor.Bir de anti tezi deneyin isterseniz..:w00t:

Gönderi tarihi:

Dünyadaki olan bitenleri kulak arkasi edip tanriya baliyanlari yasadigimiz hayatda da rasladik gecmis olaylarda da, bir felaket oldumu simdi ne yapicaz derler sen istediyin kadar sana söylemistik de.

bak ne demisiniz nasil da yakalaniyorsunuz.

İyi bir araştırın öyle yazın sayın Lena.Dünya'nın oluşumundan bu yana dönüş hızı artmıyor,aksine yavaşlamıştır.E bu da bu ''TEZ''inizi çürütüyor.Bir de anti tezi deneyin isterseniz..

la_bohéme Gönderilme Tarihi Bugün, 09:27 PM

Ozaman bizim boyumuzun iki metreleri asmasi gerekir, yer cekimi bütün mahlukatda rol oynar.

Gönderi tarihi:

Herseyi tanriya havale etmek kacislarin en guzeli..

Değerli la_bohéme,

Sadece herşeyi tanrıya havale etseler yine iyi.

Binlerce bilim kitabını bile; 1400 yıl önceki, bilim dışı, tek bir kitabın içine sığdırmaya çalışıyorlar.

Yani tek bir kitaba inanma inadıyla, bütün bilimi hiçe sayıyorlar.

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

Sevgili Yam yam;

Daha önce de sorduğumda birtek sen cevap vermiştin bu soruma.Gerçi espirili bir cevaptı ama cevaptı işte.Bunun için teşekkür ederim sana..

Cevabın yeterliliği hakkında bişey yazmama sanırım gerek yok,açıklayamıyorsunuz.Başka bir evrenden geldiği tezini sunmuşsun,ona da eyvallah diyelim,peki o evren nerden geldi..?

Şimdi yazacaklarım sadece yam yam arkadaşıma yönelik değil,tüm bilimi Allah'tan üstün tutanlara..

Birde şu bilime gözatalım;Ben bilim karşıtı biri değilim,ama görmek ve gördüğünü anlatmak gerek.Aynı bilim değil midir bundan bir kaç asır önce ameliyatlarda hastanın kanını gereksiz sıvıdır diye tamamen akıtan ve hasta ölüncede Allah Allah eden öldü bu ya diyen.Aynı bilim değil midir;Tren icat olduğunda insanın 30 Km'den fazla hıza dayanamayacağını savunan.Bu bilim geçen sene insan sağlığına faydalı dediğine bu sene zararlı demiyor mu..?

Sonuç olarak bugün Allah yok diyen bilimdalı yarın ne der bilinmez,var dediğinde ki ömürleriniz buna yeter mi Allah bilir,bilim dedi diye mi inanacaksınız.Vay o zaman halinize..

Hadi bir soru daha (Soru sormak güzelmiş bu arada ha..:) ) :

Biz Allah kelamı okunurken ,camide hutbe verilirken,vs..ALLAH diye bağırırız.Bu gönülden kopan bir nida'dır..

İçinizden hangisi Darwin'in evrim teorisi anlatılırken DARWİN yada BİLİM diye bağırdı/Bağırır..?

Saygı ve sevgilerimle..

Sevgili Taurusmutis,

Lütfen sen söyle evrenin nasıl oluştuğunu... O içine kapanan evrenin nereden ve nasıl geldiğini sen açıkla bizlere...Madem bilimin verdiği cevaplar seni tatmin etmiyor, lütfen maddenin ne zaman ve nasıl oluştuğunu sen anlat bize.

"Bak cevap veremiyorsun işte" demek marifet midir sevgili taurusmutis ? Bu sorulara senin verebileceğin bir cevabın var mı? Hiç sanmıyorum... Senin vereceğin cevapları ben senden çok önce biliyordum zaten...

Benim sana getirdiğim cevaplar seni tatmin etmiyor ama, bir bak bakalım Kur'an'ın sana anlattıkları seni ne kadar tatmin ediyor? "Arş'ı su üzerinde iken, gökleri ve yeri altı günde yaratan" tanrı cevabı mı seni tatmin ediyor? Ya da "yerin üzerine düşmesin diye göğü tutan" tanrı mı ?

Evet sevgili taurusmutis sen söyle lütfen...

Gönderi tarihi:

Kolaymi zannediyorsun evrensel 24 sene de yazilmis diyerlerini bilmem hiristiyan, zebur, tevrat, onlar kimbilir kac senede yazilmistir.

Kolaymi zannediyorsun evrensel 24 sene de yazilmis diyerlerini bilmem hiristiyan, zebur, tevrat, onlar kimbilir kac senede yazilmistir.

Gönderi tarihi:

Sayın Evrensel;

Bukadar anlayabiliyorsanız yapacak bişi yok tabiki.Herkesten herşeyi anlayabilmesi beklenemez.Bilim diyorsun ama konuştuğun sadece Kuran,hele bilimsel birikiminizle gelin de o konu da tartışalım,boyumuzun ölçüsünü alalım dilerseniz.Bakalım hem kuran'a inanıp hem de bilimle ilgilenebiliyor muyuz..;)

Saygı bizden..

Değerli taurusmutis,

Bilimde herkezin konusu farklıdır.

Hiçkimse ben genel bir bilimadamıyım, her bilimden anlarım diyemez.

Bunu Einstein bile söyleyememiştiki siz veya ben asla söyleyemeyiz.

Ben bir bilimadamı değilim.

Bilimsel sayılabilecek sadece 2 mesleğim var. Bir tanesi bilgisayar konularından biri, diğeri ise deniz motorları.

Bunlar ise beni bir bilim adamı sayacak kadar yeterli nedenler değildir.

Fakat bilimsel konular teologların veya din yanlılarının asla işi olamaz.

Big-Bang veya evrim gibi konularda ancak bilim adamlarının söyledikleriyle yetinebiliriz.

Fakat bilim adamı derken de, herkezide bilim adamı saymak mümkün değildir.

Sizin bilimadamı zannettiğiniz kişilerin bilimle uzaktan yakından alakası ve çalışması yoktur.

Onların hepsi din yanlısı, "Bardakkıran" bilimadamlarıdır.

Üniversitelerdeki hiçbir akademik tartışmaların içine giremezler.

Onların işi, sadece basit bir zekayla bilimi çürütmeye çalışmaktır. Ama tabiki üniversitelerde değil, sokakta.

Saygı ve sevgilerimle.

Gönderi tarihi:

Kardesim hagla big bang teorisi demektesiniz acin hublo teloskopunun arsifinde deliyi seyredin hagla tek tük matriyal fiskiriyor.

Burda da birinci sayfada uzayin linkini vermisdim uzayin harika görüntüleridemi teori.

Gönderi tarihi:

Sevgili boheme;

Boşa çaba,o soruya cevap vermezsin,o soruya yanıt bulabileceğim adreste veremezsin.Çünkü bilmiyorsun,bilmiyorlar..Asıl siz benim yazdıklarımı çarpıtıyorsunuz.Benim savunduğum Allah'ın olduğu ve mutlak güce sahip olduğu.Ondan gayrı bilimde var,hayatta devam ediyor.Benim hayatım camide geçmiyor,senin gibi,diğerleri gibi yaşamım,işim,hobilerim vs..var.Ne sanıyorsunuz,iman eden biri bu hayattan kopuyor mu?aksine belki sizden daha bağlıyım yaşama.Bu sözlerimi iyi düşün..

Şansa inanmam,tesadüfe de..;)

Sayın Evrensel;

Bukadar anlayabiliyorsanız yapacak bişi yok tabiki.Herkesten herşeyi anlayabilmesi beklenemez.Bilim diyorsun ama konuştuğun sadece Kuran,hele bilimsel birikiminizle gelin de o konu da tartışalım,boyumuzun ölçüsünü alalım dilerseniz.Bakalım hem kuran'a inanıp hem de bilimle ilgilenebiliyor muyuz..;)

Saygı bizden..

Buyrun sevgili taurusmutis... Bize, bilimsel bilgi birikiminizin sizi nasıl tanrıya götürdüğünü anlatın. Bize, Big Bang'den, ya da diğer evren modellerinden yola çıkarak tanrıya nasıl ulaşabileceğimizi gösterin... Ya da ne bileyim, klasik fiziğin, ya da kuantum fiziğinin bir tanrıyı nasıl resmedebildiğini anlatın. Antropolojiden ya da paleontolojiden bahsedin. Bu bilim dallarının insanlara nasıl olup da bir yaratıcıyı gösterdiğini anlatın...

Jeoloji de olabilir... Jeofizik, jeomorfoloji ya da sismolojinin tanrı hakkında ne söylediğinden bahsedin bize..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.