Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 . . BİLİNÇSİZCE ELDE EDİLEN BİR DİNDARLIK YERİNE, BİLİNÇLİ ELDE EDİLEN DİNLERDEN BAĞIMSIZ VE TANRI İNANCI ÇOK DAHA SAĞLIKLI VE ZARARSIZDIR... Dinler Tanrı inancını temel alarak oluşturulmuşlardır. Bilinçli bir araştırma ve akıl yoluyla ulaşılmayan, aileden, çevreden etkilenerek edinilen Tanrı inancı temelsizdir. Bu yolla sahip olunan inançlar, dinde çelişki ve kuşkuya düşüldüğünde kolay yitirilirler. İnananların çok büyük çoğunluğunun inancı bu şekilde olup, dinden kopmalar, sonuçta Tanrı inancından da kopmayı getirmektedir. O nedenle de, bilinçsizce edinilen bir dindarlık yerine, bilinçle elde edilen dinlerden bağımsız bir Tanrı inancı çok daha sağlıklı üstelikte zararsızdır. Dinlerin Tanrısı vardır ama Tanrının dini olamaz. Tanrı, insanlardan bir inanç bekliyorsa, herhangi bir dine değil, kendisine inanç bekliyordur. Dinler öyle mezheplere sahiptir ki, bu mezhepler neredeyse ayrı bir din gibidir. Dolayısıyla dünyada yüzlerce çeşit dinden bahsedebiliriz. Bunların tamamının doğru olması mümkün olmadığına göre, insanların büyük çoğunluğu din konusunda aldanıyor demektir. Mamafih, her insan kendi dininin doğru olduğuna inanır ve birtakım çelişkileri olsa da çevre etkisi ile bunları dile getiremez. Sevgiyle kalın... Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Sevgili ve çok değerli Dipnot, Ben önce dinimden çıkmış ve sonrada kendi tanrı inancımı oluşturmuş biriyim. Bu inancımı ise sizinde dediğiniz gibi kendi mantığımla oluşturdum. Kendi inancımın Ateism'e ve Deism'e tam olarak uymadığını bildiğim içi daha önceleri bu konuların fazla derinine de girme ihtiyacı hissetmemiştim. Normalde din konularıyla ilgilenmeyen ve başka konulara ilgisi olan biriyim ama son zamanlarda irtica tehlikesi arttığından dolayı dini konular içine daha fazla eğilmek zorunda kaldım. Bu yüzden de son zamanlardaki gündeme aldığım konular sayesinde aslında benim inanışıma yakın insanlarda olduğunu gördüm. Son araştırmama görede benim tanrı konusundaki fikirlerime en yakın olanının Panteism olduğunu gördüm. Ancak yinede kendime herhangi bir sınırlama koymamak adına, kendime panteist bile demek istemiyorum. Çünkü insan zekasının tanrı konusunda kesin emin olacak kadar yüksek olduğuna inanmıyorum. Yani Tanrı varmıdır, yokmudur varsa kimdir sorusunu kendimin %100 çözebileceğine inanmam. Teistlerin bile %100 inanmadıklarına eminim. Ama dinlerin hiçbirinin gerçek olmadığına ve dinlerde anlatılan tarzda tanrının var olmadığına da %100 eminim. Buna göre, Panteism'e en yakın görüşte olsam bile, kendimi herhangi bir gruba dahil olmadan dinsiz olarak adlandırıyorum. Ama bana mutlaka bir ist demek gerekirse, o zaman ateist olmadığım halde a-teist demek daha doğru olur. Çünkü a-teist bir anlamda teist olmayan manasına gelmektedir. Bu konuyu buraya taşıdığınız için çok teşekkür ederim. Bu arada arkadaşlar %100 emin olmadığın birşeye nasıl inanıyorsun diye soracaklar. Cevap: %100 emin olmadan inanıyorum. %100 emin olmadığımı bilerek yaşamak benim için en gerçekçi yaşam tarzıdır. En iyi mutluluğu da bu şekilde buluyorum. Çünkü en azından %100 emin olmadığıma %100 eminim. Ve buda en azından kendimi kandırmadığım için, içimi rahatlatıyor ve kendime saygımı arttırıyor. En iyi dileklerimle. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Allah'ın gönderdiği kitap ve Peygamberler aslında aynı şeyi anlatmaktadır;değiştirilmeler;yorum farklılıkları da daha sonra olmuştur... Şimdi buradan nereye varacağım??? Kimse çıkıp da dinleri bu şekilde Allah'tan bağımsız göstererek kendini bilinçli saymasın... Dinleri tanımadan;anlamadan ve hatta hissetmeden konuşmak marifet değil;bilginlik hiç değil... Al-i İmran Ayet : 7-66 Sana kitabı indiren O dur. Onda Kitab ın temeli olan kesin anlamlı ayetler vardır,diğerleri de çeşitli anlamlıdırlar.Kalblerinde eğrilik olan kimseler,fitne çıkarmak, kendilerine göre yorumlamak için onların çeşitli anlamlı olanlarına uyarlar.Oysa onların yorumunu ancak Allah bilir.İlimde derinleşmiş olanlar "O na inandık,Hepsi Rabbimiz'in katındandır" derler.Bunu ancak akıl sahipleri düşünebilirler. Siz,hadi bilginiz olan şey üzerinde tartışanlarsınız.Ama bilginiz olmayan şey hakkında niçin tartışırsınız.Oysa Allah bilir, sizler bilmezsiniz. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Allah'ın gönderdiği kitap ve Peygamberler aslında aynı şeyi anlatmaktadır;değiştirilmeler;yorum farklılıkları da daha sonra olmuştur... Şimdi buradan nereye varacağım??? Kimse çıkıp da dinleri bu şekilde Allah'tan bağımsız göstererek kendini bilinçli saymasın... Dinleri tanımadan;anlamadan ve hatta hissetmeden konuşmak marifet değil;bilginlik hiç değil... Al-i İmran Ayet : 7-66 Sana kitabı indiren O dur. Onda Kitab ın temeli olan kesin anlamlı ayetler vardır,diğerleri de çeşitli anlamlıdırlar.Kalblerinde eğrilik olan kimseler,fitne çıkarmak, kendilerine göre yorumlamak için onların çeşitli anlamlı olanlarına uyarlar.Oysa onların yorumunu ancak Allah bilir.İlimde derinleşmiş olanlar "O na inandık,Hepsi Rabbimiz'in katındandır" derler.Bunu ancak akıl sahipleri düşünebilirler. Siz,hadi bilginiz olan şey üzerinde tartışanlarsınız.Ama bilginiz olmayan şey hakkında niçin tartışırsınız.Oysa Allah bilir, sizler bilmezsiniz. Vah vah!!!... Hemen bir ayet ve bir süre.. Hayat ne kadar kolay.. tek kitap tek hayat gerisimi plav üstü .... Haydi hayırlısı... Kolay gelsin. Vatana millete hayırlı olsun.. Her türlü problem halledilir ve üstüne üstlük birde promasyonumuz var.. Ne mi... Tamamıyle çare_sizlik.. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Vah vah!!!... Hemen bir ayet ve bir süre.. Hayat ne kadar kolay.. tek kitap tek hayat gerisimi plav üstü .... Haydi hayırlısı... Kolay gelsin. Vatana millete hayırlı olsun.. Her türlü problem halledilir ve üstüne üstlük birde promasyonumuz var.. Ne mi... Tamamıyle çare_sizlik.. Yok hocam sadece ayet vardı be;önce bi okusan... Kardeşim sen kendi görüşünü yazdın;ve hatta araya ben bilirimcilik kattın;ben de diyorum ki ortada şunlar şunlar da var hem bak en iyisini Allah bilir... Tamam... Promosyon falan da yok;hadi canim kapı önünü tıkamayın... Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Vah vah!!!... Hemen bir ayet ve bir süre.. Hayat ne kadar kolay.. tek kitap tek hayat gerisimi plav üstü .... Haydi hayırlısı... Kolay gelsin. Vatana millete hayırlı olsun.. Her türlü problem halledilir ve üstüne üstlük birde promasyonumuz var.. Ne mi... Tamamıyle çare_sizlik.. VAH VAH!!!.... haçovada kosovada niğboluda çanakkalede sabahlara kadar namaz kılıp dua eden şehitlerimiz gözlerimin önüne geldi... çanakkale deki siperlerde 250.000 şehidimiz kuran okuyarak öldüler...okumayı bilmeyenler durmadan sürekli kelimei şehadet getirdiler... kuran onların hayatıydı... onların sayesinde biz burdayız... ama şimdi o kurandan bir ayet bile okununca bir forum sayfasında insan yobaz ilan ediliyor.... neler oluyor??? kardeşimiz bir ayet okumaya kalkınca TEK KİTAP TEK HAYAT deniyor... bir ayetle yobaz ilan ediliyor... bir ayetle çağdaş olmayan türk genci ilan ediliyor... bir ayetle çaresiz genç ilan ediliyor... kurana TEK KİTAP TEK HAYAT yorumu yapılıyor... türk kardeşlerim nereye gidiyoruz biz??? yetiş ya muhammed yetiş ya ali Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 bu arada yazmayı unuttum... BİLİNÇSİZCE ELDE EDİLEN BİR DİNDARLIK YERİNE, BİLİNÇLİ ELDE EDİLEN DİNLERDEN BAĞIMSIZ VE TANRI İNANCI ÇOK DAHA SAĞLIKLI VE ZARARSIZDIR... aynen katılıyorum.. bilinçsiz dindarları ben de sevmem ama bilinçsizleri bilinçlendirmek de kısmen bilinçlilerin görevi... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Özellikle İslam ülkelerinde, dinini sorgulayıp da dini inancını terk eden kimi insanın, bir boşluğa düştüğü ve psikolojik sorunlar yaşadığı bir gerçektir. Bunun temel sebebi, çok küçük yaşlarda kendisine inandırılan ve öğretilen dini inançların yaşamındaki etkisinin çok yüksek oluşu ve artık farkında olduğu gerçeklerin bir şok ve hayal kırıklığı yaratmasıdır. Üstelik çevresini kuşatan dini söylem ve davranışların günlük yaşamına etkisinin devam etmesi ve toplum tarafından soyutlanma korkusu bunalım oluşturmaktadır. Yeni inançlarını paylaşacak, söyleşecek çevrenin olmaması, düşüncelerine çevresinden bir destek görememesi, açıkladığı zamanlar ise büyük tepkiler alıp dışlanması o kişiyi suçluluk duygusuna sürüklemektedir ki bu da olayın psikolojik bir boyutudur... Yani insanın inandıkları ile yoğrulduğu yaşamının birdenbire gerçeklerle yüzyüze kalma cesaretinin olamaması... Ki bu da tamamıyle azım ve tahammül gerçeğini ortaya çıkması demek ve korkunç bir çöküş demektir aynı zamanda... İşte inanların hiçbirzaman karşılaşmak istemedikleri bir durum sözkonusu olan... Tıpkı herzaman örnek teşkil eden üsteki düşüncede olduğu gib.. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 VAH VAH!!!.... haçovada kosovada niğboluda çanakkalede sabahlara kadar namaz kılıp dua eden şehitlerimiz gözlerimin önüne geldi... çanakkale deki siperlerde 250.000 şehidimiz kuran okuyarak öldüler...okumayı bilmeyenler durmadan sürekli kelimei şehadet getirdiler... kuran onların hayatıydı... onların sayesinde biz burdayız... ama şimdi o kurandan bir ayet bile okununca bir forum sayfasında insan yobaz ilan ediliyor.... neler oluyor??? kardeşimiz bir ayet okumaya kalkınca TEK KİTAP TEK HAYAT deniyor... bir ayetle yobaz ilan ediliyor... bir ayetle çağdaş olmayan türk genci ilan ediliyor... bir ayetle çaresiz genç ilan ediliyor... kurana TEK KİTAP TEK HAYAT yorumu yapılıyor... türk kardeşlerim nereye gidiyoruz biz??? yetiş ya muhammed yetiş ya ali Ali'yi sizce kimler arkadan hançerledi... Duygusal yaklaşmak kolay tabiki.. Dolma kurşun gibi olmuyoy hiçbirşey ve birde gerçeklerle yüzleş... 3 halifenin 3'üde neden öldürüldüğünü hiç araştırma zahmetinde bulundunmu peki ? Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 dipnot kardeşim; benim rehberim 3halifeyide öldürenler değildir.... benim rehberim Hz.Ali mizi hançerleyen değildir... benim rehberim Kuran dır Peygamberimdir... ben gerçeklerle yüzleştim yüzleştikten sonra (dediğin gibi) kendimi büyük bir boşluk içinde hissettim... uzun bir süre sonra tekrar Rabbimi peygamberimi kitabımı buldum Allah'ıma bin şükür... sen gerçeklerle yüzleşmişin ama daha düzlüğe çıkamamışsın belli... en hayırlı vakitte düzlüğe çıkman dileğiyle kardeşim... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 dipnot kardeşim; benim rehberim 3halifeyide öldürenler değildir.... benim rehberim Hz.Ali mizi hançerleyen değildir... benim rehberim Kuran dır Peygamberimdir... ben gerçeklerle yüzleştim yüzleştikten sonra (dediğin gibi) kendimi büyük bir boşluk içinde hissettim... uzun bir süre sonra tekrar Rabbimi peygamberimi kitabımı buldum Allah'ıma bin şükür... sen gerçeklerle yüzleşmişin ama daha düzlüğe çıkamamışsın belli... en hayırlı vakitte düzlüğe çıkman dileğiyle kardeşim... Yani insanın inandıkları ile yoğrulduğu yaşamının birdenbire gerçeklerle yüzyüze kalma cesaretinin olamaması... Ki bu da tamamıyle azım ve tahammül gerçeğini ortaya çıkması demek ve korkunç bir çöküş demektir aynı zamanda... İşte inanların hiçbirzaman karşılaşmak istemedikleri bir durum sözkonusu olan... Alıntı
Φ mystra Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Bunlarda ayrı bir grup işte.. Dinsizlerin bir kısmı inananların akıllarını çelmek maksadıyla güya dibinot gibi sansarlıklar yaparak '' haydin bırakalım dinlerimizi gelin kendi Tanrımıza inanalım '' gibi sonuçsuz bir çaba içerisine girmişler ve kendilerini millete güldürmüşlerdir. İslamiyet hakkında bilgisi olmayan bu tiplerin yanlı tutumlarının iyiniyetine inanmamız mümkün değildir.. Zaten kimse tarafından da kaale alınmazlar. Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Yani insanın inandıkları ile yoğrulduğu yaşamının birdenbire gerçeklerle yüzyüze kalma cesaretinin olamaması... Ki bu da tamamıyle azım ve tahammül gerçeğini ortaya çıkması demek ve korkunç bir çöküş demektir aynı zamanda... İşte inanların hiçbirzaman karşılaşmak istemedikleri bir durum sözkonusu olan... ya söylediğimi lastik gibi sündürmekte üstüne yok... gerçeklerle yüzleşeli yıllar oldu ama sonuçta düzlüğe kendim bireysel olarak şahsen ben çıktım diyorum, gerçeklerle yüzyüze kalmaya cesaretinin olmaması diyosun.... ne alaka??? eğer bir insan gerçeklerle yüzleşmiyorsa (hele bu bir din konusu ise) o insanın bir kaç tahtası eksiktir.. kimse bunun aksini söylemiyor zaten.. ama senin herzamanki yaptığın şey... karşı taraf bismillah deyince şeriatçı ilan ediyorsun... yalanmı??? Alıntı
Φ uurrr Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 insanlik bole dewam ederse, sonu -ist le biten kelimelere, onlarca daha eklemek zorunda kalicaz... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 ya söylediğimi lastik gibi sündürmekte üstüne yok... gerçeklerle yüzleşeli yıllar oldu ama sonuçta düzlüğe kendim bireysel olarak şahsen ben çıktım diyorum, gerçeklerle yüzyüze kalmaya cesaretinin olmaması diyosun.... ne alaka??? eğer bir insan gerçeklerle yüzleşmiyorsa (hele bu bir din konusu ise) o insanın bir kaç tahtası eksiktir.. kimse bunun aksini söylemiyor zaten.. ama senin herzamanki yaptığın şey... karşı taraf bismillah deyince şeriatçı ilan ediyorsun... yalanmı??? Arkadaşım benimle uğraşmayı bırak... kafaların konuştuğu, aklın egemen olduğu bir çağda yaşıyoruz.. Eğer birşey üretemiyorsan ve bilgi adına birşyey paylaşamıyorsan birak bari burada inanan ve fikirlerini ortaya koyan çok değerli arkadaşlarımız var onlarla fikirsel mücadelemizi yapalım... Senin benimle uğraşman sana birşey kazandırmaz ve bende seni ti'ye bile almam zaten. Ne zaman fikirsel yeteneksizlik başgösterir o zaman kişilere saldırı başlar.. İşte sen şusun busun vb. Bu mu yani olması gereken... Sonra neymiş benim herzaman yaptığım şeymişte, şuymuşta, buymuşta. Ne olduğunu biliyorum ben kendimin... Bu yeri geldiğince açıklıyorum zaten... Ve hayrıca ne tür karanlıklarla mücadele ettiğimi ve etme kudretimin var olduğunu... Açtığım topic'ler bir bak hangisine karşı mantıklı bir cevap verilmiş... hiçbirine... O nedenle doğruyu bulma adına üretmeye, paylaşmaya her zaman ve her koşulda devam edeceğim... Lütfen sizde tartışma yaratacak bir topic açında birlikte tartışalım.. Ama lütfen olayı kişiselleştirmeden, karalayarak, yaralayarak değil Şunu unutmayın beni değiştiremezsiniz, biliyorum bende sizi ama en azgarı konularda müşterek bir sonuca varabiliriz... Bu bilinç bile ortak noktalarımızın olduğunu ortaya koyar... Dost sevgilerimle... Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Arkadaşım benimle uğraşmayı bırak... kafaların konuştuğu, aklın egemen olduğu bir çağda yaşıyoruz.. Eğer birşey üretemiyorsan ve bilgi adına birşyey paylaşamıyorsan birak bari burada inanan ve fikirlerini ortaya koyan çok değerli arkadaşlarımız var onlarla fikirsel mücadelemizi yapalım... Senin benimle uğraşman sana birşey kazandırmaz ve bende seni ti'ye bile almam zaten. Ne zaman fikirsel yeteneksizlik başgösterir o zaman kişilere saldırı başlar.. İşte sen şusun busun vb. Bu mu yani olması gereken... Sonra neymiş benim herzaman yaptığım şeymişte, şuymuşta, buymuşta. Ne olduğunu biliyorum ben kendimin... Bu yeri geldiğince açıklıyorum zaten... Ve hayrıca ne tür karanlıklarla mücadele ettiğimi ve etme kudretimin var olduğunu... Açtığım topic'ler bir bak hangisine karşı mantıklı bir cevap verilmiş... hiçbirine... O nedenle doğruyu bulma adına üretmeye, paylaşmaya her zaman ve her koşulda devam edeceğim... Lütfen sizde tartışma yaratacak bir topic açında birlikte tartışalım.. Ama lütfen olayı kişiselleştirmeden, karalayarak, yaralayarak değil Şunu unutmayın beni değiştiremezsiniz, biliyorum bende sizi ama en azgarı konularda müşterek bir sonuca varabiliriz... Bu bilinç bile ortak noktalarımızın olduğunu ortaya koyar... Dost sevgilerimle... kardeşim ben direk senle veya senin kişiliğinle kesinlikle uğraşmıorum ki; ben dinimin aksine bir cümle gördüğüm zaman o görüşe karşı yazıyorum.. bu sen de olabilir başkası da...sana kastım yok.. çağımız bilim çağı doğru diyosun ama 1453 te de akıl ve bilim vardı.... bu inancımızı kaybetmemizi gerektirmez,kimseye inançsız demiyorum yanlış anlamayın, çok fazla kurcalanıyor dinimiz... ben dinimizin 2.plana atan her türlü söyleme karşıyım, Kuran'ımızı yanımızda bulunduralım,adam gibi icraatlar yapalım... ortak noktalarımız elbette var ama üsluplar sert olduğu için kişiler birbirlerini kırıyor.. SONUÇ: BİLİNÇSİZCE BİR DİNDARLIK YERİNE,AÇ OKU BİLİNÇLİ BİR DİNDAR OL... SAYGILARIMLA... Alıntı
Φ çoban Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Halil Cibran yazmış: ''Bir gün 'Göz' demiş ki: -___ Bu vadilerin ötesinde mavi sisle örtülü bir dağ görüyorum; ne güzel değil mi?.. 'Kulak' dinlemiş ve bir süre dinledikten sonra demiş ki: -___ Ama dağ nerede? Onu işitemiyorum... Ardından 'El' konuşmuş: -___ Onu duyumsamak için dokunmaya çalışıyorum, boş yere çabalıyorum, dağı bulamıyorum... 'Burun' seslenmiş: -___ Dağ yok; kokusunu alamıyorum... Göz başka bir yana dönmüş... Ötekiler kendi aralarında 'Göz' ün tuhaf düşlemine ilişkin bir konuşmaya dalmışlar... Sonra ağız birliğiyle demişler ki: -___ 'Göz' ün bir sorunu olmalı!..'' sayın dipnot yukardaki parağraflar sizin yazmış olduğunuz bir iletidir bu iletinizede şu cevab verilmiş BUNLARI İDRAK ETMİŞSİN NE GÜZEL BAK bu yazdıkarının altına imzanı atıyormusun cevabın evetmi hayırmı ben bu yazdıklarına imzamı atıyorum senden önce yazdım bu söylediklerini ilim ilim bilmektir başlığını okursan görürsün ben diyorumki akıl var göz diyoki göremiyorum kulak diyoki duyamıyorum burun diyoki kokusu gelmiyo el diyoki dokunamıyorum sence benim bu beş duyumda sorunmu var yoksa sende akılmı yok olsaydı belki bu beş duyunun birisiyla mutlaka bilirdik belki ha ne dersin? evet bu iletiye göre sizde akıl yok çünkü beş duyu organıyla akıl denen nesne bilinemiyor varmı yokmu yani anlarsınya hani yukarda demişsin zaman aklın hakim olduğu gibilerinden yazmışsında bi hatırlatayım dedim bu senin için bi çelişki olmuyormu ne dersin sayın dipnot artık böyle arı kovanına çomak sokmaktan vazgeç Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Halil Cibran yazmış: ''Bir gün 'Göz' demiş ki: -___ Bu vadilerin ötesinde mavi sisle örtülü bir dağ görüyorum; ne güzel değil mi?.. 'Kulak' dinlemiş ve bir süre dinledikten sonra demiş ki: -___ Ama dağ nerede? Onu işitemiyorum... Ardından 'El' konuşmuş: -___ Onu duyumsamak için dokunmaya çalışıyorum, boş yere çabalıyorum, dağı bulamıyorum... 'Burun' seslenmiş: -___ Dağ yok; kokusunu alamıyorum... Göz başka bir yana dönmüş... Ötekiler kendi aralarında 'Göz' ün tuhaf düşlemine ilişkin bir konuşmaya dalmışlar... Sonra ağız birliğiyle demişler ki: -___ 'Göz' ün bir sorunu olmalı!..'' sayın dipnot yukardaki parağraflar sizin yazmış olduğunuz bir iletidir bu iletinizede şu cevab verilmiş BUNLARI İDRAK ETMİŞSİN NE GÜZEL BAK bu yazdıkarının altına imzanı atıyormusun cevabın evetmi hayırmı ben bu yazdıklarına imzamı atıyorum senden önce yazdım bu söylediklerini ilim ilim bilmektir başlığını okursan görürsün ben diyorumki akıl var göz diyoki göremiyorum kulak diyoki duyamıyorum burun diyoki kokusu gelmiyo el diyoki dokunamıyorum sence benim bu beş duyumda sorunmu var yoksa sende akılmı yok olsaydı belki bu beş duyunun birisiyla mutlaka bilirdik belki ha ne dersin? evet bu iletiye göre sizde akıl yok çünkü beş duyu organıyla akıl denen nesne bilinemiyor varmı yokmu yani anlarsınya hani yukarda demişsin zaman aklın hakim olduğu gibilerinden yazmışsında bi hatırlatayım dedim bu senin için bi çelişki olmuyormu ne dersin sayın dipnot artık böyle arı kovanına çomak sokmaktan vazgeç Evet ben yazdım doğrudur.. Her ne inanç sahibi olursan ol ve ne kadar inancın hakkında birşey bilirsen bil fakat bu okuduklarını anlamadan, araştırmadan, körü körüne inanarak bizlere bilgiçlik taslayanlara atıf olarakyazılmıştır. Bu nedenle de gormesin bilmeyen gözler için ve koku almayan burunlar için DİPNOT arı kovanına çomak sokmaya devam edecektir.. sevgiyle kalin Alıntı
Φ çoban Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Evet ben yazdım doğrudur.. Her ne inanç sahibi olursan ol ve ne kadar inancın hakkında birşey bilirsen bil fakat bu okuduklarını anlamadan, araştırmadan, körü körüne inanarak bizlere bilgiçlik taslayanlara atıf olarakyazılmıştır. Bu nedenle de gormesin bilmeyen gözler için ve koku almayan burunlar için DİPNOT arı kovanına çomak sokmaya devam edecektir.. sevgiyle kalin iyide sayın dipnot tüm bu karşı olduğunuz şeyleri ben sizde ve sizin gibi düşünenlerde gördüğüm için bu iletiyi yazdım.sorduğum onca soruya karşı ikna edici bir tek cevabınız olamadı.ne bilimsel olarak ne de mantıken sizde gördüğüm sadece ve sadece başkasının inancını ve davranışını eleştirmeniz oldu. herkez inandığı gibi yaşar senin inanmış olduğun görüşe biz sana ne kadar yanlış desekte bunlar senin kendince olan belki doğrularındır. söylenenler inancını etkilemiyordur.düşün ki aynı şekilde başkasıda kendi inancını tıpkı senin kendi inancına inandığın gibi inanıyordur.ama herkezin ortak olduğu iki tarafında kabul etmek zorunda kaldığı doğrular vardır bu doğrulara kim ki itiraz ederse iki taraftan da dışlanır.kim davasını bu itiraz edilemez doğrularla ispat eder buna rağmen itiraz edilirse artık böylesine ne dersen de buna hiç kimsenin itirazıda olmaz zaten Alıntı
Φ Thebeliever Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Peygamber efendimiz diyorki.. Cemaatle birlikte olun diyor.. Yani.. sizin gibi inanan insanlardan uzak durmayin birlik olun diyor.. Yani tek basina kalip herkezin ayri din anlayisi ayri bir Tanri anlayisi kisileri daha fazla bunalima sokacaktir cunku herkez benim dedigim dogrudur tezini savunmaya calisacaktir.. Oysa Tek dogru Allah'in yoludur.. Allah bizleri yolundan ayirmasin.. Selametle.. Alıntı
Φ çoban Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Peygamber efendimiz diyorki.. Cemaatle birlikte olun diyor.. Yani.. sizin gibi inanan insanlardan uzak durmayin birlik olun diyor.. Yani tek basina kalip herkezin ayri din anlayisi ayri bir Tanri anlayisi kisileri daha fazla bunalima sokacaktir cunku herkez benim dedigim dogrudur tezini savunmaya calisacaktir.. Oysa Tek dogru Allah'in yoludur.. Allah bizleri yolundan ayirmasin.. Selametle.. dua na amin diyorum kardeşim allah kendi belirlediği yoldan yani islam dan ayırmasın bu yolun hudutlarınıda peygamber efendimiz bize bir bir göstermiş bize düşen allahın belirlemiş olduğu hudutları aşmadan dini yaşamak Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.