Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

mystra

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    81
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    1

mystra tarafından postalanan herşey

  1. mystra

    Aldatmak

    Belki 50 tane konu var bunun gibi açılmış önce bi arama yapar insan be..
  2. Baştan aşağı demogojisiniz hepsinin alıntısını yazmam gerek.. Somut gerçekleri yazacaksınız kardeşim .. Bu arada Türk umarım Mhp ci değilsin ya da mhp den medet ummuyorsundur.. Eğer öyleyse bir daha ki seçimlerde yine hayal kırıklığına uğrayacaksınız güzel kardeşim şimdiden söliimde gerçi Yüreğinde milliyetçilik ruhu taşıyanları Allah bu milletin başından eksik etmesin en azından solculara on basarsınız.
  3. Yav siz ne şeker şeylersiniz öyle.. Körler sağırlar bribirini ağırlar.. Üç farklı araştırma şirketinin yaptığı anketlere çamur atmaya mı çalışanlar dersiniz yoksa ülkedeki insanların sadece fındık işçilerinden oluştuğunu zannedenler mi dersiniz.. İlahi size.. E o zaman şu linke de tıklayıverin bi zahmet.. Ben gerçekleri koyuyorum buraya sizin gibi demogoji yapmıyor ya da masallar anlatmıyorum. ANket sonucu için tıkla
  4. Hala mı evrim masalları.. Vay benim süper zekalı arkadaşlarım vay..Ate kafalar meğer evrimi ispatlamışlarda dünyanın bundan haberi yokmuş.. Bilimselci ve yamyama helal olsun ne de güzel zırvalamışlar..
  5. Velhasıl burada aylarca sol partilerinin iktidara geleceğine kendilerini inandırmış bazı arkadaşlarımızın uyanmalarına ve gerçeğii bir tokat gibi yüzlerine çarpmama rağmen inanın amacım sizlerin masallarınızı bozmak değildi.. İstatistikler her zaman en kesin sonuçlara en yakın cevapları verir. Yani burada ona buna iftira atmakla tireyi trabzonun bir ilçesi sanmakla inançlara utanmadan saygısızca saldırmakla hiç bir kanıt olmaksızın insanları töhmet altına sokmakla bu milletin başına herhangi bir sol partiyi ge-çi-re-mez-si-niz.. Halk sevmiyor sizi ve zerre inanmıyor samimiyetinize.. Sağ partilerin neler yaptıklarıyla ilgileneceğinize neden sol partilerin iktidara geşemediklerini araştırın bence .. Kendi evinizin önündeki ********* temizleyin hele .. Sizin kendi ********** sıra kalırsa sağa da geçirsiniz canlarım.
  6. Çok zeki! arkadaşım anlama özürlü olduğunu kabul ederekten anlatmaya çalışayım.. Anketleri yapan Nazlı hanım değil. Orada üç farklı anket şirketinin sonuçları var .. Çok şüpheleniyorsan kendi sitelerine gir .
  7. Sağcıların icraatlarını elbette eleştirelim ve irdeleyelim ama ben neden sol bir partinin iktidara tek başına gelememesini daha çok merak ediyorum.. Halk neden bu solcuları ciddiye almaz ki acaba ? Buyrun şu linke bir bakın lütfen.. http://www.turkish-media.com/forum/index.p...c=46139&hl=
  8. Yeni sıcağı sıcağına.. Daha bugün Nazlı ılıcak köşesinde yazdı.. Sen temenni ededur.. Anketler her zaman seçim öncesi sonuçlara en yakın olasılıkları verir.. Ağrınıza gitti biliyorum ama gerçek bu . Halk hiç bir zaman solu tek başına başına getirmeyecektir.. Buna alışsanız artık iyi olur.
  9. Kim tınlar cumhuriyet gazetesini ya.. Bırakınız 70 bin kişicik de onları ciddiye alsın..
  10. Yarın seçim olsa... Odak Araştırma şirketine göre, (kararsızlar dağıldıktan sonra), AK Parti % 42.9, CHP % 20.9, MHP % 14.9, DYP % 6.4, ANAVATAN % 4.2, DTP %3.5... Diğerleri % 1'in altında. AK Parti'nin 5'inci kuruluş yıldönümünde, bu sonuçlar, Tayyip Erdoğan'a en büyük ödül. Odak Araştırma Grubu'nu, Mehmet Sıddık Ensari (Eski DİE Başkanı), Doç. Dr. Cengiz Yılmaz (Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Sabri Erdil (Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi) yönetiyor. AK Parti'ye kıyak yapmak için bir gerekçeleri olduğunu sanmıyorum. Zaten bu sonuçlar, diğer araştırma şirketlerinin sonuçlarına uyuyor. Anar'a göre AK Parti % 47.1, CHP % 16.5, MHP % 7.3, DYP % 7.1, DTP % 7.6, ANAVATAN % 4.7 idi. Pollmark, AK Parti'ye oy vereceklerin oranını % 43, CHP'nin oy oranını % 17.8, MHP'ninkini % 10.2, DYP'ninkini de % 9 olarak gösteriyordu. Sabah gazetesinde yayınlanan TNS Piar'ın sonuçları ise şöyleydi (kararsızlar dağılmadan): AK Parti % 38.6, CHP % 11.9, DYP % 7.3, MHP % 5.8, DTP % 5.7 idi. Kararsızlar dağılınca, AK Parti'nin oyları % 40'ı aşıyor. AK Parti 5'inci yılını tamamladı. Neredeyse 4 yıldır iktidarda. Farklı kamuoyu araştırmaları bu partiyi, % 40'ın üstünde, açık ara birinci olarak gösteriyor. AK Parti % 40 bandında; biraz üstü, biraz altı... CHP, % 20 bandında. DYP ile MHP ise, barajın üstüne çıkmak için birbiriyle yarışıyor. 2007'de ne olur bilinmez ama, şimdilik, yeni bir seçimde de AK Parti gene tek başına iktidar gibi gözüküyor.
  11. ne o cevap yokmu çok sayın bilimselciler
  12. yazıları okurken mantığına hayran ! olduğum bir ate kafa demiş ki Allah varlığını ispat için oraya buraya ismini yazmada tv yayınlarını keserdi demiş.. O halde Allah boşuna uğraşmış hiç nefis denilen şeyi vermeseydi bize.. İşin inceliği burada zaten .. Elbette ara ara izler bırakıp anlamamız için kendimizi zorlamamızı isteyecektir.. Ate kabilesinin bu görüntüler karşısında celallenmelerinin sebebi bilimin bu yazılara gerçekçi cevaplar verememesinden kaynaklı o yüzden böle hiddetleniyorlar.
  13. reklam kokan hareketler.. Ne kadar inanıyor ve üzülüyoruz sana bilemezsin..
  14. herşeyden önce adminle muhatap olmak derdindeyken nedense onun adına cevap vermeye çalışan modlardan ve yönetime ****** derdinde olan üyelerden sıkıldım. Cyrano bana saygıyı öğretebilmen için önce işe kendinden başlamalısın. Diğer taraftan profil bilgileri kesin doğruları vermez. Tarihine bakıpda o kadar emin olma senden çok daha eski olmadığım konusunda Bir daha bu konularla ilgili yazmıycam çünkü gereksiz olduğunu anladım ve zaten söylediklerimde haklıyım. En basitinden korku topiğinin kaldırılması için 6 kişi oy vermişken tek bir kişi bile kaldırılmaması yönünde oy vermemiş . Ama hala o bölüm kanlı canlı yerinde durmakta bu da admin ve ekibinin üyelerin isteklerini önemsemediklerini aksine rayting kaygısı içinde olduklarını gösterir.
  15. Anladım tamam.. Demek o yüzden hala banlamadı beni yoksa bu doğru ve cesur eleştrilerimden sonra kesin banlardı beni demekki foruma uğrayamıyormuş. Neyse bunlarda benim eleştrilerimdir sonuçta.
  16. Merak etme imtihanınsırrı bunlarada yalanlarla cevap verir ateist kafalar.
  17. Peki buna ne diyecekler bilimselci geçinenler..?
  18. Eee Cyrano hesap sorarken sana mı danışacaktım birde ..! Ayrıca hesap soramazmıyız yasak mı ? Sen yönetimin avukatlığını yapmayı bırak ta kendi işinle ilgilen .. Benim anlattıklarımı bir tek Admin anlayabilir çünkü bayağı bir miş li zamanlardan bahsediyorum sen forumda bile değildin o dönemler. Gerçi sayın! adminimiz bizleri sanal oyuncaklar olarak gördüğü için kaale alıp cevap vermeye bile tenezzül etmiyor ya da verebileceği bir cevabı bile yok.
  19. Yuh artık bu kadar da çarpıtılmaz.. Biz de seyrettik görüntüleri bilmiyorsunuz madem uydurmayın.. Herşeyden önce Kıbleye arkanızı dönerek namaz kılamazsınız. İmamın önünde duran kadınlar kıbleye sırtlarını dönmüşlerdi . İkincisi namaz kılmanın bir adabı vardır . Kollar açıkta baş açıkta oranız buranız açıktayken namaz kılamazsınız ( bayanlar için ) Ve orada sözüm ona namaz gösterisi yapan kadınların bir çoğuda abdestli dahi değildirler.. Ölünün arkasından şarkılar söylemek eller çırpmak filan ölüye bir yarar getirmez. Tabutundan kalkıp da '' teşekkür ederim arkadaşlar teveccühlerinize mazhar olmaya çalışacağım '' diyemez ..Ya da size imza dağıtamaz. Her zaman dini ve vicdani sömürülerden bahseden bir zümrenin düpedüz Namazı kullarak yaptıkları bu gösteriyi haklı göstermeye çalışan bilgisiz arkadaşlara tavsiyem önce namazın şartlarını öğrenmeleri olacaktır.
  20. Alıntıyı dikkatlice okumamışsın belliki .. Kimileri Tanrı kelimesini iyiniyetli bir bilinçsizlikle söylerler bende zaman zaman Tanrı derim .. Ancak kimileride sadece bunu fesatlıkla ve küçümsemeyle söylerler.. Siz ikinci şıklardakiler değilseniz yaranız varmış gibi davranmayınız.. Bir de konuları dağıtmayalım.. Neden admin sorulara cevap veremiyor ?
  21. Türkçe'de Allah anlamında kullanılan Tanrı kelimesi, "gökyüzü" ve "şafak" manalarına gelen "tan" dan türemiştir. Orta asya Türk boylarında daha çok "gökyüzü" anlamında kullanılmıştır. Çağatayca'da Tengri, Yakutça'da Tangora, Tanara, Altaylarda Teneri, Sümerce'de Tingir, Dingir Akadca'da İlu, Oğuzca'da Çalap, Çelep, Kazanlar'da Tengri (Tanrı), Teri vb. şekillerinde yazılmıştır. Kaşgarlı Mahmud, Tanrı kelimesini şöyle açıklamıştır: "Tengri, yüce Tanrı manasına gelir. Kâfirler göğe Tengri derler. Yine bu adamlar büyük bir dağ, ulu bir ağaç gibi gözlerine ulu görünen her şeye Tengri, hakîm kişiye de Tengriken derler" (Divan-ı Lügâti't-Türk, (çev. Besim Atalay) Ankara 1941, 111, 376). Maniheizm'de Tengri veya Tengriken terimleri, Tanrı manasına gelmekte, yine bu dinle günahların itirafı için Tengrim sözü kullanılmaktadır. Bazı araştırmalara göre bu terim, özellikle Turfan metinlerinde hükümdar kızları ve zevcelerini ifade ederken, ayni kelimeden türediği kabul edilen Tengriçi terimi de râhip karşılığında kullanılmıştır. Kumanca Tengrilik "ilâhî"; Uygurca Tengrilik, "dindar"; Moğolca Tengri ise "Tanrı" anlamının karşılığıdır. Günümüz Ortaasya'sında yaşayan Türk dillerinde Tengri kelimesi "Tanrı" ve "gök" manalarını ifade etmektedir. Türkiye Türkçesinde Tanrı kelimesi yalnız Allah karşılığında kullanılmıştır. Orhun Âbideleri'nde Tengri kelimesi daima ilâhi bir kudreti ifade eder. O'nun iradesiyle iktidara gelen hükümdar, Tengri gibi, Tengri doğumlu ve Tengri tarafından yaratılmıştır. Türk halkını koruyan, düşmana galip gelmesini sağlayan hep Tengri'dir. Bazı kaynaklarda O'nun Türk Tengrisi olarak zikredildiği görülmektedir. (Muharrem Ergin, Orhun bideleri, İstanbul 1970). Şamanizm'e göre en kudretli Tanrı, Tengere Kayra Kan'dır. Göğü, insanı, iyi-kötü ruhları ve yeri o yaratmıştır. Tengere Kayra Kan'ın tam karşılığı "Gök Tanrı"dır. İslâmiyet'i kabul etmezden önceki Orta Asya Türk boylarına göre gök 17 kattır. Gök-Tanrı'ların yardımını dilemek ancak ecdadın ruhlarıyla mümkündür. Tengri inancı hem gök, hem de gökte hüküm süren ruh manalarını içine almaktadır. Türklerin İslâmiyet'ten önce kabul ettikleri dinlerdeki Tengri kelimesi, hemen daima bu dinlerin en yüksek varlıklarını ifade için kullanılmış, "gök" manası ikinci plânda kalmıştır. Şark Türkçe'sinin hâkim olduğu İslâmî metinlerde, Allah, Mevlâ, İlâh, Rab, Hüdâ, Yezdan gibi Arapça ve Farsça isimler Türkçe Tengri (Tanrı) karşılığında kullanılmıştır. Kutadgu Bilig'de Allah kelimesi geçmekle beraber, bazan Tengri kelimesi "Teâlâ" olarak geçer (V.F. Büchner, İ.A XI, 707). Eski Türkçe'de Tengri, kâinatta bulunan her şeyi yarattığına ve koruduğuna inanılan en yüce varlıktır. Oğuzlar Allah fikri ve inancına sahip olmuşlar ve bunu Tanrı adıyla ifade etmişlerdir. Türklerin Tanrı anlayışı İslâm'ın Allah anlayışıyla hemen hemen aynı olmuştur. İnsanüstü bir kudret ve kuvvet olan Tanrı mefhumunun umumi bir tarifini yapmak oldukça zordur. Bundan dolayı insanlar, hatta hayvan ve bitkiler de tanrı sayılmıştır. Eski Yunan ve Roma'da ölümlü kadınlarla birleşerek çocuk yapan tanrıların erkek veya dişi oluşu, o toplumların pederşâhi veya mâderşâhi aile yapılarıyla ilgilidir. (Bertholet, Wörterbuch der Religionen, Stutgart 1963, s. 197). Eski dinlerde genellikle, göklerin tanrısı, suların tanrısı ve karaların tanrısı olmak üzere üç büyük tanrı tasavvuru daima mevcut olmuştur. Tanrı kelimesinin etrafında bazı kavramlar oluşmuştur. Tevrat'daki Evâmir-i Aşere (On Emir), Yahudilik ve Hıristiyanlık için Tanrı buyrukları olarak kabul edilmiştir. Bilindiği kadarıyla Tevrat'ın getirdiği Tanrı kavramı, bu mefhumun ilk evrensel nitelikte olanıdır. Halen elde bulunan Yahudilik mukaddes kitaplarının Yahvist metinlerinde daha çok millî-insanı tarzda Tanrı anlayışı hâkimdir. Hz. Musa kanunları, Pagan sanatının tanrıları insan şeklinde tasvir etmesini yasaklamış, Hristiyanlığın ilk yıllarında bu yasağa titizlikle uyulmuştur. Teslis'in birinci unsuru Peder ile üçüncü unsuru Ruhu'l-Kudüs'ün temsili şekilde tasvirleri, Hz. İsa'nın da insan şeklinde tasvir edilmesine zemin hazırlamıştır. Zamanla daha da gelişen bu tasvir sanatı, başka yüce varlıkların da simgelenmesine yol açmıştır. Nitekim bu simge hadisesi Hz. İsa'nın Vaftizi ile Uruc (Göğe Yükseltilme)'unda da görülmektedir. Geçen yüzyılın Batılı sanatçılarından çoğu Tanrıyı yaşlı bir adam, Haç'ını taşıyan bir papa veya imparator, şimşek çaktıran jüpiter şeklinde tasvir etmişlerdir. Tek tanrılı dinlerde bir tek Tanrı (Allah) olmasına rağmen çok tanrılı dinlerde, hemen her kudret ve kuvvet için bir tanrı (İlâh) vardır. Müslümanlıktan önce Araplar putlara taparlarken, bunlardan en yüce saydıklarına Allah adını vermişler, öteki tanrılara da "ilâh" (Aramca, alaha) demişlerdir. Tanrı kelimesi, Türk Atasözlerinde aynen Allah karşılığında kullanılmıştır. "Büyüklük Tanrıya yakışır", "Tanrı rızkını kuluyla birlikte yaratır" vb. atasözlerimizden sadece birkaç örnektir. Günümüz Türkiye'sinde yaşayan Türklerle, bugün hudutlarımız dışında kalan ülkelerde yaşayan Türkler de Allah ve Tanrı kelimelerini aynı kavramı ifade etmek için bir arada kullanmaktadırlar. Hal böyle olmakla beraber Tanrı kelimesinin Allah karşılığında kullanılamayacağı, Allah mefhumunun tam karşılığının bulunmadığı vb. öteden beri ileri sürülmektedir. Bu görüşte olanlara göre, Tanrı Allah demek değildir. Tanrı eski putların adıdır. Allah kelimesi, İslâm'ın tavsif ettiği özel bir isimdir ve hiç bir put için kullanılmamıştır. Bundan dolayıdır ki, Tanrı, Allah manasını ifade edemez. Bunun aksini savunanlar da olmuştur. Bu görüşte olanlar, Müslümanlığı kabulden itibaren Türklerin Tanrı kelimesini Allah manasında kullandıklarını, yüzlerce yıldan beri yazılan tefsir, hadis ve çeşitli dinî eserlerde hep Tanrı kelimesinin Allah karşılığında kullanıldığını ileri sürmektedirler. Onlara göre Yunus Emre, Mevlit yazarı Süleyman Çelebi vb. Türk şairleri eserlerinde hep Allah kelimesi karşılığında Tanrı kelimesini kullanmışlardır. Tanrı kelimesine karşı oluş, biraz da zorla Türkçe okutulduğu dönemde Ezan'daki Allah kelimesinin Tanrı olarak değiştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Türkiyeli Müslümanların hem Allah, hem de Tanrı kelimelerini aynı manada ve bir arada kullandıkları bilinmektedir. Cumhuriyet dönemi Kur'an mütercimlerinden merhum H. Basri Çantay, "Lâ ilâhe illallah" cümlesini "Allah'dan başka Tanrı yoktur" şeklinde tercüme etmiştir. Görüldüğü gibi merhum mütercim burada Allah karşılığında Tanrı kelimesini kullanmıştır. Bu tür misalleri çoğaltmak mümkündür. İstiklâl Marşı şairi M. Ãkif de "Demek almayacak Tanrı selâmını bile" mısraında Allah yerine Tanrı kelimesini kullanmıştır. Allah karşılığında Tanrı kelimesi kullanılabilir, fakat her Tanrı, Allah değildir (Hikmet Tanyu, İslâmlıktan Önce Türklerde Tek Tanrı İnancı, İstanbul 1986, s. 188). Allah ismi ile Allah'dan başka hiçbir mâbud anılmamıştır ve O'nun benzeri de yoktur. Tanrı ve Hüdâ isimleri Allah gibi özel bir isim değil aksine ilâh, rab, mâbud gibi umumi bir isimdir. Arapça'da "ilâh"ın çoğuluna "âlihe", "rab"ın çoğuluna "erbâb", Farsça "Hüda" çoğuluna da "Hüdâyân" denilir. Ancak Allah'ın çoğuluna "Allahlar" denildiği ne işitilmiş, ne görülmüştür (Elmalılı, Hak Dini, Kuran Dili, 1, 24). Hiçbir dil başka dildeki kelime ve terimleri tam olarak karşılayamadığı gibi, kendine has anlamları olan Allah kavramının da tam karşılığını bir başka dilde bulmak mümkün değildir. Bu bakımdan zaruret olmadıkça Allah mefhumu karşılığında yine ve yalnız Allah kelimesini kullanmalıdır. Yukarıdaki yazı umarım senin için doyurucu bir bir bilgilendirme olur Activate. Hz kelimesi ile ilgilide zamanında büyük yanlış yaptınız. Vay efenim neden Hz Muhammed otomatik olarak yazılıyorda Hz İsa ya da Hz Musa yazılmıyor diye veryansın edenleri haklı bulduğunuz için mi hz kelimesini kaldırdınız .. Madem bu düşüncedeydiniz, diğer peygamber isimlerinede otomatik olarak hz kelimesini koysaydınız ya ..Hiç bir Müslüman buna gocunmazdı ki.. Ancak siz yine işineze geleni yaptınız ve her zaman olduğu gibi dinsizleri ve ateistleri memnun etmek amacıyla hz kelimesini ortadan kaldırdınız.. Böylece forumdaki ateistlerin egoları okşanmış oldu ve bizim değerlerimizi rencide ettiniz.. Sonrada kalkıp saygıdan dürüstlükten adaletden bahsediyorsunuz. Yani demeye çalışıyorsun ki ben herşeyi biliyorum burada yaşananları sen bilmiyorsun... Öyleyse neden seninle yerlerimiz farklı... Bunu düşün bakalım biraz... Bana böyle demişsin.. Komik.. Bunu hiç düşünmemiştim sen sorunca düşündüm.. Acaba benim mod olmak gibi bir idealim vardı da ben mi farketmemişim diye.. Elbette seninle yerlerimiz farklı olacak activate.. Ben kim olursa olsun doğru bildiğimi söyler kimseyede yalakalık yapmam ne kendimi ne de başkalarını kandırmam ve evet senden çok daha fazla biligiliyim forum da yaşananlar hakkında.
  22. Bunlarda ayrı bir grup işte.. Dinsizlerin bir kısmı inananların akıllarını çelmek maksadıyla güya dibinot gibi sansarlıklar yaparak '' haydin bırakalım dinlerimizi gelin kendi Tanrımıza inanalım '' gibi sonuçsuz bir çaba içerisine girmişler ve kendilerini millete güldürmüşlerdir. İslamiyet hakkında bilgisi olmayan bu tiplerin yanlı tutumlarının iyiniyetine inanmamız mümkün değildir.. Zaten kimse tarafından da kaale alınmazlar.
  23. Merak etme dibnot kimse senin gibi şahısları kaale almaz. Sen evindeki kadınının başıyla ilgilen milletin kadınının başı seni germesin. Senin gibi bir dinsizin sanki İslamiyet hakkında bi bilgisi varmış gibi bir de hayıflanması pek bi komik durmakta forumda. Namaz kılmasını bile bilmezsiniz ama Cenaze namazı konusunda bile utanmadan ahkam kesiyorsunuz. Kıble ne tarafta sen onu biliyormusun ?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.