Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 . NE HZ. MUHAMMED, NE HZ. İSA VE NEDE HZ. MUSA VEYA BİLMEM KİM... (Dinler aynı Allah’a yönelmiş ayrı yollardır. Aynı Allah’ a ulaşacağımıza göre ayr.) Aranızda yarattığınız zıtlıkları ve düşmanlıkları ancak bu düşünce ve uygulamalarla kaldırabilir, yok edebilirsiniz. Benim de sizden beklediğim, aranızdaki bu zıtlıkları düşmanlıkları kaldırmanızdır. Çünkü böylece sizlere din kitaplarında vaat edilen cenneti yeryüzüne indirecek, dünyanızı ve yaşamınızı cennete çevireceksiniz. “Dinler aynı Allah’a yönelmiş ayrı yollardır. Aynı Allah’ a ulaşacağımıza göre ayrı ayrı yollardan gitmeden ne zararı var.” Öyle ise ne bekliyorsunuz? Haydi “Zıtlıklardaki birliğin farkına eriniz” Aranızda ki bu zıtlıkları kaldıracak, yok edecek sırrı da size açıklayayım. Düşüne bildiğiniz, düşünemediğiniz aranızdaki bütün zıtlıkları kaldıracak, yok edecek tek şey SEVGİ dir. Bu sevgi dünyevi duygularla sevdiğiniz sevgi değil, bu sevgi; dil, din, ırk, milliyet ve cinsiyet farkı gözetmeden yaşamımızda ve dünyanızda gözle gördüğünüz göremediğiniz, elle tuttunuz tutamadığınız, varlık namına ne varsa aralarında ayrım yapmadan ALLAH adına dediğiniz SEVGİ ile sevmenizdir. Bana ulaşmanın, bana kavuşmanın TEK yolu, benim yarattıklarımı dünyevi sevgiyle kendimiz için değil, benim için ve benim adıma sevmenizdir. ancak böyle bir sevgiyle beni bulabilir, bana ulaşabilirsiniz. Birbirinizi böyle bir sevgiyle sevdiğiniz an cennetin bütün kapılarını da yeryüzünde iken size açılacaktır. “Daha ne istiyor, daha ne bekliyorsunuz?” ANONİM Gelin, aramızda yarattığımız bu ayrılıkları ortadan kaldıralım cennetimize kavuşalım. Yer yüzünde cennetimize kavuşmak için daha ne bekliyorsunuz? ______________________________________________________________ Sevgili Behzat ŞAŞAL'a yürekten teşekkürler... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Nahl Suresi-125. Ayet: Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel güzel öğütle davet et ve onlarla en güzel şekilde mücadele yap!Çünkü Rabbin, yolundan sapanı en iyi bilendir ve doğru yolda gidenleri en iyi bilen de ancak O'dur. Şu bir gerçek ki, ben Haniflik (Allah ın birliğine iman, doğruluk) , hoşgörü ve kolaylık peygamberi olarak gönderildim.(Buhari, iman bahsi;Tırmizi, menakıb bahsi) Şimdi sevgili Dipnot bir yanlışı düzeltelim önce... Tüm Peygamberler aynı Allah'ın inancı için gönderilmiş;sorun değiştirilmiş dinler... Ve sanırım sen diyorsun ki boşverelim bu ayrılıkları insanlıkta buluşalım... Peki birileri birilerini daha farklı iki dinden olmadan cahil,yobaz diye kendince isimlendirebilirken nasıl olur bu??? Lütfen!!! Madem dostluk bağı diyorsunuz... Ben benim inancıma saygı duyan herkese açığım;hatta yaptığım bir hata var bana saygı duymayanlara da açığım... Alıntı
Φ bozkurtmusti Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 ali0 seninle iyi anlaşacağız...birçok noktada katıldığım gibi bu noktada da sana katılıyorum kardeşim...harika yorumların var... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Nahl Suresi-125. Ayet: Peki birileri birilerini daha farklı iki dinden olmadan cahil,yobaz diye kendince isimlendirebilirken nasıl olur bu??? Evet yobaz çünkü kendi gördüğününün, bildiğinin ve İnandığının doğru olduğnu ve bunu tüm inanç biçimlerinin üstünde gören tamamıyla yobaz ve bağnazdırlar da ondan... Senin dinin bir başkasına göre ne kadar anlamsız saçma ise, diğer dinlerde sana göre öyle olabiliyor.. Bunu anlamak için kain olmaya gerek yok... Bunu benim 14 yaşındakı çocuklarım bile çok iyi değerlendirebiliyor ve yorumlayabilir... Tekrar belirtiyorum.. “Dinler aynı Allah’a yönelmiş ayrı yollardır. Aynı Allah’ a ulaşacağımıza göre ayrı ayrı yollardan gitmeden ne zararı var.” Bana göre dünyamızın içinde bulunduğu en büyük tehlike dini cihat gözüyle değerlendiren ve bunu bir savaş meselesi gibi gören anlayışlanrdır... Ki bu tür savaşların ortaçağa ile birlikte karanlığına gömüldüğünü sanıyorduk oysa bugün bu tür savaşlar daha sinsi, daha çirkin ve daha profesyonel yapılmakta... Artık durum ortada... Emperyalizm kendi emelleri için dini birbirine kırdırabiliyorlar sunni-şii örneğinde olduğu gibi... Neden insanlık bunları aşıp sevgide buluşmasınlar.. Sevgi ile oluşacak bir dünyü neden düşlemeyelim... Çokmu önemli benim allaha ulaşabilmem için ille bir din tercih etmem sizce... Çokmu önemli ibadetimi bir cami, bir kilise, bir sinegog olması... Bunlar olmadan da yapamazmıyım... Sevgiyle kalın... NOT... SEVGİLİ ALİ... YUKARIDAKİ DUYGULARIMIN HİÇBİR DİNİ İNAÇ İLE İLGİSİ YOK ÇÜNKÜ ÖNCE İNSANIM VE DÜNYADA HERŞEYDEN ÇOK HERKESİ SEVERİM VE BU NEDENLE SAKIN BANA KUR'ANDA SURELER YAZARAK BİRŞEY ANLATMAYA ÇALIŞMA ÇÜNKÜ BENDE HİÇBİR ETKİSİ OLMUYOR... Alıntı
Φ bozkurtmusti Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 “Dinler aynı Allah’a yönelmiş ayrı yollardır. Aynı Allah’ a ulaşacağımıza göre ayrı ayrı yollardan gitmeden ne zararı var.” ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- dinler aynı Allaha yönelmiyor şu anda bir ateşperest -mecusi-ateşe taparki bu bizim inandığımız aynı Allah değildir hristiyanlar 3 allaha baba(tanrı) -oğul(isa)-ruhul kudüs(cebrail) inanırlar .bir insanı-ya da peygamber desek daha doğru Hz. İsayı tanrı kabul ederler.ayrıca bir meleğide ki bu vahiy meleği Cebrail (a.s.) tanrı kabul ederler bu yüzdende Allah açısından hristiyanlarla birleşemeyiz.bu trinite(üçleme)inancıdır.. yahudiler ise yahova adını verdikleri bir tanrıya inanırlar ki bu tanrı tevratta yahudi milletini seven,onu kollayan diğer insanlara zulmeden (ki haşa Allah kuluna zulmetmez)bir tanrı olarak görmekle ,beraber İshak peygamberi de Allahın(daha doğrusu yahova nın )oğlu olarak görürler ki bu da düalist (ikici)tanrı inanışıdır.bu durumdada yahudilerle de Allah inancı konusunda birleşemiyoruz... eee daha baştan birleşemiyorsak hiç bir konuda birleşemeyiz ve ayrıca Kuran-ı kerimde Ali İmran suresinde hristiyanlar ve yahudiler ve diğer bozuk inançlılar Allaha düşmandır .Allaha düşmanlık edenle dost olanlarda Allaha düşmandır demektedir.. tabi islam alimleri bu ayetin açık bir ayet olduğunu bildirmekle beraber bunu gidin yahudi komşunuza hristiyan komşunuza evini taşa tutun demiyor...amma kalbinizlede sevmeyin düşmanlık edin buyuruyor..yoksa islam şiddeti emretmez herkes kendi inancının hesabını öbür tarafta verecektir... Alıntı
Φ ANTİ ŞAHVELİ Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 DİPNOT anladık dinsizsin , her bakımdan olduğu gibi dini konulardada ******* , tek huyunuz var o da hakkında bilgi sahibi olmadığınız konularda bilmişlik rolü yapmak..Bak kalın kalın yazarak diyorum belki anlarsın bundan önceki semavi Allahın indirdiği dinler insanlar tarafından değiştirilmiş bozulmuştur..Ama en sonuncusu olan islam bozulmayacaktır , BOZMAYI BAŞARAMAYACAKSINIZ , hala daha hala daha tutturduğunuz sığınacak başka mazeretiniz olmayan şablonu kullanıyorsunuz , SEN İLK ÖNCE GİTTE BAK İLHAN ABİNİN HAYATINA , emperyalizm diye size yutturulan şey yahudi hakimiyetine dayalı masonik bir dünya kurmaktır..Sağolsun! İlhan Selçuk abinin büyük hizmetleri oldu bu konuda , stalini savunma , cumhuriyet rejimini yıkıp yerine sol ideolojilere dayalı bir rejim kurma , cuntaların içinde bulunma , din düşmanlığı insanları dinden soğutmak İFSAT ETMEK İÇİN türlü yalanlarla çarpıtmalarla hayatı boyunca çok hizmetleri oldu! Gidinde aynaya bakın kim emperyalizmle kol kola , aynı uğraşı veriyor mu vermiyor mu..İşte bunların karşısındaki en büyük engelide müslümanlar ve insanları samimice bu kötü gidişattan kurtarmaya çalışan cemaatler oluşturuyor...Bu GÜNCEL HABERLER bölümğne koyduğun haberleri bu konulardakş TAMAMI YAHUDİYE HİZMET EDİYOR , hepside çarpıtma eksiklik ve cahilane başka bişey değil.. Bu arada senden rica etsem İlhan Selçuka bir kaç sorum olacaktı onları iletirmisiniz diyecektim , siz ona deyin o anlar siz anlamasanızda olur , ne dersiniz Dipnot bey Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Nahl Suresi-125. Ayet: Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel güzel öğütle davet et ve onlarla en güzel şekilde mücadele yap!Çünkü Rabbin, yolundan sapanı en iyi bilendir ve doğru yolda gidenleri en iyi bilen de ancak O'dur. Şu bir gerçek ki, ben Haniflik (Allah ın birliğine iman, doğruluk) , hoşgörü ve kolaylık peygamberi olarak gönderildim.(Buhari, iman bahsi;Tırmizi, menakıb bahsi) Şu verdiklerim hoşluk yoluna katkıydı yalnız... Bence siz yazmadan önce sizden masum olabileceklerine inandığım çocıklarınıza danışın... Bana düşmanlığı başka yerlerde de yapabilirsiniz ama bu kadar net olması gerekmez... Ve ayrıca iman;ibadet;salih amel sevgi getirir arkadaşım;din konusuna her zamanki gibi fazlaca sert yaklaşıp bir de dostluk mesajları vermen samimiyetini gösterir... Neyse... Haydi hoşçakal... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 DİPNOT anladık dinsizsin , her bakımdan olduğu gibi dini konulardada ******* , tek huyunuz var o da hakkında bilgi sahibi olmadığınız konularda bilmişlik rolü yapmak..Bak kalın kalın yazarak diyorum belki anlarsın bundan önceki semavi Allahın indirdiği dinler insanlar tarafından değiştirilmiş bozulmuştur..Ama en sonuncusu olan islam bozulmayacaktır , BOZMAYI BAŞARAMAYACAKSINIZ , hala daha hala daha tutturduğunuz sığınacak başka mazeretiniz olmayan şablonu kullanıyorsunuz , SEN İLK ÖNCE GİTTE BAK İLHAN ABİNİN HAYATINA , emperyalizm diye size yutturulan şey yahudi hakimiyetine dayalı masonik bir dünya kurmaktır..Sağolsun! İlhan Selçuk abinin büyük hizmetleri oldu bu konuda , stalini savunma , cumhuriyet rejimini yıkıp yerine sol ideolojilere dayalı bir rejim kurma , cuntaların içinde bulunma , din düşmanlığı insanları dinden soğutmak İFSAT ETMEK İÇİN türlü yalanlarla çarpıtmalarla hayatı boyunca çok hizmetleri oldu! Gidinde aynaya bakın kim emperyalizmle kol kola , aynı uğraşı veriyor mu vermiyor mu..İşte bunların karşısındaki en büyük engelide müslümanlar ve insanları samimice bu kötü gidişattan kurtarmaya çalışan cemaatler oluşturuyor...Bu GÜNCEL HABERLER bölümğne koyduğun haberleri bu konulardakş TAMAMI YAHUDİYE HİZMET EDİYOR , hepside çarpıtma eksiklik ve cahilane başka bişey değil.. Bu arada senden rica etsem İlhan Selçuka bir kaç sorum olacaktı onları iletirmisiniz diyecektim , siz ona deyin o anlar siz anlamasanızda olur , ne dersiniz Dipnot bey Üslüba bakın... Neymiş müslümanlıkmış.. Ne yapıyorlar genelde; çamur atıyorlar.. Neden; çünkü başka yapacakları birşey yok ta ondan... Diğer neden biz Atatürkçü ve demokratızda ondan... Sende şeriatçisini bunun farkındayız ve saygı duyuyorum fakat bu bizim demokrat yapımızın bir özelliğidir ve herşeyi aklın süzgecinden geçirir ve aklımıza ve mantığımıza göre kabul görünenleri benimser ve inanırız... Bak sevgili arkadaşım... Aramızdaki farkı burada okuyucularımıza aktarmakta fayda görüyorum... Şöyleki; Şeriatın kurallarını sorgulayanlar veya çizgisinden ayrılanlar ''kâfir'', ''mürtet'', ''müşrik'' vb. sayılırlar. Kuran'ı tartışmak, eleştirmek suçtur. Oysa demokraside herkes düşüncesini serbestçe açıklamak hakkına sahiptir; demokrasinin dahi sorgulanması ve eleştirilmesi bir hak olarak görülür. Demokrasi, halk için özgürlük demektir. Demokraside özgür insan ''birey'' ve ''yurttaş'' sayılır, siyasi İslamda ise ''kul'' kabul edilir. Demokraside eşitlik ilkesi vardır; herkes yasa karşısında eşit hak ve özgürlüğe sahiptir. Her türlü ayrımcılık demokrasi dışı sayılır. Irk, din, cins vs. gibi hiçbir yönden eşitsizlik kabul edilemez. İslamiyette ise Müslüman olanlar ile olmayanlar ve Müslümanlar arasında da cinsler yönünden eşitlik kabul edilmez. Hatta siyasi İslamdaki bu ayrımcılık Numeyri yönetimi sırasında Sudan'da yaşandığı gibi Müslüman mezhepler arasında da uygulanabilmektedir. Yani kıcaca aynı zamanda bu akılcılığımız, aydınlıkçı tavrımız ve demokratik durumumuz hazmedilmiyor aslında ve biz bunun çok iyi farkındayız.. Dost seviler... Alıntı
Φ monark88 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 üstad önce burada bir özeleştiri yapmamız lazım. bugün Atatürke en çok zarar verenler ya da Atatürkten bu milleti uzaklaştıranların başında ben Atatürkçüyüm diyenler gelmektedir. (ayrıca bu konu Atatürkçü Düşünce Derneği'nin genel kurul kongresinde dile getirilmiştir). ben Atatürk hakkında dindar bir insan diye düşünüyorum. ve din konusunda yaptığı yenilikleri yüzde yüz destekiyorum. özellikle tekke ve zaviyeleri kapatması bizleri hurafelerden kurtarmıştır. ama şimdi bazı kendini Atatürkçü olarak tanıtanlar sankş Atatürkü din düşmanıymış gibi lanse ettiriyolar. ayrıca bugün cemaatler şunlar bunlar da İslama en büyük darbeyi vuranlar arasındadırlar. çünkü Kuranı Kerimi birinci rehber olarak değil de onun bunun sözlerini kendilerine rehber olarak alıyolar. Kuranın hiçbir yerinde insan öldürme ya da adaletsizlik yoktur. AMA şunu da açıkça belirtmek gerekir. başlıkta aynı tanrı diye bir ibare var. oraya katılmıyorum. çünkü bizim inandığımız Tanrı anlayuşı ile diğer dinlere mensup olan Tanrı anlayışı farklıdır. Onlar tanrılarını birkaç gruba ayırıyolar ya da peygamberlerini Tanrılarından güçlü görüyolar. dünyada barışın tam olarak sağlanması için Gerçek dinin kurallarının hakim olması gerekir. Bunu Osmanlı, Emevi, Selçuklu, Eyyubi vs .. gibi devletler çok iyi yapmışlar ve dünya ya da en azından Müslüman dünyası aradığı refah seviyesine ulaşmıştır.. selam ve saygılar.. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 üstad önce burada bir özeleştiri yapmamız lazım. bugün Atatürke en çok zarar verenler ya da Atatürkten bu milleti uzaklaştıranların başında ben Atatürkçüyüm diyenler gelmektedir. (ayrıca bu konu Atatürkçü Düşünce Derneği'nin genel kurul kongresinde dile getirilmiştir). ben Atatürk hakkında dindar bir insan diye düşünüyorum. ve din konusunda yaptığı yenilikleri yüzde yüz destekiyorum. özellikle tekke ve zaviyeleri kapatması bizleri hurafelerden kurtarmıştır. ama şimdi bazı kendini Atatürkçü olarak tanıtanlar sankş Atatürkü din düşmanıymış gibi lanse ettiriyolar. ayrıca bugün cemaatler şunlar bunlar da İslama en büyük darbeyi vuranlar arasındadırlar. çünkü Kuranı Kerimi birinci rehber olarak değil de onun bunun sözlerini kendilerine rehber olarak alıyolar. Kuranın hiçbir yerinde insan öldürme ya da adaletsizlik yoktur. AMA şunu da açıkça belirtmek gerekir. başlıkta aynı tanrı diye bir ibare var. oraya katılmıyorum. çünkü bizim inandığımız Tanrı anlayuşı ile diğer dinlere mensup olan Tanrı anlayışı farklıdır. Onlar tanrılarını birkaç gruba ayırıyolar ya da peygamberlerini Tanrılarından güçlü görüyolar. dünyada barışın tam olarak sağlanması için Gerçek dinin kurallarının hakim olması gerekir. Bunu Osmanlı, Emevi, Selçuklu, Eyyubi vs .. gibi devletler çok iyi yapmışlar ve dünya ya da en azından Müslüman dünyası aradığı refah seviyesine ulaşmıştır.. selam ve saygılar.. "Efendiler ve ey millet iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır." M.Kemal Atatürk. Bizden de selam ve saygılar sevgili manork88 Yorumlarınıza teşekkürler fakat nühans farklılığımız olduğunu belirtmek isterim... Çünkü dinleri incelediğimizde bütün dinlerin tanrısının aynı olduğunu göreceksin.. Dost sevgilerimle... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Çünkü dinleri incelediğimizde bütün dinlerin tanrısının aynı olduğunu göreceksin.. Hristiyanlık bir kere Tanrıya baba sıfatı vermekle ayrılır... Yahudilerin Kabalayı(e malum artık) da içine alan yorumlama süreci vardır... Dinleri incelediğimizde tüm Peygamberleri kabul eden;tek tanrı Allah inancını benimseyen ve son gönderilmş olanı İslam'dır... Şimdi araya girmişken tekrar sana bir soru yöneltiyorum şimdi: "Evet yobaz çünkü kendi gördüğününün, bildiğinin ve İnandığının doğru olduğnu ve bunu tüm inanç biçimlerinin üstünde gören tamamıyla yobaz ve bağnazdırlar da ondan..." Diyorsun ama inatla en iyi ben bilirim yaklaşımı sergiliyorsun... Eee!!! Ya onlar haklıysa??? İşte senin sergilediğin yaklaşımla sana bu sorulur ve vereceğin tüm cevaplar karşısı için geçersizdir;çünkü iki taraf da aslında kendi temel hayat felsefesinden yararlanmaktadır... Ben İslam derim sen başka bir şey... Şimdi baştaki sorumu tekrarlayayım ben: Peki birileri birilerini daha farklı iki dinden olmadan cahil,yobaz diye "kendince" isimlendirebilirken nasıl olur bu??? Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 “ÜÇBİN YILLIK GEÇMİŞİNİN HESABINI YAPAMAYAN İNSAN GÜNÜBİRLİK YAŞAYAN İNSANDIR” Alıntı
Φ bozkurtmusti Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Çünkü dinleri incelediğimizde bütün dinlerin tanrısının aynı olduğunu göreceksin.. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- dinler aynı tanrıyı inanmaz ikinci kez yazıyorum hristiyanlar trinite(üçleme)yeBABA (TANRI) OĞUL(İSA) RUHUL KUDÜS(GABRIEL-CEBRAİL) inanırlar .yani tanrı sayısı üçtür. yahudiler hz .İshaka peygamber olmasına rağmen tanrının oğlu derler ve ayrıca yahova adını verdikleri ırkçı(yahudileri seven ve diğer insanlara zulmeden) bir tanrıya inanırlar.bu da düalist (ikici) tanrı inanışıdır yani tanrı sayısı ikidir. müslümanlıkta Allah birdir ve hz. Muhammed a.s onun kulu ve resulüdür(haşa)tanrı değildir.bu monoteist tek tanrı inancı... bu durumda yine tanrılar ortak değil hatta tanrı sayısı bile ortak değil..ilahi dinlerde durum böyle ilahi olmayan dinlere gelince hindular ineğe(komik bi durum kendisi saman vermeden yani insana muhtaç bir hayvan)tapar mecusiler üstüne su döksen sönecek olan ateşe tanrı diye taparlar putperestler yerlerinden kıpırdamaya bile gücü yetmeyen taş ve ağaç parçalarına tapar..daha birçok ilahi olmayan din var ama sonuç hepsinde aynı şimdi dipnot arkadaşım bana söyle bunların hangisinde tanrı inancı rtak ..ilahi olanlarda bile tanrı sayısı bile eşit değil.bunun neresi ortak soruma lütfen yanıt... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Bende tekrar belirtiyorum... “ÜÇBİN YILLIK GEÇMİŞİNİN HESABINI YAPAMAYAN İNSAN GÜNÜBİRLİK YAŞAYAN İNSANDIR” Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Kur'an'dan ayet yazacağım yine;büyük harf ve diğer gösteriş öğeleri kullanmadan... Al-i İmran Suresi Ayet 60-71 Hak Rabbindendir, artık şüphe edenlerden olma. Artık sana ilim geldikten sonra her kim onun hakkında seninle münakaşada bulunursa, de ki: Geliniz, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarınız, kendi şahıslarımız ve şahıslarınızı davet edelim, sonra dua ve niyazda bulunalım. Allah Teala'nın lanetini yalancılar üzerine kılalım. Şüphe yok ki: Hak olan haber, işte budur. Ve Allah Teala'dan başka hiç bir ilah yoktur ve muhakkak ki, aziz, hakim olan ancak Allah Teala'dır. Artık yine yüz çevirirlerse şüphe yok ki: Allah Teala bozguncuları tamamiyle bilir. De ki: Ey ehli kitap! Bizim ile sizin aranızda eşit olan bir kelimeye geliniz. Allah Teala'dan başkasına ibadet etmeyelim. Ve ona hiçbir şeyi ortak kılmayalım. Ve Allah Teala'dan başka bazımız bazımızı rab edinmesin.Eğer yüz çevirirlerse deyiniz ki, şahit olunuz, bizler muhakkak müslümanlarız. Ey ehli kitap! Ne için İbrahim hakkında tartışıyorsunuz? Tevrat ve İncil ise ondan sonra indirilmiştir. Bunu anlayamıyor musunuz? İşte siz o kimselersiziniz ki, sizin için kendisine dair bilgi bulunan şeyde mücadelede bulundunuz. Artık sizin için kendisine ait bilgi bulunmayan şey hakkında ne için mücadelede bulunuyorsunuz? Halbuki Allah Teala bilir, siz bilmezsiniz. Şüphe yok ki İbrahim, ne yahudi idi, ne hıristiyan idi.Fakat o Hanif idi, müslüman idi; müşriklerden de olmamıştı. Şüphe yok ki, İbrahim'e insanların en yakını, ona tabi olmuş olanlardır. Ve bu Peygamberdir ve iman eden kimselerdir.Allah Teala ise mü'minlerin velisidir. Ehli kitaptan bir taife, arzu etmiştir ki, sizleri saptırsınlar. Halbuki, onlar kendi nefislerinden başkasını, saptıramazlar. Ve farkına varamazlar. Ey ehli kitap! Ne için Allah'ın ayetlerini inkar ediyorsunuz? siz görüp duruyorsunuz. Ey ehli kitap! Ne için hakkı batıl ile karıştırıyorsunuz? ve hakkı gizliyorsunuz? Halbuki, siz bilirsiniz. Alıntı
Φ bozkurtmusti Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 “ÜÇBİN YILLIK GEÇMİŞİNİN HESABINI YAPAMAYAN İNSAN GÜNÜBİRLİK YAŞAYAN İNSANDIR” ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ arkadaşım konuyu açarmısın nedemek bu 3 binyıl şimdi Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Yobaz kavramını mı sorgulayalım yani. mümkün mü. Bırak farklı dini. aynı dinden olup farklı mezhepten olduğu için insanları katledenler var. Yani şimdi, Şii camiisine intihar saldırısı düzenleyip yüzlerce kişiyi öldüren adama, başka ne denilebilir ki. ha keza sunii camisine roketatarla saldıran adama ne denir ? ki kaldı ki yanlış bilinen şeylerden biri, farklı dinden olanların çatışmasından çok aynı dinden olup farklı mezhepten oldukları için savaşanlar daha çok insan öldürmüştür. Alıntı
Φ bozkurtmusti Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 dinde ayrılıkarı ilk kez(islamiytten bahsediyorum-diğerleri zaten bozuk) şii -sünni ayrımını ilk kez münafık(müslüman görünen)bir yahudi çıkarmıştır.ortalığı karıştırıp isyan çıkaran bu yahudi(diğer yahudiler gibi marx -lenin)islamda ilk şii sünni ayrımını başlatıp çok kanların dökülmesine neden olmuştur.(bu gün israilin yaptığını o gün yahudiler yapıyordu)yani çıkan kargaşanın islamla alakası yok..buygün kendine şiiyim diyenler yüzünden HZ ALi,HZ HÜSEYİN ,HZ HASAN ,HZ OSMAN gibi büyük şahsiyetler şehit edildi...bunun sorumlusu her zaman yahudilerdir...biraz oturup islam tarihi okuyun.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 kimmiş bu yahudi ya. cidden sen nereden uyduruyorsun bunları. 632 yılında hz muhammed'in bir halef göstermeden ölmesinin ardından. müslümanlar arasında kimin yolundan gidileceği üzerine fikir ayrılığı doğdu. bir çoğu peygamberin kayınpederi olan Hz Ebubekirin yolundan gidilmesi gerektiğini savundu ve kendilerine sunni müslümanlar dedi. Diğerleri ise peygamberin soyundan, kanından gelen Hz Ali'nin yolundan gidilmesi gerektiğine inanıyordu ve kendilerine şia i Ali yani "alinin yolundan gidenler" adını verdi. Kerbelada Hz Alinin oğlu, Hz hüseyinin sunni Yezidin askerleri tarafından pusuya düşürülüp öldürülmesiyle, bu günlere kadar gelen Şii Sunni ayrımı keskinleşmiş oldu. Alıntı
Φ mystra Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Dipnot gibi ateistciklerin gelin aynı noktada buluşalım ikiyüzlülüğünü ciddiye almak aklı başında bir insan için imkansız bişi.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 dipnot un inancı yalnızca dipnotu ilgilendirir, dipnot bu forumda tarzı uslubu, ve paylaşımcılığıyla değerli bir userdır. aklımız hakkında öznel olarak yeterli tasarrufa sahibiz. Alıntı
Φ bozkurtmusti Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 kimmiş bu yahudi ya. cidden sen nereden uyduruyorsun bunları. 632 yılında hz muhammed'in bir halef göstermeden ölmesinin ardından. müslümanlar arasında kimin yolundan gidileceği üzerine fikir ayrılığı doğdu. bir çoğu peygamberin kayınpederi olan Hz Ebubekirin yolundan gidilmesi gerektiğini savundu ve kendilerine sunni müslümanlar dedi. Diğerleri ise peygamberin soyundan, kanından gelen Hz Ali'nin yolundan gidilmesi gerektiğine inanıyordu ve kendilerine şia i Ali yani "alinin yolundan gidenler" adını verdi. Kerbelada Hz Alinin oğlu, Hz hüseyinin sunni Yezidin askerleri tarafından pusuya düşürülüp öldürülmesiyle, bu günlere kadar gelen Şii Sunni ayrımı keskinleşmiş oldu. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- bu herkesin bildiği tarih...önemli olan bilinmeyeni bilmek.yahudinin kim olduğu mühim değil.bu kargaşayı bir yahudinin çıkarması mühimdir..ne oldu yahudilere laf attım diye dokundumu...e nede olsa marx lenin ve stalinde yahudiydi... Alıntı
Φ mystra Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 İzmirin Tire ilçesini Trabzonun ilçesi gibi millete yutturmaya çalışan birinin bilgilerinden şüphe ederim ve kaale almam. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 İzmirin Tire ilçesini Trabzonun ilçesi gibi millete yutturmaya çalışan birinin bilgilerinden şüphe ederim ve kaale almam. O konuyu hiç açma... Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Üslüba bakın... Neymiş müslümanlıkmış.. Ne yapıyorlar genelde; çamur atıyorlar.. Neden; çünkü başka yapacakları birşey yok ta ondan... Diğer neden biz Atatürkçü ve demokratızda ondan... Sende şeriatçisini bunun farkındayız ve saygı duyuyorum fakat bu bizim demokrat yapımızın bir özelliğidir ve herşeyi aklın süzgecinden geçirir ve aklımıza ve mantığımıza göre kabul görünenleri benimser ve inanırız... Bak sevgili arkadaşım... Aramızdaki farkı burada okuyucularımıza aktarmakta fayda görüyorum... Şöyleki; Şeriatın kurallarını sorgulayanlar veya çizgisinden ayrılanlar ''kâfir'', ''mürtet'', ''müşrik'' vb. sayılırlar. Kuran'ı tartışmak, eleştirmek suçtur. Oysa demokraside herkes düşüncesini serbestçe açıklamak hakkına sahiptir; demokrasinin dahi sorgulanması ve eleştirilmesi bir hak olarak görülür. Demokrasi, halk için özgürlük demektir. Demokraside özgür insan ''birey'' ve ''yurttaş'' sayılır, siyasi İslamda ise ''kul'' kabul edilir. Demokraside eşitlik ilkesi vardır; herkes yasa karşısında eşit hak ve özgürlüğe sahiptir. Her türlü ayrımcılık demokrasi dışı sayılır. Irk, din, cins vs. gibi hiçbir yönden eşitsizlik kabul edilemez. İslamiyette ise Müslüman olanlar ile olmayanlar ve Müslümanlar arasında da cinsler yönünden eşitlik kabul edilmez. Hatta siyasi İslamdaki bu ayrımcılık Numeyri yönetimi sırasında Sudan'da yaşandığı gibi Müslüman mezhepler arasında da uygulanabilmektedir. Yani kıcaca aynı zamanda bu akılcılığımız, aydınlıkçı tavrımız ve demokratik durumumuz hazmedilmiyor aslında ve biz bunun çok iyi farkındayız.. Dost seviler... alın size lawrencinin bir öğrencisi daha kardeeeeeşşş aramızda ki farkı buraya aktarmana gerek yok biz zaten anlamış bulunuyoruz yorma kendini ne demişler adın çıkacağına canın çıksın ...kardeşim sen ne dediğinin farkındamısın ilk önce onu çözelim gerisi gelir sen demokrasideki kavramlarla islamı nasıl sorgularsın yok demokraside yurttaş islamda kul denirmiş sen kimsin ki islamı sorguluyorsun dinsizlik içine işlemişse sanane benim müsümanlığımdan birilerini (ki bunlar müslümanlar) küçük görme küçüklüğünden vazgeçin artık sen nereden istersen Allah(C.C.)'a ulaş benim dinime dil uzatma had diye bir sınır var... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.