Φ berker18 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Valla yamyam bey şimdi feminizmi bir kenara bırakıyorum.. Şahsi fikrim şudur; Benim kadınım benim eşim bana itaat edecektir.. Sus diyince susacaktır.. Siz bu tip çıkışlarla tatmin olacak gibisiniz.. Şimdi mutlu olun.. Ve bana ne derseniz diyin.. ister gerici ister yobaz ister maço.. Farketmez... Şunuda bilki sevgilimi başım üstünde taşımaktanda utanmam.. Ona bir çiçekten daha nazik bakarım.. Onun ihtiyçlarını en güzelinden karşılarım.. Ama karşılığındada karşımda cırtlak mırmır mızmız bir kadın istemem.. Bana değer veren, beni seven ve beni dinleyen bir kadın.... Al benden de o kadar eve yorgun geldiğim de ayaklarımı yıkayacak, o eve yorgun geldiğinde ben onun ayaklarını yıkayacam her türlü ihtiyacını karşılayacam, o da benimkileri... ama kalkıpta omzu açık cami avlusunda namaz kılmaya kalkarsa işin rengi değişir olay bundan ibaret... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Kadının Türkiye'de bugün bir adı varsa bunda büyük katkısı olan önemli bir kadındı Duygu Asena... Rahmetler diliyorum kendisine... Kadınlar çok önemli bir askerini kaybetti, kadın onun sayesinde sofrasında öküzünden sonra gelenlere karşı dik durabilme ve hakkını arayabilme bilincine erişti. Kadın kendi kimliğini keşfetti... Kısacık ömründe ne çok şey yapmışsın sen Duygu Asena. Bir elinde cımbız bir elinde ayna umurumdamı dünya diyen hemcinselerine rağmen, saçı uzun aklı kısa düşüncesinde olanlara rağmen, pek çok tabuyu yıktın, bizimde yıkmamıza cesaret verdin. Yaşarken yıktığın tabular bir yığındı, son vedanda yine tabuları yıktın, güçlü ve akıllı kadın. Cenaze törenini izlerken bir askerin gururlu ve dik yürüyüşünü gördüm, gururlandım, hemcinslerinin elindeydi tabutun ve o kadınlar da en az senin kadar cesurdu. Ölüm gerçek ve kaçınılmaz bir son üstelik ama giderken bırakılanlar, sen gittikten sonra ardından söylenenler ile hep yaşayacaklardansın. Güle güle sarı güller içinde... DUYGU ASENA... Ben bir kadın olarak benim için yaptıklarına müteşekkirim. Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 duygu asenanın halkımızın gözü açılmamış cahil kadınlarımızdan, erkeği altında ezilen kadınlarımıza kadar bir çok kişiye faydası bulunduğu doğrudur...Allah rahmet eylesin diyecek bir şey yok.. ha pardon var... bazıları ses getirmek uğruna dinimizi yıpratmasın... başka türlü nasıl ses getirticeklerse getirsinler... Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Belirttiğin bir hadistir evrensel kardeşim. Ancak sahihliği konusunda tartışmalar vardır. Merhaba sevgili Bekir, Benim bahsettiğim şey hadis değil ayettir. Nisa suresinin 34.üncü ayetidir. Eğer sahihliği sözkonusu olursa; Kuran'ın da sahihliği sözkonusu olur. Çünkü bu ayet Kuranın içindedir. http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp...amp;Submit.y=11 Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar.12 Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı13 korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.14 Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür. Not: Bildiğim kadarıyla, parantez içinde kalan yerler diyanetin kendi yorumudur. Yani yorumsuz düz okunuşunda parantezler olmadan da okunabilir. Buna göre de hafifçe dövün derken, hafifçe kelimeside ortadan kalkabilir. Şunada bir dikkat çekeyimde unutmadan. Yukarıdaki ayette diyorki, Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Yani bütün çabalara ve en sonunda hafifçe dövmeye rağmen, yinede itaat etmezlerse ancak o zaman başka yollara başvurabilirsiniz. "Tam bu konunun bahsedildiği yerde", başka yollar hakkında da hiçbir sınırlama getirilmemiş. Bu başka yollar da erkeğin insafına bırakılmış. Saygılarımla. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Kadının Türkiye'de bugün bir adı varsa bunda büyük katkısı olan önemli bir kadındı Duygu Asena... Rahmetler diliyorum kendisine... Kadınlar çok önemli bir askerini kaybetti, kadın onun sayesinde sofrasında öküzünden sonra gelenlere karşı dik durabilme ve hakkını arayabilme bilincine erişti. Kadın kendi kimliğini keşfetti... Kısacık ömründe ne çok şey yapmışsın sen Duygu Asena. Bir elinde cımbız bir elinde ayna umurumdamı dünya diyen hemcinselerine rağmen, saçı uzun aklı kısa düşüncesinde olanlara rağmen, pek çok tabuyu yıktın, bizimde yıkmamıza cesaret verdin. Yaşarken yıktığın tabular bir yığındı, son vedanda yine tabuları yıktın, güçlü ve akıllı kadın. Cenaze törenini izlerken bir askerin gururlu ve dik yürüyüşünü gördüm, gururlandım, hemcinslerinin elindeydi tabutun ve o kadınlar da en az senin kadar cesurdu. Ölüm gerçek ve kaçınılmaz bir son üstelik ama giderken bırakılanlar, sen gittikten sonra ardından söylenenler ile hep yaşayacaklardansın. Güle güle sarı güller içinde... DUYGU ASENA... Ben bir kadın olarak benim için yaptıklarına müteşekkirim. İşte Atatürk'ün gerçek kızı. İşte samimi dindar. Ben dinlere inanmam, ama sizin gibi birinin dini benimde dinimdir. Sizin dininizin başımın üstünde yeri vardır. Yazınızı herkez okumalı, herkez anlamalı. Sizinle gurur duyuyorum sevgili, gururlu Sardunyam. En derin sevgilerimle Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 insan kendi yandaşıyla elbette gurur duyar, ben de türkmenistanla gurur duyarım... kimse atatürk düşmanı değil burda, benim bacılarım da en az sardunyam kadar atatürk kızı... dini kurcalamayalım yeter sevgilerimle... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 gümüş flüt Tuhaf bir "önemlilik" ölçütü geliştirmişlerdi; erkeklerin ilgilendikleri konular önemli, kadınların ilgilendikleri önemsizdi. Yüzlerce yıl kadınları da buna inandırmışlardı. Kadınlarda kendilerini ve bu duygularını önemsiz buluyorlardı. Erkek akıllıydı, kadının aklı ermezdi. Bunun doğru olmadığını, böylesine açık bir şekilde ilk o söyledi. Ve, kadınlar kendilerine anlatılanların doğru olmayacağından ilk kez onun yazılarını okurken kuşkulandılar. Sadece savaşçılığıyla, kahramanlığıyla, talancılığıyla, erkekliğiyle övünen bu "asker millet" kadınlarını reddetmiş, dışlamış, kendini kadınsızlıkla sakatlamış bu garip toplum kadın yanını onunla keşfetti. Kızların para karşılığı evlendirildiği; kadınların "namus" için öldürüldüğü evlere hapsedildiği, erkeğin "efendi" olduğu bu " erkek" toplum kendini topallıktan kurtaracak ilk hamleyi onunla yaptı. Kadının bir adı, bir bedeni, bir hayatı olduğunu onunla anladı. Kadınsız bir toplum olmanın bütün ülkeye, şehirlere, meydanlara, sokaklara evlere yansıyan o çirkin, estetikten yoksun, pasaklılığına ilk ışık damlası onunla düştü. ..... Bir hayatı, herkesin hayatını değiştirecek gibi yaşadı. Tabutunu sarı güllerle donattılar, kadınlar taşıdı onu. Değişmiş bir mısra gibiydi, sonsuzluğa ayrılışı."güneş, sarı güller ve senin en güzel aksin" velhasıl, Duygu, hayatımızın en mahrem koylarında durmakta hayalin. Kederli bir gülümseme ve gümüş bir flüt sesiyle birlikte. Sadece sen yoksun... AHMET ALTAN (HÜRRİYET) Sevgili Evrensel çok teşekkür ediyorum, ve sevgili berker eminim Türkmenistandaki kardeşlerimde Atatürk kızı, ve bununla gurur duyuyorum, bütün kadınlarla gurur duyuyorum, yalnız aramızdan bizim sesimizi duyurmak için pek çok şeyi göze almış olanlarla biraz daha fazla duyuyorum. Susmak zorunda kalanlarla da gurur duyuyorum, hepsinin aynı cesareti gösteremeyeceğini biliyorum. Sevgiler Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.14 Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şunada bir dikkat çekeyimde unutmadan. Yukarıdaki ayette diyorki, Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Yani bütün çabalara ve en sonunda hafifçe dövmeye rağmen, yinede itaat etmezlerse ancak o zaman başka yollara başvurabilirsiniz. "Tam bu konunun bahsedildiği yerde", başka yollar hakkında da hiçbir sınırlama getirilmemiş. Bu başka yollar da erkeğin insafına bırakılmış. Saygılarımla. Lütfen, esprisi bile hoş değil. Kur'an'ın sahihliğine söz etmekten bahsediyorum. Ben hıyarca bir şey yapıp hadis olarak hatırladığım şeyi kesin doğruymuş gibi yazdım. Cumartesi günü içime bir kurt düştü ve kalkıp Kur'an daki erkek ve kadınlarla ilgili ayetleri taramaya başladım. Belirttiğiniz ayeti bulduğumda artık zaten ziyadesi ile geç kalmıştım. Hata benim, aklımda öyle kalmış...Konuya katılan arkadaşlardan bir ayetin sahihliğine dair söz ettiğim için, yanlış bilgilendirdiğim kişiler için ve sizden özür diliyorum. Ufak bir değinme de bulunayım. Ben kadının dövülmesine şiddetle karşıyım. Yukarda ayette görülüyor zaten. önce öğüt, öğütten anlamayanı yalnız bırakın, daha da olmazsa dövün denilmiş. Ama evlilik yükümlülüklerini yerine getiren kadın hakkında öğüt vermeniz dahi mümkün değil ayete göre. Başkaca yollarla ilgili kısım eğer itaat ederlerseden sonra gelmiş dikkat ederseniz. İtaat etmeyen kadın son ahvalde dövülmeye layıktır (yaparmısınız, yapmazmısınız o sizin bileceğiniz iş zira boşama hakkınız da vardır böyle bir kadını) itaat eden kadını dövmek veya ondan daha ağır bir şey yapmaya hakkınız yoktur. Çok ağır bir vebal altına girdim... Herkesten özür diliyorum... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Müslüman bir Türk kızı olarak dinimin bana verdiği değeri biçtiği görevi durmam gerken yeri herşeyi kayıtsızca kabul ediyor ve bundan mutlulukta duyuyorum dünyada hiç bir görüş hiç bir ideolojinin kadına İslam dininden daha çok değer verdiğine inanmıyorum. Cahiliye döneminde diri diri toprağa gömülen kız çocuklarını yada adet gören kadını pislik,kadını sadece seks objesi gören yada hiç bir konuda söz hakkına dahi sahip olamaz diyen zihniyetleri ters yüz eden yine İslamiyettir. Ülkemizde feminizm akımına bakıldığı zaman bu kesimin çıkardığı dergilerden ve söylemlerden yola çıkarak söylüyorum sadece ve sadece cinsel özgürlük olarak tanımlanmasının tek nedenini kendilerine tanınan tüm eşit haklardan sonra artık arayacak bir hak kalmadığını gören kadınların aç gözlülüğü olarak görüyorum. Ben kadın erkek eşitliğinin yani tüm hakların zaten toplum içerisinden mevcut olduğundan yanayım diğer taraftan basitçe örneklendirmem gerekirse ben otobüse bindiğimde bana bayan olduğum için yer verilmesinden de memnum yada atm önünde sıra beklerken önümde ki erkeklerin kenara çekilip siz buyurun demesinden de çok memnum yada topluma açık herhangi bir yere girerken bayanlara öncelik tanınmasındanda memnunum işyerinden izin isteyeceğim zaman üstümün bayanlara mazeret sormayın demesinden çok memnunum kıscası bayan olduğum için gördüğüm tüm ayrıcalıklardan çok memnunum ve iyiki bayanım diyorum. Kendime hiç bir zaman Duygu Asena yada onun türevleri olan kişileri rehber edinmedim edinmemde buna gerek hiç bir zaman duymadım. Ben karadenizliyim belkide bu ülkede en çok çalışan en çok emek veren kadınların yaşadığı bölgedir karadeniz ama her konuda erkeğiyle aynı söz hakkına sahip olduğu bölgelerden biridir karadeniz. Açıkcası ben toplum içerisinde bazı istisnalar dışında kadının hakir görüldüğüne inanmıyorum. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Bunu yapanlar eğer asla olmaz İslamda HAnımlar önsafta kılsa idi... nedne herşeye önce biz koşuyoruz deyip arkaya geçmeye çalışırlardı Cahillik diyorum başka bir şey değil. Eğer hakiki müslüman olsalar bile bu davranışı yapsalar bunlar ve cemaatin omuzunu eze eze ön saflara geçmek istiyen cahillere benzer Önsafta kılınca nolacak sanki. Önce şunu anlamak lazım Neden arka saf Yine Kadın için Yine kadın İÇin nerde var hangi kaynakta yazıyo erke daha üstündür Önsafta onlar namaz kılacak diye.. İnsaf!! Affınıza sığınarak bence konuya itiraz edenlerde bunun sebebini biliyorya... Bakın bir hanım kardeşimiz ön safta namaz kılarsa olurda biri nefsine yenilip ona bakabilir ve bunun sonucunda Bayanda zarar görür... Yapılan yine hanımların iyiliğinedir.İhtimale karşı dahi islam Münkeri önler ama gelin görünki nerelere çekiliyor... Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Kadının Türkiye'de bugün bir adı varsa bunda büyük katkısı olan önemli bir kadındı Duygu Asena... Rahmetler diliyorum kendisine... Kadınlar çok önemli bir askerini kaybetti, kadın onun sayesinde sofrasında öküzünden sonra gelenlere karşı dik durabilme ve hakkını arayabilme bilincine erişti. Kadın kendi kimliğini keşfetti... Kısacık ömründe ne çok şey yapmışsın sen Duygu Asena. Bir elinde cımbız bir elinde ayna umurumdamı dünya diyen hemcinselerine rağmen, saçı uzun aklı kısa düşüncesinde olanlara rağmen, pek çok tabuyu yıktın, bizimde yıkmamıza cesaret verdin. Yaşarken yıktığın tabular bir yığındı, son vedanda yine tabuları yıktın, güçlü ve akıllı kadın. Cenaze törenini izlerken bir askerin gururlu ve dik yürüyüşünü gördüm, gururlandım, hemcinslerinin elindeydi tabutun ve o kadınlar da en az senin kadar cesurdu. Ölüm gerçek ve kaçınılmaz bir son üstelik ama giderken bırakılanlar, sen gittikten sonra ardından söylenenler ile hep yaşayacaklardansın. Güle güle sarı güller içinde... DUYGU ASENA... Ben bir kadın olarak benim için yaptıklarına müteşekkirim. sen teşekkürü Rasulüllah(S.A.V.)'a yaparsan daha mantıklı olur anlayana... Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Müslüman bir Türk kızı olarak dinimin bana verdiği değeri biçtiği görevi durmam gerken yeri herşeyi kayıtsızca kabul ediyor ve bundan mutlulukta duyuyorum dünyada hiç bir görüş hiç bir ideolojinin kadına İslam dininden daha çok değer verdiğine inanmıyorum. Cahiliye döneminde diri diri toprağa gömülen kız çocuklarını yada adet gören kadını pislik,kadını sadece seks objesi gören yada hiç bir konuda söz hakkına dahi sahip olamaz diyen zihniyetleri ters yüz eden yine İslamiyettir. Ülkemizde feminizm akımına bakıldığı zaman bu kesimin çıkardığı dergilerden ve söylemlerden yola çıkarak söylüyorum sadece ve sadece cinsel özgürlük olarak tanımlanmasının tek nedenini kendilerine tanınan tüm eşit haklardan sonra artık arayacak bir hak kalmadığını gören kadınların aç gözlülüğü olarak görüyorum. Ben kadın erkek eşitliğinin yani tüm hakların zaten toplum içerisinden mevcut olduğundan yanayım diğer taraftan basitçe örneklendirmem gerekirse ben otobüse bindiğimde bana bayan olduğum için yer verilmesinden de memnum yada atm önünde sıra beklerken önümde ki erkeklerin kenara çekilip siz buyurun demesinden de çok memnum yada topluma açık herhangi bir yere girerken bayanlara öncelik tanınmasındanda memnunum işyerinden izin isteyeceğim zaman üstümün bayanlara mazeret sormayın demesinden çok memnunum kıscası bayan olduğum için gördüğüm tüm ayrıcalıklardan çok memnunum ve iyiki bayanım diyorum. Kendime hiç bir zaman Duygu Asena yada onun türevleri olan kişileri rehber edinmedim edinmemde buna gerek hiç bir zaman duymadım. Ben karadenizliyim belkide bu ülkede en çok çalışan en çok emek veren kadınların yaşadığı bölgedir karadeniz ama her konuda erkeğiyle aynı söz hakkına sahip olduğu bölgelerden biridir karadeniz. Açıkcası ben toplum içerisinde bazı istisnalar dışında kadının hakir görüldüğüne inanmıyorum. Konu kadın haklarına dönmüş yahu asıl meseleyi bayağı saptırmışız sözün özü velhasıl ben cenaze namazında namaz esnasında yapılan tüm davranışları kınıyorum amaç farklıydı çünkü bundan eminim dedimya kasıt vardı izleyenleriniz bilir namazı kıldıracak olan hoca saf tutan bayanlara yönelik hiç bir tepkide bulunmadı sadece namaz esnasında önünde duran bayanlara nazikçe "kıblede duruyorsunuz sizde arkadaşlarınızın yanına geçermisiniz"dedi ama şiddetle red edildi"hayır bizim burda durmamız lazım"denildi oda polemik olmasın diye namazı onların istediği şekilde kıldırdı bence doğrusunuda yaptı neden diye sorarsanız zaten amaç bir çeşit olay çıkarmaktı amaçlarına ulaşamadılar. işte müslüman türk kızının söylemesi gereken şey bu.... ne yobaz,ne de çağdaşlık adı altında islamiyeti yıpratıyor... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 sen teşekkürü Rasulüllah(S.A.V.)'a yaparsan daha mantıklı olur anlayana... Siz nereden biliyorsunuz O mübarek zata teşekkür etmediğimi? Onun dışında O görevli bir Resuldü, bizlere dosdoğru yolu göstermek için gönderildi, dini tebliğ etti, Allah O'na "senin görevin sadece söylemek söyle ve çekil" dedi. Daha fazlasını yapamazdı. İnsanlara dini öğretti, görevini yaptı ve gitti. Allah O'ndan razı olsun. Ama ya O'nu sahiplendiklerini sanıpta onu hiç anlamayanlar ne olacak? Allah'ın yarattığı insana değer vermeyip, insanın kendi elleriyle inşa ettiği taştan duvarlara anlam yükleyenlere ne demeli? Allah'ın yaratması mı kutsaldır, yoksa insanın yaptığı mekanlar mı? Duygu Asena'ya bir kadın olarak, bir insan olarak teşekkür etmem sizi neden rahatsız ediyor, ona teşekkür etmektemi size göre dinden çıkmak demek oluyor, sizin dini anlayışınız nasıl bir anlayıştır ya, kime teşekkür edip kime etmeyeceğimize karar veriyorsunuz!!! Duygu Asena gibiler erkek egemen toplumda ses getiren açıklamalar getirdikleri için teşekkür ediyorum, yoksa aferini!!! haketmek için oda susup iyi kızı oynayabilirdi. Kadının Türkiye'de ikinci plana atılmadığını savunanların ise Türkiye gerçeklerinden ne kadar bi haber olduğuda ortadadır. Kadınların haklarını elde etmesi, daha da edecek olması bir kısım hemcinslerimizde dahil genelde erkekleri rahatsız ediyor sanırım. Bu öğretilmişlik yanlıştır, kadın hayatınızın başlangıcını size verendir, onu haksızlıklara itmek cahilliktir, vicdansızlıktır. Ayrıca ben özgürlükten sadece seksi anlayanlardan değilim, ama kadının bir seks objesi olarak görülmesinden rahatsızım, namaz kılarken bile kadından tahrik olabilenlerede anlam veremiyorum. Bu kontrolsüzlük neyin nesi, neden bu kadar nefsine yenik düşüyor insanlar. Bu hoşgörüsüzlük size ne kazandırıyor, din öyle kolay yıkılmaz ya da birilerinin anladığı gibi yıkılmaz, onu yıkanlar müşriklerdir. İnsanlar dini konuda cahil olabilirler, bilgileri az olabilir, bu yüzden hatada yapabilirler. İslamı doğru öğrenemediklerinden İslam aleminin düştüğü durum ortadadır. Eğer doğru olan bu anlayış olsaydı, bugün hepimiz daha farklı yaşıyor olurduk. Selamlar Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 ne olurdu sanki ordaki o güzel düşünceli kadınlarımız,biraz da dinimize ufak bir saygı gösterselerdi... sabah yanlarında küçük bir eşarp taşıyıp,namaz esnasında 1 dakikalığına kapanıp, sonra cami avlusu dışında istedikleri gibi söylemlerini dile getirselerdi... keşke bunu yapsalardı, inanın türkiyedeki duygu asena karşıtları bile hak verirdi o kadınlara... ama şimdi ters tepiyor... ters tepmelerini istemezlerdi elbet ama biraz daha saygılı olabilirlerdi... ben şahsen ne türkmenistan da ne de türkiede kadınların çok sıkı bir şekilde kısıtlandığı bir konu veya bir mekan bilmiyorum... bilen varsa yazsın.. sevgiler Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 ne olurdu sanki ordaki o güzel düşünceli kadınlarımız,biraz da dinimize ufak bir saygı gösterselerdi... sabah yanlarında küçük bir eşarp taşıyıp,namaz esnasında 1 dakikalığına kapanıp, sonra cami avlusu dışında istedikleri gibi söylemlerini dile getirselerdi... keşke bunu yapsalardı, inanın türkiyedeki duygu asena karşıtları bile hak verirdi o kadınlara... ama şimdi ters tepiyor... ters tepmelerini istemezlerdi elbet ama biraz daha saygılı olabilirlerdi... ben şahsen ne türkmenistan da ne de türkiede kadınların çok sıkı bir şekilde kısıtlandığı bir konu veya bir mekan bilmiyorum... bilen varsa yazsın.. sevgiler Aaah ah... Dimi ya.. Ne kadar kolay. Bir bez parçasıyla inanç tazelemek.. Bencede bilen varsan ne olur bir zahmet yazıversin.. Sanki bu ülkede inanç sahibi olmak için illah bir başörtüsü şartı var... Yapmayın, ayıptır, yazıktır ve aynı zamanda büyük bir aymazlıktır bu dine yapılan... Bu ülkede yüzbinler var ve inanç sahibi ama şeklen, giyimsel ve camisel değil tamamıyle yüreksel... onu da yok ediyorsunuz ve tabirinizle herşeyi dahada ters tepkisel hale getiriyorsunuz... Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Aaah ah... Dimi ya.. Ne kadar kolay. Bir bez parçasıyla inanç tazelemek.. Bencede bilen varsan ne olur bir zahmet yazıversin.. Sanki bu ülkede inanç sahibi olmak için illah bir başörtüsü şartı var... Yapmayın, ayıptır, yazıktır ve aynı zamanda büyük bir aymazlıktır bu dine yapılan... Bu ülkede yüzbinler var ve inanç sahibi ama şeklen, giyimsel ve camisel değil tamamıyle yüreksel... onu da yok ediyorsunuz ve tabirinizle herşeyi dahada ters tepkisel hale getiriyorsunuz... ya bir düşünce ancak bu kadar çarpıtılır yapma gözünü seveyim be... benim annemin de başı açık ama namazını kılarken kapanıyor... şimdi o kadın bez parçasıyla dinli imanlı oldu... ben bunu mu demek istedim sanki?? türkiyedeki başı açık kadınların çoğu başı kapalılardan daha imanlıdır veya değildir...onu kimse bilemez..sadece Allah bilir... ben sanki bunun aksini söylemişim gibi iftira atma... ben kimsenin dinini yoketmiyorum dipnot kardeşim... saygı bekliyoruz... dediğim gibi ben burda kimsenin inancı hakkında yorum yapmadım ve yapmaya da hakkım yok zaten... durmadan iftira savuruyosun bize... çoğu hristiyan turist bile camileri görmeye geldiklerinde sırf biz müslümanlara olan saygılarından dolayı kapanmaya çalışırlar... bizlere saygısızlık olmasın diye... ama nerde sende o düşünce.... ne yapsak yobaz ilan ediliyoruz... hadi eyvallah kardeşim selametle... duygu asenaya tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum... düşüncelerine yüzde yüz katılıyorum... YALNIZ BİR YERE KADAR...BİRİLERİ KALKIP DİNİMİZİN KILINA DOKUNUNCAYA KADAR... SAYGIlarımla... Alıntı
Φ mystra Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Aaah ah... Dimi ya.. Ne kadar kolay. Bir bez parçasıyla inanç tazelemek.. Bencede bilen varsan ne olur bir zahmet yazıversin.. Sanki bu ülkede inanç sahibi olmak için illah bir başörtüsü şartı var... Yapmayın, ayıptır, yazıktır ve aynı zamanda büyük bir aymazlıktır bu dine yapılan... Bu ülkede yüzbinler var ve inanç sahibi ama şeklen, giyimsel ve camisel değil tamamıyle yüreksel... onu da yok ediyorsunuz ve tabirinizle herşeyi dahada ters tepkisel hale getiriyorsunuz... Merak etme dibnot kimse senin gibi şahısları kaale almaz. Sen evindeki kadınının başıyla ilgilen milletin kadınının başı seni germesin. Senin gibi bir dinsizin sanki İslamiyet hakkında bi bilgisi varmış gibi bir de hayıflanması pek bi komik durmakta forumda. Namaz kılmasını bile bilmezsiniz ama Cenaze namazı konusunda bile utanmadan ahkam kesiyorsunuz. Kıble ne tarafta sen onu biliyormusun ? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Siz nereden biliyorsunuz O mübarek zata teşekkür etmediğimi? Onun dışında O görevli bir Resuldü, bizlere dosdoğru yolu göstermek için gönderildi, dini tebliğ etti, Allah O'na "senin görevin sadece söylemek söyle ve çekil" dedi. Daha fazlasını yapamazdı. İnsanlara dini öğretti, görevini yaptı ve gitti. Allah O'ndan razı olsun. Ama ya O'nu sahiplendiklerini sanıpta onu hiç anlamayanlar ne olacak? Allah'ın yarattığı insana değer vermeyip, insanın kendi elleriyle inşa ettiği taştan duvarlara anlam yükleyenlere ne demeli? Allah'ın yaratması mı kutsaldır, yoksa insanın yaptığı mekanlar mı? Duygu Asena'ya bir kadın olarak, bir insan olarak teşekkür etmem sizi neden rahatsız ediyor, ona teşekkür etmektemi size göre dinden çıkmak demek oluyor, sizin dini anlayışınız nasıl bir anlayıştır ya, kime teşekkür edip kime etmeyeceğimize karar veriyorsunuz!!! Duygu Asena gibiler erkek egemen toplumda ses getiren açıklamalar getirdikleri için teşekkür ediyorum, yoksa aferini!!! haketmek için oda susup iyi kızı oynayabilirdi. Kadının Türkiye'de ikinci plana atılmadığını savunanların ise Türkiye gerçeklerinden ne kadar bi haber olduğuda ortadadır. Kadınların haklarını elde etmesi, daha da edecek olması bir kısım hemcinslerimizde dahil genelde erkekleri rahatsız ediyor sanırım. Bu öğretilmişlik yanlıştır, kadın hayatınızın başlangıcını size verendir, onu haksızlıklara itmek cahilliktir, vicdansızlıktır. Ayrıca ben özgürlükten sadece seksi anlayanlardan değilim, ama kadının bir seks objesi olarak görülmesinden rahatsızım, namaz kılarken bile kadından tahrik olabilenlerede anlam veremiyorum. Bu kontrolsüzlük neyin nesi, neden bu kadar nefsine yenik düşüyor insanlar. Bu hoşgörüsüzlük size ne kazandırıyor, din öyle kolay yıkılmaz ya da birilerinin anladığı gibi yıkılmaz, onu yıkanlar müşriklerdir. İnsanlar dini konuda cahil olabilirler, bilgileri az olabilir, bu yüzden hatada yapabilirler. İslamı doğru öğrenemediklerinden İslam aleminin düştüğü durum ortadadır. Eğer doğru olan bu anlayış olsaydı, bugün hepimiz daha farklı yaşıyor olurduk. Selamlar Mü'minlere söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar. Bu, onlar için daha temizdir. Gerçekten Allah, yaptıklarından haberdardır. (Nur-30) Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz." (Nur-31) Bu iki ayet'i nazar-ı itibare aldıktan sonra dilediğinizi yapın sevgili sardunyam.. Ama sakın şunu unutmayın.. İlericilik, çağdaşlık, hümanizm ve feminizm adı altında islamı ve hükümlerini ortadan kaldırmayın.. Moda islam oluşturmayın.. Fundamantalist müslümanlar, islamı kafalarına göre yontarlar.. sizde onlar gibi olmayın.. Dinler insanlara değil, insanlar dinlere uymak durumundadırlar.. Aksi taktirde HER BİREYDE FARKLI DİN görürsün....!!!! Allah katında ilericilik gericilik yoktur.. Onun katında zaman da yoktur.. Allah için Nuh tufanının olduğu günle tusunaminin olduğu gün aynıdır.. Bu itibarla Allahın hükümleri değişmez ve değişmeyecektir... Saygılar-sevgiler... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Ne softadır o, Ne kışkırtıcıdır o, ne sinsidir o, bir ahtapot gibi sarar inasanı, Bir zehir gibi akıtır doğmatik zehrini saf ve eğitimsiz insana bilinçsiz, Çarezikliktir onun silahı, Yoksulluktur, Eğitimsiziliktir, Cahilliktir, Ezikliktir, Ama bilir bize laf geçmez, Bilir onu tanıdığımızı, Bilir akıl ile inancın aynı kefeye koymayan insanlar olduğumuzu, Hemen dikilir bir **** cani kibi karalamalarına, İftiralarına, Çamurlarına, Ama bize çamurda, kara da bulaşmaz... Bulaşmaz çünkü kara da onlar çamur da. Oysa bizimde inandığımız var elbet, Var elbet bizim emin olduğumuz bir tek doğru ve o da hak ve adalet ile hakkın karşısına alnımızın akkıyla duracağımızdır.. Herşeyin birgün hesabı sorulur... Sorulurda kime ne sorulur onu bilemem... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Haktır o.. Adalettir o.. Huzurdur o.. Ana şefkatıyla sarar insanı.. Yağmur damlası kadar saf ve temiz akıtır ab-ı saadet'i insanlara.. Sevgidir nurdur onun silahı.. Akıldır.. İlimdir.. İrfandır.. Bilirki hakkın yolu birdir ve düşüneneler için bir çok ayetlerde deliller vardır.. Bilirki akıl imanın şartıdır ve akıl imana götürür insanı.... Karalaması, taşlaması, çamuru, iftirası yoktur.. Sadece gerçeği yalınzca gerçeği anlatır.. Çamuru olmadığı için çamur attığıda yoktur.. Peygamberlerden, kitaplardan, meleklerden hasılı her bir iman esaslarından eminiz.. Evet herşeyin bir gün hesabı sorulur.. O gün birlikteyiz o hesap meydanında.. Şimdi bırakalım o gün bakalım.. Kim haklı kim haksızdı bu dünyada.. Saygılar... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Haktır o.. Adalettir o.. Huzurdur o.. Ana şefkatıyla sarar insanı.. Yağmur damlası kadar saf ve temiz akıtır ab-ı saadet'i insanlara.. Sevgidir nurdur onun silahı.. Akıldır.. İlimdir.. İrfandır.. Bilirki hakkın yolu birdir ve düşüneneler için bir çok ayetlerde deliller vardır.. Bilirki akıl imanın şartıdır ve akıl imana götürür insanı.... Karalaması, taşlaması, çamuru, iftirası yoktur.. Sadece gerçeği yalınzca gerçeği anlatır.. Çamuru olmadığı için çamur attığıda yoktur.. Peygamberlerden, kitaplardan, meleklerden hasılı her bir iman esaslarından eminiz.. Evet herşeyin bir gün hesabı sorulur.. O gün birlikteyiz o hesap meydanında.. Şimdi bırakalım o gün bakalım.. Kim haklı kim haksızdı bu dünyada.. Saygılar... Yaşadığımız gezegende bunlar deve üzerinde yürürken gördüğe hayallerden/barsem den başka birşey değildir. Sabır o deveye ve sabır o umutlarda olanlara... Yani tek ücrenin bölünmesi gibi birşey aslında gerçek ve derinlik... Ama çöl koşullarında bu gibi gerçekler ve derinlikler nedense hiç yaşanmaz... Sadece hayal edilir... Hiçbirzaman olmayan ve olamayacak olan... Yada; umut bu ya ertelenmiş cennetlerde var olduğu sanılan... Veya hissedildiğinde sanal bir rahatlık ve huzur kazandıran.. Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 herkesin görüşe saygı duymak mecburiyetindeyiz nasıl olsa her koyun kendi bacağından meselesi... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 bu topiği suheda arkadaşımız. bir şeyi eleştirmek için değil sanırım kendini övmek için açmış. zira iletileri " bakın onlar böyle insanlar bende şöyle iyiyim" şeklinde. neyse arkadaşımızın reklam arasında yaptığı yorumlara bakalım. arkadaşımızın eklediği sosları çıkaralım ( ki sanırım bu topiğe ileti yazan bir çok arkadaş gazete okumuyor tv seyretmiyor) cenazede kadınların ön saflarda namaz kılması konusunda küçük bir tartışma yaşanmıştı sadece. Onun haricinde cenaze avlusunda değil tabutu taşırken, alkışlamışlardır kadınlar. ki mabedin bahçesi mabede dahil değildir. bu ön safta namaz kılma konusunda isterseniz suheda arkadaşımızın reklam arası yorumlarıan değilde. daha bilgili bir makama yani diyanetin yorumuna bakalım. duygu asenanın cenaze namazıyla ilgili olarak sorulan soruya verilen cevap : "Genelde cenazelerde erkekler önde saf dururlar. Ama kadınlar da saf durarak cenaze namazı kılabilirler. Tabutu erkekler omuzladıkları gibi kadınlar da omuzlayabilirler. Kadının cenazesini de kabre kadınlar koyabilir. Burada dine aykırılık söz konusu değildir." Diyanet İşleri Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Muzaffer Şahin kadınların ön safta cenaze namazı kılmaları ise mekruh sayılır. yani dini olarak sigara içmek kadar kötü bir şeydir ancak. arkadaşımızın reklam arası yorum için kopardığı fırtınalık bir durum yoktur yani. Alıntı
Φ mystra Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Yuh artık bu kadar da çarpıtılmaz.. Biz de seyrettik görüntüleri bilmiyorsunuz madem uydurmayın.. Herşeyden önce Kıbleye arkanızı dönerek namaz kılamazsınız. İmamın önünde duran kadınlar kıbleye sırtlarını dönmüşlerdi . İkincisi namaz kılmanın bir adabı vardır . Kollar açıkta baş açıkta oranız buranız açıktayken namaz kılamazsınız ( bayanlar için ) Ve orada sözüm ona namaz gösterisi yapan kadınların bir çoğuda abdestli dahi değildirler.. Ölünün arkasından şarkılar söylemek eller çırpmak filan ölüye bir yarar getirmez. Tabutundan kalkıp da '' teşekkür ederim arkadaşlar teveccühlerinize mazhar olmaya çalışacağım '' diyemez ..Ya da size imza dağıtamaz. Her zaman dini ve vicdani sömürülerden bahseden bir zümrenin düpedüz Namazı kullarak yaptıkları bu gösteriyi haklı göstermeye çalışan bilgisiz arkadaşlara tavsiyem önce namazın şartlarını öğrenmeleri olacaktır. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Sevgili mystra neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar.. Boşver.. Biz sadece parmak yormakla meşkulüz.. Baksana senin dininden olmayan senin dinine hüküm vermeye kalkmış.. Bu ne iştir bu ne çalişkidir bu ne komedidir.. Adam deveden bahsediyor vahadan bahsediyor hayalden bahsediyor.. Göreceğiz günü gelince deveyide çölüde hayalide.. Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.