Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Unutacağım Seni..... ....... Yalnızlığın buğusu kapladı gözlerimi... Yokluğunun sitemi akıyor gözlerimden damla damla.... İç savaş başladı yüreğimle aramda... Ya seni unutacağım ya da unutacağım.... ....... Umutlarda gider bulutlarla uzak şehirlere... Yağmur gibi yağar sensizlik üzerime... Hayallerimde yıldızlarla birlikte karanlığın içinde mahkum Sensizlik derin bir kuyu dibi olmayan ... Karanlığın tek sahibi gecelerde; yağmurlu gecelerde Ya seni unutacağım yada unutacağım... ....... Duygularım hapishane aşkım mahkum ..... Karanlık bir gecede sensizliğe başlar yolculuğum.... Ellerimde bir gül yaprağı başımda gardiyan... Her adımda gözyaşı her adımda adın... Ya seni unutacağım yada unutacağım hemi yağmur hemi gece geçiyor içinde bak şiirin hadi, sana, bana ve frozene gelsin... Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Ay ağlıyacam ama ben şimdi Çok duygu yüklü oldum Tşk ederim canım ablacım Frozen bu da benden sana Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 teşekkerler gece yağmurum ..sardunyam duygularımı aşşağıya yazıyorum sizin anladığınız dilden mdtrbbbfpofaluunrtolbnlçnjlpşişsolotkgklhşkğptyllöerer anladınız beni değilmi Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 teşekkerler gece yağmurum ..sardunyam duygularımı aşşağıya yazıyorum sizin anladığınız dilden mdtrbbbfpofaluunrtolbnlçnjlpşişsolotkgklhşkğptyllöerer anladınız beni değilmi anlaşıldı tamam demek öyle, vay be o ne kadar yoğun bir duygu öyle valla gözüm yaşardı hani bana şiir yazmıştın yalançııııııııııııııııı Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Ben bi sabah kahvesine geldim ablacım Bol körpüklü ve şekerli olsun nütfen yanında çukulatada olsun ama Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 ooo canım gelmiş hoşgeldin buyur şöyle mutfağa geçelim ben mutfak sohpetlerini çok severim. un kurabiyesi de alırmısın kahvenin yanında. çikolata mı, tabiki bittermi sütlümü Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Bende çok severim mutfak sohbetini Bitter olsun Sütlüyü daha sonra yirim Un kurabiyesimi Bayılırımmmm Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 bende bitter severim fıstıklısınıda severim. ben bir çikolata severim bütün kadınlar gibi. keşke yakın olsaydı evlerimiz beraber içseydik kahvelerimizi mantı yapsaydık birlikte ne güzel olardı demi? Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Walla çok süpper olardı ablacım Ama ben çalışıyorum sen yap mantıyı ben akşam eve gelince yerim Şaka yaptım En azından aynı şehirde olabilseydik yada şehirler yakın olsaydı Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 evet ya, kaç saatlik mesafelerdeyiz değil mi? Adanada halam vardı rahmetli, aslında babamın halası onun çocukları var hala orada birgün yolum düşerse Adanaya uğrarım sanada ve bir kahve ısmarlarsın o zaman sen bana... Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Kahve ne demek ablacım acılı bi adana bilenem ısmarlarım yanında acılı şalgamı bide acılı künefede mi ısmarlasam acep Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 acılı künefeye bayılırım tam süper olur hemide. adana kebab yemem ben pek et yemem, salgam içebilirim kan yapıyormuş, mantıcı varmı sizin oralarda mantı yeriz o zaman. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 İSTERSEN HİÇ BAŞLAMASIN İstersen hiç başlamasın Bu hikaye eksik kalsın Onca yaraların ardından Yeni bir aşk yaratamazsın Örselenmiş bir çocukluk İşte benim bütün hikayem Kaç sevda geçse de yüreğimden Bu yıkıntıları onaramazsın İstersen hiç başlamasın Geç kalmışız birbirimize Yanlış kapılarda geçmiş bunca yıl Dönemeyiz artık ilk gençliğimize İstersen hiç başlamasın Söz verelim kendimize MURATHAN MUNGAN Yeni Türkü söylerdi...anımsıyor musun? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 İSTERSEN HİÇ BAŞLAMASIN İstersen hiç başlamasın Bu hikaye eksik kalsın Onca yaraların ardından Yeni bir aşk yaratamazsın Örselenmiş bir çocukluk İşte benim bütün hikayem Kaç sevda geçse de yüreğimden Bu yıkıntıları onaramazsın İstersen hiç başlamasın Geç kalmışız birbirimize Yanlış kapılarda geçmiş bunca yıl Dönemeyiz artık ilk gençliğimize İstersen hiç başlamasın Söz verelim kendimize MURATHAN MUNGAN Yeni Türkü söylerdi...anımsıyor musun? çok güzel ya, Bu Murathan arkadaşı nerede buluruz ki acaba gidip kapısında pusuya yatsak... ben erkeklerin acıdan korktuklarını bilirim, o yüzden kaçtıklarını bilirim. iğne vurulacakları zaman bile korkudan komik hallere düşerler. Ama Murathan Mungan gibilerinin de varolduğunu bilmek hoş. Bu kadar duygusal bu kadar detayları farkedici ve bu kadar özenlisi az bulunur... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 çok güzel ya, Bu Murathan arkadaşı nerede buluruz ki acaba gidip kapısında pusuya yatsak... ben erkeklerin acıdan korktuklarını bilirim, o yüzden kaçtıklarını bilirim. iğne vurulacakları zaman bile korkudan komik hallere düşerler. Ama Murathan Mungan gibilerinin de varolduğunu bilmek hoş. Bu kadar duygusal bu kadar detayları farkedici ve bu kadar özenlisi az bulunur... onu ilk keşfettiğim de şaşkınlığım doruklara ulaşmıştı...onun bir erkek olduğuna inanmak oldukça zordu...zira bir kadın ruhunu bu denli net anlıyabilen ve ifade edebilen az insan vardır...ve birgün onunla ilgili bir şey öğrendim...öğrendiğim bu şey, herşeyi açıklıyordu... şok oldum ilkin,kabullenemedim...sonra o da geçti...ona olan sevgim ve hayranlğımda en ufak bir azalma olmadı...onunla karşılaşmak ve konuşmak gibi bir hayal kurmadım hiç!belki de hayal kırıklığına uğrama korkumdan... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 insanlar yüzyüze iken bazen araya bir duvar örülür, o duvarın ardından bakmaya çalışırlar birbirlerine. o yüzden insan kendisini en iyi yazarak ifade edebilir. hiç kimse hissetmediği bir şeyi yazamaz. yazsa bile hissizliği anlaşılır. zaten içinde olmayanı kalemine aktaramaz ki insan. yazdıklarında bana duygusal bir etki ediyorsa o insandan korkmam asla... ben yazılarını okuduğum insanları görmek isterim. gözlerini görmek isterim. ve insanlardan kaçırmam ben bakışlarımı dik dik bakarım. aslında bazen yanlış anlaşılıyorum ama ben insanları en iyi gözlerinde ve yazılarında okuyabiliyorum. kimse gözümün içine baka baka yalan söyleyemez hemen görürüm yalanını. Sezen sevdam yüzünden onu her gördüğümde ağladım. Bostancı gösteri merkezinde gittiğim ilk konseriydi sahneye çıktı kalaşnikofu söylüyor "bum bum bum vur Allah kıran kırana hey ya" acayip ritmik bir şarkı ama ben nasıl ağlıyorum biliyor musun? neden ağlıyorum? o kadar çok kendimi buluyorum ki mutluluktan ağlıyorum. geçtiğimiz yaz Harbiyedeki konserinde de elbisesine iltifat etti bir seyirci oda çok mutlu oldu, ben bağırdım "sen hepsinden daha güzelsin" diye. bakıştık gülümsedi bende gülümsedim. hayal kırıklığına uğramadım. ben onu tanımıştım tanımadığım gibi çıkmadı... yani gözleri... özel hayatlar da yaşananlar yüzünden şaşırsam da, yakıştıramasam da onları bastırır sadece bana verebildiğine bakarım. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 insanlar yüzyüze iken bazen araya bir duvar örülür, o duvarın ardından bakmaya çalışırlar birbirlerine. o yüzden insan kendisini en iyi yazarak ifade edebilir. hiç kimse hissetmediği bir şeyi yazamaz. yazsa bile hissizliği anlaşılır. zaten içinde olmayanı kalemine aktaramaz ki insan. yazdıklarında bana duygusal bir etki ediyorsa o insandan korkmam asla... ben yazılarını okuduğum insanları görmek isterim. gözlerini görmek isterim. ve insanlardan kaçırmam ben bakışlarımı dik dik bakarım. aslında bazen yanlış anlaşılıyorum ama ben insanları en iyi gözlerinde ve yazılarında okuyabiliyorum. kimse gözümün içine baka baka yalan söyleyemez hemen görürüm yalanını. Sezen sevdam yüzünden onu her gördüğümde ağladım. Bostancı gösteri merkezinde gittiğim ilk konseriydi sahneye çıktı kalaşnikofu söylüyor "bum bum bum vur Allah kıran kırana hey ya" acayip ritmik bir şarkı ama ben nasıl ağlıyorum biliyor musun? neden ağlıyorum? o kadar çok kendimi buluyorum ki mutluluktan ağlıyorum. geçtiğimiz yaz Harbiyedeki konserinde de elbisesine iltifat etti bir seyirci oda çok mutlu oldu, ben bağırdım "sen hepsinden daha güzelsin" diye. bakıştık gülümsedi bende gülümsedim. hayal kırıklığına uğramadım. ben onu tanımıştım tanımadığım gibi çıkmadı... yani gözleri... özel hayatlar da yaşananlar yüzünden şaşırsam da, yakıştıramasam da onları bastırır sadece bana verebildiğine bakarım. insanları seçimlerinden dolayı yargılamak zalimce...onu o seçime iten sebepler irdelendiğinde anlayabilirsiniz...ama insanlar genelde böyle yaklaşmazlar...yargılamakta ve eleştirmekte üstümüze yoktur...bol keseden ahkam keseriz...ve çekeriz ipini.. oysa Sardunyam seninde dediğin gibi bize yansıttıkları,bize düşündürdükleri, verdikleridir aslolan...Murathan Mungan beni hep düşündürmüştür...bunu yapabilmesidir önemli olan...sanatçı budur zaten...Sezen Aksu...bir ekoldür...bir ozan...bugün atacağı sıradışı bir adım ona olan sevgini değiştirebilecek midir? ya da onun niteliklerini...hayır... gözler konusunda da haklısın Sardunyam asla yalan söylemezler... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 hayat seçimlerden ibaret. ve hatta bir söz vardı... hayat yapmış olduğunuz seçimlerin toplamıdır... diye. kısmen doğru... bir şeyleri seçeriz, onu yaşarız, yaşadığımızdan bir sürü anı yapışır üzerimize, asla çıkaramayız. bazende seçemeyiz seçmek istesekte... hayat beklentilerimizin ve seçimlerimizin harmanıdır belkide. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 ne oldu kal gelmiş sana öyle... hayat akıp giderken avuçlarımdan bir çok anı ile beraber birikmiş öfkelerimi sınarım hiç varolmamış gibi gittiğimde geride bıraktıklarımdır beni hatırlatan... onlarında ömrü dolunca bir varmış ve bir yokmuş gibi gittiğimle kalırım... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 nolcek canım pek bir bezmiş durumda napalım depresyondayım Aşklar İçinde Denizin en az yeri bir köpüğü başlatıyor Yürüyorum kumların çakılların yani sıra Yüreğimde bir sancı keskin bir akasya kokusundan Avuçlarımda bir yanma Büyüyen bir ürpertiyim sanki, kayıp gidiyorum üstünde sabahın Oldu olacak Eğilip bir taş alıyorum yerden, fırlatıyorum denize Ufacik bir gülüş geçiyor suyun üzerinden Bir çocuğun gülüşü gibi Aşkların, nice aşkların ayrılık günü gibi Bir sokağın ucunda kaybolup solan Daha çok solan, aşkların solgunluğu suyun üzerinde Korularda yoğun bir erguvan sisi. Hisarlı balıkçı ağlarını ayıklıyor Ağları pembeden hüzne giden Dip sularında mercanlar gibi koyulasan Kirpiksiz gözleri böyle daha güzel Çil basmış yüzünü bütün Parmakları capcanlı, pavuryalar gibi Merhaba, desem bir kucak balık atacak önüme Biliyorum atacak Böyledir memleketimin yoksul halkı Bir onlarda rastladım bu cömertliğe Istavritler kipir kipir dibinde sandalinin Balik dedin mi, oynamaz gözleri hiçbirinin, tertemiz bir resim gibi bakarlar insana Günlerce bakarlar, bıraksan yıllarca bakarlar belki Gözlerin gibi senin, yıllardır unutamadığım Ve bu yüzden olacak düşünmedim şimdiye kadar bir balığın ölebileceğini. Hızar sesleri geliyor yakından, güneşin döndüğünü görüyorum Çınar yapraklarının arasında yeşil yeşil Yeşille sarı birlikte dönüyor Denize düşüyorlar kırıla kırıla Bir örtü oluyor düsündüğüm her şey denizin ve asfalt yolun üstünde Gözyaşları bir örtü, onurla cesaret bir örtü Senin upuzun gövden -kapkara saçlarinla- Daha da uzun şimdi bir örtü olarak Denizin kıvrımlarinda aşka hazırlanıyor Göğe düğmeler gibi yapışmış kirazların altında Yıllar var ki unuttuğumu sanırdım bu örtüyü ben Sevgiyi bilmezdin de ondan, sevişmeyi bilirdin yalnızca Birtakım sözler de bilirdin, niye saklamalı, en ustalıklı sözlerdi onlar Ama bak Kaybolup giderdi herbiri, karşılaştılar mı bir yerde şiirle Aslına bakarsan en güzel aldanmaları yaşadık seninle biz Hatırlıyorum da öyle. .......... .......... Edip Cansever Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 bu depresyonda ne bulaşıcı şey salgın gibi herkese bulaşıyor. bende depresif takılıyorum bir dokunan bin ah işitiyor bugünlerde benden... hatta evde de terör estiriyorum, köşe bucak kaçıyorlar bu ara... ne yapalım bizde böyleyiz işte takıntılı, kuruntulu, alıngan deliler... şimdi ben depresif sen depresif, büyük ihtimal diloş depresif... bildiğim kadar yumote, sedelina, suheda da depresif... ne oldu bize diye sormak geldi içimden... Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 bi bilsem ablacım noldu bize :( noldu sana nerde o içten kahkahalarımız oyunlarımız nerde Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Sardunyacığım nedir bu salgın oldu galiba bu aralar herkes depresyonda neyse ben değilim ben sizle uğraşsam bişey yapmazsınız dimi bana ! sana zeytin dalı uzatıyorum heheeeee arkadaşlar kusura bakmayın ama bende tam tersi bu aralar keyifler gıcır sana bir koca karı ilacı yazayım kendine gelirsin Sardunyacığım sen dene olursa arkadaşlara tavsiye edersin Nane limon kabuğu birazda çöre otu katasın güzelce kaynatıp suyunu 2 gün güneşte dinlendir .dinlendikten sonra yola devam günde üç defa aç karnına iç bu işe yaramazsa ne yapalım şansına küssss Şiiri seviyorsun biliyorum sana bir şiir yolluyayım bari Sevda Nöbeti Uykusuzluk çeken gözlerime sor. Çektiğim hasreti anlatsın. Yorgun ayaklarıma sor. Sevda yollarını paraladığımı anlatsın Düşüncelerimin duraksadığı şu anda, Beynimde çakan şimşekleri, Esen fırtınaları, sıcak boraları, Yoklukların getirdiği sıkıntıları, Uykuya, yatağa, En çokta,sana hasretimi, Güneşin şavkına sor. Sensiz nöbetler nasıl zor geçiyor, ah bir bilebilsen, diğer yarını bir görebilsen! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yumotem valla bende bilmiyorum bize ne oldu Abd depresyon bombası mı attı üzerimize ne? (komplocuyum ya o bakımdan) Geçecek illaki canım demek ki böyle olması gerekiyormuş. Aslında bir akşam msn de toplanalım biraz geyik yapalım sanırım iyi gelecektir. Murticim hemen deneyeceğim kocakarı ilacını geçmezse canına okurum ona göre. Artık kurtar kendini benden bilemem şiir için teşekkürler arkadaşım evet şiirleri çok severim bin anlam yüklüdür onlar... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.