Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Diloşum o şarkıyı bende çok severim, süper... ama seni bulmak daha süper ya, nasıl özledim ben seni... Egzorsist, canım teşekkür ederim, çok güzel bir yazı, senide özledim... Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Yoksun gözlerimde bu gece, Karanlık ezer içimdeki türküleri. Uzat ellerini, Üşüyor yüreğim, Umutlarını ört üzerime. Islanıyor kirpiklerim. Yüreginle sil gözlerimdeki yanan denizleri. Yoksun, Gülüşlerimde bu gece. Yalnızlık deler icimdeki düşleri. Hasretine gebe gönlüme, Baharımsı gülüşlerini giydir. Ne olur dokun gözlerime. Yoksa, gözlerimden kayacak Sevdana gülümseyen yıldızlarım. Yoksun, Bozkırlarım yeşermiyor bu bahar. Kökleri yollunmuş tomurcuklarla Sarıyorum ıslak hasretini. Gözlerimde solmuş anılarla Soluyorum içimdeki sevgini. Bırak dökülsün gözyaşların Tozla toprağa karışmış yüreğime. Yoksun acılarımı son kez icime cekerken. Bir cüz daha iciyorum Hüznün okyanuslarından. En tuzlusundan, En acısından, Kana kana sensizliği iciyorum. İsmini sayıklayan dudaklarımla. Ne olur son kez ört üzerimi. Üşümesin karanlıklarda yüreğim. Gözyaşlarınla yıkayıp, Acılarınla kefenleyip, Yüreğindeki en sıcak yere göm beni. bende ablacım Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını, kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, Kendi yolumu çizdiğimde anladım. Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat, okuyarak,dinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım.. Yüreğinde aşk olmadan geçen hergün kayıpmış, Aşk peşinden neden yalınayak koştuğunu anladım... Acı doruğa ulaştığında gözyaşı gelmezmiş gözlerden, Neden hiç ağlamadığını anladım.. Ağlayanı güldürebilmek,ağlayanla ağlamaktan daha değerliymiş, Gözyaşımı kahkaya çevirdiğinde anladım.. Bir insanı herhangi biri kırabilir, ama bir tek en çok sevdiği acıtabilirmiş, Çok acıttığında anladım.. Fakat,hakedermiş sevilen onun için dökülen her damla gözyaşını, Gözyaşlarıyla birlikte sevinçler terkettiğinde anladım.. Yalan söylememek değil, gerçeği gizlememekmiş marifet, Yüreğini elime koyduğunda anladım.. ''Sana ihtiyacım var, gel ! '' diyebilmekmiş güçlü olmak, Sana ''git'' dediğimde anladım.. Biri sana ''git'' dediğinde, ''kalmak istiyorum'' diyebilmekmiş sevmek, Git dediklerinde gittiğimde anladım.. Sana sevgim şımarık bir çocukmuş, her düştüğünde zırıl zırıl ağlayan, Büyüyüp bana sımsıkı sarıldığında anladım... Özür dilemek değil, ''affet beni'' diye haykırmak istemekmiş pişman olmak, Gerçekten pişman olduğumda anladım.. Ve gurur, kaybedenlerin,acizlerin maskesiymiş, Sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış, Yüreğimde sevgi bulduğumda anladım.. Ölürcesine isteyen,beklemez,sadece umut edermiş bir gün affedilmeyi, Beni afetmeni ölürcesine istediğimde anladım.. Sevgi emekmiş, Emek ise vazgeçmeyecek , ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Yoksun acılarımı son kez icime cekerken. Bir cüz daha iciyorum Hüznün okyanuslarından. En tuzlusundan, En acısından, Kana kana sensizliği iciyorum. İsmini sayıklayan dudaklarımla. Ne olur son kez ört üzerimi. Üşümesin karanlıklarda yüreğim. Gözyaşlarınla yıkayıp, Acılarınla kefenleyip, Yüreğindeki en sıcak yere göm beni. bende ablacım of sözlere bakarmısın, gözyaşlarınla yıkayıp, acılarınla kefenleyip, yüreğindeki en sıcak yere göm beni... nasıl bir sevgi beslemiş ki bunu yazan böyle hissetmiş, ne mutlu ya, sağol bitane kardeşim Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını, kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, Kendi yolumu çizdiğimde anladım. Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat, okuyarak,dinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım.. Yüreğinde aşk olmadan geçen hergün kayıpmış, Aşk peşinden neden yalınayak koştuğunu anladım... Sevgi emekmiş, Emek ise vazgeçmeyecek , ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş... Redblack, harikasın, harika bir şey bu gönderdiğin, her mısrasını hissettim... çok teşekkür ederim tatlım... Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 sardunyacığım ne zamandır görüşmüyoruz. seni ve tüm arkadaşları,sohbetlerinizi özledim fırsat buldukça girmeye çalışıyorum.girmişkende defterinize birkaç satır bişeyler yazayım dedim. kalbinin güzelliği ve iyiliği herkese ışık oluyor . Onun için bu kadar seviliyorsun.sade ve içtensin arkadaşım. teşekkürler içinde yaşattığın tüm güzellikler için.... umarım iyisindir ! herşey gönlünce olsun ? sevgiler............. Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 ablaların ablası o biiirrrrrrrrrrr sevgi tomurcuğu... o biiirrrrrrrrrrr bilgi dağarcığı.. o biiirrrrrrrrrrr duygu insanı.. o biiirrrrrrrrrrr anne o biiirrrrrrrrrr aslında herşey evet herşey bence seni çok seviyorum ablacım Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 ablaların ablası o biiirrrrrrrrrrr sevgi tomurcuğu... o biiirrrrrrrrrrr bilgi dağarcığı.. o biiirrrrrrrrrrr duygu insanı.. o biiirrrrrrrrrrr anne o biiirrrrrrrrrr aslında herşey evet herşey bence seni çok seviyorum ablacım oy oy oy oy Allah'ım kim gelmiş sayfamı renklendirmiş... Canımsın sen ya, bende seni seviyorum... Mahcub ettin canım kardeşim... Murtisan, sana da teşekkür ederim, ben iyiyim umarım sende iyisindir... Görüşmek üzere arkadaşım... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 bakalım şimdi sana göndereceğim şu çiçeğin boyutu nasıl olcek..? sen yine de şimdiden hazırlıklı ol bacım..büyütecin yanında mı? Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 gelmişken sana uğramamak olmaz dedim kendime geldim ..... göremedim uğradım.... gidiyorum. sağlıcakla kal sevgiler....... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 bakalım şimdi sana göndereceğim şu çiçeğin boyutu nasıl olcek..? sen yine de şimdiden hazırlıklı ol bacım..büyütecin yanında mı? anacım bu büyüklükte bir çiçeği evde koyacak yer bulamadım, Diloşum sen çiçeklerden de güzelsin, düşünmen yeter benim için, çok teşekkür ederim bitanem gelmişken sana uğramamak olmaz dedim kendime geldim ..... göremedim uğradım.... gidiyorum. sağlıcakla kal sevgiler....... hoşgeldin, güle güle, görüşürüz Murtisan... her zaman beklerim... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 hahaha..çiçek yine tahmin ettiğim boyutta.. niye şaşırdım ki.. niyse..bilirsin her zaman az veren candan verirmiş.. unutmadan sarmaşığım..bende dilek kekinden nasiplenmek istiyorum..dileğimi tuttum ona göre.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 hahaha..çiçek yine tahmin ettiğim boyutta.. niye şaşırdım ki.. niyse..bilirsin her zaman az veren candan verirmiş.. unutmadan sarmaşığım..bende dilek kekinden nasiplenmek istiyorum..dileğimi tuttum ona göre.. Canım İğdem, doğru dersin az veren candan, çok veren maldan... zaten iki dilimi şuan tabağımda pc nin yanında duruyor, biri senin için diğeri Frozen için... madem sen dileğini tuttun, heman yiyem o zaman, Frozen geldiğinde oda tutsun o zaman... inşallah hemen gerçekleşir dileğin Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Canım İğdem, doğru dersin az veren candan, çok veren maldan... zaten iki dilimi şuan tabağımda pc nin yanında duruyor, biri senin için diğeri Frozen için... madem sen dileğini tuttun, heman yiyem o zaman, Frozen geldiğinde oda tutsun o zaman... inşallah hemen gerçekleşir dileğin dileğimi tuttum..inşallah birtanem..o değil sen bizim dilekler tutsun diye verdiğin üç gramı üç kilo olaraktan geri alacağa benziyorsun..dikkat şikerim.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 olsun anacım sizin dilekleriniz tutsunda ben o kiloları veririm nasıl olsa Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Öğrendik ki.... Bir tek insanın bize ''iyi ki varsın'' demesi, varolduğumuz için mutlu olmamızı sağlar.... Öğrendik ki.... Kibar olmak, haklı olmaktan daha önemlidir. Öğrendik ki.... Hayat şartları bizi ne kadar ciddi görünmeye zorlasada hepimiz çılgınlıklarımızı paylaşacak birini arıyoruz.... Öğrendik ki.... Bazen tek ihtiyacımız olan bir el ve bizi anlayacak bir yürektir..... Öğrendik ki.... Parayla ''klas insan'' olunmuyor.... Öğrendik ki.... Gün içinde başımıza gelen küçücük şeyler gün sonunda koca bir mutluluğa dönüşüyor.... Öğrendik ki....İnkar edip içimizde sakladığımız şeyler gerçekliğini kaybetmiyor.... Öğrendik ki.... Biriyle dalaştığımızda tek başardığımız onun bize daha çok zarar vermesini sağlamaktır.... Öğrendik ki.... Her yarayı saran zaman değil sevgidir.... Öğrendik ki....Çabuk olgunlaşmak için zeki insanlardan çevre edinmek gerekir..... Öğrendik ki... Karşılaştığımız herkes bir gülüşümüzü hak eder..... Öğrendik ki.... Hiç kimse mükemmel değildir.... Öğrendik ki.... Hayat zorludur ama biz daha zorluyuz.... Öğrendik ki.... Gülümsemek, daha güzel bir görüntüye kavuşmanın bedava yoludur.... Öğrendik ki.... Hepimiz zirvede olmak istesek de asıl keyif oraya tırmanırken yaşadıklarımızdır.... Öğrendik ki.... Zamanımız ne kadar azsa yapacak işler o kadar çoktur.... Öğrendik ki.... BİRİNİ NE KADAR ÇOK SEVERSEK HAYAT ONU BİZDEN O KADAR ÇABUK ALIYOR..... CAN DÜNDAR Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Teşekkür ederim güzel yazı... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 TAŞRA KIZININ DELİCELERİ Gözlerim seni görünce güzel Saçlarım senin için uzun Tenim seninle sıcak böyle. Sakınmaklar gereksiz bunu yeni anladım kırıp dikenli telleri geldim yanına. Dört tarafımda elle tutulan karanlıktı-bilirsin raylarca uzuyordu yalnızlığım körkandil kısır anlayışlara bir kinim vardı , zamanın eritemeyeceği bir sancım vardı öylesine belirgin yokluğun özlü çıbandı sanki Duramadım. Duramadım dayanılmaz isteklere bütün bağlardan kurtulup bir an gözlerinin büyüsüne geldim ellerinin ateşine Yak beni. Sen uykusun vazgeçilmiyorsun Seni kendim kadar seviyorum Günlerden bir gün duysam da acısını Beni ilk öpenin sen olmasını istiyorum Beni ilk öpenin sen olmasını... Türkan İLDENiZ hiiiieeeeyyyyttt..savulun..ben geldiiiiiiiiiiiiiimmmmm... enşilenmeyin yarım aklımı da kaçırmış olduğumu düşünerek..keyiflendim icük.. ondandır.. canım sarmaşığım sevdin mi şiiri..?bidenem..şekerim..canımın cananı.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 ablacım..tam şiir periliği yapıyorsun bu sıra,sen yoksun şiirlerin var..hiç olmamandan iyidir tabi ama seni de özledim gıss hemi de Diloş da geldi ve yaşasın,keyifli görünüyor Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 ablacım..tam şiir periliği yapıyorsun bu sıra,sen yoksun şiirlerin var..hiç olmamandan iyidir tabi ama seni de özledim gıss hemi de Diloş da geldi ve yaşasın,keyifli görünüyor canımsın kıs sen benim.. keyfim sizi görünce geldi..nasıl özlemişim..nasıl.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 TAŞRA KIZININ DELİCELERİ Gözlerim seni görünce güzel Saçlarım senin için uzun Tenim seninle sıcak böyle. Sakınmaklar gereksiz bunu yeni anladım kırıp dikenli telleri geldim yanına. Dört tarafımda elle tutulan karanlıktı-bilirsin raylarca uzuyordu yalnızlığım körkandil kısır anlayışlara bir kinim vardı , zamanın eritemeyeceği bir sancım vardı öylesine belirgin yokluğun özlü çıbandı sanki Duramadım. Duramadım dayanılmaz isteklere bütün bağlardan kurtulup bir an gözlerinin büyüsüne geldim ellerinin ateşine Yak beni. Sen uykusun vazgeçilmiyorsun Seni kendim kadar seviyorum Günlerden bir gün duysam da acısını Beni ilk öpenin sen olmasını istiyorum Beni ilk öpenin sen olmasını... Türkan İLDENiZ hiiiieeeeyyyyttt..savulun..ben geldiiiiiiiiiiiiiimmmmm... enşilenmeyin yarım aklımı da kaçırmış olduğumu düşünerek..keyiflendim icük.. ondandır.. canım sarmaşığım sevdin mi şiiri..?bidenem..şekerim..canımın cananı.. çoooooooooooooook güzel çok.... hele altını çizdiğim satırlar... çok teşekkür ederim, ve seni enerjik gördüm buda ayrıca keyiflendirdi beni... seni seviyorum İğdem... ablacım..tam şiir periliği yapıyorsun bu sıra,sen yoksun şiirlerin var..hiç olmamandan iyidir tabi ama seni de özledim gıss hemi de Diloş da geldi ve yaşasın,keyifli görünüyor canımsın, bende seni özledim... şiir perisi... ne güzel bir sıfat bu... yakıştı kız bu bana, üstümde güzel durdu ayol... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 bu şiir üniversite yıllarımdan yadigar.. o zaman çok farklı duygularla okuyup yazmıştım şiir defterime..şimdi daha farklı bir gözle okuyor ve yine beğeniyorum...isyanı çok güzel dillendirmiş şair..beğeneceğini tahmin ediyordum canım.. enerjimi sizden alıyorum şikerim..hem..bende seviyorum sarmaşığım.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Evet zamanla duygularımız ve düşüncelerimiz değişiyor... şiirlerde bulduğumuz manalarda değişiyor... ben daha önce duymamıştım ve çok beğendim bir tanem... Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Sardunyam;Frozen;in defterine yazdıklarını okudum bugün.Ne kadar benziyoruz seninle Seni tanımak çok hoş Dün türkülerden gittik ya hep ,bak ne getirdim sana TÜRKÜLER DOLUSU Kirazın derisinin altında kiraz Narın içinde nar Benim yüreğimde boylu boyunca Memleketim var Canıma ciğerime dek işlemiş Canıma ciğerime Sapına kadar. Elma dalından uzağa düşmez Ne yana gitsem nafile. Memleketin hali gözümden gitmez Binbir yerimden bağlanmışım Bundan ötesine aklım ermez. Yerliyim yerli olmasına ilmik ilmik, damar damar Yerliyim. Bir dilim Trabzon peyniri Bir avuç tiftik Bir çimdik çavdar Bir tutam şile bezi gibi Dişimden tırnağıma kadar Ressamım. Yurdumun taşından toprağından şurup gelir nakışlarım Taşıma toprağıma toz konduranın Alnını karışlarım Şairim şair olmasına Canım kurban şiirin gerçeğine hasına içerisine insan kokusu sinmiş mısralara vurgunum Bıçak gibi kemiğe dayansın yeter Eğri büğrü , kör topal kabulum Şairim Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası Ayak seslerinden tanırım Ne zaman bir köy türküsü duysam Şairliğimden utanırım Şairim Şiirin gerçeğini köy türkülerimizde bulmuşum Türkülerle yunmuş yıkanmış dilim Onlarla ağlamış, onlarla gülmüşüm Hey hey, yine de hey hey Salınsın türküler bir uçtan bir uca Evelallah hepsinde varım Onlar kadar sahici Onlar kadar gerçek insancasına, erkekçesine 'Bana bir bardak su' dercesine Bir türkü söylemeden gidersem yanarım. Ah bu türküler Türkülerimiz Ana sütü gibi candan Ana sütü gibi temiz Türkülerde tüter dağ dağ, yayla yayla Köyümüz, köylümüz, memleketimiz. Ah bu türküler, Köy türküleri Dilimizin tuzu biberi Memleket ahvalini onlardan sor Kitaplarda değil, türkülerde ara Yemen'i Öleni, kalanı, gidip gelmeyeni... Ben türkülerden aldım haberi. Ah bu türküler, köy türküleri Mis gibi insan kokar, mis gibi toprak Hilesiz hurdasız, çırılçıplak Dişisi dişi, erkeği erkek Kaşı kaş, gözü göz, yarası yara Bıçağı bıçak . Ah bu türküler köy türküleri Karanlık kuyularda açılmış çiçekler gibi Kiminin reyhasından geçilmez Kimi zehir, kimi zemberek gibi. Ah bu türküler, köy türküleri Olgun bir karpuz gibi yarırılır içim Kan damlar ucundan, murekkep değil işte söz, işte ses, işte biçim: 'Uzun kavak gıcım gıcım gıcılar' iliklerine kadar işlemiş sızı Artık iflah olmaz kavak ağacı Bu türkünün yüreğinde sancı var. Ah bu türküler, köy türküleri Ne düzeni belli, ne yazanı Altlarında imza yok ama içlerinde yürek var Cennet misali sevişen Cehennemler gibi dövüşen Bir çocuk gibi gülüp Mağaralar gibi inleyen Nasıl unutur nasıl Ömrunde bir kez olsun Halk türküsü dinleyen... Bedri Rahmi EYÜBOĞLU Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Yerliyim yerli olmasına ilmik ilmik, damar damar Yerliyim. Bir dilim Trabzon peyniri Bir avuç tiftik Bir çimdik çavdar Bir tutam şile bezi gibi Dişimden tırnağıma kadar Ressamım. Yurdumun taşından toprağından şurup gelir nakışlarım Taşıma toprağıma toz konduranın Alnını karışlarım Şairim şair olmasına Canım kurban şiirin gerçeğine hasına içerisine insan kokusu sinmiş mısralara vurgunum Bıçak gibi kemiğe dayansın yeter Eğri büğrü , kör topal kabulum Şairim Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası Ayak seslerinden tanırım Ne zaman bir köy türküsü duysam Şairliğimden utanırım Şairim Şiirin gerçeğini köy türkülerimizde bulmuşum Türkülerle yunmuş yıkanmış dilim Onlarla ağlamış, onlarla gülmüşüm harika, süper, şahane, hoşgeldin Ra_dya... demek benziyoruz birbirimize, ne güzel... öyle ise iyi anlaşacağız seninle, can kırıkların vardır seninde, hangimizin yok ki, varsın olsun değilmi Ra_dya, yarasız yürek olsa olsa taşa kesmiştir... yara can olduğunun, kan olduğunun kanıtıdır... hoşgeldin sayfama... getirdiğin armağana ayrıca teşekkür... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.