Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

zulmün nedeni nedir?


kursatotcu

Önerilen İletiler

Arkadaşlar bu laflar uzar ve daha çok çıkmaza girer...

 

Allah senin benim gibi bir şey değil bunu anlayın artık...

 

Zaman kavramı fanidir...

 

Fani bir şey de Allah ı bağlamaz...

 

En yüce;her şeyi yaradan bir Allah hakkında konuştuğunuzu unutmayın lütfen!!!

 

 

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Zulmü yaratan Allah mı? “evet” dersen, o halde Allah zalim olmuyor mu? "Hayır zulmü Allah yarattığı halde yine de zalim değildir" derseniz, bana anlatın, hem zulmü yaratıp hem de zalim olmama nasıl oluyor? Benim aklım bunu almıyor..

 

Allah bizlere hem iyi hem kotu yu vermis ve sonrasinda secme hakki birakmis.. Ruhundaki iyi tarafi secersen iyilerden kotu tarafi secersen kotulerden olursun.. bazen bu ikisi arasinda gider geliriz ama sonucta hangisini secersek secelim bu bizim kendi secimimizden yani elimizle yaptiklarimizdan dolayidir.. Allah'tan dolayi degildir.. Bu secme ve secilme olayida bu dunyanin test dunyasi olmasindan kaynaklanir..

 

Peki birinin hasta olmasi Allah tarafindan zulummudur.. Hayir degildir.. cunku Vucudumuz dahil biz hic birsey yaratmadik hic birsey bizden dolayi degil verildigi zaman sukrunu verdigimiz gibi alindigi zamanda sabrini gostermeliyiz Allah'in izniyle cunku ne verilmesi nede alinmasi bizden dolayi gerceklesmedi.. ayni zamanda,, hastalik sagligin kiymetini yoksukluk varligin kiymetini gosterir ve bizleri sukre iter (normalde) ama bazilari israr eder sukur etmeme konusunda ayri mesele.. ve bu sukur ve sabir karsiligi Allah bizlere cennet vahyetmektedir.. Yani bunda zulum yoktur..

 

Zulum ve Zalimlik insan ve cin kaynaklidir.. Allah adildir..

 

Selametle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

*** Bir kimse Allah’ın kendisine rızık olarak vermediği bir şeyi yiyebilir mi? “Hayır” derseniz, haram yiyenlere bunu rızık olarak Allah’ın verdiğini mi söylüyorsunuz.

 

*** İmandan dolayı kim övgüyü hak ediyor? Allah mı yoksa mümin kul mu? “Allah” derseniz, diğerlerine iman vermedi öyle mi?

 

*** Allah insanların kendi seçimleri ve iradeleriyle kendisine kulluk etmelerini mi diledi? “Evet” derseniz, peki bunu ezeli olarak mı yoksa hadis olarak mı irade etti? “Ezeli olarak” derlerse, yani kul ortada yokken de, kulun neyi irade edeceğini irade etmişti öyle mi?

 

*** Bir adam oku attı diyelim. Okun hedefe doğru gidişi Allah’ın fiili midir? Yani bu olayı Allah mı yarattı?

 

*** Bir insandan iradesiyle önleyemeyeceği bir fiil sadır olabilir mi?

 

*** Sebebin varlığı sonucun varlığını gerektirir mi, zorunlu kılar mı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsan Suresi

 

Ayet 1-2:

 

Muhakkak insan üzerine sınırsız zamandan bir sınırlı zaman gelmiştir ki: -o zamanda bilinip- anılmış bir şey olmamıştı.

 

Şüphe yok ki biz insanı karışık bir damla sudan yararttık, onu imtihan ediyoruz, imdi onu işitici, görücü kıldık.

 

Tin suresi

 

Ayet 8:

 

Allah -Teala- hakimlerin en hakimi değil midir?

 

Fatır Suresi

 

Ayet 8:

 

Ya o kimse ki, ona kötü ameli süslü gösterilmiş de onu güzel görmüştür. - O hiç iyi kimseler gibi olabilir mi?- Muhakkak ki Allah dilediğini şaşırtır ve dilediğini doğru yola iletir. Artık nefsin onların üzerine teessüflere geçip gitmesin. Şüphe yok ki, Allah -onların- neler işlediklerinin tamamiyle bilendir.

 

Yunus Suresi

 

Ayet 107:

 

Ve eğer Allah Teala sana bir zarar dokundurursa artık ondan başka onu giderecek yoktur.Ve eğer sana bir hayır dilerse artık onun lütfunu red edecek de yoktur. Bunu kullarından dilediğine eriştirir ve o bağışlayandır, esirgeyendir.

 

Ayet 2:

 

İnsanları uyar ve iman edenleri müjdele ki, şüphesiz ki onlar için Rabbleri katında yüksek bir doğruluk makamı vardır, diye onlardan bir erkeğe vahyetmiş olmamız insanlar için şaşılacak bir şey mi oldu ki, kafirler, bu şüphe yok ki apaçık bir sihirbazdır, dediler.

 

Fussilet Suresi

 

Ayetler 2-3-4:

 

Esirgeyen, merhamet buyuran zat tarafından indirilmiştir.

 

Bir kitaptır ki, bilen herhangi bir kavim için Arapça bir Kur'an olmak üzere ayetleri açıklanmıştır.

 

Müjdeleyici ve korkutucu olarak -indirilmiştir-.Fakat, onların çoğu yüz çevirmişlerdir. Artık onlar dinlemezler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

*** Zulmü yaratan Allah mı? “evet” dersen, o halde Allah zalim olmuyor mu? "Hayır zulmü Allah yarattığı halde yine de zalim değildir" derseniz, bana anlatın, hem zulmü yaratıp hem de zalim olmama nasıl oluyor? Benim aklım bunu almıyor..

 

 

evet arkadaşım senin fikrine katılıyorum kesinlikle benimde kafamı karıştırıyor ama ben cevabını buldım zulmu kimse vermiyor şeytanda yok bunun hepsini biz kendimiz yapıyoruz aklımız varsa olmaz yada iyi kullanmıyoruz şunun gibi bir üst gecit var sen yoldan geciyorsun araba vuruyor ölüyorsun toplum diyor ecel tanrıdan geldi diyorlar hayır tanrı bu degil zalimde degil üst gecitten gec ölme seni zorlayan yok egitimli toplumlar tanrı evrenin tamamı bence ney olmadan yaşam olmuyorsa bunların toplamı tanrıdır arkadaş

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yaşadığın ve geçtiğin her zorluk bir sınavdır zulum de bir sınavdır. önemli bu sınavı geçebilmektir hayatı ve karşına konuları sorgulamak deil . zulum sabrı öğretir yaşamın gerçek yüzüne döndürür bak o kadar kötü deil yapmacık bir hayat yaşamazsın en azından. sen sadece zulum karşısında ezilene dayanamıyana yardımcı ol bukadarıdır senin görevin eğer zulumu sen yaşiosan o zaman sabrı et ve yardım dile. evt herşeyin yaratıcısı herşeyin sahibi şüpesizki Allah ama su varki onun yaratığı herşey için onu sorgulayamayız ona bakarsan alkol de olmazdı dimi ne kolay bak ozaman gunah işleyen olmazdı zulum de olmasaydı insanların gerçek yüzünü göremezdin asıl niyetini anlamazdıni. Şunu söylemek isterim dünün kitabını okumyan neden cıkacak kitapları merak eder yani sunu diorum geçmisi bilmiosan neden yaşananları sorgularsınki?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

*** Zulmü yaratan Allah mı? “evet” dersen, o halde Allah zalim olmuyor mu? "Hayır zulmü Allah yarattığı halde yine de zalim değildir" derseniz, bana anlatın, hem zulmü yaratıp hem de zalim olmama nasıl oluyor? Benim aklım bunu almıyor..

 

evet çok haklısın aynı düşünce bendede var ama benim tanrıyı tanımlamam senden daha farklı nasıl dersen ben tanrının varlıgına inanıyorum ancak tanrı tanımını şöyle yapıyorum tanrı tabiatın doganın aslında tüm evrenin toplu halidir size örneklerde verebilirim eski insanlar kışın sogukta kalmışlar yani ilk insanlar ateşi görünce ölmekten kurtulmuş ve ateşi tanrı görmüş buna benzer adam cölde susuz kalmış suyu bulunca tanrı demiş işte tüm insanın yaşamını saglayan daha acıkcası tüm canlıların yaşamını saglayan evren bence tanrı zulmü insanlar yapıyor tanrının görevi bunlar degil o dengeyi saglıyor ama bizler bozuyoruz bilmiyorum biraz olsun bir fikir beyan ettimmi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

*** Zulmü yaratan Allah mı? “evet” dersen, o halde Allah zalim olmuyor mu? "Hayır zulmü Allah yarattığı halde yine de zalim değildir" derseniz, bana anlatın, hem zulmü yaratıp hem de zalim olmama nasıl oluyor? Benim aklım bunu almıyor..

 

Albert Einstein atom bombasını buldu sonra Amerika gitti bunu Japonyaya attı burda Japonyaya bu kötü saldırıyı yapan Einstein mı diyosun?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah zalim ise haşa, nasıl zülmü yasaklar zülüm edenlerin cezalandıralacağını söler.

 

Seni yaratan o yüce yaratıcıyı ufacık aklınla suçlamaya kalkışıyor hüküm veriyorsun. Önce şunu düşünmeni istiyorum; bir defa seni yaratn ve sana o aklı veren Allah'tır kaldı ki senin aklın da sınırlı ve beş duyu organlarının sana verecekleri iletileri yorumlar ve ona göre düşünür ancak.

Şimdi sen bu ufacık aklınla zülümden rahatsız oluyorsan Allah nasil zalim olabilir. Allah'ın zülüm yaptığını düşünüyorsan bilki o zülüm yapmaz ama sana öle geliyorsa oda senin yetersizliğinden ve acizliğinden kaynaklanıyor.

 

Bu Dünyada iyilikte var kötülükte, zalim de var mazlumda, ama iyiyi yaparsan mükafat kötülüğü yaparsan ceza var. Sonuç olarak

 

BU DÜNYA İMTİHAN DÜNYASIDIR. BU SINAVDAN BAŞARI İLE GEÇENLERE NE MUTLU...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sen fikirleri tam oturmamış insanların bu tür sözlerle kafasını karıştırıp , kendi açından eğlenip , laf dalaşı yapmaya mı mi geldin buraya?

berceste bukadar kızma kursatotcu'ya.çünki gerçekten bilmiyor olabilir.bu yaşına kadar Allahın tanımamış olabilir.Sanma ki o bizle dalga geçiyor ki öyle yapıyorsa öbür dünyada onun için çok büyük bir azap var.onun için biz ona anlatalım o kendi seçimini yapsın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah Peygamberleri müjdeleyici ve uyarıcı olarak göndermiş...

 

Allah en adaletlidir...

 

Zulmetmiş olmaz...

 

Haydi kardeşim sana da tavsiyem önce Kur'an'ı anlaya anlaya okuman...

 

Okudum diyorsan bir daha oku derim...

 

Haydi hoşçakal...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

EN'AM Suresi

 

Ayet 1:

 

Hamd o Allah Teala'ya mahsustur ki, gökleri ve yeri yaratmış ve karanlıklar ile nuru var etmiştir.Sonra kafir olanlar, -bunları- Rablarına denk tutuyorlar.

 

 

 

 

Kardeşim önce Kur'an'ı okuyunuz...

 

Okudum diyorsanız bir daha okuyunuz...

 

Sorularınız sorarken önce kendi mantığınızı değerlendiriniz...

 

Daha önce verdiklerim de yeterince açık ayetler...

 

Ama siz bütünüyle okuyunuz...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşım aç önce Kur'an-ı Kerim'i bir oku...

 

Bu da benim blog;bir yazı var bak?

 

Yukarıdaki linke tıklayınca ne kadar özgür olabilir yazısına bak bir;o yazıyı Kur'an'da şu andakinden daha fazla okumadığım sure varken yazdım;ama sonrasında da fikrim pek değişmedi...

 

Şurada sana daha güncel özet yapacak olursam;birilerinin dediği gibi kendi tanrımız olamayız;bizim kısıtlayıcılarımız var;özgürlüğümüz bize verildiği kadarıyla;ama yine Kur'an'a bakarsak kimse de çıkıp bana niye günah işlettin diyemez;müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen Peygamberler var kitaplar var çevremizdeki gerçekler var...

 

Ve son olarak da:

 

Her şeyin en iyisini Allah bilir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak. Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden: kursatotcu / ekle: kursatotc@ho..

 

AJDARlara gelesi, gugıldan aranılıp bulunılayamasıca, imeyl adresi sıpamlarla sevishesi seni.. yine tüylerim dikilerek dudaklarımın felch gechirmish modunda mide suyumun azıma gelmesine vesile oldun...

 

AdgU_

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.