Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Nasıl bir toplum? Kadınların karşımdaki yaluş anlar mı diye başını eymeden tebessüm eden bir yüzle yürüyebildiği bir toplum!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Dışarı çıkın ve etrafınıza şöyle bir bakın, eğer erkek iseniz karşınızdan gelen bayanın yüzüne bakın tabii görebilirseniz, yanlış anlama, her mimikten bir anlam çıkarma, (kendince) konusunda uzman(!) olan erkeklerin yüzünden kadınlarımız önünü göremez hale geldi. En büyük dileğim bir gün toplumumuzda kadınların karşısındaki erkeğin yanlış anlamayacağına emin olduğu bir şekilde yüzünde tebessümle yürüyebilmesi, uygarlık bence budur! Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Gönderi tarihi:

ya insan görmek isdediği gibi mi görüyo bu toplumu diye düşünüyorum bazen.

17 yaşında ünversiteye gitmek için evden ayrıldım. İstanbulda yanlız da yaşadım. Gece 3 te sokakta da gezdim. hiç kimse hiç bi şi yapmadı. ( Çirkin asla değilim kusurum da yok)

yani belki evet belirli bir kesimde, bazı semtlerde dediğiniz olabilir ancak yok yani yaşadım biliyorum. Bence Ülkemizle Avrupa arasında çok fark yok. Emin olun o özenilen avrupanın da varoşları var. ve orda da bayanları taciz eden var. Belki bizde biraz daha fazla ama asla anlattığın gibi ümitsiz değil :excl:

ya amma uzun yazmısım ben :D

Gönderi tarihi:

Siz neden hep böyle hayata tek pencereden bakıyorsun ? siz Avrupada bayanlara çok mu değer veriyorlar sanıyorsunuz .Ülkemizde bayanlarımıza değer veriliyor tabi istisnalar var bunuda göz ardı etmek mümkün değil ! uygarlık nedir sizce açıklarsanız bizde öğrenmiş oluruz... :clover: Sadece bayanlar mı taciz ediliyor acaba ! bazen baylar da taciz ediyorlar..eskiden çarşıda dolaşırken bayanlarla erkekler karşı karşıya geldiklerinde bayanlar biraz daha temkinli olarak yol verirlerdi. Ama şimdi yolda yürürken ben dikkat ediyorum bayanların burunları havada hiç önüne bakmadan gidiyorlar .Birkaç sefer kendimi zor kurtardım çarpışmaktan ( tabiki bu benim yaşadığım ilde ) istisnalar var tabiki ...Hayatı oluruna bırakmak ve saygıyı elden bırakmamak gerek diye düşünüyorum. :D

hekate arkadaşımızada katılıyorum :)

Önce düşünceleri değiştirmek lazım ,başkalarına özenti değil :clover:

Gönderi tarihi:

Bence Ülkemizle Avrupa arasında çok fark yok. Emin olun o özenilen avrupanın da varoşları var. ve orda da bayanları taciz eden var. Belki bizde biraz daha fazla ama asla anlattığın gibi ümitsiz değil :excl:

oncelikle cok haklisin ben pariste yasiyorum ve burdada bayanlara taciz var hemde hic yoktan turkiyede biri bisey yapinca yardim ediyolar burda bakmadan geciyolar kimse sallamiyo burasi varos merkezii arkadaslar gormelisiniz gunduz milletin onunde cikartyip buyuk kucuk tuvaletlerini yapiyolar ben hic turkiyede bunu gormedim tamam dezavantajlarinin yanlarinda iyi yonleride var ama bence o dedigin tek turkiyeye ozgu degil...ben saat 11 den sonra asla yanliz cikmam zencisi var arabi var tecavuzcusu ister kafan egik gezz hic sallamiyolar esek kadar herif ne yapabilirsin o saaatten sonra

ama yinede bu mahalle mahalle degisiyo bazi yerlerde bunlardan eser yok....goreceli bir kavram

Gönderi tarihi:

ya insan görmek isdediği gibi mi görüyo bu toplumu diye düşünüyorum bazen.

17 yaşında ünversiteye gitmek için evden ayrıldım. İstanbulda yanlız da yaşadım. Gece 3 te sokakta da gezdim. hiç kimse hiç bi şi yapmadı. ( Çirkin asla değilim kusurum da yok)

yani belki evet belirli bir kesimde, bazı semtlerde dediğiniz olabilir ancak yok yani yaşadım biliyorum. Bence Ülkemizle Avrupa arasında çok fark yok. Emin olun o özenilen avrupanın da varoşları var. ve orda da bayanları taciz eden var. Belki bizde biraz daha fazla ama asla anlattığın gibi ümitsiz değil :excl:

ya amma uzun yazmısım ben :D

Ümitsiz olmadığına bende katılıyorum. Ancak gece üçte yürüdüğün sokağın neresi olduğu önemli, ayrıca bir şey olmasından kastım üzerine saldırmaları değil, her tavırınızdan bir anlam çıkartmaları, karşından gelen bir erkeğin yüzüne acaba yanlış anlarmı düşüncesi olmadan normal bir şekilde tebessümle bakabilirmisin? Bu Şişli veya Nişantaşı veya bunlara yakın semtlerse bir sorun yok ama bunların dışında her yerde varlar. Yani bir karşılaştırma yapılırsa oldukları semtler yanında olmadıkları semtler göz ardı edilebilir derecede azdır.

Gönderi tarihi:

Verilen cevaplarda başlığın sahibi olarak beni rahatsız eden bir şeyide baylaşmak istiyorum. Benim yazımın içinde Avrupa ülkelerini bu konuda savunan bir üslup var mı? Tek bir kelime olarak bile Avrupa lafı geçmemişken neden cevaplar bu yönde geliyor.

Avrupan'nın durumu bizden daha beterdir. Hemde sarkıntılık veya lafla taciz şeklinde değil fiziksel saldırılar konusunda, örneğin Almanya'da tecavüz vakasının oranları bizi katlayacak derecelerdedir. İsteyenler dünya çapında bu konuda yapılmış olan araştırmaların istatistiklerine bakabilir.

Gönderi tarihi:

Dışarı çıkın ve etrafınıza şöyle bir bakın, eğer erkek iseniz karşınızdan gelen bayanın yüzüne bakın tabii görebilirseniz, yanlış anlama, her mimikten bir anlam çıkarma, (kendince) konusunda uzman(!) olan erkeklerin yüzünden kadınlarımız önünü göremez hale geldi. En büyük dileğim bir gün toplumumuzda kadınların karşısındaki erkeğin yanlış anlamayacağına emin olduğu bir şekilde yüzünde tebessümle yürüyebilmesi, uygarlık bence budur! Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

bu konuda çok haklısın...

bı kafeye gıdıyoruz mesele;başımızı bı yere çevıremıyoruz.çunku çevirdiğin yerde bırıne denk gel tamam.artık tüm gün peşinde gezıyor.. :D

Gönderi tarihi:

bu konuda çok haklısın...

bı kafeye gıdıyoruz mesele;başımızı bı yere çevıremıyoruz.çunku çevirdiğin yerde bırıne denk gel tamam.artık tüm gün peşinde gezıyor.. :D

Kusura bakma ama onun demekki başka işi yok ? onlar ipe sapa gelmez insanlar zaten biraz adam olsalar ,insanın bakışları veya hareketleri herşeyi söyler .Böyle insanlar tabiki var . İşte bende buna karşıyım. arkadaş varsa git konuş cevabını al çek git milleti rahatsız etme ! şimdi o arkadaş kendi kız arkadaşı veya eşine böyle davranılsa erkekliği tutar asar keser .her insanın bir sevdiği olduğunu düşünmek gerekir.birde bu yönünden baksa belki biraz anlar insanları . evet insan bir bayandan hoşlanabilir . :wub: Bunu kırmadan ve rahatsız etmeden yapmalıdır .Size erkeler hoşlandığını veya beğendiğini nasıl anlatması gerekir, sizi kırmadan .Buda farklı bir açı bence bunada cevap yazarsanız bizlerde sizleri daha iyi anlayabiliriz ....... :sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

ben saat 11 den sonra asla yanliz cikmam zencisi var arabi var tecavuzcusu ister kafan egik gezz hic sallamiyolar esek kadar herif ne yapabilirsin o saaatten sonra

:D:D:D:D:D:D

sıralamaya dikkatinizi çekerim...

bir türkün bile bakış açısı bu oluyorsa monşerler neler düşünüyor kimbilir.....

Gönderi tarihi:

.Size erkeler hoşlandığını veya beğendiğini nasıl anlatması gerekir, sizi kırmadan .Buda farklı bir açı bence bunada cevap yazarsanız bizlerde sizleri daha iyi anlayabiliriz ....... :sweatingbullets:

size güzel bı yontem vereyim,her bayan espriden hoşlanır ama zekıce yapılan..esprili bı yaklaşımla tanışmak ıstediğini söyleyebilirirsin..

bir ınsan sizin güzel yönlerinizi bilmeden red edebılır,bunları göstermeye çalışın..

Gönderi tarihi:

sen ne turkunden bahsadiyosun gipe gunduz trende kadina tecavuz ettiler burda bir grup arap kimse donup bakmadi burasi bole kimse gelip yapma abi demiyooo sen gul sadece ben degil teksen cikamazsin hele bozuk kartiyesee sen dalga gec gerceklerle olan benimm....sen zenci arap gormemissin burdakiler kuranla gezmiyoo kizlari yataga atip kameraya cekme derdindee sokaklar sarhos dolu siz avrupayio cennetmi saniyosunuz yaa yoksa ne dusunuyosunuzz....

gercekler ordan bakildigi gibi degil tatlim.uzgunum.....

Gönderi tarihi:

bir erkek arkadasımın kız arkadası gülerek gezen herkese gülücükl atan kızlara kötü kız dıyormus

sasırdım!!

ben gülümsüyorum ya o iş ne olucak

kötü nıyetlı mıyım sımdı yanlıs mı anlasılıyrm

ay allamm :shuriken: ıyı artık!

cok yanlış düşünüyosunuz

Gönderi tarihi:
bir erkek arkadasımın kız arkadası gülerek gezen herkese gülücükl atan kızlara kötü kız dıyormus

sasırdım!!

cok yanlış düşünüyosunuz

düşünsene gıı gülümserken olmadık magandayla gözgöze geldğini,ölene kadar yapışır alımallah kımse de sökemez :D:lol::stuart:

Gönderi tarihi:

sen ne turkunden bahsadiyosun gipe gunduz trende kadina tecavuz ettiler burda bir grup arap kimse donup bakmadi burasi bole kimse gelip yapma abi demiyooo sen gul sadece ben degil teksen cikamazsin hele bozuk kartiyesee sen dalga gec gerceklerle olan benimm....sen zenci arap gormemissin burdakiler kuranla gezmiyoo kizlari yataga atip kameraya cekme derdindee sokaklar sarhos dolu siz avrupayio cennetmi saniyosunuz yaa yoksa ne dusunuyosunuzz....

oralar madem böyle..sen napıyorsun orda..ortada tuvaletini yapan..gündüz yapılan toplu tecavüzler..falan diyorsun..allahallah..

Gönderi tarihi:

hayal et eğer almanya da yaşasaydı dazlaklardan dert yanacaktı. fakat fransa da yaşıyor. fransa da sarkıntılık, taciz ve tecavüz gibi olayların genel olarak afrika ve arap kökenli insanlardan kaynaklandığını bilmek için de fransa da yaşamak gerekmiyo. toplu iletişim araçlarından herhangi birini biraz kullanan bilir. dünyanın birçok ülkesinde siyahi ırk dışlanıp haksızlık görüyo diye bu sapıkları da savunmak biraz popülist yaklaşım olur bence.

Gönderi tarihi:

sasırdım!!

cok yanlış düşünüyosunuz

O senin arkadaşının niyeti başka galiba , gülücük atan kızlara böyle demesinin nedeni kıskanıyor olabilir veya bir arıza söz konusu :stuart:

senin durumuna gelince gülümseme veya tebessüm dünyanın en güzel ifadesidir gezerken gördüğünüz bay veya bayan bir karış suratla asık şekilde görseniz .bir tuhaf olursunuz ! ancak etrafınızdakiler gülümseyerek dolaşıyorsa sizin moraliniz bozuk olsa dahi biraz sizde gülümser ve mutlu olabilirsiniz diye düşünüyorum .

sen söylenenleri boş ver :stuart: sen kendini biliyorsun kendin gibi ol ve iyi niyetinle gülümsemeye devam et ..

Yüzünüzden gülücükler kalbinizden sevgi eksik olmasın :D

düşünsene gıı gülümserken olmadık magandayla gözgöze geldğini,ölene kadar yapışır alımallah kımse de sökemez :D:lol::stuart:

simdi maganda dedin yaaa .sizin her karşılaştığınız kişi acaba öylemi ? Maganda bence iyi bir kelime değil ! ayrıca buna hemen nasıl karar verebiliyorsunuz anlayamadım !

Ayrıca gülmenin de çeşitli şekilleri var .sen karşındakini tahrik etmeden yapılan gülümseme veya hareketlerinizden dolayı, kimse durupdururken sizi rahatsız etmez sanırım ( istisnalar hariç ) bazen bende böyle olaylarla şahit oldum bayanlar işte gülücük atarlar yanındaki kız arkadaşlarıyla,dönüp dönüp işte erkekler peşimizden geliyormu diye bakarlar bu davranışlar.Şimdi bunlara takılanlar magandamı acaba !

bence herzaman gülümseyin ama ölçüsünü siz biliyorsunuz !

ben özellikle somurtkan bir bayan gördümmü gerçekten güzel dahi olsa gözüme çirkin ve itici geliyor :unsure:

Gülün yüzünüzde güller açsın ! Kadınlar çiçek gibidir .... :clover:

Gönderi tarihi:

hayal et eğer almanya da yaşasaydı dazlaklardan dert yanacaktı. fakat fransa da yaşıyor. fransa da sarkıntılık, taciz ve tecavüz gibi olayların genel olarak afrika ve arap kökenli insanlardan kaynaklandığını bilmek için de fransa da yaşamak gerekmiyo. toplu iletişim araçlarından herhangi birini biraz kullanan bilir. dünyanın birçok ülkesinde siyahi ırk dışlanıp haksızlık görüyo diye bu sapıkları da savunmak biraz popülist yaklaşım olur bence.

evet emre dogru burdaki arap irk kendi ulkerinde ki yasaklarla geliyolar ve burdaki serbestlik azdiriyoo davranislari okadar adiki sonrada allah muslumanlik diyolar her gun haberlerde bulmak mumkun arap yada zenci yuzunden olan haberler bunu bana siralamaya bak diyen arkadas goz ardi etmis ama bisey diyemem cunku yasayan benim

Gönderi tarihi:

O senin arkadaşının niyeti başka galiba , gülücük atan kızlara böyle demesinin nedeni kıskanıyor olabilir veya bir arıza söz konusu :stuart:

senin durumuna gelince gülümseme veya tebessüm dünyanın en güzel ifadesidir gezerken gördüğünüz bay veya bayan bir karış suratla asık şekilde görseniz .bir tuhaf olursunuz ! ancak etrafınızdakiler gülümseyerek dolaşıyorsa sizin moraliniz bozuk olsa dahi biraz sizde gülümser ve mutlu olabilirsiniz diye düşünüyorum .

sen söylenenleri boş ver :stuart: sen kendini biliyorsun kendin gibi ol ve iyi niyetinle gülümsemeye devam et ..

b][/size][/color] :clover:

evt ya bı garıp

aman ay yolda da gülümsüyerek dolaşmıyom ama insanlara bı tebessümü de cok göremem dogrusu

bazen zaten esıyolar bana sinirli sinirli dolasıyom arayı kapatıom

bugun mesela ıyyy

herkese bagarabılırım ve yapıcam da...

Gönderi tarihi:

evt ya bı garıp

aman ay yolda da gülümsüyerek dolaşmıyom ama insanlara bı tebessümü de cok göremem dogrusu

bazen zaten esıyolar bana sinirli sinirli dolasıyom arayı kapatıom

bugun mesela ıyyy

herkese bagarabılırım ve yapıcam da...

Tebessüm et etrafına :) ama bugün sinirlimisin bize patlamada arada bizde gitmeyelim .Boş veya sakin bir yere git avazın çıktığı kadar bağır içini dök rahatlaaa :stuart::D

Gönderi tarihi:

sen zenci arap gormemissin burdakiler kuranla gezmiyoo kizlari yataga atip kameraya cekme derdindee

elinde kuranla bile gezse senin bakış açını biliyorum merak etme..

aynı zamanda bizdede var bu kameraya çekme...sorma elin arabı zencisi de değil.. :D

hitaba dikkat et..buradaki bazı arkadaşların sevebilir ama ben nefret ederim... :angry:

hayal et eğer almanya da yaşasaydı dazlaklardan dert yanacaktı. fakat fransa da yaşıyor. fransa da sarkıntılık, taciz ve tecavüz gibi olayların genel olarak afrika ve arap kökenli insanlardan kaynaklandığını bilmek için de fransa da yaşamak gerekmiyo.

sağol aydınlandım bir anda.... :D

hayal et fransadaki faşizm ve uzantılarından bahsetmişte bizmi görmemişiz acaba...

dazlakların bir aileyi yok ettiği almanyanın solingen şehrinde doğdum ben...bilinçli ve sistemli bir düzen içinde olan ve örgütlü bir

faşizm ile sosyal bir yarayı yan yana koymak ne derece doğru????

dünyanın birçok ülkesinde siyahi ırk dışlanıp haksızlık görüyo diye bu sapıkları da savunmak biraz popülist yaklaşım olur bence.

emre eğer o avatarı taşıyorsan ağırlığınıda taşıman gerekiyor bence....

sokaklarda gezen,che tişörtlü,eli tesbihli,işi gücü bir iki devrimci şeklimle nası manita yaparım kendime diye

gezenlerin sanaldaki yansıması olarak tanımak istemem seni..

-----------------------------------

birde şöyle düşünelim..

belki onlar kendilerine bahşedilen,lütfedilen bir hayatı yaşıyorlar...belki che nin afrikada yakmaya çalıştığı ateş başarılı olsaydı bunların hiçbirini konuşmayacaktık..ne dersin

peki ya burada,alanyada onca turiste tecavüz edenler arapmıydı?? zencimiydi???

yoksa sizin deyiminizle elin türkümü...

Gönderi tarihi:

hayal et fransadaki faşizm ve uzantılarından bahsetmişte bizmi görmemişiz acaba...

dazlakların bir aileyi yok ettiği almanyanın solingen şehrinde doğdum ben...bilinçli ve sistemli bir düzen içinde olan ve örgütlü bir

sokaklarda gezen,che tişörtlü,eli tesbihli,işi gücü bir iki devrimci şeklimle nası manita yaparım kendime diye

birde şöyle düşünelim..

belki onlar kendilerine bahşedilen,lütfedilen bir hayatı yaşıyorlar...belki che nin afrikada yakmaya çalıştığı ateş başarılı olsaydı bunların hiçbirini konuşmayacaktık..ne dersin

peki ya burada,alanyada onca turiste tecavüz edenler arapmıydı?? zencimiydi???

yoksa sizin deyiminizle elin türkümü...

gördüğüm kadarıyla aydınlanmana gerek kalmamış. hayattan öğrenebileceğin herşeyi öğrenmişsin.

belki burdaki konu faşizm değil. ama birazcık damarlarına basınca o çok beğendiğin arap ve zencilerin kaç günler boyu nasıl arabalar yaktığını, şehri altüst ettiğini gördük. demek ki burda da sistemli bir çalışma mevcut. ben dazlaklarla fransada ki zenci ve/veya arapların eş benzer özelliklerini söylemedim. sadece toplumu ne denli huzursuz ettiğini söylemeye çalıştım. sistemli veya sistemsiz.

ayrıca bu awatarı taşıyabilmek de nedir onu anlayamadım. son günlerde sık karşılaşır oldum bu lafla. ama kastın bu awatarın sahibini tanıyabilmekse merak etme çok iyi tanıyorum. ancak buraya resmini koyup awatar yapmam demek o insanın yanlışlarını da sevmem demek değildir. bahsı geçen adamın afrikada yaktığı ateş dünyanın bir çok yerinde hala yanıyor. o ateşin kıvılcımı filistine,filistinden asalaya ve nihayetinde asaladan pkk ya nasıl sıçradı bunlar da tarihin gerçekleri. dedim ya bir insanı sevmek o insanın bıraktığı kötü izleri de görmekle mümkün.

o resimle kız ayarlama hakkında yorum bile yapamayacam. bence bu senin ''nacizane'' fikrin.

beni de eğer onlar gibi görmek istiyosan tabi ki serbestsin. evet bende bu awatarı kız bulmak için koydum buraya.

ben dünyanın her yerinde tacizci ve tecavüzcülerin zenci veya arap olduğunu söylemedim ki bana alanyadan örnek veriyosun. benim söylediğim fransa da bu işe karşımış insanların ''geneli'' afrika veya arap kökenli. bu gayet açık oldu galiba.

elin türkü deyimi hiç bir zaman benim deyimim olmadığı için bu lafı üstüme almıyorum!!!

bütün bunların dışında kırıcı veya tahrik edici herhangi bir cümlem olduysa kusura bakma :clover::clover:

kadın-erkek ilişkileri sayfasında böyle bir muhabbet olduğundan dolayı hepinizden ayrı ayrı özür dilerim arkadaşlar :clover:

Gönderi tarihi:

belki burdaki konu faşizm değil. ama birazcık damarlarına basınca o çok beğendiğin arap ve zencilerin kaç günler boyu nasıl arabalar yaktığını, şehri altüst ettiğini gördük. demek ki burda da sistemli bir çalışma mevcut. ben dazlaklarla fransada ki zenci ve/veya arapların eş benzer özelliklerini söylemedim. sadece toplumu ne denli huzursuz ettiğini söylemeye çalıştım. sistemli veya sistemsiz.

emre önce "o çok beğendiğin arap ve zencilerin"cümlesini talihsiz bulduğumu söylemeliyim..bilinçli söylemediğini,boş bir anına geldiğini farzedip üzerinde çok durmayacağım...

ayaklanma ve yağmalama deyince iki göçmen gencin bir trafoda elektriğe çarpılıp ölmesi ve bir türkün yaralanmasından çıkan sonra çıkan olayları kastediyorsun sanırım..fransanın banliyölerinde ve gettolarında büyüyen onca umutsuz gencin bir patlamasıydı o...ve yakındır bütün avrupayada sıçrayacaktır..ve o ayaklanmada bile fransız gazetelerinden liberasyon(yazılışını bilmiyorum)bile "banliyölerin kadınları" adlı bir yazı dizisi başlattı ve olayları birinci elden annelerinden,ablalarından,teyzelerinden, görüşler alarak onları anlama yoluna gitti.Dolaylıda olsa taleplerini ve üçüncü dünya insanı olmanın verdiği kızgınlıkları ve bütün umutlarını birinci elden aktardılar...

fakat sarkozy nin onlar hakkında "ayak takımı","serseri" gibi ithamları bile bütün fransız medyası tarafından kınandı..oysa siz yazdıklarınıza bakarsanız eğer yabancı düşmanı sarkozy"i bile sollamış durumdasınız...

Toplumdan o izole edilmiş, işsiz güçsüz ve çaresiz olan bu insanlar patlamaya hazır dinamit gibidirler.

Nitekim bir kıvılcımla patladılar....vede hala ani bir patlamanın etrafında geziniyorlar.....

ayrıca bu awatarı taşıyabilmek de nedir onu anlayamadım. son günlerde sık karşılaşır oldum bu lafla. ama kastın bu awatarın sahibini tanıyabilmekse merak etme çok iyi tanıyorum. ancak buraya resmini koyup awatar yapmam demek o insanın yanlışlarını da sevmem demek değildir. bahsı geçen adamın afrikada yaktığı ateş dünyanın bir çok yerinde hala yanıyor. o ateşin kıvılcımı filistine,filistinden asalaya ve nihayetinde asaladan pkk ya nasıl sıçradı bunlar da tarihin gerçekleri

bunada ancak af buyur diyeceğim.....başka sözüm yok......

senin aksine ben özür dilemeyeceğim....özür dilenecek bir şey yazdığıma inanmıyorum...

amaç fikirleri paylaşmaksa eğer.... :clover::clover:

Gönderi tarihi:

elinde kuranla bile gezse senin bakış açını biliyorum merak etme..

aynı zamanda bizdede var bu kameraya çekme...sorma elin arabı zencisi de değil.. :D

hitaba dikkat et..buradaki bazı arkadaşların sevebilir ama ben nefret ederim... :angry:

elinde kuranla gezenlerde insan gibi gezseler benim bakis acimda degisme olur ama cumalari daha camiden cikip yoldan gecen kiza laf atiyosa elin arabi ben onun dininden suphe ederim

burdaki herseyi sizden iyi biliyorum ayrica emre guzel bir konuya girmis banlielerde olay cikartan araplardii burdaki araplari sizden ogrencek degilim cunku onlar yuzunden pariste yasiyoruz....

ayrica burda konu kadinlarda konuyu dagitmada sizin huyunuz siz elinizde kuraninizla gezin ama elde tasimak degildir onemli olan....

insanlara karsi préjuge yapmakda sizin isiniz galiba insanlari avatarina gore yargilanmaz ole olsaydi sizin bir satanist oldugunuzu dusunurdum....

Gönderi tarihi:

emre önce "o çok beğendiğin arap ve zencilerin"cümlesini talihsiz bulduğumu söylemeliyim..bilinçli söylemediğini,boş bir anına geldiğini farzedip üzerinde çok durmayacağım...

ayaklanma ve yağmalama deyince iki göçmen gencin bir trafoda elektriğe çarpılıp ölmesi ve bir türkün yaralanmasından çıkan sonra çıkan olayları kastediyorsun sanırım..fransanın banliyölerinde ve gettolarında büyüyen onca umutsuz gencin bir patlamasıydı o...ve yakındır bütün avrupayada sıçrayacaktır..ve o ayaklanmada bile fransız gazetelerinden liberasyon(yazılışını bilmiyorum)bile "banliyölerin kadınları" adlı bir yazı dizisi başlattı ve olayları birinci elden annelerinden,ablalarından,teyzelerinden, görüşler alarak onları anlama yoluna gitti.Dolaylıda olsa taleplerini ve üçüncü dünya insanı olmanın verdiği kızgınlıkları ve bütün umutlarını birinci elden aktardılar...

fakat sarkozy nin onlar hakkında "ayak takımı","serseri" gibi ithamları bile bütün fransız medyası tarafından kınandı..oysa siz yazdıklarınıza bakarsanız eğer yabancı düşmanı sarkozy"i bile sollamış durumdasınız...

Toplumdan o izole edilmiş, işsiz güçsüz ve çaresiz olan bu insanlar patlamaya hazır dinamit gibidirler.

Nitekim bir kıvılcımla patladılar....vede hala ani bir patlamanın etrafında geziniyorlar.....

bunada ancak af buyur diyeceğim.....başka sözüm yok......

senin aksine ben özür dilemeyeceğim....özür dilenecek bir şey yazdığıma inanmıyorum...

amaç fikirleri paylaşmaksa eğer.... :clover::clover:

valla sen nasıl mutlu olcaksan öyle farzet ama ben o çok beğendiğin araplar ve zenciler söylemimde ısrarcıyım.

ben yazımda ordaki ayaklanmanın sebebi, sonucu, haklısı, haksızı, faili... gibi konuların üzerinde durmadım. şunu söylemeye çalıştım. dağınık düzen diye gördüğün zenci rahatsızlıkları da öyle sandığın gibi dağınık değil. onların da kendi içlerinde tıpkı dazlaklar gibi örgütlü bir yapısı var. dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir olay bir grubu bu denli bir amaç uğruna yönlendiremez yoksa. bu olayda sence zenciler haklıdır başkasına göre fransız hükümeti. bu beni bağlamaz ve ilgilendirmez açıkçası. benim kendi yaşadığım ülke bu haldeyken başka ülkeler veya ırklar çok da umrumda değil.

toplumdan izole edilmiş cümlesi de o kadar arabesk ki. siyah olduğu için komplekse girmeyen ve zekasını veya yeteneğini kullanıp bişeyler yapmak isteyenler her zaman her yerde kendini gösterirler.

sen özür dileyip dilememekte tabi ki özgürsün ama yazdığın yazıların hepsi doğru olsa bile eğer yeri ve zamanı yanlışsa o cümlelerin hiçbir anlamı olmaz. sadece rahatsızlık verirsin. tıpkı sen ve benim kadın erkek ilişkileri sayfasında bu tartışmaya girdiğimiz gibi. bence bu özürdileme konusunu bir kez daha düşün.

topicle hiç ilgisi olmayan bu tartışmayı burda yinelediğim için tekrar özür diliyorum ve kendi adıma bu yersiz münazarayı kapatıyorum...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.