Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 İnsan elbette Ulusalcılık karşıtı olabilir; İnsan her istediğini düşünebilir... Ancak ONURLU bir insan, ne olduğunu bildiği Ulusalcılığı, kendi yaptığı Etnik-Milliyetçilik ile suçlamaMA erdemini gösterebilmelidir... Gösteremeyen insanların da İnsan Onurundan söz etmeye hakları yoktur diye düşünüyorum... Saygılarımla... '' Zazadan Mektup '' başlığında, Erol Manisalı'nın bu konu ile ilgili bir yazısını yapıştırmıştım, okumuşsundur. Orada bu kasıtın nedenlerini çok net açıklamış. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 '' Zazadan Mektup '' başlığında, Erol Manisalı'nın bu konu ile ilgili bir yazısını yapıştırmıştım, okumuşsundur. Orada bu kasıtın nedenlerini çok net açıklamış. Elbette okudum... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gerek Dünyahepimizin olsun, gerek aynı kulvarda başka arkadaşlar olsun; Hepsinin "Türkçü" ile "Ulusalcı" arasındaki farkı (hala) bilmediklerine inanmıyorum (inanmak istemiyorum). Türkçülük, daha etnik yapıda bir düşüncedir... Ulusalcılık ise hele günümüzün Ululsalcılık anlayışı etnik kökenle ilgilenmez... Her "Ben Ulusalcıyım" diyen de Ulusalcı değildir. Tayyip'in "Biz Atatürk ilkelerine bağlıyız" demesinin, onların gerçekte bu ilkelere bağlı olmalarını sağlamadığı gibi... Eminimki sizin icin, ne Isci partisi, ne "Türk solu" dergisi, ne Yalcin Kücük, ne Kerincsiz Ulusalci. Ama bu saydiklarimda aynen sizin gibi digerlerini Ulusalci olarak tanimiyor ve sadece kendilerinin gercek Ulusalci olduklarini iddaa ediyorlar. Bu aynen seriatcilarin her alanda seriati savunupta onlara Afganistan, Iran, Suudi Arabistan gibi rejimleri örnek gösterince, hayir efendim gercek seriat düzeni o ülkelerde degil, siz gercek seriati iyi tanimiyorsunuz demelerine benziyor. Kimse burada Roma'yi yeniden feth etmeye calismasin. Gözüken köy klavuz istemez derler. Her sey tüm ciplakligiyla ortada. Etnik -Milliyetciler ile Ulusalcilar etnik-düsmanlik konusunda birbirleriyle yaris icerisindeler. 1 Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Bende size gayet hakli olarak soruyorum ve diyorumki neden Ermeni'ler kendilerini katleden Kürt'leri degilde Türk'leri öldürmüsler? Bu celiskili syölemeler nereye kadar gidecek?Bu celiskiyi görmek icin illada liseyi veya dahada yüksek okulu bitirmek gerekmiyor, iyi niyet yeterli. Yok yok, iyi niyetten ziyade kesinlikle almış olduğumuz eğitimin hakkını vermek için... Çünkü anlamamız lazım... Küçük bir mantık yürütmek yeterli: O dönemde Doğuda (ve bugün bile) Ermenilerin katledebileceği kadar Türkmen toplulukları ve yerleşimleri vardır.Ermeniler bu köyleri ve insanları katletmişlerdir. Ermeniler ile karşılaşabilecek tek örgütlü gurup Osmanlılardan beridir örgütlendirilen Hamidiye Alayları Yani Kürt Aşiretlerinden oluşturulan birliklerdir. Amaçları da Ermeniler ile mücadeledir. Eğer Ermeniler katledildiyse, bunu Kürt birlikleri yapmıştır... Hamidiye Alayları, Osmanlı Devleti tarafından özel olarak silahlandırıldığı ve örgütlendiği için Ve bu uygulama Kürtleri örgütlemeye yönelik olduğu için Türkler ya bu Kürt Aşiretlere sığınmak zorunda kalmışlardır, Ya da sığınmayanlar savunmasız ve silahsız kalarak Ermeni Katliamına açık hale gelmiştir. Ermeniler de bu Türkleri katletmiştir; Ki bunlara ait mezarlardan onlarcası çıktı... Ama nedense Ermenilere dair toplu mezarları, İstanbulu işgal ettiği 3 sene boyunca İngilizler bile bulamadı... Ne bir belge bulabildiler, Ne de bir tek toplu Ermeni mezarı... Kürtler neden Ermenileri katletmiştir? Çünkü Osmanlılardan beridir Hamidiye Alayları ile Ermenilere karşı örgütlendirilmiş ve sılahlandırılmışlardır. Ermeniler neden Kürtleri katledememiştir? Çünkü Kürtler, Osmanlılardan beridir Hamidiye Alayları ile Ermenilere karşı bir güç olarak silahlandırılmışlardır ve gülendirilmişlerdir. (Ermenilerin kolay kolay başa çıkamayacakları güç haline gelmişlerdir: bu sonucu lise öğrencileri çıkarımsayabiliyor!) Ermenilerin, Kürtleri öldürememelerinin nedeni; Kürtlerin, Ermenileri öldürebilecek kadar ve Ermenilerin Kürtler ile baş edemeyecek kadar güçlenmelerinden olabilir mi acaba??? Ermeniler neden Türkler katletmişlerdir? Çünkü bölgedeki Türkler, Kürtler gibi silahlandırılmamış ve ayrıca erkekleri bölgelerinden başka cephelere gönderilerek kadın-çocuk ve yaşlıları silahsız bir biçimde Ermeni saldırılarına açık hale gelmiştir. Türkler Ermenileri neden katledememiştir? Çünkü Türkler, Kürtler gibi silahlandırılmamış ve silahlandırılabilecek erkek gücü de başka cephelere savaşmaya gönderilmiştir. Kürtler Türkleri asimile etmiş midir? Hamidiye Alaylarının getirdiği koşullar ve Kürtlerin bunları uygulaması, Türkleri ve Türkler gibi savunmasız kalan diğer etnik unsurları Kürtlere bağlanmaya zorlamıştır; asimile olmalarına neden olmuştur. Dünyahepimizin; Döneme tek bir noktadan ve kasıtlı bakmayınız... "Türk"lere karşı ön yargılarınızı da bir kenarıya bırakınız... Yukarıdan, nesnel ve tarafsız olarak bakınız... Saygılarımla... 1 Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Eminimki sizin icin, ne Isci partisi, ne "Türk solu" dergisi, ne Yalcin Kücük, ne Kerincsiz Ulusalci. Ama bu saydiklarimda aynen sizin gibi digerlerini Ulusalci olarak tanimiyor ve sadece kendilerinin gercek Ulusalci olduklarini iddaa ediyorlar. Bu aynen seriatcilarin her alanda seriati savunupta onlara Afganistan, Iran, Suudi Arabistan gibi rejimleri örnek gösterince, hayir efendim gercek seriat düzeni o ülkelerde degil, siz gercek seriati iyi tanimiyorsunuz demelerine benziyor. Kimse burada Roma'yi yeniden feth etmeye calismasin. Gözüken köy klavuz istemez derler. Her sey tüm ciplakligiyla ortada. Etnik -Milliyetciler ile Ulusalcilar etnik-düsmanlik konusunda birbirleriyle yaris icerisindeler. Dünyahepimizin; "Ulusalcılık" kavramının genel-geçer belirli bir anlamı vardır... Adını verdiğiniz kimselerin ya da başkalarının kendi savunularına ne adlar verdikleri, Ve sizin cevaplayamadığınız diğer sorularımız karşısında hangi ufak kavram kargaşalarını sorun etmeye çalıştığınız Ve hangi gerçekliği sindiremediğiniz, Ve hangi art kasıtta olduğunuz zerre kadar umrumda değil... Atatürk'ün tanımladığı Ulus; Geçmişte birlikte yaşamış, bugün birlikte yaşayan ve gelecekte de birlikte yaşama azminde olan; Birbirlerine din, dil ve ırk ayrımı yapmadan yaklaşarak bütünleşebilen unsurların uluşturdukları toplum yapısıdır. Türkiye'de bu Ulusal yapıya "Türk Ulusu" denir ve Irk temeline dayanmadığını adınız gibi biliyorsunuz. Fransa'da ise Fransız, Amerika'da Amerikan Ulusudur... Bu bağlamda hiçbir Ulusalcı, Ulusunun başlıbaşına öz bireyi olan başka bir bireye ya da topluluğa, Menşei ne olursa olsun; Irka, dine ve dile bağlı bir düşmanlık, karşıtlık besleyemez. Besliyorsa, Ulusalcı olamaz; değildir... Benim Ulusalcı kimliğimi verdiğiniz isimler değil: Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Necip Hablemitoğlu gibi Aydın kimseler tanımlayabilir... Ayrıca Ulusalcılar, Etnik-Milliyetçiler ile ancak ve ancak hangi Irka dair olursa olsun Etnik-Milliyetçiliğin ilkel bir düşünce olduğu konusunda çatışabilirler. Yoksa Etnik-Millyietçilik, Ulusalcılığa alternatif bir düşünce sistemi değildir. Ancak daha kötüsünü siz yapıyorsunuz; Hadi diyelim ki Etnik-Milliyetçiler, anlamlı ya da anlamsız bir nedenle Etnik-Milliyetçilik yaparak başka bir Etnik unsura karşı kendilerini haklılaştırmaya çabalıyorlar. Siz ise sadece ve sadece "Türk" unsurunu hedef seçmişsiniz ve ne alıp veremediğiniz varsa "haksız bile olsam saldırırım; Türklere karşıt olsun da ister çamurdan olsun!" mantığı ile yaklaşıyorsunuz; komik... 2 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Dünyahepimizin; "Ulusalcılık" kavramının genel-geçer belirli bir anlamı vardır... Adını verdiğiniz kimselerin ya da başkalarının kendi savunularına ne adlar verdikleri, Ve sizin cevaplayamadığınız diğer sorularımız karşısında hangi ufak kavram kargaşalarını sorun etmeye çalıştığınız Ve hangi gerçekliği sindiremediğiniz, Ve hangi art kasıtta olduğunuz zerre kadar umrumda değil... . . . Her sahsin Ulusalciligi kendi görüsüne göre aciklamasini tartisacak durumda degiliz. Ben sizden beni umursayin diye rica da etmiyorum. Defalarca söyledim size, umursamiyorsaniz teget gecin ve cevap vermeyin diye. Burada sadece kendi dogrularinizi bizlere kabul ettirmek gibi bir lüksünüz yok. Ulusalcilik tartisilirken Atatürk'ün Ulus kavraminida konusmuyoruz, Ulusalciliktan bahsedilen son dönemlerde piyasaya cikan yeni bir akimdan bahsediyoruz, en azindan ben onlardan bahsediyorum. Sizin icindurum böyle olmayabilir. Ne yapalim yani, siz kabul etmiyorsunuz diye kendilerini "Ulusalcilarin lideri" olarak tanimlayan ve o yönde politika yapan sahislari, partileri ve örgütleri hicemi sayalim? Madem gercek "ulusalcilik" sizin ifade ettiginiz gibiyse, gidin kendilerini Ulusalci niteleyipte etnik Milliyetcilerle irkcilik bazinda yarisa girenlere anlatin. 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Dünyahepimizin; "Ulusalcılık" kavramının genel-geçer belirli bir anlamı vardır... Adını verdiğiniz kimselerin ya da başkalarının kendi savunularına ne adlar verdikleri, Ve sizin cevaplayamadığınız diğer sorularımız karşısında hangi ufak kavram kargaşalarını sorun etmeye çalıştığınız Ve hangi gerçekliği sindiremediğiniz, Ve hangi art kasıtta olduğunuz zerre kadar umrumda değil... . . . "Komprador degil ulusal sol" oalarak kendilerini tanimlayan ve her söylemlerinde aynen sizin gibi Atatürk'ün Ulus anlayisindan söz eden bir dergi ve onun siyasi cizgisi tüm gercekleri göz önüne koymaktadir. Asagidaki metni okursaniz nasil etnik Milliyetcilerle irkcilik konusunda yaristigin cok net bir sekilde göreceksiniz. Ben sadece kendilerini "ulusalci" niteleyenlerin siyasi görüslerini dile getiriyorum ve burada kasit aramak yerine ülke gerceklerini göz ardi etmemek gerekir. -http://www.turksolu.org/88/basyazi88.htm- 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Ermeniler neden Kürtleri katledememiştir? Çünkü Kürtler, Osmanlılardan beridir Hamidiye Alayları ile Ermenilere karşı bir güç olarak silahlandırılmışlardır ve gülendirilmişlerdir. (Ermenilerin kolay kolay başa çıkamayacakları güç haline gelmişlerdir: bu sonucu lise öğrencileri çıkarımsayabiliyor!) Ermenilerin, Kürtleri öldürememelerinin nedeni; Kürtlerin, Ermenileri öldürebilecek kadar ve Ermenilerin Kürtler ile baş edemeyecek kadar güçlenmelerinden olabilir mi acaba??? Ermeniler neden Türkler katletmişlerdir? Çünkü bölgedeki Türkler, Kürtler gibi silahlandırılmamış ve ayrıca erkekleri bölgelerinden başka cephelere gönderilerek kadın-çocuk ve yaşlıları silahsız bir biçimde Ermeni saldırılarına açık hale gelmiştir. Arkadasim vermis oldugunuz cevaba kendiniz inaniyormusunuz gercekten? Ben size nedenini sormusum, ama sizin cevabiniza bakin. Yani neden Ermeni'ler Türk'leri öldürdü? Sizin anlatimlariniza göre söyle bir mantik yürütebilirmiyiz? Ermeni'ler "Kürt'ler" tarafindan katledildi, yani Türk'lerin bu olayla hic bir alakasi yok, anlayacaginiz aralarinda herhangi bir düsmanlik yok. Ama ona ragmen Ermeni'ler herhalde Kürt'leri öldüremeyince elimiz bos dönmeyelim diye silahsiz ve hatta kendilerine düsman olmayan Türk'leri öldürüyorlar. Mantik bunun neresinde? 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2009 Benim nenem sinirlendiğinde bana "Yunan gavuru" diye haykırırdı ama kadın daha "ırk" sözcüğünün anlamını bilmeden göçtü gitti dünyadan... Ya da teyzem bile bazen sinirlendiğinde "Bak şu yunana" der ama karşısına dikin bir Yunan ile Türk'ü hangisi Yunan hangisi Türktür ayırt edemez... Dedem de birisine kızdığında "O Yunandan bişey olmaz zaten" der ama hayatında bir kere bile ne bir Yunan görmüştür, ne de bir Yunan ile konuşabilmiştir... Irkçılık yapabilecekleri ve hatta iki Irk arasındaki farkın ne olduğunu anlayabilecekleri bir ortamları bile olmamıştır... Ama hepsinin ortak yanı: 90 yıl önce nenemin ailesinin Yunanlılarca ya öldürülmeleri ya da kovulmaları, dövülmeleri ve sömürülmeleridir... Şimdi siz daha "Irk"ın ne demek olduğunu bilmeyen bu insanlara, Sırf dillerinde olan bir yanlış ifadeyi kullanarak nasıl olurda "Irkçı" diyebilme vicdanına sahip olabilirsiniz? Sizin bu örneklerinize dayanarak ülkemizde basörtüsü problemininde olmamasi gerekmezmi? Cogumuzun annesi, teyzesi, esi veya bacisi basörtüsü takar ve asla aklinin ucundan seriat gecmez. Ama ona ragmen ülkemizde belirli cevrelerin olusturdugu siyasi bir bas örtpsü sıkıntısı yasaniyor. Dolayisiyla, konuya annelerimiz, dedelerimiz veya irkin ne oldugunu bilmeyenler bazinda bakamayiz. Olaya bu tür söylemleri ve hatta daha da ileri gidenlerin gercek kaynagini arastirarak bakmak gerek. Nasilki ülkemizde annelerimizin bas örtüsü yobazlarin bas örtüsü maskesi altinda seriat düzenini getirmek istemelirini göz ardi edemiyorsa bahsettiginiz tarzdaki insanlarin Ermeni'ler veya Yunan'lilar hakkindaki söylemleri ülkemizdeki irkci söylemleri ört bas edemez. Türkiye'yi tanimiyormussunuz gibi bir harekete de gecmenize hic gerek yok. O tür söylemlerin genelde neye dayanilarak söylendigini adiniz gibi biliyorsunuz. Ayni söylemler Ermenistan ve Yunanistan cephesinde de süphesiz var. Ögrencilik dönemimde yurtda Yunan'li ögrenciler ile beraber oturdugumuzda bir araya gelip Türkiye'de Yunan'lila hakkinda neler söylendigini Yunanistan'da Türk'ler hakkinda neler söylendigini birbirimize karsilikli anlatirdik ve ne kadar basitce insanlarin hirbirlerini tanimadan düsmanlik yapabildiklerini dostca paylasirdik. ve Yunanli ögrenciler bize Yunanistan'da eger kücük bir cocuk korkutulmak iseniyorsa, derhal susumazsan "Türk cagiririm" denilirmis. Bunlari da Yunaniatan'li anner söylermis. Sizin mantiginiza göre bu syölemde gayet normal ve irkcilik ifade etmiyor. Herhalde Yunan'li anneler zamaninda birilerinden bir seyler yasamis olmaliki böyle bir cümle kurarak cocuklarini korkutuyorlar. 1 Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2009 Dünyahepimizin; Yazdığın yanıtların alakasızlığı ve boşluğuna, sorduğumuz sorulara yanıt veremezliğinize bakarak, Aynı Tartışma etiğini paylaşmadığınızı ve söylediklerimi anlamakta zorlandığınızı düşünüyorum... Her sahsin Ulusalciligi kendi görüsüne göre aciklamasini tartisacak durumda degiliz. Ben sizden beni umursayin diye rica da etmiyorum. Defalarca söyledim size, umursamiyorsaniz teget gecin ve cevap vermeyin diye. Burada sadece kendi dogrularinizi bizlere kabul ettirmek gibi bir lüksünüz yok. Ulusalcilik tartisilirken Atatürk'ün Ulus kavraminida konusmuyoruz, Ulusalciliktan bahsedilen son dönemlerde piyasaya cikan yeni bir akimdan bahsediyoruz, en azindan ben onlardan bahsediyorum. Sizin icindurum böyle olmayabilir. Ne yapalim yani, siz kabul etmiyorsunuz diye kendilerini "Ulusalcilarin lideri" olarak tanimlayan ve o yönde politika yapan sahislari, partileri ve örgütleri hicemi sayalim?Madem gercek "ulusalcilik" sizin ifade ettiginiz gibiyse, gidin kendilerini Ulusalci niteleyipte etnik Milliyetcilerle irkcilik bazinda yarisa girenlere anlatin. Kimin "Ulusalcılık"ı hangi söylemle dile getirdiği ve Atatürk'ün Ulusalcı anlayışını nasıl yorumladığı önemli değil... Kim oldukları da önemli değil... Atatürk'ün Ulusalcılık anlayışı çok açık ve nettir... Ben şimdi Irkçı davransam ama Demokrasi diye bağırıp çağırsam, Irkçılık ile Demokrasiyi aynı kefeye koyup, Irkçılığın aynı zamanda "Demokrasi" demek olduğunu mu savunacaksınız? Siz temel kavramları, o kavramları kullanan insanlara göre mi biçimlendirirsiniz yoksa olay ve olgulara, tarihsel gerçekliklere göre mi? Etnik Milliyetçilik, Ulusalcılık ile bağdaşamaz ve bağdaştırdığını düşünen de Ulusalcı değildir... "Komprador degil ulusal sol" oalarak kendilerini tanimlayan ve her söylemlerinde aynen sizin gibi Atatürk'ün Ulus anlayisindan söz eden bir dergi ve onun siyasi cizgisi tüm gercekleri göz önüne koymaktadir. Asagidaki metni okursaniz nasil etnik Milliyetcilerle irkcilik konusunda yaristigin cok net bir sekilde göreceksiniz. Ben sadece kendilerini "ulusalci" niteleyenlerin siyasi görüslerini dile getiriyorum ve burada kasit aramak yerine ülke gerceklerini göz ardi etmemek gerekir. -http://www.turksolu.org/88/basyazi88.htm- Siz önce Atatürk'ün Ulusalcılık anlayışını Atatürk'ün kendisinden, söylemlerinden ve nutuk'undan okuyun, yordayın ve ondan sonra bana o adamların gerçekte Atatürk'ün Ulusalcılığını savunup savunmadıklarından söz edin. Bir kere Nutuk'u eline almamış birisi gelip de bana Atatürk'ün Ulusalcılık anlayışından söz etmesin başkalarını refere ederek... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2009 Arkadasim vermis oldugunuz cevaba kendiniz inaniyormusunuz gercekten? Ben size nedenini sormusum, ama sizin cevabiniza bakin. Yani neden Ermeni'ler Türk'leri öldürdü? Sizin anlatimlariniza göre söyle bir mantik yürütebilirmiyiz? Ermeni'ler "Kürt'ler" tarafindan katledildi, yani Türk'lerin bu olayla hic bir alakasi yok, anlayacaginiz aralarinda herhangi bir düsmanlik yok. Ama ona ragmen Ermeni'ler herhalde Kürt'leri öldüremeyince elimiz bos dönmeyelim diye silahsiz ve hatta kendilerine düsman olmayan Türk'leri öldürüyorlar. Mantik bunun neresinde? Ya hu sen dönemin siyasi ortamını bilmiyorsan ben sana nasıl anlatayım Ermenilerin Türkleri niçin öldürdüğünü!? Başlangıç olarak Birinci Meşrutiyetten başla ve Osmanlı tebaasında Etnik-Milliyetçi etkilenmeleri, bununla birlikte bu etkilenmeleri gerçekleştiren Emperyalisy güçlerin izledikleri güç siyasasını ve dengesini takip et, belki, çok çok uzak bir olasılıkla da olsa umud ediyorum ki anlarsın... Sen heralde "Gelin ya hu bunlar bizi katletti, bizde onları katledelim" gibi bir anlayışın, Siyasi çekişmelerden ve çıkarlardan çok daha güçlü olduğunu sanıyorsun! Komik... Sizinbu örneklerinize dayanarak ülkemizde basörtüsü problemininde olmamasigerekmezmi? Cogumuzun annesi, teyzesi, esi veya bacisi basörtüsü takarve asla aklinin ucundan seriat gecmez. Ama ona ragmen ülkemizde belirlicevrelerin olusturdugu siyasi bir bas örtpsü sıkıntısı yasaniyor. Dolayisiyla,konuya annelerimiz, dedelerimiz veya irkin ne oldugunu bilmeyenlerbazinda bakamayiz. Olaya bu tür söylemleri ve hatta daha da ilerigidenlerin gercek kaynagini arastirarak bakmak gerek. Nasilki ülkemizdeannelerimizin bas örtüsü yobazlarin bas örtüsü maskesi altinda seriatdüzenini getirmek istemelirini göz ardi edemiyorsa bahsettiginiztarzdaki insanlarin Ermeni'ler veya Yunan'lilar hakkindaki söylemleriülkemizdeki irkci söylemleri ört bas edemez. Türkiye'yitanimiyormussunuz gibi bir harekete de gecmenize hic gerek yok. O türsöylemlerin genelde neye dayanilarak söylendigini adiniz gibibiliyorsunuz. Ayni söylemler Ermenistan ve Yunanistan cephesinde desüphesiz var. Ögrencilik dönemimde yurtda Yunan'li ögrenciler ileberaber oturdugumuzda bir araya gelip Türkiye'de Yunan'lila hakkindaneler söylendigini Yunanistan'da Türk'ler hakkinda neler söylendiginibirbirimize karsilikli anlatirdik ve ne kadar basitce insanlarinhirbirlerini tanimadan düsmanlik yapabildiklerini dostca paylasirdik.ve Yunanli ögrenciler bize Yunanistan'da eger kücük bir cocukkorkutulmak iseniyorsa, derhal susumazsan "Türk cagiririm" denilirmis.Bunlari da Yunaniatan'li anner söylermis. Sizin mantiginiza göre busyölemde gayet normal ve irkcilik ifade etmiyor. Herhalde Yunan'lianneler zamaninda birilerinden bir seyler yasamis olmaliki böyle bircümle kurarak cocuklarini korkutuyorlar. İyi de başkörtüsü ile ne alaka? Hem madem alaka kurdunuz, nasıl dikkat etmezsiniz ki bu benim düşüncemi destekler? Ben diyorum ki: "Bugün daha 'ırk' kelimesinin anlamını bilmeyen insanlar sırf geçmişte yaşananlardan dolayı deyiş haline getirdikleri bazı olumsuz nitelemeler onları 'ırkçı' yapmaz." Ve bununla birlikte o insanların aslında bu deyişlere karşın Irkçı bir bilinçte olmadıklarını kesinlikle söylüyorum.. Sizde diyorsunuz ki: "Cogumuzun annesi, teyzesi, esi veya bacisi basörtüsü takarve asla aklinin ucundan seriat gecmez. Ama ona ragmen ülkemizde belirlicevrelerin olusturdugu siyasi bir bas örtpsü sıkıntısı yasaniyor." Yani o kimselerin başörtü takıyor olmaları, o insanları Şeriatçı yapmaz elbette... Ve elbette ki bir ülkede Türban'ın sorun yapılması anlamsızdır, ki bu sorunu çıkaranlar bilinenin aksine Türbanı savunanların kendileridir... Uzatmaya gerek yok: Son iletinizi niçin yazdığınızı kendiniz bile bilmiyorsunuz... Türkler yüzlerce yıl Avrupa içlerine ilerlemiş, Avrupalılar bundan korkmuş; Elbette bu akınların onlara Türkler hakkında bir ön yargı ve deyiş oluşturması normaldir... Bugün yanlıştır ama o olgunun olağan sonucu budur... Bu sonuca karşın Balkanlarda Türkler ile Türk olmayanlar yüzlerce yıl birlikte de yaşayabilmiştir. Bugün hala Ege Türk Kültürü ile Yunan Kültürü, Türk Kültürünün Orta Asya'ya, Yunan Kültürünün Avrupaya yakınlığından daha yakındırlar birbirlerine... Kısaca: O tür söylemlerin neye ve hangi tarihsel gerçekliklere dayandığını da söyledim... Ayrıca o tür söylemlerin, herşeye rağmen yanlış olduğunu da söyledim... Beni hala o tür söylemleri savunan birisiymiş gibi lanse etmeniz, sizin kendi samimiyetiniz ile ilgili bir durumdur; beni bağlamaz... 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2009 Beni hala o tür söylemleri savunan birisiymiş gibi lanse etmeniz, sizin kendi samimiyetiniz ile ilgili bir durumdur; beni bağlamaz... [/size] [/b][/size][/font] Hangi yorumumda ben sizi o tür söylemleri savunan birisiymis gibi göstermisim de benim samimiyetimi sorguluyorsunuz? Ben ülkemiz de olsun, Ermenistan, Yunanistan ve diger ülkelerde olsun diger uluslar icin irkci söylemlerin hala gecerliligini dile getirdim ve ülkemizden örnekler verdim. Siz ise bu tür söylemleri gayet normalmis ve hic bir art niyet yokmus gibi anlatmaya calistiniz ve halada yapiyorsunuz. Bir sahsin baskasina kizdiginda dahi seni "Yunan'in d....." diyerek köfür etmesi bize bu tür söylemlerin irkci oldugunu gösteremiyorsa daha ne diyeyim. 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2009 Ya hu sen dönemin siyasi ortamını bilmiyorsan ben sana nasıl anlatayım Ermenilerin Türkleri niçin öldürdüğünü!? Başlangıç olarak Birinci Meşrutiyetten başla ve Osmanlı tebaasında Etnik-Milliyetçi etkilenmeleri, bununla birlikte bu etkilenmeleri gerçekleştiren Emperyalisy güçlerin izledikleri güç siyasasını ve dengesini takip et, belki, çok çok uzak bir olasılıkla da olsa umud ediyorum ki anlarsın... Sen heralde "Gelin ya hu bunlar bizi katletti, bizde onları katledelim" gibi bir anlayışın, Siyasi çekişmelerden ve çıkarlardan çok daha güçlü olduğunu sanıyorsun! Komik... Ben size dönemin olaylarinin neden kaynaklandigini sormadimki. Sadece sizin "Ermeni'leri Türk'ler degil Kürt'ler katletmistir" söyleminize karsilik Ermeni'lerin de neredeyse sadece "Türk'leri" katletmis olduklarinin celiskisini sorudum. Arkadasim sizin kendi söyleminize göre, o dönem bölge halki Ermeni'lere zerre kadar zarar vermemistir, yapanlar sadece "Kürt'lerdir". Neden bir topluluk kendisine zarar vermeyen baska bir topluluga katliam yapsin diye tekrar soruyorum size. 1 Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2009 Ben size dönemin olaylarinin neden kaynaklandigini sormadimki. Sadece sizin "Ermeni'leri Türk'ler degil Kürt'ler katletmistir" söyleminize karsilik Ermeni'lerin de neredeyse sadece "Türk'leri" katletmis olduklarinin celiskisini sorudum.Arkadasim sizin kendi söyleminize göre, o dönem bölge halki Ermeni'lere zerre kadar zarar vermemistir, yapanlar sadece "Kürt'lerdir". Neden bir topluluk kendisine zarar vermeyen baska bir topluluga katliam yapsin diye tekrar soruyorum size. Sanırım "Sabır Sınavı" dedikleri bu olsa gerek... Aynı şeyleri anlatmaktan ve anlamlandırılamamasından sıkıldım neredeyse. Son kere madde madde ve oldukça basit cümlelerle anlatacağım. Özellikle Ruslar başta olmak üzere İngiltere gibi devletler, Osmanlıdan kopacak bir Ermenistan Devleti kurulması amacıyla Ermenileri örgütlemişler ve silahlandırmışlardır. Örneğin bir takım örgütlenmeler Abdülhamit'e suikast düzenlemeye kadar eylemler yapmışlardır. Bu türlü silahlanmaları ve örgütlenmeleri Doğu Anadoluda da sürmüştür. Osmanlılar (Abdülhamit), bu Ermeni örgütlerine karşı mücadele edebilinmesi için Kürt beylerinin önderliğinde, Kürt Aşiretleri ve bireylerinden oluşan Hamidiye Alaylarını oluşturmuştur. Hamidiye Alaylarının toplumsal özelliği; -Alayların Kürt beylerce paşalık ünvanı alarak yönetilmeleri. -Ermenilere karşı kurulmaları. -Alaya katılmayan ailelerin erkeklerinin başka cepheye gönderilmeleri. -Alaya katılacak olanların doğal olarak Kürt beyine bağlı olmaları ve başka bir cepheye gönderilmemeleri. -Bu iki madde sonucunda Kürt beylere bağlanmayan Türk erkeklerin başka cephelere gönderilmeleri ve ailelerinin savaşabilecek erkeklerden yoksun kalması. -Yine bu iki madde sonucunda Kürt beylere bağlananların Kürtler içinde eritilmesi ve asimile edilmesi. -Bu aşiretlere katılanların bir çok vergiden muaf tutulmaları ve kendilerine silah temin edilmesi. -Bu vergi boşluğunun, bu birliklere katılmayanlardan elde edilmesi. -Alaylara katılan aşiretlere toprak ve ünvanlar verilmesi. Bu maddeleri yorumlayabilme yeteneğine sahip herkes hemen hemen aynı sonuca ulaşacaktır... Ermeniler ile çatışanlar Kürtlerdir, çünkü Kürt Hamidiye Alaylarının kuruluş amacı zaten Ermenilerle mücadele etmeleridir. Türkiye Cumhuriyeti Kurulduğunda Türkiye'ye karşı ayaklanan Kürtler, yine bu silahları kullanmışlardır (ayaklanan aşiretlerin Hamidiye Alayları kökenli olmasından ve silah tipinden anlaşılıyor bu). Ayrıca bir taraftan Doğudaki Aşiretler Ermenilere karşı Doğu Anadolunun korunması için örgütlendirilirken, Diğer taraftan da Kürtlerin bu örgütlenme içerisinde bulunamamış ancak Osmanlıdan kopacak bir Kürdistan özlemi duyan Kürtçü önderler, Özellikle Dünya Savaşı sırasında Ermeni ayrılıkçı örgütler ile aynı amaçta anlaşma yoluna gitmişlerdir; Her ne kadar Londra Konferansında Ermenistan ve Kürdistan sınırlarında anlaşamasalar bile... Ermeni Örgütler, öncelikle Kürt Hamidiye Alayları ile "Hiç çatışmamışlardır" diye bir durum yok. Ancak Ermeni Örgütler, Kürt Hamidiye Alayları ile bir nevi koruma altına alınmış ve silahlandırılmış Kürtleri katledebilecek güçte değillerdir Kürtler karşısında. Ve önceden beridir siyasi olarak karşıtlık besledikleri etnik unsur Türklerdir. Çünkü baştaki İttihat ve Terakki örgütü öncelikle Türkçü eğilimlidir, Ve özellikle Ermeniler ve Kürtler üzerine oynayan devletler, bu iki etnik gurubun birbirlerine girmesini istememektedirler, arabuluculuk bile yapmaktadırlar. Dolayısı ile dönemde iki Kürt gurubu vardır: -Osmanlının örgütlediği Kürt Hamidiye Alayları, -Osmanlıdan ayrılmak amacı güden Kürtçü yapılanmalar ve örgütler. Osmanlıdan ayrılma amacı güden Kürtçü yapılanmalar, Hamidiye Alaylarından oluşan örgütlenmeleri kendilerine çekmeye çalışmaktadırlar ve yakındırlar. Ve bu amaçlarında Osmanlı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu süreçte kavuşacaklardır. Bu amaçlarının fikir babalığını elbette ki İngiltere gibi devletler yapmaktadır ve büyük olasılıkla bu yüzden de Ermeniler, Kürtlerle çatışmaktan çekinmektedirler. Ancak 1915 Ermeni Göç Ettirmesinin yerel uygulayıcıları ve Ermeni güçler ile çatışanlar, Osmanlının örgütlediği bu Kürt yapılanmalar olmuştur... Ve bu aşiretlerin isimleri kayıtlarda mevcuttur. Ermeniler Türkleri katletmişlerdir; Çünkü söylediğim gibi Ermenilerde bir "Kürt karşıtlığı"ndan ziyade bir "Türk karşıtlığı" oluşmuş bulunmaktadır. Ayrıca Kürtler, Ermeniler ile bir "Etnik Bilinç" güderek çatışmamışlardır. Abdülhamit'in örgütlemesi ile Osmanlıya bağlılıkları çerçevesinde çatışmışlardır. Ermeniler için bölgenin Kürtlerden ziyade Türklerden temizlenmesi daha önceliklidir. Yazacaklarım özetçe böyledir... Benülkemiz de olsun, Ermenistan, Yunanistan ve diger ülkelerde olsun digeruluslar icin irkci söylemlerin hala gecerliligini dile getirdim veülkemizden örnekler verdim. Siz ise bu tür söylemleri gayet normalmisve hic bir art niyet yokmus gibi anlatmaya calistiniz ve haladayapiyorsunuz. Bir sahsin baskasina kizdiginda dahi seni"Yunan'in d....." diyerek köfür etmesi bize bu tür söylemlerin irkcioldugunu gösteremiyorsa daha ne diyeyim. Bende daha "Irk" kavramının bilincinde olmayan insanların "Irkçı" bir amaç güderek o deyişleri kullanmadıklarını gayet iyi biliyorum diyorum... Ayrıca bu kullanışları haklı da bulmuyorum; ancak "kullanıyor olmalarının nedeni ırkçı olmaları değil, geçmişte yaşadıklarından dolayı edindikleri ön yargılarıdır" diyorum Tarihsel ve Toplum Psikolojisi açısından da bu böyledir. Ben, açık ve net olarak, yalnızda Lisans dönemimde bir küçük azınlığın "Ermeni ..çi" ya da "Yunan ..çi" gibi küfürlerin kullanıldığına rastladım, ki bu küfrü edenlerden birisi de bizim hocalarımızdan birisiydi bile; diğerleri de ülkücü kesimin iyice ipini koparmış ve sağduyusunu yitirmiş uç takımıydı. Ancak ben sizin gibi; karşısında Yunanlı, Ermeni ile Türk çıksa hangisi hangisidir ayırt bile edemeyecek toplumun, yanlış bile olsa bu deyişlerine bakarak, o örneklediğim adamlarla onları bir tutacak kadar sağ duyusuz değilim... "Irkçı" amaç güderek düpedüz başka bir etnisiteye küfreden azlıktaki adamlarla, Dedeleri katledildikten sonra diline yanlış da olsa deyiş olarak ve alışkanlıkla yerleştirdiği ifadelerine baktığım ama yine de Irkçılık gütmemiş olan sıradan bir köylüyü o adamlarla aynı kefeye koymam. Sizin tartışmalarda pek samimi olmadığınızı düşünüyor ve artık tartışmayı sürdürmek istemiyorum... Saygılarımla... 2 Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2009 Sanırım "Sabır Sınavı" dedikleri bu olsa gerek... Alıntı
Φ ismokismo Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2009 Buradaki tüm yorumlari okudum ve bende sadece ülkemizdeki etnik kökenlilere Allahtan sabir diliyorum. Ben yillardan beri nereye gitsem Ermeni'ler hakkinda, Yunan'lilar hakkinda, Yahudi'ler ve hiristiyanlar hakkinda agzima alamayacagim küfürler duyuyorum. Bu insanlar sadece ninelerinden dedelerinden duyduklarina göremi bu tür irkci soylemleri söylüyorlar? Tarite ne olduysa olmus, biz onlara baski yapmisiz, onlar bize karsi savas acmislar, dige rülkelrle bir olup ülkemizi isgal etmisler, ama hic bir sebeb ülkemiizde yasayan bu insanlara kötü gözle bakmamiza ve onlar icin kotu bari sözler sarfetmemizi gerektirmez. Biraz interneti dahi arastirsaniz ne kadar sayisiz cogunlukta irkci sitelerin oldugunu ve oralarda insanlarin neler yazdigini göreceksiniz. Veya etnik milliyetcilik yapan kuruluslarin üyeleri ve sempatiuzanlariyla konussaniz o da yeter ülkemizdeki bu irkciligi anlamak icin. Saygilar Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2009 Buradaki tüm yorumlari okudum ve bende sadece ülkemizdeki etnik kökenlilere Allahtan sabir diliyorum. Ben yillardan beri nereye gitsem Ermeni'ler hakkinda, Yunan'lilar hakkinda, Yahudi'ler ve hiristiyanlar hakkinda agzima alamayacagim küfürler duyuyorum. Bu insanlar sadece ninelerinden dedelerinden duyduklarina göremi bu tür irkci soylemleri söylüyorlar? Tarite ne olduysa olmus, biz onlara baski yapmisiz, onlar bize karsi savas acmislar, dige rülkelrle bir olup ülkemizi isgal etmisler, ama hic bir sebeb ülkemiizde yasayan bu insanlara kötü gözle bakmamiza ve onlar icin kotu bari sözler sarfetmemizi gerektirmez. Biraz interneti dahi arastirsaniz ne kadar sayisiz cogunlukta irkci sitelerin oldugunu ve oralarda insanlarin neler yazdigini göreceksiniz. Veya etnik milliyetcilik yapan kuruluslarin üyeleri ve sempatiuzanlariyla konussaniz o da yeter ülkemizdeki bu irkciligi anlamak icin. Saygilar Burada bir ayrımı iyice ortaya koymak istiyorum, çünkü şu "genelleme" yapmak alışkanlığından vazgeçilemiyor. Elbette ki "Etnik-Milliyetçi" yaklaşımlarla diğer bir etnik kökene hakaret edenler var; Ancak bazı söylemleri dile getiren herkesi "Irkçı" ilan edemezsiniz. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2009 Burada bir ayrımı iyice ortaya koymak istiyorum, çünkü şu "genelleme" yapmak alışkanlığından vazgeçilemiyor. Elbette ki "Etnik-Milliyetçi" yaklaşımlarla diğer bir etnik kökene hakaret edenler var; Ancak bazı söylemleri dile getiren herkesi "Irkçı" ilan edemezsiniz. Bende zaten asla genelleme yaparak, Türk toplumu veya Türk devleti irkcidir gibi söylemlerde veya iddaada bulunmadim. Sadece ülkemizde irkci egilimlerin varligina dikkat cektim.Dolayisiyla "genelleme yapmak aliskanligindan vazgecemiyoruz" ithaminizi kabul etmiyorum. Ama diger taraftanda tabiiki toplumda kabul görmüs irkci söylemleri irdelemk gerekir. Bu söylemler art niyetten kaynaklanmiyor, tarihte yasanan olaylardan dolayi kullaniliyor denilmesi irkci söylemleri ne kadar ciddiye aldigimizi gösterdigi gibi etnik milliyetcilik bazinda söylemlerde bulunanlarida güclendiriyor. 1 Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2009 Bende zaten asla genelleme yaparak, Türk toplumu veya Türk devleti irkcidir gibi söylemlerde veya iddaada bulunmadim. Sadece ülkemizde irkci egilimlerin varligina dikkat cektim.Dolayisiyla "genelleme yapmak aliskanligindan vazgecemiyoruz" ithaminizi kabul etmiyorum. Ama diger taraftanda tabiiki toplumda kabul görmüs irkci söylemleri irdelemk gerekir. Bu söylemler art niyetten kaynaklanmiyor, tarihte yasanan olaylardan dolayi kullaniliyor denilmesi irkci söylemleri ne kadar ciddiye aldigimizi gösterdigi gibi etnik milliyetcilik bazinda söylemlerde bulunanlarida güclendiriyor. Bakın size çok bariz bir örnek vereyim: Bizim ailenin bir tarafı Egelidir ve "Yunan gavuru" lafını çok kullanırlar; çünkü Yunan zulmünü yaşamışlar. Ancak bildiğiniz gibi bir takım Ermeni çeteleri de o süreçte Egede yağma ve talanlarda bulunmuşlardı. Yani o aile çevresinde birisine kızdıklarında "Vay Ermeni" dedikleri de oluyor. Yani bu deyişleri o dönemde içselleştirmişler. Tamam, hatalı bir söylem ama artık içselleştirmişler; Vazgeçmeleri gerekir, buna birşey demiyorum ama öyle işte... Ben çok net hatırlıyorum; Halam, ben onları kızdıracak birşey yaptığımda bana "Ulen Ermeni!" diye seslenirdi. Beni de bu insanlar yetiştirdi... Ama bu insanlar Hırant Dink'in o pabucu yırtık cesedini yerde gördüklerinde dediler ki; "Ya hu garibimin ayakkabısı bile yarımmış, ne istemişler bu adamcağızdan" diye hayıflandı... Ve eminim ki aynı biçimde diğer Egeli insanların politik çamurlara bulanmamış ama ağızından da bu olumsuz ithamlar düşürmeyenlerini alın; Karşılarına birer Ermeni, Yunan, Türk ve Kürt çıkarın... Birisini diğerinden ayırt edebilirlerse ve hangisinin ne olduğu söylediğinden birini diğerinden kayırırlarsa; Ben bütün söylemlerimi geri alıp, sizden de çok büyük özür dileyeceğim... Bu türlü genellemelerde bulunmadığınızı söylüyorsunuz ama genellediğinize dair ve genellediğiniz anlamı veren bir sürü iletiniz var. Ya hu tamam, adamlar o söylediğiniz ithamları kullanıyorlar ama Ne onlara bu söylemleri aktaran ana-babaları ve ne de o söylemleri aktardıkları kendi çocuklar daha "Irk" kelimesinin anlamını bilmiyor. "Yunan nedir?" diye sorduğunuzda bile ne demek olduğunu bilmiyor neredeyse... Şimdi bu adam nasıl Irkçı bir ideoloji savunuyor olabilir? Ha ama bu söylemleri Irkçı amaçla söyleyenler yok mu? Elbette var ama onların bu söylemleri, o kastettiğim insanlardan aldıklarını pek sanmıyorum... Onların söylediklerini bile desteklemediğim halde onlardan aldıklarını sanmıyorum... Bakın ben bu türlü söylemlerin elbette ki yakışıksız olduğunu kabul ediyorum; Ben sadece birini diğerinden ayırmanın çok daha adil olduğunu söylüyorum... Sen şimdi çıkar "Türkler çok ırkçı insanlar" derken, bu savını o daha "Irk"ın anlamını bilmeyen halk tabakasının söylemlerine dayandırırsan, ben sana elbette karşı çıkarım; ki genelde tartışma bunun etrafında döndü... Ha ama dersen ki: "Bak bilader, şu şu idealistin söylemleri şöyle; şu şu partinin savundukları şunlar; şu şu insanlar şunu şöyle savunuyor ve dile getiriyor, eyleme dönüştürüyor." O zaman derim ki: "Haa tamam o zaman kardeşim, haklısın...". Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2009 . . . Sen şimdi çıkar "Türkler çok ırkçı insanlar" derken, bu savını o daha "Irk"ın anlamını bilmeyen halk tabakasının söylemlerine dayandırırsan, ben sana elbette karşı çıkarım; ki genelde tartışma bunun etrafında döndü... . . . Sonunda hemen hemen ayni fikri paylasacak duruma gelsekte, sizin yukaridaki cümlenizi asla kabul etmiyorum. Ben asla "Türk'ler cok irkci insanlar" demem, ama icimizde cok sayida irkci oldugunu her zaman söylemisimdir ve öyledirde malesef. 1 Alıntı
Φ ilker01 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2009 ATA'NIN SÖZDE SOYKIRIMA VERDİĞİ CEVAP Ermeni haber ajansı Novosti Armenii Atatürk'ün Amiral Bristol'e gönderdiği mektubu yayınladı. Ermeni haber ajansı Novosti Armenii, 1915 soykırımını kabul etmediği ve katliam iddialarını "uydurma" olarak nitelediği için Mustafa Kemal Atatürk'ü ağır dille eleştiren bir yazıya yer verdi. ABD'li Amiral Bristol'e 7 Mart 1920 tarihinde gönderilen telgrafı yayınlayan ajans "Elimize eşsiz bir belge geçti.Türklerin atasının soykırım konusundaki gerçek yüzünü ortaya çıkaran belgeyi yayınlama kararı aldık"diye yazdı. Ajansın "Atatürk'ün Amiral Bristol'e Ermeni soykırımı ile ilgili mektubu" başlığıyla yayınladığı telgraf şöyle: "Topraklarımızın müttefiklerce işgal edilmesi halkımıza zarar verdi.Oysa biz Montrö Antlaşması ile barış sağlanacağını düşünüyorduk. Durumun değişeceğini ve barış görüşmeleri yapılmasıyla ilgili adil ve yansız kararlar alınmasını bekliyorduk. Ama kendi çıkarlarının peşinde koşanlar Anadolu'da 20 bin Ermeninin öldürüldüğü yalanını uydurdu. Müttefiklerin ve Amerikan yönetiminin bu yalanlara inanmayacağını düşünüyorduk, çünkü gizli servisleri bütün Anadolu'da faaliyet gösteriyor.Herkes Maraş ve Urfa'daki çatışmalarda Türkler, Fransızlar ve onların safında savaşan Ermenilerin kayıp verdiğini biliyor. Ama bu bir katliam değil, Ermeni askerlerinin Müslümanlara saldırmasına yerel halkın gösterdiği direnişin doğal sonucu. Müttefikler insanlara eşit davransa, Ermenileri bazı görevlere atayıp silahlandırmasa çatışmalar çıkmazdı. Müttefik ordularına ve Amerikan yönetimine Ermeni katliamı propagandasıyla ilgili gerçek konusunda dünya kamuoyunu aydınlatma ve Türk halkının adını alçak ve ********* suçlamalardan temizleme çağrısında bulunuyoruz." ASKERHABER Sanırım Ermeni sorykırımı diyenlere cevap olmuştur. 1 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2009 AB-ABD baskilari karsisinda Ermenistan'a Futbol bahanesi ile özür dileme ziyaretinde bulunan Abdullah Gül'ün bu girisimini Isvecte Türk ve Ermenistan yetkililerinin biraraya gelmeleri takip etti ve hazirlanan gizli rapor sonucu,büyük ihtimalle Ermenistan sinir kapisi cok yakinda acilacaktir.Kürt acilimi ile paralel olarak gündeme getirilen Ermenistanla iliskiler gösteriyor ki AKP yönetimi tamamen teslimiyetci bir siyaset izlemektedir.Ermenistan görüsmeler Karabag'dan bagimsiz olacak diye aciklama yapiyor.Bunun anlami,iktidar Karabag sorununu artik gündeminden cikarmistir.Cikarmis olmasida dogaldir sonucta Ahmet Davutoglu Disisleri bakanidir. Ermenistanla iliskiler benim kanaatimce,Türkiye'nin, Ermeni ve Türkiyede'ki Ermeni yandaslarinin iddialarini kabullenmesiyle noktalanacaktir.Iktidara geldikleri 7 yil icinde Türkiye Cumhuriyetinin cikarlari dogrultusunda tek bir icraati bulunmayan,Türk Ulusunun birlik ve bütünlügünü sarsacak icraatlara imza atan bu iktidar PKK ile müzakere sürecini baslatarak ülkenin bölünme sürecini hizlandiracak,Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugünkü statüsünü AB-ABD istekleri yönünde degistirecektir. saygilarla 1 Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 . . . saygilarla Iki halkin barismasi onunde engel olmayacaktir! Varsayimlarla bugune kadar birbirimize dusman olduk ta ne oldu? Birakin TYurk Ermeni Kurt beraberce yasaybilsin! 2 Alıntı
Φ bakkalci Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 AB-ABD baskilari karsisinda Ermenistan'a Futbol bahanesi ile özür dileme ziyaretinde bulunan Abdullah Gül'ün bu girisimini Isvecte Türk ve Ermenistan yetkililerinin biraraya gelmeleri takip etti ve hazirlanan gizli rapor sonucu,büyük ihtimalle Ermenistan sinir kapisi cok yakinda acilacaktir.Kürt acilimi ile paralel olarak gündeme getirilen Ermenistanla iliskiler gösteriyor ki AKP yönetimi tamamen teslimiyetci bir siyaset izlemektedir.Ermenistan görüsmeler Karabag'dan bagimsiz olacak diye aciklama yapiyor.Bunun anlami,iktidar Karabag sorununu artik gündeminden cikarmistir.Cikarmis olmasida dogaldir sonucta Ahmet Davutoglu Disisleri bakanidir. Ermenistanla iliskiler benim kanaatimce,Türkiye'nin, Ermeni ve Türkiyede'ki Ermeni yandaslarinin iddialarini kabullenmesiyle noktalanacaktir.Iktidara geldikleri 7 yil icinde Türkiye Cumhuriyetinin cikarlari dogrultusunda tek bir icraati bulunmayan,Türk Ulusunun birlik ve bütünlügünü sarsacak icraatlara imza atan bu iktidar PKK ile müzakere sürecini baslatarak ülkenin bölünme sürecini hizlandiracak,Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugünkü statüsünü AB-ABD istekleri yönünde degistirecektir. saygilarla Ne komiktir Türkiye-Ermenistan yaklasimina karsi cikanlar Ermenistan tarafinda Diaspora (Türk düsmani irkci Ermeni'ler) ve Türkiye tarafinda ise sözde milliyetci ve ulusalcilar. Her iki ülkenin karsi gelenleri yillardir cözümsüzlükten ve düsmanliktan beslenen kesimler. Karsi cikmalari beni hicte sasirtmadi cünki, beslendikleri kaynak kurutulmak isteniliyor. Yani direnmeleri gayet dogal ve beklenen bir davranis. Gecmiste olan ve yasanan tüm kötü olaylara ragmen her iki ülkenin halkinin birbirlerine ellerini uzatmalari kadar dogal baska ne olabilirki? Bu iki halk kac yüz yil beraber yasamislar, ayni kültürü paylasmislar, ortak yemekleri ve gelenekleri dahi var. Gecmiste bir cok devletlerde yasandigi gibi malesef Türk'ler ile Ermeni'ler arasinda da kötü olaylar yasanmis. Bu olaylari hala her iki tarafin belirli kesimleri kendilerine kalkan yaparak insanlarin kucaklasmalarini engelliyorlar. Alman'lar 2. dünya savasinda 30 milyon üzerinde Yahudi, Rus, Amerikan askeri, Ingiliz, Firansiz, Polonyali, Cek, Macar,.... öldürmelerine ragmen su an bu ülkeler arasinda hic bir sorun yok gecmisten dolayi. Barismislar ve ortaklasa kalkinmislar. Ama nedense bizde ve Ermenistan'da bazi gücler hala sorunlarla yasamak istiyorlar. Ermenistan ile Türkiye arasinda yakinlasmaya yardim eden her ülkeye tesekkürlerimi belirtmek isterim. Bence Diaspora ve bizim Ermeni düsmanlari tarafsiz bir bölgeye gitsinler ve ne alip veremedikleri varsa aralarinda halletsinler. Ama kendi kötü niyetli amaclarina ne Türkiye'yi ne de Ermenistan'i alet etsinler. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2009 Ne komiktir Türkiye-Ermenistan yaklasimina karsi cikanlar Ermenistan tarafinda Diaspora (Türk düsmani irkci Ermeni'ler) ve Türkiye tarafinda ise sözde milliyetci ve ulusalcilar. Her iki ülkenin karsi gelenleri yillardir cözümsüzlükten ve düsmanliktan beslenen kesimler. Karsi cikmalari beni hicte sasirtmadi cünki, beslendikleri kaynak kurutulmak isteniliyor. Yani direnmeleri gayet dogal ve beklenen bir davranis. Gecmiste olan ve yasanan tüm kötü olaylara ragmen her iki ülkenin halkinin birbirlerine ellerini uzatmalari kadar dogal baska ne olabilirki? Bu iki halk kac yüz yil beraber yasamislar, ayni kültürü paylasmislar, ortak yemekleri ve gelenekleri dahi var. Gecmiste bir cok devletlerde yasandigi gibi malesef Türk'ler ile Ermeni'ler arasinda da kötü olaylar yasanmis. Bu olaylari hala her iki tarafin belirli kesimleri kendilerine kalkan yaparak insanlarin kucaklasmalarini engelliyorlar. Alman'lar 2. dünya savasinda 30 milyon üzerinde Yahudi, Rus, Amerikan askeri, Ingiliz, Firansiz, Polonyali, Cek, Macar,.... öldürmelerine ragmen su an bu ülkeler arasinda hic bir sorun yok gecmisten dolayi. Barismislar ve ortaklasa kalkinmislar. Ama nedense bizde ve Ermenistan'da bazi gücler hala sorunlarla yasamak istiyorlar. Ermenistan ile Türkiye arasinda yakinlasmaya yardim eden her ülkeye tesekkürlerimi belirtmek isterim. Bence Diaspora ve bizim Ermeni düsmanlari tarafsiz bir bölgeye gitsinler ve ne alip veremedikleri varsa aralarinda halletsinler. Ama kendi kötü niyetli amaclarina ne Türkiye'yi ne de Ermenistan'i alet etsinler. Ermenistan Anayasası'nda, Ağrı, Ermenistan'ın Batı sınırları içerisinde yer alıyor... Vatansever her kimsenin, bu yargıya sahip devlete, durup dururken taviz vermesini elbette ki sindiremez... Ayrıca Hocalı Katliamı da hala akıllardadır... Ama biraz da vicdan; lütfen... Herkesi "Ermeni Düşmanı" ilan etmek çok kolay; Ulusalcıları bile saplantılı düşman olarak ima ediyorsunuz ya! Helal, hiçbir şey demiyorum daha... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.