Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
Farkindaysaniz, bu yil 29 Ekimden baslayip, 10 Kasim ile doruga cikan bir diktator, AKP ve surekasi ve de cumhurun basi Ataturk "sahipligi" dikkati cekti.

Daha gecen seneye kadar Ataturk dahil, T.C. kurulus degerlerinin ustune bir kabus gibi coken diktator gudumlu devlet ve hukumet; her nasil ve her neden ise birden bire bu yil bir Ataturkcu "kesildi.

Hem 29 Ekim hem de 10 Kasimda Anitkabirde ve torenlerde tam tekmil yer aldilar.

Diktator ulke disina cikmadi, cumhurun basinin kulagi agrimadi.

Burada sadece diktator kanadi degil, onun ortagi ve cikar mucadelesi verdigi cemaat kanadi da oradaydi.

Aralarinda yaratilan "kizli/erkekli" sunni gundemi mesgul etme politikasi da "durulmus gorunuyordu."

Bu konuda cesitli soylemler var.

Birincisi AKP ve diktator gidici oldugunu anladi ve son magdurlugunu oynuyor ve sirinligini sergiliyor.

Ikincisi gelen tepkiler temelinde Ataturk ile kokten ve temelden hesaplasmayi bir dahaki iktidar donemine sakliyor ve oy alma adina sirin gozukurken de, her turlu politik cikarini da uygulamaktan cekinmiyor.

Ucuncusu ABD'den bu konu ile ilgili yeni ultumatom geldi ve "biraz ayaginizi denk alin" dendi.

Dorduncusu ABD, diktatoru ve AKP'yi gozden cikardi, bunu cemaate iletti ve yeni bir iktidar yapilanmasina gecilecek.

Evet, sizler ne dusunuyorsunuz?

Birden bire nerden cikti, Ataturk "yanliligi/sahipligi?"

Ilginc olan da, diktator daha once hep "Mustafa Kemal" derken, bu sefer ilk defa "Ataturk" dedi.

Evet sizce neler oluyor?

Gönderi tarihi:

Öncelikle iki nedeni olduğunu düşünüyorum. Marmaray'ın açılışıyla ciddi bir gövde gösterisi/şov yapacaktı, hastalanamazdı... Şimdi hastalanamayınca mecburen 29 Ekim'e de katılmak gerekti.. Ayrıca zaten yerel seçimler var. Mecburen hastalığını bir yıl kadar erteledi.. Seneye artık biggrin.png

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Öncelikle iki nedeni olduğunu düşünüyorum. Marmaray'ın açılışıyla ciddi bir gövde gösterisi/şov yapacaktı, hastalanamazdı... Şimdi hastalanamayınca mecburen 29 Ekim'e de katılmak gerekti.. Ayrıca zaten yerel seçimler var. Mecburen hastalığını bir yıl kadar erteledi.. Seneye artık biggrin.png

Yukaridakini kim icin yazdin?

Diktator icin mi?

Cumhurun basi icin mi?

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Cumhurun basi yerel seçimlere mi katılacak ? original.gif

Yerel secimlerdeki sonuclar iktidarin bir kanadi olarak onu ilgilendir miyor mu?

Diktator mu yerel secimlere katilacak, hangi bolgeden? :)

Gönderi tarihi:

Cumhurun basi! nin şirin gözükmesi AKP'nin yerel seçim başarısını etkiler mi ?

Gönderi tarihi:

Diktator mu yerel secimlere katilacak, hangi bolgeden? smile.png

Yerel seçimlere partiler katılmıyor mu ?

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Cumhurun basi! nin şirin gözükmesi AKP'nin yerel seçim başarısını etkiler mi ?

Burada onemli olan iki iktidar kanadinin ortak hareketi.

Etkiledigini dusunenler zaten cumhurun basini AKP'li olarak degerlendirecek olanlardir.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Yerel seçimlere partiler katılmıyor mu ?

Partilerin sectigi kisiler katiliyor. Yerel secimler partiden ziyade, secilen kisi uzerine bir secim olacaktir.

Gönderi tarihi:

Partilerin sectigi kisiler katiliyor. Yerel secimler partiden ziyade, secilen kisi uzerine bir secim olacaktir.

Seçilen aday kişiyi kim seçiyor AKP'de ? original.gif

Gönderi tarihi:

Burada onemli olan iki iktidar kanadinin ortak hareketi.

Etkiledigini dusunenler zaten cumhurun basini AKP'li olarak degerlendirecek olanlardir.

O halde bu soru anlamsızmış, dimi smile.png

Yukaridakini kim icin yazdin?

Diktator icin mi?

Cumhurun basi icin mi?

Gönderi tarihi:

Bu dediğinin her yer için geçerli olmadığını düşünüyorum, bölge bölge, il il hatta ilçe ilçe durum değişmektedir. Büyük şehirlerde özellikle partiler önemli olurken küçük şehirlerde daha çok kişiler ön plana çıkıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise aşiretlerin etkisi yadsınamaz.

Son seçimlerde İstanbul'da  %7'lik farkla CHP'ye karşı AKP üstünlüğü vardı. Şimdi bir de CHP'den Mustafa Sarıgül adaylığı durumu söz konusu.  Mustafa Sarıgül İstanbul Büyükşehir'i alabilir mi bilmiyorum ama düşüncede AKP'ye biraz sıkıntı yaratabilir. O nedenle AKP taktik uygulamak zorunda... Seçime doğru "acaba oyumu AKP'ye mi versem" diyen grubu kazanmak zorundalar diye düşünüyorum bu arada tabii taktik gereği Atatürk' biraz yaklaşmanın bir sakıncası olmamalı... Onlar için zafere giden her yol mübah, dini de kullanılar, Atatürk'ü de vs.

İzmir'de CHP, AKP'ye göre %20 lik bir farkla üstünlük sağlamıştı. Bu ilde önemli olan ise bence ve birçok insana göre kesinlikle partidir, kişi değil... Önümüzdeki seçimlerde de aynen böyle olacak diye düşünüyorum ama AKP şansını zorlayacaktır.

Doğu veya Güneydoğu ise son seçimlerde AKP üstünlüğüyle birlikte DTP'nin elindeydi. Burada gücün adı aşiret.

Anlamsızdı evet.

Kimden bahsettiğim gayet açıktı... Ayrıca ağustos'da cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Diktatör denilen, Cumhurun başı denilenden olmaya çalışacak bu sefer de... Olacak da büyük ihtimal...

Ayrıca özünde hepsi ayrı ayrıymış gibi dörünse de "bir" aslında... Hepsi erdoğan.. Onun copy-paste halleri...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Sana gore olabilir. Bi seye anlam algi ile verilir. Anlama zaten tek duze bir tek kendi anlamini verir ve kabul der. O yuzden de kendi anlami disindaki ona "anlamsiz" gelir.

Gönderi tarihi:

demokrat, sahip çıkmayınca "atatürk düşmanı" deyip beğenmiyorsunuz. sahip çıkınca da "niye sahip çıktı" diye beğenmiyorsunuz. siz neyi beğeniyorsunuz? sadece kendinizi

Gönderi tarihi:

Kızlı - erkekli tartışmaları alevlendirilirken ne oldu ben söyleyeyim: Bilal bir gemicik daha aldı. Bu seferki, önceki gemiciklerin kapasitesi toplamına sahip devasa bir gemicikcik.

Fetullah bundan dolayı mı artık, neden dolayı ise, "Karun" dedi. "Firavun" dedi. İş ciddiye biner gibi oldu. İş danışıklı döğüş sınırlarını zorladı. Bize dense bu lafları sallamayız da, müslüman müslümana dedi mi bunlar kavgada söylenmeyecek laflardandır!

Tabii denen, denilen müslüman mı, orasına karışmıyorum. Kişi, aynı beyandır. Gerisini ben bilmem.

Olan bir şey daha var, Anıtkabir'i ziyaret eden vatandaşlar bir milyon psikolojik sınırını parçaladı geçti. İşim çıkmasaydı ben de orada olacaktım. Maalesef gidemedim. O manzarayı görüp Atatürk'ümüzle gururlanmayı çok istemiştim. Bir dahaki fırsatı kaçırmayacağım. 

Ne büyük lider... Ne büyük insan... O gözlerimi kamaştırdıkça öbür liderim diye geçinenleri, gözümde karaltılar mı uçuşuyor, tansiyonum mu düştü, yoksa sinekler mi uçuşuyor ayırt edemiyorum.

Gönderi tarihi:

neyi beğeniyorsunuz

Sorun o değil, anlamamışsınız. Sorun, çıkar için her türlü taklayı atabilmesi... Çıkarı öyle gerektirsin, ateist olur benden ileri. Yeter ki çıkarı onu gerektirsin...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.