Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ama din tacirleri "din elden gidiyor" diye çığırdıkları zaman ""bana ne dinin sahibi allah" denmiyor. Bir Muhammed resmi yapıldı diye cam çerçeve bırakılmıyor. Böyle çelişkili anlatımlara nasıl inanılabiliyor ben şaşıyorum. Kuranda sürekli allah yolunda savaşmaktan bahsediliyor. Hatta savaştan kaçınanlar münafıklıkla suçlanıp ölümle tehdit ediliyor. Tamam Abdülmuttalip Kuran yokken yaşadı ama, bu allah için hiç bir şey yapmamak anlamına gelmez. En azından müslümanların bu hikayeyi böyle anlatmaktan kaçınmaları gerekir. 

Müslümanlar sürekli "hamiyeti diniye" diye bir şeyden bahsederler. Bunu dini savunma gayreti olarak tercüme edebiliriz. Bu öykü bu anlayışa aykırı ve kötü bir örnek, müslümanlar açısından tabii. Dolayısıyla apaçık şekilde çelişkiye düşülmüş oluyor.

Yok yani, tabii din elden giderse gitsin, zaten gitmesi gerekiyor da, çelişki nasıl görülmüyor, o acayip oluyor. Şimdi öyle mucizeler yok, iş başa düştü deseler ayrı çelişki. O zaman niye vardı? Onların mucize görmek için ayrıcalığı ne, bizden esirgenmesi için bizim suçumuz ne?

İşin doğrusu mucize hiç bir zaman olmadı. Bu hikayeler de uydurma. Ama insan bari tutarlı bir şey uydurur.

Ne alaka çorba etmişsin; kaş yapıyım derken göz çıkarmışsın. Yazıları nasıl ve ne şekilde okuyorsunuz arkadaş. Harfler kelimeler ayan beyan ortada. Kim demiş "din elden gidiyor" diye. Tacir kim Tüccar kim?. Alan Kim Satan Kim?. Ala bezirganlık yapıyorsunuz. Birini suçlarken aynı suçu siz işliyorsunuz. O adına din demiş pazarlamaya çalışmış. Sen "Ateizm" demişsin bunu pazarlıyorsun. Yanına da eklemişsin "va"r olmayan bir "ilim". Neyin ispatındasın. Ne mucizesinden bahsediyorsun. Bana ne dinden, Kitaptan, Allah'tan. Allah elbetteki Allah... Onun dininin ne eli sopalı bekçisiyim, nede kanat takmış meleğiyim. Ne ala ohhh biri Allah deyince saldırmak. Senin ne farkın var bu "dincilerden" Tarihte senin gibi Yobazlar çok. Hep var oldular, elbette olacaklar. Bu millet bir sizin gibi zihhniyetten tiksind,i birde din namına kelle kesenlerden. Ne "hamiyeti Din". Ne imiş dinin onuru. Varsa bir din elbetteki sahibide vardır. Din Onun dini. Ama bu sahipliği nasıl benimle bağdaştırdın. O yüzden dedim ki binlerce kafa kadar "binlerce anlayış" ve anlayışın yaratmış olduğu bir o kadar "Tanrı" var. Ha senin adına da "tanrı" demeyelim demokrasi diyelim. Bırakın mavaldan başka bir gayret göremedim.  Düştük kuyuya Binyamin "Ceviz" atıp durduk kubbeye.  Kurulmuş bir meyhane raks ediyor ağalar. Ne alaka bana ne senin dininden Tanrından Allahından ki sanane benim Allahımdan Tanrımdan. Öküz altında buzağı arıyorsunuz. Bu ne saçma bir düşünce. Dogmatikliğin ağa babalığını yapoıyorsun. Kendi fikrini doğrudan dikte etmeye çalışıyorsun.  Sonra bir Tanrıcılıkta sen yapıyorsun. Ne çok sahte tanrı var. Ben ne dinden girdim ne hikayeden. Doğrudan insan özünden.... insaf sahibi bir insan, yazının ta başından sonuna kadar okursa, özde neyi yazdığımı veya anlatmak istediğimi anlar.  Sen bilmem döneminde yaşamadığın görmediğin yazısı ona mı ait değil mi bilmediğin "kısır elindeki kaynak ki uydurma ihtimali büyük tercüme edilmiş derlenmiş bin ağızdan nakille gelmiş farabiye hayranlığını beslerken; var-ile yok arasında bir yazıyı "özde manası örnek alınır düşüncesi ile yazdığım bir yazıyı" iki satırla yok mu edeceğini sanırısın. Senin yok demenle Tarihmi yok olacak. Velev ki öyle yapsan ne olur. Aynen öyle "sanalsın" bugün var yarın gündemimde "yoksun". İstediği kadar klavyeler tıklasın şıkırdasın arkadaşım sanalsın göstermek istemediğin bin yüzden göstermek istediğin bir yüz ile yazıyorsun . Yav sana ne benden benim dinimden anlayışımdan nbırak millet neyi nasıl yaşıyorsa yaşasın. Binyaminin Babalık dediği adamdan ne farkın var?. Sen, seni incitmediği müddetçe baskı ve üzerinde tahakküm kurmadıkları  müddetçe (saygı isteyen yok) bari saldırma insanların inancına küfretme . Ne diş bilemesi bu anlamadım. Zorun kime inamadığın Allahamı yoksa inanan kişiyemi. Niye müdahele ediyorsun. Ha varmış ha yokmuş. Bunun ispata ispata ihtiyacı yok dedim. Sen nerenin askerliğini yapıyorsun.  Sana ve/veya senin gibilere kaynak olsun diye delilmi yazdım diktemi ettim ne yaptım. Tanrı var mı dedim?. İslam yücemidir dedim. Ortada kendimce öyle yazdım. İspatada kalkmadım kalkışmadım. İyide niye zıpladın. Kızgınlığın öfken Tanrıya ise git, gökle savaş yerle savaş. Kökten dinci diye tabir ettiğinden ne farkın var senin.  Laf olsun torba dolsun dostlar bizi eğlencede görsün mesabesince yaz, lakin beni neyle itham ediyorsun. Mucizemi istiyorsun bana ne!!! benim ne derdim. Kim Allah için bir şey yapıyorsa oda beni bağlamaz.  Ve sende bağlamassın.

Gönderi tarihi:

Fakat benimki kişisel bir eleştiri değildi ki @@nizamarslan? Kişisel yanıt vermemen, benim yazdığım gibi genele yönelik, dünyada, müslümanlarda gözlemlediğimiz haller üzerine yorum yapman gerekirdi. Abdülmuttalip öyküsünü sen uydurmadın. Bu sana anlatıldı ve sen de inandın. Bu noktada sana yönelik tek eleştiri bu var. İnanmadan önce daha ayrıntılı düşünmeliydin. Bu kadar eleştiri de herhalde olacak. Eni konu farklı düşünce ve inançta kişileriz. Bu durumda bu kadar eleştiri doğal. 

Asıl eleştiri, bu çelişkili öykünün bu kadar yaygınlaşması müslümanlar arasında. Bu çelişkiyi birilerinin görmesi gerekirken, kimse kral çıplak diyemiyor. Sorun bu.

Yazın makineli tüfek ateşine benzediği için okumak çok zor. Daha serinkanlı ve düşünerek, bölümlere ayırıp fikrini geliştirerek yazmalısın...

Gönderi tarihi:

Kaç "müslüman" gördün ben açıkcası bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar gördüm onların bir çoğuda öldü. Peki sen nerede gördün, yoksa "müslümanım" diyenlerimi kast ediyorsun. Ben sana desem ki ben her gün milyonlarca Tanrıyla muhatap oluyorum...Ne olacak?....Bak benim sana ise acizane tavsiyem cümlelerini hedef olarak genele yaymadan yaz ve sen benliğinde toplama.

Gönderi tarihi:

Konuları kişiselleştirirsek bu sefer de kişi islamı temsil etmez denir. E yani doğru da olur. Bir kişiye bakıp nasıl islam bu diyebiliriz ki? Tabii ki genelde müslümanım diyenler nasıl, ona da bakmak zorundayız.

Zaten bununla da yetinmeyiz. Ana kaynağında ne yazıyor, müslümanlar onları yapıyor da olsalar, yapmıyor da olsalar, bu da önemli. Ne oluyor ne olmuyor kadar, kitabında ne yazdığı da önemli. İster uygulasınlar, ister uygulamasınlar. 

Yani bir konu bir kaç değişik açıdan incelenir. İşler böyle yürüyor...

Gönderi tarihi:

neden "olmayanın" adı olurmu? varsa adıda vardır. Adı varsa vücududa vardır...inanmasa idim söylemezdim. Kaldıki bu bir tez değil, buz gibi hakikat:)

O halde, Yokluğun adı vardır; o da "YOK". YOK, adı olduğundan aslında vücududa da sahiptir. O halde YOK=VAR. Ama bu seferde aynı eşitlikten VAR=YOK.

Özetle neymiş; Bir varmış, bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, deve tellal iken, pire berber iken.......aptalkafam.gif

Bu arada Acun da VAR mısın?, YOK musun? programıyla gelmiş geçmiş en büyük filozofmuş da haberimiz yokmuş(pardon varmış yada yokmuş) w00t.gif

Gönderi tarihi:

çok sevgili dostlar insanoğlu her zaman düşünmek zorundadır 

bakın dünyanın her yerin de insanlar fikir mücadelesi verir mantık kavgası tartışması yapar bu nedendir?

başkalarının fikrine saygı duysa dahi bilinç altında her zaman benim bilgim fikrim mantığım her zaman onunkinden daha mantıklı demekten alıkoyamaz 

biri bir şey dediğinizde az da olsa muhalif tarafı insanın hemen zıplar 

ilk insanlar bile dini hikayelere göre birbirini öldürdüğü anlatılır neden? 

eğer insanoğlunu tanrı böyle yarattıysa insanlığın suçu ne? not ateist biri olarak bu hikaye inançlılar için yazdım 

daha savaşlar tartışmalar ve ego'lar o zamanlardan geliyorsa günümüz ne yapsın? bunlar gayet doğal 

ama bu demek değildir ki insanlar tek fikirli tek tip olsun zaten olamaz olmaz 

ama fikir mücadelesinden çıkıp artık baskıya şiddete ve ötekileştirmeye kadar gidiyor ama açık net görülüyor ki bu baskı maalesef inançlıların daha çok yaptığı aşikar ateist'ten yapan vardır yok denemez fakat inançlı olan kısım dediğim gibi daha ağır geliyor 

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.