Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Huhuhi

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    93
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    1

Huhuhi tarafından postalanan herşey

  1. Felsefe, çözümsüz problemlere verilen, anlaşılmaz yanıtlardır (Henry Brooks Adams).
  2. Çıksın çıksın, bende 4 çocuk var, beze verdiğim paranın haddi hesabı yok
  3. Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir. (Cenap Şahabettin)
  4. Günde 16 paket içen biri, 8 saat uyuyorsa, geri kalan 16 saatte, aralıksız olarak saat başına 1 paket, 3 dakikada bir 1 adet sigara içiyor demektir. Prof Dr Alparslan Özyazıcı'nın dediğine göre günde 16 paket sigara içilmesi, 1000 mg Nikotin'in vücuda girmesi demektir. Vücut için bir anda alındığında nikotinin ölümcül dozu 40 mg'dır. Bu hesaptan bu şair, her 40 dakikada bir neredeyse ölümcül dozda nikotini vücuduna alıyormuş. Şairin ne kadar yaşadığını merak ettim doğrusu
  5. Huhuhi

    Çağrışım

    Sayın Ordinaryus Profesör Doktor Orgeneral Rektör Ombudsman Cumhurbaşkanı'nın kapıcısının arkadaşı olmayan adam
  6. Huhuhi

    Çağrışım

    ekmek arası tenyareç
  7. http://youtu.be/EoYAic35n0Y Önemli olan berberiniz iyi olsun da!
  8. Şarkıcı Craig Owen'a, “Fotoğraf için poz verdiğinde ne yaparsın?” diye sorarlar. Yanıtı; “Donarım, dönüşmek üzere olduğum sabit fotoğrafı önceden sezercesine…” olur.
  9. Pazar günü şöyle güzel bir gezi yapayım dedim. Vee karşıma birbirinin tıpkısı Anne kedi ve üzerinde yatan iki yavrusu çıkıverdi. Öyle huzur doluydular ki, daha fazla rahatsız etmeden istemeye istemeye uzaklaştım. Biraz sonra karşıma dostluk içinde, ama yine de temkinli bir mesafede bir arada duran bir köpek ve 8 kedi arkadaşı çıktı. Sonradan anladım ki bu dostluğun sebebi, tekneden atılan yiyecek parçalarıydı. Ama ne yazık ki, bu güzel gün, suya düşüp boğulmuş zavallı bir kedinin post mortem fotoğrafıyla sonlandı.
  10. HUHUHİ Çok yakışıklı bir horoz, yolun karşısında durduğundan.
  11. Huhuhi

    Gloria

    Günü doldursan ne, doldurmasan ne! Dopdolu hayatın yeter, her güne...
  12. Mahallenin iki afacan kardeşi tüm mahalleliyi bıktırmış. Sürekli ana-babalarına şikayet geliyor mahalleliden. Kırılan camların, kuyruğuna teneke bağlanan kedilerin, lastiği indirilen arabaların sorumlusu hep afacan kardeşler. Ana-babası usanıp bu durumdan kilisenin papazına anlatırlar durumu ve yardım isterler. Papaz; - "Gönderin çocukları konuşayım" der. Çocukları gönderirler. Papaz önce büyük oğlanı çağırır. - "Söyle bakiim evladım, Tanrı nerede?" Çocuk susar. Papaz tekrar sorar: - "Evladım söylesene Tanrımız nerede?" Çocuk susmaya devam eder. Papaz ısrarla sormaya devam eder, çocuk susmaya.. Sinirlenir Papaz; - "Konuşsana be çocuk nerde Tanrı?" Çocuk aniden fırlar, kiliseden koşarak kaçıyorken seslenir kardeşine; - "Kaçalım çabuk!" Eve giderler, odalarına çıkıp kapıyı iyice kapatırlar, küçük oğlan sorar büyüğüne; - "Neden kaçıyoruz?" Büyük yanıtlar: - "İşte şimdi hapı yuttuk, Tanrı kaybolmuş bizden biliyorlar!!!"
  13. Ha, ha, haaaa! Aklıma, Üç Kağıtçı filminde ermiş ilan edilip köylülere yağmur yağdıran, sevgili Kemal Sunal'ın Rıfkı tiplemesini getirdin.
  14. Dediğin gibi meteoroloji bir bilimsel tahmindir ve yarın yağmurluğunu belki de boşuna taşıyacak olabilirsin. Yani bu örnekte, bilime inancın boş çıkabilir. Birşeye inanmak herzaman onun olabilirliğini göstermez. Agnostik ise sadece kanıtlanmış verilerle dayanır, Bilim birşeye var derse var, yok derse yok kabul eder. Bilinen anlamdaki tüm dinlerin yanlışlandığı konusunda bir ateistle de hemfikirdir bu yüzden. Deminki örnekte agnostik, meteorolojinin doğru hava tahmini yapma istatistiklerini göz önüne alır ve örneğin yarın yağmur %87 yağacak, yada %13 yağmayacak der. Bu arada aklıma gelen bir fıkra Kış başlamak üzeredir. Kızılderili topluluğu şefin etrafına toplanmış,kışın sert mi yoksa yumuşak mı geçeceğini öğrenmek isterler. Geleneksel yeteneklerini dedelerinden bu yana çoktan kaybetmiş bulunan şef, işi sağlama almak için kışın sert geçeceğini ve mümkün olduğunca fazla odun toplamalarını söyler kabilesine Akıllı bir adam olan şef birkaç gün sonra yakınlardaki meteoroloji istasyonuna telefon eder: 'Bu kış soğuk mu geçecek sizce?' Meteorolog cevap verir: 'Evet, oldukça sert geçeceğe benziyor.' Bu cevabı alan şef derhal kabilesine döner ve kışın çok sert geçeceğini, daha çok odun parçası toplamaları gerektiğini söyler. Bir süre sonra Meteoroloji istasyonunu tekrar arar ve sorar: 'Kış hala soğuk mu geçeceğe benziyor ?'.. 'Evet' der karşıdaki: 'Oldukça soğuk geçeceğe benziyor.' Şef kabilesine döner ve sadece odunları değil bulabildikleri her çalı çırpıyı toplamalarını ister. Birkaç gün sonra Meteoroloji istasyonunu tekrar arar: 'Kışın sert geçeceğinden gerçekten emin misiniz?'. Adam: 'Kesinlikle. Bugüne dek yaşanan en sert kışlardan birini yaşayacağız gibi görünüyor.' 'Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ?' diye sorar şef. Meteorolog yanıtlar: 'Kızılderililer çılgınlar gibi odun topluyor...
  15. Bu doğru, felsefede kanıt olmaz, kanıtını bilimden alır ama kendi bir kanıt olmadığından sebep felsefi çıkarımlar aynı ateizm gibi inanç olur.
  16. Bana bilim daha çok Agnostik gibi geliyor. Zira, ateizmin tanrı yoktur çıkarımını; bügüne kadar Yeti Karadam'ı görmedik ve herhangi bilimsel bir yöntemle yaşadığına dair bir ize de rastlamadık, demek ki Yeti bir efsanedir ve asla böyle birşey yoktur, olmamıştır demeye benzetiyorum. Oysa ki bilim bir şeyi yok kabul etmek için, tüm olabilirlik olasılıklarının kesin olarak tükenmesini ister. O ana kadar ne vardır, ne de yoktur diyebilir ve tamamen agnostik bir durumdadır. Çünkü bilim yargılar üzerine kuruludur ve önyargıyı baz almaz. Ama şunu diyebilir. "Mevcut bilimsel veriler ateizmi kanıtlamamakla beraber, onu destekler gözükmektedir, fakat aynı verilerin mevcut dinlerle örtüşmeyen noktaları vardır, bu sebeple dinleri asılsız kabul edebiliriz."
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.