Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Aciklarsan, bakariz. Bakmak başka, görmek başka. Yani; algılamak / anlamak. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Wallahi bilemem, en fazla butce oraya gidiyor. Okula hastahaneye universiteye bilime bu para ayrilsa; ulke ve toplumu su an cok farkli yerde olurdu. Yine anakronik yaklaşım. Belli bir tarihteki olayı tartışıyorken, bugüne atlamak. Devrim sürecindeki diyanet ayrıdır, sonradan yozlaştırılmışı, dönüştürülmüşü ayrıdır. Oysa, biz birincisini tartışıyorduk. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 İmanın şartlarının uygulaması nedir ? Uygulama islamin sartlarinda, inanc imanin sartlarinda. Protestanlar dini bozmuş mu oluyor şimdi ? Ben bizden bahsettim. Zaten evengelistler uc dini birlestirmeye calisiyor. Eder, eder, fark eder. Zira, duraklama devri, devletin dinin hakimiyetine girmesi ile bağlantılıdır. Oysa, Osmanlı'da hiçbir zaman devletin dine hakimiyeti olmamıştır denilmişti. Ayrıca, Osmanlı OD'da da vardı. Sen ne dense kendin anlamak istedigin gibi anliyorsun. Onla ne alakası var ? Deizmde Tanrı kurduğu düzene karışmaz. Laik Müslümanlıkta İmanın Şartlarına bu ters asıl. Cunku yari sart tam teizm degil. Cunku din uygulama kismi pek yok. O yuzden Allahli ama dinsiz sayilabilirler. Imanin sartina inanc ta zaten korkudandir. Merak edilmesin yakında o da olacak. Hedef 2023. Hala Protestanlık ile Katolikliğin farkının farkına varamamak, diyecek bir şey bulamıyorum artık. Hayir ben teokrassiden bahsetmiyorum. Gostermelik turistik bir uygulamadan bahsediyorum. Aman bulma. Bu arada ben senin bir kac mesajinatek mesajla yanit verdigim icin; bazi sorular gume gidiyor. Aciklama gelmiyor. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Uygulama islamin sartlarinda, inanc imanin sartlarinda. E o zaman İmanın şartlarının Sekülerliğe engeli nerede ? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Ben bizden bahsettim. Türkçe Kuran mı dini bozma ? Türkçe İbadet mi dini bozma ? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Sen ne dense kendin anlamak istedigin gibi anliyorsun. Bunun tercümesi " cevap veremiyorum " Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Cunku yari sart tam teizm degil. Cunku din uygulama kismi pek yok. O yuzden Allahli ama dinsiz sayilabilirler. Imanin sartina inanc ta zaten korkudandir. Demek ki Laik Müslümanlık Deizm değilmiş. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Hayir ben teokrassiden bahsetmiyorum. Gostermelik turistik bir uygulamadan bahsediyorum. O bolca yapılıyor zaten. Turizm için Meşrutiyete geri dönülmez. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Efendim, o halde, Müslümanlar neden genelde Kapitalizm yanlısıdır, Monarşi yanlısıdır, Laiklik karşıtıdır ? muslumanlara degil ; Kurana bakarak konusmak gerek .. cunku kendine musluman demekle degil ; salih ameller islemekler musluman olunur ; ben baska bir bakis acisi ile yaklasayim ; PEygamberimiz sav der ki ; yuksek binalar yapmaya basladiklari ve bu konuda birbirleri ile yaristiklari bir donemde ummetim 77 firkaya ayrilacak ve her biri birbirine dusman olacaktir (sav) dindeki bir dejenerasyondan bahseden 100 lerce hadis vardir .. gunumuzde tarikatlar dallar kollar birbirine dusman bir islam anlayisi icindedir .. yani muslumanlar davranislarina gore elestirilebilir ama Kuran kendi hukmune gore elestirilir - cunku muslumanlar da Kurandan sorulacaktir .. Madem İslamda Kapitalizm eleştirilmiş, Kapitalizm yanlısı Müslümanlara bunu göstermenin, bu sıfatı öne almanın ne gibi bir zararı var ? Madem İslamda Laiklik var, Laiklik karşıtı Müslümanlara bunu göstermenin, bu sıfatı öne almanın ne gibi bir zararı var ? Madem İslamda Cumhuriyet / Demokrasi var, Cumhuriyet /Demokrasi karşıtı Müslümanlara bunu göstermenin, bu sıfatı öne almanın ne gibi bir zararı var ? oncelikle ne kadar musluman olduklari tartisilir ; sonrasinda ise zararlari fazla olur - kan dokuculuge sorunabilirler , fitne fucur arayabilirler ... bunlarin temel sebebi Kuranin saf ve acik hukmune karsi tarifi mumkun olmaz bir ofke duymalaridir - ayette ''sizin yaninizdayken onay verirler, sizden ayrildiklari zaman ofkeden parmaklarini isirirlar'' (Kuran) der .. yani Alim onunde Kuranin ilk anlamini onayliyorlar sozde muslumanlar ama yalniz kalinca cikarlarina dokundugu icin ofkeden adeta kuduruyor .. iman eden adam Allaha ofke duyar mi ? en azili munafiklar dini kabul eden ve fitne cikaranlardir .. kafirler kolaydir - acikca itiraf eder fazla da bulasmazsin : )) ama munafiklar dindar gorunumludurler .. Alıntı
Φ rebul Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Laiklik veya laisizm (Fransızca: Laïcité); devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensiptir. http://tr.wikipedia.org/wiki/Laiklik Laiklik bir devlet tanımıdır, insanları laik diye nitelemeye kalkarsanız çok saçma anlamlar ortaya çıkar. İnsan devlet midir? Laik devletin yöneticileri her din ve inanç karşısında tarafsız olmak durumundadır yani herkese eşit mesafede olacak ve kendi dini inançlarını ön plana çıkartmayacaktır. Laik müslüman olur mu? Müslüman devlet midir? Müslümanlık bir inanç şeklidir. Laikliği benimseyen yani kabullenen müslüman olabilir fakat laik müslüman derseniz devlet tanımını insana indirger ve böylece kafanıza göre kavram yaratmış olursunuz. Laik bir ülkenin başbakanı aşırı dindar olabilir fakat laik ülkenin başbakanı olması sebebi ile dini inançlarını geri planda bırakıp her inanca eşit mesafede olmalıdır. Laik Hristiyan da olmaz müslüman da kavramları kafamıza göre değiştireceksek yanına not düşün benim yorumum diye biz de bilelim. 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 tarihte osmanli devleti laik bir devlet miydi ? ya da laikligi ya da laikligin o zamanki kavramsal denkligini(?) benimseyen yaptirimlari oldu mu ? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 oncelikle ne kadar musluman olduklari tartisilir Demek ki Kapitalizm yanlısı, Monarşi yanlısı, Laiklik karşıtı Müslümanları Kuran'dan uzak, çıkarcı ve münafık buluyorsunuz. Peki o zaman neden “ antikapitalist musluman tabirini kullanan kisi muslumanligi incelememistir ya da, islama karsi yurutulen propogandanin etkisi altindadir “ dediniz ? Madem İslamda Kapitalizm eleştirilmiş, Kapitalizm yanlısı Müslümanlara bunu göstermenin, bu sıfatı öne almanın ne gibi bir zararı var ? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Laiklik bir devlet tanımıdır, insanları laik diye nitelemeye kalkarsanız çok saçma anlamlar ortaya çıkar. İşte onun için genelde Seküler tanımı kullanılır insan için. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Laik bir ülkenin başbakanı aşırı dindar olabilir fakat laik ülkenin başbakanı olması sebebi ile dini inançlarını geri planda bırakıp her inanca eşit mesafede olmalıdır. Sizce RTE böyle bir idareci midir ? Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Demek ki Kapitalizm yanlısı, Monarşi yanlısı, Laiklik karşıtı Müslümanları Kuran'dan uzak, çıkarcı ve münafık buluyorsunuz. Kuranin ruhundan uzak buldugum dogru - ama munafik olduklarina ben karar veremem ; ) ben onlarin ne kadar musluman olduklari tartisilir demistim ) onlari munafik ilan etmedim ki Peki o zaman neden “ antikapitalist musluman tabirini kullanan kisi muslumanligi incelememistir ya da, islama karsi yurutulen propogandanin etkisi altindadir “ dediniz ? cunku Kuranda kapitalizme odakli bir yasam sistemi yoktur - para biriktirilmemeli ve pyasa surekli faal olmalidir ki ; genis medeniyetlere bu uygulandiginda ekonomik kriz cikmasin : )) ekonomik krisiz en temel sebebi mali biriktirmek ve pyasada donen paranin surekli tekellerde toplanmasindan kaynaklanan durgunluktur ! Kuran kapitalizmi lanetlemistir ! isteyen malini biriktirir tabi cnm .. bu onu munafik degil ; orta yolda yuruyen (Kuran) bir musluman yapar - cimri, materyal vs dusunsel zayiflik gosterebilir .. Madem İslamda Kapitalizm eleştirilmiş, Kapitalizm yanlısı Müslümanlara bunu göstermenin, bu sıfatı öne almanın ne gibi bir zararı var ? cevaplamistim : )) Alıntı
Φ rebul Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Sizce RTE böyle bir idareci midir ? İnançlara karıştığına şahit olmadım, AKP de başı açık bayan vekiller de olduğuna göre böyle bir başbakan yoksa patisinde bayan vekil bulundurmamaya özen gösterirdi. Kimin inancına karışıyor? Alkol konusu ise o bir inanç meselesi değildir. Doğru bir uygulamadır. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Kuranin ruhundan uzak buldugum dogru - ama munafik olduklarina ben karar veremem ; ) ben onlarin ne kadar musluman olduklari tartisilir demistim ) onlari munafik ilan etmedim ki Müslüman ya olunur, ya da olunmaz. Bir de Münafık vardır o da aslında Müslüman değildir demektir. Müslümanlıkları tartışılır demek ne demek ? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 cunku Kuranda kapitalizme odakli bir yasam sistemi yoktur - para biriktirilmemeli ve pyasa surekli faal olmalidir ki ; Piyasa Kapitalizmin kavramıdır. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 cevaplamistim : )) Kuran'da Kapitalizm yoksa, siz Kuran'a uyup Anti Kapitalist olan Müslümanı nasıl münafık ilan edebilirsiniz ? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 İnançlara karıştığına şahit olmadım, AKP de başı açık bayan vekiller de olduğuna göre böyle bir başbakan yoksa patisinde bayan vekil bulundurmamaya özen gösterirdi. Kimin inancına karışıyor? Alkol konusu ise o bir inanç meselesi değildir. Doğru bir uygulamadır. Başı açık vekillerin, alkol alanların Müslüman olmayan olması şart mıdır ? Onun için, sorumun cevabı bu değil. " Laik bir ülkenin başbakanı aşırı dindar olabilir fakat laik ülkenin başbakanı olması sebebi ile dini inançlarını geri planda bırakıp her inanca eşit mesafede olmalıdır. " Bu sizin cümleniz. Kendisi gibi düşünmeyenleri, farklı inanç gruplarını her konuşmasında, söyleminde hedef gösteren bir Başbakan nasıl Laik olacak, sizin tanımınıza göre ? Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 İnançlara karıştığına şahit olmadım Nasıl şahit olmazsınız? İnsanlık anıtını bilmem ne hazretlerinin yanı başına dikmişler diye yıktırmadı mı? Ne demek hazretlerinin yanı başı yahu? Hazretlerinin yanı başında olunca kıyamet mi kopuyor? Dini bu derece kullanan bir kişiye nasıl inanca karışmıyor diyebilirsiniz? Yıkacaksa yasal gerekçe söyleyecek. İmar izni yok diyecek, ruhsatı yok diyecek, bir şey diyecek. Bilmem kim hazretlerinin yanı başına dikmişler diye heykel mi yıkılır? Başı açık bayanı vitrine artık dini kanallar bile koyup hoca hacı ile söyleştiriyorlar. Buna mı kanıp aldanacağız şimdi? Baş dediğin beş saniyede açılır, beş saniyede örtülür. Bu hiç bir şekilde ölçü alınamaz. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2013 insanları laik diye nitelemeye kalkarsanız çok saçma anlamlar ortaya çıkar. İnsan devlet midir? Kişiler de kesinlikle laik olur. İnancını kendine saklar, insan ilişkilerinde insanları inançlarına göre değerlendirmez, herkese insan olarak bakar. İnancı nedeniyle değerli veya değersiz görmeye, ötekileştirmeye kalkışmaz. Dinlere eşit mesafede olmayı da inancıyla birlikte başarabilir. Başka dinden diye kimseyi hor görmez, benim dinimden diye üstün tutmaz, her insana insan olarak bakar. Dini, inancı, mezhebi her ne olursa olsun bakış açısını değiştirmez. İşte böyle insan tipini istemeyen bölücü, kinleştirici, düşmanlaştırıcı, ötekileştirici şahıslar bu "kişi laik olmaz" kampanyasını başlattılar. Böyle bir şey yoktur. Devlet de laik olur, kişi de. Hiç bir engel yoktur. 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Demek ki Laik Müslümanlık Deizm değilmiş. Islamin sartlarini dini uygulama olarak yerine getirmeyen, imanin sartlarindan da sadece Allah'a inanan bir musluman teolojik olarak hangi tanrinin varligi durusuna girer? O bolca yapılıyor zaten. Turizm için Meşrutiyete geri dönülmez. Burada bir geri donus yoktur, sadece yetkisiz bir tarihi korumak vardir. Bunun tercümesi " cevap veremiyorum " Ben cevap veriyorum da, sen onu algilayacagina kendi dogruna oturtamiyorsun. Bu da dogal, sinirlari olanlar oturtamaz. E o zaman İmanın şartlarının Sekülerliğe engeli nerede ? Dunya otesi fizik otesi aklin yarattigi varliklara inancta. Türkçe Kuran mı dini bozma ? Türkçe İbadet mi dini bozma ? Alintin burda; Canraşit, 01 Eyl 2013 - 06:24 tarihinde , dedi ki Protestanlar dini bozmuş mu oluyor şimdi ? Ben bizden bahsettim. Zaten evengelistler uc dini birlestirmeye calisiyor.-e.i.- Yanit ta yukarida. Bu temelde sorundaki Türkçe Kuran mı dini bozma ? Türkçe İbadet mi dini bozma ? "Dini bozma" derken neyi kast ediyorsun? Bu arada ben senin bir kac mesajinatek mesajla yanit verdigim icin; bazi sorular gume gidiyor. Aciklama gelmiyor. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Islamin sartlarini dini uygulama olarak yerine getirmeyen, imanin sartlarindan da sadece Allah'a inanan bir musluman teolojik olarak hangi tanrinin varligi durusuna girer? Deizmi teizmden ayıran tek fark bu olsa tamam da, tek fark bu değil. En başta Deizm Vahyi reddeder. “Deizm veya Yaradancılık, mantık ve doğal dünyaya dair gözlemlerin kaynağını oluşturduğu; dini bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alan, bu sebeple vahiy ve esine dayalı tüm dinleri reddeden tek Tanrı inancıdır. Evreni yaratan, işleyişi için doğa kanunlarını koyan, ayrıca insanlığa ve evrene müdahalede bulunmayan; doğruları keşfetmeleri için insanlara akıl veren bir Tanrıya duyulan inanç deizmi ifade etmektedir.[10] Deistler genellikle bu doğrultuda evreni Tanrı tarafından tasarlanan, hareketi başlatılan; dışarıdan müdahale olmadan doğa kanunlarına uygun şekilde işleyen bir bütünlük olarak görme eğilimindedir. ( tr.wikipedia.org ) “ Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2013 "Dini bozma" derken neyi kast ediyorsun? Buna literatürde " okuduğunu anlamamak " deniyor. Dinde Reformasyon ne üzerine yapılır ? Dinde reformasyon yaparsan, dini bozarsin. Protestanlar dini bozmuş mu oluyor şimdi ? Ben bizden bahsettim. Türkçe Kuran mı dini bozma ? Türkçe İbadet mi dini bozma ? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.