Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yukaridaki guncel olayi gecmeden once kisa bir aciklama ve giris yapalim. 

 

2002 ile iktidara gelen AKP, 2006 lar ile birlikte gozlem verecek sekilde devleti ve her turlu kurum ve kurulusunu nasil ele gecirdigini gostermeye basladi.

 

Amacinin "dindar/kindar nesil yetistirmek/taraf olani bertaraf etmek/butun bunlari teokratik olarak tek agizdan yonlendirmek/yonetmek ve yaptirima tasimak icin ciktigi tarihi yolda; toplumu ve farkli halklarini biat etmek, surude tutmak, yildirmak, korkutmak, sindirmek, susturmak v.s. adina kullandigi her turlu kitlesel yasaklar yalanlar baskilar temelinde; ilk uyanislar 2010 ile basladi. Kitlesel ve bilhassa Ataturk ve kazanimlarini koruma adina yapilan her turlu politik eylemler ile geliserek en son Reyhanli bombalamasi ve katliami ile suregeldi.

 

Onceleri karsi ciktigi 3. Kopruyu acma ve Suriye saldiri istahinin tikanmasi yaninda ve de alevileri kizdiran 3. kopruye "Yavuz Sultan Selim" adi verilmeleri ve "iki ayyas" ve de icki yasagi tartismalari golgesinde; GEZI PARKI EYLEMI HER YONUYLE BUGUNE KADAR OLAN TEOKRASTIK PARTI DEVLETI VE PARTI POLISI BASKILARINA KARSIN, BIR DONUM NOKTASIDIR. 

 

 

Bu eylemin donum noktasi olmasinin ve bazi TC tarihinde de yeni ilklere imza atmasinin neler olduklarini siraliyalim.

 

Ilk halk eylemi-daha oncekiler genelde politik icerik tasiyordu.

ilk doga koruma eylemi-daha oncekiler AKP karsiti eylemlerdi

ilk uzun soluklu eylem-1970'lerden bu yana direnisi nobetlerle koruyan ve bu korumada halkin her kesimini iceren bir eylem.

Diger ilkleri de soyle siralayabiliriz.

 

Polisin kendi bunyesinde bolunmesi-silah ve apoletlerini birakip halk direnisine katilan polisler ve istifa eden polisler.

 

ilk ciddi yaralanmalar ve olme olayi-yogun bakimda olanlar ve olen oldugu haberi

dagilanlarin sigindiklari yerlere biber gazi, gaz bombasi tazyikli su s1k1mi. Metrolara, kahvelere ve halkin oldugu yerlere siginan direnenlere vicdan sinirlarini asan saldirilar

 

Ambulanslarin "bizi aramayin, once polisi arayin" diyerek gelmemesi

Eylemde olmayanlarin eylemi surdurenlere her turlu transport, maddi ve manevi yardimi

Yaralanan ve saldiridan etkilenen cocuklar ve yaslilar

T.C. Tarihinde uc buyuk klub olan BJK, GS.FB taraftarinin ortak eyleme ve direnise fiziki destek karari.

Eylemin Turkiye'nin diger sehirlerinde parklarda desteklenmesi adina yapilan eylemler

Yabanci basinda gezi parki direnisinin genis yer bulmasi.

 

Isteyen ve baska ilkler aklina gelen yazar arkadaslar basligaekleyebilirler.

 

Kisaca GEZI PARKI DIRENISI POLITIK OLMAYAN USTELIK TAMAMEN DOGA KORUMASINA YONELIK HALKIN KARARLI BIR DIRENISIDIR VE BIR DONUM NOKTASIDIR.

 

Ayrica burada baska ilklerin basinda da direnise katilan halkin her turlu polis baskisina karsi onlemler gelistirdigi ve ilk defa geri cekilmedigi ve direnisini artirarak ve kitlesel olarak genisleyerek surduruyor olmasidir.

 

Evet teokratik otokratik bir islam devleti icin yola cikan AKP'nin artik suyu isinmistir.

 

Son bir senede yaptigi ulke ici ve disi tum girisimler kendi tabani dahil destekten yoksundur. Ayrica toplum ve halki artik yalanlara kandirmalara da gelmemektedir.

 

Iktidar halk uzerindeki guvenini destegini hatiri sayilir bir sekilde yitirmistir.

 

Bu eylem de yine bir ilk olarak halki karsisina alan ve onu baski ile sindirecegini uman tarihte yanilmis her turlu diktatorun yanina yakinda esbaskan ve partisi de eklenecektir.

 

HALKI KARSISINA ALAN HIC BIR DIKTATOR AYAKTA KALAMAZ.

 

Yine tarihte oldugu gibi tum diktatorler kendi sonlarini kendileri hazirlamistir, esbaskan ve partisi icin tarih bir kez daha tekerur edecektir.

 

Evet esbaskanin kendisinde vicdan olmayabilir ve sirf kendi istedi diye kendi cikari adina her yolu kendince mubah ve mesru kilabilir, ama artik emir verdikleri bunu pek boyle algilasmasmakta, vicdaninin sesini dinlemeye zorlanmaktadir.

 

Eylem mi, cokbasit. AVM hastaligina tutulmus olan esbsakana "biz taksim gezi pakinda dogayi yok edip, AVM kurulmasini istemiyoruz" eylemidir.

 

Iste bu ve bu icerikteki bir eylem, ulkede ilklere imza atmis, insanogluna onun bir vicdani oldugunu hatirlatmis ve hatirlatmaya da devam etmektedir. Bundan sonraki eylemlerin bu hatirlatmayidaha guclu yapacagindan da kimsenin suphesi olmasin.

 

Uluslar arasi basinin bile o emperyalist zihniyeti, konuyu bu vicdani temelde degerlendirmistir.

 

Direnis devam ediyor, yeni gelismeler oldukca buraya eklemek her bir site yazarinin vicdani bir algisi olsun ve "insanlik boynunun borcu olsun"

 

Oradaki bir sanatci eylemcinin esine sarilarak polislere karsi yaptigi su konusma da tarihe gecmelidir.

 

"Tazyikli suyunuz, biber gaziniz, gaz bombaniz ve her turlu saldiriniz bizleri oldurmeye yetmez, ne duruyorsunuz, kursunlarinizi s1k1n, bitirin, neden kursun s1km1yorsunuz?" 

 

Esbakanin unutmamasi gereken, BUNUN BIR HALK DIRENISI OLDUGUDUR. HALKA KARSI HIC BIR DIKTATORUN GUCU OTORITESI IKTIDARI BASKISI VE HER TURLU YILDIRMA, SINDIRME, SUSTURMA, KORKUTMA GIRISIMI YETERSIZ KALIR. CUNKU HALK DIRENISI ISTEDIGINI ALMAK ICIN YOLA CIKMISTIR VE ALMADAN DA BU DIRENISI BITIRMEZ.

Gönderi tarihi:

Biber gazından etkilenen hayvanlara nasıl yardımcı olabiliriz?

Bir veteriner hekime danıştık:

Nefes açıcı sprey ventolin gibi,
Antiasit yani rennie talcid gibi suruplari yarı yarıya suyla karıştırıp cok az içirmek.

Sokaklardaki hayvan dostlarımıza da yardım ediyoruz, haydi!

Gönderi tarihi:

Hayvanseverler derneğinden duyuru: 

 

ÇAĞRI: TAKSİM'DE, ARA SOKAKLARDA BAYGIN VE YARALI HAYVANLAR VAR. BÖLGEDE BULUNANLAR YA DA YARDIMA GİDEBİLECEK OLANLAR, UNUTMAYIN; ONLARA YARDIM EDİP, YAŞAMALARINI SAĞLAYACAK OLAN SADECE BİZLERİZ!

Gönderi tarihi:

Unutmayın durdurma kararı demek, durdu demek değil sadece geçici olarak durdu demek ama eylemler cevap veriyor da demek aynı zamanda...

 

Taksim Gezi'de yürütmeyi durdurma kararı çıktı.......
Mahkemeden gelen ilk bilgilere göre, Taksim Gezi'de AVM yapılmasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı çıktı.
İŞTE O KARAR METNİ 31/MAYIS/2013 TARİHİ İTİBARIYLA AZ ÖNCE İMZALANAN KARAR.

 

94559047193200955587215.jpg

Gönderi tarihi:

Taksim'de Mobese kameraları kapatıldı. Jammerlarla internet ve iletişim kesildi. Metro ve ulaşım yasaklandı.

Gönderi tarihi:

taksim'de bulunanlar için tutuklandığınız taktirde 444 52 71 den barodan avukat desteği.. gönüllü hekim 0530 923 51 20 gaz maskesi 212 244 43 44

Gönderi tarihi:

Canlı yayına ihtiyacım yok cama çıktığım zaman görüyorum smile.png

o halde festival!!!! derken???

Gönderi tarihi:

Canli yayin;

 

42 derece Turksat 1C, 11804 V 24444 DHA FEED

Gönderi tarihi:

Acil çağrı: 

 

ÇAĞRI: TAKSİM'DE, ARA SOKAKLARDA BAYGIN VE YARALI HAYVANLAR VAR. BÖLGEDE BULUNANLAR YA DA YARDIMA GİDEBİLECEK OLANLAR, UNUTMAYIN; ONLARA YARDIM EDİP, YAŞAMALARINI SAĞLAYACAK OLAN SADECE BİZLERİZ!

Gönderi tarihi:

Taksim'den evine dönemeyen arkadaşlar,Oda Tiyatrosu'nda kalabilirler. Dinlenmeniz için açık kalacakmış! 0212 266 77 43 #direngeziparkı

Gönderi tarihi:

Taksim'de zarar gören KEDİ, KÖPEK, KUŞ ne varsa kliniğimde gece nöbette olacağımızı duyurduk,ÜCRETSİZ yardıma hazırdır.

 

Atakent Veteriner Polikliniği Halkalı İkitelli 

 

Dr. Vet. Hek. Levent BAYRAKTAR

Gönderi tarihi:

 

Taksim'deki  Dorock Bar kapalı olsa da sığınmanız için giden herkese açıktır, Ve şuan tıbbi malzeme gaz maskesi gelmiş. İhtiyacı olanlar oraya gitsin. 

Gönderi tarihi:

RESMİ OLMAYAN SON BİLGİLER: 
400 Yaralı 5'i Ağır. 10 kafa travması, 3 kişi gözünü kaybetti, 4 ölü.

Gönderi tarihi:

Kazancı Yokuşundaki yaralılara bir evde sağlık istasyonu kuruldu! 0537 734 11 71 YAYALIM !!!
taksim dorock Barda tibbi araç gereç gaz maskesi vs. bulunmaktadır.
Gönüllü saglik ekipleri istiklal cad. Ilk sag ve ilk sol ipek sokaktadir. Astim ilaclarina ihtiyaci olanlar 0 533 655 53 85 numarali telefondan ulasabilirsiniz."
YARALILARI ITALYAN HASTANESI ACIL SERVISE TASIYIN. GONULLU DOKTORLAR BEKLIYORLAR 0505 894 90 54..
İstiklal Caddesi, Sadri Alışık Sok. No.19'da ki oteli Hotel
Residence yaralılar için her türlü yardımı yapacaktır.
Gümüşsuyu Askeri Hastanesi antiasit solüsyon ve astım ilacı ücretsiz dagıtıyor

Gönderi tarihi:

Doktor Arkadaşlar Taksim’de yardım için bulunuyorlar. Yardım isteyenler bu numaraları arayabilirler:

Ahmet Emre 0530 923 51 20 Doktor: 05058949054

Gözaltılar için gönüllü CHD avukatları :

Gülvin : 05365188859

Birol : 05064431259

Ceren : 05332064247 05072227288

Wireless Şifreleri: Sıraselviler’de olanlara Changa WiFi şifresi : changa12345

Kazancı Yokuşu’nda olanlar icin WI-FI Şifresi: 1122334455

Beyoğlu Hayal Kahvesi wireless şifrelerini kaldırdı.

Ipek sokagi wifi adi base. Sifre :

Base1500 Tünel mevkii İlk Belediye cad.

Que Tal Tapas Bar wifi şifresi 12345678

Astım ilaçları: 05336555385

Gaz maskesi: 02122444344

YARALI VE BAYGIN HAYVANLAR İÇİN : Haçiko Derneği: 05466264601 - 05335482560 - 05327496360

Gönderi tarihi:

TAKSİM'DE OLANLARI DÜNYAYA DUYURMAK İCİN 5 DİLDE HAZIRLANAN BİLDİRİ - PAYLAŞABİLİRSİNİZ / SHARE PLEASE
FRANSIZCA - İNGİLİZCE - İSPANYOLCA - KATALAN - IBRANICE

Atención! La democracia turca les necesita!
Tras de una serie de manifestaciones pacíficas para proteger una zona verde recreacional en el centro de la ciudad de Estambul que está prevista para ser demolida para la construcción de un centro comercial, la policía turca atacó a los manifestantes, violentamente con gases lacrimógenos y cañones de agua a presión, apuntándoles directamente a las caras y los cuerpos. Decenas de manifestantes están heridos y el acceso al parque está bloqueado sin ninguna base legal. Los medios de comunicación turcos, controlados directamente por el gobierno o que tienen relaciones comerciales y políticas con el gobierno, evitan hablar de los incidentes. Las agencias de prensa, también, han bloqueado la circulación de información.
Por favor, comparte este mensaje para que el mundo este consciente del estado policial creado por AKP del Recep Tayyip Erdoğan, que a menudo está considerado como un modelo para los otros países de Oriente Medio. La democracia turca espera tu apoyo. Muchas gracias!

Atenció! La democràcia turca us necessita!
Després d’una sèrie de manifestacions pacífiques per a protegir una àrea d’esbarjo al centre d’Istambul que està prevista per a ser demolida per a la construcció d’un centre comercial, la policia turca ha atacat als manifestants, violentament amb gasos lacrimògens i canons d’aigua a pressió, apuntant-los directament a les cares i als cossos. Desenes de manifestants estan ferits i l’accés al parc està bloquejat sense cap base legal. Els mitjans de comunicació turcs, controlats directament pel govern o que tenen relacions comercials i polítiques amb el govern, refusen parlar dels incidents. Les agències de premsa, també, han bloquejat la circulació d’informació.
Si us plau, compartiu aquest missatge per a que el món sigui conscient de l’estat policíac creat pel AKP del Recep Tayyip Erdoğan, que sovint està considerat com a un model per als altres països de l’Orient Mitjà. La democràcia turca espera el teu suport. Moltes gràcies!

À VOTRE ATTENTION! LA DÉMOCRATIE TURQUE, ELLE A BESOIN DE VOUS!
En suite d’une manifestation pour la conservation d’un parc au sein du quartier central d’Istanbul qui est envisagé d’être démoli pour la construction d’un centre commercial, la police turque a lancée une attaque violente contre les manifestants paisibles avec du gaz lacrymogène visé directement sur les corps des gens et de l’eau à haute pression. Dizaines des protestants sont hospitalisés et l’accès au parc est bloqué sans base légale. Les médias turcs, qui sont directement contrôlé ou ont des liaisons politiques et économiques avec le gouvernement, refusent de traiter les incidents. Les agences de presse turques également bloque la diffusion de l’information sur les évènements.
SVP, diffusez ce message pour que le monde prenne conscience de l’état policier turc crée par l’AKP de Recep Tayyip Erdoğan, qui est souvent considéré comme un modèle exemplaire pour des pays du Moyen-Orient. La démocratie turque s’attend à votre soutien. Merci!

Attention! Turkish democracy needs you!

After a series of peaceful demonstrations for preserving a recreational area in Istanbul city center which is planned to demolished for the construction of a shopping mall, Turkish police attacked the protesters violently with tear gas and water cannon, directly targeting their faces and bodies. Dozens of protesters are hospitalized and access to the park is blocked without any legal basis. Turkish media, directly controlled by the government or have business and political ties with it, refuse to cover the incidents. Press agencies also blocked the information flow.
Please share this message for the world to become aware of the police state created by AKP of Recep Tayyip Erdoğan, which is often considered to be a model for other Middle Eastern countries. Turkish democracy expects your help. Thank you!

לתשומת לבכם/ן !
הדמוקרטיה בטורקיה זקוקה לכם/ן !
לאחר סדרת הפגנות שלוות לשימור אזור לרווחת התושבים, במרכז איסטנבול, שיועד להריסה לטובת בנייה של קניון, החליטה משטרת טורקיה לתקוף מפגינים באלימות, לפזרם בגז מדמיע ותותחי מים, המכוונים ישירות לפניהם וגופם !
עשרות מפגינים מאושפזים עם פגיעות פיזיות, הגישה לפארק נחסמה באופן לא חוקי. התקשורת הטורקית, הנשלטת ישירות על ידי הממשלה, או בקשרים עסקיים עימה, מסרבת לתעד או להתייחס לכל ההנ"ל !
כל הגישות לסוכניות עיתונות זרה – גם חסומות.
אנא שתפו הודעה זו, בתקווה שהעולם יתוודע למדינת המשטרה שיצרה מפלגת ה AKP ברשות ארדואן, ממשלה שנלקחת רבות כדוגמא למדינות נוספות במזרח התיכון.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.