Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İstanbul'da 1 Mayıs yasakları


evrensel-insan

Önerilen İletiler

İstanbul'da yarın Taksim'de kutlanması yasaklanan 1 Mayıs kutlamaları için alınacak ulaşım önlemleri açıklandı.

İstanbul'da yarın Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarını önlemek için alınacak ulaşım önlemleri açıklandı.

Sabah 05.00'ten itibaren Taksim'e çıkan tüm metrobüs seferleri iptal edildi. Saat 06.00'dan itibaren ise Kabataş-Taksim finüküler sistemi çalışmayacak.

Yarın İstanbul'da iptal edilen ulaşım hatları şöyle:

* Saat 05.00'ten itibaren tüm metrobüs seferleri iptal edildi
* Saat 06.00'dan itibaren Kabataş-Taksim finüküler sistemi çalışmayacak
* Saat 06.00'dan itibaren Şişhane-Taksim ve Taksim-Hacıosman arası çalışan metronun Şişhane-Taksim ve Levent-Taksim istasyonları arası seferleri iptal edildi.
* Saat 06.00'dan itibaren İDO'nun Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na yolcu seferleri iptal edildi. (Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na yolcu seferleri hariç)



BU YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK
İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü'nde trafiğe kapatılacak yol ve alternatif güzergahlar ile iptal edilen ulaşım seferlerini açıkladı. Açıklamada, vatandaşlardan belirtilen yolları kullanmamaları istendi.
 
Trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar şöyle: "Yolcuzade İskender Caddesi'nden gelen akım Şişhane Meydan' dan Okçumusa Caddesi/ Bankalar Caddesi istikametine yönlendirilecek.
 
Abide-i Hürriyet Caddesi'ne akım verilmeyecek, bu istikamete gelen akım Hürriyettepe ışıklardan Cevahir Otel istikametine yönlendirilecek.
 
Darülacizeden Hürriyettepe Işıklar istikametine gelen akım ve Bomonti Dereden gelen akım CevahirOtel önünden tekrar Darülacize Caddesine veya Bomonti yönüne yönlendirilecek,
 
Mecidiyeköy'den Halaskargazi Caddesine akım verilmeyecek, bu istikamete gelen akım Esentepe istikametine yönlendirilecek.
 
Şişli yönüne giden akım, Ergenekon Caddesi, Kurtuluş Caddesi ve Dolapdere'ye yönlendirilecek.
 
Dolmabahçe'den Gümüşsuyu'na ve Küçük Çiftlik'e akım verilmeyecek, bu istikamete gelen akım sahil yönünden Karaköy'e verilecek,
 
Adilbaba (Maçka taksi) yönünden gelen akım Teşvikiye Caddesine yönlendirilecek, Teşvikiye Caddesinden Mete Caddesine çıkan tünel kapalı tutulacak.
 
Perşembe Pazarı'ndan ve Unkapanı'ndan gelen akım Şişhane'den kesilip Kasımpaşa yönüne yönlendirilecek, Tarlabaşı Bulvarı'na akım verilmeyecek.
 
Kasımpaşa'dan gelen akım Unkapanı ve Perşembe pazarına mecburi olarak yönlendirilecek.
 
Dolapdere'den Yedikuyular-Divan istikametine akım verilmeyecek, Dolapdere kavşağından (U) dönüşü yaptırılacak.
 
Dolapdere Caddesinden Ömer Hayyam Caddesine akım verilmeyecek, Teşvikiye Caddesinden gelen akım Nişantaşı Kavşağından Rumeli Caddesine verilmeyip, Valikonağı alt başa yönlendirilecek.
 
Süleyman Seba Caddesi'nden gelen akım Bayıldım Caddesi'ne verilmeyip sağa Teşvikiye Caddesi'ne yönlendirilecek.
 
Boğazkesen Caddesi trafiğe kapatılacak, gelen akım Karaköy istikametine mecburi yön yapılacak,
 
Mebusan Yokuşu trafiğe kapatılacak, Karaköy istikametine doğru mecburi yön yapılacak.
 
Sıraselviler Caddesinden gelen akım, Cihangir Firuzağa Meydan'dan kesilerek Boğazkesen istikametine yönlendirilecektir.
 
Ayrıca Atatürk Bulvarı Ragıp Gümüşpala ayrımı-Ragıp Gümüşpala Caddesi Unkupanı ayrımı-Kadıköy İskelesi Önü Galata ayrımı- Ragıp Gümüşpala Caddesi Galata Köprüsü ayrımı ihtiyaç halinde kapatılacaktır.
 
E-5 Kuzey ve Güneyden Mecidiyeköy giriş katılımları ihtiyaç halinde kapatılacaktır.
 
Trafiğe kapalı olan caddeler; Mecidiyeköy Ortaklardan itibaren Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yedikuyular Caddesi,
Tarlabaşı Bulvarı, Sıraselviler Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Taşkışla Caddesi, Taşkışla Tünel, Rumeli Caddesi, Abdulhak Hamit Caddesidir.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

İstanbul'da yarın Taksim'de kutlanması yasaklanan 1 Mayıs kutlamaları için alınacak ulaşım önlemleri açıklandı.

.

.

.

Tarlabaşı Bulvarı, Sıraselviler Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Taşkışla Caddesi, Taşkışla Tünel, Rumeli Caddesi, Abdulhak Hamit Caddesidir.

 

Şiddet şiddeti, yasak taşkınlığı doğurur...1 Mayıs Evrensel İşçi Bayramımız Kutlu Olsun!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1 Mayis iktidarlarin öcüsü haline gelmis bir tarihtir.

 

1 Mayis'i kutlatmamak adina o na her lakabi taktilar.Bunlardan Komünist Bayrami ve Bahar ve Cicek Bayrami örnek olarak verilebilir.

 

1 Mayis 1886'da ilk defa Amerika'da baslayan bir isci hareketidir.sonradan tüm dünyaya yayilmis ve EMEKCI BAYRAMI olarak kabul edilmistir.Günde 12 saatlik calismaya karsi düzenlenen bir hak isteme hareketiydi.

 

Her yil dünyanin asagi yukari tüm ülkelerinde coskuyla kutlanan bu gün ülkemizde maalesef bir türlü hazmedilememis ve düzgün kutlanan bir konuma getirilememistir.Aslinda 1 Mayis tüm Avrupa Ülkelerinde artik toplum tarafindan benimsenmis bir gündür.O gün calisanlar meydanlarda haklari icin konusmalar yapar ülkenin ve de bölgenin kamu yöneticileri ve muhalefeti de bu gösterilere katilmakta hicbir sakinca görmezler.Biz de birakin bir kamu yöneticisinin bu gösterilere katilmasini,gösteri yapmak yani kutlamak bile yasaklaniyor ve calisanlar zulüm görüyor.

 

1911 yilinda ilk defa Selanik'te kutlanan 1 Mayis,1912 yilinda Istanbul'da büyük bir katilimla kutlanmistir.Türkiye Cumhuriyeti olarak ilk defa 1 Mayis 1923 yilinda kutlanmis 1924 yilinda toplu kutlama olarak yasaklanmis,1935 yilinda Emekci Bayrami adi degistirilerek "BAHAR VE CICEK BAYRAMI"olarak kabul edilmistir.

 

Komünist Bayrami olarak kabul gören bu kutlama günü bazi tarihlerde kanli olarak yasanmistir.Bunlarin icinde en önemlisi 1977 Kanli 1 Mayis'tir.Bunun disinda,1989'da 1,1996'da 3,2007 yilinda yine 1 kisi bu kutlamalarda polisin orantisiz saldirisi sonucu hayatini kaybetmistir.

 

Istanbul'da 1 Mayis kutlamalarinin kutlama yeri Taksim Meydanidir.Taksim Meydani bir semboldür ayni zamanda.Ancak Taksim'de 1 Mayis kutlamalari hep farkli versiyonlarla yasaklanmistir.Halbuki emekcilere böyle bir yasak getirilmemis olsa onlar davul zurna ve halaylar esliginde bu bayramlarini kutlayip sessizce dagilacaklardir.Ancak 1Mayis'a allerji olanlar bu günü yasaklamak icin can atmaktadirlar.Nitekim bu yilda aynisi olmus ve Taksim'de insaat bahane edilerek 1 Mayis kutlamalari yasaklanmistir.Bu yasak aslinda 1 Mayis kutlama yasagi degilde toplanma yasagi olarak öngörüldügü kisa sürede anlasilmistir.Cünkü Taksim'de kutlama yasagi koymussan Taksim Meydani'na girisi yasakliyacaksin bunun önlemini alacaksin halbuki ta Besiktas'tan baslayan,tren ve vapur seferlerini kapsayan bir yasak getirilmis olmasi iktidarin kasti bir davranisi olarak ortaya cikmistir.Acikcasi Iktidar sendikalari polis zulmüyle kiskirtmak ve daha büyük olaylara kapi acmak amacini tasimistir.5-10 kisilik bir guruba gaz bombasi atmanin anlami budur.

 

Benim kendi özgür düsüncem bana Iktidarin korktugunu söylüyor.Iktidar korkmaktadir,Neden korkmaktadir;halkin ayaklanmasindan korkmaktadir ve careyi poli gücünü kullanarak bu 1 MAYIS Kutlamalarini yasaklamakta görmektedir.Halkindan emekcisinden korkan bir iktidar yanlis yolda oldugunu kendiliginden kabul ediyor demektir.Hayatindan memnun olan mutlu olan insanlar neden ayaklansin ki,aslinda ayaklanma diye birsey de yok ortada ama korku daglari beklemektedir ve iktidar KORKMAKTADIR.

 

Ülkeyi bölünmenin esigine getiren,teröristlerle kuzu sarmasi olanlarin,Türkiye Cumhuriyeti'ne karsi allerji duyanlarin,Ata'ya saygi geregi  onun anitlarina celenk koymayi yasaklayanlarin,Milli Bayramlari yok etmek isteyenlerin korkmalari dogaldir.Bu millet belki saf görünür fakat yeri geldiginde ihanete en agir karsiligi verir.Iste iktidarin korkusu bu karsiligi alma korkusudur.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1 Mayis bu iktidarin döneminde serbest birakildi diyenler nerededir,Yoklar ortada.

 

Ülkeyi bölünmenin esigine getirmeyi demokrasi diye yutturanlara destek verenler nerede yoklar ortada

 

AKP Türkiye'yi bölüyor dedigimizde "hadi canim sende"diyenler nerede yoklar ortada,

 

"Yetmez ama Evet"demeyi demokrasi geregi diye savunup yargiyi basbakan Erdogan'in emrine verenler nerede,yoklar ortada

 

Evet hep ayni olmustur,bir musibeti milletin basina musallat edip ortadan kaybolurlar hep.

 

Milliyetciligi tukaka ederek bölücülügü demokratik olarak gösterme hastaligina kapilanlar bu yasanan sahneleri görüpte acaba neler uyduracaklar bu sefer?

 

1 Mayis dünyanin en geri kalmis ülkelerinde bile coskuyla kutlanmis,emekciler haklarini özgürce seslendirmis hicbir polis engeline takilmamislardir.

Istanbul Taksim'de tamamen siyasi korkularin neden oldugu 1 Mayis yasagi keyfi bir yasakti.Basbakanin siyasi korkusunun vermis oldugu bir refleksin yasak olarak disa vurmasiydi bu.BIr mülki amir olarak,Istanbul Valisi'nin görevi sendikalara,Taksim'de  1 Mayis kutlamalarinin sakincali olabilecegini söylemesi ve uyarida bulunmasi cok dogal bir harekettir ve sorumluluk tasir.Ancak bir Vali "hayir biz orada kutlayacagiz,herhangi bir sakinca söz konusu degidlir"diyen sendikalara karsi Polis Ordusunu cikaramaz.Hele de oraya kimse gitmesin diye Istanbul'un diger yollarini kapatamaz,Vatandasin yürüme hakkina engel olamaz eger oluyorsa bunun adina SIVIL SIKIYONETIM "denir.Sonra da kalkipta özür dilemek ise hem kellik hem de fodulluktur.Bugün Taksim'de 1 MAYIS KUTLAMALARI basbakanin emriyle ve onun emireri Istanbul valisinin ve emniyet müdürünün katkilariyla yasaklanmistir.Bölücü örgüte gövde gösterisi yapma özgürlügü taniyan bu iktidar Emekcilere bu özgürlügü ciddi hicbir gerekce gösteremeden yasaklamistir.

 

Yapilan aciklamalar yani;"Kadiköyde olaysiz kutlandi,Ülkenin diger illerinde de hicbir sorun yasanmadi"tarzi aciklamalar zevahiri kurtarma cabasidir ve Istanbul'da EMEKCILERE,MUHALEFET MILLETVEKILLERINE karsi iktidarin polisi tarafindan yapilan saldirilari yok etmez.Ayni polis 2007 yilinda silahsiz göstericilere acmis oldugu ates sonucu üc emekcinin ölümüne neden olmustur.1977 yilinda ayni polis 34 kisinin ölümünden de sorumludur.Daha acik bir ifadeyle,fasizmin emniyet gücleri emekcilerin demokratik haklarini dile getirmek icin yilda bir defa bayram seklinde kutlamak istedikleri 1 Mayis'a karsi müthis bir nefretle doludur,Polisin basindaki amirler bu yönde talimat almaktadirlar.Özellikle dinci kesimin karsi oldugu bu 1Mayis kutlamalari Türkiyede her yil farkli bir tarzda Polis engeli ile karsilasmistir.Küresel sermayenin kölesi olan komprador yandaslari emekcinin gücünden korkmaktadirlar.O nedenle bu masum bayrami sabote ederek emekcilere zehir etmektedirler.Fasizmin karsi oldugu sendikacilik Türkiye'de özellikle AKP iktidari döneminde daha cok güc kaybetmistir.Iktidar ve komradorlarin isbirligi ile isci haklari yok edilmektedir.

 

Gercekten birakin Ilerisini normal bir demokrasi ve hukuk devletinde ,polisin,valinin,emniyet müdürünün,Ic isleri bakani'nin bu zorbaliga onay vermesi asla kabul edilemez.O devletin yargi organlari derhal harekete gecer ve sorumlular hakkinda gereken idari ve hukuki sorusturma baslatilir.Ama ne dedik normal demokrasi ile yönetilen devletlerde bu böyledir.Bir vali vatandasin 1 Mayis'ini yasaklaayamaz,yollari kapattiramaz kapattiririsa hesabinida verir MUZ CUMHURIYETLERINDE hesap verme sorumlulugu sadece siradan vatandaslarindir.

.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Israil askerlerinin Sivil Filistin halkina yaptiklari zulmün dün Istanbul Taksim'de provasi yapildi.Her firsatta Israil'i sivil halka zulmetmekle suclayan ABD yandaslari dün cemaatin polisi tarafindan Türk emekcisine karsi giristigi saldirilari  savunmaktadir.

 

Israil nasil ki silahsiz cocuklara,kadin ve erkeklere gaz bombalari,kaucuk kursunla saldiriyorsa dün AKP'nin poliside silahsiz emekcilere böyle saldirdi.Yüzlerce emekci hastahanelere kaldirildi,iki kisinin hayati durumu kritiktir.AKP'nin polisi Türk halkina karsi bitmez tükenmez bir kin icersindedir.Bu kin,basbakan ve onun emirerleri araciligi ile körüklenmekte ve ülkede tam bir devlet terörü hüküm sürmektedir.

 

Evet,Türkiye bir devlet terörü ile karsi karsiyadir.Bunu inkar etmek veya farkli yönlere tasiyip örtbas etmek sadece günesin balcikla sivanmasidir.Türkiye ILERI FASIZM ile yönetilmektedir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

PKK'ya tutunan radikal sol

 

1 Mayis'ta yasananlar bir gercegi yeniden dogruladi.Türkiye'de ki radikal sol örgütler ve sendikal hareketler büyük bir hizla yutuluyor...Evet,etnikci hareket,o örgütleri bölecek zannedilirken,durumun daha da vahim oldugu,söz konusu  örgütlerin "YUTULMA"riski tasidiklari her gecen gün daha iyi anlasiliyor...Örgütlerin icinde var olan Kürtcü potansiyelin daha da diri bir kimlik tasimasi,yapilari PKK'nin güdümüne sokuyor...

 

 Dikkat edilirse,dilleri,propaganda bicimleri,öncelikleri,hedefleri degisiyor...Büyük bir memur sendikasi'nin yillardir PKK taleplerini kendi talebiymis gibi gündeme getirmesi,bu yolda "kapatilma" tehlikesine hic aldirmadan kararlilikla devam etmesi bir gercekti...

 

 Radikal sol,dünyadaki genel erimeye paralel bicimde Türkiye'de de kücüldü...Inkar edilemez bu olgu karsisinda,Kürtcü Harekete tutundu...Kürtcü Hareket,onlara göre daha dinamik ve genis tabana sahipti...Gecmiste Alevi Gencligi istismar ederek,bu tabandan militan devsirmeyi basariyla gerceklestiren Marjinal solun,artik o kaynagi  ayni derecede kullanamiyor  olusu,etnik  bölücülerle dayanismayi daha mecburi hale getirdi...Zaten var olan  Marksist temelli ideolojik akrabalik 70'lerin yadigari yoldaslik,bu isbirligine ve karsilikli gecislere  bir anlamda mesruiyet  de kazandiriyordu..."Halklarin kardesligi'ni Örgütlerin kardesligi"olarak okumak gerekiyordu...

 

Fizyolojinin ilgi sahasina giren bir tür 'simbiyotik 'iliskidir bu...Yani her iki organizmanin karsilikli yarar sagladigi durumdur...Bu iliskide birlikte yasamak sarttir...Bugün legal-illegal bir cok sol örgüt ,bölücü organizmalarla 'mutualizm'denilen simbiyotik iliski türevi ortakliktan  beslenmekte ve hayatta kalma mücadelesi vermektedir...Marksist solun  bu ortakliktaki payinin günden güne azalmasi,bir tedbir  arayisina veya uyanisa degil tam tersine  daha fazla bagimliliga yol aciyor.Ayakta kalmasi icin  PKK'nin diri unsurlarindan daha fazla faydalanmayi mesru gördükce  aslinda biraz daha yok oldugunu fark edemiyor ya da devlete olan 'düsmanca'tutumdaki ortaklik,zaten sinirli olan  objektif düsünme yetenegini köreltiyor...

 

 Secimlerde olusan blok'lar,emek gibi itiraz edilemeyecek ama gercek niyeti gölgelemeye yarayacak faaliyetler,radikal solu itibarsiz bicimde PKK'nin kucagina  itiyor...

 

60'larda ve 70'lerin ilk yarisinda solun himayesinde varligini koruyan etnik bölücülük'le Marksist sol  arasindaki iliski bugün tersine dönmüs durumda...Artik onlara semsiye olan,gerektiginde Meclis'e tasiyan,dün korunmasi,bugün ise korumasi gereken yoldaslari var...Üniversitelerde gelisen terörizme baktiginizda,bu iliskilerin ne boyuta ulastigi cok belirgin sekilde görülmektedir...Yine PKK terörünün siddeti taviz koparma yöntemi olarak acilim adi altinda siyasi iktidara tescilletmis olmasi temelde siddeti esas alan sol örgütler icin PKK'yi cezbedici bir model konumuna yükseltmistir...

 

 Karsilikli yararlanma iliskisi ancak bugünü izah eder,yarin icin  garanti anlami tasimaz...Bu örgütler,memur ve isci sendikalari,dernekler,meslek odalari,simaran ve büyüyen bölücü dalga karsisinda ortaklik'tan marabalik  düzeyine evrildiklerini,karsilikli bagimliligin tek tarafli hizmet'e dönüstügünü fark ettiklerinde  belki de cok gec kalmis olacaklar...Bölünmeyle kurtulamayacaklar,yutulmus olacaklar...

 

 Kendisini sol olarak niteleyen radikal legal-illegal örgütlerin PKK lehine itiraf edilemeyen seyrini ciplak gözle bile teshis edebilirsiniz...Devletle kalan eski hesabi görme saplantisi ve sözde emek dayanismasi,söz konusu örgütlerin,hem mücadele yöntemini,hem de dilini PKK'ya ciro ettirmis gibi...Elbette istisnalari  var ama büyük cogunlugun  ve özellikle sivil toplum kuruluslari'nin bölücülüge nasil lojistik sagladigi artik gizlenemeyen bir gercek...Legal örgütlerin yönetim kademelerinde  PKK egilimli olanlarin gittikce agirlik kazanmasi yutulma'nin derecesini gözler önüne seriyor...Radikal sol ,yararlanayim derken yutuluyor...

 

SERVET AVCI

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.