Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 349
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Lozan ve Kürtler

24 Temmuz 1923 önemli bir tarihtir;

Türkiye emperyalist işgalcilerden kurtulmuş olmasına rağmen 1911 yılından beri süren savaşlardan yorgun düşmüştür. Ekonomik ve insan kaynakları bakımından zayıflamıştır.

Ancak, emperyalist kuşatma, işgal orduları ve kapitülasyonlar artık geride kalmıştır. Tüm Anadolu halkları emperyalizme karşı kahramanca bir direniş sergilemiş ve emperyalistlerin sadece Türkiye’ye dayatmış oldukları bir anlaşma olmayan, aynı zamanda tüm Yakın Doğu halkları bakımında esaret antlaşması olan Sevr Anlaşması parçalanmıştır.

Türkiye halkları; Türk, Kürt, Laz, Boşnak, Çerkez, Arap… tüm halklar ele ele vererek emperyalist kuşatmayı dağıtmış ve büyük bir sevinçle bağımsız ve demokratik bir ülke kurmanın hesapları içine girmişlerdir.

İşgalciler dağılmış ve yenilmiştir. Türkiye artık “hasta adam” değildir. Halkımızın gücü, iradesi ve mücadelesi karşısında emperyalistler dize gelmiştir. Bir süre öncesine kadar önünde el pençe divan durulan ülkeler konumlarını yitirmiş, Türkiye’nin temsilcileriyle aynı masaya oturmak zorunda kalmışlardır.

İngiltere’nin politikaları çökmüş, hüsrana uğramıştır. Yunanistan yenilmiş ve geri çekilmiştir. Almanya, İtalya, Fransa her biri değişik düzeyde olmak üzere eski konumlarını yitirmiş, ancak Sevr’le elde ettikleri imtiyazları korumanın dümenleriyle meşguldürler.

Ama, Türkiye artık emperyalistlerin karşısında “hasta adam” durumunda değildir. Ülkesinde işgalcileri kovmuş, devrim yapmış, başı dik ve gururlu bir ülke olarak masaya oturmuştur. Türkiye ile kötü ve düşmanca ilişkiler içinde olan Rusya İmparatorluğu yıkılmıştır, yerini Türkiye halklarına dostluk ve kardeşlik elini uzatmış olan Sosyalist Sovyetler Birliği almıştır. Ulusal Kurtuluş Savaşı boyunca maddi ve manevi olarak Türkiye halkını desteklemiş olan sosyalist bir ülke tarih sahnesinde yerini almıştır.

Yani Türkiye emperyalistlerle Lozan’da masaya oturduğunda aynı zamanda arkasında Türkiye’nin konumunu destekleyen ve ona güç veren koca dost bir ülke, Sosyalist Sovyetler Birliği vardır. Ancak, Türkiye halklarını temsilen Lozan’a gidenler halkımızın ortak olarak vermiş olduğu başarının temsilcileri olarak gittiklerini unutmuştur! Kürtleri yok saymanın hesaplarına başlamışlardır. Sadece Türk temsilcileri değil, Türkleri olduğu kadar Kürtleri de, diğer halkları da temsil etmek durumunda olan temsilciler, Kürtleri ve diğer halkları yok saymak için kılı kırk yarmış, halkla sırt çevirmiş, ortak mücadeleyi yok saymışlardır. Emperyalizme karşı verilmiş olan bir Kurtuluş Savaşı, diğer halklar üzerinde Kürtler üzerinde hegemonya kurmanın arenası olmuştur.

Lozan, emperyalizme karşı hakların bir kazanımıyken ve Türkler bakımından oldukça ileri bir duruma denk gelirken, ne yazık ki ırkçı ve şoven temsilcilerin tutumundan dolayı, Kürtler ve diğer halklar için baskı ve esaretin, inkar ve şiddetin dayanağı olmuştur.

24 Temmuz 1923 yılında emperyalist güçler ve Türkiye arasında İsviçre’nin Lozan şehrinde imzalanan barış anlaşması Kürtlerin inkarının belgesi de olmuştur. Kürtlerin hakları ve temsiliyeti, bağımsızlığı ve özerkliği gibi sorunlar Lozan’la birlikte yok sayılmıştır. Dahası Lozan Anlaşması’nda “Azınlıkların korunması -III. Bölüm” (Madde 38, 45) gibi hükümlülükler bile uygulanmamıştır. 38. maddede; “Türkiye hükümeti Türkiye’nin bütün halkını köken, ulus, dil, ırk veya din farkı gözetmeksizin onların yaşamını ve özgürlüğünü tam olarak vermekle yükümlüdür. Türkiye’nin insanları her inanç din veya her türlü inanç sistemine… özgür bir şekilde tabi olma hakkına sahip olacak…. Bunların gereklerini açık bir şekilde yerine getirecektir.” Taahhüdü hiçbir zaman gerçek olmamıştır.

39. maddede ise “herhangi bir dilin özgürce kullanımına herhangi bir sınırlama getirilmeyeceği” imza edilmiş olmasına rağmen buna uygun davranılmamıştır.

Seksen beş yıllık cumhuriyet boyunca Kürt halkının yaşadığı acılar ve uğradığı haksızlıklar bilinmektedir. Uluslararası hukuk açısından ve Türkiye gerçeği bakımından söylenecek olan, Lozan Antlaşması’nın Kürtlerin ulusal haklarına büyük zarar verdiğidir; Kürt halkının ulusal hak ve özgürlükleri sadece fiili olarak değil, resmi olarak da gündemden çıkarılmış ve Kürtlere uygulanan inkar ve şiddet politikaları bir ülkenin iç sorunu gibi gösterilerek durum görmezden gelinmiştir.

TARİHİN BİR İTİFARİ DOGRULTUSUNDAN ALGILANMASI

Hırçın dalgalarıyla boğuştuğumuz bir yüzyıl. Boğuk sesiyle uykularımızı kaçıran, düşlerimizi paramparça eden koca bir asır. Mavi umutlarımızı acılara boğduran, her yılı inkarın adı, her yılı ölümün ve korkunun kol gezdiği bir tarih. İşte bu koca asrın gün batımında ve yeni bir yüzyılın ilk şafağında, bir Avrupalının Berliner Tagesspiegel gazetesinde yayımlanan özel demecinde dünya tarihi bir itirafa tanık oldu: ”1919 Paris Anlaşmaları'nda Kürtlerin devlet olmasına izin verilmemesi ağır bir hataydı.” Almanya’nın eski başbakanlarından Helmut Schmidt’in 80 yıllık bir hatayı itiraf etmesinin temelinde belki Kürtlerin haklarından çok, sorunun Avrupa’ya taşınma ve büyük kentlerin sokaklarında Avrupalının günlük yaşamının bir parçası olma endişesi yatıyor. Avrupa idealizmi nedeniyle bunlara katlanmaya akıl erdiremeyen eski başbakan ilgili demecinde bu endişesini ’Biz şimdi bu büyük ihtilafı AB'ye mi alacağız?’ biçiminde dile getiriyor. Ancak itirafın temel gerekçesi ne olursa olsun, tarihin doğru bir biçimde algılanmasına yardımcı olma yönünde bir işlev görmeye aday olduğu için de önemli olduğunu düşünüyorum.

Ülkemizde ikinci bir Lozan’la karşı karşıya olduğumuz ve gerçeklerin dile getirilmesinin salt iktidar tarafından değil, daha önce ‘muhalefet’ oldukları iddiasında bulunanlarca da suç sayılmaya başlandığı bir zaman diliminde, dünyanın yeni umutlarla girdiği 21. yüzyıla, en temel haklarından hala yoksun olmasına karşın, geleceğe ilişkin umutlu olmaya çalışan Kürtler de her yeni bir dönemde olduğu gibi, hayal kırıklığına uğramanın oluşturduğu korkuyla ve Avrupa’nın işte böyle bir tarihi itirafı ile merhaba dedi

Gönderi tarihi:

kürdüm ve insanım demek meger ne kadar cok şey ifade ediyormus

içim acıyarak okudum yazdıklarınızı ne söyleyebilirim bilmiyorum başka

insanları sevin dili dini ırkı ne olursa olsun önce insan

arkadaşım ne kadar doğru söylemiş esasında kürt sorunu diye bir şey yok esas bunu sorun haline getiren sizler sorunsunuz ben türküm hemde yörük ama asla kürt türk ayrımı yapmadım adam olsanız insanları sevmesini bilseniz sizde böle düşünürdünüz.....

Gönderi tarihi:

SİZ neden kabullenmiyorsunuz mezopotamya mezopotamyaaa yazmana gerek varmı da mezopotamya kürt devletitir kabül lenin tarihii araştırın biraz adres vereyim size isterseniz haclı seferlerii baslamadan kürtler vardıı

mezopotam ya ya bak görürürsün gardeşim google den dene olurmu

sevgilerle

Bak sen tarihi araştıracakmışız. Tamam hemen araştıralım. Arkadaş hem de internet adresleri bile verebilirmiş. Doğrudur internet adresli tarih bilinci çocukları bu hale getiriyor.

Şimdi özetleyelim önce, ardından toparlarız bütün çiçekler için.

Mezopotamya ; yunanca mezos potamus ; iki nehir arası euphrates ve tiglus. bölge tarihin bildiği en eski dönemden yani artık deyimleşen Kramer deyimi ile tarihin başlangıç noktasından Sümerlerden itibaren yerleşime açılmıştır. Sümerlerin kökeni ile ilgili çok açık bir izah bulunmamakla birlikte bölgeye sonradan geldikleri ve hint alt kıtası kavmi olmadıkları kesindir. mezopotamya umumiyetle üç ayrı bölüme ayrılagelmiştir. kuzey, orta ve güney. Sümerlerin dil yapısının ise en azından Altay dilleri olarak daha sonradan tasnif edilmiş dil ailesine yakın olduğu kabul edilebilir. Sümerlerin ardından bölgede Sami asıllı Akadları, Aramları, Assurları müşahade etmekteyiz. Şimdi de yukarıdaki yazıya bakalım ;

1. Arkadaş demiş ki ''mezopotamya kürt devletitir'' Lakin Tarihte hatta taraflı internet sitelerinde bile mezopotamya adında bir Kürt devleti yoktur. Zaten tarihte bir Kürt devleti de yoktur. Olmayanla varlıklanılmaz.

2 ''haclı seferlerii baslamadan kürtler vardıı'' Boş bir iddia kim yok dedi ki. tarih 1100 ler yani o tarihte Haçlılara karşı organize olmuş bir Kürt devleti falan mı varmış . o da yok.

Şimdi hemen internet sitelerine saldırıp yanıt aramadan, düşünerek oturup bir iki kitap okuyarak yanıt yazın bari. devam edelim. sevgiyle kal. not ; komplekslerimizin bize hata yaptırmasına müsade etmeyelim. biz sizi böyle de seviyoruz.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Pandora soruların cevabını versin...

1- Sağlık ocağı basan insanlar nerelidirler? İç anadoludan mı? Karadenizden mi? Yok sa Güneydoğu Anadolu bölgesinden midirler?

2- Belediye otobüslerini durdurup şöförünü tartaklayan hiç bir suçu olmayan masum civar esnafının camlarını indirenler nerelidirler?

3- Terör olayları en çok hangi bölgemizde olmaktadır ve oralarda kimler yaşamaktadır?

4- Bu ülkede yukarıda saydığım türden eylemleri yapan bir başka azınlıklar olmuşmudur?

5- Bu ülkenin bağımsızlığına karşın hangi azınlık devlet kurmak özlemiyle yanıp tutuşmaktadır?

6- Binlerce insanın katili abdullah öcalan kimdir? Hangi örgütün lideridir? Ve bu örgütünün elemanları nerelidirler?

7- Kapkaç çeteleri oluşturmakla suçlanan ve tutuklanan çete liderleri nerelidirler?

8- Neden askeriyede tek bir üst kademeden subay bile Güneydoğulu değildir?

Bu kadar soru sordum bunlara ajitasyon atmasyon yapmadan dürüstçe kıvırtmadan net ve düz cevaplar verebilirmisin?

Misafir hakanbaranyildirim
Gönderi tarihi:

canı İKON'cuklarımdan AZMAN olanı,Pandora soruların cevabını versin...

1- Sağlık ocağı basan insanlar nerelidirler? İç anadoludan mı? Karadenizden mi? Yok sa Güneydoğu Anadolu bölgesinden midirler?

2- Belediye otobüslerini durdurup şöförünü tartaklayan hiç bir suçu olmayan masum civar esnafının camlarını indirenler nerelidirler?

3- Terör olayları en çok hangi bölgemizde olmaktadır ve oralarda kimler yaşamaktadır?

4- Bu ülkede yukarıda saydığım türden eylemleri yapan bir başka azınlıklar olmuşmudur?

5- Bu ülkenin bağımsızlığına karşın hangi azınlık devlet kurmak özlemiyle yanıp tutuşmaktadır?

6- Binlerce insanın katili abdullah öcalan kimdir? Hangi örgütün lideridir? Ve bu örgütünün elemanları nerelidirler?

7- Kapkaç çeteleri oluşturmakla suçlanan ve tutuklanan çete liderleri nerelidirler?

8- Neden askeriyede tek bir üst kademeden subay bile Güneydoğulu değildir?

Bu kadar soru sordum bunlara ajitasyon atmasyon yapmadan dürüstçe kıvırtmadan net ve düz cevaplar verebilirmisin?

Pandora'ya sorulan soruları üstüme alıyorum...

1-Sağlık Ocağı'nın ne amaçla basıldığından haberin var mı?Varsa yaz yoksa kapat o FAŞİST çeneni...

2-Bu dediğini yapanlar arasında Türk-Kürt kökenli ve diğer kökenli insanlar da vardı.Bakınız 1 mayıs 1996 olayları...Yani bunu yapmak için bir kökene ait olmak gerekmiyor...toplumsal bir eylem bu..."toplumsal eylem"in ne olduğunu biliyorsun değil mi?

3-Terör eylemleri,en çok ezilen,hor görülen,dilini ve kültürünü kullanamayan insanların bir dışa vurumudur?Bakınız ZAPATİSTALAR,BASKLILAR,İRLANDALILAR...Bunlar sana bir şey ifade ediyor mu?

4-Trabzon,izmit ve Mersin LİNÇ girişimleri sana bir şey çağrıştırıyor mu?

5-Hangi azınlık düşün bakalım? Eğer "AZINLIK" diyorsan zaten onları kabul etmiyorsun demektir...Bakınız AZINLIK tanımına...

6-Apo yarı kürt-yarı Türk olan bir insandır...o kadar insanın katili demek biraz kolay olmuyor mu? Sadece onun mu suçu var? Yukarıdaki cevapları kontrol edersen başka isimlerde bulursun?Biraz kafanı kullanman gerekecek,çok şey istiyorum senin için ama kim çokşey istemiyor ki?kEMAL pİR DİYE BİR ADAM VARDI,TEORİSYENLERDENDİR,kendisi TÜRK'tür...Ama diyeceksin ki kanı bozuktur,zaten kanı bozuk olmayan sadece sen varsın

7-Ekonomik olarak çöken bir toplumun fertleri, en son olarak yasal olmayan yollara başvururlar,bu basit bir SOSYOLOJİK kuraldır.Ama nerede sende bunu bilecek kudret...Sen FAŞİST söylemlerden başka ne bilirsin ki?

8-Bunu GENELKURMAY'a sorman lazım.Neden ayrımcılık yapıyorsuuz diye sorsana bakayım? Ama sen eminim ki bir bildikleri var diyeceksin...Kendi bildiğin varsa onu söyle...

Son olarak şunu söyleyeyim "BİR TOPLUM AHLAKI ÇÖKERTİLEREK DEĞİL,VİCDANI KOKUŞTURULARAK YOK EDİLİR"......SEN ve SENİN gibi insanlarda vicdan da kalmadığı için bu ****** soruları sormaktasınız...

FAŞİST ÜLKEMİN,FAŞİST VE ZAVALLI İNSANCIKLARI.....

Gönderi tarihi:

Ve bir maske daha düşer bir anarşist daha ben burdayım der... ;)

Hadi ya ne de güzel takmıştım maskeyi...Benim ANARŞİST olduğumu nereden çıkardın,sen bir şeyler çıkarabilecek biri misin?

Anarşizm nedir,bana ANARŞİST bir fikir adamı ve fikirlerinin özetini yap,anarşist olduğu mu haykırırım...

Hadi İKON'cuğum....beklemekteyim...

Gönderi tarihi:

Burası da bu ülkenin bir parçası,

bir aynası bir nevi,

bulaşıcı hastalıklar gibi ruhlarımızla taşıyıp

getiriyoruz gündelik yaşamdaki sıkıntıları.

Ama şunu unutmamak gerek diyorum haddim olmayarak,

Bu meseleler bizim meselemiz, şu veya bu biçimde

birarada yaşamak durumundayız,

Bu derece şiddetle ve yıkıcı bir biçimde tartışırken

iyice saflaşmaya başladığımızı ve bunun bizi nerelere

götürebileceğini de düşünmek gerek.

Bu konuyla ilgili çok önceleri birşeyler yazmıştım.

En büyük endişemin de yaşadığımız topraklarda

şu ana kadar yaşananları gölgede bırakacak ağır bir

trajedinin yaşanması.

Bu ülkenin halkı herşeye rağmen kendi sorunlarını,

kendi başına çözebilme becerisini gösterebilmeli

desteklenmesi ve güçlendirilmesi gereken şey

bu ülke halkının birarada yaşaması olgusu olmalı,

etiyle kemiğiyle birbirie karışmış insanları birbirinden

ayırmak çok kolay olmaz, canlı canlı deriyi yüzmek gibi,

yüzene de yüzülene de acı verir.

En azından burayı küçük nir halk topluluğu gibi

görürsek, buradaki insanları yine haddim olmayarak

sorumlu ve sağduyulu olmaya ,en son söylenecek

belki de hiç söylenmeyecek şeyleri en baştan

söylememeye davet ediyorum.

Affınıza sığınarak...

Gönderi tarihi:

Birine faşist diyen her kimse o anarşisttir.. Polimcilerin önde giden şabanı..

Bu lafı bir yere not edeyim de,ileri de bir konferansta kullanayım...

Neymiş: BİRİNE FAŞİST DİYEN HER KİMSE O ANARŞİSTTİR...

LAFA BAK HİZAYA GEL...ÖSS'YE kaç defa girdin sen bakayım? Ya da kaçı ÖSS kaçı ÖYS idi? O düzeyde kalmışsın da ... o değil ben bu lafı daha önce de burada birine etmiştim,sen miydin İKON'cuğum...Canım benim ya...BASTIĞIN YERE BASMAK DİLEĞİYLE...

Gönderi tarihi:

arman senin derdin ne biz senin sordugun şeyleri bu topicte tam 10 sayfa tartısmısız galiba hatırlama ve anımsama sorunun var senin tekrar sil bastan yapmanın nedeni nedir bilmiyorum ama şahsım adına sunu söyliyim bu konuda ki tavrımı durusumu bilmeyen arkadaslar bu topic bastan sona okusunlar tekrar aynı seyleri yazmak senin hosuna gidebilir ama ben bu durumdan cok sıkıldım bu anlamıyla buraya artık yazmıycam bence diger arkadaslarda yazmasın arman sorsun düşünsün sonra kendi kendine buna inansın

saygılar

Gönderi tarihi:

Şabanım bize Abdullah öcalananın yerı türk olduğunu söyledin ... İspatlayabilirmisin?

Bir de şu sağlık ocağı meselesini aydınlatıver bakiim neden basmışlar sağlık ocağını de bakem şabanım..

Gönderi tarihi:

Şabanım bize Abdullah öcalananın yerı türk olduğunu söyledin ... İspatlayabilirmisin?

Bir de şu sağlık ocağı meselesini aydınlatıver bakiim neden basmışlar sağlık ocağını de bakem şabanım..

Sağlık Ocağı hakkındaki soruyu sen sordun,bir bildiğin vardır...Apo'nun ise yarı TÜRK olduğunu bilmeyen sadece sen kalmışsın,BABA tarafı TÜRK'tür...Yani TERÖRİST'in yarısı sizin yarısı bizim taraftan...Yarı yarıya suçluyuz...bakınız İMRALI DURUŞMALARI mahkeme tutanakları...

Bu arada kayboldun,ben de bir ANARŞİST'in kitabını almaya gittin diye düşündüm,ama eminim ki bir şekilde kitap edinmişsindir....Canım ya...OKU da YAZ...Ama KRALX gibi yapma özetini çıkar öyle yaz da ben senin kelimelerin oluğuna inanayım

CANIM İKON'cuğum şimdi işim var akşama geleceğim...AFFET...

Gönderi tarihi:

Sağlık Ocağı hakkındaki soruyu sen sordun,bir bildiğin vardır...Apo'nun ise yarı TÜRK olduğunu bilmeyen sadece sen kalmışsın,BABA tarafı TÜRK'tür...Yani TERÖRİST'in yarısı sizin yarısı bizim taraftan...Yarı yarıya suçluyuz...bakınız İMRALI DURUŞMALARI mahkeme tutanakları...

Bu arada kayboldun,ben de bir ANARŞİST'in kitabını almaya gittin diye düşündüm,ama eminim ki bir şekilde kitap edinmişsindir....Canım ya...OKU da YAZ...Ama KRALX gibi yapma özetini çıkar öyle yaz da ben senin kelimelerin oluğuna inanayım

çünki insanlar ikiye ayrılır ; KÖKLÜ olanlar ve köksüz olanlar. yanılıyor muyum dostlar. sevgiyle kal. kralx

Gönderi tarihi:

Nüfus müdürlüğü memuru şabanım.... Kim demiş apo yarı kürtdür diye ... Bana ispatla diyorum sen hala şabanlık yapıyorsun..

Ayrıca sağlık ocağını basanlar kimlerdir diye sordum? Sen niye basıyorlar biliyormusun diye soruma soruyla cevap verdin.. Ben bilmiyorum şabanım sen biliyosun belliki yazsana... Hangi kitapda ekmeğini yediğin devletin şifa dağıtan ocağına saldırı olur hangi vicdansız güruh bunu yapar sen bunların cevabını ver şaban oğlu şaban...

Gönderi tarihi:

bozan, sen kafayı köklerle bozmuşsun,ha bi de nobeloğluyla...

KÖKLER HUSUSUNDA HENÜZ YANIT HAKKIMI SAKLI TUTYORUM. ORHAN PAMUK NOBELOĞLUNA GELİNCE ; BU ŞAHIS İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİMİ YAZIYORUM ZATEN. LAKİN KÖKSÜZLÜK İLE NOBELOĞLU ARASINDA SIKI BİR BAĞLANTI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. SEVGİYLE KAL.

Gönderi tarihi:

Nüfus müdürlüğü memuru şabanım.... Kim demiş apo yarı kürtdür diye ... Bana ispatla diyorum sen hala şabanlık yapıyorsun..

Ayrıca sağlık ocağını basanlar kimlerdir diye sordum? Sen niye basıyorlar biliyormusun diye soruma soruyla cevap verdin.. Ben bilmiyorum şabanım sen biliyosun belliki yazsana... Hangi kitapda ekmeğini yediğin devletin şifa dağıtan ocağına saldırı olur hangi vicdansız güruh bunu yapar sen bunların cevabını ver şaban oğlu şaban...

Anladığım kadarıyla 2 soru hariç dğerleri seni tatmin etmiş...Çünkü,bir itirazın olmadığına göre onaylamışsın saymaktayım...iki de bir de diğerlerini önüme koyma,kıt zekalı biri olarak anlatma özürlüyüm -bu özelliğimi de senin ve Kralx'in sayesinde öğrendim- bir bakıma beni ihya ettiniz...canım İKON'larım benim...

Apo'nun kökenini yazıyorum sen hala MEMURLUK'tan bahsediyorsun...Babası TÜRK'tür.Bakınız "İmralı Duruşmaları" ya da "Savunma" adlı kitaplar..Kkitapçılara gidersen, "-Abi,bana bu iki kitap lazım " de, onlar anlarlar. Hatta onlara okut ve de anladıklarını yazdır onlara, ki elinde BELGE olsun...Anlaştık mı?....Anlaştık...

Sağlık ocağı ise senin için tam bir muamma.Bir olayın nedeni bilmeden -senin hiç bir nedeni de bildiğini duymuş değilim,o da başka bir muaama- olay hakkında yorum yaparsan;yani nedene bakmadan sonuca gidersen yanılırsın -ki sana yabancı bir kelime olmasa gerek-..."Şifa dağıtan ocak" ha,ne dokunaklı,beni can evimden vurdun...Bu ülkede çok değil,1 ay kadar önce 3-5 hastahanede çok sayıda çocuk öldü,o ailelerden birileri çıkıp o hastahane'yi bassa yine böyle mi konuşurdun? Ama SEN bakarsın ölen çocuk SİZ'dense iyi yapmışlar dersin;ama SİZ'den değilse "vicdansız Güruh" olur senin niçin...Faşist'in önde giden elemanı!

Mahşerin dört atlısından,dördüncüsü olan ve kendine BOZAN lakabını uygun gören-insan kendini bu kadar mı tanır!-:

KRALX'in selamını umarım almıştır...Kök dediğn nedir acaba? şunu bil ki KÖK'ü neyse eğer oradan sökülür,tabiatı itibariyle...Ben senin KÖK'süz olarak niteleyeceğin ve de niteleyemeyecek kadar KÖK'süz biriyim...Hesap et;

Baba:Yarı KÜRT-ZAZA

Anne:ERMENİ-KÜRT-ZAZA

BU DURUMDA KAFAN KARIŞMIŞTIR...

SENİN GİBİ BİR yaratık olacağıma ,Socrates gibi "AT SİNEĞİ" olmayı YEĞLERİM....güzel benzetme kendimi Filozof da ilan ettim bu arada...canım benim ben ....Bir de Azman....O değilde kitap ne oldu,ANARŞİZM hakkında ....İstanbul da kitap kalmadı galiba...İnternet2ten bak,kopyala beraber değierlendirelim.Canım İKON'um...BASTIĞIN YERE BASMAK DİLEĞİYLE....

Gönderi tarihi:

Anladığım kadarıyla 2 soru hariç dğerleri seni tatmin etmiş...Çünkü,bir itirazın olmadığına göre onaylamışsın saymaktayım...iki de bir de diğerlerini önüme koyma,kıt zekalı biri olarak anlatma özürlüyüm -bu özelliğimi de senin ve Kralx'in sayesinde öğrendim- bir bakıma beni ihya ettiniz...canım İKON'larım benim...

Apo'nun kökenini yazıyorum sen hala MEMURLUK'tan bahsediyorsun...Babası TÜRK'tür.Bakınız "İmralı Duruşmaları" ya da "Savunma" adlı kitaplar..Kkitapçılara gidersen, "-Abi,bana bu iki kitap lazım " de, onlar anlarlar. Hatta onlara okut ve de anladıklarını yazdır onlara, ki elinde BELGE olsun...Anlaştık mı?....Anlaştık...

Sağlık ocağı ise senin için tam bir muamma.Bir olayın nedeni bilmeden -senin hiç bir nedeni de bildiğini duymuş değilim,o da başka bir muaama- olay hakkında yorum yaparsan;yani nedene bakmadan sonuca gidersen yanılırsın -ki sana yabancı bir kelime olmasa gerek-..."Şifa dağıtan ocak" ha,ne dokunaklı,beni can evimden vurdun...Bu ülkede çok değil,1 ay kadar önce 3-5 hastahanede çok sayıda çocuk öldü,o ailelerden birileri çıkıp o hastahane'yi bassa yine böyle mi konuşurdun? Ama SEN bakarsın ölen çocuk SİZ'dense iyi yapmışlar dersin;ama SİZ'den değilse "vicdansız Güruh" olur senin niçin...Faşist'in önde giden elemanı!

Mahşerin dört atlısından,dördüncüsü olan ve kendine BOZAN lakabını uygun gören-insan kendini bu kadar mı tanır!-:

KRALX'in selamını umarım almıştır...Kök dediğn nedir acaba? şunu bil ki KÖK'ü neyse eğer oradan sökülür,tabiatı itibariyle...Ben senin KÖK'süz olarak niteleyeceğin ve de niteleyemeyecek kadar KÖK'süz biriyim...Hesap et;

Baba:Yarı KÜRT-ZAZA

Anne:ERMENİ-KÜRT-ZAZA

BU DURUMDA KAFAN KARIŞMIŞTIR...

SENİN GİBİ BİR yaratık olacağıma ,Socrates gibi "AT SİNEĞİ" olmayı YEĞLERİM....güzel benzetme kendimi Filozof da ilan ettim bu arada...canım benim ben ....Bir de Azman....O değilde kitap ne oldu,ANARŞİZM hakkında ....İstanbul da kitap kalmadı galiba...İnternet2ten bak,kopyala beraber değierlendirelim.Canım İKON'um...BASTIĞIN YERE BASMAK DİLEĞİYLE....

ya bacanak neden törörü kınamıyorsun kınada kurtulalım desene terörü lanetliyorum kim tarafınfan yapılırsa yapılsın ;)

Gönderi tarihi:

ya bacanak neden törörü kınamıyorsun kınada kurtulalım desene terörü lanetliyorum kim tarafınfan yapılırsa yapılsın ;)

Değil mi bacanak...

Hep bu minval üzerine tartışırlar....

De -demem,de -demem....

O zaman heyecanı kalmıyor...

Gönderi tarihi:

Değil mi bacanak...

Hep bu minval üzerine tartışırlar....

De -demem,de -demem....

O zaman heyecanı kalmıyor...

12 sayfadır yazıyoruz hala pkk nın kürt terör grubu olduğu kabullenilememiş...

ama asıl ilginç olan şu ki apo yu da türk ilan ettiniz...

bravo...

diyecek söz kalmadı bu tutuma...

daha 2. sayfada sordum hala yanıt yok 12 oldu....

neden öğretmen öldürülür okul yakılır muhtar vurulur köprü uçurulur????

anlat bana ben de anlayayım....

yeter kardeşim ya yüzsüzlüğün böylesi de fazla gelir.....

devlet size kollarını açtı diye açık bulup bağrına hançer soktunuz.....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.