∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Evet mesaj 99'a yanit bekliyorum. Cunku "dinsizin hakkindan imansiz gelir." Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Guzel ortada bilimsel bir durum yok ozaman. ewt ; maymundan gelmedik ; atalarimiz birbirlerini parcalayan yabani maymunlar degillerdi .. Kuranda nasilsa oyleydi .. Kurani dogrulayan bilim adamlarini sen de biliyosun einsteinden baslatip gunumuze kadar olan her bilim adami bunu itiraf eder .. evrimciler itiraf ettiler artik .. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Evet mesaj 99'a yanit bekliyorum. Cunku "dinsizin hakkindan imansiz gelir." 99 kere verildi .. en onemlisi de 99 kere anlamayana en zayif yerinden vurmak farz oluyor ; sen maymundan geldigini dusunuyosun ve tesadufen bir hayat buldugunu degersiz vesilelerle rasgele meydana ciktigini bana savunuyorsun ben ise dunyanin en buyuk gucu tarafindan yaratildigimi biliyorum .. inandigin gibi yasamaya devam etmelisin fatih terimin(ellerinden optugun hocamin) dedigi gibi ; bana bunlarla gelme Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Sen neden boyle "kacak dovusmeyi" seviyorsun? Madde tanrini dover cunku gozlem veriyor ve dunyadaki herkes te varligini kabul ediyor. Senin tanrin gibi de tartismali ve sadece islam alemine ait bir Allah degil. O yuzden senin Allah'inin maddenin evrenselligi ve herkesin kabul edebilirligi yaninda esamesi bile okunmaz. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Anlasildi bundan sonra Allah'a yonelttigin her baslikta "dinsizin hakkindan imansiz gelir" deyimine dayanarak; Senin "dinsiz" idealizmine yani Allah'ina, ben "imansiz" materyalizmin hyloteizmi yani madde tanriciligi ile yanit verecegim. Buyur, hodri meydan. Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Allahin yaraticisi Allahtir .. Peki O Allahin yaraticisi kimdir ; Allahtir ...... İnsan mantığıyla bu soru maddeye soruluyor.. Maddeyi oluşturan madde, onu oluşturan yine madde. Burada bir sonsuzluk gözlemleniyor mantıken. Allah sonsuzluktan da, insan mantığından da münezzeh o halde.. Sonuç; Yani insan mantığıyla anlaşılamaz.. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Bu soru maddeye soruluyor.. Maddeyi oluşturan madde, onu oluşturan yine madde. Burada bir sonsuzluk gözlemleniyor mantıken. Allah sonsuzluktan da insan mantığından da münezzeh.. Yani insan mantığıyla anlaşılmaz.. Aferin, imansizligadevam. Eminim bu konuda sen benden daha basarili olacaksin. Cunku ben materyalist ideolojiyi birakali en az 30 yil oldu. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Madde mekan ve zamandan muasftir. Senin Allah'inin tum ozelliklerini tasir ve ustelik GOZLEM VERIR VE HERKESIN KABULUDUR. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Sen neden boyle "kacak dovusmeyi" seviyorsun? ahahaha barselona cok guzel futbol oynar ama barselonanin ozelligi sana oynama firsati vermez ... seni yener ama eze eze yener, ilk dakkalarda hipnotize olursun real madrit oyle degil ; o da cok guzel oynar cok gol atmaya dayali oynar ama seni de oynatir .. reale herkez gol atabilir o yuzden . drogba ise gectigimiz sene chealse de en kilit oyuncuydu .. ozel bir strateji ile barselonanin anca hakkindan gelinebildi cunku elde olanlar ortada .. burada cok sevdigim drogba sen oluyorsun Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Hadi bos lafi birak ta yanit ver. Tek tanri maddedir ve gozlem verir. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Anlasildi bundan sonra Allah'a yonelttigin her baslikta "dinsizin hakkindan imansiz gelir" deyimine dayanarak; Senin "dinsiz" idealizmine yani Allah'ina, ben "imansiz" materyalizmin hyloteizmi yani madde tanriciligi ile yanit verecegim. Buyur, hodri meydan. hodri meydan dedin ama dikkat et cok acik verme .. sen hala tesaduflerden baska bir fikir uzerinde degilsin .. akilli ve itinali bir yaratmadan bahsedemedigin surece tesadufler ile gecistirmis bir korkaklik uzerinde olucaksin .. ben bunu bildigim icin bunu vurgulamaktan yilmam da bu arada sanirim 500 den fazla bilim adaminin(hepsi pisman evrimciler) yani bilimin yuzde 95 inin de senin gozunde bir faydasi olmaz durumunu bi haber vereyim de ona gore hodri meydan sana ben seni kiskirtmaktan memnnunum .. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Onemli degil algilayamayana algilatmak adina onun beyin ve bilinc duzeyine inmek ve onu kendi ilaci ile vurmak ta bir yontemdir. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Tek tanri maddedir ve gozlem verir. gozlem verir mi ? maddenin yapi tasi olan atomun parcaciklari gozlem verir mi ? bir enerji vardir ; atomlarin en kaba hali olan bir masa sana gore tanri bana gore takozdur sen atomik bazda bir kuvvetler silsilesinden bahsedemeyecek kadar bilim disisin iste bu arada ; maymundan gelmedik Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Aferin, imansizligadevam. Eminim bu konuda sen benden daha basarili olacaksin. Cunku ben materyalist ideolojiyi birakali en az 30 yil oldu. Ben ise yeni başladım. Bitirince qua'ya başlayacağım. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 gozlem verir mi ? maddenin yapi tasi olan atomun parcaciklari gozlem verir mi ? Verir tabiki teknik olanaklari kullanarak bakarsan verir. bir enerji vardir ; atomlarin en kaba hali olan bir masa sana gore tanri bana gore takozdur Senin allahinda sadece bir kitaptir. sen atomik bazda bir kuvvetler silsilesinden bahsedemeyecek kadar bilim disisin iste bu arada ; maymundan gelmedik Tabiki maddeden geldik. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Ben ise yeni başladım. Bitirince qua'ya başlayacağım. Sen Qua'yi Allah'in "burnunu sokmadigi" basliklarda dene. Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Sen Qua'yi Allah'in "burnunu sokmadigi" basliklarda dene. Neden? Qua Allah'tan münezzeh mi? İrdelemiyorsa neye yarar o zaman? Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Senin allahinda sadece bir kitaptir. kitabi organize edendir ; )) Tabiki maddeden geldik. maddenin akli mi vardi akli, madde meydana getirdi ise ; sen tasadufcusun inandigin gibi maymun teorine devam et sen bir maddesin .. bir tas bir agac bir toprak vs ... tabi senin demene gore ... ben senin anlatip anlamak istemedigini sana soyluyorum .. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Neden? Qua Allah'tan münezzeh mi? İrdelemiyorsa neye yarar o zaman? Hayir ben onu demek istemedim. "Yani Allah'i konusturmayan basliklarda dene" dedim. Yoksa qua Allah'in tum kavramsal mantiksal olabilirlik olasiligini aklin ufuku ile ortaya koyuyor. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 kitabi organize edendir ; )) Madde de masayi organize edendir. maddenin akli mi vardi Tabiki var. akli, madde meydana getirdi ise ; sen tasadufcusun inandigin gibi maymun teorine devam et Ben maddeciyim tesadufcu degil; asil sen tesadufcusun, Allah tesadufen mi oldu? Allah'i da ortaya atan maddedir. sen bir maddesin .. bir tas bir agac bir toprak vs ... tabi senin demene gore ... ben senin anlatip anlamak istemedigini sana soyluyorum .. Sen bana degil once bir kendine soyle "ben maddeyim" de. Merak etme teslimiyetin ve kullugun bozulmaz, aynen devam eder. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 bu arada Allahin konusuldugu herturlu baslikta bizzat karsi fikirlere acigiz : ) itina ile davet ederiz .. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 bu arada Allahin konusuldugu herturlu baslikta bizzat karsi fikirlere acigiz : ) itina ile davet ederiz .. Senin icin Allah'in konusulmadigi/Allah'ini konusturmadigin bir baslik var mi? Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Madde de masayi organize edendir. ewt ; Allah herseyi organize edendir . Tabiki var. ne var ? nevar nevar never Ben maddeciyim tesadufcu degil; maddenin akli yok ama .. senin de mi aklin yok asil sen tesadufcusun, ben tesadufen olusmasi imkansiz olan evreni insani dogayi ; yorungeleri hayvanlari Akilli bir iradenin ortaya cikardigini soyluyorum ; tesadufe ayriyetten sempatim var ; o da tesadufleri baz alarak hicbisey yapamayacagini sana gene tasadufler gosteriyor sen iste tasadufcunun tesadufcususun Allah tesadufen mi oldu? Allah'i da ortaya atan maddedir. tabi ki ; maddenin akli olmadigi icin maddenin yaptigi yorum da akil disi olucaktir sen maddesin Sen bana degil once bir kendine soyle "ben maddeyim" de. Merak etme teslimiyetin ve kullugun bozulmaz, aynen devam eder. ben tabi ki maddeyim cnm .. ama baz oldugum madde degil ; maddeyi kudret altinda tutan guctur ; atom bile bir kuvvet altinda tutuldukca atom olabiliyor madde hareketli bir enerjidir sana gore madde oludur takozdur Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Senin icin Allah'in konusulmadigi/Allah'ini konusturmadigin bir baslik var mi? yok sizin icin ayetlerin gecerli oldugu bir baslik yok mu ? Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Senin Allah'ina olan inancin Kuran'a dayan miyor mu? Kuran=kitap=madde. Hayir, eger kuran'a dayanmiyor sa; soyle de bilelim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.