Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TERCİHİNİZ AŞK MI YOKSA MANTIK EVLİLİĞİ Mİ?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Asıl ben teşekkür ederim Elif.O kadar güzel bir şekilde iştirak ettin ve o kadar ayrı bir hava kattın ki foruma tadı damağımda kaldı. :clover:

neden se aklıma yine aynı atasözü geldi :D ama bu kez söylemeyecem. içimde patlasın :D:lol:

• Cevaplar 92
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Sanırım erkeklerle kadınların aşka yükledikleri kelime anlamın da farklar bulunuyor...kadınlar aşkı tekil,yaşıyorlar,belki sonsuza kadar sadece onu sevecek ve koruyacak ölene kadar sadece onunla birlikte olacak klasik deyimle rüyalarında yaşattıkları ''beyaz atlı prens'' imgesini gerçek hayatta karşılaştıkları ve hoşlandıkları erkeğe yükleyerek aşk kelimesini tanımlıyorlar...Ama hiç bir zaman rüya veya ütopya gerçek hayatla tam olarak uyuşmuyor...Çoğu erkek için aşk tekil yaşanan sadece bir kadınla paylaşılabilecek duyguyu yansıtmıyor...Anlatmak istediğim şu..bir erkeğin bir kadınla birlikte olması,onunla bir şeyler paylaşması için ona aşık olması gerekmiyor...Belki kendini o kadına aşık sanıyor ama çoğu zaman hissettiği kaybetme duygusu,sahiplenmenin getirdiği bencillik veya cinsellik oluyor..Bu fikir yapısı da onun aynı anda bu duyguları başka kadınlarla da paylaşmasına engel olamıyor...Sonuç ise sevdiği insanı gözünde fazla büyüten bir kadın için çoğu zaman hayal kırıklığından öteye gidemiyor...

Bu yüzden nasıl olacağını tam olarak kestiremiyorum ama kadınların

içlerinde akan hayallere ve duygu seline fazla kapılmadan mantıklarının kendilerine yön verebildiği ölçüde gerçekliği görmelerini aşk ve mantık çelişkisini bir şekilde dengeleyebilmelerini temenni ediyorum...Kadınları seven ve saygı duyan birisi olarak zekamın yettiği ve elimden de gelen tek şey bu...

Arkadaşım ismin çok zor acaba bi kolaylık yaparmısın bu hususta?Zira bu şekilde ortaya konuşuyormuşum gibi oluyor bu da tarzım değil.Yorumun oldukça hoşuma gitti.Oldukça samimi ve gerçekçi buldum.Evet erkeklerin yaklaşımını çok güzel ifade etmişsin.Kadın ruhuyla bağdaşmıyor bu yaklaşım.Bizlere düşende hayallerimizi sandığa kilitleyip,yüzümüzde yapmacık bir maskeyle rol yapmak..hepsi bu!

Gönderi tarihi:

Merhaba Emre.Demek hızlı çıkış ha :D Du bakalım bu daha girizgah bölümü sen sonra olacaklara bak :D

Konuyla ilgili yorumuna gelince alışılagelmiş erkek tipinin çok dışında gördüm seni."Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli.."şarkısından mı feyz aldın yoksa?Çok az erkek bu kadar uzun bir dönemi senin gibi geçirir.Hoş,senin nasıl geçirdiğine ilişkin hiçbir ipucumuz olmasa da söylediklerinden sadece o uzaklardaki sevgiliyi beklediğini çıkarıyorum.Umarım doğru anlayabilmişimdir.Eğer böyleyse seni tebrik ediyorum. :)

ya böyle girizgah mirizgah diyerek bizi google a sevketme anlayabilmek için :D umutla bekliyoruz açacağın diğer konuları da :clover:

uzak kelimesi mecazi anlamda olsa da benim için bir ancak bir yıldızın görünebilirliği kadar görünebilir. belki maddi mesafe yakın ama manevi mesafe bizi kavuşturmayacak kadar uzak.uzakta ki yaşanmışlıkta bir kadının bir erkekten bekleyebileceği kadar masum ;)

Bencede içinde patlasın Emre

kızdırdık galiba. neyse gönlünü alacak kudreti versin allah :clover:

Gönderi tarihi:

lise çağlarında aşkın önüne geçemiyo insan,çok kolay aşık olabiliyo ve herşey toz pembe aşık olduğun kişi ile berabersen,ama seneler geçtikçe de aklın önüne hiç bi şey geçemiyo aşk bile.hatta benim için öyle bişey ki mantığım izin vermediği takdirde aşık bile olamıyorum artık. :(

Gönderi tarihi:

Arkadaşım ismin çok zor acaba bi kolaylık yaparmısın bu hususta?Zira bu şekilde ortaya konuşuyormuşum gibi oluyor bu da tarzım değil.Yorumun oldukça hoşuma gitti.Oldukça samimi ve gerçekçi buldum.Evet erkeklerin yaklaşımını çok güzel ifade etmişsin.Kadın ruhuyla bağdaşmıyor bu yaklaşım.Bizlere düşende hayallerimizi sandığa kilitleyip,yüzümüzde yapmacık bir maskeyle rol yapmak..hepsi bu!

Gerçekten kadın olmak çok zor ve bunu kabul etmek gerekiyor...isme gelince eğer zor geliyorsa adım Tugay memnun oldum diloş :) ...bana adımla hitap edebilirsin... :clover:

Gönderi tarihi:

lise çağlarında aşkın önüne geçemiyo insan,çok kolay aşık olabiliyo ve herşey toz pembe aşık olduğun kişi ile berabersen,ama seneler geçtikçe de aklın önüne hiç bi şey geçemiyo aşk bile.hatta benim için öyle bişey ki mantığım izin vermediği takdirde aşık bile olamıyorum artık. :(

Al benden de o kadar!

Gönderi tarihi:

ya böyle girizgah mirizgah diyerek bizi google a sevketme anlayabilmek için :D umutla bekliyoruz açacağın diğer konuları da :clover:

uzak kelimesi mecazi anlamda olsa da benim için bir ancak bir yıldızın görünebilirliği kadar görünebilir. belki maddi mesafe yakın ama manevi mesafe bizi kavuşturmayacak kadar uzak.uzakta ki yaşanmışlıkta bir kadının bir erkekten bekleyebileceği kadar masum ;)

Emre bende ara sıra olur böyle idare edin artık.Şu yıldızlı benzetmende fevkaladenin fevkinde benim için :D

Gönderi tarihi:

sonra dugun borcu oda

kesin kredi kartina dadandin odeyemiyon

git esinden altinlari iste oda anasina desin anasida danasina offf

gunlerce suratsizlik suratsizlik

ev alacan

araba alacan

cocuk buyutecen

acaba bunlari gogusleyecek kadar guzelmi evlilik

Maser haklısın galiba :(:sweatingbullets:;):unsure:

Gönderi tarihi:

Tercihim huzurdan yanadir

Ask pek huzur getirmez,

mantik evliligi ise bana göre degil

valla ne olacak benim halim bilmiyorum :sweatingbullets:

Kurabiye ne güzel ismin var senin!Seni şöyle yanıma doğru alalım aynı durumdayız zira :)

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşlar Juron ve G.Girl birlikteliğinizin derin ve sonsuz olması dileğimle.. :clover:

Zaten oyLe oLucak (; DiLegin Icinde TesekkurLer :)

Gönderi tarihi:

bu topic havada kalmamalı arkadaşlar. lütfen görüşlerinizi belirtin. bence çok önemli bir konu. şundan sebep söylüyorum, günümüzü mantık evliliği sardı. ve gerçek aşkı yaşayan insanlar çok azaldı. bir memur illaki bir memurla evleniyo. bir esnaf ev kadını ile. kariyerli bir erkek de illa ki ailesi çok zengin bir kızla evlenme derdinde. hayat bu değil bence. herşeyin aşk için olması gerek. sadece evliliğin değil, insan ailesine de aşıktır, işine de aşık olabilir,hayata da aşık olabilir. ama herşeyin bir aşk ile yapılması gerekir. gerçek mutluluk bu şekilde yakalanır. ama mantık denen yakın çağ canavarı öldürdü aşkı. kimse yüreğinin sesini dinlemiyo.

yoksa ben mi cem karacanın tamirci çırağı şarkısını çok dinledim

Gönderi tarihi:

bu topic havada kalmamalı arkadaşlar. lütfen görüşlerinizi belirtin. bence çok önemli bir konu. şundan sebep söylüyorum, günümüzü mantık evliliği sardı. ve gerçek aşkı yaşayan insanlar çok azaldı. bir memur illaki bir memurla evleniyo. bir esnaf ev kadını ile. kariyerli bir erkek de illa ki ailesi çok zengin bir kızla evlenme derdinde. hayat bu değil bence. herşeyin aşk için olması gerek. sadece evliliğin değil, insan ailesine de aşıktır, işine de aşık olabilir,hayata da aşık olabilir. ama herşeyin bir aşk ile yapılması gerekir. gerçek mutluluk bu şekilde yakalanır. ama mantık denen yakın çağ canavarı öldürdü aşkı. kimse yüreğinin sesini dinlemiyo.

yoksa ben mi cem karacanın tamirci çırağı şarkısını çok dinledim

aman emree bozma kafanii ask budevirde yalan artikk sen mantigi dinleee mantik sana 40 yasinda bile diyosa kadini sen all :stuart::D

Gönderi tarihi:

mantık evliliği mi bu tanımı intahara teşebbüs olarak değiştirmek daha anlamlı olur. sevmeden evlenmek bana göre öyle..

bence haklisin ama hakli olmadigin payda var cunku insan sevmedigi biriyle ne kadar mantikli olsada olamaz hakli oldugun yon insan ne kadar cok sevip evlensede evlilikte gercek yuzler ortaya cikar ve ask mask kalmaz pismanliklar olur icimizde ask evliligi yapip mutlu olan bir suru arkadas var ne guzel ama tam terside var bence gezin tozun ama is evlilige gelince oturup dusunmek lazim cunku evlilik bence cocuk oyuncagi degil aman olmazza bosanirim lafi bence kpekde mantikli degil....

Gönderi tarihi:

mantığınızın olur dediği hiç bir birliktelik, aşkınızla birlikte olduğunuz hayalin bir saniyesinden alacağınız hazzı vermez.

emre ya bole felsefik cumle kurmaa anlamakta zorlaniyorum :D

ya bu arada tas nerde ozledim onu :(

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.