Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

PATRIOTLARA HAYIR


politika

Önerilen İletiler

Size TÜRK TARIHINI okumanizi öneriyorum.

 

saygilarla

 

Kimin/neyin yazdigi?

 

"Turk" tarihi kime/neye gore nerden basliyor?

 

Su anda patriotlar "atisa hazir" hale getirilmis ve yonleri Suriye'ye yonlendirilmis.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Ulkemiz ve toplumumuz ise hala toplumsal kisilik sahibi. Henuz birey bilinci yok. Bu da biz oteki ayrimli otekilestirmeyi bir toplumsal farkin diger toplumsal fark uzerindeki hakimiyetini, ustunluk savasini ve onuyok saymasini kendi gibi olmaya zorlamasini mudahelesini v.s. iceriyor."

 

Evet.Anlatmak istediğimi çok iyi irdelemişsiniz Sevgili evrensel-insan :)

Doğu ile Batı'nın gerçek manadaki farkı da bu işte.

Batı toplumu şekillendirir iken,dogu kültürünün temeli insan'a yöneliktir.Ondan dolayıdır ki insan'ın tarihsel gelişiminin tüm ayrıntıları  titizlikle saklanır. Asırlardır cubuktan kaşığa yada çatala geçilmeyişinin temelindeki gerçek budur.

Bireysel kültürün tavan yaptığı topluluklarda bireysel ihtirasların zavallılaştıklarını görürüz. Zenginleşen kültür,aynı zamanda derinlikleri de türev olarak taşır. Tıpkı eski Athena gibi. Sonra bir açgözlü topluluk gelir onlara zavallılaşmayı öğretir. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Emperyalizme karsi savasi Türkiye'de verenler,Atatürkcü,Ulusal kesimlerdi,Bu Atatürkcü ve Ulusal kesimin icinde toplumun tüm kesimlerinden  insanlar vardir.Askeri,Akademisyeni,Üniversitelisi,siyasetcisi,sivil halk yani Türk ulusunun var olmasi icin mücadele verenlerin tümü.Komünistler asla emperyalizme karsi savas vermediler,Türkiye'nin bölünmesine taseronluk yapanlarin "BAGIMSIZ TÜRKIYE"diye haykirmalari mümkün degildir.Bagimsiz Türkiye diye haykirmayan diger kesimde dinci kesimdir.Onlar ve komünistler

 

saygilarla

Komünistler değil onlar sevgili Politika, 

Liberaller ve Kürt güdümlü solcular antiemperyalist eylem ve söylem yapmazlar, yapmadılar.

Türkiye'de ve dünyada komünizmi bir metod olarak anlayan ve bunu bir sistem olarak uygulayan çok kimse ve yönetim yok.

Türkiye'de ise pek çok kavram ne yazık ki anlam ve bilgi fukaralığına kurban gidiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Ulkemiz ve toplumumuz ise hala toplumsal kisilik sahibi. Henuz birey bilinci yok. Bu da biz oteki ayrimli otekilestirmeyi bir toplumsal farkin diger toplumsal fark

.

.

.

Athena gibi. Sonra bir açgözlü topluluk gelir onlara zavallılaşmayı öğretir. smile.png

 

Iyi guzelde soyle bir bakalim kim ve nasil cagdaslik bilim bilimsellik gelisim hak ve ozgurlukler v.s. konularinda "zavalli" bati mi/biz mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Komünistler değil onlar sevgili Politika, 

Liberaller ve Kürt güdümlü solcular antiemperyalist eylem ve söylem yapmazlar, yapmadılar.

Türkiye'de ve dünyada komünizmi bir metod olarak anlayan ve bunu bir sistem olarak uygulayan çok kimse ve yönetim yok.

Türkiye'de ise pek çok kavram ne yazık ki anlam ve bilgi fukaralığına kurban gidiyor.

 

Birakin komunizmi, Sosyalizm bile uygulanamadi.

 

Nedeni de gayet aciktir. Dogal/fenomenal zihniyet insanoglunu bir kul mal meta yigin, kitle venicelik olarak algilar.

 

Halbuki insanoglu beyni olan ve bilinci olan bir fenomendir. Kimseye neyin ne oldugu bilinci verilmeden gelen her turlu devrim, kalici olmaz. Cunku bilinc yoksa elde edilenler her zaman geri alinir.

 

O yuzden devrim fiziksel degil; zihinsel olmalidir. Zihinsel bir niteligi olmayan hic bir devrim kalici degildir. Cunku takip eden yiginlar, neden takip ettiginin bilincinde degildir. Ustelik hic bir guc diktatorluk olarak iktidarda kalamaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devrimler insanlar icin yapilir,insanlarin kisilik haklarini savunan hersey kabul edilir.Bugün bir anne cocugunu bir yere göndermek istediginde onun pak temiz,günün sartlarina göre giyinmesi,yemesi icimesi ve diger arkadaslarinin yaninda kendini kücük görmemesi icin mümkün olan her seyi yapar. Cocuk annesinin bunlari neden yaptigini bilmez anlamaz ama hosuna gider.

 

Bir toplum yigin olmamasi icin ona bilgi yönünde yol gösterecek bir öndere ihtiyac hisseder.O yiginlarin yigin olarak kalmasini isteyenlerde bu yiginlarin zihniyeti devrimleri anlamaz o nedenle gerek yoktur derler,cünkü o yiginlar bilgilendikce devrimlerin önemini daha cok anlayacaktir.

 

Ümmetten millete dönüsmeyi bilincsiz bir toplum ilkönce kavrayamaz ancak millet olmanin önemini ögrendikce ona ögretildikce millet olana kadar nasil sürüngen olarak yasadigini anlayacaktir toplum.

 

Atatürk devrimleri, öyle cok fazla karisik,icinden cikilmaz,uygulanmasi zor devrimler degildi ancak bu devrimlerin yapilmasindan cikarlarinin tehlikeye düstügünü gören kurnaz akillilar,devrimleri yapana karsi bir cephe olusturdular.Önce bu devrimlerin Islama uygun olmadiigini ileri sürdüler,sonra buna Islama ihanet dediler.Bugün bile Bati'nin buldugu,ürettiigi araclara binip gazlayanlar Atatürkü Batinin adami olarak sömürdükleri yiginlara empoze etmeye basladilar bugün hala aynisini yapmaktalar,Yalniz bir farkla ki o da bugün Türkiye yine cumhuriyet dönemi öncesini aratmayacak kadar büyük bir cehaletin pencesine teslim edilmis ve bu cehaletten faydalananlar da cumhuriyetle kazanilan tüm degerleri ayaklar altina almaktadirlar cünkü ortam onlar icin uygundur.

 

Atatürkün,savastan cikmis hicbirseysi olmayan bir toplumdan bir millet yaratma cabasi,bu millete bir refah seviyesi verme cabasi ve bu anlamda yaptigi ekonomik programlar ve hamleler tüm dünyada takdir toplarken onun kurdugu Türkiye Cumhuriyetinin kalkinmasini hazmedemeyen kesimler tarafindan degersiz gösterilmekte ve Atatürk'ü Kapitalizmin uzantisi olarak tanitmaktadirlar.Bunu yapanlar sadece dinciler degildir,dincilerin rahatsizligi Türk milletinin Araplasmaktan kurtarilmasidir,Dincilerin yanisira Atatürke dil uzatanlar yeni liberal denilen küresel emperyalizmin usaklaridir.Bunlarin tüm cabalari;Türkiye'nin ulus devlet konumundan cikarilip parcalanmis bir Türkiye konumuna getirilmesidir.Türkiye'de cumhuriyetin ilanindan sonra atilmis olan sanayi adimlari,ekonomik bagimsizligimizi garantiliyecek olan milli ekonomi,önce Demokrat Parti yani Menderes hükümeti tarafindan yavas yavas ortadan kaldirildi,Özal ve nihayet Amerika'ya kayitsiz sartsiz baglanmis olan AKP hükümeti tarafindan tamamen ortadan kaldirilmis,yabanci yatirimci cilginligi almis yürümüs,Türkiye bir sicak para cenneti olmustur.Bu sicak paranin Türkiye'den cekildigi an Türkiye iflas edecek ve Yunanistanin icine düstügü korkunc durumdan daha beter bir duruma düsecektir.Iste bu tehlikeyi bilen AKP iktidari,elinden gelen tüm tavizleri AB'ye ABD'ye vererek kendini kurtarma cabasi icindedir.

 

Atatürk devrimlerinin yarim kalmis olmasi,bu devrimlerin milletce kabul görmemis olmasindan degildir.Bu milletin icindeki ser odaklari  ve emperyalist isbirligi bu devrimlerin devam etmemesi icin her türlü siyasi oyunu perdelemislerdir.Bugün Türkiyede yasanan tüm olumsuzluklarin nedeni,Atatürk devrimlerinin malum  kesim tarafindan basariya ulasmasinin engellenmis olmasidir.

 

Surasi bir gercek ki,sagcisi,solcusu,dincisi,liberali ile Türk milletini kendi ideolojileri yönünde kullanma imkanlarinin ortadan kalkmasindan sonra Atatürk devrimlerine karsi bir savas acilmistir.Türkce degil Arapca,sapka degil fes,Bati degil Araplar,Karma ekonomi degil kapitalizm,bagimsizlik degil manda diyenlerin hepsi Atatürk devrimlerine karsi savas acmislardir ve de nihayet basariya ulasmak üzeredirler.Cagdas bir toplum olma yolunda caba göstermeleri gereken birtakim aydin taifesi Atatürk'ün cagdaslik yolunda attigi adimlari desteklemis olmamak icin milletin ortacaga ger dönmesini seyretmislerdir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devrimler insanlar icin yapilir,insanlarin kisilik haklarini savunan hersey kabul edilir.Bugün bir anne cocugunu bir yere göndermek istediginde onun pak temiz,günün

.

.

.

saygilarla

 

A-Devrimi yapan nicelikli guc-otorite/iktidar

B- Bu gucu takibeden kitlesel guc-iktidar tarafi

C-Devrime maruz kalan, uzerine devrim yapilan kesim.-yapilan devrim karsiti

 

Bana buradaki nitelikten, bilincten, farkindaliktan ve kisaca zihniyetteki nitelikten hangi kesim haberdar soyler misin?

 

Zihinsel devrimden ne algiliyorsun.

 

Cunku senin bahsettigin fenomenal devrim.

 

Zaten bu algilanirsa, bugun neden 1923 ile gelen kazanimlarin bir bir elden ciktigi ve savunulamadigi da anlasilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Iyi guzelde soyle bir bakalim kim ve nasil cagdaslik bilim bilimsellik gelisim hak ve ozgurlukler v.s. konularinda "zavalli" bati mi/biz mi?

Hak ve özgürlükler konusunda Gerçekten bağımsız olan, ilkel insandır.Şimdi bunu mu tartışacağız??? 

 

Mesele insan'ın kendisidir.Şekilselliği yada formları değildir.

Tercih,insana aittir.Bunları kendisi üretir.Birileri ise onları kışkırtır.Daha iyi bir ev vaad eder.Daha iyi bir yaşam vaad eder.Arkasına sakladıkları ise açgözlülük,ihtiras ve diğerleridir.

İşte bu konuya dikkat çekmek istemiştim.

Toplumu oluşturan bireylerin çoşkuları da sevinçleri de akılları da çalınmaktadır.Nasıl çalınıyor sorusunu  sorar isen cevap vermem.

Evrensellik ve gelişmişlik  kendiliğince oluşan bir yapılanmadır.Bunu şekillendirmeye ve özel kılmaya çalıştığınız anda farklı bir ritme girmiş olursunuz ki bu ritm aynı zamanda diğer yapıları da titreştirir.

Günümüz dünyasında devasa yapılar içinde yalıtılmış insanlar sürüsü oluşturulmaktadır.Doğa insan hayatından soyutlanmakta,farklı bir hedefe doğru saptırılmaktadır. İçine ırk katılmıştır,din karıştırılmıştır,coğrafya karıştırılmıştır ve herşeyden ötesi korku karıştırılmıştır.

Çinli çinlidir,Afganlı afganlıdır.Türk türktür.Alman da almandır.Bunların herbirini bir renk olarak gördüğünüz takdirde tablodaki ahengi yakalarsınız.

Bu böyle kalmalıdır.Korunması gereken budur.Bunu koruyabilecek tek sistem demokrasidir.Geri kalan kısmını insan halledecektir.

İmtiyazlar,üstün ırk teorileri,gelişmişlik palavraları,yüksek teknoloji saçmalıkları sadece ihtirasların canlılığına yöneliktir.Ayrımcılıktır.Özel olma halidir.

Milyonlarca yıldır köpekler yaşamaktadır.Ve hala o güzelliklerini taşımaktadır.Aynı şey insanlar için daha yüksektir.Her toplumun kendine has folklörü vardır.Ve onların hiçbir coğrafyada da gözleri yoktur,hiçbir kişinin yada toplumun inançlarında da . Bu yaşam modunun dışına çıkmak hastalıktır.

Ben böyle görüyorum dünyayı.Size uymayabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hak ve özgürlükler konusunda Gerçekten bağımsız olan, ilkel insandır.Şimdi bunu mu tartışacağız??? 

.

.

.

Ben böyle görüyorum dünyayı.Size uymayabilir.

 

Tabiki dunyayi ve insanligi ve insani ya da herseyi herkes istedigi gibi gorebilir. Onemli olan ise insan olarak kendini ve turunu algilayabilmek ve insanlik adina dusunebilmek ve davranabilmektir.

 

Iste hak ve ozgurlukler de bunun bireysel temelidir. Sonucta sosyal olarak yasam ve iliski suren insanoglunda hak ve ozgurlukler biribirilerinin alanlarina mudahele etmedigi surece gecerlidir. Zaten mudahele varsa olan hak ve ozgurlukler degil; aksine bunun hukui ihlalidir.

 

Herhangibi tercih de once bilinc ve farkindalik gerektirir. Olanlardan birinin ardindan gitmek bilincli ve farkindalikli bir tercih degildir. Tercih zihinseldir. Bu da bilgi algi farkidir.

 

Her turlu tercihin insanliktan yana olabilmesi de yine zihinsel ve bilinc isidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.