Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Güney Doğu 'da terör operasyonu: 103 gözaltı


Ali Okur

Önerilen İletiler

Batman ve Mardin'de, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi'ne (KCK/TM) yönelik düzenlenen operasyonda, 103 kişi gözaltına alındı.

 

 

72616-HABER.jpg

 

 

Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü sabah 05:00'da, Barış ve Demokrasi Partisi Batman İl Başkanlığı, Meya-Der ve Kürdi-Der'e operasyon düzenledi.

 

Düzenlenen operasyonda, aralarında, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyelerinin de bulundu 30 kişi gözaltına alınırken, BDP Batman İl Başkanlığı, Meya-Der ve Kürdi-Der'de aramaların devam ettiği öğrenildi.

 

SİİRT

 

Sabah erken saatlerde başlatılan operasyon kapsamında 16 yerde arama yapıldı. Belediye hizmet binası ile BDP il ve ilçe binalarında devam eden aramalarda çok sayıda belgeye el konulduğu ve aralarında BDP'li Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin de olduğu 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Siirt Valiliğinin açıklamasına göre, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak KCK operasyonu kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alındı.

 

 

MARDİN

Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri BDP il binasına operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında BDP'li yönetici, belediye ve il genel meclis üyelerinin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alınırken, aramaların devam ettiği öğrenildi.

 

Nusaybin

Sabah erken saatlerde BDP Nusaybin ilçe, Duruca ve Akarsu binaları ile Gülşilav Kadın Danışma Merkezi'nin de aralarında olduğu 20 adrese operasyon düzenlendi.

 

Operasyonda, aralarında BDP İlçe Başkanı Ayten Kahraman, Yenişehir Mahalle Muhtarı Şakir Acar, Belediye Meclis üyeleri ve BDP yöneticilerinin de olduğu 21 kişi gözaltına alındı. Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM bürosuna getirilen 21 kişi, sorgulanmak üzere daha sonra Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

Kızıltepe

 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

 

Kızıltepe'de eş zamanlı olarak BDP'li yöneticilerin evlerine ve BDP İlçe Başkanlığı'na operasyon düzenlendi. BDP Mardin İl Başkanı Abdulcelil Şimdi, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün yeğeni olan BDP Mardin İl Yöneticisi Nevruz Türk, BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Ömer Turgay, BDP Kızıltepe eski İlçe Başkanı Seyfettin Ateş, Zeyad Ağaoğlu, Mehmet Yıldırım ve Fuat Olgaç evlerine yapılan baskınlar sonucunda gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

Polis BDP'li yöneticilerin operasyon düzenlenen parti ilçe binasına yaklaşmasına izin vermezken, parti binasında yapılan aramalar sonucunda bazı bilgisayar ve defterlere el konulduğu öğrenildi.

Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan, yapılan operasyon ve gözaltılara tepki göstererek, "Bizler BDP olarak her defasında diyalog yolunun açık tutulması, çözüm için taleplerde bulundukça ya fezlekelerle, ya dokunulmazlıklarla veya parti yöneticilerimize gözaltılarla soruna olan yaklaşım tarzını ortaya koyuyor. Bu baskınları da, gözaltıları da kınıyoruz'' dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu baskinlar ve gözaltilar hatta tutuklamalar tamamen formalite geregi yapilan operasyonlardir.Yani akil var mantik var,Imrali da terörist basi ile pazarlik yaparken diger tarafa teröristbasinin adamlari gözaltina aliniyor.

 

Yeni Anayasa'nin referanduma sunulup kabul edilmesinden sonra,bütün bu tutuklanan Kürtcüler tahliye edileceklerdir.Irak Kürdistaninin kurulmasinda basbakan Erdogan önclük etmistir,ayni basbakan Suriye Kürdistaninin kurulmasi icin mücadele vermektedir,Suriyeli teröristlerin Türkiye'de egitim görmeleri bakilmalari gördükleri silah ve para yardimi Suriye Kürdistaninin kurulacaginin isretleridir.Ayni basbakan Suriye Kürdistaninin kurulmasindan sonr ada Türkiye Kürdistaninin kurulmasina öncülük edecektir cünkü Atatürke,Inönüye cumhuriyete karsi olanlar ayni zamanda Lozan'a da karsidirlar yani SEVR yanlisidirlar.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...

Bu baskinlar ve gözaltilar hatta tutuklamalar tamamen formalite geregi yapilan operasyonlardir.Yani akil var mantik var,Imrali da terörist basi ile pazarlik yaparken diger tarafa teröristbasinin adamlari gözaltina aliniyor.

 

Yeni Anayasa'nin referanduma sunulup kabul edilmesinden sonra,bütün bu tutuklanan Kürtcüler tahliye edileceklerdir.Irak Kürdistaninin kurulmasinda basbakan Erdogan önclük etmistir,ayni basbakan Suriye Kürdistaninin kurulmasi icin mücadele vermektedir,Suriyeli teröristlerin Türkiye'de egitim görmeleri bakilmalari gördükleri silah ve para yardimi Suriye Kürdistaninin kurulacaginin isretleridir.Ayni basbakan Suriye Kürdistaninin kurulmasindan sonr ada Türkiye Kürdistaninin kurulmasina öncülük edecektir cünkü Atatürke,Inönüye cumhuriyete karsi olanlar ayni zamanda Lozan'a da karsidirlar yani SEVR yanlisidirlar.

 

saygilarla

Anlasilan sen de

 

PKK=KURD HALKI=TERORIST algi operasyonunun kurbanisin.

 

Bak sana bazi rakamlar vereyiom de, "ic guvensizlik paketinin/makulsuphelinin/" ne oldugunu iyi algila.

 

2015 Yılı İlk 9 Ay İnsan Hakları İhlalleri Raporu

 

Bu rapor, Bu senenin Ekim, kasim, Aralik aylarini kapsamiyor.

 

 

 

2015 yılının ilk 9 ayında hızından hiçbir şey kaybetmeden devam etmiş, son iki ayda yaşanan çatışmalı ortam ile birlikte ihlaller adeta tavan yapmıştır. Sivil yargısız infazlar, işkence ve kötü muamele, toplanma ve gösteri hakkına yönelik müdahaleler, askeri operasyonlar nedeniyle meydana gelen ihlaller, düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, konut dokunulmazlığı, kadına ve çocuklara yönelik şiddet, ekonomik ve sosyal haklardaki kayıplar gibi pek çok değişik ve kategorik konularda açığa çıkmıştır.

 

2015 yılının ilk 9 ayında bölgemizde, 74 toplumsal gösteriye müdahale edilmiştir. Güvenlik güçleri tarafından gerçekleşen orantısız müdahalelerde, 88 yurttaş çeşitli şekillerde yaralanmıştır. Sabahın köründe çoğunluğu kapıları kırılmak suretiyle bölgemizde 9 ayda, 1975 ev baskını gerçekleştirilmiştir. Baskına maruz kalan evlerde yaşayan yurttaşların kafalarına silah dayatılmış, darp edilmiş, işkence ve kötü muamelede bulunulmuştur. Çoğunluğu bu ev baskınlarında ve toplumsal gösterilerde olmak üzere 293’ü çocuk 3 bin 564 kişi gözaltına alınmıştır. 41’i çocuk 788 kişi ise tutuklanmıştır. Gözaltında ve gözaltı yerleri dışında cinsel saldırıya varan insanlık dışı muameleler gerçekleştirilmiş, bırakın yurttaşlık haklarını insanlık onuru hiçe sayılmıştır. Gözaltında 86 yurttaş işkenceye maruz kalırken, 87 yurttaş da ev baskınları ve sokak ortasında güvenlik güçlerinin şiddeti ile karşı karşıya kalmıştır.

 

Özellikle sağlık hakkı ihlallerinin hala devam ettiğini,  282’si ağır 721 hasta mahpusun cezaevlerinde adeta kaderine terk edilmiş durumda olduğunu ifade etmek istiyoruz. Cezaevlerindeki doluluk oranı nedeniyle gerçekleşen sürgünler, tecrit-izolasyon, haberleşme-ileteşim hakları, işkence ve kötü muamele yine hızından hiçbir şey kaybetmeden devam eden ihlaller arasındadır.

 

Kadına ve çocuklara yönelik şiddet artış göstererek, 2015 yılının ilk 9 ayında bölgemizde yine korkunç verilerle devam ediyor. Aile içi ve toplumsal alanda gerçekleşen erkek şiddeti sonucu kadınlar yine katledildi. 45 kadın yaşamını yitirirken, 15’i yaralandı ve 13’ü cinsel istismara maruz kaldı. 23 çocuğun yaşamını yitirdiği 2015 yılının ilk 9 ayında bölgemizde, 7 çocuk şiddet sonucu yaralandı, 8 çocuk ise cinsel istismara maruz kaldı.

 

Simdi, soralim "neyin formalitesi bunlar?

 

Ama sen istersen, turk milliliginin verdigi kurd inkari temelinde kurdleri distalamaya ve korktugun bolunmenin bu dusuncen sayesinde basina gelecegi senaryo ve korkusunu yasamaya devam et. 

 

Ekim, kasim Aralik ve bu senenin Ocak ayi itibari ile yukaridaki rakamlar katmerli sekilde katlanmistir.

 

Unutma sen turkmilliligi temelinde kurdleri distalar ve inkar edersen, elbet ya kendileri hak ve ozgurlugunu arar, ya da birileri onlara bunu verir.

 

Kendi AKP devletinin, ordusunun, hukumetinin yasam hakki tanimadigi kurd kokenlilerin, nereye siginmasini kimlerden yardim almasini oneriyorsun?

 

Ben burada askeri,m polisi, ozel timi katleden kurd terorunden bahsetmiyorum.

 

AKP savas ve terorunun katlettigi KURD SILAHSIZ/SIVIL VARLIGINDAN bahsediyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Ben teröristlerden bahsediyorum bana verilen yanitta Sivil Kürtlerden bahsediliyor,herhalde laf olsun diye yazdilar.

 

Kürt halki dislanmiyor,teröristlere karsi operasyon yapiliyor bu operasyonlarda her operasyonda oldugu gibi bazen sucsuz insanlarda zarar görüyor.Bunlar istenmeyen seyler ancak kacinilmasida mümkün degildir.Kimse ölmesin istenmesi ülkenin bölünmesinin istenmesidir.Peki ülke bölündügünde Batidaki Kürtlerde oraya dönecekler mi yoksa ya olurmu öylesey niye dönsünler ki kardes kardes yasasinlar mi denecek?

 

Baris istemek ayri birseydir,terörle mücadele ayridir.Hayir baris istiyorsak teröristlede barisacagiz diyorsaniz ayni seyi teröriste söyleyin ki elindeki ve sakladigi silahlari teslim etsin ve devlete siginsin.Baris budur.Yok teröristinsilahi dursun ama devlet silahi biraksin diyorsaniz bunun anlamida suyun akisini tersine cevirmektir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.