Φ öylesi Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2012 Ayak bileğimi burktum ve davul gibi şiş bir şekilde yatıyorum.. Neyseki çekilen filimlerde kırık çatlak çıkmadı. Ama bir acı bir acı. Kaç günde geçecek bilemiyorum . Şimdiden çok sıkıldım. Neler yapılmalı diye ararken sizinlede paylaşayım dedim. Umarım başınıza gelmez. HABERTURK.COM SAĞLIK SERVİSİ Heyecan ve tutkuyla izlediğimiz Dünya FIBA Şampiyonası maçları sahada büyük çekişmelere sahne oluyor. Zorlu mücadeleler sırasında sporcuların en sık karşılaştığı sorunlardan biri de “ayak bileği burkulmaları”. Bu konuda bilgiler veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, Spor Hekimliği Doçenti Dr. Tolga Aydoğ, ayak bileği burkulmalarında dikkat edilmesi gerekenin sorunun doğru şekilde tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Ayak bileği burkulmalarının oluşumundan bahseden Dr. Tolga Aydoğ; “Ayak bileği burkulması, yere düşme sırasında hareketin eklemin normal sınırlarını aşmasına bağlı olarak ayak bileği bağlarının gerilmesi ve yırtılmasına verilen isimdir. Doğası gereği yere düşme sırasında ayağın dış kısmı daha önce, iç kısmı ise daha sonra yere temas eder. Eğer bu hareketin kontrolünde sıkıntı olursa, ayağın içinin yere basışı sağlanamaz ve ayak bileğinin içe doğru dönmesine ve dış tarafta hareketi kontrol eden bağların gerilmesine neden olur. Ayak bileği burkulmalarının yüzde 80’i ayak bileğinin dış kısmında oluşur” dedi. Ayak bileği burkulmalarının üç derecede sınıflandırıldığını belirten Dr. Tolga Aydoğ; bunları şu şekilde sıraladı: • Ayak bileği bağları zorlanması • Ayak bileği bağlarının kısmi yırtığı • Ayak bileği bağlarının tam yırtığı Ayak bileği burkulmalarının muayenesinin ayak bileği hareketlerinin kısıtlanması, ayak bileğinde şişme, ayak bileği bağlarının yetersizliğinin/yeterliliğinin muayenesini içerdiğini belirten Doç. Dr. Tolga Aydoğ, “Burada en önemli husus, ayak bileği bağ yaralanması sırasında kemikte kırık olup olmadığına karar verilmesidir. Hastanın durumu röntgenle anlaşılabilir” dedi. Ayak bileği yaralanmalarının erken tedavisinin diğer yumuşak doku yaralanmalarına benzediğini ifade eden Dr. Tolga Aydoğ, tedavide uygulanması gereken dört ana prensibi şöyle sıraladı: 1. Dinlenme: Ağrılı hareketleri yapmayacak ama ağrısız hareketlere izin verecek düzeyde istirahat, sporcularda çok nadiren alçı uygulaması gerekir. 2. Buz uygulama: Her seferinde 20 dakika olmak üzere iki saatte bir, yada saatte bir 10 dakika 3. Kompresyon: Elastik bandaj veya ayak bileği koruyucusu 4. Ayağı yukarı kaldırma: Ayağın kalp hizasından yukarıya kaldırılarak yatılması “Erken dönemde uygulanan bu tedaviler sonrası, kişinin kas kuvvetini ve daha da önemlisi dengesini geri kazandırmak gerekir. Dolayısı ile tedavide bu iki hususa çok önem vermek gerekir” diyen Doç. Dr. Aydoğ ayrıca “Unutulmaması gereken en önemli konu, tedavinin kişiye özel olarak planlanması gerektiğidir” dedi. Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 geçmiş olsun topraam yat dinlen çabucak iyileş... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 gecince rahat edersin ; ) Alıntı
Φ öylesi Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 geçmiş olsun topraam yat dinlen çabucak iyileş... Evet topraam , teşekkür ederim. yatmaktan sırtlarım ağrıdı... Ama basmamak gerekiyormuş...Ben kendimi nasıl durduracağımmmmm. Alıntı
Φ öylesi Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 gecince rahat edersin ; ) Haklısın sevgili dennise. Geçince birşeyim kalmaz . Alıntı
Φ öylesi Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Geçmiş olsun.. Teşekkürler sevgili Radya.. Alıntı
Φ chorock Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 geçmiş olsun, benzer olay bir arkadaşımın başına geldi. Ayağında çatlak çıkmıştı malesef. Alıntı
Φ öylesi Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Teşekkürler . Neyseki ben de yok öyle birşey.. Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Evet topraam , teşekkür ederim. yatmaktan sırtlarım ağrıdı... Ama basmamak gerekiyormuş...Ben kendimi nasıl durduracağımmmmm. biraz kendini önemse biz arnavutlar dar canlıyızdır genetiktir.. ama az sabret içine üşengeçlik kaçsın azçın azcık .. benim bir deyimim var içime hamide kaçtı hiç bişi yapasım yok diyorum zaman zaman.. hamidemii haa.. dur onu anlatan bir yazı yazayım blogumda yer vereyim hamide bizim gelin pasaklı geliiinnn tatlım sen az dinlende geçsin sapasağlam ol zedeleme ayak dokunu taammı . Alıntı
Φ öylesi Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2012 Sen çok yaşa emi. beni hem güldürdün hem oynattın. .Üşengeçlik konusuna gelince .. senin şu hamide yi dört gözle bekliyeceğim. ondan öğreneceğimiz çok şey var gibi....uzatma olurmu hem dinlen diyorsun hem önerdiğin müziğe bak..kızım yerimde durmam ne mümkün ..tek ayak kıvırdım ben o işi . 1 Alıntı
Φ Nüans Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2012 Sen çok yaşa emi. beni hem güldürdün hem oynattın. .Üşengeçlik konusuna gelince .. senin şu hamide yi dört gözle bekliyeceğim. ondan öğreneceğimiz çok şey var gibi....uzatma olurmu hem dinlen diyorsun hem önerdiğin müziğe bak..kızım yerimde durmam ne mümkün ..tek ayak kıvırdım ben o işi . olsun müzik ruhun gıdasıdır beyaaa ben oynayınca iyileşiyorum Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2012 Sen çok yaşa emi. beni hem güldürdün hem oynattın. .Üşengeçlik konusuna gelince .. senin şu hamide yi dört gözle bekliyeceğim. ondan öğreneceğimiz çok şey var gibi....uzatma olurmu hem dinlen diyorsun hem önerdiğin müziğe bak..kızım yerimde durmam ne mümkün ..tek ayak kıvırdım ben o işi . ayyy canım canım iyi ol valla ben yazıcam hamide'yi ilk fırsatta annem geliyor bu gün keşan'dan onu geçireyim en kısa sürede yazıcam Alıntı
Φ öylesi Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2012 Söz demi..annen gidince hamide gelecek...tamam beklerim...annen geliyormuş gözün aydın.. ellerinden öpüyorum.. yemeklerinde pişmiş evide toplamıştır her şey hazır yani ...senin için çok sevindim canım..ben de öyle şanssızım ki ...evdekileri yurt dışına tatile gönderdiğim gün sakatlandım...sakat sakat birbaşıma .neyseki bugün ayağım daha da iyi oldu...annen sana arnavut böreği de yapar şimdi ... afiyetler efendim. tadını çıkar herşeyin . 1 Alıntı
Φ öylesi Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2012 olsun müzik ruhun gıdasıdır beyaaa ben oynayınca iyileşiyorum Acaba ondan mı ayağım bugün daha iyi Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2012 Söz demi..annen gidince hamide gelecek...tamam beklerim...annen geliyormuş gözün aydın.. ellerinden öpüyorum.. yemeklerinde pişmiş evide toplamıştır her şey hazır yani ...senin için çok sevindim canım..ben de öyle şanssızım ki ...evdekileri yurt dışına tatile gönderdiğim gün sakatlandım...sakat sakat birbaşıma .neyseki bugün ayağım daha da iyi oldu...annen sana arnavut böreği de yapar şimdi ... afiyetler efendim. tadını çıkar herşeyin . sağol canım benim evet yapmış börek ama yememem gerek çünkü bir diyet yapıyorum karbonhidrat yasak :/ ama harikaydı ucundan bir çimdik kopardım Alıntı
Φ Nüans Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2012 olsun müzik ruhun gıdasıdır beyaaa ben oynayınca iyileşiyorum Acaba ondan mı ayağım bugün daha iyi sevindim çok geçmiş olsun... Alıntı
Φ öylesi Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2012 Teşekkürler sevgili Nüans, bugün bayağı iyiydim .yemeğe misafir bile aldım. Ama herkes gidince anladım ki çok yorulmuşum..özellikle sağlam ayağım... Alıntı
Φ öylesi Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2012 sağol canım benim evet yapmış börek ama yememem gerek çünkü bir diyet yapıyorum karbonhidrat yasak :/ ama harikaydı ucundan bir çimdik kopardım Bir kerelik bozmaktamı yok.. .ne sıkı bu ya ..demek ki ben hiç yapamamzdım.. .sana güveniyorum canım. anladım sen başaracaksın 1 Alıntı
Φ tülvent Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2012 Çok geçmiş olsun, ama sanırım pek erken hareketlenmişsiniz. Aman dikkat aynı yerden yeniden zedelenme ihtimaline! Alıntı
Φ öylesi Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2012 Uzakta ve hiç tanımadığı halde birilerinin senin için kaygılanması olurmu oluyor demek. Çok teşekkürler sevgili tülvent.. Haklısınız bugün biraz ağrıyor . Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2012 Admin-- Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2012 Geçmiş olsun Alıntı
Φ DrNuranEstetik Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2013 geçmiş olsun... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.