Φ YESHUA Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Merhaba "bozan", ----- " Sanrısal Hüküm adlı yazınızı okuduktan sonra kendime geldim sevgili dostum nbe iyi etmişsin nyahu. Şimdiye kadar çok gerzoca yaşamışım hemen imana geldim Eyyy Ruh artık kutsa beni, Ey papa ya da patirk ya da başında her kim var sa o. Yani katolik misin ortodoıoksu neyse . Sana şükranlarımı sunuyorum. Beni mest ettin yaaa. Artık hak yolu buldum ey jaşua " Birincisi: *** "Ruh kutsamaz" *** "Papa, Patrik yok" ikincisi: siz "son günlerde" oldugumuza bir kanitsiniz: *** " Son günlerde ALAYLI sözler söyleyen ve kendi arzularina göre davranan ALAYCILAR çikacak " (incil - 2. Pe. 3:3) Ho$çakalin... Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 yani 5 vakit kılıyormıyormuydunuz Alıntı
Φ shankara Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 sevgili yeshua tevratı okuyup okumadığımı sormuşsun öncelikle tevratı, kutsal kitabı vs kitapları okumak onlar hakkında bilgi sahibi olmak ikonografilerini bilmek benim işim. ben bir sanat tarihçisiyim. değiştirilmiş olmasını söylemek bile tartışılması gerekmeyen bir konudur. kur-an bile büyük ölçüde israiliyata dayanmaktadır. kabbala hesabı olarak bilinen şifre çözümü tüm dinlerde mevcut olan pagan artığı bir inançtır. tevrattaki hikayelerin masalsılığını kabul etmek olası değil (en azından bilimsel bakışlarla. ) bunları kısaca belirttikten sonra konuya geri dönelim. internette bir çok adreste bu kabbala hesaplarıyla son gün bildirileri yayınlanmakta. ancak takip ederseniz bunlar sırayla yanlışlanır. örneğin hesaplarda yıllardır beklenen 23. mayıs ve 26 mayıs tarihleri gelip geçti ne oldu şu adrese bir göz atın. -http://exodus2006.com/- -http://exodus2006.com/fab/23may.htm- end time... yaşadığımız dünyayı güzelleştireceğimize bunlarla uğraşmak bence yanlış. kıyamet bir kurtuluş değildir. benim inancım derki dünyada bir tek allah diyen kalmayınca kıyamet kopacaktır. ve o güne kadar ilahi bir müdahale olmayacaktır. inandıklarımız pagan inançlara yada ilkel inanç silsilelerindeki yanlışlara ne kadar da benziyor. yukarıda değindiğiniz 4 incil olayı ise. incillerin sayısı belirsizdir. bu 4 bölümlü incil markosun yarattığı hıristiyanlığın ürünleridir. bunun yanında papalığın hükümlerini yok edecek diğer birçok incil kaybolmuştur. örneğin maria incli veya yahuda incili(hain olarak bilinen yahuda) tevrattaki kanunlar ise binlerce yıllık mısır ve ortadoğu kanunlarının kitaplaştırılmış halidir. tevrat bir tarih kitabı olarak çok önemlidir. yüzyıl önce bulunan hitit medeniyetini tevrattan öğrenmekteyiz. ve birçok diğer ayrıntı. daha fazla uzatmadan kimsenin inançları ile uğraşmak niyetinde değilim yukarıda dağınık bilgiler verdim. vakit kısıtlılığım dolayısıyla toparlayamadım kusura bakmayın Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Merhaba "yeniceri", Hayir 5 vakit kilmiyordum sadece bayram günleri... Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 o zaman siz islamı anlayamaya çalışmamışsınız sanıyırım biri size incil vermiş ve bazı vaadlerle kandırmış eğer 5 vakit kılsaydınız orada hissetdiğiniz rahatlığı kilisede bulunmıyacağını çok rahat anlardınız evet harbi aşkla namaz kılıp tesbihat yapınca içimde öyle bir rahatlık olurki anlatılmaz yaşanır hem namaz imamnın kolonları gibidir o olmadan imanda zayıf olur hem siz yani cumaya bile gitmiyormuşmusuz yani sizi kandırmak çok kolaydır kaantimce islamı yaşamaya çalışmamışsınız namazı kılmamışsınız huzuru duymamışsınız 1 defa balın tadını alan sirkeye bakmaz ama siz balın içindeyken tatına bakamışsınız ve sirkeye talip olmuşsunuz hristiyanlık islamdan daha gevşektir bizim dinimiz ibadetleri daha fazladır işte bu yüzden efendimiz hakkında milyonlarca şiir yazılmıştı onun milyonlarca aşığı vardır inşallah bizde o aşıklardan oluruz Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Merhaba "yeniceri", ----- " o zaman siz islamı anlayamaya çalışmamışsınız " Islam'i anlamak "Kibleye dönüp" belli bedeni hareketler yapmak midir? yani her namaz kilan islam'i biliyor mu diyorsunuz? Ben babaanneme neden namaz kildigini sordugumda $a$irip kalmi$ti! "Ne bilem oglum, Anamgiller GIL dedi, ben de 10 ya$imdan beri GILIYOM!" diye yanit vermi$ti! Size göre babaannem Islam'i anlami$ mi oluyor? 'Hayir olmuyor' derseniz, o zaman ben de size "ama 5 vakit namaz kiliyordu" derim! Bir inancin dogru oldugunu; Bir Kitabin Kutsal oldugunu saptamak; Yaraticiyi tanimak, "O" nun isteklerini ögrenmek ve hayatimiza uygulamak DERiN bir ara$tirma gerekir, yani BiLGi gerekir sadece belli Fiziki hareketler yapmakla taniyamazsiniz Tanri'yi! ----- " sanıyırım biri size incil vermiş ve bazı vaadlerle kandırmış " Hayir bana kimse incil falan vermedi sadece Islam dünyasina baktim, Kuran'i derinlemesine okudum bunlarin sonucunda Arayi$a koyuldum ve "Diger" kitaplari ara$tirmaya ba$ladim! ----- " eğer 5 vakit kılsaydınız orada hissetdiğiniz rahatlığı kilisede bulunmıyacağını çok rahat anlardınız " Nasil biliyorsunuz namaz kilmanin, Kiliseye gitmekten daha rahatlatici oldugunu? Siz daha önce Hiristiyan miydiniz? Kiliseye mi giderdiniz? Hissedemediginiz $eyler için yorum yapmak çok mantikli degil! Böyle bir kiyaslama yapabilmeniz için Hiristiyan olarak Kiliseye gitmi$ olmalazim ondan sonra Müslüman olup Namaz kilmaniz lazim ki "Rahatlik" konusunda kiyaslama yapabilesiniz! Demek bir dönem Hiristiyandiniz! Bunu nereden mi çikardim? Yazdiklarinizadan sanki bir dönem Hiristiyanmi$siniz da ve Kiliseye gitmi$siniz ancak sonradan Müslûman ol^p namaz kilmi$ evet harbi aşkla namaz kılıp tesbihat yapınca içimde öyle bir rahatlık olurki anlatılmaz yaşanır hem namaz imamnın kolonları gibidir o olmadan imanda zayıf olur hem siz yani cumaya bile gitmiyormuşmusuz yani sizi kandırmak çok kolaydır kaantimce islamı yaşamaya çalışmamışsınız namazı kılmamışsınız huzuru duymamışsınız 1 defa balın tadını alan sirkeye bakmaz ama siz balın içindeyken tatına bakamışsınız ve sirkeye talip olmuşsunuz hristiyanlık islamdan daha gevşektir bizim dinimiz ibadetleri daha fazladır işte bu yüzden efendimiz hakkında milyonlarca şiir yazılmıştı onun milyonlarca aşığı vardır inşallah bizde o aşıklardan oluruz Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Merhaba "yeniceri", ----- " o zaman siz islamı anlayamaya çalışmamışsınız " Islam'i anlamak "Kibleye dönüp" belli bedeni hareketler yapmak midir? yani her namaz kilan islam'i biliyor mu diyorsunuz? Ben babaanneme neden namaz kildigini sordugumda $a$irip kalmi$ti! " Ne bilem oglum, Anamgiller GIL dedi, ben de 10 ya$imdan beri GILIYOM! " diye yanit vermi$ti! Ben de " Ya Allah Namaz kilmani istemiyorsa? " diye sordum! "Ünüversite okudun, sen daha eyi bilirsin!" diye yanit vermi$ti... Size göre babaannem Islam'i anlami$ mi oluyor? 'Hayir olmuyor' derseniz, o zaman ben de size "ama 5 vakit namaz kiliyordu" derim! Bir inancin dogru oldugunu anlamak, Bir Kitabin Kutsal oldugunu saptamak, Yaraticiyi tanimak, "O" nun isteklerini ögrenmek ve hayatimiza uygulamak vs. DERiN bir ara$tirma gerekir, yani BiLGi gerekir sadece belli Fiziki hareketler yapmakla taniyamazsiniz Allah'i kaldi ki ne Musa, ne Nuh, ne Ibrahim, ne Isa yani peygamberiniz di$indaki Hiç Bir peygamber bugün Müslümanlarin kildigi Namazi kilmadilar dolayisiyla bunu emretmediler de! ----- " sanıyırım biri size incil vermiş ve bazı vaadlerle kandırmış " Hayir bana kimse incil falan vermedi sadece Islam dünyasina baktim, Kuran'i derinlemesine okudum bunlarin sonucunda Arayi$a koyuldum ve "Diger" kitaplari ara$tirmaya ba$ladim! ----- " eğer 5 vakit kılsaydınız orada hissetdiğiniz rahatlığı kilisede bulunmıyacağını çok rahat anlardınız " Nasil biliyorsunuz namaz kilmanin, Kiliseye gitmekten daha rahatlatici oldugunu? Siz daha önce Hiristiyan miydiniz? Kiliseye mi giderdiniz? Hissedemediginiz $eyler için yorum yapmak çok mantikli degil! Böyle bir kiyaslama yapabilmeniz için Hiristiyan olarak Kiliseye gitmi$ olmaniz lazim ondan sonra Müslüman olup Namaz kilmi$ olmaniz lazim ki, "Rahatlik" konusunda WAGLIKLI bir kiyaslama yapabilesiniz! Bir Rock'çi için "Doors" dinlemek, ba$ka biri için "Yoga" yapmak, bir digeri için esrar içmek vs. çok rahatlaticidir... ----- " siz balın içindeyken tadına bakamışsınız ve sirkeye talip olmuşsunuz " Sizin $u anda "sirke" olarak betimlediginiz inancim beni inanilmaz huzurlu ve rahat hissettiriyor, siz "balinizi" yemeye devam edin, ben "Sirkeden" memnunum! ----- " hristiyanlık islamdan daha gevşektir " Hangisi daha zordur: Müslümanlarin çogunlukta olan Türkiye'de Namazini kilmak mi yoksa, Müslümanlarin çogunlukta olan Türkiye'de "VAAZ ETMEK" mi? yani insanlarin Kapilarini çalip, Dükkanlarina gidip, parklarda yanlarina oturup Tevrat, Zebur ve incil'i yani Mukaddes Kitabi anlatmak mi? Ho$çakalin... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Bana öyle geliyorki, yasuha din falan değiştirmemiş, o herzaman hıristiyanmış...!! Çünki: Öncesi islamiyet olan ve din değiştirenlerin büyük bir çoğunluğu dünya menfaatleri içindir... Ne biliyim kocası hırıstiyandır, yada karısı hırıistiyandır ve zorlar, yada evlenecektir hırıstiyanlığa geçmesini şart koşar.. Şunu kesinlikle bilinizki dünyalık bir kaç menfeat dışında islam dinini bilen ve yaşayan biri asla dinini değiştiremez.. Eğer değiştirdirirse islamı bilmeyen kimlik müslümanıdır.. Nasıl olurda herhangi bir yerinde, zerre kadar mantıksızlık bulunmayan ve insanların ebedi saadet için en ince ayrıntısına kadar öğretiler getiren bir din değiştirilebilir.. !!! ....??? Saygılar-sevgiler... Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 bakın ortaçağda yapılan zulme papazlar karşı durmak yerine daha beterini yapmışlardır halbuki bizde zulme karşı susmak zalimliktir siz pazar günü biz ise 5 vakit ama bu namaz ödevler gibi hocanın değil bizim ihtiyacımız var hem sizin namaz kılan tek tanıdığınız babaneniz mi namaz sadece fizki bir hareket değildir o hareketleri rükü ve secde yi başkasına yapmak haramdır onun ruhu vardır siz bunu bir imamınıza sorun rükü ve secde acizliğin muhtaçlığın semboludur siz Allah a karşı secde etmezmisiniz hristiyanlıkta Allah a yani yüce yaratıcıya boyun eymek yokmu o samed tir her ona muhtaç o hiç bir şeye muhtaç değildir müdürünüz yanında ceketinizi iliklersiniz Allah a boyun eğmezmisiniz Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Merhaba "kralx", ----- " Bana öyle geliyorki, yasuha din falan değiştirmemiş, o herzaman hıristiyanmış...!! " Ben Allah'tan korkarim ve "O"nun yalandan ne kadar nefret ettigini bilen biriyim bu nedenle yalan sôylemem! Ayrica, size yalan söylemem bana ne kazandirir? ----- " Çünki: Öncesi islamiyet olan ve din değiştirenlerin büyük bir çoğunluğu dünya menfaatleri içindir... " Neye, hangi kaynaklara dayanarak bu "istatistiki" bilgiyi bizlerle payla$iyorsunuz? Kimin ne için din degi$tirdigi beni ilgilendirmez, bu "kulla-Allah" arasinda bir $ey, ancak ben bu saydiginiz nedenlerle inancimi degi$tirmedim! Size ne yalan borcum var, ne de sizi inandirmak gibi bir çabam! ----- " Şunu kesinlikle bilinizki dünyalık bir kaç menfeat dışında islam dinini bilen ve yaşayan biri asla dinini değiştiremez.. " Bunlar hiç bir GERçEK Temele dayanmayan, safi Duygusalliktan yapilan iddialardir! TARAFSIZ ve ÖNYARGISIZ ARA$TIRAN herkes Degi$tirebilir! -----" Eğer değiştirdirirse islamı bilmeyen kimlik müslümanıdır.. " Nasil bu kadar bilmi$ ve emin $ekilde bu tür saptamalarda bulunabiliyorsunuz, hayret ediyorum! Benim durumumda olan bir çok insan taniyorum, onlardan bazilari imam görevini üstlenmi$, bazilari 5 vakit namazini kilmi$, Islam'a toz kondurmayan insanlardi ama bugün ba$ka bir inançtalar! Bunlara örneklerden biri de Turan Dursun'du! ----- " Nasıl olurda herhangi bir yerinde, zerre kadar mantıksızlık bulunmayan ve insanların ebedi saadet için en ince ayrıntısına kadar öğretiler getiren bir din değiştirilebilir.. !!! ....??? " Bu, sizin görü$ünüz... Ho$çakalin... Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Merhaba "yeniceri", ----- " bakın ortaçağda yapılan zulme papazlar karşı durmak yerine daha beterini yapmışlardır halbuki bizde zulme karşı susmak zalimliktir " Papazlar konusu beni hiç ilgilendirmiyor, neden onlari bana örnek olarak yaziyorsunuz? Ben Mukaddes Kitaba (Tevrat, Zebur ve Incil) inaniyorum ve Bu kitap'ta "RUHBAN SINIF" YOKTUR yani ne papaz, ne rahipler beni ilgilendiriyor! ----- " siz pazar günü biz ise 5 vakit ama bu namaz ödevler gibi hocanın değil bizim ihtiyacımız var " inanç ne "pazar günüyle", ne de "günde 5 vakitle" sinirlandirilamaz! iNANç, IBADET BiR YA$AM TARZIDIR! Allah her yaptigimizi görür ve dü$üncelerimizi okur, bu bilinçle ya$amaktir ibadet! ----- " hem sizin namaz kılan tek tanıdığınız babaneniz mi " neden babaannemi örnek verdigimi anlayamami$siniz! Siz "her 5 vakit namaz kilan insan islam'i anlar" tarzinda bir $ey yazdiniz, ben de bunun yanli$ bir iddia oldugunu kanitlamak için "babaannem" ôrnegini verdim! ----- " siz Allah a karşı secde etmezmisiniz " Ederim! Bedenimle secde ederim: Bedenimi sigarayla, zinayla, Fuhu$la kirletmem, onun bana verdigi bu hediyeye elimden geldigince dikkat ederim Sadece bedenle egilip kalkmak degildir secde etmek! Bu $ekilde namaz kilanlar çogunlukta, $u çok bildigimiz özlü söz neden ortaya çikmi$bir dü$ünûn? "imamin dedigini yap, yaptigini yapma" Ben ALLAH'a "Yüregimle", "Zihnimle" SECDE EDERiM! Ho$çakalin... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 1- Her imam ve her namaz kılan islamı biliyor ve yaşıyor değildir... 2- Hangi istatistiki bilgiye dayanıyorsun diyorsun, din değiştiren müslüman önemsenmeyecek kadar azdır bulalrında ya eşi yada sevgilisi için değiştirdiğini yazılı ve görsel basından takip edebiliyoruz.. 3- Üstüne basa basa ve altını çize çize tekrar ediyorum, EĞER GERÇEKTEN İSLAMI BİLSEYDİNİZ, BU DİNDEN BAŞKA BİR DİNE GEÇMİYECEKTİSİNİZ.. 4- Üçüncü maddede gözlere batırırcasına yazdığım yazıya atfen, eşi yada sevgilisi dışında islam dinini değiştirenler, islamı gerçekten bilmediklerindendir.. 5- Senin şuan ki dinin üzerine taraf olduğun ve objektifliğin kadar bende kendi dinime taraf ve objektifim.. Artık taraflık ve objektivitelik nasıl olur, bunu önce kendine sor.. 6- Yazılarımda bir tane bile duygu kaynaklı cümle yoktur.. Saygılar-sevgiler.. Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 tamam her 5 vakit namaz kılan islamı anlamaz ama namazı kılmadan hiç anlamazsın hem ne demek papazlar beni ilglendirmez ben hristiyanlıkla ilgili bilgi almak istesem papaz dan alırım başkasında imamlardan biligi sizin en öndeki kişiniz şuan için budur size vaaz veren kişi papaz secde ve rükü için Mehmet Akif in bir sözünü söylicem gerçi bu Çanakkaleyle ilgili ama O RÜKÜ OLMAZSA DÜNYA EĞİLMEZ BAŞLAR birde merak ettim sizin mesebiniz ne Alıntı
Φ @LoNe34 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 hangi mezhep yeniçeri bunlar yehova şahitleri. 1800'lü yılların sonuna dogru amerika da ortaya çıkmış yeni bir "din". tevratı incili ve zeburu birleştirip yeni bir din ortaya cıkarmışlardı. bu yeni kitabın adıda mukaddes kitap dır. islamiyeti din olarak görmezler. inandıkları tanrıya Yehova adını verirler. dinin ismide burdan gelir. bayrak milli marş vs.. gibi şeylere itibar etmezler. çünkü bunların birer put oldugunu düşünürler. askerlik yapmazlar. onlar tanrının askeridir. ruhban sınıfını red ederler. bu yüzden papaza veya hahama ihtiyaç yoktur. hiç bir şekilde kan alıp vermezler. onlara göre şeytan bu dünyanın görülmez yöneticisidir. ve onlara göre isa 1914 yılında gökte tanrının krallıgını başlattı. 1914 yılında hayat bulan nesil isanın yeryüzüne inerek beraberindeki 144.000 Yehova Şahidiyle bütün siyasi kuruluşları,devletleri,milletleri,kısacası " Şeytanın Güçleri" ni yok edeceğini görecektir. yani boyle bir dinin mensubu arkadaş. fakat merak ettigim birşey var. niye tevra, incil ve zebur birleştirildi. bunu birleştiren neyi dikkate aldı. yoksa mukaddes kitap da tanrının eksiklerinimi tamamladılar. rahmani boyutu nedir. Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 yani açıkcası hiçbir dini beğenmemişler sonunda hepsini birleştirmişler yanlız 3 tane 0 birleşse nolu 000 yani 0 bu da onun gibi birşey evet uslubum biraz sert farkındayım Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Merhaba "@lone34", ----- " fakat merak ettigim birşey var. niye tevrat, incil ve zebur birleştirildi. bunu birleştiren neyi dikkate aldı. " Bu Kitaplar Birle$tirilmedi aksine ayrildi! Müslümanlar genelde Mukaddes Kitap hakkinda SAGLIKLI bir bilgiye sahip degiller! Mukaddes Kitabin "içindekiler" kismina bir göz atma firsatiniz olursa, bu Kitabin 66 Küçük Kitaptan olu$tugunu görürsünüz! Mukaddes Kitap = (Tevrat + Zebur) +Incil yani, Mukaddes Kitap = (39) + 27 Küçük Kitap Bunlarin yani Tevrat, Zebur ve Incil'in birbirinden Bagimsiz 3 Farkli Kitap oldugu iddiasi tamamiyla BiLGiSiZLiKTEN kaynaklanan asilsiz bir iddiadir! "Din" her zaman çIKARCI ve KARiZMATiK insanlarin elinde silah olarak kullanilmi$tir, çikarci bazi Yahudiler "Tevrat Yahudilerin Kitabidir, digerlerini tanimayiz" ayni $ekilde bazi Hiristiyanlar "Incil Hiristiyanlarin Kitabidir, digerlerini tanimayiz" fikrini ortaya attilar ve insanlar bunlarin pe$inden gitti! Halbuki Birazcik ara$tiran Ki$i bu 3 Kitabin Birbirinden ayrilmaz oldugunu ve TEK BiR KiTABI olu$turduklarini Kolayca anlar! Ke$ke TARAFSIZ ve ÖNYARGISIZ kaynaklardan biraz olsun arta$tirma yapma ali$kanligimiz olsa... ----- " yoksa mukaddes kitap da tanrının eksiklerinimi tamamladılar. " Tanri'da eksiklik olmaz dolayisiyla Mukaddes Kitap'ta da eksiklik yok, eksik olan Tarafsiz Ara$tirma Ruhu! Ho$çakalin... Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 hiç yurd dışına çıktınızmı acaba Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Neden bu soruyu sordugunuzu anlayamadim? Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 siz bir cevabını verin gittiğiniz yerlerde kaldığınız süreyide belirtirseniz sevinirim Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Ben, dikkatin bana çekilmesini istemiyorum, yazilarimla ilgili sorunuz varsa buyurun sorun! Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 bakın genellikle yurd dışında fazla zaman harçıyan insanlar hristiyan mason satanist ateist gibi şeylerle gelir Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Benimle ilgili yanli$ bir saptama ben Dinleri Türkiye'de ara$tirdim ve yine inancimi Türkiye'de degi$tirdim! Alıntı
Φ @LoNe34 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 sevgili Yeshua araştırma ruhumuzun eksik oldugunu soyluyosun. bence siz kendinizi ifade edememişsiniz. ne kadar araştırdıysam hep aynı şeylere ulaştım. ya bana başka şeyler anlatıldı yada sana başka şeyler vaat edildi. neden bu dinin rahmani boyutunu anlatmıyon. kimdir nedir peygamberi kim. siz birleştimedik diyorsunuz ama maalesef 3 üde ayrı kitap. sen bunların hepsine aynı diyerek biryerde tanrıyı yalanlıyorsun. söyle bakalım peygamberiniz kim. Alıntı
Φ hoara Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 *** " İsa, Zeytin dağında otururken öğrencileri yalnız olarak yanına geldiler. «Söyle bize» dediler, «bu dediklerin ne zaman olacak, senin gelişini ve çağın bitimini gösteren belirti ne olacak?» " (Matta 24:3) Buna yanit olarak Isa: *** " «O günü ve saati, ne gökteki melekler, ne de Oğul bilir; Baba'dan başka kimse bilmez. " (Matta 24:36) selam yeshua konumuz değil ama baba ve oğul sizin anladığınız anlamda BİR ise nasıl sadece baba biliyorda oğul bilmiyor ? syg Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 merhaba "@lone" ----- " siz birleştimedik diyorsunuz ama maalesef 3 üde ayrı kitap. " DEGiL! Lütfen Bir Kitabevine gidin ve Tevrat, zebur ve incil'i istediginizi söyleyin, size TEK bir kitap verecekler "Kitab-i Mukaddes" veya "Kutsal Kitap". Sonra bu Kitabin "içindekiler" bölümüne bakin, göreceksiniz ki aslinda 3 olarak bildigimiz Kitap 66 Küçük Kitaptan olu$an TEK BiR KiTAP'tir! Sonra TARAFSIZ ve ÖNYARGISIZ okuyun ve Derinlemesine ara$tirin, kitabin ba$indan (1. küçük Kitap'tan) sonuna kadar (66. kitabin sonuna kadar) AYNI TEMANIN i$lendigini göreceksiniz, BiRBiRLERiNiN DEVAMI olduklarini ve BiRBiRLERiNi TAMAMLADIKLARINI fark edeceksiniz! yani Tevrat, Zebur'suz ve incil'siz yarim kalmi$ bir Kitap olur yine Incil, Tevrat'siz ve Zebur'suz yarima kalmi$ bir kitap olur vs... LÜTFEN "BiLGi SAHiBi OLMADAN, FiKiR SAHiBi OLMAYIN" ----- " sen bunların hepsine aynı diyerek biryerde tanrıyı yalanlıyorsun. " Siz, ba$tan sona kadar hiç okumadiginiz, TARAFSIZ ve ÖNYARGISIZ ara$tirmadiginiz bir Kitap hakkinda yorum yapip: "Bunlar 3 farkli kitap" diyorsunuz! ----- " söyle bakalım peygamberiniz kim. " Örnek aldigim ki$i Isa peygamberdir! Ho$çakalin... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.