Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Beytüşşebap'ta çatışma: 10 Şehit


Radya

Önerilen İletiler

Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen saldırıda 10 güvenlik görevlisi şehit oldu. AFP'ye konuşan kaynaklar, çatışmada 20 PKK'lının öldürüldüğünü söyledi.

 

spacer.gif

Şırnak Beytüşşebap ilçesi çevresindeki polis ve askeri üs bölgelerine dün gece saat 22.00 sıralarında PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı.

 

Beytüşşebap ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı üzerine çıkan çatışmada yaralanan askerlerden biri kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit düştü.

 

Valilikten edinilen bilgiye göre, 9 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırı ve sonrasındaki çatışmada, 4'ü ağır 8 güvenlik görevlisi de yaralandı. Ancak Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 

Olayda şehit düşen güvenlik görevlisi sayısı 10'a yükselirken, yaralı 7 güvenlik görevlisinin Şırnak Asker Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

 

Şehit cenazelerinin memleketlerine gönderilmek üzere bugün helikopterle Diyarbakır'a nakledileceği öğrenildi.

 

Hürriyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Artik yazacak fazla bir soz yok Allah bize akil fikirmi versin diyeyim, yoksa belamizimi versin. Bir hic ugruna neyi paylasamiyorsak sirf egolarimizi tatmin etmek icin gencecik fidanlarin canlarina kiyiyoruz. El alem uzayi kesfediyor biz halen adam gibi yasamayi ogrenemiyoruz !!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Halkın rahatsızlığı, üzüntüsü endişesi kadar hükümette aynı rahatsızlığı duysa onca genç harcanmaz. resmen harcanıyorlar. vatan savunması değil bu birilerinin keyfi savaş oyunu. istikrarsız mezhep kavgalarıyla dolu kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığını sağır sultan duydu ama hükümet nedense hala bu oyundan keyf almakta. kendi ipini çekiyor bence.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sabah gazetesinde Emre Aköz ''Savaşa Girdik Farkında Değiliz!'' başlıklı bir yazı yazmış.PKK'yla 30 yıla yakın bir süredir silahla mücadele ediyorduk, yani savaşıyorduk geldiğimiz son noktada Arap Baharı olaylarının oluşturduğu savaş, kargaşa ortamı burnumuzun dibindeki Suriye'de de kendisini gösterince Suriye'ye(Esed) karşı aldığımız olumsuz tavır, muhalifleri destekleme, İran'ın Suriye'nin yanında yer alması,Rusya,Çin'in de Suriye'yi desteklemesinden mütevellit bölgemizde oluşan savaş ortamı yıllardır bize silah doğrultan PKK için arayıp da bulamadığı daha güçlü,arkasındaki fiili desteğin daha fazla olacağı bu oyunda daha etkin rol alabileceği bir ortam oluşturdu.

 

PKK şu an bütün gücüyle saldırıyor görünen o ki bölgede oluşan karmaşadan bize karşı oluşan cepheden de faydalanarak ülkemizde Suriye'de olduğu gibi bir iç savaş çıkartıp önce kurtarılmış bölgeler oluşturmanın peşinde, yakalanan teröristlerden ,alınan istihbarat bilgilerinden doğruysa bu sonuç çıkıyor.

 

Ve bombalı, mayınlı,silahlı saldırılar, canımızı yakan şehit haberleri sonra ve büyük bir bilinmezlik,büyük bir öfke,büyük bir nefret,ayrışma,güvensizlik hâli...

 

Yıllardır bu sorunun binbir çeşit analizi yapılıyor herkes kendince sorunu tanımlıyor ve çözüm önerisi sunuyor,farklı hükümetlerce de farklı yollar izlendi sorunun çözümü için.

 

Söyleyenebilecek, yapılmamış olan yapılabilecek farklı fazla bir şey de kalmadı...Kiminle mücadele ettiğimiz dahi tam belirgin değil bu sorunun kendi topraklarımızda bir ayağı diğer ayağı da dışarıda, bu işin arkasında birçok devletin olduğu söyleniyor ki PKK'yı bize karşı desteklemediklerini düşünmek de safça olur.

 

İplerin iyice kopacağı bir noktaya doğru gidiyoruz ki bu ortamın olması için çalışıyor PKK...

 

AKP'nin politikaları da iflas etti ve bir habere göre daha sert askeri önlemler alınacak, bordo bereliler de tekrar sahaya inecekmiş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Savas isteyenler herhalde bu ise cok sevinmislerdir. Nasilolsa olaylar istekleri dogrultusunda gidiyor, baskinlar, sehitler,.....

Bu sayede savas yanlilari rantlarini büyültüyorlardir. Ölenler garibanlardan, kendi cocuklari asla cephede olmadilar ve olmayacaklarda. Bu zihniyete sahip siyasetcilerimiz, devlet görevlilerimiz,... oldukca biz daha cok baskinlar, sehitler,..... görecegiz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

AKP'nin politikaları da iflas etti ve bir habere göre daha sert askeri önlemler alınacak, bordo bereliler de tekrar sahaya inecekmiş.

 

Tsk özel kuvvet personelleri sayılıdır..Eğer zaten sert bir çıkış olursa işte o zaman gerçek savaş çıkar,kazanan kimse olmaz..Türkiyenin yapması gereken tek şey sabırlı davranıp Kürt - Türk kardeşliğini geliştirmek..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tsk özel kuvvet personelleri sayılıdır..Eğer zaten sert bir çıkış olursa işte o zaman gerçek savaş çıkar,kazanan kimse olmaz..Türkiyenin yapması gereken tek şey sabırlı davranıp Kürt - Türk kardeşliğini geliştirmek..

 

Türkiye'nin şu anda yaptığı sabırlı ve soğuk kanlı davranmak zaten bu kadar şiddete,kışkırtmaya rağmen.AKP 90'lı yılların sadece asker odaklı ve askere geniş rahat hareket etme haklarının verildiği bir mücadele yönteminden vazgeçip,daha sınırlı ve yumuşak bir askeri mücadele siyasetiyle, siyasi zeminde Kürtlerin rahatça siyaset yapmaları ve Demokratik Açılım'la da Kürt kimliğini tanıma, sosyal ve kültürel hakları verme anlayışını benimsemişti.Gelin görün ki PKK(BDP) buna engel oldu, AKP'nin oluşturduğu siyasi zeminde Kürt politikası yapma ortamını suistimal eden BDP bir zamanlar hiç konuşturulmadıklarını unutup PKK'nın sözcülüğünü yapmaya başladı pervasızca ve PKK'nın tekrar saldırılara başlamasıyla konuşulacak, bir şey yapılacak ne siyasi zemin ne de iklim kaldı ortada.

 

Ki AKP bu siyaseti halktan aldığı desteği kaybetmek pahasına göze aldı, Kürt açılımını o kadar insanımız ölmüşken PKK orada dururken halka anlatmak, anlatabilmek kolay değil.

 

Bu ortamda Kürt halkı için hükümetin iyi yönde adım atması,siyaset geliştirmesi mümkün değil her gün şehit haberleri,insan kaçırma, yol kesme haberleri gelirken ve BDP bütün pervasızlığıyla nefret duyguları uyandıran konuşmalar yapmaya devam ederken.

 

Demokratik açılım anlamını yitirdi bir kere, benimsenen yumuşak ve demokrasi yanlısı siyaset PKK'yı anlayışından vazgeçirmedi,silah bıraktıramadı;PKK'nın saldırılarına engel olmak,şiddetini ortadan kaldırmak için de askeri mücadelenin daha nitelikli,daha etkili olması için askeri mücadeleye daha da önem verilmesi gerekliliği tekrar önümüze çıktı ve bu bir kırılma noktası.

 

PKK ve PKK'yı destekleyenlerin hâyali bu topraklarda bir devlet kurmak Türkiye Cumhuriyeti siyaseten ne hak verse az gelecek, o hâyal için savaşmaya devam edecekler ve Türkiye PKK'yla mücadelesinden de vazgeçecek değil.Bu topraklarda aynı çatı altında kendi kimliğiyle yaşamak isteyen Kürt kardeşlerimiz de var, mağdur edilmiş devlet ve PKK tarafından.

 

PKK sorunu kolay çözüleceğe benzemiyor birçok devlet de PKK'yı bize karşı desteklerken.

 

Lakin bu gemi delinirse içindeki herkesin zarar göreceği kesin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Bu ortamda Kürt halkı için hükümetin iyi yönde adım atması,siyaset geliştirmesi mümkün değil her gün şehit haberleri,insan kaçırma, yol kesme haberleri gelirken ve BDP bütün pervasızlığıyla nefret duyguları uyandıran konuşmalar yapmaya devam ederken.

 

 

 

 

Zaten amaç Türkiyenin sabrını kırarak yönetimi şu an haberlerde sıkça söz edilen Esad zulmüne benzetmek..Bütün amaç bu,böylelikle yabancı ülkelerden daha iyi desteğini alabilecek ve destek sayısını arttıracak..Bir zamanlar yapılan yanlışlıklar yüzünden şehitleri görmekteyiz..

 

 

 

Gerilla türke göre bir terörist,kürtlere göre bir koruyucu..Silahlanmaya ilk çıktığı zaman 3-5 eşkiya dediler ve şu anda resmen bir ordu durumuna geldi..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP dün Sevr'i imzalayan emperyalistlerle isbirligi icindedir.Suriye politikasi tamamen ABD ve Fransa yanlisi bir politikadir altinda Kürdistan yatar.Burada AKP'yi barisci demokrat gösterme cabasinda olanlarin hangi kesimden olduklarini biz cok iyi biliyoruz.Dün isgalcilerle isbirligi yapanlarin torunlari bugün AKP'nin icinde siyaset yapmaktadir.Dün bu ülkeyi Ingilizlerle isbirligi yaparak bölmeye calisanlarin torunlari bugün ayni yolu ABD ile isbirligi yaparak denemektedirler.Türkiye'nin bölünmesini istemek veya Kürt Fasistlerin isteklerini demokratik istek olarak yutturmaya calismak Sevr'cilerle ayni kefede olmak anlamina gelir.Vatan kavramini anlamamis olanlar veya karnimin doydugu yer vatandir zihniyetinde olanlar icin Türkiye'nin bölünmesi en dogal haktir.Cünkü onlar zaten bu ülke icin hicbir mücadele vermemis olanlarin safindadir.

 

Milli bilinci 10 yildir sistematik bir sekilde yok ettiren AKP, bu melaneti basariya ulastirmak icin saf insanlarin dini inanclarini kullanmakta,bu ülke icin mücadele vermis olanlari karalayip tarihi kendi satilmis tarihcilerinin yalanlarina uydurmak icin caba sarfetmektedir.Amac ne olursa olsun iktidarda kalmaktir.ABD'nin usakligini yaparak bizimle ilgisi olmayan bir Suriye siyasetinin Türkiye'nin gündemine sokulmasi,Suriyeli ve onlarla birlikte hareket eden diger terörist gruplari Türkiye'de ki kamplarda kendi elleriyle olusturduklari ve dün ordudan atilan art niyetli subaylar tarafindan egittirerek halkin yüzde 95'inin destekledigi Suriye rejimini yikmak icin ellerinden geleni yapmaktadirlar.SADAT denilen örgüt AKP'nin örgütledigi GLADYO'dur.Bu örgütün basindaki isimse ordudan atilmis olan bir geri kafali subaydir.Bu adam ekranlara cikiyor ve hükümet izin verirse söyle yapacagiz böyle yapacagiz diyor.ABD'de birtakim örgütler bu sekilde calisir,askeri egitim alir ve ABD hükümetinin emri ile baskinlar düzenler masum insanlari öldürür ve ülkede bir kaos ortami yaratarak bundan iktidara cikar saglarken onlarin cikarmak istedikleri baski yasalarina bir gerekce olustururlar.Ilker Basbug TSK'yi yöneten haysiyetli bir Orgeneraldi,örgüt yöneticisi diye tutuklandi ama SADAT'i kuranlar özgürce calisiyorlar.Yani cete özgür ama genelkurmay eski baskani tutukludur.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

vaktinde Osmanliyi elestirenler vardi ;

 

Kanuninin ve Yavuzun aldigi kanli tedbirlerden neden sasmadiklarini anliyorum ..

 

en hikmetli ve meseleyi basindan neticelendiren bir hareketi benimsemisler ..

 

gorunen o ki caydirici guc kullanilmadan gevsayen birsuru dusman var .. resmen alay etmeye basladilar ..

 

 

 

caydirici guc farzdir .. gevseklige dusmemek farzdir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.