Φ Modernist İdol Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 ben modernist idol,İstanbulda yaşıyorum.doktorum.favorilerim şimdilik demirefe ve mavi olmayan gökyüzü,bu kadar yeterliyse;güzel paylaşımlara. Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 ben modernist idol,İstanbulda yaşıyorum.doktorum.favorilerim şimdilik demirefe ve mavi olmayan gökyüzü,bu kadar yeterliyse;güzel paylaşımlara. ......... kaşların kara kara açtı bağrıma yara başka doktor istemem hekim doktor istemem sensin derdime çare sensin kalbime çare ....... çok sewdiğim gözel bi türküdür.......son dönemler ağzımdan da hiç düşmiydi hani...isabet oldu....... hoş geldin doktorum..................... Alıntı
Φ Modernist İdol Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 ......... kaşların kara kara açtı bağrıma yara başka doktor istemem hekim doktor istemem sensin derdime çare sensin kalbime çare ....... çok sewdiğim gözel bi türküdür.......son dönemler ağzımdan da hiç düşmiydi hani...isabet oldu....... hoş geldin doktorum..................... Sağolasın made in turkey,hoşbuldum Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 gökte turna dizim dizim dinmez yüreğimde sızım erdal eren'i asmışlar ağıdını söyler sazım deli sevdalar başımda sevdalı yürek peşinde* çektiler darağacına daha gencecik yaşında ankara adı kara bu yara başka yara onyedi yaşındaydı kıyılır mı erdal'a gökyüzünden bize der ki durmasın kavgamın çarkı sen ağlama anacığım çoğalırız türkü türkü başı dimdik yürüyordu ölümüne gülüyordu halkım unutmasın beni mutlak gelirim diyordu. zulüm kurbanını seçti bütün dünya buna şaştı işkencede hasan özmen sesi denize ulaştı. ben her zaman halkı sevdim onun için işte öldüm insanlık utansın buna dağlarıma selam saldım. ankara adı kara bu yara başka yara onyedi yaşındaydı kıyılır mı erdal'a. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 gökte turna dizim dizimdinmez yüreğimde sızım erdal eren'i asmışlar ağıdını söyler sazım deli sevdalar başımda sevdalı yürek peşinde* çektiler darağacına daha gencecik yaşında ankara adı kara bu yara başka yara onyedi yaşındaydı kıyılır mı erdal'a gökyüzünden bize der ki durmasın kavgamın çarkı sen ağlama anacığım çoğalırız türkü türkü başı dimdik yürüyordu ölümüne gülüyordu halkım unutmasın beni mutlak gelirim diyordu. zulüm kurbanını seçti bütün dünya buna şaştı işkencede hasan özmen sesi denize ulaştı. ben her zaman halkı sevdim onun için işte öldüm insanlık utansın buna dağlarıma selam saldım. ankara adı kara bu yara başka yara onyedi yaşındaydı kıyılır mı erdal'a. 17 yaşındaki erdala kıydılar,hemde bunu espri anlayışı haline getirerek. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 ben modernist idol,İstanbulda yaşıyorum.doktorum.favorilerim şimdilik demirefe ve mavi olmayan gökyüzü,bu kadar yeterliyse;güzel paylaşımlara. sadece favorilerini eklemiş olsanda bende hoşgeldin diyeyim,düşüncelerini sevdim. başarılar Alıntı
Φ baharrr Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 sadece favorilerini eklemiş olsanda bende hoşgeldin diyeyim,düşüncelerini sevdim. başarılar üzülme hırçın sende benım favorım oll hoşgeldinnn Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2008 iyi bayramlar.............. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2008 iyi bayramlar.............. sanda meydun mutlu bayramlar =)) Alıntı
Φ baharrr Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2008 sanda meydun mutlu bayramlar =)) sana ıyı bayramlar jön Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2008 tskler bahar iyi bayramlar Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2008 mucux.......... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2008 GEL Biliyorum, konuşacak birşeyimiz yok Ama yine de gözlerini al gel Elindeki yarayı, suskunluğunu, acemiliğini Beni biri severse inanmam Seni biri severse utanırsın Bilmediğin bir hastalığa acımak gibi bile olsa gel Biliyorum konuşucak bir şeyimiz yok Ama ızdırabım sende, mutlaka al da gel... cezmi ersöz..... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2008 bU deRt bEni vereM edeR Eğri büğrü bakar oldum Şaşkın oldum, sakar oldum İkide bir yüreğimi dağa taşa diker oldum Şunca yıldır karanlıkta göz kırpmaktan bıkar oldum Benim annem şeker annem gençlik elden gitti gider Gece gündüz dolaşırım tenhalarda menhalarda Benim annem güzel annem beni beni beni koyver Sağ yanımda bir sızı var sol yanımda dağlar duman Altı patlar, altı patlak bu dert beni bu dert beni verem Eder Dama çıktım damdan düştüm Kılıç kestim rakı içtim Şahin oldum, keloğlanın külahını kaptım kaçtım Yare ağlar, güler uçtum Yarı yolda yorgun düştüm Benim annem kadın annem bu nasıl iş bana de hele Gece gündüz düşünürüm tenhalarda menhalarda Aman annem güzel annem beni beni beni koyver Sağ yanımda bir sızı var sol yanımda yandım allah Altı patlar altı patlak bu dert beni bu dert beni adam eder Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2008 YAŞIYORUM DEMEK Çok merak ediyorum kendimi Başıma birşey mi geldi Öldüm mü kaldım mı Hiçbir haber yok kendimden Bu sabah kapımı çaldım Kapıyı açan kendim Bir süre kendime baktım Bu güleç yüz bendim Oh ne güzel bir sabah Bugün de yaşıyorum demek Benden başka yok kimsem Beni merak edecek. Aziz Nesin..... Güsel bir gün adına............................... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2008 YAŞIYORUM DEMEK Çok merak ediyorum kendimi Başıma birşey mi geldi Öldüm mü kaldım mı Hiçbir haber yok kendimden Bu sabah kapımı çaldım Kapıyı açan kendim Bir süre kendime baktım Bu güleç yüz bendim Oh ne güzel bir sabah Bugün de yaşıyorum demek Benden başka yok kimsem Beni merak edecek. Aziz Nesin..... Güsel bir gün adına............................... tam bana uygun bi şiir...... güsel günler adına..... TERLETEN KELİMELER... Kalabalık bir aşk bu, ortasından bir halk geçiyor başlatarak kentleri alacakaranlıktan. Ama konumuz gökyüzü eski bir uygarlık gibi insan. Çağ denilen morg zamanı. Şimdi bu uykudan ayrılsam; yaşatan yanılgılar küflü bir tarih, anıları yoran fotoğrafın arabı duygusal kaçak tütün. Buluşur acılar değişiriz yanlışımız aşk, konumuz bir kaçağın korkusu oturur bir yangının dibine, terli sözcükler düşünürüz. Kalabalık bir aşk bu, ortasından bir halk geçiyor Yanağı karanfil bir annemi sevmiştim küçükken alanlar kucakladı onun yerine, çocuklara büyüdük hep öğrenciydik. Lisede şiir defteri, fakültede slogan ölümle selamlaşırdık caddelere çıkarak. Bütün camlarda akan kanın buğusu, özlemin koyu gölgesi şimdi yalnız bir güvercin annem, daha çok bir kemençe sesi Yanılgımız aşk, bir halkın yüzünden siliniyor hızlanıyor hayat, savruluyoruz, dağılıyor yeryüzü. Denizdeki son yunus da ölüyor. Çalılıkta bir iki serçe öksürerek ötüyor. Tüccar, işçilere bir günü kırdırıyor kovalıyor beni yaşadıklarım, o bahar yorgunluğu bulduğum anlamsızlık, arkadaşlarımın keskin yanılgıları. Yanlışımız aşk, tam ortasından bir halk geçiyor. VEYSEL ÇOLAK Alıntı
Φ _EreN_ Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Şşşş baktım bi hoşuma gitti son şiir made in... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 eywallah eren............. hoş geldin kadınım..... Hoşgeldin kadınım hoşgeldin Ayağını bastın odama Kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi Hoşgeldin kadınım hoşgeldin Güldün! Güller açıldı Penceremin demirlerine Ağladın! Avuçlarıma döküldü inciler Gönlüm gibi zengin Hürriyet gibi aydınlık oldu odam Hoşgeldin kadınım hoşgeldin Hoşgeldin kadınım hoşgeldin ---- Şiir: Hoş Geldin Kadınım Hoş geldin kadınım benim hoş geldin yorulmuşsundur; nasıl etsemde yıkasam ayacıklarını ne gül suyum ne gümüş legenim var, susamışsındır; buzlu şerbetim yok ki ikram edeyim acıkmışsındır; beyaz ketenli örtülü sofralar kuramam memleket gibi yoksuldur odam. Hoş geldin kadınım benim hoş geldin ayağını basdın odama kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi güldün, güller açıldı penceremin demirlerinde ağladın, avuçlarıma döküldü inciler gönlüm gibi zengin hürriyet gibi aydınlık oldu odam... Hoş geldin kadınım benim hoş geldin. nazım hikmet ran.... Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 tam bana uygun bi şiir...... güsel günler adına..... TERLETEN KELİMELER... Kalabalık bir aşk bu, ortasından bir halk geçiyor başlatarak kentleri alacakaranlıktan. Ama konumuz gökyüzü eski bir uygarlık gibi insan. Çağ denilen morg zamanı. Şimdi bu uykudan ayrılsam; yaşatan yanılgılar küflü bir tarih, anıları yoran fotoğrafın arabı duygusal kaçak tütün. Buluşur acılar değişiriz yanlışımız aşk, konumuz bir kaçağın korkusu oturur bir yangının dibine, terli sözcükler düşünürüz. Kalabalık bir aşk bu, ortasından bir halk geçiyor Yanağı karanfil bir annemi sevmiştim küçükken alanlar kucakladı onun yerine, çocuklara büyüdük hep öğrenciydik. Lisede şiir defteri, fakültede slogan ölümle selamlaşırdık caddelere çıkarak. Bütün camlarda akan kanın buğusu, özlemin koyu gölgesi şimdi yalnız bir güvercin annem, daha çok bir kemençe sesi Yanılgımız aşk, bir halkın yüzünden siliniyor hızlanıyor hayat, savruluyoruz, dağılıyor yeryüzü. Denizdeki son yunus da ölüyor. Çalılıkta bir iki serçe öksürerek ötüyor. Tüccar, işçilere bir günü kırdırıyor kovalıyor beni yaşadıklarım, o bahar yorgunluğu bulduğum anlamsızlık, arkadaşlarımın keskin yanılgıları. Yanlışımız aşk, tam ortasından bir halk geçiyor. VEYSEL ÇOLAK Efett neden bilmiyorum bu şiiri (Aziz Nesin'nin)her okuyuşumda ki kasti okudugum daha yogundur hep kendimi okudugumu,tanımladıgımı sanırım!!!!! Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 BELKİ YİNE GELİRİM................. (Cemile Çakır hocaya) Dudaklarımı kanatırcasına ısırıyorum günlerdir her sözcük dilimin ucunda küfre dönüyor çünkü Bir gök gürlese bari diyorum bir sağnak patlasa bitse bu sessizlik, bu kirli yapışkanlık bitse ama bir tufan az mı gelir yoksa yine de yırtılan ve parçalanan birşeyler olmalı mutlaka hiç durmadan yırtılan ve parçalanan bir şeyler Oysa ne kadar sakin bu sokaklar ve bu kent ne kadar dingin görünüyor bana şimdi gökyüzü Gidenler nerde kaldılar, özledim gülüşlerini bir kenti güzelleştiren yalnız onlardı sanki onlardı çocuklara ve aşka ölesiye bağlanan kadınları güzelleştiren herhalde onlardı "Tükürsem cinayet sayılır" diyordu birisi tükürsek cinayet sayılıyor artık ama nerde kaldılar, özledim gülüşlerini onların Uzun uzun bakıyorum kıvrılan sokaklara tek yaprak bile kımıldamıyor nedense ve tek tek söndürüyor ışıklarını varoşlar alnımı kırık bir cama yaslıyorum, kanıyor kanımın pıhtılarında güllerin serinliği ve fakat bir cellat gibi yetişiyor pusudaki Dilimin ucunda küfre dönüyor her sözcük Yaşamak neleri öğretiyor, düşünüyorum okuduğum bütün kitaplar paramparça çıkıp dolaşıyorum akşamüstleri bir başıma bir uçtan bir uca yalnızlıklar oluyor kent bulvar kahvelerinin önünden geçiyorum sırnaşık aydınlar, arabesk hüzünler bir gazete sayfasında sereserpe bir yosma Sesler gittikçe azalıyor, kuşlar azalıyor ve ne zaman yolum düşse vurulduğun yere kızgın bir halka oluyor boynumda o sokak Hüznü yalnız atlarımız duyuyor artık biz çoktan unutmuşuz böyle şeyleri ama içimde bir sırtlanın dalgın duruşu ve dilimin ucunda küfre dönüyor her sözcük İçimde zaptedilmez bir kırma isteği dizginlerini koparan bir at sanki bu soluksoluğa kalıyorum her sonbahar ve sevgilim ne zaman hoşgörülü olsa bir yolculuk düşüyor aklıma, gidiyorum bütün gençliğim böylece geçip gitti işte ama hala bir şeyler var vazgeçemediğim Hangi duvar yıkılmaz sorular doğruysa birgün gelirsek hangi kent güzelleşmez şiirlerim bir dostun vurulduğu yerde yakıldı geri almıyorum külleri yangınlar çıksın diye Devriyeler çıkart şimdi, bütün ışıklarını söndür sorduğum hiçbir soruyu geri almıyorum ey sokak ve dilimin ucunda küfre dönüyor her sözcük Dudaklarımı kanatırcasına ısırıyorum günlerdir bir gök gürlese bari diyorum bir sağnak patlasa bitse bu kirli ve yapışkan sessizlik, hiç gitmesem oysa ne kadar sakin sokaklar, kent ve bütün yeryüzü ipince bir su gibi sızıyorum gecenin tenha göğüne sessizce çekip gidiyorum şimdi, sessiz ve kimliksiz Belki yine gelirim, sesime ses veren olursa bir gün Ahmet Telli.... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 eskidendi çok eskiden..... Hani erken inerdi karanlık, Hani yağmur yağardı inceden, Hani okuldan, işten dönerken, Işıklar yanardı evlerde, Eskidendi, çok eskiden. Hani ay herkese gülümserken, Mevsimler kimseyi dinlemezken... Hani çocuklar gibi zaman nedir bilmezken, Eskidendi, çok eskiden. Hani hepimiz arkadaşken, Hani oyunlar tükenmemişken, Henüz kimse bize ihanet etmemiş, Biz kimseyi aldatmamışken, Eskidendi, çok eskiden. Hani şarkılar bizi bu kadar incitmezken, Hani körkütük sarhoşken gençliğimizden, Daha biz kimseye küsmemiş, Daha kimse ölmemişken, Eskidendi, çok eskiden. Şimdi ay usul, yıldızlar eski Hatıralar gökyüzü gibi gitmiyor üstümüzden Geçen geçti, Geçen geçti, Geceyi söndür kalbim Geceler de gençlik gibi eskidendi Şimdi uykusuzluk vakti. murathan mungan..... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2008 HOŞ GELDİN KADINIM Hoş geldin kadınım benim hoş geldin Yorulmuşsundur Nasıl etsemde yıkasam ayacıklarını Ne gül suyum ne gümüş leğenim var Susamışsındır Buzlu şerbetim yokki ikram edeyim Acıkmışsındır Beyaz ketenli örtülü sofralar kuramam Memleket gibi yoksuldur odam Hoş geldin kadınım benim hoşgeldin Ayağını bastın odama Kırk yıllık beton çayır çimen şimdi Güldün Güller açtı penceremin demirlerinde Ağladın Avuçlarıma döküldü inciler Gönlüm gibi zengin Hürriyet gibi aydınlık oldu odam Hoş geldin KADINIM. Nazım Hikmet Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2008 asayişberkemal hocaM......... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.