Φ Odris Gönderi tarihi: 5 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2012 Yakışır Cennetten satılık arsa!Vatandaşlara cennetten yer vereceklerini söyleyerek 6 milyon lira dolandıran 6 kişi gözaltına alındı Antalya, Hatay, Kırıkkale, Çankırı ve Ankara'da vatandaşları cennetten yer vereceklerini söyleyerek dolandırdığı öne sürülen 3'ü kadın 6 kişi gözaltına alındı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dini inançları kullanarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zanlılara yönelik iki aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenledi. Antalya, Hatay, Kırıkkale, Çankırı ve Ankara'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, örgütün lideri olduğu öne sürülen F.K. ile eşi N.K, doktor olduğu öğrenilen A.C.Y. ile A.Y, U.T. ile F.Y. gözaltına alındı. F.K'nin, önceki hayatında Veysel Karani olduğunu söyleyerek vatandaşları “Cennetten size yer vereceğiz” vaadiyle dolandırdığı öne sürüldü. Zanlıların 2 yılda çok sayıda kişiyi 5-6 milyon lira dolandırdığı iddia edildi. Zanlıların dolandırıcılık yaparken hipnoz yöntemini de kullandığı, örgütün dolandırdığı kişiler arasında hakim, avukat ve öğretmenlerin de bulunduğu öğrenildi. Zanlıların dini inançları kullanarak dolandıramayacağını düşündüğü kişileri de Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkındaki Kanun'u kullanarak dolandırdığı öne sürüldü. Zanlıların, “Varlık barışı ile Türkiye'ye getirdiğimiz parayı harcını ödeyemediğimiz için Merkez Bankasından alamadık” diyerek vatandaşlardan faiz karşılığında para aldığı iddia edildi. Zanlılar, sorgularının ardından “örgütlü nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. (haberturk) Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2012 Böyle bir olay bir tek Türkiyede olur...Hipnoz yöntemini kullanmışlar..Bu hipnoz bu kadar kuvvetlimiki yav... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 6 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mart , 2012 Böyle bir olay bir tek Türkiyede olur...Hipnoz yöntemini kullanmışlar..Bu hipnoz bu kadar kuvvetlimiki yav... din kuvvetli, din... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 6 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2012 Iste bu insanlar,kim Allah peygamber diyorsa kayitsiz sartsiz onun pesine takiliyor ve bugün oldugu gibi ülkenin bölünmesine dahi ses cikaramz tepki veremez hale geliyor cünkü kendisini aldatani ilah olarak görüyor,din bezirganlarinin elindeki medya ise halki daha cok aldatarak sahte peygamberlere hizmet veriyorlar. saygilarla Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 Ben Veysel Karani hazretleriyim diyen bi uyanık... Aralarında hakimlerin, avukatların, öğretmenlerin de bulunduğu kerizlere cennetten tapu satarak, 6 milyon lira tokatlamış. Bence yanlış yapmış. * * Eyüp Sultan’ım deseydi... Rahat 16 milyon götürürdü. * Çünkü bu ülkede... Başbakanlığa bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bayındırlık Bakanlığı’na bağlı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne resmi yazı gönderip, Hazreti İsa’nın tapu kayıtlarını istedi birader! * Nası yani dersen? * Sayın devletimiz, azınlık vakıflarına emlak beyannamesi gönderdi, azınlık vakıfları mülk sahibi hanesine “Hazreti İsa” yazdı, sayın devletimiz de tapuları Hazreti İsa adına tescil etti. Bilahare... Sayın hükümetimiz, bugünlerde çok popüler olan bi tarihte “28 Şubat”ta, ama, malum 28 Şubat’ta değil, 28 Şubat 2008’de AB’ye uyum ayaklarıyla, azınlık vakıflarına ait taşınmazların iadesini yasalaştırdı. E adamlar da mülklerini geri istedi. E adamlar mülklerini geri isteyince, sayın başbakanlığımız sayın bakanlığımıza resmi yazı yazıp, Hazreti İsa’nın “ikametgah adresi”ni istedi... Ki, Hazreti İsa gelsin, mirasçılarına devir işlemlerini yapsın. * Henüz bulamadılar. Aranıyor Hazreti İsa. * Bu arada... Yüce mahkememiz, Beşiktaş’ta oturan Mariam binti Ovahim’in bulunması için, sayın Emniyet’e resmi yazı yazdı, derhal bulunmasını istedi. Sayın Emniyetimiz, aradı taradı, “şahsın bulunamadığını, adresinin tespit edilemediğini” bildirdi. Yüce mahkememiz de, sayın Emniyetimizden gelen cevap üzerine, “kayıp şahıs”a ait taşınmaza kayyum tayin etti... Halbuki, mahkeme celbi çıkarılan kayıp şahıs, halk arasındaki tabirle, bildiğin Meryem Ana! * Sayın devletimiz, Cebrail Aleyhisselam’ın da peşine düşmüş durumda... O da meçhul mülk zengini olarak aranıyor. Gabriel adıyla aradıkları için, bi türlü ensesine binemediler. * Netice itibariyle... * Bi ülkenin hükümeti, Hazreti İsa’nın tapusunu arıyorsa... O ülkenin ahalisine cennetin tapusunu kakalamak, suç filan değildir, sevaptır. Dubleks villa kakalanmaması günahtır. Yılmaz ÖZDİL Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 İslam derki:Hz.Muhammed Peygamberlerin sonuncusudur... İnsanlar yine bunu anlamadı İslam derki:Allah'ın indirdiği ile hükmetin..Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemeyin... İnsanlar yine bunu anlamadı.. İslam derki:Peygamberlerde sizin gibi birer insandır,Onları Yücelten Allah'tır...İnsanlar yine bunu anlamadı... İslam derki:Zina yapmak çok çirkin birşeydir...İnsanlar bunu anlamadılar.. Ve son olarak Hz.İsa çarmıha gerilmeden önce şunu söylemiştir..."Birbirinizi sevin size tek buyruğum budur" İnsanlar bunu hiç anlamadılar... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 İslam derki:Hz.Muhammed Peygamberlerin sonuncusudur... İnsanlar yine bunu anlamadı İslam derki:Allah'ın indirdiği ile hükmetin..Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemeyin... İnsanlar yine bunu anlamadı.. İslam derki:Peygamberlerde sizin gibi birer insandır,Onları Yücelten Allah'tır...İnsanlar yine bunu anlamadı... İslam derki:Zina yapmak çok çirkin birşeydir...İnsanlar bunu anlamadılar.. Ve son olarak Hz.İsa çarmıha gerilmeden önce şunu söylemiştir..."Birbirinizi sevin size tek buyruğum budur" İnsanlar bunu hiç anlamadılar... peygamberlerin sahtesi nasıl olur bilmiyorum. ama din, inançlı bir toplum yaratmak ister. burada dolandırılan da inançlı insanlar. din kültürünün yarattığı toplum, cenneten de tapu alır, cehennemden de klimalı daire alır. bu kültürel ortamda normaldir böyle şeyler. sonra bunlar sıkıştıkları zaman ilahi adaleti bir yana bırakıp dünyevi adaletin kapısına dayanıp savcıya dilekçe vermeye giderler Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 peygamberlerin sahtesi nasıl olur bilmiyorum. ama din, inançlı bir toplum yaratmak ister. burada dolandırılan da inançlı insanlar. din kültürünün yarattığı toplum, cenneten de tapu alır, cehennemden de klimalı daire alır. bu kültürel ortamda normaldir böyle şeyler. sonra bunlar sıkıştıkları zaman ilahi adaleti bir yana bırakıp dünyevi adaletin kapısına dayanıp savcıya dilekçe vermeye giderler Onlar mümin değillerki dostum,Putperest inancı gibi babalardan gelme inanc....İslam bu gibi konuları red eder... Örnek olsun uydurma işte böyle olur... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 Peygamberlik Islama göre Muhammedle noktalanmistir,ne varki cehaletin pencesinde kivranan halk yiginlarinin arasindan zaman zaman cikan bazi dinbazlar,halkta bir peygamber izlenimi uyandirirlar.Örnek vermek gerekirse bu din bezirganlarindan cikan peygamberlerden birisi HASAN MEZARCIDIR,kendisinin peygamber olduguna sadece yiginlari inandirmadi kendiside o kadar inandiki sonunda kafayi yedi.Hasan Mezarci tescilli bir Atatürk düsmanidir.Menderes'in ucagi Londra'da düsüp Menderes bu kazadan sag salim kurtuldugunda,halk yiginlari onu peygamber olarak kutsallastirmisti.Peygamber gibi görülen en son kisi Tayyib Erdogandir.Örnegin onun hakkinda;"O bizim icin bir peygamber gibidir","Erdogan icin herkesin iki rekat sükür namazi kilmasi lazim","Erdogan'a dokunmak ibadettir"tarzi söylemler daha tazeligini kaybetmemistir.Iste halkin kendilerini böyle gördügünü bilerek aslinda peygamber olmadigini siradan bir insan oldugunu söylemeyip halkin inanclarini kendi cikarlari icin sömürenlere sahte peygamber ve hatta sahtekar da diyebiliriz. saygilarla Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 Böyle bir olay bir tek Türkiyede olur...Hipnoz yöntemini kullanmışlar..Bu hipnoz bu kadar kuvvetlimiki yav... Din zaten bir nevi hipnozdur. Din de, hipnoz da , ikisi de telkinle uyutur insanları. Hele de dinin uyuttuğu insanların uyanması çok daha zordur. Neredeyse imkansızdır. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 Şimdi buradada Din tartışması yapmak istemiyorum...Söylediğin söz sadece basit ateist görüşüdür..Allah'ın varlığı kesindir..Din insanları uyutmadı gerçeği gösterdi...Hayatın standartlarının hepsini Allah tarafında olanaklı olduğu belirtti ve ölümden sonra bir daha yaşayacağımızı söyledi...Daha neler söyledide yetmez buraya yazmaya...Biz ailenin iyi çocuklarıyız,Rabbimiz Allah'a boyun eğen kimseleriz,Hz.İsa Mesih'e aşık olan ve diğer Peygamberleride sevenleriz...Sen böyle şeyleri okurken gram kadar bişey çakmaz kendinde hep ağırlık hissedersin..Allah kafirlerin gözünü kör eder...Neyse Dünya hayatının keyfini çıkar sana bolca verileceğinden eminim... Ayrıca hiçbir ateistinde inanan bir kimse olması oldukça zordur...Allah dilemedikçe hiçbiri inanmaz...İnanan bir kimse ateist olmasıda Allah'a bağlıdır...İmanı öyle bir kuvvetlendirirki... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2012 ..Allah kafirlerin gözünü kör eder... neden? Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Allah dilemedikçe hiçbiri inanmaz...İnanan bir kimse ateist olmasıda Allah'a bağlıdır...İmanı öyle bir kuvvetlendirirki... Demek ki irade hiç bir işe yaramıyor. Hep söyleriz aslında, böyle basit bir mantık ancak bin-beş bin yıl öncenin mantığı. Hipnotize olan kişi hep aynı şeyleri tekrarlar durur. Aklı kullanabilmesi için hipnotizmadan kurtulması, uyanması gereklidir. İnsanın her hangi bir görüşe yönlenmesi aklına, o güne kadar edindiği bilgiye ve onların değerlendirmesini yapıp karar verecek birikimine bağlıdır. Başka her hangi bir etkeni kabul etmek sadece inançtır. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 İşte bir başka örneği, Bizimle oyun oynayan bir Allah. Doğru yolu bulmamızı dilemiyor. Yani bizim kendisine inanmamamızı sağlıyor. Sonra bizi cehenneme gönderip derimizi yüzüyor. Yani iradem '0' 'sıfır' o istedi diye cehennemde derim yüzülüyor. Offf offffffffffffffffffff başka bir şey söylemek istemiyorum... Vikipedi, özgür ansiklopedi Özgür irade, kişinin eylemlerini, arzu, niyet ve amaçlarına göre kontrol altında tutabilme ve belirleme gücüdür. Kişinin belli eylem ya da eylemleri gerçekleştirmede sergilediği kararlılık; belli bir durum karşısında, gerçekleştirilecek olan eylemi, herhangi bir dış zorlama ya da zorunluluk olmaksızın, kararlaştırma ve uygulama gücü; eyleme neden olan eylemi başlatabilen yetidir. İnsan'da "İRADE" varmıdır yokmudur... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gene aynısını yapıyor olayı başka yerlere çekerek saptırmaya çalışıyorsun... Bak çok basit beraber yazdığın arkadaşının yazısı üstte ne demeş biz ne demişiz. Bizim neye inandığımızı tartışmıyoruz. omar123 arkadaşın söylediği gibi bizi daha doğmadan önce işkenceye mahkum eden Allah'ı tartışıyoruz... Yani işkenceyi planlayan bir yapıdan bahsediyoruz... Bu omar123 arkadaşın söylediğinden çıkıyor... Sayın by x man, Ben kendi yazdıklarımdan mesülüm, (cüzi irade) beraber yazdığın dediğin kişiyi “omar” burada sitede (sanal) yazılarından bilirim ve hiç bir irtibatım’da yok,dolayısı ile yaptığın itham boş,neyse… Bir kere “SİZ” “İRADE” diye bir kavrama inanıyormusunuz,ona bir cevap yaz,sonrasında,doğmadanmı,doğduktan sonramı muhabbetine gireriz. Sonra; olayı başka yerlere çekmem,çünkü; hiç gereği yok,sizinle tartışmak için polemiğe gerek yok direk konuya girmek en iyisi. Hülasa; İrade diye bir kavrama inanıyormusunuz, eğer inanmyorum dersen başka,inanıyorum dersen başka, gönlün bilir,her iki durumda’da kendin karar vereceksin ve sorumluluk “SİZE” AİT OLACAK.”… Ne dersiniz. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Bir kere “SİZ” “İRADE” diye bir kavrama inanıyormusunuz,ona bir cevap yaz,sonrasında,doğmadanmı,doğduktan sonramı muhabbetine gireriz. "İrade"ye inanılmaz mı? İrade insanın karar mekanizmasıdır. İnançlılar, inanç konusunda olduğu gibi insanlar hakkında da ön yargılılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 "İrade"ye inanılmaz mı? İrade insanın karar mekanizmasıdır. İnançlılar, inanç konusunda olduğu gibi insanlar hakkında da ön yargılılar. Sayın maraba, İrade'ye inandığınızı beyan ediyorsunuz, sizi tebrik ediyorum... Mekanizma'da ön yargı bu irade'mi acaba,yoksa "ZAN" mı, bu konuda'da beni aydınlatırsanız memnun olurum... Külli İrade. Cüzi İrade. Pasif İrade. Bunların hepsine de inanıyormusunuz... Saygılar. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Sayın maraba, İrade'ye inandığınızı beyan ediyorsunuz, sizi tebrik ediyorum... Mekanizma'da ön yargı bu irade'mi acaba,yoksa "ZAN" mı, bu konuda'da beni aydınlatırsanız memnun olurum... Külli İrade. Cüzi İrade. Pasif İrade. Bunların hepsine de inanıyormusunuz... Saygılar. İradeye inanmıyorum. İradenin somut bir gerçek olduğunu biliyorum. Bir önceki iletimde her ne kadar inanıyorum dedimse de. İrade bilgisini/olgusunu, denedim biliyorum anlamındadır. Sizin söylediğiniz irade şekilleri Arap kültüründeki tanımlamalardır. Bana göre bir irade şekli vardır. Bu irade şekli insan bilgisiyle, bilinciyle ilgilidir. İnsan ne kadar bilgili ise, karar mekanizması o kadar pratiktir, doğrudur. Ön yargı zan'dır. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 İradeye inanmıyorum. İradenin somut bir gerçek olduğunu biliyorum. Bir önceki iletimde her ne kadar inanıyorum dedimse de. İrade bilgisini/olgusunu, denedim biliyorum anlamındadır. Sizin söylediğiniz irade şekilleri Arap kültüründeki tanımlamalardır. Bana göre bir irade şekli vardır. Bu irade şekli insan bilgisiyle, bilinciyle ilgilidir. İnsan ne kadar bilgili ise, karar mekanizması o kadar pratiktir, doğrudur. Ön yargı zan'dır. Beyler sayın arkadaşlar...Yazdığınız sözlerle ancak kendinizi avutursunuz...Gerçek olarak söylüyorum bunu Cehennem hepinize müjdelenir...İnsan ne bilirse bilsin ömrünün en düşkün çağına ulaştırılacaktır...Herşey geçicidir yalnız Din kalıcıdır...Dinimizi bizden ne çalabilirler nede zarar verebilirler o dini biz artık kalbimize gömdük...Nitekim sevaplarımız ve günahlarımızda öyle...Ne bir başkası alabilir nede zarar görebilir..Diyeceğim şu aklınızı çalıştırında doğadaki mucizeleri görün...Siz inkar ettiniz artık kalbiniz inkarla rahatlanır,imanımızla dalgalar geçersiniz,bizi cahil köylüler gibi görürsünüz... İradeler her zaman yıkılabilir...Nitekim insan bilgisi yada bilinci irade ile fazla ilgisi yoktur...Örnek olarak uyuşturucu diyelim...Herkes kötü olduğunu biliyor ama bir kere kullananın bilinci ve bilgisinde değişme oluyor O ona artık güzel gelir... Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gene aynısını yapıyor olayı başka yerlere çekerek saptırmaya çalışıyorsun... Bak çok basit beraber yazdığın arkadaşının yazısı üstte ne demeş biz ne demişiz. Bizim neye inandığımızı tartışmıyoruz. omar123 arkadaşın söylediği gibi bizi daha doğmadan önce işkenceye mahkum eden Allah'ı tartışıyoruz... Yani işkenceyi planlayan bir yapıdan bahsediyoruz... Bu omar123 arkadaşın söylediğinden çıkıyor... Allah kullarına işkence yapmayı sevmez..Ama insanlar kendilerine neden işkence yapıyor Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 İradeye inanmıyorum. İradenin somut bir gerçek olduğunu biliyorum. Bir önceki iletimde her ne kadar inanıyorum dedimse de. İrade bilgisini, denedim biliyorum anlamındadır. Sizin söylediğiniz irade şekilleri Arap kültüründeki tanımlamalardır. Bana göre bir irade şekli vardır. Bu irade şekli insan bilgisiyle, bilinciyle ilgilidir. Ne kadar bilgili ise karar mekanizması o kadar pratiktir, doğrudur. Ön yargı zan'dır. Amerikan,İngiliz,Fransız,Almanya'daki İnsanlarda "İRADE" başka bir şey demek'ki,mesela; sizin yazdığınız gibi; İradeye inanmıyorum. İradenin somut bir gerçek olduğunu biliyorum. Bir önceki iletimde her ne kadar inanıyorum dedimse de. İrade bilgisini, denedim biliyorum anlamındadır. Şimdi; hangisi doğru? İRADE somut bir gerçekmi,denedim, İRADE var biliyorum, bunlar İNANIYORUM demek değilmidir... Ne yazarsınız bu konuda sayın maraba... Ön yargı zan'dır Çok doğru,sui zan yapmamak lazım. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Omar, Asıl sen bizle dalga geçiyorsun. Maraba'yız diye bizi köylü mü belledin? Ön yargılarınla, somut bilgilerimizle dalga geçiyorsun. Daha da ileri götürürsen, bilimsel bilgilerle de dalga geçeceksin. Bu zorumuza gidiyor. Bilgilerle dalga geçme lutfen. Uyuşturucu hakkında bilgisi olan, ama yeteri kadar bilgisi olan iradesini kullanarak uyuşturucuya müptela olmaz. Din mi engelliyor insanları? O konuda yeteri kadar bilgisi olan tıpçı gurup mu daha çok uyuşturucu kullanıyor, yoksa inançlı gurup mu? Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 bunlar İNANIYORUM demek değilmidir... İnanmakla bilmek farklı şeylerdir sn. sarıgöl. Ayrıntılarını biliyorsunuz sanıyorum. İsterseniz üzerinde durabiliriz. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Sayın maraba...Ne bilirsen bil yada köylü ol yinede etten bir makinasın Demek istediğimi anladığını zannetmiştim anlamamışsın...Doktorların çoğu neden sigara içer ? Özelliklede içkiyi çok kulllanırlar... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Sayın maraba...Ne bilirsen bil yada köylü ol yinede etten bir makinasın Demek istediğimi anladığını zannetmiştim anlamamışsın...Doktorların çoğu neden sigara içer ? Özelliklede içkiyi çok kulllanırlar... Asıl sen anlamamışsın Omar, Bir anket yap bakalım doktorlar mı, yoksa sıradan insanlar mı daha çok sigara, içki içer.. Yine bizle dalga geçtin ön yargılarınla... Kanıtlanmıştır; "pratik, bilginin/bilgisizliğin ürünüdür." Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.