Φ köşeyastığı Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2012 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2012 Arkadaşlar hangi içki ne kadar süre dayanır? Eğer bozulursa bunu nasıl anlarız? Babamın içmeyip çok uzun süredir sakladığı içkilere göz diktim ama bozulmuşlardır diye içemiyorum.. (Rakı, uzo, tekila, şarap) Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2012 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2012 ne kadar uzun süre ama şarap hariç diğerleri bozulmamıştır tabi hiç açılmamışsa ayrıca iyi bir kapağı varsa sıkıcı kapanmışsa bozulmaz. kapağı kontrol et bence.ufacık bi açıkta ve kötü bir kapakta azıcık bi alkol uçsa o içki bozulur. şaraba gelince bir çok insan şarap yıllandıkça bekledikçe güzelleşir diye düşünür ama o şarapların belli bir yıllanma zamanı var bide türkiyede üretilen şarapları düşünürsek yıllanmaya bekletilmeye müsait olmayan şaraplar genelde kısa sürede tüketilmesi gerekir türkiyedeki şarapların yani şarap çoktan sirkeye dönmüş olabilir ama diğerleri için ağzının açılmamış ve iyi bir kapağının olması lazım uzun süreden beri bekleyebilmesi için. Alıntı
Φ köşeyastığı Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2012 Valla tekila 15 yıldan fazla, diğerleri de en az o kadar vardır..Desene canımm şaraplar çöpe Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2012 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2012 valla kendi başına bi çılgınlık yapıp içeyim deme gıda zehirlenmesi felam yaşarsın allah korusun dedimya kapakla alakalı bide 15 yıldan bahsediyosun.en ufak azıcık bi alkolün uçması o alkolün özelliğini kaybetmesi anlamına gelir bide nerde saklıyo baban oda sıcaklığı ortamın aydınlık karanlık olması bunlarda önemli bence sen babana söyle.deki baba şu senin yıllardır sakladığın içkiler varya ne yapacan sen onları daha ne kadar saklıcan turşusunu mu kuracan(tabi turşusunu mu kuracan demede ayıp olur onu demeye getir ama) yada boşver ya madem canın alkol almak istiyo git markete al istediğini kafan rahat etsin Alıntı
Φ köşeyastığı Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2012 tamam maceraya gerek yok yarın hepsini toparlayıp atayım gitsin.. Tekila'ya üzülcem ama Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2012 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2012 atılır mı lem günah günah nimet onlar atma kalsın olduğu gibi babanın bi bildiği vardır elbet hem belki de bozulmamıştır ama emin olmadan içme diyorum ben sana Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2012 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2012 Arkadaşlar hangi içki ne kadar süre dayanır? Eğer bozulursa bunu nasıl anlarız? Babamın içmeyip çok uzun süredir sakladığı içkilere göz diktim ama bozulmuşlardır diye içemiyorum.. (Rakı, uzo, tekila, şarap) Rakı, Viski, votka, cin ve tekila gibi alkol oranı %30un üstünde olan içkiler bozulmaz.. Eğer şişenin iyi bir kapağı varsa ve sıkıca kapanmışsa, içki zamanın akışından pek etkilenmez. Rahatça içilebilir. Ama kapağı kötüyse ya da sıkı kapanmamışsa alkolü kısmen uçmuş ve tadı bozulmuş olabilir. Bu durumda bozulmuş olma ihtimali de ortaya çıkar, içmeniz halinde gıda zehirlenmesi geçirmezsiniz. Ama yinede iyi kapanmamış şişelerde uzun zamandır duran içkileri içmemekte fayda var. Şarap konusu biraz karışık. Birçok insan şarabın "yıllandığı" fikrini bir şekilde duyduğu için şarapların bekledikçe güzelleşeceğini düşünür. Ama işin gerçeği Türkiye'de satılan çoğu şarabın kısa zamanda tüketilmek için yapıldığı, yani yıllanmaya uygun olmadığıdır. O nedenle babanın uzun süredir sakladığı şaraplar çoktan sirke olmuş olabilir, Açılmamış şarabın serin, güneş ışığı almayan bir yerde saklanmış olması gerekir. Bu durumda 1-2 sene dayanır. Ama koyduğunuz yerin sıcaklığının fazla değişmemesi ve serin olması önemli. Özetlemek gerekirse; Şarap ve süt bazlı içkilerin ömrü kısa, dikkat etmek gerek. Yüksek alkollü içkiler ve likörler bozulmaz; Likörleri bozulmaktan koruyan alkol oranları ile beraber yüksek şeker miktarlarıdır. Likörler genel olarak iyi bir kapakla seneler boyunca dayanabilir. Tabi tatları ilk günkü kadar harika olmayabilir ama bozulmuş da olmazlar. Sevgili 'köşeyastığı' sen o içkilerin adresini bana ver ben kontrol edeyim. İçilebilecek gibiyse beraber içeriz yok atılması gerekiyorsa sana zahmet olmasın ben atarım... Sevgilerimle... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2012 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2012 Arkadaşlar hangi içki ne kadar süre dayanır? Eğer bozulursa bunu nasıl anlarız? Babamın içmeyip çok uzun süredir sakladığı içkilere göz diktim ama bozulmuşlardır diye içemiyorum.. (Rakı, uzo, tekila, şarap) bu arkadaş kesinlikle bir trakyalı rakı ve uzo kesinlikle bozulmamıştır, rahat rahat iç Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2012 Admin Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2012 Alkol bozulmaz. Alkol kendisi bir koruyucu olduğu için, içinde bakteri veya başka bir madde oluşmaz, Bira oksitlenir ve bayatlar; Şarap ise sirkeye dönüşür. Alkolde bazen kimyasal tepkime olsada kapağı sıkı kapatılmış bir alkollü içki uzun zaman alkol oranını koruyarak kalabilir. Bazen ağızdaki tadı farklı olabilir ama hala içilebilir. Alıntı
Φ köşeyastığı Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2012 Arkadaşlar teşekkür ediyorum.Bu bilgiler ışığında yarın akşam tekilamı huzurla galiba içebilirim.. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2012 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2012 Arkadaşlar teşekkür ediyorum.Bu bilgiler ışığında yarın akşam tekilamı huzurla galiba içebilirim.. Hani beraber içiyorduk? Alıntı
Φ köşeyastığı Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2012 Hani beraber içiyorduk? tamam tamam içmedim daha, hastalıktan başımı kaldıramadım ki bi.. e bekliyoruz o zamannnn... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2012 al işte hem hasta hemde içmiyo alkolik bi atasözü derki çivi çiviyi söker yada yok ya erkin koray mı söylüyodu onu herneyse iç sen iç bişiciin kalmaz Alıntı
Φ köşeyastığı Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2012 al işte hem hasta hemde içmiyo alkolik bi atasözü derki çivi çiviyi söker yada yok ya erkin koray mı söylüyodu onu herneyse iç sen iç bişiciin kalmaz İçiyorum vallaaaa Alıntı
Φ köşeyastığı Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2012 lem yamuldum ben! kötü bişey yazarsam silin arkamdan Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2012 Köşeyastığı.. İçki bozulmaz asla..içen bozulmadıkça.. Alıntı
Φ köşeyastığı Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2012 Köşeyastığı.. İçki bozulmaz asla..içen bozulmadıkça.. İlahi Dayı sen çok yaşa büyük adamsın vesselam Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2012 İÇKİ,yi bozan,içkiyi içendir..İÇEN bozulmuyorsa içki bozulmamıştır.. Al bi Tekirdağ 50 lik bak keyfine..dokunma babanın koleksiyonuna.. Mevlana diyor..dayı değil.. İÇKİ parlak aklı dahada parlatır..küflüyse dahada küflendirir..suçlu içki değildir..içenin AKLI,dır.. Alıntı
Φ köşeyastığı Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2012 Dayı babam ses etmez, 70 den sonra namaza niyaza başaldı, artık içki içmiyor..boşa dolap beklemesin yazıktır.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2012 Sil süpür dolabı o halde..fakat yaşın geldiyse KEMALE.. İçipte SERHOŞ olmayacaksan içme boş yere.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 22 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2012 Valla geçen yıldı komşum bana dedi ki "bu Tekila bize Anıl doğduğu zamanlarda gelmişti hala duruyor içerseniz alın vereyim, ben içmiyorum... " Önce bi endişelendim Anıl dediği şimdi üniversiteyi bitirmiş ve askerde aradan bi 20 küsür yıl geçmiş yanii... ama sonra salla dedim ver içeriz tabii... Yanında yine bir o kadar eski rose şarabı vardı, onu da verdi.. O şarap var ya ömrümde içtiğim en güzel şaraplardan birisiydi, Tekila da bildiğin tekila işte ve yaşıyorum hiçbirşey olmadı sadece sarhoş olduk : )) Alıntı
Misafir sinan Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2014 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2014 2007 mandrollü rakıyı açtık bakalım. işallah bişey olmaz... Alıntı
Misafir Çökelekli pişi Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2014 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2014 Elimde 50 yıllık bir raki var kapagi açılmamış ne diyorsunuz agabeyler icilir mi ? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.