Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kuzey Kibris Türkleri'nin ve tüm Türk Ulusu'nun onur ve serefi icin ömrü boyunca mücadele eden Sayin Rauf Denktas vefat etti.

Onun ölümü Türk Dünyasi icin büyük bir kayiptir.Büyük bir insan,büyük bir mücadeleci ve büyük bir ruh aramizdan ayrildi.

Onun vermis oldugu mücadeleye karsi,mücadele verenlerle birlikte olup ona büyük hakaretlerde bulunan bugünkü iktidarin basbakani onun verdigi haysiyet ve bagimsizlik mücadelesinden bilmiyorum bir parca ders alabildimi?

saygilarla

Gönderi tarihi:

Allah rahmet eylesin...Saygıyla hatırlayacağız.

Gönderi tarihi:

Rauf Denktaş'ın son gecesinde yanında olan kızı Ender Vangöl, rauf denktaş'ın, solunum cihazına bağlanmadan önce yoğun bakımdaki anlarını anlatmıştı... Vangöl, Denktaş'ın, nefes alamaz durumdayken bile eşi Aydın Denktaş için sürekli ''sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar..'' şarkısını söylediğini, kendisinin de şarkıya eşlik ettiğinde, ''sizleri kaybetmekten korkuyorum'' dediğini aktardı.

"Hristofyas diye bağırdı..."

Babasının, rumca bir şeyler söylediğini, ''rumca anlamıyorum baba, ingilizce ya da türkçe konuş'' dediğini anlatan Ender Vangöl, babasının, rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile diğer rum liderler için, ''(söyle kendilerine, burası bağımsız bir cumhuriyettir' dedi ve 'hristofyas' diye bağırdı'' ifadesini kullandı.

Ender Vangöl, Denktaş'ın, Kıbrıs müzakerelerinden bahsettiğini, toprak ayarlamalarına, iskana değindiğini ve ''nasıl olacak, nasıl yerleşecek bu insanlar?..'' dediğini kaydetti. Babasına, ''bunları düşünmemesi gerektiğini'' söylediğini, ancak denktaş'ın ''benim düşünmem gerek'' diye yanıt verdiğini dile getiren Ender Vangöl, sabah saatlerinde de ''beni evime götürün'' dediğini, kendisinin de ''biraz daha güçlen evimize gideceğiz'' karşılığını verdiğini söyledi. Babasının nefes almakta zorlandığını, gece boyu konuştuklarını, konuştuklarının zaman zaman anlaşılmadığını ifade eden Vangöl, ''ama hiç bir zaman bilincini kaybetmedi, son ana kadar'' dedi.

Solunum cihazı takılırken babasının başında olduğunu belirten Vangöl, şöyle devam etti:

''O bir tarih orada. koskoca bir tarih o... Bu anında bile devletini düşünüyor. 'Düşünme baba bunları' diyorum, 'nasıl düşünmeyeyim ben, düşünmem lazım, bunları çözmek lazım..' diyor...

İnternethaber

Allah rahmet eylesin...

clover.gif

• 3 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.