Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2006 Bu konuda yanılıyorsun sevgili BrainSlapper.Ben bir çok kez tanık oldum.Biz ne zaman kuranda hakaret içeren ayetler var desek, müslüman arkadaşlar itiraz ediyorlardı,bu ayetler peygambere eziyet eden ebu cehi ve ebu lehep için inmiştir diye. Bu sansürleme işi bir program tarafında otomatikmen yapılıyor. Forum yöneticileri bu programa ebu cehili öğretmemişler galiba,herkesi ebu cehilmi sanıyor ne ? Sevgili katakuta Kuran'daki hakaretleri biliyorum. Birçok kez sen de gösterdin zaten. Sadece forumun otomatik sansür programı Allah, peygamber falan tanımadığından, bu hakaretlerin ebu lehep ve ebu cehil kafirlerine yönelik olduğunu bilmediğinden, hadini aşıp, sansürlemiş Allah kelamını Sygılar, sevgiler. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Sana mantıksız gelen cümlelerim neler? Gökten düşen şişenin Tanrı'dan olamayacağını söylemem mi? Yoksa mantıksız olan "bu şişe kesin Tanrı'dandır" demek mi? Hangi teorinin doğru olduğunu bilmiyorum, ama şundan eminim: senin teorin yanlış, çünkü yanlış olduğunu senin teorinin kendisi söylüyor, içindeki çelişkilerle. Saygılar. Ne garip değilmi slapper hala ayetler yazıp kendi yorumunu ekleyip cevap veriyorsun bu konuda ki ısrarın neden anlayabilmişte değilim tekrar edeyimmi ben ayet alıntıların ve onlar hakkında yaptığın yorumlarla ilgilenmiyorum çünkü onları senden daha iyi bildiğimi iddaa ediyorum o yüzden boşa kendini yorma bana benim istediğim ve beklemekte olduğum cevapları yaz. Kalkmış bana benimde izlediğim ve çok güldüğüm bir filmle açıklama yapıyorsun hey yarabbim tek mantıklı açıklaman o filmmi,benim teorim yanlışsa doğru olan hangisi o zaman onu bilmek istiyorum. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Kalkmış bana benimde izlediğim ve çok güldüğüm bir filmle açıklama yapıyorsun hey yarabbim tek mantıklı açıklaman o filmmi,benim teorim yanlışsa doğru olan hangisi o zaman onu bilmek istiyorum. Sevgili suheda, O izlediğiniz ve çok güldüğünüz filmdeki olaylarla dini inançlar arasında çok büyük benzerlikler var. O film sadece güldürmüyordu, çok da düşündürüen bir filmdi. Tekrar izlemenizi dilerim. Ama izlerken semitik dinlerdeki, vahy almak falan gibi olguları aklınıza getirmeyiniz. Ama tabi ki açıklamam o değil. İlk canlı nasıl oluşmuş, ilk canlı neydi, ilk insan kimmiş biliyor muyum? Hayır bilmiyorum. Tek söyleyebileceğim şey semitik dinlerce piyasaya sürülen cevapların doğru olmadığı. Yani bu sorulara verilebilecek binlerce cevaptan bir tanesi semitik dinlerce üretilen cevap. İspat edebileceğim şey, bu cevabın yanlış olduğu. Ama bu demek değildir ki, ben cevabı biliyorum. İnsanoğlu araştırmasını sürdüyor, sürdürecek ve bulacak cevabı birgün. Uzaktakilerle konuşmanın en iyi yolu güvercinle mektup göndermektir. Hayır değildir. Peki nedir En iyi yolu bilmiyorum, ama güvercinler aracılığı ile konuşmanın en iyi yol olmadığını güvercine, olasılıklara, kazalara, iklime bakarak anlayabiliyorum. Uzaktakilerle konuşmanın en iyi yolu özel atlı ulakla mesaj göndermektir. Hayır değildir. Peki nedir En iyi yolu bilmiyorum, ama özel atlı ulak aracılığı ile konuşmanın en iyi yol olmadığını ata, atın ve ulağın kabiliyetlerine, zaarlarına, kazalara, soygunlara, iklime bakarak anlayabiliyorum. Uzaktakilerle konuşmanın en iyi yolu telgraf göndermektir. Hayır değildir. Peki nedir? En iyi yolu bilmiyorum, ama telgraf ile ile konuşmanın en iyi yol olmadığını tegrfafın yetersizliklerine bakarak anlayabiliyorum. Uzaktakilerle konuşmanın en iyi telefonla görüşmektir. Hayır değildir. Peki nedir? En iyi yolu bilmiyorum, ama telefon ile konuşmanın en iyi yol olmadığını telefonun yetersizliklerine bakarak anlayabiliyorum. Uzaktakilerle konuşmanın en iyi internet üzerinden görüntülü, sesli görüşme yapmaktır. Hayır değildir. Peki nedir? En iyi yolu bilmiyorum, ama internet üzerinden konuşmanın en iyi yol olmadığını internet telefonculuğunun yetersizliklerine bakarak anlayabiliyorum. Peki. peki. Nedir uzaktakileler haberleşmenin en iyi yolunedir? En iyi yolubilmiyorum, bulabilmek için sadece araştırmaya devam ediyoruz. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 İspat edebileceğim şey, bu cevabın yanlış olduğu. Ama bu demek değildir ki, ben cevabı biliyorum. Cevabını bilmediğin bir sorunun cevabının o olmadığından nasıl emin olabiliyorsun.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Yok bana once siz aciklayin derseniz artik size ole birsey kabul ettirme cabasi icinde degilim..... Bunun tartışmasını sayfalarca yaptık.. DNA dan öteye geçmedin.. Bendeki mantık şudur..; Her tasarımın bir tasarlayıcısı vardır.. Bu mantık yeterlidir bana.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Cevabını bilmediğin bir sorunun cevabının o olmadığından nasıl emin olabiliyorsun.. Cevap diye sunulan şeyin içindeki çelişkilere ve tutarsızlıklara bakarak. Önümde Afrikalı bir çift duruyor, ellerinde bir bebek var, beyaz bir bebek var, kendilerinden olma/doğma olduğunu söylüyorlar. Genetik/biyolojik kanunların bana sağladığı bilgilere dayanarak, bu bebeğin bu çiftin ürünü olmadığını biliyorum, fakat gerçek annesini ve babasını bilmiyorum. Deniz kenarından geçen bir yoldan araba denize uçuyor, ıssız bir yer. İçindekiler ölmüyor. Kurtuluyorlar ve arabayı denizden çıkarmak istiyorlar. Vinç yok,helikopter yok, çekici yok,gemi yok, yardım edecek kalabalık insan gücü yok. Arabanın içindekilerden biri diyor ki, "yav ben arabayı kucaklar çıkarırım, ne var ki bunda" diyor. Fizik kanunlarına, arabanın ağırlığına, arabanın içine dolan suyun ağırlığına ve adamın cüssesine bakarak, bu iddiasını gerçekleştirip arabayı çıkaramayacağını biliyorum, ama araba 'nın, vinç, helikopter ve kalabalık insan gücü/halat, çekici vs. olmadan nasıl başka türlü denizden çıkarılabieceğini bilmiyorum. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Deniz kenarından geçen bir yoldan araba denize uçuyor, ıssız bir yer. İçindekiler ölmüyor. Kurtuluyorlar ve arabayı denizden çıkarmak istiyorlar. Vinç yok,helikopter yok, çekici yok,gemi yok, yardım edecek kalabalık insan gücü yok. Arabanın içindekilerden biri diyor ki, "yav ben arabayı kucaklar çıkarırım, ne var ki bunda" diyor. Fizik kanunlarına, arabanın ağırlığına, arabanın içine dolan suyun ağırlığına ve adamın cüssesine bakarak, bu iddiasını gerçekleştirip arabayı çıkaramayacağını biliyorum, ama araba 'nın, vinç, helikopter ve kalabalık insan gücü/halat, çekici vs. olmadan nasıl başka türlü denizden çıkarılabieceğini bilmiyorum. Saygılar. Arabayı o insanın çıkaramayacağına emin olman baştan yanlış.. Arabanın kendi kendine çıkmasından, bir kişinin o arabayı çıkarmayı idda etmesi daha mantıklı.. Hem nereden biliyorusun hadi o güç o adamda varsa.. Çanakkale savaşını ve o son top mermisini düşün.. 250 Kg ve tek kolla kaldırlıan bir mermi.. Ama burada en önemli husus şu; O araba asla kendi kendine çıkamaz (evrim) Emin olacaksan buna emin olmalısın bence.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 O araba asla kendi kendine çıkamaz (evrim)Emin olacaksan buna emin olmalısın bence.. Bu sözünüz de beni destekliyor. Kendi çıkmaz araba. Ama nasıl çıkacağını da bilemiyorum. Demekki insan, cevabını bilmediği bir soruya verilen x cevabının yanlış olduğunu bilebilirmiş. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Bu sözünüz de beni destekliyor. Kendi çıkmaz araba. Ama nasıl çıkacağını da bilemiyorum. Demekki insan, cevabını bilmediği bir soruya verilen x cevabının yanlış olduğunu bilebilirmiş. Saygılar. Burada emin olduğum tek şey arabanın kendi kendine çıkamayacağı yani evrim.. O araba çıktıysa ki, çıktı, kendi kendinede çıkmadıysa bir çıkaran oldu.. Sonuçta bir çıkaranın olduğuna eminim, nasıl çıkardığını çıkaran daha iyi bilir.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Burada emin olduğum tek şey arabanın kendi kendine çıkamayacağı yani evrim..O araba çıktıysa ki, çıktı, kendi kendinede çıkmadıysa bir çıkaran oldu.. Sonuçta bir çıkaranın olduğuna eminim, nasıl çıkardığını çıkaran daha iyi bilir.. Saygılar.. Sayın kral konuyu yine evrim, tasadüf, tasarım konularına çekmeyelim istersen, o konuyu tartışmak istersek yine tartışırız. Bana burda sorduğunuz soru net: Cevabını bilmediğin bir sorunun, cevabının o olmadığından nasıl emin olabiliyorsun.. Ben de örnek verdim, sende, şu sonuca vardık: kesin cevabını bilmediğimiz bir soruya verilen yanlış cevabı, elimizdeki diğer verilerle tespit edebiliriz. Ama hala doğru cevabı bilmeyebiliriz. Denize düşen arabanın kendi kendine çıkmayacağını biliriz. Ama nasıl çıkarılacağını bilmeyebiliriz. Arabanın nasıl çıkarılacağını bilmememiz, "araba kendi çıkar" iddiasını doğru kılmaz. Değil mi? Mutabıkmıyız bu konuda? Saygılar. Alıntı
Φ arabesk61 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 arkadisim madem teknoloji cahinda yasiyoruz. o zaman gi r google yaz basligini "ataizm nedir" diye oku ve mantigina uyani kabul et Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Denize düşen arabanın kendi kendine çıkmayacağını biliriz. Ama nasıl çıkarılacağını bilmeyebiliriz. Arabanın nasıl çıkarılacağını bilmememiz, "araba kendi çıkar" iddiasını doğru kılmaz. Değil mi? Mutabıkmıyız bu konuda? Saygılar. Evet bu konuda mutabıkız.. Ama araba kendi çıkar iddası kesinlikle kabul edilebilir değildir.. Bu araba buradan çıkarılamaz mantığıda yanlıştır.. Alıntı
Φ ertunga Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 "Bilim, Tanrı’nın Varlığını Kanıtlayacak" Dünyanın en önemli gen uzmanı olarak tanınan eski ateist Dr. Francis Collins, "Genetik yapımızın mükemmelliği sadece Tanrı’nın eseri olabilir" Dünyanın en önemli gen uzmanı olarak tanınan eski ateist Dr. Francis Collins, "Genetik yapımızın mükemmelliği sadece Tanrı’nın eseri olabilir. Bilimin ilerlemesi Tanrı’nın varlığının kanıtlanmasını sağlayacak. İnsanların inançlı olmasını sağlayan genlerin sadece mucizevi bir şekilde aktif hale geldiğini kanıtlayacağız" dedi. ABD’nin en önemli haber dergileri olarak gösterilen Time, Newsweek ve Wired, bu haftaki sayılarında din konusuna ayırdı. Time, "Bilim ile din rasındaki mücadelenin 21’inci yüzyıla damgasını vuracağını" belirtirken, Newsweek "Dinin siyaset üzerindeki gücü artacak. Laiklik bir çok Batılı ülkede yeniden masaya yatıralacak" yorumunu yaptı. Wired ise dini akımların güçlenmesinin yeni bir ateizm hareketi doğurduğunu ve inanan ile inanmayanlar arasında ciddi bir çatışma yaşanacağını savundu. ARAŞTIRMA BAŞLADI Din konusuna ilişkin en tartışma yaratcak haber dosyası Time dergisinde yayınlandı. Time’a konuşan ünlü ateist Richard Dawkins, evrim teorisini savunarak, "Bilimsel ilerlemeler, insan vücudunu hatta duygu ve davranışlarını genlerin belirlediğini gösterdi. Genetik yapımızdan milyarlarca yıllık bir süreçte değişti ve sonuçta tesadüfen modern insan ortaya çıktı" dedi. Dawkins’in iddialarına yanıt dünyanın en önemli gen uzmanlarından biri olarak gösterilen Dr. Francis Collins’ten geldi. Eskiden bir ateist olan Dr. Collins, 1993’ten bu yana Human Genome Research Institute’un direktörlüğünü yapıyor. Dr. Collins’in öncülüğündeki 2400 kişilik bir ekip 3 milyarlık bir dizilimden oluşan insanın genetik yapısını çözmüştü. Dr. Collins, Time’a yaptığı açıklamalarda, Tanrı’nın varlığını bilimsel olarak kanıtlayacak bir araştırma başlattıklarını belirterek şöyle konuştu: * Evrimi savunanlar insanın genetik yapısının yüzde 99’unun maymunlarla aynı olduğunu vurgulayıp duruyor. Ancak farelerle ve yüzlerce farklı türle de yüzde 90 oranında aynı genetik yapıyı paylaşıyoruz. * DNA ve genetik dizilim üzerine yaptığımız yüzlerce araştırmanın sonucunda "İnsanlar neden Tanrı’ya inanıyor?" sorusunun cevabını bulamadık. Mükkemel genetik yapımızda bizi Tanrı’ya inanmaya iten biyolojik bir yapı bulunmuyor. * VMAT2 adlı gene sahip olanların daha inançlı olduğu ortaya çıktı. Buna "Tanrı geni" adı verildi. Bu geni aktif olmayanların ise inançsız olduğu ifade edildi. Fakat şimdiye kadar yaptığımız araştırmalarda VMAT2’nin aktif hale gelmesini sağlayan dış bir etken bulamadık. Ne çevrede olan değişiklikler ne de kalıtsal nedenler VMAT2 üzerinde etkili oluyor. Tanrı geninin mucizevi bir şekilde aktif hale gelip insanlarda inanç olgusunun meydana geldiğini düşünüyoruz. Yani ancak Tanrı’nın isteğiyle inanç geni harekete geçiyor. VMAT2’nin gizemini çözeceğiz. Böylece Tanrı’nın varlığını ilk kez bilimsel olarak kanıtlamış olacağız. NOKTA 2006-11-07 12:30:52 Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 "Bilim, Tanrı’nın Varlığını Kanıtlayacak" Dünyanın en önemli gen uzmanı olarak tanınan eski ateist Dr. Francis Collins, "Genetik yapımızın mükemmelliği sadece Tanrı’nın eseri olabilir" . . . * VMAT2 adlı gene sahip olanların daha inançlı olduğu ortaya çıktı. Buna "Tanrı geni" adı verildi. Bu geni aktif olmayanların ise inançsız olduğu ifade edildi. Fakat şimdiye kadar yaptığımız araştırmalarda VMAT2’nin aktif hale gelmesini sağlayan dış bir etken bulamadık. Ne çevrede olan değişiklikler ne de kalıtsal nedenler VMAT2 üzerinde etkili oluyor. Tanrı geninin mucizevi bir şekilde aktif hale gelip insanlarda inanç olgusunun meydana geldiğini düşünüyoruz. Yani ancak Tanrı’nın isteğiyle inanç geni harekete geçiyor. VMAT2’nin gizemini çözeceğiz. Böylece Tanrı’nın varlığını ilk kez bilimsel olarak kanıtlamış olacağız. NOKTA 2006-11-07 12:30:52 Niçin bundan islama pay çıkarmaya çalışıyorsunuz.Kuranın allahına mı inanmış ondan haber verin bizde iman edelim. Alıntı
Φ ertunga Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Allah birdir ve tektir Her halde sizin zihninizde birden fazla var veya kendinize göre kendi doğrularınız sizin ilahınız ben bir pay çıkarma için bu haberi buraya yapıştırmadım genel kültürünüze bir katkım olsun istedim rica ederim teşekküre gerek yok Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Allah birdir ve tektir Her halde sizin zihninizde birden fazla var veya kendinize göre kendi doğrularınız sizin ilahınızben bir pay çıkarma için bu haberi buraya yapıştırmadım genel kültürünüze bir katkım olsun istedim rica ederim teşekküre gerek yok Allahın bir tek tek oluşu müslümanlara göredir. Yani onları bağlar.Tanrıya inanıyor diye ortaya attığınız bilim adamlarından hiç biri ne kurana nede kuranın allahına inanır.Ben pay çıkarma için buraya yapıştıramadım diyorsunuz ama,müslümanların can simididir onlar. Bunun örneğini defalarca gördük. Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Tanrı geni fos çıktı -------------------------------------------------------------------------------- Tanrı Geni'ni bulduğunu iddia eden Amerikalı bilim adamı Dean Hamer Scientific Dergisi'nde okuyucu sorularına verdiği cevaplarla kendini yalanladı. Hamer, Tanrı Geni'nin yüzde 1'den daha fazla etkili olamayacağını kabul etti Tanrı Geni'ni bulduğunu iddia ederek ortaya çıkan Amerikalı bilim adamı Dean H. Hamer'ın American Scientific Dergisi'nde okuyucu sorularına verdiği itiraf dolu cevaplar bir haftadır kamuoyunun boşuna oyalandığını ortaya çıkardı. Time Dergisi'nde de geçtiğimiz hafta 'Tanrı Genlerimizde mi yaşıyor?' başlığıyla kapak konusu yapılan Tanrı Geni'nin aslında bir değil birkaç tane olabileceği ve bu genin ya da genlerin aslında insanın inançlı olup olmayacağını yüzde 1'den daha fazla etkilemeyeceği bizzat Hamer tarafından itiraf edildi. Kitabın yayıncısı da derginin internet sitesindeki yorumunda bazı iddiaların popüler yönlerinin abartılarak verildiğini aslında Tanrı Geni adlı kitabın içinde bile öne sürülen teorileri zayıflatan tespitler olduğunu vurguladı. KİTABIN ADI BİLE YALAN Hamer'ın itiraflarının en büyüğü daha kitabın adıyla başladı. Hamer, kitabından söz edilirken İngilizce'de sayısal değer içeren 'A God Gene' denmesini istedi. Yani bir-den fazla Tanrı Geni olabileceğini kabul edi-yordu. Ancak kitabına daha sansasyonel ve bir şeyin sadece başka bir benzeri olmadığı durumlarda kullanılan The artikeliyle kullanılan 'The God Gene' ismini vermeyi tercih etmişti. Okuyucular ve bazı bilim adamları bir hafta içinde ortaya çıkan bu durumları bir sahtekarlık olarak yorumladılar. Hamer, ayrıca inanç faktörünün çevreyle ilgili olduğunun unutulmaması gerektiğini de söyledi. Bilim adamları bu tür ciddi bir araştırmanın en az 10 yıl sürmesi gerektiğini belirtiyor ve insanın inanıp inanmayacağını belirleyecek genin var olsa bulunsa bile en az 10 yıl izlenmedikçe bundan emin olunamayacağını belirtiyorlar. Tiryakilerden yola çıkmıştı Kanser Enstitüsü'nde görevli Hamer, sigara ve alkol bağımlılarıyla yaptığı testlerin sonuçlarında insanın inanç dünyasına ait de izler olabileceğini ortaya attı. Bu amaçla bu hastalardan az inançlıdan çok inançlıya kadar bir dizi kendisine denek aldı. Bu deneklerin inançlarıyla ilgili tepkilerin beyindeki bazı kimyasalların azalıp çoğalmasıyla ilgili olduğunu düşünen Hamer, bu zincirlemeye sebep olan geni bulmaya çalıştı. Araştırmanın sonunda VMAT2 adlı genin dini inanışı kontrol ettiği iddia edildi. Uzmanlar ne diyor Yahudi filozofisi uzmanı Neil Gillman: Tanrı, böyle mantıkla ve somut bir şekilde gösterilebilecek bir şey değildir. Newcastle Üniversitesi İnsan Geni Araştırmaları Merkezi'nden John Burn: İnsan davranışlarını binlerce gen kontrol ediyor. Birinin çıkıp da ben 'X' işine yarayan geni buldum demeye kalkması çok anlamsız. E.O.Wilson, Pellegrino Üniversitesi İnsanı anlamak için ideoloji ve fantezi yerine 'gerçeklik'le ilgilenenler için istisnai sayılabilecek ölçüde ilginç ve kullanışlı bir kitap. Profesör Robert Plomin, Psikiyatri Araştırma Merkezi 'Kesinlikle muhteşem! Seks hakkındaki bölüm kahkahalarla gülmeme neden oldu. Bilimsel anlamda. Hamer'ın bunca konuyu bir araya getirip harmanlaması ve davranış genetiğinin ötesine geçip genlerle davranışlar arasındaki nörolojik mekanizmalara uzanması bende hayranlık uyandırdı. Asla küçümseyemem.' Eşcinsel geni de aldatmaca Scientific Dergisi'nde çıkan bazı yorumlarda birçok bilim adamı Hamer'ın iddia ettiği gibi insan davranışlarının bazı genler tarafından yönlendirildiğini ispatlayacak delil olmadığını savundular. Ayrıca bazı yorumlarda da Hamer'ın daha önce de eşcinsellik geni bulduğunu öne sürdüğünü ancak bunun da daha sonra bir teoriden ileriye gidemediğini söylediler. Hamer 1993 tarihinde X kromozom bölgesinde erkeklerin eşcinsel olmasına neden olan bir genetik bağ bulunduğunu iddia etmişti. http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/1...nya/dunya4.html Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Yahudi filozofisi uzmanı Neil Gillman: Tanrı, böyle mantıkla ve somut bir şekilde gösterilebilecek bir şey değildir. İşte bende bunu diyorum yaa... Tanrı Bilimle falanla ispat edilemeez... Tanrı'yı "Madde" ile açıklayamazsınız... İnançtır bu, soyuttur... Adam çok güzel özetlemiş yav, beğendim valla... Çok sağol SaklıGerçek... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Bilinçli yapıldığı mutlak olan herşey, mutlaka bir akıl tarafından yapılmıştır.. Evren ve içindekiler sizce bir bilincin eseri mi..? Konunun merkezi bence burası.. Bu soruya cevabımız evet se, o bilnç nedir.. Hayırsa söyleyecek bir şey kalmıyor.. Saygılar.. Alıntı
Φ ertunga Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 saklıgerçek kardeş verdiğin haberin tarihiyle bir zahmet benim haberinkini karşılaştırıver ufak bir ayrıntıyı gözden kaçırmışın Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2006 saklıgerçek kardeş verdiğin haberin tarihiyle bir zahmet benim haberinkini karşılaştırıver ufak bir ayrıntıyı gözden kaçırmışın Tanrı geni diye birşey varsa, yani inanmak, inanmamak da çnceden programlanmış bişeyse, semitik dinlerin bu imtihan iddiası fos çıkar. Kimin inanacağının, kimin inanmayacağının önceden programlandığı ve bilindiği bir sınav sınav değildir. Tiyatrodur. Saygılar. Alıntı
Misafir ^^esra^^ Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 oooo konu halen devam ediyor seneler sonra ................... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 ateizm bilimsel bir seymidir? yani bir bulgumudur? yoksa teorimidir? teoriyse buna nekadar güvenebilir insan? Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 ateizm bilimsel bir seymidir? yani bir bulgumudur? yoksa teorimidir? teoriyse buna nekadar güvenebilir insan? Ateizm, ne bir bulgu ne bir din,ne bir teori,ne bir felsefedir.Hiç bir kuralı şartı şurtu,yoktur.Ateizm sadece bir tercihtir. Ya çevrenin etkisinde kalarak masallara inanmaya devam etmek yada,masalları terketmek. Bu kadar. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Ateizm, ne bir bulgu ne bir din,ne bir teori,ne bir felsefedir.Hiç bir kuralı şartı şurtu,yoktur.Ateizm sadece bir tercihtir. Ya çevrenin etkisinde kalarak masallara inanmaya devam etmek yada,masalları terketmek. Bu kadar. çevrenin etkisinde kalmadan masalları terkeden tercihleriniz,çevrenizi de olduğu gibi terketmenize yaramaktan öteye geçemiyor ancak... o kadar şartsız şurtsuz,kuralsız ,başıboş ki,yalnız ve yalnız ben merkezli yaşamaya başlayan ve etrafında ki herkesi masallarla uyuyan iki bacaklı yaşayanlar,kendinizi ise düşünen iki bacaklı insanlar gibi algılamaktaki kibirlilik bile olağanlığından dikkatinizi çekmiyor... her şakanın altında bir ciddiyet hesabı,her masalın altında da vardır gerçek payı.. en azından o kadarını kavrasanız,bütün hayatınız değişir... Selametle... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.