Φ yağğmur Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2011 Ben ne alakaysa sterilizasyon işlemini buharla yaptığını düşünmüştüm D1420MF'in Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2011 Ben ne alakaysa sterilizasyon işlemini buharla yaptığını düşünmüştüm D1420MF'in bari bu işlem buharla yapılmasın .... Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2011 bari bu işlem buharla yapılmasın .... Sende haklısın amelia, buharla o kadar işlem yapıyorki D1420MF, sterilizasyon işleminide buharsız yapsın değilmi Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2011 Bardaklarımın bulaşık makinesinden Uv sterilizasyonu sayesinde tertemiz çıkması benim hem mutlu hem de huzurlu olmamı sağlar.. Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2011 Bizler neyse de bebekli hanımlar için bu Uv sterilizasyon özelliği şahane, biberon, kase, kaşık gibi çocuklarını beslediikleri malzemeleri dezenfekte etmek için saatlerce kaynatma derdinden kurtulacaklar D1420MF sayesinde. Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2011 Bizler neyse de bebekli hanımlar için bu Uv sterilizasyon özelliği şahane, biberon, kase, kaşık gibi çocuklarını beslediikleri malzemeleri dezenfekte etmek için saatlerce kaynatma derdinden kurtulacaklar D1420MF sayesinde. bu arada sterile edilen bulaşıklarımız 4 saat daha etkisini koruyabiliyormuş Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2011 4 saat mi? Hiç az değil... Ya bizim kullandığımız bulaşık makineleri bakteri yuvası mı? İğrenmeye başladım.. Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2011 bu arada sterile edilen bulaşıklarımız 4 saat daha etkisini koruyabiliyormuş O nasıl oluyor, bulaşıklar makinedeyken sterile olmalarını anlarım da, makineden çıkınca nasıl 4 saat daha sterile kalabiliyor bulaşıklar, bu bana hiç mantıklı gelmedi. Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2011 O nasıl oluyor, bulaşıklar makinedeyken sterile olmalarını anlarım da, makineden çıkınca nasıl 4 saat daha sterile kalabiliyor bulaşıklar, bu bana hiç mantıklı gelmedi. 4 saat daha bakterilerden koruyabiliyormuş işte... nasıl olduğunu bende bilemem Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 O nasıl oluyor, bulaşıklar makinedeyken sterile olmalarını anlarım da, makineden çıkınca nasıl 4 saat daha sterile kalabiliyor bulaşıklar, bu bana hiç mantıklı gelmedi. Ultraviyole ışınlarına maruz kalan mikroorganizmaların dnası parçalanır ve etkisiz hale getirilir. DNA'sı bozulan bir hücre üreyemez ve hastalık yapıcı etki gösteremeyerek cansız hale gelir. Buna bağlı olarak 4 saate kadar mikroorganizmalar aktif hale gelemiyorlar... İçimiz rahat rahat tertemiz bardaklarımızdan su içebiliriz.. Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Ultraviyole ışınlarına maruz kalan mikroorganizmaların dnası parçalanır ve etkisiz hale getirilir. DNA'sı bozulan bir hücre üreyemez ve hastalık yapıcı etki gösteremeyerek cansız hale gelir. Buna bağlı olarak 4 saate kadar mikroorganizmalar aktif hale gelemiyorlar... İçimiz rahat rahat tertemiz bardaklarımızdan su içebiliriz.. Bu ne yaaa, bu makine bulaşık makinesinden de öte, benim bildiğim bulaşık makineleri sadece bulaşık yıkardı, ama bu makine o kadar çok iş yapıyorki yaptığı işlerin arasında en basiti bulaşık yıkamak. Alıntı
Φ haticeasln Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Ayrıca fiyatına göre de en iyi özelliklere sahip olan bir bulaşık makinası D1420MF modeli. Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 üst sepetin yeri değiştirilince alt kata daha büyük tabak, tencere falan konulabiliniyormuş... ne kadar büyüklükte tabaklar konuluyor mesela bilen var mı? ben servis tabaklarımı elimde yıkamak zorunda kalıyorum.. sığmıyorlar Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 üst sepetin yeri değiştirilince alt kata daha büyük tabak, tencere falan konulabiliniyormuş... ne kadar büyüklükte tabaklar konuluyor mesela bilen var mı? ben servis tabaklarımı elimde yıkamak zorunda kalıyorum.. sığmıyorlar Alt sepetin mesafesinin artırılması çok yerinde bir uygulama olmuş, ama servis tabaklarında sorun yaşamana çok şaşırdım amelia, servis tabaklarınmı normalden daha büyük, tencere desen anlardım ama tabaklar gayet rahat bir şekilde sığmalı makineye. Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Alt sepetin mesafesinin artırılması çok yerinde bir uygulama olmuş, ama servis tabaklarında sorun yaşamana çok şaşırdım amelia, servis tabaklarınmı normalden daha büyük, tencere desen anlardım ama tabaklar gayet rahat bir şekilde sığmalı makineye. malesef çok büyük servis tabaklarım... o yüzden sordum üst çekmecenin yeri değişince kaç cm'lik yükseklik oluşuyor diye... Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2011 malesef çok büyük servis tabaklarım... o yüzden sordum üst çekmecenin yeri değişince kaç cm'lik yükseklik oluşuyor diye... Amelia alt rafa 30 cm'lik tabaklar konulurken, üst rafın asansörle yukarıya çıkarılmasından sonra 33 cm'lik tabaklar konabiliyor.. Umarım tabakların 33 cm'i geçmiyordur.. Alıntı
Φ haticeasln Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2011 Hafif yan koyarsanız birşey olamaz, bütün tabaklarınız sığabilir makinanın içine. Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2011 33 cm'den de büyük değildir servis tabakların değilmi 33 cm yükseklikteki bir sepete tencerelerini bile rahatlıkla sığdırabilirsin. Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2011 33 cm'den büyük değil arkadaşlar bir de aklıma birşey takıldı.. ekonomik yıkama ile otomatik yıkama arasındaki su tüketimi aynı mıdır? Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2011 Otomatik yıkama ile ekonomik yıkamanın arasında bir fark vardır ama fazla olduğunu sanmıyorum. Bence ekonomik yıkamayla otomatik yıkamanın arasında su sıcaklığına bağlı olarak elektrik enerjisi tüketimi farkı vardır. Lg d1420mf bulaşık makinesinin 80C 'ye kadar yükselebilen su sıcaklığı var. Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2011 33 cm'den büyük değil arkadaşlar bir de aklıma birşey takıldı.. ekonomik yıkama ile otomatik yıkama arasındaki su tüketimi aynı mıdır? Ben D 1420 MF'te otomatik yıkama özelliği olduğunu bile bilmiyordum, aslında bulaşık makinelerinde böyle bir özellik olduğunu yeni, yani senin sayende öğrendim amelia, mantık yürütürsek otomatik yıkamada daha az su ve elektrik yani daha az enerji harcanır bence. Alıntı
Φ haticeasln Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2011 D1420MF modelinde gördüğüm özellikleri daha önce hiç bir bulaşık makinasında görmedim. Gerçekten şu zamanda alınabilecek en iyi bulaşık makinası. Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2011 bende araştırma içerisindeyim... artık çok sıkıldım 2,5 saatte bulaşıklarımın yıkanmasından.. ayrıca tamamende temizlenmiyor... birkaç model var kafamda.. biri de d1420mf... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2011 Ben de hiç memnun değilim bulaşık makinemden... 8 yıllık bir makine ve hem bardaklarımı çiziyor hem de temizlemiyor. Tuzunu vs. sini de eksik etmiyorum üstelik... Var mı sizin uyguladığınız herhangi bir yöntem bu sorunlar için... Not: Aslında bir geri dönüp yazdıklarınızın hepsini okuyayım dedim ama epey yazı yazışmış o yüzden tartışmaya yeni katılanlar için hem bir hatırlatma olması hem de zamandan kazanmak için buraya önerilerinizi tekrar toparlayıp yazmanız çok süper olur kanımca diye düşündüm Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2011 Makinenizin kullandığı suyun çok kireçli olması buna neden. Geçen zaman içinde ilk başlarda bu sorun olmazken daha sonra bu durum ortaya çıkıyor. Suyun sertliğini azaltmak için kullanılan yapay tuzların aslında tam bir çözüm olmadığıda bununla anlaşılmış oluyor. Yapay tuzlarla birlikte bildiğimiz ucuz kaba tuzları kullanabilirsiniz. Hatta tek başına bile kullanmanız uygun. *** Sorunu çözmek için makinenizi ucuz sirke ile boşta yıkama yaptırın. Bunun için piyasada satılan 1.50 Tl ye satılan 2 litrelik sirkeler uygun. Ancak Bu işlemi yaparken makinenizi iyi tanımanız ve ilk durulamadan sonraki aşamada sirke kullanarak sıcak yıkama yaptırmanız gerekli. Çünkü koyduğunuz sirke ıstma ve bekleme aşamasına gelmeden dışarı atılacağı için yaptığınız işlem bir işe yaramaz... Ayrıca, Sireke kullanıyor olmanız kireçlenmiş ısıtıcıyıda temizler. Makinenizde eğer ıstsısı boruları altta içerden görülüyorsa onların üzerine Kireç çözücü- porçöz dökerekte çözüm üretebilirsiniz. Bu işlemleri 3 yada altı ayda bir yapmanızda yarar var. *** Bir başka sorunda makinenin altta bulunan filitre bölümünde yağ kalıntılarının filitre üzerinde birikmesi... Zaman zaman o bölümüde söküp yağ çözlerle temizlemeniz gerekli. Parlatıcı bölümüne ise kaliteli sitkelerden koymayı deneyin ve parlaklık konusunda aynı sonucu aldığınızı göreceksiniz. Tercihen Elma sirkesi kullanın hem kimyevi olmayan doğal parlatıcı. Tuz konusuna tekrar değineceğim. Piyasadan öyle pahalı kimyasal tuzlardamn almanız gereksiz. Suyunuz çok kireçli ise hepsi çözümsüz.Bildiğiniz kaba tuz aynı işi daha sağlıklı yerine getirir. İlla kimyasal olanıda kullanacağım derseniz Ucuz< olanlarla kaba tuzu karıştırarak kullanın. Kireç oluşumunu önlemek için size reklamlar yoluyla sununulan pahalı çözümler yerine bir deneyin faydalı olacağını görceksiniz. Kimyasal maddelerle temizlenmiş tabaklar yerine doğal maddelerle temizlenmiş kimyasal artıkları olmayan tabaklarla yemekler yiyebilmek dileklerimle... @gloria; arkadaşımız bunları yapmamızı önermişti...ben denedim ama malesef olmadı.. yenisini almayı planlıyorum... bu modelde 5 kişilik ailemiz için gayet ideal gibi geliyor bana... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.