Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Böyle insanlardan PKK'ya karsi etkili bir harekat beklenebilirmi?

Beklenmez .Dertleri bu duruma getirmekti zaten. İstihbaratını deşifre et içeri tık, tüm pkk ile mücadele eden generalleri at içeri.Vay efendim bunlar istihbarat yapıyormuş. Yapacak tabi kardeşim devlet yönetiyorsun.Üstelik böyle bir coğrafyada. İstihbaratında olacak güçlü bir ordunda.

Tv lerde bas bas bağırıyor .PKK taşeronmuş. Sen kimin taşeronosun?

İktidara geldiğinizden beri ne yaptınız? Helal olsun adamlara dini kullandılar ama bak şunları şunları yaptılar diyebileceğimiz ne var?

Bütün kurumlarla kavgalısınız, bütün komşularınızla öyle. Kürt sorunu kürt sorunu deyip kaşıdınız. Peki kardeşim ne yaptınız bu sorun için. Ekonomik iyileşmeleri mi yaptınız. Bunları yaparken demokratik açılımları mı beraberinde getirdiniz. Ne yaptınız?

Yapılan şu taşeronluğunu yaptığınız emperyallerin emirlerini harfiyen yerine getirmek.

Yazıklar olsun bu millete .Bu kadar gaflet ve dalalet içinde olan bir millet bunları hakediyor. Bu ne ağır uykuymuş bir türlü uyanamıyorlar.24 tane değil 24.bin şehitte versek bu milletin uyanacağı yok.

Gönderi tarihi:

intikamını misliyle alıcaz..

İntikamını "kimden ve nasıl" misliyle alacaksınız? ... Abuk subuk saçmalayanlardan mı?

Önemli olan şu ki kıpırdayamaz hale getirilen terör örgütünün dinlenmeye alınıp, moral aşılanıp, haklılık kazandırılıp palazlandırılmış olması.

Bu ihanetin suç ortaklarının abuk sabuk saçmalamaları hiç bir şeyi değiştirmiyor...

Oysa işin bu tarafını hiç düşündüğünüzü sanmıyorum!

Aslında olaylar yeni ve sıcakken bu tür intikam çığlıkları atıp, ardından balık hafızalı insanlardan olmak yerine;

Yapılması gereken doğru yaklaşımları üretmeli insan.

Halkının balık hafızalı olduğu için iş başında olanların laflarıyla dolduruşa gelip;

Aslında -kendisi de içten içe çaresizliğinin farkında olduğu halde- bu tür boş laflar etmemeli insan...

Gloria'nın şu tespiti çok yerinde bana göre...

Bir katkıda bende bulunmak istiyorum "unutacağız bu olanları da" cümlesini "unutturacağız" anlamında da okumak gerekli...

Unutmak en iyi intikamdır zaten... Hep öyle derler...

Aslında Cumhurbaşkanı da muhtemelen "intikamımız çok acı olacak" derken bunu kastediyordu...

"İntikamım çok acı olacak" yani "Çok fena unutacağız bu olanları da..."

Soruyu tekrarlıyorum aklı başında oturup düşünebilmeniz için...

" İntikamını misliyle "kimden ve nasıl" alacaksınız? "

İlkel iç güdülerinizle mi?

Yoksa aklı başında -gerçekten bu sorunu ortadan kaldıracak yöntemlerin var olduğunu da- oturup düşünerek mi?

Bu tür toplumsal sorunlar intikam mantığıyla çözülemez.

İntikam alarak çözüme ulaşılacağını düşünenlerin varacağı son nokta "Allhüekber" çığlıklarıyla yapacakları eylemlerdir.

Belkide intikamını misliyle almaktan bahsederken anlatmaya çalıştığınız bu olabilir.

Gönderi tarihi:

Üstelik devlet intikam almaz.. Halk ,evlat acısıyla yanan aileler bunu söyleyebilir. Bunu hoş görmek mümkündür.Devletin başındaki biri bunu söyleyemez. Devlet sadece devlet olmanın gereğini yapmalıdır.

Gönderi tarihi:

Üstelik devlet intikam almaz.. Halk ,evlat acısıyla yanan aileler bunu söyleyebilir. Bunu hoş görmek mümkündür.Devletin başındaki biri bunu söyleyemez. Devlet sadece devlet olmanın gereğini yapmalıdır.

Katılıyorum. Devlet hukuk ve yasa devletidir. Yurttaşım dediği kişilerden intikam almaz, yasalar çerçevesinde gerekiyorsa eğer, en üst seviyeden hesap sorar. Kızılderili kabileleri gibi intikam gösterileri yapmazlar.

Gönderi tarihi:

öncelikle tüm şehitlerimizin ailelerine sabır, bunu yapanlara ve yapanları besleyenlere BELA diliyorum...

arkadaşlar bu arada bizlere açıklana 24 şehit... daha fazlası varmış..

bu güzel ülkemizin yavaş yavaş elimizden gitmesine gerçekten çok üzülüyorum... inanın lanet okuyorum..

bu konu çok fazla konuşulmayacak arkadaşlar farkındasınız dimi?

eğer bugün gazeteleri okuduysanız tekrar futbolda şike konuları dönmeye başladı.. yok 3 takım düşecek falan filan...

Türkiye'de hangi konu herşeyi unutturur.. Futbol...

bizlere resmen salak demek istiyorlar... çok kızgınım... ama elimden birşey gelmiyor...

Gönderi tarihi:

Ben burada başka bir şeyden söz edeceğim. Şu an TV lerde, gazetelerde manşetler atılıyor K.Irak a karadan bilmem kaç tugayla girdik diye. Bana göre bu harekata izin verenler, katılanlar daha önceden verilen şehitlerin ölümüne neden olmuşlardır. Nasıl mı? Madem bu operasyon yapılabiliyordu ( ben hala yapıldığına inanmıyorum) o halde neden daha önceden yapılmadı, bu harekatın yapılması için illa gencecik canların kaybedilmesi mi gerekiyordu? ABD istihbarat verecek diye inanıp yan gelip yatanlar en hafifiyle görevi kötüye kullanmışlardır.

Bugün Cuma Namazı nda imam efendi şehitlerin arkasından slogan atmayın, sessiz sedasız götürün gömün, sebep olanlara hiç bir tepki göstermeyin diye aldığı talimatı yerine getirdi. Dün de baş nazır, medya temsilcilerini toplayıp aynı şeyi söyledi. Bu toplantıya davet edilmeyen Sözcü, Gözcü ve Cumhuriyet demek ki bu sansüre dahil değil. Bu arada ileriii demokrasimizin ne kadar ileri olduğunu bu üç gazetenin davet edilmemesi ile bir kez daha anlıyoruz.

Gönderi tarihi:

Tekrar söylüyorum: Terör ile antiterör özel timlerinden başka bir mücadele yöntemi dünyada yoktur. Böyle tüm dünyada herkesin bildiği gerçekleri bir biz bilmemekle ünlü bir merinoslar toplumuyuzdur biz!

Polis özel harekatı (PÖH) politize olmuştur. Osman Pamukoğlu'nun öngördüğü gibi jandarma bünyesinde kurulmalıdır.

Bilmemek bir yana, bilene de kulak asmamakta üstüne olmayan bir toplumuzdur biz...

Gönderi tarihi:

Simdi bir vaveyla almis basini gidiyor.En cok da basbakan konusuyor televizyonlarda,yok olan imajini düzeltme gayretine düsmüs, yarattigi medyada ona eslik ediyor.

Muhalefet,acikca bir TERÖR KONSEYI KURULSUN diye teklif verdi.Bu kadar mantikli bir teklife,her partinin adami ve bugünkü meclis baskani Cemil Cicek'ten hemen yanit geldi:'Bu yürütmenin görevidir'diye.Yani muhalefetin öneri getirme hakki yoktur,basbakan neyi önerirse muhalefet eger teröre karsi ise bu önerileri kabul eder.Buna demokrasi diyorlar böylede yutturuyorlar.Anayasa icinde aynisi gecerlidir.Biz ne dersek o olacak ama herkes parmak kaldirarak kabul etmelidir,bunun adinada milli mutabakat diyorlar.

10 yildir AKP iktidardadir ve en cok sehidi de AKP'nin iktidar döneminde verdik ve vereceklerimiz de cabasidir.Cünkü bunlarin teröre karsi hicbir receteleri yoktur.Ülkeyi bölme disinda,terörü durdurmaya kararli degillerdir ve terörü körükleyenlerde kendileridir cünkü milletin:Yeter artik verin gitsin demesini bekliyorlar.Egemenlik milletin diye yirtiniyor ya basbakan her defasinda iste milleti son raddesine getirip tamam yeter artik bölünelim demesini bekliyorlar.Ve üzülerek söyleyebilirm ki TSK'de bunlarla birlikte hareket etmektedir.Cünkü hepsi kendi adamlari su anda.

Kilicdaroglu'nun istifa cagrilarina basbakanin vermis oldugu yanit zaten onun amacini cok iyi anlatiyor.Demokratik ülkelerde hergün sehit verilen bir ortamda hükümet veya en azindan basbakan istifa eder.Biz de ise tam aksine:Basbakan diyor ki:Hadi istifa ettik peki ne olacak?Bu soruyu soran bir basbakana demokrat demek mümkünmüdür,hayir.Ve ilave ediyor,'her iki kisiden birisi bize oy verdi'Iste mentalite bu.Basbakanin düsünmedigi veya düsünüpte geregini yerine getirmedigi nokta;Her iki kisiden birisi sana hergün sehit verelim diye oy vermedi gercegini kafasinda sokabilmektir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Muhalefet,acikca bir TERÖR KONSEYI KURULSUN diye teklif verdi.

Bence muhalefet bu işe hiç karışmasın, halk sorumluluğu onlara verdi, pirince karıştırdıkları taşları şimdi ayıklasınlar. Yok öyle Oslo da özel temsilcilerle teröristlerle görüşüp muhalefeti canilerle aynı tarafta göstermek. Şimdi de ABD hangi ağızla konuşuyorsa aynı dili konuşmaya başladılar. Hainlerin inleri K.Irak ta olduğu bilindiği halde İran ve Suriye pkk hainlerine destek oluyor diye yaygaraya başladılar. Bugün Ulusal kalmış iki üç kanaldan biri olan Ulusal Kanal da basın toplantısının sansür falan değil onların zaten uygulandığını asıl amacın terörün destekçisi olarak İran ve Suriye diye dikte edilmesi diye söylendi. İran ın pejaka neler yaptığını herkes biliyor, Suriye de dosttu ve vizeler kalktı diye bayram yapılıyordu. Ya insanın aklı duruyor, bu kadar zigzag başka hangi ülkede var acaba? Devlet politikası diye bir şey kalmadı, kişilerin insiyatifine bırakılmış bir dış politika ancak bu kadar olur.

Gönderi tarihi:

Bence muhalefet bu işe hiç karışmasın,

Böyle bir şey olamaz.. Vicdanen, insan olan her birey, insanların ölmesine karşı duyarsız olamaz.

Gönderi tarihi:

muhalefet bu işe hiç karışmasın

Yılmaz dostumuz, ki dogmaya laf etmeme kızdığı ve "Kuranda sizden olmayanları dost edinmeyin yazar, o yüzden edinemem" dediği halde benim dogma inancım olmadığı için ben onu dost kabul ederim... Emperyalizme, sömürüye, çıkar işbirlikçiliğine karşı olan herkes benim dostumdur.

Dostumuz demek istiyor ki batıran temizlesin. Bile bile batırdılar, temizlemek de kendilerine düşer. Yok yani, iyi niyetle hareket edip istemeden batırsalar, tamam, temizlemeye yardım ederdik. ama kasıtlı, batırmak için hareket ettiler zaten!

Aslına bakarsak terörle uğraşmak ordunun görevi de değildir. Dünyanın hiç bir andaval olanlar hariç ülkesi yoktur ki düzenli askeri birlikler terörle uğraşsın. Terörle antiterör özel jandarma timleri uğraşır. Polis özel timi de olmaz, onlar mafya ile uğraşır.

Ordunun asayişe müdahale etmesi için üç statü vardır: Olağanüstü hal, sıkıyönetim, seferberlik...

Bu üç statünün üçü de olmadığına göre ordu bu işe karışmaz aslında. Ordumuz büyük bir fedakarlık ve özveri ile bu işle uğraşmaktadır.

Dünyada böyle iyi niyetli, böyle fedakar ve temiz bir ordu olmadığına ben bütün güvenimle kalıbımı basarım, yoktur!

Gönderi tarihi:

Osmanlıdan beri durum böyledir. Padişahların tefeci finansörü bir Yahudi banker ve işadamının çıkarları Venedik ile uyuşmadığı için saray üzerinde nüfuzunu, verdiği faizli borçların gücünü kullanarak Kıbrıs'a sefer düzenletmiştir. Hürrem adını alan Rus cariyesi Alexandra'nın oğlu Sarı Selim zevkine sefasına bakarken binlerce insan Anadoludan toparlanıp onurlu bir direniş gösteren Kıbrıs halkının üzerine allah için din için diye kandırılarak saldırtılmıştır. İlk saldırı dalgalarını onurlu ve şanlı bir direnişle karşılayan, boyun eğmeyen, bir çok Osmanlı kadırgasını intihar fedaileri ile batıran Kıbrıs halkı, durmadan Anadoludan toplanıp toplanıp üst üste savaşa sürülen insan dalgalarına sonunda dayanamayıp yenilmiş, Kıbrıs işgal edilmiştir. Batırılan kadırgaların yerine toplu orman katliamları ile yenileri yapılıp içlerine Anadoludan toparlanan binlerce gençler doldurulmuştur. Çoğu da bu savaşta ölmüştür. Eğitimsiz, toparlanıp getirilen toy gençlerdi...

Allah için din için diye yapılan savaş sonucu işgal edilen Kıbrıs, valide sultanların, padişah gözdelerinin eğlence çiftliği yapılmıştır.

Bu halkı allah diye din diye kandırmak her zaman çok kolay olmuştur. Hâla çok kolay...

Gönderi tarihi:

Yılmaz dostumuz, ki dogmaya laf etmeme kızdığı ve "Kuranda sizden olmayanları dost edinmeyin yazar, o yüzden edinemem" dediği halde benim dogma inancım olmadığı için ben onu dost kabul ederim... Emperyalizme, sömürüye, çıkar işbirlikçiliğine karşı olan herkes benim dostumdur.

Yanılmıyorsam siz müslüman olduğunuzu söylemiştiniz. Yahudi ve Nasrani leri dost edinmeyin diye yazar, edinenlerin de ne hale geldiğini görüyoruz. Neyse konumuza dönelim...

Dostumuz demek istiyor ki batıran temizlesin. Bile bile batırdılar, temizlemek de kendilerine düşer. Yok yani, iyi niyetle hareket edip istemeden batırsalar, tamam, temizlemeye yardım ederdik. ama kasıtlı, batırmak için hareket ettiler zaten!

Aynen böyle...

Sen teröristlerle görüşüp görüşmedim diyerek muhalefeti teröristlerle aynı safta diye halkı yönlendiriyorsan ki öyle oldu, benim saf halkım buna bayağı inandı, hiç kimse kusura bakmasın bu insanlarla iş birliği yapılmaz, insanı iyot gibi açıkta bırakırlar. Her hatadan önce muhalefet uyardı ama onlar sen ne anlarsın, halk bize oy verdi diyerek taaa 1950 lere gitmediler mi, biraz daha cesaretle 1920 lere de gideceklerdi. Dostum Kaddafi, dostum Esad, iş adamlarıyla seferberlik, vizeler kalktı sonuç Suriye pkk yı destekliyor. Nasıl güveneceksin de yola çıkacaksın?

Gönderi tarihi:

Muhalefete "sen teröristlerle isbirligi yapiyorsun"diyerek yiginlari aldatanlar,kendilerinin teröristlerle isbirligi yaptigi gercegi ortaya cikinca,muhalefete attigi iftiralara inanan yiginlardan cit cikmadi.Yani yiginlar gözgöre göre ülkeyi yönetenlerin teröristlerle isbirligi yapmasindan rahatsiz olmadilar.O zaman diyorum ki sehitlerimiz icin sokaklara dökülüp haykiranlar bunu sirf gösteris olsun diye yapmaktadirlar.O sokaklarda yürüyenlerin eminim ki yaridan fazlasi AKP'ye oy veren yiginlardir.O zaman o sehitlerin vebali onlarinda omuzlarindadir.

Bugün Hamburg'ta yapilan bir protesto yürüyüsüne katildim.Yüzde 90'i gencecik insanlar cogunluguda kizlardi.Yaklasik 3-4 bin kisi katildi bu yürüyüse.Bu yürüyüse katilanlarin secimlerde oy kullanmadigi veya az bir kisminin oy kullanmis oldugu bir gercektir.Attiklari sloganlar yeri gögü inletiyordu.Iste gercek Türk Gencligi bunlardi.Konusmaci söyle diyordu:"imrali ile görüsenler ihanet icindedir"

Evet 24 sehidimizin kanlari Imrali ve Kandil ile görüsenlerin ellerindedir.Gerekirse yine görüsürüz diyenlerdir gencecik ana kuzularini sehit ettirenler.

saygilarla

Gönderi tarihi:

O zaman diyorum ki sehitlerimiz icin sokaklara dökülüp haykiranlar bunu sirf gösteris olsun diye yapmaktadirlar.O sokaklarda yürüyenlerin eminim ki yaridan fazlasi AKP'ye oy veren yiginlardir.O zaman o sehitlerin vebali onlarinda omuzlarindadir.

:yukari:
Gönderi tarihi:

kara ve hava harekatının başarıyı getireceğine inanmıyorum

çünkü karşımızda bi devlet yok bir ordu yok ve pkkn bir bölgeyi korumak gibi amacı yok bir sınırı yok

ya pusu kurarsın pusuya yatarsın pusuya düşürürsün

yada anlık istibaratla şok bi baskın yaparsın

gelin almaya gider gibi davulla zurnalarla kornaya basarak herkesin bildiği bir harekat başarı getirmez

tabi istihbaratı nerden ve kimden alacağımızda önemli

kendi başımıza istihbaratta yapamıyoruz malesef onda bile dışa bağlıyız

Gönderi tarihi:

harekat başarı getirmez

Son derece doğru. Davul çalıp kurbağaları ürkütmekten hiç farkı yoktur... Jandarma antiterör timini acilen kurmaktan başka hiç bir yolu yoktur.

Gönderi tarihi:

müslüman olduğunuzu söylemiştiniz.

Din aidiyetini reddetmeyi gereksiz bulduğumu söylemiştim. Bu, adını değiştirmek Corç yapmak, derisinin rengini perhidrolle açmaya çalışmak, toprağını inkar etmekten farksız bir gereksizlik. Böyle bir redde ihtiyaç duymuyorum. Bu durumda evet, etiketimi sökmeyince o etikette müslüman yazıyor oluyor. Benim o etiketi okuduğum falan yok, ama yazıyor evet.

Siz ise Muhammed Kuranı kendisi yazdı gökten inmedi diyen birinin asla müslüman kabul edilemeyeceğini savunmuştunuz da elinizde din ölçer dinmetre mi var, neye dayanarak hangi din standartları enstitüsü kararıyla bu karara varabiliyorsunuz diye sormuştum.

Bu vesileyle tekrar ediyorum: İsteyen istediğine istediği biçimde inanır. Kimse inanca sınır, kural, standart koyamaz. Koyarsa kendinedir, başka hiç ama hiç kimseyi bağlamaz. İstersem müslümanım ama Muhammed pek öyle makbul adam da değildi de diyebilirim. Sara hastası olduğunu da öne sürebilirim, yine müslümanım derim. Kimse diyemezsin diyemez.

Nasrettin hocaya abdessiz namaz kılınır mı demişler. Ben kıldım oldu demiş... :D

Gönderi tarihi:

Unutmak en iyi intikamdır zaten... Hep öyle derler...

Aslında Cumhurbaşkanı da muhtemelen "intikamımız çok acı olacak" derken bunu kastediyordu...

"İntikamım çok acı olacak" yani "çok fena unutacağız bu olanları da..."

Nasıl ama?...

Daha senin bu yazdıklarının üzerinden beş gün geçiverdi...

Vay canına...!?.. Van da Deprem oldu ve tüm yaşananlar bir anda unutuluverdi !...

Gloria'nın "çok fena unutacağız bu olanları da..." tespiti Gerçeğe Dönüştü...

Unutuverdik.... !

Hatırlamak için,

"Kapsamlı çözümler üretmek yerine"...

Yeni intikam çığlıkları atmak için Pkk nın yeni bir eylem yapması gerekiyor şüphesiz..

Şimdilik taze...

Vanda yaşananların üstünden bir kaç gün geçsin onuda anılarımızın hatırlanmayacak bir yerine gömeceğiz...

Bu Alzheimer özürlü toplumun bir ferdi olarak, "Balık Hafızalarımıza sağlık olsun" diyorum...

Gönderi tarihi:

Birkaç gün geçmesine gerek yok, biz sınır ötesinde hainleri kovalarken kendi sınırlarımızda yine dört şehit verdik ama 24 olmadığı için fazla tepki almadı. Bu deprem de AKP nin imdadına yetişti zamlar, güncellemeler, terör bir süre askıya alınır. Gazetedeydi galiba bir yorum okumuştum " Arkadaş bu depremi de AKP yapmıştır, onlardan her şey beklenir." diyordu.

Gönderi tarihi:

Sehitlerimizi birileri bizlere unutturmaya ve dogal bir afet olan deprem felaketi nedeniyle Van ilinde yasanan faciada hayatini kaybedenleri kullanmakta ve tamamen iktidarin sorumsuz ve basiretsiz koordinasyonu sonucu ortaya cikan kaosu sehitlerimizi unutturmak icin bir duygu sömürüsüne cevirmektedir.

Ne kadar acilimci,sahte demokrat,Cumhuriyet karsiti aydin gazeteci,siradan insan varsa elbirligi etmiscesine Van depremini kullanarak terör örgütü PKK'nin katliamlarini unutturmaya calismaktadir.Bütün bu isler olurken PKK terör örgütü bos durmuyor katliamlarina devam ediyor fakat bize PKK'yi unutturmaya calisan cevreler Van depremini ön plana cikararak bu katliamlari gözardi ettirme cabasi icindedir.

Sehitlerimizi asla unutmayacagiz,Ölümlere sevinilmez fakat sehitlerimizi degersiz bir konuma sokacak sekilde dogal bir felaketi duygu sömürüsü haline getirenlere inat o sehitler bizimdir biz onlari unutmayacak ve yasatacagiz diyecegiz.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.